Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Οκτώβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Βικάκυ, πολύ χαίρομαι που είστε τόσο καλά και περνάτε ονειρεμένες στιγμές!

Σου παραθέτω το παρακάτω, για οσους ειναι υπερ της αγκαλιας και του co-bedding

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ανάπτυξη του εγκεφάλου και το τίμημα της όρθιας στάσης.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ: http://politikokafeneio.com/epistimi/afieroma080205.htm

«Και μπορεί η όρθια στάση μας να ήταν η αιτία που καταφέραμε κι αναπτύξαμε ένα μεγάλο και ευφυή εγκέφαλο, όμως ο εγκέφαλος αυτός σπάνια σκέφτεται τι μπορεί να πήγε λάθος σ' όλη την εξελικτική διαδικασία.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον άνθρωπο λόγω της υιοθέτησης της όρθιας στάσης είναι ο τοκετός. Μόνο στους ανθρώπους η διαδικασία αυτή είναι τόσο δύσκολη. Τα άλλα ζώα μπορεί να έχουν κάποιες επιπλοκές, στη συνέχεια όμως τα περισσότερα θηλυκά των άλλων θηλαστικών ειδών ούτε ακινητοποιούνται ούτε τραυματίζονται, όπως οι ατυχείς ανθρώπινοι συγγενείς τους. Οι δυσκολίες στη γέννα είναι αποτέλεσμα της διεύρυνσης του εγκεφάλου μας κατά τη διάρκεια της εξέλιξης.

Εάν λοιπόν είναι καλό να έχουμε μεγάλο εγκέφαλο, κι από ό,τι φαίνεται είναι, τότε έπρεπε να βρεθεί μια λύση με τη γέννα. Μια λύση θα μπορούσε να ήταν να μεγαλώσει και ν' ανοίξει η λεκάνη της γυναίκας. Όμως κάτι τέτοιο θα μας έκανε να χάναμε αυτό που κερδίσαμε ύστερα από τόσα εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης, δηλαδή την όρθια στάση μας.

Κι αυτό γιατί μια μεγάλη λεκάνη θα μας υποχρέωνε να αλλάξουμε το βάδισμά μας και να περπατάμε με αυτό τον ανισόρροπο τρόπο που περπατούν μερικά ζώα, όταν τύχει και πατήσουν λίγο στα δυο πόδια τους. Αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση.

Στην εξέλιξη του ανθρώπου το πρόβλημα λύθηκε μερικώς με τον περιορισμό της περιόδου εγκυμοσύνης στους 9 μήνες (βλέπε Δάιμοντ). Έτσι τα μωρά γεννιούνται πριν ο εγκέφαλός τους μεγαλώσει τόσο, ώστε να υπάρξει πρόβλημα. Επιπλέον το κρανίο του μωρού είναι εφοδιασμένο με ευέλικτα, μαλακά, από χόνδρους, μέρη, που μπορούν να προσαρμοστούν τη στιγμή της γέννας στο ιδιαίτερα μικρό άνοιγμα της μήτρας. Εξ ου και το ιδιαίτερο, σαν κώνος, σχήμα του κεφαλιού του νεογέννητου.

Όμως οι 9 μήνες εγκυμοσύνης είναι μια μικρή χρονική περίοδος σχετικά με το χρόνο που απαιτείται για την πλήρη ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού (ΣΗΜ. mlne: ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΚΟΜΑ). Το να γεννηθεί λοιπόν πριν αναπτυχθεί πλήρως ο εγκέφαλός του έχει ως μειονέκτημα μια πολύ μεγάλη περίοδο εξάρτησης του μωρού από τους γονείς.

Το οποίο βέβαια σήμερα δεν αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Όμως φανταστείτε στο πολύ μακρινό παρελθόν τι πρόβλημα ήταν για τους προγόνους ένα μωρό, όταν θα έπρεπε να κυνηγήσουν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Κι σε άλλα ζώα υπάρχει εξάρτηση των μωρών από τους γονείς, αλλά όχι για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο όπως σε εμάς.

