Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 12 λεπτά , Makelen είπε:

Α τελεια.. ευχαριστω! Ποτε θα την κανεις εσυ,;?

Το φανταζομουν.. αλλα ποτέ δεν ξερεις! Χαχ

Περιμενω να αδιαθετησω. Ή Κυριακη ή Δευτερα πιο πιθανο. Την επομενη μερα της περιδου ξεκιναω cyclacur. Και μετα υπερηχο..

Αν όλα πάνε καλά (μιας και ακυρώσαμε τον προηγούμενο κύκλο μετά την προετοιμασία λόγω υψηλής προγεστερονης όποτε ποτε δε ξέρεις), θα την κάνω τον Δεκέμβρη. Νομίζω πως θα αδιαθετήσω αύριο, έχω όλα τα συμπτώματα. Κομμωτηριο πάντως έκλεισα το άλλο Σάββατο, δεν επηρεάζει πουθενά.

Cafe Νοέμβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Kαλημερα χριστινα μου

και μενα αν μου πει κανα τετοιο τι να κανω θα ξαναρχισω συμπληρωμα..

αν δεν εχει παρει δηλ τα γραμμαρια που πρεπει

ωστοσο στο τηλεφ μου ειπε οτι εφοσον χεζει κ κατουραει ειναι καλα και να μην αγχωνομαι

θα δειξει

μου πε ζυγαρια να μην τολμησω να παρω

ειμαι πραγματικο ρακος

δεν το περιμενα τοσο δυσκολο και ο μικρος μου τα κανει ακομη πιο δυσκολα

μα καθε φορα που τον αλλαζω με κατουραει και φτου κι απ την αρχη πλυσιμο καινουρια ρουχαλακια

προσπαθω εντωμεταξυ να δειχνω ακμαια στον αντρα μου για να μη στεναχωριεται και οταν παει δουλεια σχεδον καταρρεω

εμενα παλι μου ειπε να νοικιασω μια ζυγαρια, νοικιασια και τον ζυγιζω μια φορα την εβδομαδα το καταγραφω, μην απελπιζεσαι ολα τα ιδια κανουν κι εγω το παθαινα τωρα βαζω ενα πανακι εκει να τη σωζω την κατασταση, νομιζω σημαντικο ειναι να εισαι εσυ καλα για σενα και για το μωρο σου καθως αισθανεται τα παντα

vnNUp3.png

Aoqwp3.png

dKvJp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Dimitra83

1914

• kisha

1349

• elenikaram

1120

• Ladycat

1099

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

αχ βρε χριστινακι αμα σουν γ...αν ολοι την ψυχολογια τι γαλα να κατεβασεις

θηλασε εσυ και μετα δινε συμπληρωμα μην ακους κανενα

οτι δωσεις απ το βυζι κερδος θα ναι και για σενα και για το ζουζουνι

κοριτσια αυτο δεν παιζει, τα περασα κι εγω τα ιδια για καμια εβδομαδα περιπου και δεν δινω καθολου ξενο μια χαρα ετρωγε, κι εγω τους ιδιους φοβους ειχα αλλα τον ζυγιζα και ηταν μια χαρα ολα, νομιζω οτι η παιδιατρος κανει λαθος συγνωμη η πανες δειχνουν οτι το μωρο μια χαρα τρωει

ετσι ακριβως.οι πανες τα δειχνουν ολα

μακαρι δημητρουλα

2 εβδομαδων ειναι

ας περναει αλμα αναπτυξης και γω θα κανω και 3ο βυζι αν χρειαστει

αρκει να μη του κανω κακο με την εμμονη μου στο θηλασμο

μαλλον αλμα αναπτυξης ειναι μην ανησυχεις.βαζε το συνεχεια στο στηθος για να προσαρμοστει η παραγωγη σου στη ζητηση του μωρου.αν δωσεις ξενο δε θα γινει κατι τετοιο κ η παραγωγη σου θα μεινει η ιδια.απο τη στιγμη που οι πανες κ το βαρος ειναι οκ τοτε δε κανεις κανενα κακο. θηλασμος ειναι υποθεση ζητησης κ προσφορας.αν οποτε ζηταει προσφερεις τοτε μια χαρα θα ειναι το γαλα σου.αν δινεις ξενο τοτε η παραγωγη σου θα μεινει στασιμη κ θα μειωνεται

δεν ηξερα οτι νοικιαζουν ζυγαριες..

ποσο το μαλλι???

μη κανεις το λαθος κ παρεις ζυγαρια.θα ζεις εναν εφιαλτη.γιατι σημερα πηρε 20 γραμ και εχτες 40?μηπως κατι δε παει καλα?τι φταιει?γιατι χτες ηταν 4600 κ μετα απο 3 ωρες ηταν 5590?τι εγινε?αχ βαχ!!ασε σου λεω θα τα παιξεις!

