Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , Makelen είπε:

Επειδη γραφετε για την αυχενικη.. ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι. Τα αποτελεσματα ξερω οτι βγαινουν βασει καποιων αλγοριθμων, συμπεριλαμβανομενου της ηλικιας της μητερας. Οταν εχεις κρυοσυντηρημενα εμβρυα.. ο υπολογισμος γινεται βασει της ηλικιας των εμβρυων ή της 'σημερινης' ηλικιας της μητερας; 

Κανονικά είναι της ηλικίας που τα κρύοσυντηρήσες αλλά επειδή στον υπέρηχο υπολογίζουν Κ άλλα πράγματα όπως πχ πιθανότητες για προεκλαμψία κτλ νομίζω ότι σαν ηλικία περνούν την ηλικία που γίνετε η κύηση.  Εκτός Κ αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που το ζητήσεις εσύ να στα υπολογίσουν 

Αλλά επειδή είναι Κ οι εξετάσεις αίματος τότε βλακεία σου λέω την ηλικία σου περνούν που είσαι εγκυος

Βέβαια τα αποτελέσματα εντάξει δεν θα είναι το ίδιο αν τα έχεις κρυοσυντηριμενα πχ για 10 χρόνια θα βγούνε πλαστά . 

Τώρα για 3 χρόνια δεν κάνει την διαφορά 

Cafe Νοέμβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Γεια σας!Ποπάκι ορεξάτη σε βλέπω για κουβέντα αλλά έπεσες σε καφέ με πολυάσχολες και διπλομανούλες που με το μωρό τι να σου κάνουν κι αυτές... :lol:

Eγώ να φανταστείς σαν τον χαμαιλέοντα, με το ένα μάτι γράφω και με το άλλο βλέπω το γιο που έχει βάλει σκοπό να σκαρφαλώσει σε μια κούτα για να ανέβει να δει τι έχει πάνω στο πάγκο της κουζίνας.

Δεν ξαναμπαίνω εδώ μέσα πάντως... όλο ευαίσθητα θέματα θίγετε! :lol: Kιλά και ύπνο! Μα είστε καλά?? Μιλάνε για κιλά σε καφέ που βρίσκεται γκαστρωμένη στο 2ο με 6 κιλά εναπομείναντα?? Για να μη μιλήσω τα κιλά που έχω βάλει ήδη στη 2η!

Επίσης μιλάνε για ύπνο σε γκαστρωμένη που πλην των αϋπνιών από την εγκυμοσύνη,έχει μωρό που βγάζει δόντια,ενδοεπικοινωνία που κάνει παράσιτα και πιάνει και σταθμούς με κλαρίνα μες στη νύχτα και άντρα που ροχαλίζει?? :lol: Φτου σας!

ένα σου λέω νεκταρία:μου έφτιαξες την μέρα με την ενδοεπικοινωνία που παίζει και κλαρίνα!!!χα χα!δηλαδή θες να πείς ότι αν την αγοράσω από το εξωτερικο θα παίζει ξένα τραγούδια??????χι,χι!:Pνα 'σαι καλά με έκανες και γέλασα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Dimitra83