Και οι άνθρωποι δεν είμαστε το ίδιο εφοδιασμένοι με τα ζώα όσον αφορά την επιβίωση και τη μεταφορά των μωρών. Δεν έχουμε ουρά από όπου θα μπορούσε να πιαστεί το παιδί. Όταν το παιδί αρχίζει να μπουσουλάει, η μητέρα πρέπει να το βαστήξει στα χέρια της. Ο πρόωρος χαμός της ουράς κατά τη διάρκεια της εξέλιξης (ούτε οι πίθηκοι ούτε ο αυστραλοπίθηκος είχαν ουρά) μπορεί μεν να στέρησε τα αρπαχτικά ζώα από μια εύκολη λεία (τα μωρά), αλλά είχε αποτέλεσμα οι γονείς να χάσουν ένα είδος φυσικού λουριού με τα παιδιά τους.»

ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ, ΚΑΜΙΑ ΤΥΨΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΗ.

Τα μωρά μας γεννιούνται ανώριμα και πλήρως εξαρτημένα από εμάς. Αφήνουν πρόωρα το φιλόξενο περιβάλλον της μήτρας, ενώ θα άπρεπε να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα, μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως ο εγκέφαλος τους. Και υπάρχουν κάποιοι που μας συμβουλεύουν για «ανεξαρτητοποίηση»??? του ανώριμου βρέφους, όταν αυτό είναι πλήρως εξαρτημένο από εμάς.

Η θέση των μωρών είναι στην αγκαλιά της μάνας τους, είτε είναι ξύπνια, είτε κοιμούνται.

Το λιονταράκι κοιμάται με την λιονταρίνα, το ελεφαντάκι με την ελεφαντίνα, το ανθρωπάκι γιατί να κοιμάται μόνο του;

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 14,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Εμείς είμαστε πολύ καλά! Τρώμε και κοιμόμαστε!!! Ο βύζος πάει και έρχεται, αυτό το παιδί τρώει ακατάπαυστα!!! Σήμερα τον ζύγισα και βγήκε 4100!!!!! Το βάρος εξόδου ήταν 3580.

Είναι σκέτος γλύκας! Σήμερα του έλουσα και τα μαλλάκια του! Τσατίζεται μόνο όταν τον αλλάζω και πεινάει!! Τρελλαίνομαι να τον μυρίζω και να τον ακουμπάω στο στέρνο μου.....Έχω πάθει ζημιά, λέμε....

Κατά τα άλλα την παλεύουμε! Τα μεγάλα παιδιά είναι ξετρελαμένα! __________________

βικάκι μου μπράβο !!!!!! ευτυχία! <3

Κλέλια το αρθρο που έβαλες μαμάει!!!! θα το στείλω στην αδερφή μου να ενθουσιαστεί και να το κάνει φυλάδια να το μοιράζει ...... κλασσικά....

ΚΟΣΜΕ ΑΚΟΥΤΕ!!!!

Η Ελισάβετ κοιμάται ΜΟΝΗ ΤΗΣ στο κρεβάτι της!!!

Πρώτη φορά στα χρονικά, πάω να πάρω τους γνωστούς/φίλους μου να τους το πω και να κλάψω από χαρά, συγκίνηση και ευτυχία!!

512795qk2366ni0g.gif

GEXxp3.png

ΚΟΣΜΕ ΑΚΟΥΤΕ!!!!

Η Ελισάβετ κοιμάται ΜΟΝΗ ΤΗΣ στο κρεβάτι της!!!

Πρώτη φορά στα χρονικά, πάω να πάρω τους γνωστούς/φίλους μου να τους το πω και να κλάψω από χαρά, συγκίνηση και ευτυχία!!

512795qk2366ni0g.gif

congrats.gif

Ευγε!!!! και ... Σκόρδα!!!!!!

γλίτωσα το ΠΛΑΚΩΜΑ!!! πήγα στη δέσποινα και ήπιαμε καφε!