Holy Diver

Τι είναι άλμα ανάπτυξης;

Κατά τη διάρκεια ενός άλματος ανάπτυξης,τα μωρά θηλάζουν πιο συχνά απ 'ότι συνήθως (μερικές φορές τόσο συχνά ώς και κάθε ώρα) και μπορεί να έχουν διαφορετική συμπεριφορά.

Μπορεί να γκρινιάζουν,να μην κοιμούνται ή να κοιμούνται περισσότερες ώρες,μπορεί να θηλάζουν συχνότερα και για περισσότερη ώρα.

Σε γενικές γραμμές, τα μεγάλα άλματα ανάπτυξης συμβαίνουν στην 2, 3 και 6 εβδομάδα και στη συνέχεια στον τρίτο και έκτο μήνα.

Φυσικά, θα παρατηρήσετε κι άλλες φορές σε διαφορετικές ημερομηνίες γιατί το κάθε μωρό έχει τους δικούς του ρυθμούς.

Πολλές μητέρες ρωτούν αν τα μωρά παρατείνουν τον θηλασμό επειδή πεινάνε περισσότερο ή μήπως επειδή απλώς ηρεμούν με το πιπίλισμα της θηλής;

Μπορείτε να διαπιστώσετε άν καταπίνει γάλα,ακούγοντας τον ήχο της κατάποσης[γκλουπ-γκλουπ] και άν το στήθος αδειάζει μετά το γεύμα[θα φαίνεται πιο μαλακό].

Αφήστε το μωρό στο στήθος για όσο θέλει.

Με τους συχνότερους και μεγαλύτερης διάρκειας θηλασμούς,το μωρό θα αυξήσει την παραγωγή γάλακτος στους μαστούς,ώστε να έχει την ποσότητα που χρειάζεται καθώς μεγαλώνει.

Μπορεί να είναι αρκετά κουραστικοί για σάς αυτοί οι μαραθώνιοι θηλασμοί,όμως μην πανικοβάλλεστε και μην δώσετε συμπλήρωμα.

Φάση είναι και θα περάσει.Τα άλματα ανάπτυξης δεν διαρκούν πολύ.

Σε 3-4 μέρες θα έχει τελειώσει όπως άρχισε.

Holy Diver

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαινω κοριτσακι γιατι νιωθω το ιδιο.Καθε φορα που ολοι λειπουν εγω κλαιω.Με εχει παρει πολυ απο κατω.Νιωθω οτι συνεχεια τα κανω ολα λαθος.Πήρα και τη μαια μου και μου την ειπε και αυτη.Αν δεν εχεις βγαλει ηδη γαλα αρκετο μην περιεμενεις μου λεει θαυματα. :-(

συγνωμη χριστινα αλλα εχω βγει απο τα ρουχα μου, ειναι δυνατον να τα λεει μαια αυτα?

http://www.thilasmos.gr/thilasmos.htm

Συχνά συμβαίνει μια μητέρα να νομίζει ότι έχει λίγο γάλα, στην πραγματικότητα όμως το γάλα να είναι αρκετό για το μωρό της.

image001.gif Πολύ συχνά ακούει κανείς από μητέρες, ότι αναγκάστηκαν να διακόψουν το θηλασμό γιατί δεν είχαν αρκετό γάλα για το μωρό τους. Είναι όμως γεγονός ότι, εκτός ίσως από ελάχιστες εξαιρέσεις, όλες οι γυναίκες είναι σε θέση να παράγουν αρκετό γάλα για να θρέψουν το παιδί τους.

Πολλές φορές, όταν το μωρό είναι πολύ ανήσυχο ή θέλει πολύ συχνά να πίνει στο στήθος, νομίζει κανείς ότι δεν παίρνει αρκετό γάλα. Ακόμα, όταν το στήθος δεν είναι πια τόσο μεγάλο όπως τις πρώτες ημέρες, αισθάνονται πολλές μητέρες ανασφαλείς και νομίζουν ότι το γάλα λιγόστεψε.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι σίγουρα σημάδια, ότι πραγματικά έχετε λίγο γάλα. Ένα παιδί μπορεί να είναι ανήσυχο και για άλλους λόγους εκτός από την πείνα. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες, πολλά παιδιά επεξεργάζονται τις εμπειρίες όλης της ημέρας και είναι ανήσυχα. Οι πολύ συχνοί νυχτερινοί θηλασμοί είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα γεγονός φυσιολογικό. Κατά αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζει το μωρό σταθερή ποσότητα γάλακτος για την επόμενη ημέρα!

