Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Sunshine. είπε:

Συγχαρητηρια @zetak!

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι; Έκανα χθες ωοληψία με τροποποιημένο φυσικό (femara) και μου είπε ότι ήταν κενά και τα δύο ωοθηλάκια. Το έχετε ξανα ακούσει; Κάθε φορά από όσα ωοθηλάκια είχα, έπαιρνε τα ωάρια και έχω κάνει συνολικά 7 ωοληψίες (so far...). Πιστεύετε ότι οφείλεται κάπου ή ήταν λάθος η μέρα της ωοληψίας (λογικά ωορρηξία θα είχα 5 μέρες αργότερα). 

Εγώ στην ωοληψια μου τα δύο κυρίαρχα ωοθυλάκια (τα μεγαλύτερα δλδ) ήταν και τα δύο κενά. Πήραμε ωοθυλάκια από τα υπόλοιπα που ήταν μικρότερα. Έκανα όμως βραχύ πρωτόκολλο. Ο γιατρός δεν το σχολίασε, είπε πως τυχαίνει αλλά τον είδα λίγο προβληματισμένο. Ώρες ώρες με κοιτάει λες και λύνει μαθηματικές εξισώσεις στο μυαλό του. Δεν ξέρει τι να πρώτο διορθώσει 😭

Πιθανώς να έτυχε στον κύκλο σου, δυστυχώς συμβαίνει. 

Cafe Νοέμβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

χριστίνα μου,βάζω και τον ανεμιστήρα,σκεπάζομαι και με το σεντόνι και πάλι με βρίσκουν!εχω απελπιστεί!

φροσάκι καλα αποτελέσματα!το απόγευμα περμένουμε νέα!;)

δήμητρα που είσαι σήμερα οεο?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Dimitra83

1914

• kisha

1349

• elenikaram

1120

• Ladycat

1099

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

βασιλικη τι να πω,τοσο γλυκοαιματη πια????αχ κοπελιτσα μου ελα να σε φιλοξενησω!!!!!

αν δεν βρώ ησυχία απόψε,αυριο πρωί πρωί ετοιμάζω βαλίτσες και σου 'ρχομαι!!!!

χριστίνα μου,βάζω και τον ανεμιστήρα,σκεπάζομαι και με το σεντόνι και πάλι με βρίσκουν!εχω απελπιστεί!

φροσάκι καλα αποτελέσματα!το απόγευμα περμένουμε νέα!;)

δήμητρα που είσαι σήμερα οεο?

Αφού δεν πιάνει ούτε ο ανεμιστήρας τότε στην Τζυπρον έχετε βιονικά κουνούπια! :tongue: Βάλε ένα υγρό στην πρίζα και άσε λίγο ανοιχτό το παράθυρο για να μην το μυρίζεις πολύ εσύ.Δεν βρίσκω άλλη λύση.Αλλά είανι μαρτύριο τα βρωμοκούνουπα.

695caa2bf0.png

86ba1a5ca0.png

εγω παιδια ολο τοκαλοκαιρι δεν ειχα κουνουπια μονο ενα βραδυ εμφανηστηκαν μετα δεν τα ξανα ειδα ιχιχιχιχ

Ladycat περιμενουμε να γυρησεις απο την εξεταση να μας πεις πως πηγε και λεπτομεριες μην μας ξεχασεις

Διαφημίσεις

Ladycat με το καλό καλή επιτυχία και περιμένουμε νέα εννοείτε!Τι βάρος έχει το μωράκι σου τώρα ξέρεις? Βασιλική για τα κουνούπια και εγώ αυτό το κόλπο ξέρω με τον ανεμηστήρα.Αμάν βρε κοπέλα μου Σεπτέμβρη μήνα σε καταφάγανε τα άτιμα!

MbGIp1.png

κοιταξτε τι βρηκα

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΗΣΗ

Το έμβρυο κατά τη γέννηση ζυγίζει 3 - 3,5 kg μόνο, ενώ η μητέρα παίρνει συνολικό βάρος τέσσερις φορές περίπου περισσότερο.