1914

• kisha

1349

• elenikaram

1120

• Ladycat

1099

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Κορίτσια καλησπέρα!!!Εσείς μπαίνετε το πρωί στο cafe και καλημερίζεστε, εγώ μπαίνω απογευματάκι με βράδυ γιατί το πρωί δουλεύω και σας καλησπερίζω!!!Λοιπόν εγώ κάνω στην άκρη και σας παραχωρώ τους γαμπρούς του Νοεμβρίου γιατί βρήκα γαμπρό για το μπουμπουκάκι μου!!!:PΓέννησε η κολλητή μου φιλενάδα τον Γιαννάκη πριν μια εβδομάδα, οπότε μας ήρθε κουτί!!!χαχαχαχαχα!!!!Κούλα άσε, μην συζητάς για άδεια, περιμένω πως και πως τον Αύγουστο στις 9 συγκεκριμένα, σταματάω με άδεια, δεν έχω κάτσει καθόλου από το Πάσχα:evil:!!!!Μετά θα γυρίσω στην δουλεία κατα τις 23 Αυγούστου και θα δουλέψω για 1 μήνα περίπου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου όπου και θα σταματήσω λόγω εγκυμοσύνης, για 4 μήνες!!!Αααααα και σε ευχαριστώ για την διόρθωση στην λίστα!!!!Πόπη, νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα με το νεφρό σου, απλά δεν το έβρισκε εκείνη την ώρα ο υπέρηχος που έκανες, θα δείς οτι θα πας στον γιατρό και θα τον βρεί...Τύφλα να'χει η Νικολούλη!!!!!:DΕμένα μου έχει προκύψει κάτι άλλο στην εγκυμοσύνη, το οποίο θα αναφέρω στο επόμενο μήνυμά μου...μιας και η Κούλα αναφέρθηκε εχτές στην εξέταση τοξόπλασμα για την Ladycat εχτές και μιας και εσύ ανησυχείς για το νεφρό σου...

MbGIp1.png

δεν αγχωνομαι απλα σκεφτομαι ποσο θα επρεπε ν ειναι ενα μωρο στην 21 εβδομαδα .

εξαφανηστηκατε ολες σημερα

για να σου φύγει η απορία αν θυμάμαι καλά από το τικεράκι μου, έλεγε περιπου 425γρ.οπότε είναι μια χαρά!στις 22 φτάνει το μισό κιλο!;)

οπως και να εχει μια ανησυχια την εχω μορε με τρωει η περιεργεια που λεμε.

ελος παντων την παρασκευη θ κλησω ραντεβου ,

αλλη ερωτηση κοριτσια τωρα με την ζεστη τρωτε κανονικα? εγω δεν τρωο κανονικα μ τετοια ζεστη . πριν ετρωγα πολυ τωρα εδω και 2 εβδομαδες ειμαι πιο χαλαρα δεν πειναω απο την ζεστη αλλα εννοητε θ κατσω ν φαω μ τοζορι . ν αρχησω ν ανησυχω????

