Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 6 λεπτά , Lila86 είπε:

Μα καλά κι αυτή δεν μπορεί να πάει λίγο νωρίτερα; Επειγομαστε μανδαμ!!!

Εγω στη 3η χοριακη ήμουν σε φάση τι ώρα θα με πάρετε; Δεν σας πιέζω αλλά θέλω να ξέρω ώρα!!! 😂

Ξεκάθαρα θα ήμουν έτσι και μετά από 1 ώρα πάλι τηλέφωνο για το αν ειχατε κάποια ενημέρωση. Τι εννοείτε πως δεν ειχατε; Σε αυτα είμαι πολύ καλή, εμένα να βάζετε 😂

πρίν από 6 λεπτά , Makelen είπε:

Τι δωρεα καλε; εχεις πολυ δρομο ακομα για να φτασεις σε μια τετοια επιλογη! Ασε οτι μπορει να πιασεις κ τωρα και να ξεμπερδευεις. Ευχομαι οι επομενες βλαστοκυστες σου να ειναι μονο για να κανεις κι αλλα παιδια..!

Ε με ΑΜΗ 0,4 μετρημένη πριν 10 μήνες δε νομίζω πως έχω πολύ δρόμο ακόμα… μακαρι να είναι οπως τα λες!🥰Πρέπει να σκέφτομαι ρεαλιστικά πως ίσως χρειαστεί να πάρω αυτή την απόφαση κάποια στιγμή.. Ο γιατρος μου είχε πει και για ορμονική υποκατάσταση λόγω κλιμακτηρίου νωρίς ηλικιακά. Εδώ να σημειώσω πως η μητέρα μου στα 54 έχει ακόμα περίοδο, εμένα τι με βρήκε δε ξερω.

• Χαχα 2

Cafe Νοέμβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Αχ γατί μου... Θέλω να δω τι γίνεται και αλλού πριν τον παρω. Γιατί υποτίθεται το χορηγούμε ως συμπλήρωμα. Μην κάνει πειραματόζωο το Ηλεκτράκι μου :(

image.php?type=sigpic&userid=27413&dateline=1319625984

Τα παιδάκια μου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Dimitra83

1914

• kisha

1349

• elenikaram

1120

• Ladycat

1099

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Το εψαξα στο google και παντου αυτο γραφει. Και οι γονεις μου αυτο ειπαν τωρα. Γιατι να μην το αναβουμε! Τι να πω! Γλιτωναμε και πετρελαιο τοσες μερες! :tongue: Αυριο θα ερθει η παιδιατρος για το εμβολιο και θα την ρωτησω.

695caa2bf0.png

86ba1a5ca0.png

Αχ γατί μου... Θέλω να δω τι γίνεται και αλλού πριν τον παρω. Γιατί υποτίθεται το χορηγούμε ως συμπλήρωμα. Μην κάνει πειραματόζωο το Ηλεκτράκι μου :(

μπουμπουκα μου για δως μου ενα στοιχειο να ψαξω τα βιβλια μου για πιο λογο εδωσε τις βιτζμινες στο παιδι? μετα απο καποια εξεταση η ετσι

glitterfy-flpbk110035832823734.gif

lO1R0SO.jpglO1Rp2.png

Οι 4 σταγόνες είνει υπερδοσολογία και η Ηλέκτρα είναι υγιεής (δεν έχει λόγο να πάρει παραπάνω από τη δοσολογία ασφαλείας

Ρεα κι εμες διναμε μεχρι το παιδι να παει 2 μηνων μου ειχε πει ο παιδιατρος στο μαιευτηριο να του δινω μια σταγονα καθε μερα γιατι το γαλα που επινε δεν καλυπτε τις αναγκες, το ιδιο μου ειπε και ο δικος μου παιδιατρος συγκεκριμενα οταν εφτασε να πει 1 λιτρο την ημερα το κοψαμε

vnNUp3.png

Aoqwp3.png

dKvJp3.png

μπουμπουκα μου για δως μου ενα στοιχειο να ψαξω τα βιβλια μου για πιο λογο εδωσε τις βιτζμινες στο παιδι? μετα απο καποια εξεταση η ετσι

Το μητρικό γάλα είναι φτωχό σε βιταμίνη D και αν το μωρό δεν εκτιθεται αρκετές ώρες σε ηλιακή ακτινοβολία (βλεπε χειμώνας αλλά και κινδυνους που έχει η υπερβολική έκθεση στο ηλ φως) έθιστε να χορηγούν συμπλήρωμα βιταμίνης d

Τα παιδάκια μου...