Πού βρίσκονται τα υπόλοιπα κιλά του βάρους που παίρνει η μητέρα;

Η απάντηση βρίσκεται στα φυσιολογικά φαινόμενα της εγκυμοσύνης τα οποία είναι αναπόφευκτα.

Παράδειγμα: Εάν η γυναίκα πάρει 11 κιλά κατά την εγκυμοσύνη με τον τοκετό θα χάσει περίπου 6 kg. τα οποία είναι:

ένα έμβρυο φυσιολογικού βάρους: 3300 gr.

πλακούντας: 600 gr.

αμνιακό υγρό: 600 gr.

αίμα: 400 gr.

σμίκρυνση μήτρας από 1200 gr. σε 50 gr.

Σύνολο: 6100 gr.

Της μένουν ακόμα 5 κιλά να χάσει με την προϋπόθεση ότι δεν θα αρχίσει να παχαίνει την εποχή του θηλασμού ή και αργότερα.

Τα 5 αυτά κιλά βρίσκονται στα φυσιολογικά φαινόμενα της εγκυμοσύνης, όπως:

1) Αύξηση της ολικής μάζας του αίματος κατά 35% περίπου.

2) Αύξηση του εξωκυτταρικού υγρού κατά 3-6 λίτρα.

3) Αύξηση του Να και κατακράτηση ύδατος.

4) Διπλασιασμός των διαλελυμένων λιπών στο αίμα

Όλα αυτά τα φαινόμενα συγκλίνουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Κατακράτηση νερού στο λιπώδη ιστό και επομένως αύξηση βάρους.

Ας δούμε αναλυτικά τις μεταβολές που επέρχονται στους διάφορους ιστούς με την έναρξη της κύησης.

1) Τα τοιχώματα της μήτρας ενισχύονται προκειμένου να γίνουν ικανά να προστατεύουν το επιπλέον βάρους του εμβρύου και γίνονται παχύτερα και πιο ανθεκτικά προκειμένου να εξασφαλιστεί περιβάλλον κατάλληλο για την ανάπτυξη του εμβρύου. Πριν από την κύηση η μήτρα έχει μήκος 7 - 8 cm αλλά μετά από σαράντα εβδομάδες στο τέλος της εγκυμοσύνης μπορεί να φτάσει τα 30 cm.

2) Δημιουργείται ένας νέος ιστός, ο πλακούντας.

3) Παράγεται αμνιακό υγρό.

4) Οι μαστοί διογκώνονται και αρχίζουν να προετοιμάζονται για την παραγωγή γάλακτος. Μια φυσιολογική περιφέρεια στήθους 80 cm μπορεί να φτάσει κατά την κύηση σε 90 cm. Αυτό το επιπλέον βάρος σε συνδυασμό με την αύξηση της μήτρας ανέρχεται σε 1000 - 1300 gr.

5) Αποθηκεύεται λίπους. Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η ευκολία με την οποία αποθηκεύεται το λίπος. Σε φυσιολογικές καταστάσεις το πλεόνασμα των υδατανθράκων μετατρέπεται σε λίπος το οποίο αποθηκεύεται. Κατά την εγκυμοσύνη όμως παράγονται ορισμένες ορμόνες με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλη ενεργοποίηση του μηχανισμού εναπόθεσης λιπών στους ιστούς. Εξασφαλίζεται κατ' αυτό τον τρόπο ικανό απόθεμα λίπους στον μητρικό οργανισμό το οποίο θα διοχετευτεί στο βρέφος κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Κατά τους προϊστορικούς χρόνους ο μηχανισμός αυτός επέτρεπε στην μητέρα να επιβιώσει κατά τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό πριν αναλάβει δυνάμεις για την αναζήτηση τροφής. Πρόκειται λοιπόν για ένα μηχανισμό ο οποίος συνεισέφερε κατά πολύ στην διατήρηση του ανθρώπινου είδους. Η μητέρα που θηλάζει πρέπει να τρώει μεγαλύτερες ποσότητες τροφής, ενώ το πλεονάζον αποθηκευμένο λίπος μετά τον τοκετό αρχίζει να ελαττώνεται διότι διοχετεύεται στο βρέφος. Οι μητέρες που προτιμούν να μην θηλάσουν τα βρέφη τους αλλά τρέφουν αυτά με γάλα του εμπορίου διαπιστώνουν ότι το αποθηκευμένο λίπος δεν ελαττώνεται εφόσον δεν διοχετεύεται πουθενά και παραμένει στον οργανισμό αχρησιμοποίητο. Η αύξηση του εναποθηκευμένου λίπους και της κατακράτησης ύδατος ανέρχεται σε 3,5 - 4,5 kg.

