Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Όντως; Εγώ ξεκίνησα τα τύπου cross, functional, strength. Σε τι επηρεάζει η γυμναστική; Ζορίζομαι αλλά δεν ζαλίζομαι όταν τελειώνω. 

Εγώ βάρη κάνω μόνο, δεν με έχει επηρεάσει κάπου. Μπορώ να σου πω πως είχε φτιάξει ο κύκλος μου 28 ημερών όλοι με ωορρηξίες, επίσης ρυθμίζει θυροειδη, αιματωνεται η μητρα σωστά. Κ σε γιατρό που ρώτησα αν πρέπει να αλλάξω στυλ μου είπε ούτε καν.

2 ώρες πρίν, linaa είπε:

Ναι Κ γενικά κάτι γίνετε με τις γυναικείες ορμόνες παράγονται διαφορά με την έντονη άσκηση Κ επιρεαζουν τον γυναικείο κύκλο . 

Γυμναστική με βάρη κ κυκλική,  έμεινα έγκυος φυσιολογικά 3 φορές και είχε φτιάξει ο κύκλος μου.

1 ώρα πρίν, Winnie7 είπε:

Αν έχετε διαβάσει την ιστορία της Εριεττας Λατση, είχε σταματήσει για 4 χρόνια η περίοδος της (έπαθε υπόθαλαμικη αμηνορροια) , εξαιτίας διατροφής (έλεγε ότι έτρωγε πολύ υγιεινά όχι εξαντλητική δίαιτα ) και έντονης γυμναστικής. Ο οργανισμός όταν κάνεις έντονη γυμναστική ( ακραία πράγματα ), στρεσαρετε και η περίοδος μπορεί να σταματήσει. Σαν να λέει ότι σε αυτή τη φάση, το σώμα δεν δύναται να κυοφορήσει. Ισως έχετε ακούσει πολλές γυναίκες μετά από μεγάλη απώλεια κιλών να σταματάει αρκετό διάστημα η περίοδος τους. 

Αυτό συμβαίνει με την απώλεια λίπους,  λογικά η συγκεκριμένη κυρια έκανε δίαιτα για να στεγνώσει με αποτελεσμα να πέσει το λίπος της σε μικρό ποσοστό με αποτελεσμα να σταματήσει η περίοδος. Για κάποιους το υγιεινό σημαινει σαλατα και φρουτα....

Γυμνάζομαι χρόνια κ ξέρω αρκετά πράγματα, μέχρι κ κροσφιτ έχω κάνει κ περίοδο είχα πάντα.

2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Τέλεια. Δεν το ήξερα και έχω πληρώσει 3 μήνες. Αδειαθετησα μια φορά και τώρα είμαι 15η μέρα του κύκλου και δεν βλέπω τίποτα. Αυτό που είπες για τα οιστρογόνα. Απόλυτη ξηρασία πάλι, σαν να μην έχω κύκλο πάλι. Μήπως ευθύνεται η γυμναστική; Μια φορά έχω αδιαθετήσει μόνο. 

Αν είσαι αρχάρια απλά θέλει σιγά σιγά, δηλ αν χρησιμοποιείς αλτήρες σε ασκησεις δε θα πάρεις κατευθείαν τα 10κιλα, ξεκινάς από χαμηλα, 2κιλα για παραδειγμα κ κάθε 3 βδομάδες ανεβαίνεις σε κιλά ώστε ο οργανισμός να προσαρμόζεται. Επίσης μην πιεζεσαι να βγάλεις τις επαναλήψεις, από τις 10 κάνε τις 7 8, σιγά σιγά το σώμα θα φτάσει παραπάνω να βγάζεις.