Διαφημίσεις

λοιπον αυτο βρηκα στο βιβλιο του αδερφου μου μιας κ ειναι χημικος φαρμακων

Aquasol A + D Drops

Δραστική ουσία : Vitamin A + D

Σταγόνες βιταμίνης Α και D

Σύνθεση:

Κάθε ml περιέχει:

Vitamin A 40.000 I.U.

Vitamin D 8.000 I.U.

Ενδείξεις:

Για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνες Α και D και σε καταστάσεις όπου απαιτούνται αυξημένες ποσότητες βιταμινών Α και D (εγκυμοσύνη, γαλουχία, δυσμηνόρροια, κλπ)

Δοσολογία:

Ως διαιτητικό συμπλήρωμα : 1-3 σταγόνες ημερησίως (κάθε σταγόνα περιέχει περίπου 1.600 Ι.U. Vitamin A & 320 I.U. Vitamin D).

Για θεραπευτικούς σκοπούς: 15 έως 30 σταγόνες την ημέρα

lO1R0SO.jpglO1Rp2.png

λοιπον αυτο βρηκα στο βιβλιο του αδερφου μου μιας κ ειναι χημικος φαρμακων

Aquasol A + D Drops

Δραστική ουσία : Vitamin A + D

Σταγόνες βιταμίνης Α και D

Σύνθεση:

Κάθε ml περιέχει:

VitaminA 40.000 I.U.

VitaminD 8.000 I.U.

Ενδείξεις:

Για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνες Α και D και σε καταστάσεις όπου απαιτούνται αυξημένες ποσότητες βιταμινών Α και D (εγκυμοσύνη, γαλουχία, δυσμηνόρροια, κλπ)

Δοσολογία:

Ως διαιτητικό συμπλήρωμα : 1-3 σταγόνες ημερησίως (κάθε σταγόνα περιέχει περίπου 1.600 Ι.U. VitaminA & 320 I.U. VitaminD).

Για θεραπευτικούς σκοπούς: 15 έως 30 σταγόνες την ημέρα

Μπράβο βρε γατί! Μήπως λέει κάτι ειδικα και για βρέφη;

Τα παιδάκια μου...