Όπως θα αναφέρουμε και παρακάτω ( Συμπλήρωμα: Πότε; Γιατί; Πώς; ) υπάρχουν κάποια σημάδια πού μπορούν με μεγαλύτερη ακρίβεια να σας δείξουν εάν το μωρό σας πίνει αρκετό γάλα στο στήθος. Σε γενικές γραμμές ισχύει:

Σε γενικές γραμμές, το μωρό σας δε χρειάζεται τίποτα εκτός από το μητρικό γάλα και σχεδόν όλες οι μητέρες έχουν από τη φύση τη δυνατότητα να θρέψουν με το γάλα τους εξʼ ολοκλήρου το μωρό τους χωρίς να χρειάζεται να δώσουν κάποιο συμπλήρωμα.

Κατά τις πρώτες ημέρες είναι εντελώς φυσιολογικό και αναπότρεπτο, το μωρό σας να χάσει βάρος. Απώλεια βάρους μέχρι 7% του βάρους γέννησης, είναι απόλυτα φυσιολογική και σε μια τέτοια περίπτωση δεν απαιτείται κάποιο συμπλήρωμα. Κάθε μητέρα είναι από την αρχή εφοδιασμένη με το πρωτόγαλα και αυτό είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού κατά τις πρώτες ημέρες. Μπορεί η ποσότητα να είναι ακόμα μικρή, το πρωτόγαλα είναι όμως πλούσιο σε ενέργεια και προετοιμάζει το πεπτικό σύστημα του μωρού σας να δεχθεί μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος. Παράλληλα, όσο πιο συχνά θηλάζετε, τόσο πιο πολύ γάλα παράγεται στο στήθος.

Πολλές μητέρες συχνά αναρωτιούνται εάν το παιδί τους παίρνει αρκετό γάλα στο στήθος και πώς μπορούν οι ίδιες να το διαπιστώσουν χωρίς να χρησιμοποιούν συχνά τη ζυγαριά.

Κατά τις πρώτες ημέρες τα παρακάτω σημάδια θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε εάν το μωρό σας παίρνει αρκετό γάλα:

arcbul1a.gif Απώλεια βάρους μικρότερη από 7% του βάρους γεννήσεως.

arcbul1a.gif Μετά το τρίτο εικοσιτετράωρο, το μωρό σας δε χάνει πια βάρος.

arcbul1a.gif Μετά το τέταρτο ή πέμπτο εικοσιτετράωρο, το μωρό αρχίζει να παίρνει βάρος.

arcbul1a.gif Μετά από δεκατέσσερις περίπου ημέρες το μωρό σας έχει φτάσει το βάρος γέννησης.

arcbul1a.gif Το μωρό έχει τρεις φορές την ημέρα κένωση.

arcbul1a.gif Το μηκώνιο, οι πρώτες μαύρες κενώσεις του μωρού, αντικαθίσταται σταδιακά, το αργότερο από την τέταρτη ημέρα, από πρασινοκίτρινες υδαρές κενώσεις, που είναι χαρακτηριστικές για το μητρικό γάλα.

arcbul1a.gif Μετά την τέταρτη ημέρα το μωρό έχει τουλάχιστον έξι υγρές πάνες το εικοσιτετράωρο.

Εάν έχετε τα παραπάνω σημάδια τότε συγχαρητήρια! Το μωρό σας παίρνει αρκετό γάλα στο στήθος και δε χρειάζεται να δώσετε κάποιο συμπλήρωμα. Εάν όχι, μην απογοητεύεστε.

Το σημαντικότερο είναι να βρείτε την αιτία και αν το γάλα σας δεν είναι αρκετό, να λάβετε γρήγορα μέτρα για την αύξησή του. Το καλύτερο συμπλήρωμα είναι φυσικά το μητρικό γάλα, που μπορείτε, στα ενδιάμεσα των θηλασμών, να βγάλετε με το θήλαστρο. Έτσι αυξάνεται και η παραγωγή του γάλακτος από το στήθος. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε είναι σημαντικό να διαλέξετε το σωστό τύπο γάλακτος, ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας. Για τους πρώτους έξι μήνες συστήνονται γάλατα τύπου Pre. Το πρόθεμα Pre στην ονομασία του γάλακτος, υποδηλώνει ότι το γάλα είναι ειδικά προσαρμοσμένο για το ανώριμο ακόμα πεπτικό σύστημα του μωρού σας και αρκετά εύπεπτο. Γάλατα του τύπου 1, μπορεί να γράφουν μεν στη συσκευασία τους ότι είναι κατάλληλα για σίτιση από την πρώτη ημέρα της ζωής του μωρού σας, έχουν όμως άλλη σύνθεση και γιʼ αυτό είναι πιο δύσπεπτα από τα γάλατα του τύπου Pre. Εάν στην οικογένεια υπάρχουν κάποιες αλλεργίες, είναι καλό να δώσετε γάλα Pre-ΗΑ στο μωρό σας, δηλαδή γάλα Pre ειδικά κατασκευασμένο για την πρόληψη αλλεργιών.