Μανούλες Ιουλίου 2015

D_i_d

Recommended Posts

Luz84 δεν ξέρω πόσο ενθαρρυντικά είναι αυτά που σας γράφω, αλλά έτσι έχει ο θηλασμός. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολος και επώδυνος στην αρχή αλλά αξίζει χίλιες φορές γιατί μετά γίνεται η πιο τρυφερή στιγμή της ημέρας... Εγώ να σκεφτείς, μετά από όσα πέρασα, δεν ήξερα πώς να το κόψω τελικά! Θήλασα μέχρι 11 μηνών και μετά για αρκετό καιρό μου έλειπε πολύ...

vanilitsa-bebis λένε ότι το δεύτερο δεν παίρνει όλο το μήνα αλλά έχω πολλά παραδείγματα στον κύκλο μου που το δεύτερο γεννήθηκε σε μεγαλύτερη εβδομάδα από το πρώτο!! Ο γιατρός λέει να σε βάλει με πρόκληση;

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

Με εχουν συνεπαρει οι πολιτικες εξελιξεις γι'αυτο εχω χαθει...ακομα με την κοιλιτσα μου...τεταρτη εχω ραντεβου με το γιατρο κι αν ως τοτε δεν εχει γινει κατι μαλλον θα παω η σαββατο η δευτερα για προκληση

Εχω τοσες αποριες ελπιζω καποια εμπειρη να μπορεσει να μου τις λυσει...

Προς ωρας βγαζω με θηλαστρο κ αν πειναει κι αλλο κ δεν της φτανει το δικο μου, της δινω λιγο συμπληρωμα.

Μερα παρα μερα απο τωρα θα προσπαθω να της δινω στηθος. Δεν ειναι ευκολο κσθως το στοματακι της μικρο κ το στηθος μου τεραστιο.

Ρωταω: θα επιστρεψω στη δουλεια στο διμηνο: 1: πως θα τη θηλαζω οταν λειπω; Η πως θα αντλω γαλα εφοσον θα λειπω τουλαχιστον 5 ωρες; Δεν πρεπει να βγαζω τακτικα γαλα ανα 2 με 3 ωρες για να μην πετρωνει το στηθος μου;

2: πρεπει ολη μερα να ειμαι με ενα βυζι εξω κι αυτο μου φαινεται ταλαιπωρητικο. Με το θηλαστρο οριζω καθε ποτε θα βγαλω..

3: σημαντικη ερωτηση!: ποσα ml πρεπει να τρωει το μωρο; Παει βασει κιλων αποσο γνωριζω αλλα πως θα το μαθω; Υπαρχει καποιο πινακακι για να υπολογισω;

tf9Xp3.png

Nefeli αν έχεις σκοπό να επιστρέψεις τόσο σύντομα στη δουλειά καλύτερα να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο γιατί θα χρειαστεί να κάνεις πολύ συχνές αντλήσεις μέσα στη μέρα και το απλό ηλεκτρικό θήλαστρο δε θα σε βοηθήσει καθόλου! Γενικά, καλύτερο είναι να βάζεις το μωρό στο στήθος σου να θηλάζει. Με το θήλαστρο βγάζεις πολύ λιγότερο γάλα από ότι θα έπινε το μωρό μόνο του με αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να παράγει όλο και λιγότερο γάλα!! Για τα ml που ρωτάς δεν ξέρω γιατί ποτέ δεν μέτρησα πόσο έπινε, καλύτερα όμως να το συζητήσεις αυτό με τον/την παιδίατρο που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την ανάπτυξή της. Μίλησες με σύμβουλο θηλασμού; Μια ακόμα ερώτηση, γιατί λες ότι δεν την φτάνει το δικό σου γάλα; :rolleyes:

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Καλημέρα κορίτσια!! Να σας ζήσουν τα μωρακια σας σε όσες γέννησαν και με το καλό όσες περιμένουν!!! Νεφέλη μου να σου ζήσει κι εσένα το μπουμπούκι σου!!!!

