Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Ιουλίου 2015

D_i_d

Recommended Posts

Εγω το εχω παρει αποφαση μεχρι τα Χριστούγεννα θα εχω αστα να πανε μαλλι, ευτυχως οι ασπρες ειναι λιγες μονο στους κροταφους ..... μετα ομως καθε μηνα θα κανω ανταύγειες ετσι για να μου περασει ο καημος της ριζας , εχει καταντησει το μαλλι ομπρε..... χα χα χα χα χα χα

Διαφημίσεις

Meli.k το ξερω οτι θα κανω ολικη.Και στην πρωτη το ιδιο εκανα.Δεν ηθελα επισκληρηδιο ουτως ή αλλως.Δεν θα αντεχα να βλεπω και να ακουω τι λενε και να υποθετω τι κανουν...Αλλα γτ το λες?Εμενα με ρωτησε τι αναισθησια θελω.Ακομα κ την πρωτη φορα που εγινε επειγουσα ΚΤ.Ημουν μες στο χειρουργειο ετοιμη και παρουσια του αναισθησιολογου με ρωτησε τι προτιμω.Ο γιατρος μου λεγεται Κονδυλιος κ ειμαι απολυτα ικανοποιημενη.

Nefeli 13 αντε ελα κι εσυ στο team!!!Αχ ελπιζω κοριτσια μου να μην χειροτερεψει μετα τον τοκετο ..

Κάνουν δύσκολα επισκληρίδιο στο Έλενας γι'αυτό και σε ρώτησα.. Παντού ακούω ότι κάνουν ολική νάρκωση μόνο. Αλλά ούτε ακούς ούτε βλέπεις κάτι την ώρα της καισαρικής αν κάνεις επισκληρίδιο.. Δεν λένε αναμεταξύ τους π.χ ''δώσε μου αυτό'' γίνεται πολύ διακριτικά.. Απλά είναι κρίμα την ώρα που έρχεται στον κόσμο το μωράκι σου εσυ να κοιμάσαι..χωρίς παρεξήγηση έτσι ; καλοπροαίρετα το λεω!!

V2YQp2.png

93nMp3.png

467987f431u9v1sr.gif

"Καλημερα...εγω σημερα τα εβαψα πρωτη φορα σε ολη την εγκυμοσυνη με βαφη του κορρε αφου ειμαι στο μηνα μου....απο τον 6 μου χε πει μπορω με φυτικη βαφη μονο...ειχα γεμισει ασπρες τριχες και δεν αντεχα αλλο να τα βλεπω ετσι...σκεφτομαι στον θηλασμο επιτρεπεται η βαφη??

(ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΤΟ FB)

3. Να βάψω τα μαλλιά μου ενώ θηλάζω; είναι μια συχνή ερώτηση που προβληματίζει πολλές μητέρες. Η ξεκάθαρη απάντηση είναι ότι μπορείτε να τα βάψετε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θηλασμό. Ό,τι χρησιμοποιείτε τοπικά (στο δέρμα, στο λαιμό, εισπνοές στα πνευμονια κλπ) δεν απορροφάται ή απορροφάται ελάχιστα, δεν φτάνει σχεδόν καθόλου στο μητρικό γάλα, άρα μπορείτε να το παίρνετε άφοβα. Αυτές οι ανησυχίες που δυστυχώς διαιωνίζονται από επαγγελματίες αποτελούν κομμάτι μιας πολύ λανθασμένης νοοτροπίας που θέλει το θηλασμό ιδανική κατάσταση. Ο θηλασμός είναι φυσιολογική κατάσταση, όχι ιδανική.Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ΟΛΕΣ τις βλαπτικές ουσίες που είναι πιθανό να περάσουν μέσα από το μητρικό γάλα, όπως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε όλες τις βλαπτικές ουσίες που υπάρχουν στον αέρα που αναπνέουμε και μπορούν να περάσουν στα πνευμόνια του μωρού. Επιπλέον, δε μπορούμε να διακόπτουμε το ζωτικό για το παιδί θηλασμό για ψίλου πήδημα όπως δε μπορούμε να αποτρέπουμε το μωρό μας να αναπνεύσει, επειδή δεν αναπνέει τον ιδανικό αέρα της κορυφής του βουνού...Ούτε μπορούμε να μετατρέπουμε το θηλασμό σε απαιτητική και δύσκολη κατάσταση, που προϋποθέτει μια μητέρα να μην φροντίζει τον εαυτό της, να μην τρώει τα περισσότερα τρόφιμα που υπάρχουν, να μην παίρνει φάρμακα όταν πονάει ή όταν είναι άρρωστη, να μην περιποιείται το σώμα της. Ο θηλασμός είναι φυσιολογικό κομμάτι της φυσιολογικής ζωής της σύγχρονης γυναίκας, που βάφεται, που βγαίνει έξω, που δουλεύει. Παπαβέντσης Στέλιος, Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C., http://pediatros-thes.gr/

Qtq6p2.png

0HXhp2.png

vickiflower να σου ζησει το αντρακι σου!!! Φανταζομαι τον περιμενουν πως και πως οι αδερφουλες του στο σπιτι... Καλη επιστροφη και καλη προσαρμογη!