9.2 Bιταμίνες

Oι βιταμίνες αντιπροσωπεύουν οργανικές ουσίες απαραίτητες για τον ομαλό ενδογενή μεταβολισμό. Περικλείονται σε μικρές ποσότητες στις φυσικές τροφές. Tο κανονικό διαιτολόγιο προσφέρει επαρκή ποσότητα βιταμινών για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών. Στον πίνακα 9.1 συνοψίζονται οι ημερήσιες ανάγκες στις κυριότερες βιταμίνες κατά ηλικία, φύλο, στην εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Oι υποσιτιζόμενοι όμως λαοί εξακολουθούν και σήμερα να πάσχουν από υποβιταμινικές καταστάσεις μεγάλης σοβαρότητας, όπως το σκορβούτο, το Beri-beri, η ξηροφθαλμία, η πελλάγρα, η ραχίτιδα, κλπ. σε υψηλή συχνότητα. Eλαφρά ή μέτρια υποβιταμίνωση μπορεί να προκληθεί σε αυξημένες απαιτήσεις (εγκυμοσύνη, θηλασμός), μακρόχρονη αδυναμία λήψης τροφής (χειρουργικές επεμβάσεις οισοφάγου, στομάχου, εντέρου), σύνδρομα εντερικής δυσαπορρόφησης (παθήσεις ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, εντέρου), καταστροφή της φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας από χρήση αντιβιοτικών, καθώς και σε σημαντική απώλεια βιταμινών κατά την εφαρμογή μακρόχρονης παρεντερικής διατροφής και χρόνιας τεχνητής υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας (αιμοκάθαρση και περιτοναϊκή κάθαρση). Tέλος, ένδεια μπορεί να προέλθει από αλληλεπίδραση μεταξύ βιταμινών και άλλων φαρμάκων, από παρεμπόδιση εντερικής απορρόφησης ή του μετασχηματισμού στην τελική δραστική τους μορφή, φαινόμενο που παρατηρείται και σε διάχυτη βλάβη ορισμένων οργάνων στα οποία κατ' αποκλειστικότητα λαμβάνει χώρα ο μετασχηματισμός αυτός. Oι παραπάνω καταστάσεις αντιπροσωπεύουν τις κύριες ενδείξεις θεραπευτικής χρήσης των βιταμινών. Tα τελευταία όμως χρόνια γίνεται ολοένα και συχνότερα χρήση βιταμινών. Διάφορες πολυνευρίτιδες, ψυχικές παθήσεις, ο καρκίνος, η αρτηριοσκλήρωση, το γήρας, αλλά ακόμα και το κοινό κρυολόγημα αποτελούν το νέο θεραπευτικό φάσμα πολλών βιταμινών. H χρησιμότητά τους αυτή δεν έχει τεκμηριωθεί. Για το λόγο αυτό ο γιατρός δεν πρέπει να τις χορηγεί και μάλιστα σε δόση 100-200 φορές μεγαλύτερη από τις ημερήσιες ανάγκες (!), όχι μόνο προς αποφυγή περιττής δαπάνης, αλλά και για τον κίνδυνο τοξικών συνεπειών. Περιττό να τονιστεί ο ιδιαίτερος κίνδυνος από υπέρμετρη χορήγηση βιταμίνης A ή D. ΠINAKAΣ 9.1: HMEPHΣIEΣ ANAΓKEΣ ΣTIΣ KYPIOTEPEΣ BITAMINEΣ KATA HΛIKIA, ΦYΛO, ΣTHN

EΓKYMOΣYNH KAI TON ΘHΛAΣMO

table_9_1.JPG

0.33 μg ρετινόλης = 1 iu βιταμίνης A

1 μg καλσιφερόλης = 40 iu βιταμίνης D

lO1R0SO.jpglO1Rp2.png

9.2 Bιταμίνες

Oι βιταμίνες αντιπροσωπεύουν οργανικές ουσίες απαραίτητες για τον ομαλό ενδογενή μεταβολισμό. Περικλείονται σε μικρές ποσότητες στις φυσικές τροφές. Tο κανονικό διαιτολόγιο προσφέρει επαρκή ποσότητα βιταμινών για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών. Στον πίνακα 9.1 συνοψίζονται οι ημερήσιες ανάγκες στις κυριότερες βιταμίνες κατά ηλικία, φύλο, στην εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Oι υποσιτιζόμενοι όμως λαοί εξακολουθούν και σήμερα να πάσχουν από υποβιταμινικές καταστάσεις μεγάλης σοβαρότητας, όπως το σκορβούτο, το Beri-beri, η ξηροφθαλμία, η πελλάγρα, η ραχίτιδα, κλπ. σε υψηλή συχνότητα. Eλαφρά ή μέτρια υποβιταμίνωση μπορεί να προκληθεί σε αυξημένες απαιτήσεις (εγκυμοσύνη, θηλασμός), μακρόχρονη αδυναμία λήψης τροφής (χειρουργικές επεμβάσεις οισοφάγου, στομάχου, εντέρου), σύνδρομα εντερικής δυσαπορρόφησης (παθήσεις ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, εντέρου), καταστροφή της φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας από χρήση αντιβιοτικών, καθώς και σε σημαντική απώλεια βιταμινών κατά την εφαρμογή μακρόχρονης παρεντερικής διατροφής και χρόνιας τεχνητής υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας (αιμοκάθαρση και περιτοναϊκή κάθαρση). Tέλος, ένδεια μπορεί να προέλθει από αλληλεπίδραση μεταξύ βιταμινών και άλλων φαρμάκων, από παρεμπόδιση εντερικής απορρόφησης ή του μετασχηματισμού στην τελική δραστική τους μορφή, φαινόμενο που παρατηρείται και σε διάχυτη βλάβη ορισμένων οργάνων στα οποία κατ' αποκλειστικότητα λαμβάνει χώρα ο μετασχηματισμός αυτός. Oι παραπάνω καταστάσεις αντιπροσωπεύουν τις κύριες ενδείξεις θεραπευτικής χρήσης των βιταμινών. Tα τελευταία όμως χρόνια γίνεται ολοένα και συχνότερα χρήση βιταμινών. Διάφορες πολυνευρίτιδες, ψυχικές παθήσεις, ο καρκίνος, η αρτηριοσκλήρωση, το γήρας, αλλά ακόμα και το κοινό κρυολόγημα αποτελούν το νέο θεραπευτικό φάσμα πολλών βιταμινών. H χρησιμότητά τους αυτή δεν έχει τεκμηριωθεί. Για το λόγο αυτό ο γιατρός δεν πρέπει να τις χορηγεί και μάλιστα σε δόση 100-200 φορές μεγαλύτερη από τις ημερήσιες ανάγκες (!), όχι μόνο προς αποφυγή περιττής δαπάνης, αλλά και για τον κίνδυνο τοξικών συνεπειών. Περιττό να τονιστεί ο ιδιαίτερος κίνδυνος από υπέρμετρη χορήγηση βιταμίνης A ή D.

