Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλές γιορτές σε ολες σας! Και συγχαρητήρια στα κοριτσια που παιρνουν θετικα αποτελέσματα αυτες τις μερες!!! Απολαύστε το, χαρείτε το γιατι το αξίζετε και ευχομαι συντομα να γίνουμε περισσοτερες!

Στις υπολοιπες οπως κ εγω που δεν τα Έχουμε καταφέρει ακομα και ειχαμε προσφατα αποτυχιες θελω να πω κατι μήπως μεταδώσω εστω και λιγη από τη θετική ενεργεια που με περιβάλλει .. κάνοντας εναν απολογισμό της χρονιάς ηταν μια πολυ ζόρικη χρονια για μενα... Εμεινα δυο φορες εγκυος μεσα σε ενα 6μηνο και απέβαλα και ακομα ψαχνω γιατι συμβαινει αυτο..  κ ομως μεσα απο αυτο εμαθα για μενα ποση δυναμη εχω.. που αν μου το έλεγες ότι θα μου συμβει αυτο πριν 2 χρονια, οτι θα ταλαιπωρηθω τοσο, οτι θα παίρνω ορμονες, οτι θα κανω μονη μου εγω η Κότα ενεσεις σε αμάξια και σε πλοία, οτι θα κόψω το τσιγαρο, οτι θα στερηθώ τοσα για αυτο, θα ηθελα να βρω τρυπα να εξαφανιστω ή απλώς δεν θα το πίστευα..  και αυτο ειναι το θεμα.. οχι τι μου συνεβη.. μου συνεβη οπως σε πολλές αλλα ο τρόπος που το διαχειρίστηκα και το διαχειρίζομαι με κανει να αισθανομαι περήφανη για μενα και ετσι πρεπει να αισθάνεστε ολες για τους εαυτούς σας!!! Εχουμε ισχυρό κίνητρο κορίτσια! Και λιγο πολυ η καθε μία θα φτασει αργα ή γρηγορα στον στόχο της!!!! Μπορει να εχουμε χασει αρκετα πραγματα στη διαδρομή, αλλα εχουμε κερδίσει δυναμη, αξιοπρέπεια, θαρρος, αγαπη, μας ένωσε ακομα περισσοτερο με τον σύντροφό μας ( ευχομαι τις περισσοτερες, αν οχι ολες και παλι αυτο κατι θα μας διδάξει) και το μεγαλύτερο δωρο θα το κερδίσουμε στο τελος... "Γιατι τις πιο όμορφες μερες μας δεν τις εχουμε ζησει ακομα..." Οπως λεει και ο ποιητής!! Καλες γιορτες!!! Φάτε, πιείτε, αποφύγετε τοξικότητες, κάντε ο,τι γουστάρετε.. οσες τις σιχαίνεστε αυτες τις μερες απλως σκεφτείτε οτι ειναι απλως μια κανονική εβδομάδα και θα περασει!!! Πανω από ολα ευχομαι σε ολες μας υγεια και ψυχική ηρεμια!!! Και με το καλό το 2025 να συνεχισουμε τον αγωνα μας δυναμικα!!!!❤️💪🙏

• Μου αρέσει 2

Μανούλες Ιουλίου 2015

D_i_d

Recommended Posts

Κοριτσια μου καλημερα!καναμε β επιπεδου ολα τελεια περιμενουμε κοριτσακι εχω τρελαθει απο την χαρα μου!!!!!ειναι 350 γραμμαρια και 25 εκατοστα μεγαλωσε πολυ το κοριτσι μας ολο κλωτσαγε και μας γυριζε πλατη!!!!!αντε τωρα ποια εχει σειρα για β επιπεδου?

Μπράβο lila23!! Με το καλό η μικρούλα σας!! Εμείς λογικά θα ξέρουμε μεθαύριο :D

179Vp1.png

Pj1Pp2.png

Διαφημίσεις

ας πιασω το φλογερο θεμα των κιλων....σημερα αναστεναξε η ζυγαρια μου....εχω βαλει 8 κιλα....ειλικρινα απορω...που θα φτασει????

