Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 26 λεπτά , Blu24 είπε:

Έχει 10εκ στρογγυλά κύτταρα και είχε σταματήσει την αντιβίωση μια βδομάδα πριν δώσει δείγμα !! Δυστυχώς με τον ανδρολογο θα μιλήσω από παρασκευή γιατί λόγω ημέρας δεν τον βρήκαμε !! 

Δεν ξέρω πως αξιολογούνται ακριβώς σαν νούμερο. Ισως δλδ να ήταν υψηλά από τα πυοσφαίρια και να μην είναι κάτι άλλο πέρα από την λοίμωξη που υπήρχε. Υπομονή μέχρι παρασκευή! 

Μανούλες Ιουλίου 2015

D_i_d

Recommended Posts

Μια χαρουλα είναι η μπέμπα!πλησιάζει και το εμβόλιο μας και το δικό σας!φοβάμαι πολύ εκείνη την μερα θα πελαγωσω αν μου σηκώσει πυρετό και είμαι και μόνη!

Μη φοβασε.τίποτα δε θα σου κάνει.άντε να είναι λίγο γκρινιαρουλα.στη κόρη το σκεφτόμουν και δε μου έκανε τίποτα ακόμα και στα πιο ζορικά εμβόλια.ελπίζω να είναι έτσι κι ο μικρός.ξεκίνατε κι εσείς φαντάζομαι με το πακετακι του αντιτετανικου.έξαπλο αν δε κάνω λάθος;

Maternity_codemini.php#

Διαφημίσεις

Απετυχα παταγωδως κοριτσισ κ αποψε...την πηρε ο υπνος 17.30,ειδε κ επαθε η ηιαγια να την ξυπνησει 8 παρα...εφαγε 8,τη μπανιαρισα 9.30, κοιμηθηκε 10...θα ηθελα 11

Μήπως να εκανες το μπανακι πριν το ταισμα???επειδή κι εγώ κάνω γύρω στις 11 το ταισμα αν κοιμαται τον ζουζούνιζω λίγο και τον βάζω για μπάνιο.οπότε και ψιλοχαλαρωνει ώστε να φάει και να κοιμηθεί αλλά και αν κοιμάται να ξυπνήσει ώστε να φάει.κι εγώ έκανα το μπάνιο πιο νωρίς και μετά προσπαθούσα να ταιζω πιο αργα αλλά τιποτα.πως να φάει άμα ονειρεύεται????εσύ κοριτσάκι ξεκίνησες δουλεια?

Maternity_codemini.php#

Πηγαμε παιδιατρο, 5150 και 58 εκ με αποκλειστικο θηλασμο!!! Εμβολιο θα κανουμε τελος του μηνα! Για τον μεγαλο μου ειπε απλως να κανω υπομονη μεχρι να του περασει κι οτι καλυτερα που το εξωτερικευει απο το να τα κραταει μεσα του...

Rina κι εγω σε φαση "προγραμματισμου" ειμαι!! Επειδη την πατησα και με τον μεγαλο, μια συμβουλη: φτιαξε το προγραμμα που θελεις στο μυαλο σχεδιαζοντας το με βαση τις αναγκες του μωρου! Ποσες ωρες πρεπει να κοιμαται σε αυτη την ηλικια; Ποσες ωρες αντεχει ξυπνιο; Καθε ποτε τρωει; Τι ωρα θελεις να ξυπναει το πρωι; Φτιαξε ενα πλανο και ακολουθησε το κατα γραμμα για 1-2 βδομαδες οτι κι αν γινει!! Αν πχ ξυπνησει νωριτερα απο την ωρα που εχεις υπολογισει προσπαθησε να την ξανακοιμησεις κι αν κοιμαται περισσοτερο προσπαθησε να την ξυπνησεις! Μετα απο δυο βδομαδες θα κοιμαται, θα ξυπναει και θα τρωει τις ωρες που εχεις ορισει εσυ! Πρεπει ομως το προγραμμα σου να ειναι ρεαλιστικο και να το αναπροσαρμοζεις τακτικα αναλογα με τις αναγκες της!