6) Το κυκλοφοριακό σύστημα υφίσταται μεταβολές κατά την εγκυμοσύνη προκειμένου να εξασφαλίσει την μεταφορά ικανής ποσότητας οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών από την μητέρα στο έμβρυο για την ανάπτυξή του. Για να επιτευχθεί αυτό ο όγκος του αίματος στην μητέρα αυξάνει κατά 1 - 1,5 kg.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί το βάρος της μητέρας κατά 10 - 15 kg. Κάθε επιπλέον αύξηση του βάρους οφείλεται σε υπερβολική απόθεση λίπους εξαιτίας μεγάλης κατανάλωσης τροφής και πρέπει να αποφεύγεται. Η έγκυος πρέπει να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή που να τις παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και να αποφεύγει τις υπερβολές.

Η αλήθεια για τα κιλά της εγκυμοσύνης

Αναμφισβήτητα, μια από τις πρώτες σκέψεις που κάνει μια γυναίκα όταν πρόκειται για εγκυμοσύνη είναι τα κιλά που… την συνοδεύουν. Είτε το αποδεχτείτε όμως από νωρίς, είτε όχι, η αλήθεια είναι, πως η αύξηση του σωματικού βάρους είναι αναπόφευκτη. Άλλωστε από αυτό εξαρτάται και η υγιής ανάπτυξη του μωρού σας.

Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι να γνωρίζετε τα όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσετε ώστε να μπορέσετε μετά τον τοκετό να επανέλθετε αλλά και να προστατέψετε το μωρό σας από κινδύνους που πολλές φορές επιφέρει η μεγάλη αύξηση του βάρους.

Ο «οδηγός»

Εκείνο που πρέπει αρχικά να γνωρίζετε είναι πως δεν ισχύει ο ίδιος κανόνας για όλες. Οι παράγοντες ποικίλλουν ανάλογα με την κάθε γυναίκα και σύμφωνα με το βάρος που είχε πριν την εγκυμοσύνη (φυσιολογικό, αυξημένο, ελλειπές κ.λ.π.) καθώς επίσης και με την κατάσταση της υγείας σας και τις ανάγκες του μωρού. Αυτό, ο μόνος κατάλληλος για να το προσδιορίσει είναι ο γυναικολόγος σας.

Ωστόσο σύμφωνα με ειδικούς στις περισσότερες των περιπτώσεων ο οδηγός αύξησης βάρους έχει ως εξής:

Κατάσταση βάρους προ εγκυμοσύνης Αύξηση κατά την εγκυμοσύνη

ελλιπής ................................................ 14-20 κιλά

φυσιολογική............................ ............... 12-17 κιλά

αυξημένη.................................. ............. 7-12 κιλά

υπερβολική.............................. ............... Έως 7,5 κιλά

Κάντε κλικ εδώ και υπολογίστε την κατάσταση του βάρους σας

Βέβαια για τις περιπτώσεις που πρόκειται για εγκυμοσύνη διδύμων, τριδύμων κ.λ.π. τα όρια διαφοροποιούνται και σε γενικές γραμμές αντιστοιχούν σε μια αύξηση 17-22 κιλών.

