Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 10 hours ago, MK2012 said:

Έχω σκοπό να κάτσω μέσα στο Σαββατοκύριακο να βάλω σε μια σειρά τις εξετάσεις. Προσπάθησα τις προηγούμενες μέρες και δεν ήθελα καν να τις βλέπω. Προσπαθώ να σκέφτομαι λίγο πιο αισιόδοξα αλλά ακόμα έχω τις διακυμάνσεις μου. Τουλάχιστον θα δούμε τον γιατρό τη Δευτέρα με τον εμβρυολόγο και έχω απορία για το τι θα πούνε. Εχουμε δρόμο μπροστά μας, νόμιζα Κ ηλπιζα πως είχαμε φτάσει πμ κοντά στο τέλος της ταλαιπωρίας.Το χειρότερο είναι πως περνάω ηλικιακά στη φάση που όπου σταθώ και όπου βρεθώ αυτές τις μέρες μου ανακοινώνουν εγκυμοσύνες. Χαίρομαι πολύ για τον κύκλο μου αλλά παράλληλα είναι τόσο κακό timing για εμένα. Αν ήξερα πως υπάρχει περιθώριο χρόνου, δε θα με ένοιαζε. Θα συνέχιζα να προσπαθώ με υπομονή. Ο παράγοντας του χρόνου σε συνδυασμό με την αμφιβολία για το πόσα αποθέματα έχουν μείνει και για πόσο είναι αυτό που με φρικάρει κυρίως. Υπομονή και δύναμη έχω αλλά δεν αρκούν μόνα τους.

Μην ανησυχείς για την ηλικία να λες πάντα ότι είσαι στην καλύτερη σου φάση για να γίνεις μανούλα (και θα είσαι μια πολύ καλή μανούλα) θα το δεις που θα έρθει η ώρα και θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Ξέρω πολλές γυναίκες με μικρό απόθεμα και αρκετά άλλα θεματάκια και στο τελος τα κατάφεραν και μια και δύο φορες! Μην μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι για δότρια ωαρίων. Είναι πολύ πολύ νωρίς! Το έκανα και εγώ αυτό (χωρίς να αναφερθεί λέξη από τους γιατρούς) Είναι μια πολύ καλή  επιλογή αλλά προς το παρόν εσύ δεν έχεις εξαντλησει ολες τις υπολοιπες ! Δώσε χρόνο ! Αν θυμάμαι ήταν η πρώτη προσπάθεια αυτή ; 

Όσον αφορά την ανακοίνωση εγκυμοσύνης από φίλες συγγενείς κλπ όλες όσες δυσκολευτήκαμε-ομαστε νιώσαμε ακριβώς αυτό που νιώθεις εσύ. Χαίρεσαι αλλά την ίδια ώρα λες εγώ γιατί ακόμη;  Προς το παρόν ίσως να μην υπάρχει απάντηση. Να θυμάσαι πάντα ότι δεν είναι δική σου επιλογή δε φταις εσύ σε κάτι και δεν είσαι λιγότερο ικανή από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα! Στην τελική η καθεμιά μας έχει την δική της πορεία. Θα παρεις τις απαντήσεις σου όταν θα έρθει η ώρα..μέχρι τότε υπομονή και αντοχή !

Cafe Οκτώβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Ωωωωωωωωωω ναι... Πολύ άγχος Φωτεινή μου, ηρέμησε βρε! Όλα έτοιμα τα έχεις!

Κατ' αρχήν γιατί έκανες πρόβα νυφικού με μαλλί φτιαγμένο και βαμμένη? Αυτό ποτέ δεν το έκανα, γιατί ταλαιπωρήθηκες Ιουλιάτικα με τέτοια ζέστη? Τον Σεπτέμβρη όσο ζέστη και να έχει, θα είναι πολύ καλύτερα από τώρα.

Αφετέρου θα σου βάλει η μακιγιέζ στερεοποιητικό και στο μαλλί θα σου έχουν τόση λακ, δεν πρόκειται να χαλάσει...