Διαφημίσεις

Λοιπόν...όπως όλες έτσι και εγώ έκανα την εξέταση cmv αντισώματα IgM στις πρώτες μου εξετάσεις με το ΙΚΑ μαζί με όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις.Η συγκεκριμένη μου βγήκε αμφίβολη στα ποσοστά που δίνει το ΙΚΑ στο όριο όμως αμφίβολη, προς αρνητικό.Όταν τις έδειξα στον γιατρό του ΙΚΑ που μου γράφει τα φάρμακα και όλες τις εξετάσεις μου είπε οτι είναι πολύ καλές και ούτε καν αναφέρθηκε στο ότι είναι στο όριο αμφίβολη.Εγώ εννοείτε πως δεν υποψιάστηκα κάτι και ούτε ψάχτηκα.Όταν πήγα στον γιατρό μου που με παρακολουθεί και του έδειξα τις εξετάσεις, όταν είδε την συγκεκριμένη εξέταση μου είπε οτι έχουμε πρόβλημα και τον ρώτησα τι είναι αυτή η εξέταση και τι συνέπειες θα έχω.Μου είπε οτι δείχνει πως ίσως να έχω κάποιν ιό, η πέρασα τον ιο και συγκεκριμένα λέγετε Κυτταρομεγαλοιος και οτι αν βρεθώ θετική θα ταλαιπωρηθώ.Μου πρότεινε να πάω στο ινστιτούτο παστέρ να κάνω επαναλληπτική την εξέταση αυτή και μόλις βγουν τα αποτελέσματα να τον πάρω τηλ να του τα πω και να μην περιμένω μέχρι να ξαναπάω.Αμέσως εγώ την επόμενη μέρα πήγα στο παστέρ και έδωσα αίμα.Όταν πήρα τα αποτελέσματα τον πήρα τηλ και μου είπε οτι η εξέταση βγήκε πάλι αμφίβολη στο όριο προς αρνητικό.Δηλαδή το αμφίβολο βάση του παστέρ είναι 0,7 έως 0,9 και εμένα μου βγήκε 0,75!!!!!αν είναι έως 0,7 είναι αρνητικό και πάνω από 0,9 είναι θετικό.Τότε ρώτησα τον γιατρό τι κάνουμε και μου είπε αμνιοπαρακέντηση, τότε εγώ άρχησα να τον ρωτάω διάφορα,αν είναι απαραίτητη η άμνιο, αν είναι η μόνη λύση και άλλα και εκείνος μου είπε έλα αύριο να τα συζητήσουμε από κοντά.Πήγα την επόμενη μέρα και τον βρήκα και μου είπε πως αν ήμουν η γυναίκα του η αδελφή του, θα μου έλεγε αύριο κιόλας να πάω να την κάνω, απλά για να δούμε αν έχει επειρεαστεί το έμβρυο.Βέβαια μου είπε και για τις επιπτώσεις που έχει η αμνιοπαρακέντηση, όπως ξέρουμε όλες οτι μπορεί να χάσεις το παιδί.Επίσης μου είπε οτι είχε μια φίλη που την παρακολουθούσε κάποιος άλλος γιατρός και είχε ερυθρά κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης και της είπε να ζητήσει απο τον γατρό που την παρακολουθεί να κάνουν αμνιοπαρακέντηση και εκείνη ενώ το σκεύτηκε δεν δεχτηκάν με τον άντρα της και το μωρό γεννήθηκε μια χαρά, μου είπε μάλιστα ότι το έχει βαφτίσει ο γιατρός μου και΄τώρα είναι 2 χρονών!Μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί βγήκε αμφίβολη προς αρνητική και να το συζητήσω με τον άντρα μου και να του απαντήσω.Ο άντρας μου μου είπε να μην την κάνω...και αν βγεί αρνητική η αμνιο και χάσουμε το μωρό???Ποιόν να κυνηγήσω μετά?????Ξαναπήγα στον γιατρό του ΙΚΑ στον ίδιο και μου είπε οτι δεν τίθετε θέμα να υπάρχει πρόβλημα επειδή είναι αμφίβολη χαμηλά, ενώ του έδειξα και την εξέταση απ το ΙΚΑ και απ το παστέρ και πήγα και σε άλλον γιατρό του ΙΚΑ και μου είπε οτι όλλες οι εξετάσεις που έχω κάνει έως τώρα και η αυχενική διαφάνεια βγήκαν πολύ καλές χωρίς κανένα πρόβλημα οπότε δεν χρειάζετε να κάνω άμνιο.Μια φίλη μου που την παρακολουθεί γιατρός στο Έλενα και είναι και εκείνη μανούλα Νοεμβρίου και με κοριτσάκι και εκείνη την έδειξε στον γιατρό της την εξέταση μου και της πρότεινε να ξανακάνω επαναληπτική στο παστέρ και αν βγεί πάλι αμφίβολη, τότε να κάνω άμνιο!Ο γιατρός του ΙΚΑ μου είπε οτι αφού έχω την β΄επιπέδου να κάνω, θα φανεί εκεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ ο γιατρός μου μου είπε οτι δεν θα φανεί στην β΄επιπέδου.Τελικά δεν έχω κάνει την αμνιοπαρακέντηση ούτε θα την κάνω!Εάν πίστευα έστω και λίγο μέσα μου οτι υπάρχει πρόβλημα θα την έκανα, όμως είμαι 1000% σίγουρη ότι όλα είναι καλά!!! Αυτά κορίτσια...τα συμπεράσματα δικά σας και ακούω γνώμες και ερωτήσεις εάν θέλετε να κάνετε!Ξέρω οτι σας κούρασα και ζητώ συγνώμη γιαυτό όμως ήθελα να καταλάβετε ακριβώς τι γίνετε!4 γιατροί, 3 διαφορετικές απόψεις...!!!