Εγω τωρα προσπαθω να τηρησω το προγραμμα που με τοσο κοπο εφτιαξα... Πολλες φορες μου παιρνει και μιση ωρα να τον ξανακοιμησω και τη νυχτα μενω 2 ωρες ξυπνια προσπαθωντας να καθυστερησω το ταισμα και μετα να θηλασω και να τον κοιμισω! Εχει τωρα δυο μερες που δεν κανει κακα του τη νυχτα οποτε ειναι πιο ευκολα τα πραγματα! Το προγραμμα μας σε γενικες γραμμες ειναι:

08:15 πρωινο ξυπνημα

08:30 θηλασμος

10:00 θηλασμος

10:30-12:30 υπνος

12:45 θηλασμος

14:15 θηλασμος

14:45-17:15 υπνος

17:30 θηλασμος

19:00 θηλασμος

20:30 θηλασμος

21:30 υπνος

04:00 θηλασμος (dream feed)

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Μήπως να εκανες το μπανακι πριν το ταισμα???επειδή κι εγώ κάνω γύρω στις 11 το ταισμα αν κοιμαται τον ζουζούνιζω λίγο και τον βάζω για μπάνιο.οπότε και ψιλοχαλαρωνει ώστε να φάει και να κοιμηθεί αλλά και αν κοιμάται να ξυπνήσει ώστε να φάει.κι εγώ έκανα το μπάνιο πιο νωρίς και μετά προσπαθούσα να ταιζω πιο αργα αλλά τιποτα.πως να φάει άμα ονειρεύεται????εσύ κοριτσάκι ξεκίνησες δουλεια?

Ξεκινησα δουλεια...προς το παρον βεβαια παω μονο 3 ωρες το πρωι κ αν εχω κανενα ραντεβου το απογευμα.

Το μπανιο σκοπευα να της το κανω 10-10 και, να φαει 10.30, 11 να εχει κοιμηθει. Αλλα νυσταζε κ γκρινιαζε κ το εκανα νωριτερα για να ξεχαστει...εμενα ρε παιδι μου αν πεσει σε βαθυ υπνο πολυ δυσκολα ξυπναει. Αντιθετα τη μερα που κοιμαται αρπαχτα ξυπναει με την καρφιτσα...λες να το δοκιμασω ετσι ε;

Rina κι εγω σε φαση "προγραμματισμου" ειμαι!! Επειδη την πατησα και με τον μεγαλο, μια συμβουλη: φτιαξε το προγραμμα που θελεις στο μυαλο σχεδιαζοντας το με βαση τις αναγκες του μωρου! Ποσες ωρες πρεπει να κοιμαται σε αυτη την ηλικια; Ποσες ωρες αντεχει ξυπνιο; Καθε ποτε τρωει; Τι ωρα θελεις να ξυπναει το πρωι; Φτιαξε ενα πλανο και ακολουθησε το κατα γραμμα για 1-2 βδομαδες οτι κι αν γινει!! Αν πχ ξυπνησει νωριτερα απο την ωρα που εχεις υπολογισει προσπαθησε να την ξανακοιμησεις κι αν κοιμαται περισσοτερο προσπαθησε να την ξυπνησεις! Μετα απο δυο βδομαδες θα κοιμαται, θα ξυπναει και θα τρωει τις ωρες που εχεις ορισει εσυ! Πρεπει ομως το προγραμμα σου να ειναι ρεαλιστικο και να το αναπροσαρμοζεις τακτικα αναλογα με τις αναγκες της!

Εχω παρατηρησει οτι συνηθως κοιμαται πια 7 ωρες συνεχομενες τη νυχτα.θα ηθελα να ξυπναει κατα τις 7 που ξυπναμε κ εμεις. Τρωει καθε 3 ωρες (εκτος αν κοιμστσι βαθια που μπορει να παει κ πανω απο 4).τη μερα δεν κοιμαται πολυ, κοιμαται μισαωρα το πολυ ωρα λιγο πριν απο γευμα. Κ ισως ενα τριωρο καποια στιγμη μεσα στη μερα(οχι παντα). Τι προτεινεις με βαση την εμπειρια σου;

Διαφημίσεις

Πηγαμε παιδιατρο, 5150 και 58 εκ με αποκλειστικο θηλασμο!!! Εμβολιο θα κανουμε τελος του μηνα! Για τον μεγαλο μου ειπε απλως να κανω υπομονη μεχρι να του περασει κι οτι καλυτερα που το εξωτερικευει απο το να τα κραταει μεσα του...