Εσύ κοίτα να γίνεις λίγο "γαϊδούρι" στην δουλειά. Κοινώς, να γράφεις όποιον σου φέρεται άσχημα. Δεν αξίζει τον κόπο.

Τώρα που έχουμε παιδί δεν μας ακουμπάει τπτ λέμεεεεεε!

Είσαι και στο δημόσιο, δεν σε παιδεύουν δλδ παλιο-αφεντικά.

Απορία που όλο ξέχναγα να σου την πω: στο Υπουργείο όπου πήγα με μετάθεση τώρα, μου είπαν ότι μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε ασφάλεια Δημοσίου ή να συνεχίσω με ΙΚΑ όπου είμαι ασφαλισμένη τα τελευταία 9,5 χρόνια. Εσύ έχεις ασφάλεια Δημοσίου? Είναι καλύτερη στα πρακτικά? Δλδ σε γιατρούς κλπ? Για πες καμιά λεπτομέρεια όταν βρεις χρόνο.

Ξέρω ότι το Δημόσιο για εγκυμοσύνη δίνει μόνο 1000 ευρώ, ενώ στο ΙΚΑ πήρα επίδομα κύησης, τοκετού, λοχείας και καισαρικής.

Για πε!

Εμας δυστυχως η ασφαλεια στο Εργασιας ειναι ΙΚΑ ... συγκεκριμενα στον ΟΑΕΔ ... ο πατερας μου παντως που εχει δημοσιου να σου πω την αληθεια μεχρι πριν βγει στην συνταξη καποιες εξετασεις {παντα μιλημενα με γιατρους κυριως τις αιματολογικες και κατι αλλες} τις εκανα με της μητερας μου το βιβλιαριο.απο την στιγμη που μια φορα στο ικα μου βγαλανε 3 φορες λανθασμενες εξετασεις αιματολογικες δεν ξαναεκανα εκει.Τωρα που δεν χρησιμοποιω των γονιων μου την ασφαλεια τις κανω εξω.Η μικρη που εχει δημοσιου{στρατιωτικου μεν αλλα δημοσιου} το θεωρω κλασεις ανωτερο, αλλα ακουγονται πολλα για κυριως την φαρμακευτικη πλευρα.Νοσοκομειακα ειναι αψογα.

Τωρα οσο για την γεννα εγω ειτε τα παρω ειτε δεν τα παρω απο το ικα ειδατε τι περασα.Οποτε καναμε μια ασφαλεια ομαδικη στην δουλεια μου και συμπληρωματικα εκανα κι μια προσωπικη στην ιδια ασφφαλιστικη εταιρια κι ετσι 8α περιμενω αλλους 12 μηνες για να μεινω εγκυος , απο εκει θα παρω 3000 ευρω δεν με χαλασανε εεε?

Για το βαψιμο το καναμε γιατι και η κοπελα θα φυγει διακοπες και γιατι εκει στην προβα μου ζητησανε να ειμαι χτενισμενη για να δουν πως θα μπουν τα αξεσουαρ.το βαψιμο ηταν απλα για να δουμε στο περιπου.Για το στερεοποιητικό δεν ξερω αν το εχει κατα νου της το καλο που της θελω αν και ειναι και καλεσμενη στο γαμο γιατι ειναι και γειτονισα και φιλη.Οταν ερθει στις 24/8 θα ξανακανουμε αλλο ενα εκει θα της το πω πως εγινα σημερα , αν και θα την δω και αυριο γιατι της ειπα να μου παρει μια μασκα για τα μαλλια εχουν γινει αχυρα με το νερο της κρητης και δνε λενε να στρωσουν με τιποτα...

Ειδομεν ................. θελω τον αντρουλη μοιυ .............. θελω το σπιτακι μαςςςςςςςςςςς.......... και την ηρεμια μαςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Αντε παω γιατι το πρωι δεν θας εχω σηκωμο μιας και καταφερε η μικρη και κοιμαται εδω και 45 λεπτα ας την κανω κι εγω

Κάθε φορά που σε κοιτάζω είναι σαν την πρώτη στιγμή που σ'αγκαλιασα!!!

