Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Οκτώβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Τσιπούρα για σίδηρο ξέρω ότι για να χορηγήσουν στο μωρό πρέπει να έχουν γίνει εξετάσεις και να έχει διαπιστωθεί αναιμία. Αλλιώς δεν πρέπει να χορηγείται, χωρίς εξέταση. Διότι άμα δεν χρειάζεται το μωρό τον σίδηρο, ο επιπλέον που του χορηγείται στην ουσία εμποδίζει το ασβέστιο να απορροφηθεί απο τον οργανισμό μου.

Εγώ πάντως μιλούσα για σίδηρο που πίνω η ίδια...:)

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!

I have been blessed with five angels!!!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 14,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

κορίτσακια γειά σας και από μένα.

σήμερα δεν πήγα για δουλειά γιατί αρρώστησε χτες η μανούλα μου και έκατσα να κρατήσω τα παιδάκια μου. τι πράμα είναι αυτό με τις αρρώστειες φέτος μας έχουν ξεκάνει οικογενειακώς. ευτυχώς εμείς είμαστε πολύ καλύτερα αλλά χάσαμε το εμβόλιο αύριο.

fire μια χαρά μεγαλώνει μωρέ το μπεμπε μην ανησυχείς. εμείς να δούμε τι βάρος βάλαμε γιατί με την κολοίωση ο μικρός είχε ελλατώσει πολύ το γάλα αφού κάθε 4 ώρες έτρωγε 100 γρ., τίποτα δεν θα έχουμε πάρει μου φαίνεται αυτό το μήνα και ο μεγάλος έχει ρέψει και αυτός

Vasdeli για πες τι σου είπαν για θηλασμό και σίδηρο και καφέ. Εγώ παίρνω ασβέστιο και φυλλικό οξύ, σύμφωνα με τις συμβουλές του γυναικολόγου και του παιδίατρου.

Ήρθε ο γιατρούλης της Ελισάβετ, μια χαρά την βρήκε. Τσίριξε λίγο με το παλιο-εμβόλιο το κακό που την πονάει - το Prevenar 13 είναι που τσούζει!! Τον ρώτησα για αυτό το εμβόλιο με την ελαττωματική παρτίδα, δεν θυμόμουν αν είναι το Prevenar. Μου είπε δεν έχει ακούσει τπτ τέτοιο, αν υπήρχε κάποια υπόνοια ΑΜΕΣΩΣ μαζεύουν τις παρτίδες, δεν το ψάχνουν για πολύ καιρό. Απλά μία αντιβίωση πόσιμη την απέσυραν επειδή γινόταν σαν στόκος, δεν μπορούσαν να την καταπιούν τα μωρά. Δεν έκανε κακό σαν αντιβίωση, απλά ήταν δύσκολη στην κατάποση. Αυτό και μόνο, τπτ άλλο δεν ισχύει, μην ανησυχείτε λοιπόν.

Μου είπε ότι υπάρχει έξαρση του Η1Ν1 και καλό θα είναι να κάνουμε και εμείς εμβόλιο. Βέβαια τον ρώτησα εγώ, αλλιώς δεν θα μου το πρότεινε. Τι να κάνω γμτ! Να τρέξω να εμβολιαστώ?

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

καλησπερούδια!!!

τι μου κάνετε?

ρέέέένααααααααααααα! που χάθηκες???

όταν μίλησα για φρούτα, το ξεκαθάρισα... χυμούς φρούτων και όχι φρουτόκρεμα (αλεσμένα). μόνο και μόνο για να ενεργοποιήσουμε το εντεράκι της. τελικά ριζάλευρο όχι ακόμα, το βάρος της είναι πολύ καλό!

δεσποινάριο υπομονή με τα κακά... 8 φορές τη μέρα ο γαλανομάτης?? 8???

ελενάκι κατανόηση δε θα πεις τίποτα! τόσο συνεργάσιμο παιδί... αφού οι γιαγιάδες λένε τέτοια παιδιά 10 μεγαλώνουμε!

έχω πολύ ευχάριστα νέα από το φιλαράκο μας που σας είχα πει ότι είχε πάθει εγκεφαλικό... μου έστειλε μνμ χθες!!!