Εγω τωρα προσπαθω να τηρησω το προγραμμα που με τοσο κοπο εφτιαξα... Πολλες φορες μου παιρνει και μιση ωρα να τον ξανακοιμησω και τη νυχτα μενω 2 ωρες ξυπνια προσπαθωντας να καθυστερησω το ταισμα και μετα να θηλασω και να τον κοιμισω! Εχει τωρα δυο μερες που δεν κανει κακα του τη νυχτα οποτε ειναι πιο ευκολα τα πραγματα! Το προγραμμα μας σε γενικες γραμμες ειναι:

08:15 πρωινο ξυπνημα

08:30 θηλασμος

10:00 θηλασμος

10:30-12:30 υπνος

12:45 θηλασμος

14:15 θηλασμος

14:45-17:15 υπνος

17:30 θηλασμος

19:00 θηλασμος

20:30 θηλασμος

21:30 υπνος

04:00 θηλασμος (dream feed)

Το ταισμα πως το καθυστερεις; εμενα αμα πεινασει γινεται παγκοσμιος πολεμος. Τσιριζει....ουτε το χαμομηλι πιανει

Κοριτσια καλημέρα!

Χαίρομαι που όλα τα μπουμπούκια μας ειναι καλα!

Nefeli13 τα πάτε εξαιρετικά! Μου φαίνεται τοσο ακατόρθωτο με αποκλειστικό θηλασμό να παίρνετε τοσο βάρος και να είσαι και καλα ψυχολογικά.. Αυτο που κανεις ειναι το καλυτερο για το παιδάκι σου.

Και εγω εχω την ίδια απορία με τη Rina. Και εμένα αν δεν φάει εκείνη την ώρα που θέλει γινεται χαμός. Απο τα κλάματα του κόβεται η ανάσα. Το βράδυ κοιμάται 6 ωρες σερί συνήθως αλλα τα πρωινά το τάισμα ειναι εντελώς ακανόνιστο. Αν πάω δε να τον κανω μπάνιο και πεινάει ειναι ικανός να το γκρεμίσει. Στυλωνει και τα πόδια κατω, σηκώνεται στον αέρα και κάνει γέφυρα το σώμα του στο δευτερόλεπτο.

Κατα τα αλλα μας κάνει πολλα γελάκια και βγάζει φωνούλες και ειναι μια γλύκα. Έχουμε όλοι χάσει τα λογικά μας.

Η Nefeli που ειναι? έχουμε μερες να τη διαβάσουμε!

Εννοειται οτι αν πειναει χαλαει τον κοσμο!!! Τον εχω λοιπον αγκαλια και κοβουμε βολτες μεσα στο σπιτι, βγαινουμε στο μπαλκονι, καθομαστε μπροστα στον καθρεφτη, γενικα προσπαθω να τον απασχολησω για να περασει η ωρα!! Θελω να μαθει να τρωει συγκεκριμενες ωρες ωστε να τρωει κανονικη ποσοτητα και να μην τσιμπολογαει ολη μερα και να ειμαι κι εγω σιγουρη οτι εχει φαει γιατι με το θηλασμο με πιανει μια ανασφαλεια...

Rina εχεις παρατηρησει γιατι ξυπναει στο μισαωρο; Αν βρεις τι της φταιει μπορει τελικα να κοιμαται περισσοτερο! Μηπως δεν εφαγε καλα πριν κοιμηθει; Μηπψς ποναει η κοιλιτσα της; Μηπως κρυωνει η ζεσταινεται; Αν εισαι σιγουρη οτι δεν της φταιει τιποτα, προσπαθησε να την ξανακοιμησεις! Κι εμενα ξυπναει στα 30-45' αλλα τον ξανακοιμιζω ακομα κι αν μου παρει μιση ωρα!!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Εννοειται οτι αν πειναει χαλαει τον κοσμο!!! Τον εχω λοιπον αγκαλια και κοβουμε βολτες μεσα στο σπιτι, βγαινουμε στο μπαλκονι, καθομαστε μπροστα στον καθρεφτη, γενικα προσπαθω να τον απασχολησω για να περασει η ωρα!! Θελω να μαθει να τρωει συγκεκριμενες ωρες ωστε να τρωει κανονικη ποσοτητα και να μην τσιμπολογαει ολη μερα και να ειμαι κι εγω σιγουρη οτι εχει φαει γιατι με το θηλασμο με πιανει μια ανασφαλεια...

Rina εχεις παρατηρησει γιατι ξυπναει στο μισαωρο; Αν βρεις τι της φταιει μπορει τελικα να κοιμαται περισσοτερο! Μηπως δεν εφαγε καλα πριν κοιμηθει; Μηπψς ποναει η κοιλιτσα της; Μηπως κρυωνει η ζεσταινεται; Αν εισαι σιγουρη οτι δεν της φταιει τιποτα, προσπαθησε να την ξανακοιμησεις! Κι εμενα ξυπναει στα 30-45' αλλα τον ξανακοιμιζω ακομα κι αν μου παρει μιση ωρα!!