Μέσα απο σένα ζω....είσαι η ανάσα μου, είσαι η ΖΩΗ ΜΟΥ!!!!

9zlup2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 14,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

βρε βρε καλημερουδια!!!

εμενα περιμενατε να μπω ε???:tongue::tongue::tongue:

κλειω μου τα ξερω τα site που μου δωσες

οχι για καθημερινο,εψαχνα για κατι πιο καλο!!

τωρα μου φυγε ομως,ξημερωσε κ συνηλθα χαχαχα!! ευτυχως μειναν τα ευρουλακια στην τσεπη μου κ παω ν αγορασω κανα βιολογικο στο μαναρακι μου εχει λαικη σημερα!!

φιλακια σε ολες τις μετομεσονυκτιες

see you later

Καλημερα κοριτσακια!!

Το μαγαζι υπολειτουργεί βλέπω...

Τελευταια μερα στη δουλεια σημερα, στις 17/8 ξανά..

Ελενα η λέξη "υπομονή" ειναι κλειδί, αν την έχεις ή μπορεις να την αποκτησεις ειναι οτι καλύτερο!!Με τα παιδια χρειαζεσαι αρκετη....Ωστόσο αν διαβασεις το βιβλίο να κανεις ενα καλό φιλτραρισμα των όσων γραφει.

Κλειώ αν θες τη γνωμη μου θα παρεμενα στο ΙΚΑ, γιατι στις παροχες δεν συγκρινεται..Απο την αλλη οι περισσότεροι ιδιωτες παιδιατροι και λοιποί γιατροί ειναι συμβεβλημενοι με το Δημοσιο..Αν και τελευταια , τις αποδειξεις που μου δίνει η παιδιατρος τις καταθέτω στο ΙΚΑ για επιστροφη δαπάνης και προχτες ειδα στον λογαρισμό τραπέζης κτ επιστρεφομενα, το 50% μη φανταστεις, αλλα κτ ειναι κι αυτο!Ααα επίσης κτ ακριβες εργαστηριακες εξετασεις που εκανα στον μεγαλο σε ιδιωτικο μικροβιολογικο κι αυτες τις ενεκριναν με επιστροφη το 80%.. (ενημερωτικα για να γνωριζετε)

Φωτεινη πολύ αγχος ε??Ηρεμησε βρε γιατι αν εισαι ετσι τπτ δεν θα μπορεσεις να χαρείς!!Ολα θα ειναι στην εντελεια αλλα και κτ να μην είναι, δε χαθηκε ο κοσμος!!Τα μυστηρια σας θα γίνουν και οσο πιο ψυχραιμη εισαι τοσο πιο πολύ θα απολαύσεις αυτες τις στιγμές!!!

Ευα ενα δοκιμασμένο e-shop με ρουχα -εχουν ψωνισει πολλές μανουλες του αλλου καφε για τις βαφτισεις και οχι μονο- ειναι το www.tidebuy.com, οικονομικά ρούχα και κανεις την παραγγελία στα μετρα σου!!

αμ καλή αρχή στη δουλειά ή μαλλον να το πω αλλιως...Καλές και ξεκούραστες διακοπές και με το καλό να επιστρεψεις και στη δουλεια!!!

Κοριτσια του βορρά, τι λέτε προς το τελος Αυγουστου για κανενα καφεδακι???Να το οργανωσουμε σιγα σιγά...???

1488714soocbgiump.gif

BagRp2.png Spetp2.png eoYFp2.png

Καλημέρα!!

Είδε κίνηση το καφέ μας και χάρηκε!

Φωτεινή, σταθεροποιητικό βάζουν όλες οι μακιγιέζ! Εννοείται ότι προβλέπουν καιρικές συνθήκες όπως καλοκαίρι με τρελλή ζέστη και χειμώνα με βροχές κλπ.