Σχετικά με το πώς θα χορηγήσετε το συμπλήρωμα, βλ. τι είναι η σύγχυση θηλών και πώς αντιμετωπίζεται.

vnNUp3.png

Aoqwp3.png

dKvJp3.png

Κοριτσια τα εχω διαβασει και εγω ολα αυτα και ελεγα οτι ειναι ευκολο να θηλασεις.Οταν ομως εχεις πελαγωσει,το μωρο ειναι συνεχεια ανησυχο γιατι πειναει και ας το εχεις 4 ωρες στο στηθος(οπως το ειχα χθες) και εσυ ενα ορθιο πτωμα τοτε δεν ξερω αν οντως βγαζει γαλα το στηθος.

Εμενα θα με τρελανει το αγχος μου,αυτο ειναι σιγουρο.

Ζυγαρια και εγω δεν πηρα γιατι θα τον ζυγιζα ανα 5 λεπτα... :lol:

695caa2bf0.png

86ba1a5ca0.png

καλημερα και καλο μηνα!εμεις πάλι τρώμε και βρηκε ευκαιρια η μανουλα να πεί ενα γεια στις φίλες της!πήγαμε στον παιδιατρο χθες και πήραμε 280γρ σε 7 μέρες!σε λίγο θα σπάσουμε τις ζυγαριες!η διαρροια μας είναι φυσιολογική όπως και όλα τα κακάκια των μωρων που θηλάζουν.στα συμπληρώματα όμως θα ήταν πρόβλημα.αρα όλα καλα.ψηλώσαμε και μισό εκατοστό...όλη μερα τρώμε.θα περάσει και αυτό το κύμα ανάπτυξης!

NIKX η μαια σου ειναι ασχετη εντελως!μη την εμπιστευτεις ξανα!τι παει να πει μη περιμενεις αρκετα?η γυναικα ειναι τελειως ΓΚΑΟΥ!!!πρωτη φορα το ακουω αυτο που λεει!στην ραφαελα εκανε 6 μερες να μου ερθει το γαλα!μεχρι τοτε εβγαζα μονο κιτρινο υγρο!μα τι βλαμενη που ειναι κ σε εριξε ψυχολογικα!συνεχισε κ οταν δει το βαρος του μωρου σου τριψτεις στη μουρα μια σκατωμενη πανα!

Holy Diver

Διαφημίσεις

μεχρι να γράψω το προηγούμενο μηνυμα,πρόλαβε να χεστεί και να λερώσει τα πάντα!φορμάκι ζιπουνάκι,καλτσάκια, γαντάκια,την κουβέρτα,την μπλούζα μου.και φυσικά μεχρι να την καθαρίσω σκατώθηκε από τους αστραγάλους μέχρι τα μούτρα της!απίστευτο!φαντάσου να μην φόραγε και την πάνα.γμτ έπρεπε να την φωτογραφίσω.τώρα πάλι τρώει...

KAlhmera koykles ολες εχετε γαλα μημ μασατε1μια χαρα τα μωρακια,εμενα α δεν παει 12 δενκοιμαται !!!!και ξυπναει 03,30 και 06,30,παλι ανησυχη ειναι σημερα ολη μερα αθ την παω καμι αβολτ αμου φαινεται!

Ηρθε η kisha junior και ειναι οντως γκαυ...τσα!

81299f78bc.png

Για να μη μιλησω για τον κισομπεμπη...κεβλαρ!!!

44cf0f3e83.png

ax βασιλικη εσκασα να γελαω

εμενα μου συμβαινει αυτο με τσισα, ευτυχως οχι ακομη με κακακια

Χριστινακι βαστα κοντρα και μην αφηνεις κανενα να σ επηρεαζει..

αλλα να σου πω και κατι?? ενταξει θελουμε το καλυτερο για τα παιδακια μας αλλα δεν θα τρελλαθουμε κιολας

και το συμπληρωμα γαλα ειναι, δεν ειναι απορρυπαντικο

κ μενα η μανα μου δε με θηλασε και γινα 2 μετρα και δεν ξερω τι θα πει αρρωστια,ουτε τωρα ουτε οταν ημουν παιδι

πανω απ ολα ειναι τα γονιδια,καλως ή κακως

αντε ξεαγχωσου δε σου κανει καλο αυτη η ψυχολογια

Μη χανουμε το νοημα που ειναι ενα κ μοναδικο:εχουμε τα παιδακια μας στη ζωη μας

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...