Που… «πηγαίνει» το βάρος της εγκυμοσύνης;Αν υποθέσουμε ότι το μωρό ζυγίζει από 3- 4 κιλά και το αφαιρέσουμε από το σύνολο του σωματικού βάρους που προστέθηκε κατά την εγκυμοσύνη, συχνά γεννάτια η απορία του γιατί επιβαρυνόμαστε με πολλά επιπλέον.

Ας το δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά:

• Μωρό: 3-4 κιλά

• Αύξηση στήθους: 0,5-1,5 κιλό

• Αύξηση μήτρας: 1 κιλό

• Πλακούντας: περίπου 1 κιλό

• Αμνιακό υγρό: περίπου 1 κιλό

• Υγρά: 1-1,5 κιλά

• Αύξηση όγκου αίματος: 1,5-2 κιλά

• Αύξηση λίπους: 3-4 κιλά

Η έξυπνη κίνηση

Φροντίστε από τον πρώτο καιρό να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας ώστε να σας υποδείξει το κατάλληλο βάρος. Επιπλέον, ζητήστε του να σας ελέγχει αυστηρά σε κάθε επίσκεψη. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε εξ αρχής την βοήθεια κάποιου διαιτολόγου ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που δεν θα σας στερήσει τις απαραίτητες βιταμίνες για εσάς και το μωρό σας αλλά και δεν θα σας επιβαρύνει με επιπλέον από το επιτρεπτό αύξηση βάρους.

Διαφημίσεις

αχ το βαρος ....κοριτσια το βασικο ειναι ναμη στερειται το μωρο,το δικο μας βαρος φτιαχνεται!ειναι το τελευταιο μπροστα σε ενα υγιες μωρακι!!!!αντε βασιλικηηη ακομα?σε περιμενω!πε ςμου να ερθω να σε παραλαβω απο το αεροπουερτοοοοοοοοοοοοο!!!!!αχαχαχ,εγω κανω καθε εβδομαδα καρδιοτοκογραφο λογω καταστασης....τωρα τριτη εχω παλι ραντεβου...καρδιοτοκογραφο κι επισκεψη

Ηρθε η kisha junior και ειναι οντως γκαυ...τσα!

81299f78bc.png

Για να μη μιλησω για τον κισομπεμπη...κεβλαρ!!!

44cf0f3e83.png

ολακαλα θα ειναι βρεμην ανησυχειτε!εμενα παντως ειναι 1950 γρμ,ηταν την τριτη...

81299f78bc.png

44cf0f3e83.png

Τι ωραία σήμερα θα έχουμε νέα και απο Φρόσω και απο ksanthi!Κανονίστε να μας ξεχάσετε! :evil:

Kishaki το μωρό ότι χρειάζεται το παίρνει.Εγώ απο χθες που άρχισα να προσέχω νιώθω πολύ καλύτερα.κοιμήθηκα και το βράδυ καλά.Ξεράθηκα για την ακρίβεια.Αν δεν ήταν και η τουαλέτα στη μέση θα το έκλεινα το 12ωρο. Πόσο μου έχει λείψει! Απο φοιτήτρια έχω να κοιμηθω 12 ώρες! :P

695caa2bf0.png

86ba1a5ca0.png

μπραβοκουκλιτσα....κιεγω πλεον που απο μωρο δενκατουραω ,κραταω τα τσισα μου,ξυπνωντα ςγιατα χαπια παω και κατουραω τρελες ποσοτητε ςομως,το μωρο πιεζει κυστη κι εντερα!!!!η τουαλετα μου ομως εχει γινει μαρτυηριο.....καλυτερα να γεννουσα καθε εβδομαδα παρα το ζορι της τουαλετας καθε εβδομαδα....

81299f78bc.png

44cf0f3e83.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...