6umkp3.png

Ήρθες και μας γέμισες χαμόγελα..!!

Jdbyp2.png

Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις! Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο, μη σταματάς να ονειρεύεσαι!!!a%3E

Αχ μπραβο βρε Ελενακω!!!Τα πιο ωραια νεα μας εφερες για το φιλο σας!!!Αντε να σας επισκεφτει και συντομα!!!και η μικρη διαβαζω αστερι, ε;;;φτου φτου!!!

Καλέ εσεις μεγαλώσατε πολύ Κλειώ!!5 μηνων ε;;;πωπω περναει ο καιρος...πάντως αν η κυρια (γιαγια σου) που σε κραταει στη φωτο δεν ηταν ιδια με τη μαμα σου (που εχουμε δει να κραταει την Ελισαβετ σε αλλες φωτο) θα 'βαζα στοιχημα πως και το μωρο στην πάνω φωτο ειναι ο αντρας σου!!!χαχαχα

Βικυ πως πήγε ο παιδιατρος;;;

Μαρακι ακομη να συνελθετε ε;;Περαστικα και γρηγορα!!!Παλιοαρρωστιες γμτ!Ειμαι κι εγω με καταρροή κι ελπίζω να μην εξελιχθει σε κτ χειροτερο και κυρίως να μην κολλησουν και τα πιτσιρικια

Τσιπουρα, κι εσενα σε ταλαιπωρησε αρκετα..τουλάχιστον εισαι καλύτερα!!!

Fire συγχαρητηρια!!Ειδες;;σε εφαγε το αγχος..οσο για το αλλο στηθος ναι να δινεις και απο τα 2..το κανουν πολλές αλλά να φροντιζεις να τρωει πολύ καλά απο το πρωτο και στον επόμενο θηλασμό θα ξεκινας απο αυτο που εδωσες τελευταια...

Ο μικρος μου ειναι λίγο ανησυχος, κυριως τα βραδια και παρατηρω πως εχουν ελαττωθει σημαντικα οι κενωσεις του..εκει που αλλάζαμε 5-6 πάνες με κακακια, τωρα μια και μετα βιας!!Τον εχω αγκαλιτσα και μου κανει "ου ου ου" το παλικαρακι μου..σαν κτ να τον ενοχλει, παραπονακια....κανενα δοντακι υποψιαζομαι καθως η μπουνιτσα ολο μες το στομα βρισκεται

Απο βδομαδα θα εχω και τον μεγαλο μου μαθητη...πολλές συγκινησεις η μανα!!!

BagRp2.png Spetp2.png eoYFp2.png

Διαφημίσεις

έχω πολύ ευχάριστα νέα από το φιλαράκο μας που σας είχα πει ότι είχε πάθει εγκεφαλικό... μου έστειλε μνμ χθες!!!

Mπράβο! Μπράβο! Και πάλι Μπράβο!! Χάρηκα πολύ!! Πολύ συχνά το σκεφτόμουν το παλικάρι!! Σιδερένιος!

Καλέ εσεις μεγαλώσατε πολύ Κλειώ!!5 μηνων ε;;;πωπω περναει ο καιρος...πάντως αν η κυρια (γιαγια σου) που σε κραταει στη φωτο δεν ηταν ιδια με τη μαμα σου (που εχουμε δει να κραταει την Ελισαβετ σε αλλες φωτο) θα 'βαζα στοιχημα πως και το μωρο στην πάνω φωτο ειναι ο αντρας σου!!!χαχαχα

Βρε πανάθεμά σε λύσσαξες!! Δικό μου είναι το παιδί να χτυπιέσαι κάτου παλιοχαμένο παλιοκόριτσο!!!

(άσχετο, αλλά η γιαγιά μου που βλέπεις, ενώ είναι μαμά της μαμάς μου, μοιάζει πάααααααρα πολύ με τον μπαμπά μου!! Τρελλό?

Απο βδομαδα θα εχω και τον μεγαλο μου μαθητη...πολλές συγκινησεις η μανα!!!