6umkp3.png

Ήρθες και μας γέμισες χαμόγελα..!!

Jdbyp2.png

Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις! Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο, μη σταματάς να ονειρεύεσαι!!!a%3E

Διαφημίσεις

τι ωραία!!! μπράβο κορίτσια!!!:D

εγώ τον πίνω μοναχούλα μου!

καλέ τι κάνετε και έχετε τόση ζέστη στο σπίτι σας; Έχετε τόση ζέστη γενικά ή έχετε θέρμανση συνέχεια αναμμένη; :roll:

Clelia μπράβο στη μικρούλα σου! Είδες τι καλό κορίτσι που έχεις!!!:D

IQnWp3.png

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

κι εγώ απορώ με τη ζέστη... ζεστά σπίτια έχετε? εμείς έχουμε το θερμοστάτη στους 22 μόνιμα και καμιά φορά της φοράω και ζακετάκι...

ελένη! την επόμενη φορά που θα είσαι θεσσαλονίκη θα κανονίσουμε όλες μαζί καφεδάκι!

πως να το πω ρε παιδιά, η επαφή face to face είναι πολύ διαφορετική... τόσο καιρό τα λέμε εδώ, αλλά ο καφές από κοντά είναι αλλιώς!

6umkp3.png

Ήρθες και μας γέμισες χαμόγελα..!!

Jdbyp2.png

Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις! Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο, μη σταματάς να ονειρεύεσαι!!!a%3E

Όντως αγάπες, άλλη φάση είναι το ίντερνετ, άλλη το face-to-face...

Εγώ την έχω πάλι μέσα και κοιμάται στο κρεβάτι της :D. Πριν ξύπνησε, έφαγε κλπ και πάλι μέσα... Βρε λες?

Κορίτσια εμείς γενικά έχουμε ζεστό σπίτι. Έχουμε μονίμως τον θερμοστάτη στο 18, αλλά επειδή είναι στην είσοδο του σπιτιού, στην ουσία όλο το σπίτι διατηρείται στους 22-23 βαθμούς. Για να ανάψει σημαίνει ότι πχ έχουμε ανοίξει για να αεριστεί το σαλόνι. Ελένες μου εσείς μάλλον έχετε πιο πολύ κρύο, η μία είναι στον βορρά (έχετε και υγρασία) και η άλλη είναι σε προάστιο της Αττικής που θεωρείται ψιλοκρύο...

Τελικά θα μου πείτε τι να κάνω για το βράδυ? Να την κοιμίζω με το φανελάκι κοντομάνικο και από πάνω τον υπνόσακο? Μου ιδρώνει...

GEXxp3.png

αν και δε έχω αντιμετωπίσει ποτέ αυτό το θέμα θα σου έλεγα με φανελάκι αλλα μακρυμάνικο αν ο υπνόσακος δεν έχει μανίκια όπως της φωτογραφίας. Ίσως να δοκίμαζες πιο λεπτά ρουχάκια;

IQnWp3.png

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κοριτσια μου!!!

Εγραψα πρωι πρωι ενα κατεβατο πριν ξυπνησουν τα παιδια και μολις εκανα καταχωρηση με πεταξε εξω...:twisted::twisted:

Πάμε πάλι και συγγνωμη προκαταβολικα αν ξεχασω καμία γιατι ο μπέμπης αρχισε πάλι να χλιμιντρίζει..χαχαχα

Βικακι καλως ήρθες πάλι!!Ο γελαστος μπεμπούλης εγινε κιολας 10 ημερων και πήρατε και μισό κιλό για την πλάκα;;;;Μπραβο σας!!!Μια αρμαθα σκορδα παρακαλώ για το καλό!!!!!Φτου σας!!

Ηρω καλώς μας ηρθες και εσυ!Να σου ζησει κι εσενα ο μπεμπούλης σου και να μας ερχεσαι πλέον πιο συχνα!!