Φωτεινή και Πετρούλα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Οι περισσότεροι μου λένε να μείνω στο ΙΚΑ, κυρίως επειδή έχω 9,5 χρόνια ένσημα. Ήθελα και την δική σας γνώμη όμως...

Fire εσένα το e-shopping είναι σαν το πόκεμον: έρχεται και φεύγει!! Χαχαχα!!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Διαφημίσεις

Βρε βρε κόσμος!!!

Μια καλησπέρα κι από εμένα (στη δουλειά ακόμα βεβαίως-βεβαίως)

Για καφεδάκι why not?

Φιλάκια σε όλες!!!

Καρδιά μου λιώνω, μακριά σου δε ζω...

7P0bp3.png?QSgUFaB8

dOCGp3.png?JHmztYbB

Γνωριστήκαμε: 3/3/2000

Παντρευτήκαμε: 7/7/2007

Ήρθε το μωράκι μας: 14/10/2010

Ήρθε το 2ο αγγελουδάκι μας: 31/1/2013

ΗΡΘΑΤΕ ΛΑΧΤΑΡΕΣ ΜΟΥ!!!

Λοιποννννννννννν!!!

το πρωι ειχαμε παιδιατρο!!

ειμαστε 76 ποντους κ 9430 κ ειναι ολα ..στη θεση τους οπως μας ειπε η γιατρος!!!

βεβαιως βεβαιως ειμαστε το μοναδικο 8μηνιτικο με 7 δοντια κ ενα να ρχεται!!! αλληθωρισε η γιατρος!!:shock:

μαλιστα με ρωτησε ..ΑΝ ΑΝΤΕΧΩ!!

YEAHHH επιτελους ηρθε η αναγνωριση!! την ρωτησα τι εννοει και μου πε με 3 δοντια ταυτοχρονα να βγαινουν το καημενο πρεπει να εχει σαλταρει..

(αλα διαλεκτο η γιατρος!!!) αρα και συ!!

χαχαχαχα!!

φουσκωσα απο καμαρι,2 μετρα εγινα!! το ιδιο κ η γιατρος,πολυ χαρηκε αλλα οταν της ειπα οτι δεν του δινω ρυζαλευρο ξεροκαταπιε κ μου πε ενταξει..:rolleyes:

αυταααααααααααααα!!

ενας παππους στη λαικη μου δωσε κατι ροδακινα ρε κοριτσια για τον μικρο τα πηρα αλλα δεν χορταινω να τα τρωω γιαμ γιαμ γιαμ

επισης χθες βραδυ λογω του ακαρπου σοπινγκ κατεβασα μισο βαζο γλυκο σταφυλι κ ακομη το ρευομαι γκλουπ :oops:

κλειω μου δεν ξερω πολλα απο ποκεμον -ακομη- αλλα για να το λες εσυ κατι θα ξερεις!!!

οσο για την ασφαλιση θα σου λεγα και γω να μεινεις στο ικα γιατι η διαδοχικη ειναι οντως απαραδεκτης γραφειοκρατιας..

βεβαια ολα αυτα ειναι ουτοπικα γιατι σε 5 χρονια το αργοτερο δεν θα υπαρχουν ασφαλιστικα ταμεια

οπως εγραψε κ η Πετρουλα δεν τιθεται θεμα να παρουμε συνταξη

Μπράβο βρε Fire!! Είσαι θηρίο εσύ!! Να πεις στην παιδίατρο πως έχεις αντέξει πολυυυυυυυυυ χειρότερα!!

Μπράβο και στον μπέμπαρό σου!!!

Να τρως κορίτσι μου! Και ροδάκινα και γλυκό σταφύλι και ό,τι τραβάει η όρεξή σου! Σου αξίζει!!