Παιδικός σταθμός!! Με το καλό στο πανεπιστήμιο ή όπου γουστάρει τέλος πάντων!!

κοριτσια ποτε θα πιουμε καφεδακιθελω πολυ να σας γνωρισω απο κοντα.....

Έλα μου ντε!! Έχω αγχωθεί τώρα με τον Η1Ν1. Για σχολιάστε αυτά που σας έγραψα το μεσημέρι

GEXxp3.png

Έλα μου ντε!! Έχω αγχωθεί τώρα με τον Η1Ν1. Για σχολιάστε αυτά που σας έγραψα το μεσημέρι

και εγώ πιστεύω αφήστε να ανοίξει λίγο ο καιρός να κοπάσουν και οι πολλές ιώσεις γιατί εμείς από την αρχή του χρόνου όλο και κάποιος είναι άρρωστος με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες βδομάδες.

τώρα για το εμβόλιο δεν ξέρω εμένα η παιδίατρος ήταν κατά από την αρχή και φέτος μου έκανε στο θοδωρή το απλό της γρίπης που από ότι μου είπε περιείχε 3 στελέχη από τον ιό μόνο και μόνο επειδή ξεκινήσαμε παιδικό και έχω το μωρό.

πάντως εμείς που απ' ότι φαίνεται την περάσανε οι ανιψιές μου, η αδερφή μου και πιθανόν απ' τα συμπτώματα και ο θοδωρής με το μωρό άλλος πιο βαρια και άλλος πιο ελαφριά την αντιμετωπίζουν σαν μια γρίπη όπως όλες τις άλλες και σου δίνουν αντιβίωση μόνο αν εμφανίσεις ωτίτιδα, αναπνευστικά και βροχίτιδες

clelia αν δεν βγαίνετε πολύ από το σπίτι και κυρίως σε κλειστούς χώρους με πολυκοσμία κατά τη γνώμη μου γιατί να το κάνεις;

Απλά τώρα θέλει λίγο προσοχή.

Και εγώ φοβάμαι αρκετά, ευτυχώς τελικά που τα μεγαλύτερα δεν πάνε σχολείο.

Αλήθεια εσείς που κλείσατε τους 5 μήνες τι οδηγίες σας έδωσε ο παιδίατρος, πότε ξεκινάτε φρουτόκρεμα;

Τη τελευταία εβδμάδα η Χριστίνα εκεί που κοιμότανε και ξυπνούσε κατά τα ξημερώματα μια φορά για να φάει, ξυπνάει ανά 4ωρο, μερικές φορές και νωρίτερα; Βγάζει δοντάκια, περνάει περίοδο ανάπτυξης, δεν ξέρω. Αλλά με είχε συνηθίσει αλλιώς και τώρα μου φαίνεται κάπως :roll:

IQnWp3.png

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Διαφημίσεις

Έλα μου ντε!! Αγχώθηκα μάλλον, περισσότερο έτσι όπως μου τα έλεγε ο μπαμπάς μου. Ο γιατρός στην ουσία απάντησε σε δική μου ερώτηση, δεν το είπε μόνος του.

Μου είπε ότι τον άλλο μήνα ξεκινάμε φρουτόκρεμες και άλλες κρεμούλες και του τόνισα ότι εγώ θα τις φτιάχνω, δεν θέλω τπτ του εμπορίου. Μου απάντησε "εννοείται ότι εσύ θα τα φτιάχνεις". Πολύ σημαντικό να έχεις σωστό παιδίατρο τελικά!

Θέλω να μου πείτε οι πιο έμπειρες τι χρειάζεται να αγοράσω και σε ποιες ποσότητες όσον αφορά τα σκεύη για την εισαγωγή των στερεών τροφών. Έχω μούλτι, άρα δεν χρειάζεται να αγοράσω άλλο. Χρειάζομαι πχ μπολάκια για να ταΐζω το μωρό όταν θα είμαι έξω? Κάτι σαν ψυγειάκι, θερμός ή για να ζεσταίνω τα του μωρού (μιλάω για έξοδο). Τι χρειάζεται η μαμά ενός μωρού που ξεκινάει στερεές για να αρχίσω να τα αγοράζω?