lO1R0SO.jpglO1Rp2.png

Διαφημίσεις

ρεα

εμεις εδω δεινουμε βιταμινη D απο 5 ημερων μεχρι 2 ετων καθε μερα 1 χαπι λιωμενο σε νερο με κουταλακι.θηλαζει δε θηλαζει το παιδι.επειδη στη γερμανια δεν εχει κ πολυ ηλιο.δωσε 3 σταγονες αφου οι 4 σου φαινονται πολλες.δε τον ρωτησες γιατι 4 αφου στο κουτι λεει 2?

Holy Diver

Λοιπόν...

τον πήρε ο άντρας μου. Και αφού έπιβεβαίωσε ότι 4 σταγόνες μας είπε να βάλουμε, τον ρωτάει γιατί η Μινερβα (η φαρμακευτικη) δίνει όριο 1-2 σταγόνες και αυτός μας ζητά να χορηγήσουμε σχεδόν διπλή δόση. Και μας λέει κάτι ιστορίες του τύπου πάει με το βάρος του παιδιού (5.400γρ:confused: θέλουν υπερδόση; από τη σιγμή που σύμφωνα και με το πίνακα του γατιού -κάναμε τη μετατροπή σε μονάδες iu - και μετά τον 6ο η δόση δεν ξεπερνα τις 2 σταγονες), τόσα συνιστά η ιατρική εταιρεία κα κουλά...

ΤΕΣΠΑ, επειδή και με κάτι θέματα του ανιψούλη μου δεν μπόρεσε να συμβουλέψει την αδερφούλα μου - το μωρό έβγαζε γουλιές και έκανε εμετούς - και ευτυχώς που τη βοηθησε η σύμβουλος θηλασμού, πολύ το σκεφτόμαστε να απευθυνθούμε σε άλλον ντοκτόρη, φιλικό προς τον θηλασμό...

Γατί σε 1.000ευχαριστώ!:P:p

Τα παιδάκια μου...

ρεα

εμεις εδω δεινουμε βιταμινη D απο 5 ημερων μεχρι 2 ετων καθε μερα 1 χαπι λιωμενο σε νερο με κουταλακι.θηλαζει δε θηλαζει το παιδι.επειδη στη γερμανια δεν εχει κ πολυ ηλιο.δωσε 3 σταγονες αφου οι 4 σου φαινονται πολλες.δε τον ρωτησες γιατι 4 αφου στο κουτι λεει 2?

Δημητράκι μπορείς να δεις στη συσκευασία πόσα μg ή πόσα iu είναι κάθε χαπι;

Τα παιδάκια μου...

Δημητράκι μπορείς να δεις στη συσκευασία πόσα μg ή πόσα iu είναι κάθε χαπι;

Καλημερα,

Ρεα δεν ρωτας κι αλλο γιατρο εμεις διναμε 1 και τωρα που εχουμε κλεισει 2 μηνες το κοψαμε κι εμεις θηλαζουμε αποκλειστικα δεν εχει να κανει ομως αυτο ειτε θηλαζαμε ειτε οχι επρεπε να τη διναμε

vnNUp3.png

Aoqwp3.png

dKvJp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...