Αν πιάσουμε το θέμα των κιλών θα αναστενάξουμε όλες.. Εγώ κορίτσια έχω πάρει 6 κιλά. Ο γιατρός φωνάζει και μου λέει αυστηρά ότι την εβδομάδα δεν πρέπει να παίρνω πάνω από 400 gr. Ε και εγώ τώρα το βραδινό μου το έχω αντικαταστήσει με φρούτα και έχω κόψει μαχαίρι τα γλυκά. Τηγανητά μου είχαν απαγορευτεί εξ αρχής.

Η αλήθεια είναι ότι για μία εβδομάδα δεν έβαλα κιλά (θέλω να πιστεύω ότι η ζυγαριά πάει καλά) αλλά ρε κορίτσια πόσο να κρατηθείς? Τέτοια διατροφή δεν έκανα πριν μείνω έγκυος και κιλά δεν έπαιρνα. Τώρα κάνω διατροφή και παίρνω. Τι στο καλό?

Nefeli υποψιάζομαι ότι είναι κατακράτηση υγρών. Αύξησε λίγο το νεράκι σου..

Και μιας και το ανέφερε η Nefeli2014, έχετε σκεφτεί ή αποφασίσει κορίτσια, πόσο καιρό θα κάτσετε μετά τη γέννα πριν πάτε πίσω στη δουλειά; Εγώ έμεινα άνεργη και καπάκια έμεινα έγκυος αλλά δεν αγχώθηκα γιατί παίρνω ταμείο ανεργιας, το οποίο θα μου το σταματήσουν πριν γεννήσω με τη λογική ότι πριν γεννήσεις και μετά που είναι μωράκι το παιδί, δεν ψάχνεις για δουλειά, οπότε δεν παίρνεις ταμείο, αλλά θα πάρω επιδομα μητρότητας για ένα χρόνο. Οπότε λέω στάνταρ ένα χρόνο θα είμαι με το μωρό και μετά βλέπουμε.

Εσείς τι έχετε σκεφτεί;

179Vp1.png

Pj1Pp2.png

Καλημέρα!!! καλή σαρακοστή να έχουμε!!

Nefeli_13 συμφωνω για τα μπιμπερο καθε μωρακι εχει τα δικα του γουστα. οσο για το θηλασμο ειμαι πολυ υπερ για οσο μπορει η καθε μανουλα. το γιο μου τον θηλασα 17 μηνες και η εμπειρια ειναι τοσο ομορφη, ενταξει εκτος απο τις πρωτες μερες που ειναι ζορι.

Πολύ ζόρι όμως.... Να τα λέμε αυτά να τα ακούνε οι καινούργιες.... Γιατί εμένα όλοι μου έλεγαν πόσο εύκολος και ωραίος είναι ο θηλασμός και τις πρώτες μέρες έκλαιγα όλη μέρα γιατί ένιωθα άχρηστη που δε μπορούσα να τα καταφέρω! Τελικά κατάλαβα ότι για όλες δύσκολο είναι στην αρχή, σχεδόν ανυπόφορο, αλλά μετά γίνεται πραγματικά η πιο ωραία στιγμή της ημέρας!!! Εγώ τον θήλασα μέχρι 11 μηνών γιατί δεν ήθελα να χρονίσει κι ακόμα να θηλάζει. Δεν ξέρω γιατί αλλά δε μου αρέσει αυτή η ιδέα...

Εγώ ναι, θέλω πολύ να θηλάσω!!Εχω διαβάσει πολλά και θα με βοηθήσει πιστεύω και η μαμά μου που με θήλασε 2 χρόνια!!