Κοριτσάκια, επειδή μια φίλη μου είναι έγκυος (διανύει την 7η εβδομάδα), έχει σαλτάρει από τους εμετούς. Δεν έχει φτάσει σε σημείο άσχημο, πχ αφυδάτωσης, αλλά νιώθει άσχημα. Υπάρχει κάποιο γιατροσόφι για όσες "τα βγάζουν" στην εγκυμοσύνη τους? Την Angelique θυμάμαι που έβγαζε τ' άντερά της, όπως και την Δέσποινα... Για πείτε βρε σεις, υπάρχει κάποιο κολπάκι για να ανακουφιστεί το κορίτσι μας??

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Μπράβο βρε Fire!! Είσαι θηρίο εσύ!! Να πεις στην παιδίατρο πως έχεις αντέξει πολυυυυυυυυυ χειρότερα!!

Μπράβο και στον μπέμπαρό σου!!!

Να τρως κορίτσι μου! Και ροδάκινα και γλυκό σταφύλι και ό,τι τραβάει η όρεξή σου! Σου αξίζει!!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::tongue::tongue::tongue::tongue::D:D:D:D:D;)

Διαφημίσεις

Κλειώ μου γιατροσόφι ε; Αν το είχα βρει δεν θα ξερνοβολούσα μέχρι τον 6ο, λίγο στον 7ο και λίγο στον 8ο... για τον 9ο δεν θυμάμαι :tongue:

σ' εμένα δεν έπιανε τίποτα, ούτε φρυγανιές, ούτε πρωινή ξηροφαγία... τίποτα-τίποτα, οπότε δεν είμαι η κατάλληλη να δώσω λύση στο θέμα της φίλης σου. Επί της ευκαιρίας να ευχηθώ καλή εγκυμοσύνη και καλή λευτεριά, κλουπ μια κι έξω!

Όσον αφορά τις ασφάλειες εγώ γιατί νιώθω ότι θα επέλεγα του Δημοσίου;;; Νομίζω αυτή θα διάλεγα, ναι...

7P0bp3.png?QSgUFaB8

dOCGp3.png?JHmztYbB

ΗΡΘΑΤΕ ΛΑΧΤΑΡΕΣ ΜΟΥ!!!

γεια σας κοριτσακια μου..α πολυ χαρηκα που σας διαβασα ολες μαζευτηκατε ε?? φωτεινουλα αγχωμενη..ολα τα παιδακια απο την αλλαγη περιβαλλοντος αργουν να προσαρμοστουν, ισως νιωθει κ την δικησου ενταση..

fire γελασα πολυ...να τρωει μανα κ του παιδιου μη δινει....(εχω τσακισει τη μερεντα με το κουταλακι)),

ειρηνακι after και συ..ολο για την κλειω λες

πετρουλακι αντε να διακοπαρεις...με το καλο,

αγγελικουλα απτην κοιλιτσα σε ταρακουναγε η τζαναμπετα..χιχι

κλελουκω μετα το swimming ξεκινα το καροτσing..γυμναστικη κ εκτονωση, elain κ συ διακοπουλες καλα να περασετε!!!ματακι στο παπακι γιατι ολες οι γιαγιαδες στο χωριο θα στο φτυνουν..

εγω δουλεια πολυαλλα μετα γυριζω δεν κανω δουλιτσες (τις εκοψα για λιγες μερες), διαβαζω βιβλιαρακι..(του χωμενιδη ξεκινησα αν τον ξερετε) κοιμαμαι κ μεσημερακι κ μετα βολταρω με μπεμπακι..αν δεν παμε βολτα μεχρι τις 11μμ κανει ταρζανιες!!

qF9Rp2.png

://

gxHyp2.png

Γεια σου μαμουνάκι, απόλαυσε τη μερέντα γιατί πολλά στερήθηκες, το αξίζεις!

Φωτεινούλα βάστα γερά, μην αφήνεις κανέναν να σε χαλάει. It's your time bebe!

Γιωτίτσα είσαι άνευ internet ή χωριό ή βολτάρεις; ότι κι αν κάνεις να περνάς καλά!