Πιστευω οτι μαλλον δεν ειναι πολυ του υπνου. Η χαλαρωνει στην αγκαλια μου κ οταν τη βαζω κατω ξυπναει. Οχι τη νυχτα. Τη νυχτα κ που θηλαζε ηταν σανταρ στις 3,5 ωρες το ξυπνηνσ της. Παντως τωρα πχ..Κοιμοταν κ την ξυπνησα γιατι θελω νσ τρωει κ να κοιμαται για μεσημερι μετα...ε, μετα βιας εφαγε το μισο...

Αν την ξυπνησω για να φαει θα φαει ελαχιστο. Αν παλι πριναει δεν υπαρχει περιπτωση να ξεχαστει!!!θα μας ακουσει ολη η αθηνα!!! Την αλλη φορα ο αντρας μου εκαψε το χερι του σπο τον πανικο που μας εσπειρε!!!!σα να τη σφαζεις κανει

Διαφημίσεις

Καλησπέρ α κορίτσια,

Πετάχτηκα απο το καφέ του Ιουνίου. Διαβάζω ότι προσπαθήσετε να τηρήσετε αυστηρό προγράμμα στα μωράκια σας κ απλά θέλω να ρωτήσω γιατί τόσο πολύ; Ειδικά με το θηλαςμο..Σας το είπε κάποιος ; Κ ότι αν δε γίνει τώρα θα έχετε πρόβλημα μετα; Εσάς λογικά τώρα ειναι ενός μηνών ακόμα. Σας το λέω γιατί ο δικός μου ειναι τώρα 2μιση μηνών κ δεν τον έχω βάλει σε τόσο αυστηρό προγράμμα, τον έχω αφήσει να φτιάξει μόνος του το πρόγραμμμα του κ έχει γίνει μια χαρά. Το μόνο που έχω κάνει εγώ ειναι να τηρώ την ωρα του μπάνιου κ της βραδινής ξεκούρασης του. Που κ πάλι μόνος του την έχει φτιάξει. Κ το λέω γιατί αλλιώς ηταν όταν ηταν 1 μηνός κ αλλιώς τώρα. Ειδικά με το θηλασμό δεν ακολουθώ κανένα προγράμμα κ του δίνω το στήθος όποτε το ζητήσει είτε για φαΐ είτε για παρηγοριά.

Kitriblue δεν εχεις αδικο, απλα ο καθενας εχει τα κολληματα του! Εγω στο θεμα του προγραμματος ημουν και ειμαι καθετη!! Αφενος ειναι πολυ ξεκουραστο για μας να ξερουμε τι γινεται ποτε αφετερου αυτη η επαναληψη βοηθαει και τα παιδια να νιωσουν ασφαλεια! Εκτος αυτου, αν δεν εχω σταθερο προγραμμα και για τους δυο δε μπορω να τα βγαλω περα μονη μου!!! Κι οπως εγραψα και παλιοτερα, προσαρμοζεις το προγραμμα στις αναγκες του μωρου! Εννοειται οτι δε θα απαιτησω απο ενα βρεφος να κοιμαται 10 ωρες τη νυχτα απλα και μονο επειδη με βολευει, αλλα θα βρω ενα τροπο να το φερω λιγο πιο πολυ στα μετρα μου! Απο τη μικρη μου εμπειρια εχω να πω οτι οσο πιο νωρις μαθει κατι ενα παιδι τοσο πιο ευκολα το μαθαινει και μετα του γινεται βιωμα... Α και για το θηλασμο που ειπες, δε θεωρω οτι θελει ειδικη μεταχειριση ενα μωρο που θηλαζει σε σχεση με ενα μωρο που πινει ξενο γαλα!! Ναι στην αρχη, μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος, μπορει να πειναει πιο συχνα και να κοιμαται λιγοτερο αλλα μετα ειναι ακριβως το ιδιο! Αυτο που αλλαζει ειναι οτι εχουμε την ανασφαλεια μηπως δεν εφαγε και μολις ξυπνησει τρεχουμε να το ταισουμε! Κι ομως, μπορει να του φταινε χιλια δυο αλλα πραγματα... Και για του λογου το αληθες, ο γιος μου 3,5 μηνων θηλαζε καθε 3-4 ωρες, κοιμοταν 8 ωρες σερι τη νυχτα και στους 8 μηνες 10,5 ωρες σερι κι ολα αυτα με αποκλειστικο θηλασμο!