GEXxp3.png

Clelia εγώ έχω ένα τσαντάκι που είναι ισοθερμικό και εκεί έβαζα το ταπεράκι με το φαγητό τους όταν είμασταν έξω. Φρουτόκρεμα καλά είναι να μη κουβαλάς μαζί σου ειδικά αν δε καταλανωθεί άμεσα. Όταν θα είναι μεγαλύτερο το μωρό θα μπορείς να αλλάζεις ίσως τα γεύματα και να δίνεις το απόγευμα το φρούτο ή στην αρχή απλά να τη θηλάσεις. Άλλωστε το πρώτο χρόνο κανονικά οι στερέες τροφές είναι συμπληρωματικές. Τη φρουτόκρεμα δε θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει μαμά που δε τη φτιάχνει μόνη της. Σε κάποιες περιπτώσεις είχα δώσει μόνο σε βαζάκι βιολογική, πχ σε ταξίδι. Θα χρειατεί να αγοράσεις και κουταλάκια, πιατάκια είναι προαιρετικό. Όταν θα ξεκινήσεις τις στερέες τροφές σιγά σιγά θα εισάγεις και το νεράκι. Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα.

Πράγματι ο καλός παιδίατρος είναι μεγάλη υπόθεση!

Αργότερα αντί για έτοιμη κρέμα το απόγευμα μπορείς να δώσεις βρώμη (κουάκερ), τραχανά, ρυζογκοφρέτες, γιαουρκάκι (κατά προτίμηση κατσικίσιο)αλλά είναι νωρίς ακόμα για αυτά.

IQnWp3.png

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Έλα μου ντε!! Αγχώθηκα μάλλον, περισσότερο έτσι όπως μου τα έλεγε ο μπαμπάς μου. Ο γιατρός στην ουσία απάντησε σε δική μου ερώτηση, δεν το είπε μόνος του.

Μου είπε ότι τον άλλο μήνα ξεκινάμε φρουτόκρεμες και άλλες κρεμούλες και του τόνισα ότι εγώ θα τις φτιάχνω, δεν θέλω τπτ του εμπορίου. Μου απάντησε "εννοείται ότι εσύ θα τα φτιάχνεις". Πολύ σημαντικό να έχεις σωστό παιδίατρο τελικά!

Θέλω να μου πείτε οι πιο έμπειρες τι χρειάζεται να αγοράσω και σε ποιες ποσότητες όσον αφορά τα σκεύη για την εισαγωγή των στερεών τροφών. Έχω μούλτι, άρα δεν χρειάζεται να αγοράσω άλλο. Χρειάζομαι πχ μπολάκια για να ταΐζω το μωρό όταν θα είμαι έξω? Κάτι σαν ψυγειάκι, θερμός ή για να ζεσταίνω τα του μωρού (μιλάω για έξοδο). Τι χρειάζεται η μαμά ενός μωρού που ξεκινάει στερεές για να αρχίσω να τα αγοράζω?

εγω σωθηκα με τον ατμομαγειρα της κικο που ειναι και μπλεντερ μαζι ειναι οικονομικος και τον παιρνειςκαι μαζι σου .μεσωσεε εκδρομες και εξορμησεις μαγειρευει πολυ καλα το κρεας.επιπλεον πηρα το θερμο για ζεστα που εχει και τα δοχειακια μεσα και ημουν κομπλε και για ζεστα και στα κρυα(εβαζα μεσα παγο και απο πανω το δοχειο με τη φρουτοκρεμα και διατηρουνταν μεχρι το βραδυ ανετα αφου η μπανανα δε μαυριζε καν. και ετσι καποιες φορες που δεν την ετρωγε το πρωι του την εδινα ταπογεμα

RJfPp2.png

34Hqp2.png Notes:

Λοιπόν!

Είμαι πολύ χαρούμενη!:-D:grin::-D

Στον παιδίατρο όλα καλά!

Ο γελαστός πεπελίνος έγινε ήδη 5300!!! μόνο με μαμίσιο αποκλειστικά και 57 εκατοστά!!!