Κοιτά στο θηλασμό δεν έχει πρόγραμμα, το μωρό πίνει όσο χρειάζεται και οπότε χρειάζεται οπότε δεν μπορείς να υπολογίσει ml ανά γεύμα ή ανά μέρα...επίσης είναι κουραστικό το θέμα θηλασμός αλλά είναι τόσο υπέροχο και έχει και συναισθηματικούς λόγους για το μωρό κυρίως και για σένα!! Δεν θα είναι Παντα έτσι!! Θα εδραιωθεί ο θηλασμός και δεν θα πρήζεται ούτε θα πονάς, επίσης και το μωρό θα χρειάζεται αργότερα λιγότερο χρόνο στο στήθος, αν πας στην δουλειά μπορείς να απομονώνεται για λίγα λεπτά και να αντλεις και να έρχεται κάποιος να το παίρνει ή να κανείς τράπεζα γάλακτος στο σπιτι!!! Αξίζει να το προσπαθήσει, αν δυσκολεύεται πάρε σύμβουλο θηλασμού και μπες στο fb στην ομάδα μητρικού θηλασμού και λυσε όλες σου τοις απορίες

Το βιβλίο της πατσουρου επίσης είναι πολύ βοηθητικό

Καλή συνέχεια!!!

yk1yp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια τι υπερπαραγωγη... Οπως γραφει η νεφελη δεν παραγω τοσο οσο ζητα το μωρο. Διοτι καθε 3ωρο βγαζω επι 20 λεπτα περιπου 60ml και το μωρο χορταινει με 70!

Δεν ξερω, φοβαμαι να την βαλω στο στηθος. Την εβαλα χθες κ ματωσα παλι.

Εφερα κοριτσια μαια στο σπιτι. Οκ βοηθησε αλλα οταν εμεινα μονη μου δεν τα καταφερα..

Και δενμπορω να πληρωνω ενα καρο λεφτα να μου ρχονται σπιτι.

Οσο για κεντρα υποστηριξης οκ εχω μερικα τηλ οποτε εχω απορια παιρνω κ ρωταω αλλα ειναι αλιως απο κοντα.

Στο μαιευτητιο μου εδειχναν οι μαιες. Οταν εμεινα μονη με το μωρο τα κανα θαλασσα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ:(

tf9Xp3.png

Μαμα η δουλεια μου ειναι τετοια που δεν μπορω να απομονωνομαι δυστυχως...

Μαμα για να μην παθω πετρωμα κ μαστιτιδα αντλω καθε 3ωρο, ετσι με εχουν συμβουλεψει. Αν δεν το εκανα τοτε δε θα γλιτωνα τη μαστιτιδα. Πρεπει καπως ναποσυμφοριζω το γαλα αφου με το μωρο προς ωρας δεν

Μπορω

tf9Xp3.png

Αμ βλεπατε το στηθος πριν μερικες μερες... Σοκ! Πετρα γεματο μπαλακια γαλακτος!

Με το θηλαστρο κ τις μαλαξεις ηρεμησαν κ εφυγαν τα γρομπαλακια

Ειχα φτασει οριακα στη μαστιτιδα

Επειδη δεν μπορουσα να τη θηλασω σωστα κ δεμ αποσυμφοριζα...

tf9Xp3.png

Διαφημίσεις

Αν βγαζεις 60 με το θηλαστρο ενω χορταινει με 70 τοτε κακως εχεις μπλεξει με συμπληρωμα! Αν την βαζεις στο στηθος οποτε δειχνει να πειναει και οχι καθε τρεις ωρες, το σωμα σου θα παραγει ακριβως οσο γαλα χρειαζεται! Τοσο μωρακια μονο οσα πινουν ξενο γαλα αντεχουν 3 ωρες! Τα υπολοιπα ειναι συνεχεια στο στηθος για τον πρωτο μηνα τουλαχιστον!! Για τον πονο, εγω κυκλοφορουσα γυμνη στο σπιτι, να μην ακουμπαει τιποτα στις θηλες για να αναπνεουν, εβαζα κρεμα λανολινης μολις τελειωνε ο θηλασμος, επλενα τις θηλες μονο μια φορα τη μερα γιατι το πολυ νερο κανει κακο και πηρα μαξιλαρι θηλασμου για να εχω πιο σωστη σταση. Την πρωτη εβδομαδα θηλαζα κι εκλαιγα απο τον πονο αλλα μετα ολα εστρωσαν!!!!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Μόλις γύρισα από τον γιατρό όπου και του τα πα ένα χεράκι.....και για την μαια...τα μάζευε αλλά στο τέλος μου πε για πρόκληση θα πάμε εφόσον εξαντλήσουμε και την τελευταία μέρα + άλλες 3!!!