Rina, επειδη εχω ηδη ενα παιδι που δεν ειναι του υπνου, θα σου πω οτι σε αυτη την περιπτωση ειναι ακομα πιο επιτακτικη η αναγκη να το βοηθησεις να κοιμαται καλα! Με τα μισαωρα δεν ξεκουραζεται, μετα γκρινιαζει, δεν τρωει καλα, δεν κοιμαται καλα και παει λεγοντας... Προσπαθησε να κοιμαται λιγο μετα το γαλα ωστε να προλαβαινει να ξεκουραστει μεχρι το επομενο γευμα και να μην ξυπνησει απο πεινα!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Kitriblue δεν εχεις αδικο, απλα ο καθενας εχει τα κολληματα του! Εγω στο θεμα του προγραμματος ημουν και ειμαι καθετη!! Αφενος ειναι πολυ ξεκουραστο για μας να ξερουμε τι γινεται ποτε αφετερου αυτη η επαναληψη βοηθαει και τα παιδια να νιωσουν ασφαλεια! Εκτος αυτου, αν δεν εχω σταθερο προγραμμα και για τους δυο δε μπορω να τα βγαλω περα μονη μου!!! Κι οπως εγραψα και παλιοτερα, προσαρμοζεις το προγραμμα στις αναγκες του μωρου! Εννοειται οτι δε θα απαιτησω απο ενα βρεφος να κοιμαται 10 ωρες τη νυχτα απλα και μονο επειδη με βολευει, αλλα θα βρω ενα τροπο να το φερω λιγο πιο πολυ στα μετρα μου! Απο τη μικρη μου εμπειρια εχω να πω οτι οσο πιο νωρις μαθει κατι ενα παιδι τοσο πιο ευκολα το μαθαινει και μετα του γινεται βιωμα... Α και για το θηλασμο που ειπες, δε θεωρω οτι θελει ειδικη μεταχειριση ενα μωρο που θηλαζει σε σχεση με ενα μωρο που πινει ξενο γαλα!! Ναι στην αρχη, μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος, μπορει να πειναει πιο συχνα και να κοιμαται λιγοτερο αλλα μετα ειναι ακριβως το ιδιο! Αυτο που αλλαζει ειναι οτι εχουμε την ανασφαλεια μηπως δεν εφαγε και μολις ξυπνησει τρεχουμε να το ταισουμε! Κι ομως, μπορει να του φταινε χιλια δυο αλλα πραγματα... Και για του λογου το αληθες, ο γιος μου 3,5 μηνων θηλαζε καθε 3-4 ωρες, κοιμοταν 8 ωρες σερι τη νυχτα και στους 8 μηνες 10,5 ωρες σερι κι ολα αυτα με αποκλειστικο θηλασμο!

Rina, επειδη εχω ηδη ενα παιδι που δεν ειναι του υπνου, θα σου πω οτι σε αυτη την περιπτωση ειναι ακομα πιο επιτακτικη η αναγκη να το βοηθησεις να κοιμαται καλα! Με τα μισαωρα δεν ξεκουραζεται, μετα γκρινιαζει, δεν τρωει καλα, δεν κοιμαται καλα και παει λεγοντας... Προσπαθησε να κοιμαται λιγο μετα το γαλα ωστε να προλαβαινει να ξεκουραστει μεχρι το επομενο γευμα και να μην ξυπνησει απο πεινα!

Και εγώ το παλεύω πολυ με το προγράμμα.. Τον απασχολώ με τραγούδια, χορούς, βόλτες, παραμύθια.. Φαίνεται να εχει αποτέλεσμα.. Βάρος παίρνει και με το παραπάνω όποτε δεν ανησυχώ.. Εδώ και τρία βραδια τον εχω πάει και στην κούνια του και δείχνει να του αρέσει.. Σήμερα κοιμόταν μετά απο καθε γεύμα δυο ώρες.. Και ήταν πολυ χαρούμενος όταν ξυπνούσε.. Μόλις τον πιάσει η πείνα πάντως δεν προειδοποιεί αλλα φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορεί...

Ειμαι κομματια αλλα θα πω κατι και θα πεσω ξερη....γιατι αλλιως θα σκασω....

Ευτυχως δεν αναφερομαι για το δικο μας τοπικ αλλα γειτονικο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΙΚΕΣ....ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΒΥΖΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ!

ΕΓΩ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΒΥΖΑΚΙ!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ(ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΒΑΡΕΜΑΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ Μ ΚΕΦΑΛΑΙΟ....

ΑΡΑΓΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ 'ΤΕΜΠΕΛΕΣ' ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ;;;;ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ.αααααααα μα πια!!!

iA8hp3.pngWtKrp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...