Πολυ ωραιο το αρθρο για το θηλασμο!! Δυστυχως μας εχουν κανει να πιστευουμε οτι για να θηλασουμε πρεπει να τηρουμε ενα αυστηρο προγραμμα ευλαβικα με αποτελεσμα να κουραζομαστε απο τις στερησεις και τους περιορισμους και να μη θηλαζουμε τελικα! Δε φτανει που ειναι δυσκολος ο θηλασμος απο μονος του, γεμιζουμε τυψεις και ενοχες και γινεται ακατορθωτος! Προσωπικα, ξεκινησα το θηλασμο με πολλες δυσκολιες, περιορισα παρα πολλα στη διατροφη μου γιατι ετσι μου ελεγε η παιδιατρος και στο μηνα πανω ηθελα να σταματησω. Αλλαξα παιδιατρο, επανεφερα ολες τις τροφες στο διαιτολογιο μου, επανηλθα στις συνηθεις δραστηριοτητες μου και ξαφνικα ο θηλασμος εγινε το πιο ευκολο και φυσικο πραγμα στον κοσμο! Κι οταν στους 6 μηνες ειπα στην παιδιατρο οτι θελω να σταματησω γιατι ξαναρχισα το τσιγαρο μου ειπε οτι αυτο δεν αποτελει αντενδειξη θηλασμου και συνεχισα να θηλαζω το αντρακι μου μεχρι 11 μηνων! Ειχα λιγες τυψεις και προσπαθουσα να κραταω το τσιγαρο μακρια απο τα 2-3 γευματα που εκανε... Που θελω να καταληξω; Ο θηλασμος ειναι το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο και ειναι κριμα να τον βλεπουμε σαν εμποδιο για ολα τα υπολοιπα που θελουμε να κανουμε! Ας προσεχουμε λοιπον αλλα μεσα σε λογικα πλαισια και μεσα στα ορια που θετει η καθεμια για τον εαυτο της!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Καλησπέρα και από μένα έχω γράψει άλλη μια φορά στο forumείχα πητ 18-20/7 αλλά τελικά γέννησα στις 29/6 τις 6 το πρωί ένα υγιέστατο κοριτσάκι με βάρος 2780 και 51 πόντους ύψος. Ήταν να φύγουμε σήμερα αλλά η μικρή ανέβασε ικτερο από 9 πήγε 12,99 και θα πρέπει να την βάλουν στη λαμπα έχει χάσει και αρκετό βάρος γύρω στα 300 γρ. Όλα αυτά σε συνδυασμό ότι η μεγάλη μου κόρη κλαίει που λείπω από τη Κυριακή το βράδυ είμαστε από επαρχία συν του ότι μας έκλεψαν έξω από το νοσοκομείο το αυτοκίνητο μας με όλα σχεδόν τα πράγματα μας με έχουν φτάσει στα όρια της κατάθλιψης με αποκορύφωμα ότι το μωρό μου το φέρνουν μόνο για θηλασμό ενώ μέχρι τώρα το είχα δίπλα μου. Συγνώμη αν σας κούρασα ήθελα κάπου να τα πω.....

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και από μένα έχω γράψει άλλη μια φορά στο forumείχα πητ 18-20/7 αλλά τελικά γέννησα στις 29/6 τις 6 το πρωί ένα υγιέστατο κοριτσάκι με βάρος 2780 και 51 πόντους ύψος. Ήταν να φύγουμε σήμερα αλλά η μικρή ανέβασε ικτερο από 9 πήγε 12,99 και θα πρέπει να την βάλουν στη λαμπα έχει χάσει και αρκετό βάρος γύρω στα 300 γρ. Όλα αυτά σε συνδυασμό ότι η μεγάλη μου κόρη κλαίει που λείπω από τη Κυριακή το βράδυ είμαστε από επαρχία συν του ότι μας έκλεψαν έξω από το νοσοκομείο το αυτοκίνητο μας με όλα σχεδόν τα πράγματα μας με έχουν φτάσει στα όρια της κατάθλιψης με αποκορύφωμα ότι το μωρό μου το φέρνουν μόνο για θηλασμό ενώ μέχρι τώρα το είχα δίπλα μου. Συγνώμη αν σας κούρασα ήθελα κάπου να τα πω.....