Αυτό με την πολυθρόνα το έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά να σε ρωτήσω γιατί λες ότι δε σου χρειάστηκε ο μάρσιπος; Εγώ εχω ψηθεί να πάρω ένα σλινγκ, πιστεύω θα μας βολέψει πολύ

Σλινγκ πήρα κι εγώ αλλά δε με βόλεψε καθόλου! Ο μικρός έκλαιγε όλη μέρα και κοπανιόταν ασταμάτητα οπότε έπρεπε να τον κρατάω με τα δυο χέρια... Άλλες μανούλες λένε ότι τις βοήθησε πολύ! Μάλλον στο παιδί είναι...

Κ μια που λύθηκε αυτό άλλη απορία: ασβέστιο παίρνετε; Εγω τόλμησα να το πάρω μια φορά κ ανακατευομουν όλη μέρα κ το παράτησα... Προσπαθώ όμως να φάω μια μερίδα με δυο γιαούρτι την ημέρα ή ένα γιαούρτι κ ένα γάλα! Εσείς;

Κι εγώ ανακατευόμουν με τα χάπια και μου έγραψε ασβέστιο αναβράζον με γεύση πορτοκάλι και το πίνω πολύ ευχάριστα πλέον!! Αν και το θεωρώ υπερβολή από τη στιγμή που πίνω γάλα και τρώω τυρί καθημερινά, αλλά αφού δε με ενοχλεί το παίρνω!

Κοριτσια οσες γνωριζετε, θηλαστρο τι προτεινετε? Ηλεκτρονικο η χειροκινητο? Και ποτε το παιρνουμε αυτο? Φανταζομαι μετα την γεννα, ετσι?

Καλύτερα το ηλεκτρικό και οπωσδήποτε μάρκας!! Τα καλύτερα είναι της medela αλλά λίγο ακριβούτσικα, και μετά avent ή nuk. Αν είναι κακής ποιότητας το θήλαστρο μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά... Εγώ έκανα το λάθος και δεν το πήρα από πριν!! Το χρειάστηκα από την αρχή γιατί έκανα αντλήσεις, χωρίς να βγάζω γάλα, αλλά και μόνο η διαδικασία ενεργοποιούσε την παραγωγή κι έτσι μπορούσα να έχω γάλα για το θηριάκι μου από πολύ νωρίς! Κάποιες φορές έβγαλα κιόλας και το έβαλα στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης, π.χ. αν ήθελα να πάω σε μια δουλειά και να λείψω για ώρα.

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

Νεφέλη, για τα άλλα ψώνια που είπες, κούνια, αλλαξιέρα, θήλαστρο και υπνόσακο εγώ τα θεωρώ must! Αν έχεις μπανιέρα οπωσδήποτε μπανάκι που στερεώνεται στη μπανιέρα! Αλλιώς ένα μπανάκι με ανάκλιση για να κάθεται άνετα το μωράκι σου. Το μπουρνουζάκι είναι ωραίο και χουχουλιάρικο αλλά για πολύ λίγο καιρό γιατί μετά δε θα χωράει! Αποστειρωτή δε θα χρειαστείς αν θηλάσεις. Τα αξεσουάρ του θηλάστρου και ένα μπιμπερό που θα δώσεις μια φορά στο τόσο μπορείς να τα αποστειρώνεις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Στο ρηλάξ μπορεί να κάθεται κι από την πρώτη μέρα, ανάλογα αν θα σου το επιτρέψει ο παιδίατρος, και εξαρτάται από το παιδί αν θα κάθεται τελικά. Όλα αυτά τα "κατά της ασφυξίας" (στρώμα, μαξιλάρι, σφηνάκι κλπ.) όπως και υγραντήρα δεν τα αγόρασα ποτέ και δε μου χρειάστηκαν κιόλας. Ενδοεπικοινωνία θα χρειαστείς μόνο αν το σπίτι είναι πάρα πολύ μεγάλο ή διώροφο, αλλιώς όντως είναι περιττό.