MbGIp1.png

Λοιπόν...όπως όλες έτσι και εγώ έκανα την εξέταση cmv αντισώματα IgM στις πρώτες μου εξετάσεις με το ΙΚΑ μαζί με όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις.Η συγκεκριμένη μου βγήκε αμφίβολη στα ποσοστά που δίνει το ΙΚΑ στο όριο όμως αμφίβολη, προς αρνητικό.Όταν τις έδειξα στον γιατρό του ΙΚΑ που μου γράφει τα φάρμακα και όλες τις εξετάσεις μου είπε οτι είναι πολύ καλές και ούτε καν αναφέρθηκε στο ότι είναι στο όριο αμφίβολη.Εγώ εννοείτε πως δεν υποψιάστηκα κάτι και ούτε ψάχτηκα.Όταν πήγα στον γιατρό μου που με παρακολουθεί και του έδειξα τις εξετάσεις, όταν είδε την συγκεκριμένη εξέταση μου είπε οτι έχουμε πρόβλημα και τον ρώτησα τι είναι αυτή η εξέταση και τι συνέπειες θα έχω.Μου είπε οτι δείχνει πως ίσως να έχω κάποιν ιό, η πέρασα τον ιο και συγκεκριμένα λέγετε Κυτταρομεγαλοιος και οτι αν βρεθώ θετική θα ταλαιπωρηθώ.Μου πρότεινε να πάω στο ινστιτούτο παστέρ να κάνω επαναλληπτική την εξέταση αυτή και μόλις βγουν τα αποτελέσματα να τον πάρω τηλ να του τα πω και να μην περιμένω μέχρι να ξαναπάω.Αμέσως εγώ την επόμενη μέρα πήγα στο παστέρ και έδωσα αίμα.Όταν πήρα τα αποτελέσματα τον πήρα τηλ και μου είπε οτι η εξέταση βγήκε πάλι αμφίβολη στο όριο προς αρνητικό.Δηλαδή το αμφίβολο βάση του παστέρ είναι 0,7 έως 0,9 και εμένα μου βγήκε 0,75!!!!!αν είναι έως 0,7 είναι αρνητικό και πάνω από 0,9 είναι θετικό.Τότε ρώτησα τον γιατρό τι κάνουμε και μου είπε αμνιοπαρακέντηση, τότε εγώ άρχησα να τον ρωτάω διάφορα,αν είναι απαραίτητη η άμνιο, αν είναι η μόνη λύση και άλλα και εκείνος μου είπε έλα αύριο να τα συζητήσουμε από κοντά.Πήγα την επόμενη μέρα και τον βρήκα και μου είπε πως αν ήμουν η γυναίκα του η αδελφή του, θα μου έλεγε αύριο κιόλας να πάω να την κάνω, απλά για να δούμε αν έχει επειρεαστεί το έμβρυο.Βέβαια μου είπε και για τις επιπτώσεις που έχει η αμνιοπαρακέντηση, όπως ξέρουμε όλες οτι μπορεί να χάσεις το παιδί.Επίσης μου είπε οτι είχε μια φίλη που την παρακολουθούσε κάποιος άλλος γιατρός και είχε ερυθρά κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης και της είπε να ζητήσει απο τον γατρό που την παρακολουθεί να κάνουν αμνιοπαρακέντηση και εκείνη ενώ το σκεύτηκε δεν δεχτηκάν με τον άντρα της και το μωρό γεννήθηκε μια χαρά, μου είπε μάλιστα ότι το έχει βαφτίσει ο γιατρός μου και΄τώρα είναι 2 χρονών!Μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί βγήκε αμφίβολη προς αρνητική και να το συζητήσω με τον άντρα μου και να του απαντήσω.Ο άντρας μου μου είπε να μην την κάνω...και αν βγεί αρνητική η αμνιο και χάσουμε το μωρό???Ποιόν να κυνηγήσω μετά?????Ξαναπήγα στον γιατρό του ΙΚΑ στον ίδιο και μου είπε οτι δεν τίθετε θέμα να υπάρχει πρόβλημα επειδή είναι αμφίβολη χαμηλά, ενώ του έδειξα και την εξέταση απ το ΙΚΑ και απ το παστέρ και πήγα και σε άλλον γιατρό του ΙΚΑ και μου είπε οτι όλλες οι εξετάσεις που έχω κάνει έως τώρα και η αυχενική διαφάνεια βγήκαν πολύ καλές χωρίς κανένα πρόβλημα οπότε δεν χρειάζετε να κάνω άμνιο.Μια φίλη μου που την παρακολουθεί γιατρός στο Έλενα και είναι και εκείνη μανούλα Νοεμβρίου και με κοριτσάκι και εκείνη την έδειξε στον γιατρό της την εξέταση μου και της πρότεινε να ξανακάνω επαναληπτική στο παστέρ και αν βγεί πάλι αμφίβολη, τότε να κάνω άμνιο!Ο γιατρός του ΙΚΑ μου είπε οτι αφού έχω την β΄επιπέδου να κάνω, θα φανεί εκεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ ο γιατρός μου μου είπε οτι δεν θα φανεί στην β΄επιπέδου.Τελικά δεν έχω κάνει την αμνιοπαρακέντηση ούτε θα την κάνω!Εάν πίστευα έστω και λίγο μέσα μου οτι υπάρχει πρόβλημα θα την έκανα, όμως είμαι 1000% σίγουρη ότι όλα είναι καλά!!! Αυτά κορίτσια...τα συμπεράσματα δικά σας και ακούω γνώμες και ερωτήσεις εάν θέλετε να κάνετε!Ξέρω οτι σας κούρασα και ζητώ συγνώμη γιαυτό όμως ήθελα να καταλάβετε ακριβώς τι γίνετε!4 γιατροί, 3 διαφορετικές απόψεις...!!!