Το τσιπουράκι διακοπάρει; χαλαρά κουκλίτσα :wink:

Ειρηνάκι hello!

Fire φτου φτου στον παίδαρο σου!

Αλεξ καλές διακοπούλες, με τα μαναράκια σου!

Κλειώ για να σηκωνόμαστε λίγο παρακαλώ, άντε <3

Πετρούλα σύνταξη; παλιό ανέκδοτο...... :rolleyes::-(

ellain μου καλά να περάσετε με το κουκλόπαπο και τον άντρα σου! Να τους χαρείς και με το παραπάνω!

Vasdeli καλή διαλογή!

Ματσα μουτσα σε ούλες!!!

7P0bp3.png?QSgUFaB8

dOCGp3.png?JHmztYbB

ΗΡΘΑΤΕ ΛΑΧΤΑΡΕΣ ΜΟΥ!!!

Σουρτουκίτσες μου που είστε;

Λοιπόν ο μονόλογος της λωλής :P

Αποφασίσαμε χθες να πάμε για μπάνιο, πού να πάμε λοιπόν; και δεν πάμε στο Δήλεσι;;; Γιατί όχι, πάμε!

Φτάνουμε λοιπόν και η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη και είχε τρελό αέρα. Δεν χρειάστηκε συζήτηση, φυσικά αποφασίσαμε να μην μπούμε, απλά να κάνουμε μια βόλτα στην παραλία και μετά να καθίσουμε για καφέ ή φαγητό.

Βρέξαμε λοιπόν τα πόδια μας στη θάλασσα για να μην πάει εντελώς χαμένο το μπάνιο και πήγαμε λίγο πιο πέρα για φαγητό, στις ψαροταβέρνες. Κατεβαίνοντας απ' το αυτοκίνητο είδαμε τα τραπεζομάντιλα να κρατιούνται μετά βίας στα τραπέζια, πλησιάσαμε να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά και τελικά κατεβάζοντας οι εκεί υπεύθυνοι όλες τις τέντες καταφέραμε να καθίσουμε. Ο αέρας κόπηκε αρκετά και σε συνδυασμό με το καρότσι της μπέμπας ήταν ιδανικά για το μωρό.

Αφού αρχίσαμε να τρώμε και αφού δώσαμε ψωμί στη μικρή (αλλιώς σιγά μην καθόταν στο τραπέζι και σιγά μην καταφέρναμε να φάμε) ξαφνικά την πιάνει ένα απίστευτο κλάμα που δεν σταματούσε με τίποτα ούτε καν με ζιζί. Κοιτάζαμε μήπως την τσίμπησε κάτι αλλά τίποτα. Βόλτες, παιχνίδια, ιστορίες η μπέμπα το χαβά της μέχρι που φύγαμε.

Υπέροχα περάσαμε όπως καταλαβαίνεται....... :rolleyes:

Το πρωί η θάλασσα είναι λάδι εκεί (πηγαίνει ο άντρας μου με τη δουλειά του και την χαζεύει) το απόγευμα όμως εδώ και 2 - 3 μέρες είναι έτσι και θα συνεχίσει όλο τον Αύγουστο απ' ότι μας είπαν οι ντόπιοι.

Ιούνιο-Ιούλιο είναι μια χαρά αλλά από δω και πέρα είναι σπάνιο να την πετύχεις στις καλές της.

Οπότε θα πρέπει να αναζητήσουμε καινούριο προορισμό.

Αυτά........

7P0bp3.png?QSgUFaB8

dOCGp3.png?JHmztYbB

ΗΡΘΑΤΕ ΛΑΧΤΑΡΕΣ ΜΟΥ!!!

Γιωτίτσα διαβάζοντας το προοοηγούμενο μνμ μου θυμήθηκα ότι ξεκίνησες κι εσύ δουλειά......

7P0bp3.png?QSgUFaB8

dOCGp3.png?JHmztYbB

ΗΡΘΑΤΕ ΛΑΧΤΑΡΕΣ ΜΟΥ!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...