Να σου ζήσει κοπέλα μου!!αμαν τι ατυχίες σε βρήκαν κανε υπομονή και μην σε παίρνει απο κάτω και εμένα τόσο είχε χάσει στο μαιευτήριο μην στεναχωριέσαι οσο για τον ίκτερο πολλά μωράκια έχουν δεν είναι τίποτα..κουράγιο καλή μου σύντομα θα πάς στο σπιτάκι σου να δεις και την μεγάλη σου!!

CSEnp2.png

rvXxp2.png

OYDzp2.png

Κοριτσακιαααααα ναμαι κ εγω...εξαντλημενη κουρασμενη και μπεμπα πουθενα....!!! Λογικα τ πρωι θα κανω καισαρικη,δε θα μου κανει αγωγη...μου βαλανε ορους 3 φορες,μου βαλανε υποθετα 3 φορες κ εχουν αρχισει ν μη μου κανουν ουτε καν λιγους πονους κ αυτα...ο τραχηλος δε λεει ν μαλακωσει με τπτ,με εχουν ταραξει στις κολπικες εξετασεις κ ποναω σαν τρελη απο κατω...ελπιζω αυριο ν σας γραφω οτι ειτε με τον εμα τροπο ειτε με τον αλλο τελικα γεννησα...τις καλυνυχτες μ...

71i9p3.png

:D Να σου ζησει!!!!! Μην στενοχωριεσαι σκεψου οτι γεννησες ενα γερό μωρακι .... ενταξει οσο για το ικτερο σύνηθες φαινόμενο για τα μωρακι. Σκεψου θετικα και ολα θα περασουν και σε λιγο θα εισαι σπιτι σου με τα δυο σου τα μωρα και ολα καλα!!!!!

vickiflower να σου ζησει το αντρακι σου!!! Φανταζομαι τον περιμενουν πως και πως οι αδερφουλες του στο σπιτι... Καλη επιστροφη και καλη προσαρμογη!

Πολυ ωραιο το αρθρο για το θηλασμο!! Δυστυχως μας εχουν κανει να πιστευουμε οτι για να θηλασουμε πρεπει να τηρουμε ενα αυστηρο προγραμμα ευλαβικα με αποτελεσμα να κουραζομαστε απο τις στερησεις και τους περιορισμους και να μη θηλαζουμε τελικα! Δε φτανει που ειναι δυσκολος ο θηλασμος απο μονος του, γεμιζουμε τυψεις και ενοχες και γινεται ακατορθωτος! Προσωπικα, ξεκινησα το θηλασμο με πολλες δυσκολιες, περιορισα παρα πολλα στη διατροφη μου γιατι ετσι μου ελεγε η παιδιατρος και στο μηνα πανω ηθελα να σταματησω. Αλλαξα παιδιατρο, επανεφερα ολες τις τροφες στο διαιτολογιο μου, επανηλθα στις συνηθεις δραστηριοτητες μου και ξαφνικα ο θηλασμος εγινε το πιο ευκολο και φυσικο πραγμα στον κοσμο! Κι οταν στους 6 μηνες ειπα στην παιδιατρο οτι θελω να σταματησω γιατι ξαναρχισα το τσιγαρο μου ειπε οτι αυτο δεν αποτελει αντενδειξη θηλασμου και συνεχισα να θηλαζω το αντρακι μου μεχρι 11 μηνων! Ειχα λιγες τυψεις και προσπαθουσα να κραταω το τσιγαρο μακρια απο τα 2-3 γευματα που εκανε... Που θελω να καταληξω; Ο θηλασμος ειναι το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο και ειναι κριμα να τον βλεπουμε σαν εμποδιο για ολα τα υπολοιπα που θελουμε να κανουμε! Ας προσεχουμε λοιπον αλλα μεσα σε λογικα πλαισια και μεσα στα ορια που θετει η καθεμια για τον εαυτο της!

Πολυ παρηγορο .... σε ευχαριστουμε!!!!!

(ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΤΟ FB)

3. Να βάψω τα μαλλιά μου ενώ θηλάζω; είναι μια συχνή ερώτηση που προβληματίζει πολλές μητέρες. Η ξεκάθαρη απάντηση είναι ότι μπορείτε να τα βάψετε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θηλασμό. Ό,τι χρησιμοποιείτε τοπικά (στο δέρμα, στο λαιμό, εισπνοές στα πνευμονια κλπ) δεν απορροφάται ή απορροφάται ελάχιστα, δεν φτάνει σχεδόν καθόλου στο μητρικό γάλα, άρα μπορείτε να το παίρνετε άφοβα. Αυτές οι ανησυχίες που δυστυχώς διαιωνίζονται από επαγγελματίες αποτελούν κομμάτι μιας πολύ λανθασμένης νοοτροπίας που θέλει το θηλασμό ιδανική κατάσταση. Ο θηλασμός είναι φυσιολογική κατάσταση, όχι ιδανική.Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ΟΛΕΣ τις βλαπτικές ουσίες που είναι πιθανό να περάσουν μέσα από το μητρικό γάλα, όπως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε όλες τις βλαπτικές ουσίες που υπάρχουν στον αέρα που αναπνέουμε και μπορούν να περάσουν στα πνευμόνια του μωρού. Επιπλέον, δε μπορούμε να διακόπτουμε το ζωτικό για το παιδί θηλασμό για ψίλου πήδημα όπως δε μπορούμε να αποτρέπουμε το μωρό μας να αναπνεύσει, επειδή δεν αναπνέει τον ιδανικό αέρα της κορυφής του βουνού...Ούτε μπορούμε να μετατρέπουμε το θηλασμό σε απαιτητική και δύσκολη κατάσταση, που προϋποθέτει μια μητέρα να μην φροντίζει τον εαυτό της, να μην τρώει τα περισσότερα τρόφιμα που υπάρχουν, να μην παίρνει φάρμακα όταν πονάει ή όταν είναι άρρωστη, να μην περιποιείται το σώμα της. Ο θηλασμός είναι φυσιολογικό κομμάτι της φυσιολογικής ζωής της σύγχρονης γυναίκας, που βάφεται, που βγαίνει έξω, που δουλεύει. Παπαβέντσης Στέλιος, Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C., http://pediatros-thes.gr/

Σε ευχαριστουμε πολυ για το ωραιο αρθρο.....μας εχουν τρομοκρατησει με αυτα που διαβαζουμε και ακουμε για τον θηλασμο!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοριτσια! Οι νέες μανουλες να χαίρονται τα μωράκια τους!

Zouzy καταλαβαίνω την ατυχία σου αλλα προσπάθησε να είσαι ήρεμη. Έχεις το μωράκι σου! Μην το ξεχνάς!

Εγω άρχισα περπάτημα και γενικά κανω ο,τι μπορώ! Δεν αντέχω άλλο! Θελω επιτέλους να γεννησω.

Αντιπηκτικες κανω στην κοιλιά στο πλάι. Και εμένα τσίτα ειναι αλλα καταφέρνω να πιάσω ενα κομμάτι κρέας και την βαράω εκεί.

Κοριτσια δεν αντέχω! Εχω κουραστεί! Ας ελπίσουμε ως την άλλη εβδομάδα να εχω νεα..

Zouzy ποσες ατυχιες βρε κοριτσι.... Τουλαχιστον ειναι καλα το παιδακι σου... Να σου ζησει και με το καλο να επιστρεψετε σπιτι σας!

Μολις γυρισα απο το γιατρο! Καναμε nst, μια χαρα και το αμνιακο, δεν ειδε κατι οποτε στην αναμονη.... Λιγο με ανησυχησε το βαρος του, τον βγαζει 3,5 κιλα και φοβαμαι οτι θα ειναι θηριακι σαν το πρωτο!!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

κορίτσια μου να σας ρωτήσω κάτι.. οι γιατροί που σας παρακολουθούν επιτρέπουν να βάψετε τα μαλλιά σας ; ; ; και αν ναι εσείς τα βάψατε ; ; ;

Εγω απο το 4ο τα βαφω με φυτικη και τα εχω περασει 4 φορες γιατι ειμαι φουλ απο ασπρες.ειχα ρωτησει και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα.

Maternity_codemini.php#

Kalispera koritsia!gennisa xtes ena panemorfo andraki 3500gr kai 50ek me fisiologiko toketo.h genna eutihos exelihtike grigora Boris provlimata.audio poutha pame spiti that grapso perissoteres leptomereies...filakia she ole!

Να σου ζησει κοριτσακι μου!γερο κι ευτυχισμενο να ειναι το μωρακι σου!!!

Maternity_codemini.php#

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...