Καλημέρα καταρχήν

Ελενάκι μου τι μου θύμισες τώρα !!!!

Την συνυφάδα μου που της έλεγαν ότι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι το μωρό της ήταν με σύνδρομο down και της έλεγαν να κάνει αμνιο. Αυτή δεν δέχτηκε τελικά και τους είπε ότι το μωράκι είναι μια χαρά και θα το δουν όταν γεννηθει ότι έχει δίκαιο. Αφου μερικοί γιατροί ήταν τόσο σίγουροι που της έλεγαν να το ρίξει χωρίς καν αμνιο. Αμαν τα νεύρα μου !!! Τι γιατροί είναι και αυτοί ουτε Θεοι να ήταν :o Τελικά γέννησε ένα υγιέστατο αγόραρο και τώρα είναι και 8 χρονών χαίρει άκρας υγείας το παιδί. Οι γιατροί έμειναν με το στόμα ανοιχτό !!!!

Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου μην διακινδυνέψεις να κάνεις άμνιο και χάσεις το μωράκι εγώ πιστεύω ότι το μωράκι σου είναι μια χαρά ! Να έχεις πίστη και όλα θα πάνε μια χαρά θα με θυμηθείς ;) Και να είσαι χαλαρή που όπως βλεπω είσαι και μπράβο σου !!! Πιστεύω ότι πήρες την σωστή απόφαση και εγώ στην θέση σου το ίδιο θα έκανα ;)

vdfHp2.png

zjpop3.png

V0Hpp3.png

popi σορρυ για χθες που ήθελες παρεούλα και δεν ήμουν ούτε εγώ. Εγώ είμαι πρωινά μέχρι το μεσημέρι και μετά που σχολάω εννοείτε ότι δεν έχω χρόνο να μπω γιατί έχω το μωρό πάω και εγώ για ύπνο την ώρα που κοιμάται να ξεκουράζομαι και μετά δουλειες σπιτιού !! Και βόλτες με τον γιο μου :D

Μην ανησυχείς με τα γραμμάρια τα μωράκια διαφέρει το ένα από το άλλο επίσης στην Β' Επιπέδου άλλες την κάνουν 21 βδομάδα άλλες 22η και άλλες 23η οπόταν δεν μπορείς να συγκρίνεις. Εγώ που την έκανα 21η ήταν 410 γρ. Επίσης τα κοριτσάκια συνήθως είναι πιο αδύνατα από τα αγοράκια :)