Ειναι υγιέστατος και μάλλον θα παραμείνει γαλανομάτης!!!

Έχουμε ένα θεματάκι με αναγωγές αλλά αφού παίρνει βάρος κανονικά δεν μας απασχολεί(απλά βάζουμε τα πλυντήρια αέρα-πατέρα!!!)

Επόμενο ραντεβού 5 Μαρτίου περίπου για το πρώτο μπίμπι(εμβόλιο στην παιδική γλώσσα), το infarix. Επίσης μας μίλησε και για το rotarix(το οποίο δεν γράφεται στο βιβλιάριο αλλά το αγοράζουμε γιατί είναι εξτρά) το οποίο είναι για ροταϊό(γαστρεντερίτιδα). Σκεφτόμαστε να το κάνουμε.

Vasdeli για πες τι σου είπαν για θηλασμό και σίδηρο και καφέ. Εγώ παίρνω ασβέστιο και φυλλικό οξύ, σύμφωνα με τις συμβουλές του γυναικολόγου και του παιδίατρου.

Μου είπε ότι ο σίδηρος μπορεί και να προκαλεί κολικούς...για τον καφέ δεν της είπα τίποτα....θα τον κόψω και θα δω...Για το ασβέστιο δε ρώτησα, δεν παίρνω...Φυλλικό γιατί πίνεις;

Μου είπε ότι υπάρχει έξαρση του Η1Ν1 και καλό θα είναι να κάνουμε και εμείς εμβόλιο. Βέβαια τον ρώτησα εγώ, αλλιώς δεν θα μου το πρότεινε. Τι να κάνω γμτ! Να τρέξω να εμβολιαστώ?

Ναι, όντως υπάρχει έξαρση...το πιστοποιεί και ο vasdelos. Εμείς ωστόσο δεν κάναμε το εμβόλιο και ούτε το απλό εμβόλιο της γρίππης θα κάνουμε...Και ας ζούμε σε καταστάσεις νοσοκομείου και παιδικού σταθμού...

Κατ' αρχήν αυτό που θα χρειαστείς είναι πολλά....χαρτομάντιλα!!!:P:tongue:

Θυμάμαι τις προσπάθειές μου να ταίσω τα μωρά φρουτόκρεμα και αυτά να φτερνίζονται με γεμάτο στόμα...

Είχα αγοράσει χίλια δυο διαφορετικά κουτάλια...τίποτα...με τα κλασικά τάϊζα...

Τώρα, χωρίς πλάκα, το μούλτι είναι απαραίτητο, αφού το έχεις τόσο το καλύτερο...ταπεράκια δεν χρησιμοποιούσα...πάντα αποφεύγω το πλαστικό. Κρατούσα την αλεσμένη χορτόσουπα σε γυάλινα βαζάκια(μαγείρευα 2 μερίδες κάθε φορά και τις κρατούσα στο ψυγείο). Σαλιάρες μπόλικες και μερικές μιας χρήσης(είναι πολύ βολικές όταν ταίζεις έξω-μετά τις πετάς). Επίσης πολύ με είχε βολέψει το καρεκλάκι φαγητού...

Α! και μπόλικη υπομονή, ε;:P:p:p:tongue:

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!

I have been blessed with five angels!!!

qwlrp3.png

φωτεινη κ κλειω να χαιρεστε τα κοριτσακια σας!!!χρονια πολλαααααα!!!

για το σιδηρο αλλωστε γραφει οτι προκαλει δυσκοιλιοτητα...αρα μπορει να εχει σχεση κ με κολικους..εχει λογικη

τσιπουρα αντε να αναρρωσεις κ συ..

μαρακι παρε τα σκορδα του τσιπουριδιου κ σκορδισε ολη σου την οικογενεια

α κ αποτι ακουγα απο καθηγητη γιατρο στην τηλεοραση ελεγε οτι ο Η1Ν1 ειναι απλα μια γριπη οπως ολες..απαιτει την ιδια προσοχη.ουτε γω θα κανω εμβολιο παντως.

qF9Rp2.png

://

gxHyp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...