Μ-er, γιατί επιμένει τόσο πολύ ο γιατρός σου με τα κιλά; Είχες παραπάνω κιλά πριν την εγκυμοσύνη; Υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια για διαβήτη κύησης; Οκ, το καταλαβαίνω να προσέχουμε τι τρώμε αλλά όχι κι έτσι...

Luz84, μάλλον στην πορεία θα αποφασίσεις πότε θα γυρίσεις στη δουλειά... Εξαρτάται από το πόσο ήσυχο ή ζωηρό θα είναι το μωρό, πόσο θα αντέξεις εσύ μέσα στο σπίτι και χωρίς άλλα ενδιαφέροντα κλπ. Εγώ γύρισα στη δουλειά όταν ο μικρός ήταν 8,5 μηνών και τον πήγα σε βρεφονηπιακό σταθμό και δεν το μετάνιωσα ποτέ! Ίσα ίσα τώρα λέω αν μπορέσω να γυρίσω στο εξάμηνο!!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Μια συμβουλή: αν μπορείτε αν δανειστείτε κάτι να το κάνετε!! Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που νομίζουμε ότι πρέπει να αγοράσουμε και δεν είναι σίγουρο ότι θα μας βολέψουν όλα και τόσα πολλά τα λεφτά που θα χαλάσουμε τελικά που πραγματικά αξίζει αν μπορούμε να δανειστούμε κάτι! Έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούνται για τόσο λίγο που πραγματικά είναι σαν καινούργια!!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

lila23 συγχαρητηρια για την κορη!

Lorig εμενα δεν μου εδωσε ακομα ασβεστιο. του ειπα οτι δεν πινω γαλα, μονο γιαουρτακι και τυρι και ειπε δεν πειραζει.

Nefeli2014 εγω ειχα χειροκινητο αλλα δεν με βολεψε γιατι ενω ειχα πολυ γαλα αυτο δεν εβγαζε τιποτα. θα ελεγα οτι χρειαζεται απο την πρωτη μερα γιατι βοηθαει να κατεβει το γαλατακι πιο γρηγορα.

pHNqp3.png9S1np2.png

Καλημέρα!!! καλή σαρακοστή να έχουμε!!

Πολύ ζόρι όμως.... Να τα λέμε αυτά να τα ακούνε οι καινούργιες.... Γιατί εμένα όλοι μου έλεγαν πόσο εύκολος και ωραίος είναι ο θηλασμός και τις πρώτες μέρες έκλαιγα όλη μέρα γιατί ένιωθα άχρηστη που δε μπορούσα να τα καταφέρω! Τελικά κατάλαβα ότι για όλες δύσκολο είναι στην αρχή, σχεδόν ανυπόφορο, αλλά μετά γίνεται πραγματικά η πιο ωραία στιγμή της ημέρας!!! Εγώ τον θήλασα μέχρι 11 μηνών γιατί δεν ήθελα να χρονίσει κι ακόμα να θηλάζει. Δεν ξέρω γιατί αλλά δε μου αρέσει αυτή η ιδέα...

και εγω τις πρωτες μερες τα ειδα ολα. ειχα και τον παιδιατρο που ειναι συμβουλος θηλασμου να με ψιλοπρηζει, εβγαζα γαλα και μου ελεγε να το δινω με συριγγα για να μη μαθει το παιδι το μπιμπερο. ειχα και το σοι να με βλεπει να ζοριζομαι και ελεγαν τα δικα τους, εβαλα τα κλαμματα. εκεινη την ωρα μπηκε ο καλος μου ο γιατρος που με ξεγεννησε μου μιλησε ηρεμα και ωραια και μου ειπε πως ο θηλασμος εδραιωνεται μετα απο 20 μερες. ετσι και εγινε μετα απο 3 βδομαδες ολα ηταν υπεροχα! και εγω κοντα στο χρονο αρχισα να μη θελω να τον θηλαζω αλλα μετα μου περασε και τελικα αποθηλασε μονος του μια μερα και δεν ξαναζητησε.:)

pHNqp3.png9S1np2.png

... μου ελεγε να το δινω με συριγγα για να μη μαθει το παιδι το μπιμπερο. ...