Ακόμη με το φαγητό και εγώ όταν έχει πολλές ζέστες δεν έχω όρεξη για φαγητό. 'Αλλες μέρες πάλυ τρώω κανονικά άλλες πιο πολύ εξαρτάται δεν νομίζω να εχεις λόγο να ανυσηχας όταν πίνεις και τις βιταμίνες σου μια χαρα θα είσαι και εσύ και το μωράκι ;)

Αντε και αν έχεις και σήμερα όρεξη για κουβεντούλα μέχρι τις 2 εδώ θα είμαι

vdfHp2.png

zjpop3.png

V0Hpp3.png

γεια σας κοριτσια τωρα γυρισα παντρευεται μια κοπελια κ επειδη ειναι χωρις οικογενεια την βοηθαμε με τα κοριτσια της γειτονιας κ τρεχαμε σημερα το πρωι γιατα στεφανα

ladycat πολύ μου αρέσει αυτό που κάνετε και μπράβο σας αξίζετε συγχαρητήρια ;):-D

vdfHp2.png

zjpop3.png

V0Hpp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας!Ποπάκι ορεξάτη σε βλέπω για κουβέντα αλλά έπεσες σε καφέ με πολυάσχολες και διπλομανούλες που με το μωρό τι να σου κάνουν κι αυτές... :lol:

Eγώ να φανταστείς σαν τον χαμαιλέοντα, με το ένα μάτι γράφω και με το άλλο βλέπω το γιο που έχει βάλει σκοπό να σκαρφαλώσει σε μια κούτα για να ανέβει να δει τι έχει πάνω στο πάγκο της κουζίνας.

Δεν ξαναμπαίνω εδώ μέσα πάντως... όλο ευαίσθητα θέματα θίγετε! :lol: Kιλά και ύπνο! Μα είστε καλά?? Μιλάνε για κιλά σε καφέ που βρίσκεται γκαστρωμένη στο 2ο με 6 κιλά εναπομείναντα?? Για να μη μιλήσω τα κιλά που έχω βάλει ήδη στη 2η!

Επίσης μιλάνε για ύπνο σε γκαστρωμένη που πλην των αϋπνιών από την εγκυμοσύνη,έχει μωρό που βγάζει δόντια,ενδοεπικοινωνία που κάνει παράσιτα και πιάνει και σταθμούς με κλαρίνα μες στη νύχτα και άντρα που ροχαλίζει?? :lol: Φτου σας!

Νεκταρία μου σε καταλαβαίνω και εμάς όταν έβγαζε τα πρώτα δόντια ήταν δράμα η κατάσταση ξυπνούσε και νύχτα συνέχεια. Οταν έσκασαν τα 2 πρώτα ηρέμησε τώρα στα επόμενα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.

Τώρα με το θέμα κιλών σίγουρα είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις κιλά από προηγούμενη εγκυμοσύνη και μπορώ να σου πω χωρίς να θέλω να σε στεναχωρέσω ή να σε αγχώσω ότι και τα κιλά της 2ης εγκυμοσύνης να τα χάσεις όλα θα μείνουν αυτά της 1ης και θα δυσκολευτείς περισσότερο να τα χάσεις. Αμα θες φυσικά όλα γίνονται ;) Λίγο πείσμα και δύναμη και τα καταφέρνεις μην ανησυχάς ;)

Τώρα από θέμα ύπνου να προσπαθείς να ξεκουράζεσε και πρωινό όταν κοιμάται ο γιος σου αλλά και μεσημέρι για να έχεις δυνάμεις εφόσον είσαι και σπίτι. Εγώ πάντως μεσημέρι κοιμάμαι που κοιμάται και αυτός και μια χαρά ;)

vdfHp2.png

zjpop3.png

V0Hpp3.png

καλημερ ακοριτσια,εμενα το μωρακι 22εβδ+ 5 ημερων στη β'επιπεδου ηταν 520 γρμ,,,,δνεπαιζει ρολο,αν εβλεπε κατι ανησυβητικο ο γιατορ ςθα το ελεγε...οσο γιατο μεγαλοκυτταρικο η κυτταρομεγαοιο οπως λεγεται επισης,επειδη δνε εχω αντισωματα-αλλα φιλη που εκανε αμβλωση για υτοτο λογο κα ι αγχωθηκα ο γιατρος μου ειπε οτι χειροτερο ειναι το τοξοπλασμα μια και τομωρο απο τοξοπλασμα εχει 20%πιθανοτητες να μολυνθει...