ε μα πια....

τεσπα ελπίζω να μη χρειαστεί θα πάω και για ένα καρδιοτοκογράφο την πέμπτη....και βλέπουμε!!!!!!!Μη βιάζεστε κορίτσια......αυτοί δεν το χουν για τίποτα ...πρόκληση και ξενοιασαν....εμ δεν είναι έτσι όμως η φύση ξέρει καλύτερα!!εκτός βέβαια αν συντρέχουν λόγοι υγείας της μαμάς ή του εμβρύου....τότε εννοείται δεν το συζητάμε!!!

η μπέμπα έχει αρκετό νεράκι και πλησιάζει τα 3500 κιλά!

και γω τα 65 χαχαχαχαχαχαα:rolleyes:.....

αχ γελάω αλλά η καρδούλα μου το ξέρει πόσο περιμένω την μέρα ...να ξεφουσκώσω και γω!!!!

Nefeli 2014 υπομονή....δεν θα πεθάνεις κιόλας....αν υποφέρεις θα δίνεις και συμπλήρωμα....η μπέμπα δεν θέλει μαμα που κλαίει και ειναι αγχωμένη και στεναχωρημένη....εμένα τοτε με καταλάβαινε ο γιός μου και ήταν συνέχεια στρεσαρισμένος και εκνευρισμένος και έκλαιγε!!!Δεν έχω σκοπό να το επαναλάβω με τίποτα....δεν θα ζοριστώ καθόλου....αμα μπορέσω αν δεν.....θα χω δύο αγγελούδια που θα με κοιτάνε στα μάτια και θα θέλω να είναι ικανοποιημένα με την ευχάριστη παρουσία μου!!!!!!!!!

:tongue:

iA8hp3.pngWtKrp3.png

kitriblue να σου ζησει το αγορακι σου, παντα γερο και καλοτυχο!

σημερα πηγα στο νοσοκομειο για nst. ειχε παρα πολλες κοπελες και μπηκα μετα απο 4 ωρες αναμονης!

η μπεμπα ειναι μια χαρα, μονο που εκανα λιγες συσπασεις (φυσικο μου φαινεται μετα απο 4 ωρες σε μια καρεκλα :mad:) και μου ειπε να μην κουραζομαι να μπω στην 38η σε λιγες μερες και τη Δευτερα θα παω παλι για nst. στις 16/7 θα μπω για καισαρικη.

καλο κουραγιο στις μανουλες που το παλευουν με το θηλασμο. μην τα παρατατε γιατι πραγματικα ειναι τοσο ομορφη εμπειρια! η ενυδατωση των θηλων ειναι παρα πολυ σημαντικη καθως και η σωστη τοποθετηση του μωρου.