Αυτή η καραμέλα πια... Έλεος!!!! Κι εγώ είχα κολλήσει να μη δώσω μπιμπερό ούτε πιπίλα τις πρώτες σαράντα μέρες!!! Τελικά δεν πήρε ποτέ πιπίλα, έμαθε στον αντίχειρα και να δω πώς θα το κόψουμε αυτό και μπιμπερό δεν πήρε ποτέ!!! Δεινοπάθησα μέχρι να βρω έναν τρόπο να πίνει γάλα, δοκίμασα τα πάντα μέχρι που ανακάλυψα το καλαμάκι!!!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια σχετικα με την δουλεια, εμενα το επαγγελμα μου ειναι ελευθερο και διαμορφωνεται.. Εχω σκεφτει αρχικα το πρωτο 3μηνο να μην δουλεψω και μετα να δουλευω 3-4 ωρες την ημερα και πιστευω ετσι θα γινει εκτος απροοπτου.. τι να πω... Παντως προτιμω να περιοριστουμε οικονομικα, παρα να παω να δουλεψω κανονικα, θελω να χαρω το μωρο... Αφηστε που η φυση της δικης μου της δουλειας ειναι ακρως εξαντλητικη οποτε η μωρο ή δουλεια, οποτε διαλεγω το πρωτο.... Ελπιζω να μου βγει σε καλο αυτη η αποφαση... Ευελπιστω κι εγω στο επιδομα μητροτητας/λοχειας αλλα για πειτε μου ποια ειναι η διαδικασια? Τι ξερετε?

Οποτε το θηλαστρο το βαζω στην 'αμεση' λιστα! Εχω κανει μια αμεση και μια για πιο μετα... :D

tf9Xp3.png

Αν λείπεις από το σπίτι το πολύ ένα 4ωρο, λογικά δεν θα χρειάζεσαι πάνω από 1 γεύμα την ημέρα, αν ξεκινήσεις μετά τους 3 μήνες, λογικά και με ένα απλό θήλαστρο (εγώ ηλεκτρικό είχα και έχω ακούσει ότι τα χειροκίνητα δεν είναι και τόσο εύκολα στη χρήση) θα κάνεις τη δουλειά σου.

Αν όμως χρειαστείς παραπάνω γάλα από 100-150μλ τη μέρα, θα χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο, γιατί με το απλό μπορεί να έχεις και πρόβλημα στην παραγωγή σου.

Υπολόγισε ότι λίγο μετά τους 6 μήνες που θα μπούνε οι στερεές δεν θα χρειάζεται να βγάζεις γάλα γιατί την ώρα εκείνη θα τρώει.

Πάντως και εγώ έλεγα ότι θα ξεκινήσω τη δουλειά στους 2-3 μήνες, χαλαρά, 3-4 ώρες τη μέρα, αλλά εν τέλη δεν μπορούσα να την αφήσω, δεν έπαιρνε και μπιμπερό με τίποτα, και αποφάσισα, να κάνω υπομονή και να επιστρέψω στο 6μηνο. Όμως είχα το περιθώριο να το κάνω αυτό.

Το νοσοκομειακό το νοικιάζεις. Θα σου δώσουνε διαφημιστικά στο μαιευτήριο. Πριν το δίμηνο έτσι και αλλιώς αν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο συστήνεται μόνο νοσοκομειακό. Βέβαια αν είναι για 1 γεύμα για να λήψεις 2 ώρες για δουλειά κάνει και το απλό.

Νομίζω όμως ότι μπορείς να το αγοράσεις και μετά την γέννα να δεις και πως θα τα πας με το θηλασμό.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...