κοπελα μου κανε οτι σου λεει το ενστικοσου,η αμνιο εχει 0,5%πιθανοτητες αποβολης,αλλα αν νιωθεις οτι το μωρακιειναιμια χαρα,συνεχισε ετσι γιατι ετσιθα ειναι!

Ηρθε η kisha junior και ειναι οντως γκαυ...τσα!

81299f78bc.png

Για να μη μιλησω για τον κισομπεμπη...κεβλαρ!!!

44cf0f3e83.png

ελένη μου πραγματικά αντιλαμβάνομαι το πώς μπορεί να νιώθεις αυτή τη στιγμή και μακάρι να μπορέσω να σε βοηθήσω έστω και λίγο με αυτά που θα σου πώ.παρόλο που είμαι κτηνίατρος (και όχι γιατρός,το τονίζω)τυγχάνει να γνωρίζω λίγα πράγματα για τον cmv .ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που προκαλει είναι οι αποβολές όταν ενεργοποιήται ο ερπητο'ι'ος ή μολύνεσαι για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ σε μικρό ποσοστό παρατηρούνται προβλήματα στο έμβρυο (διανοητική καθυστέρηση,κώφωση κλπ)το 0,75 είναι πολύ οριακό νούμερο και βρίσκεσαι στην γκρίζα ζώνη ,δηλαδή μπορεί να μην έχεις πρόβλημα ή να έχεις κολλήσει πριν 1-1,5 μήνα(αν δεν κάνω λάθος), οι ενήλικες συνήθως κολλάνε με την σεξουαλική επαφή.αυτά τα λίγα για να ξέρουμε γιατί μιλάμε. νομίζω οτι ο γιατρός του ικα το πήρε λίγο χαλαρά το θέμα.αν του έλεγες να σου βεβαιώσει γραπτώς ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα εσύ και το παιδί νομίζω οτι θα έπερνε πιο σοβαρά την υποθεσή σου.η συνήθης διαδικασία που γίνεται είναι η εξής:αρχικά δίνεις αίμα για cmv τον 2ο-3ο μήνα(αν θυμάμαι καλά) και ψάχνουν για IgM αντισώματα.αν βρεθείς θετικός σε 4 περίπου εβδομάδες ψάχνεις για το dna του ιού στο ΑΙΜΑ και αν βγεί πάλι θετικό κάνεις την αμνιοπαρακέντηση μεταξύ 21 και 23ης εβδομάδας και αναλόγως του αποτελέσματος πράττεις.νομίζω ότι την πιο σωστή αντιμετώπιση την είχε ο γιατρός που σου είπε να ξανακάνεις την εξέταση μετά από λιγο καιρό ώστε να δεις αν ανεβαίνει το νούμερο του αποτελέσματος. και μόνο τότε να κάνεις αμνιοπαρακέντηση. η αμνιοπαρακέντηση είναι μια εξέταση που δεν πρέπει να την φοβόμαστε τόσο πολύ.το ποσοστό να προκληθεί βλάβη στο έμβρυο είναι μόλις 0,5% πράγμα που σημαίνει 1 στα 200 παιδιά ενώ πχ στην αμερική το ποσοστό παιδιών μολυσμένων με cmv είναι 5%!να σκέφτεστε ότι είναι μια εξέταση που είναι για να γνωρίζουμε αν το μωρό που κυοφορούμε είναι φυσιολογικό και αν όχι,έχεις τουλάχιστον το δικαίωμα επιλογής για το αν τελικά θα το φέρεις στον κόσμο.χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω θετικά ή αρνητικά θα σου πρότεινα να κάνεις ξανά την εξέταση για να δεις που βρίσκεσαι.τουλάχιστον θα ξέρεις, γιατί είναι αποφάσεις που σε ακολουθούν μια ζωή , αν και δεν πιστεύω οτι θα υπάρχει πρόβλημα!;)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...