pHNqp3.png9S1np2.png

νεφελη2014 συμφωνω απολυτα με την νεφελη 13! ασχετο γεννησαμε και την ιδια μερα! στο νοσοκομειο υπεφερα με τον θηλασμο...πιστευα πως δεν θα τα καταφερω ποτε θηλαζα μονο οταν μου το εβαζαν οι μαιες κ αυτο με πολυ πονο οι θηλες μου ηταν επιπεδες δοκιμασα να βγαζω με θηλαστρο για να μην ποναω κ για να βγουν προς τα εξω αλλα το θηλαστρο εκανε τις θηλες τεραστιες κ εχω κ μεγαλο στηθος με αποτελεσμα να μην μπορει το μωρακι μου να την πιασει ολη σωστα οποτε με ματωνε..οταν ηρθα σπιτι αφησα το στηθος μου χωρις σουτιεν κ επιθεματα κ χωρις μπλουζα.. ομολογω πως με δυσκολευε πολυ γτ ηταν πολυ βαρυ κ με ενοχλουσε κ απο κει που νομιζα πως δεν ειχα γαλα αρχισε να ρεει...επαθα πλακα δεν προλαβαινα να σφουγγριζω αλλα το βυζι δεν το βαζα μεσα..κ με το που το ακουμπουσα στο μπεμπη λογω του γαλακτος το επιανε κατευθειαν..μερικες φορες ακομη παιδευομαι αλλα με υπομονη τα καταφερνω..εχω πολυ γαλα κ αυτο επειδη το βαζω συνεχεια στο στηθος..μην τα παρατας κ μην λες δεν μπορω γτ αμα εβλεπες το δικο μου στηθος θα ελεγες αυτη αποκλειεται να θηλαζει!!!

Κοριτσια μου καλημερα.Σημερα βγαινουμε απο το μαιευτηριο.Η μπεμπουλα ειναι μια χαρα,αρχισε να παιρνει παλι το βαρος της.

Δεν θηλαζω κ απο χθες ξεκινησα απογαλακτισμο.Κι αυτος ειναι τωρα ο καημος μου...Που δεν καταφερα ποτε να το νιωσω αυτο το ομορφο συναισθημα της μαμας που θηλαζει...

Τα γραφω λιγο δραματικα αλλα ετσι νιωθω τωρα.Να σας πω την ιστορια μου!Στην πρωτη εγκυμοσυνη εκανα ολες τις προσπαθειες θηλαστρα,ζουληγματα ξανα θηλαστρα,ξανα ζουληγματα,πληγωμενες θηλες,στηθος γεμαατο γαλα,αλλα σταγονα δεν εβγαινε απο πουθενα.Κλαματα,στεναχωρια,κομπρεσες,μαλαξεις εως οτου ,καταληγω στο συμπερασμα οτι ο μικρος μου επειδη γεννηθηκε λιγο νωριτερα δεν πιανει το στηθος και δεν ρουφαει για να βγει το γαλατακι της μαμας...Δεν πειραζει σκεφτομαι,στο δευτερο παιδακι θα θηλασω

Το δευτερο παιδακι γεννηθηκε δυναμωμενο απο οτι φανηκε και με το που βγηκα απο το χειρουργειο επιασε τοσο καλα το στηθος που λεω οκ θα πετυχει!!Μπηκε μοναδα για παρακολουθηση κι εγω ξεκινησα προκληση με θηλαστρο για να ειμαι σιγουρη.Γαλα πουθενα βεβαια.Την 2η μερα πηρα τη μπεμπα.Την εβαλα στο στηθος.Θηλαζε πολυ καλα αλλα εκνευριζοταν κ σταματουσε κ εκλαιγε αφου δεν επινε τπτ...Το παλεψα αλλα εννοειται ταιζα το παιδι με ξενο γαλα.Δεν γινοταν να περιμενω ποτε θα ερθει το δικο μου.

Και τοτε πια το συνειδητοποιω κ το παιρνω αποφαση οτι οσο και να προσπαθω δεν γινεται.

Εχω κανει μειωτικη επεμβαση στηθους πριν απο 8 χρονια.Ο πλαστικος μου ειχε πει οτι ναι ναι θα μπορεις να θηλασεις.Χθες εψαξα στο διαδυκτιο.Στις περισσοτερες περιπτωσεις ο θηλασμος δεν ειναι επιτυχης.Απλα πραγματα λοιπον.Αφου γινονται τοσοι χειρισμοι,η θηλη μετακινειται,γαλακτικοι ποροι κοβονται,συμφυσεις δημιουργουνται...

Κι ετσι το πηρα αποφαση...Δυστυχως.

Σορυ που σας ζαλισα αλλα ηθελα να τα πω.

Ευχομαι καλα γεννητουρια στα κοριτσουδια που περιμενουν!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...