Κλέλια με την καμια μην κοιμισεις το παιδι με κοντομανικό...Απο τη μια θα ιδρωνει και απο την αλλη θα κρυωνει...Βγαλε καλύτερα τον υπνοσακο.Να της τον ξαναβαλεις οταν αρχισει να ξεσκεπαζεται.Εμεις κοιμομαστε με φορμακι ολοσωμο και τις πιο κρυες νυχτες με φουτερ ζακετακι ή καζακούλα απο πανω (αμανικο πλεκτο πουλοβερακι)

Ελένη τι κανετε;;Δε σε ξεχασα ρε Λενιω αλλα την ξερεις την κατασταση με τους ταλιμπάν!!!χαχα

Επίσης αν είναι θεμα μηχανης τα ομορφα παιδια, την θέλω ΤΩΡΑ!!!!!Καλέ τι λέτε στο fb;;;;;:lol::lol:

Η κόρη σου ειναι καρακουκλάρα, απίστευτο μωρο!!!!Να την πάρω με την μηχανη;;;;χαχαχαχα

Ειρηνη πως ειστε;;καιρό εχω να σε πετυχω!Γκρινιαρούλα η μπέμπα;;;Εμεις να δεις...

Θα μεγαλώσουν και θα ηρεμησουν, που θα πάει!!!

Δεσποινα και Ελενη ειδα φωτο στο fb, τι ωραια που καταφερατε να συναντηθειτε!Τα παιδακια σας είναι τελεια!!!!Το ενα καλύτερο απο το αλλο και τα 3 μαζί υπέροχα!!!

Μαρακι εσεις πως πάτε;;Ο μεγαλος πάει παιδικό;;Εγω περιμενω να με ειδοποιησουν, του εκανα εγγραφή αλλα μου ειπαν πως μολις γινει η προσληψη μιας ακομη βρεφονηπιοκομου θα μας ειδοποιησουν (ζησε Μαη μου...)

Ωχ ξυπνησεο ο μικρουλης..κοριτσια συγγνωμη που δεν προλαβαινω να σχολιασω αλλο....Θα επιστρεψω καποια στιγμη να σας πω και τα δικα μας..Με καλούν στη δουλεια και δεν θελω καθολου να επιστρεψω..:(:(

Σας φιλώ, θα τα πούμε αλλη ωρα!

BagRp2.png Spetp2.png eoYFp2.png

Τι να πω βρε Ελένη. Αφού ούτως ή άλλως την κοίμιζα με ένα πανάλαφρο νυχτικάκι χωρίς ποδαράκια. Αν της βάλω μακρυμάνικο φανελάκι το ίδιο δεν θα είναι?

GEXxp3.png

Hello Stone!!

Δεν μπορώ να της βγάλω τον υπνόσακο διότι κάνουμε co-bedding και δεν πρέπει το μωρό να σκεπάζεται με το δικό μας πάπλωμα. Και άμα της βάλω δικά της σκεπάσματα τα πετάει, δεν ξέρω τι να κάνω, να κατεβάσω την θερμοκρασία στον θερμοστάτη κατά την διάρκεια της νύχτας αφού ο υπνόσακος της πέφτει βαρύς?

Όσο για την δουλειά σου, δεν έχεις ζητήσει το 9μηνο? Δεν το έχεις κατοχυρώσει?

GEXxp3.png

Καλημέρα!!

Κοριτσια μου τι κάνετε?

Απορία στα γρήγορα:

Κάποιες φορές η ζουζούνα μου ιδρώνει αρκετά το βράδυ και αγχώνομαι! Προς το παρόν την κοιμήζω με υπνόσακο και νυχτικό, χωρίς φανελάκι. Τι να κάνω να μην ιδρώνει? Το δωμάτιο είναι όντως ζεστό. Να την κοιμίζω μόνο με φανελάκι κάτω από τον υπνόσακο? Δεν είναι λίγο ακραίο? Αγγελική, η δικιά σου δεν είναι που κοιμάται μόνο με φανελάκι μόνο?

εγω νομιζω οτι ο υπνοσακος ειναι υπερβολικος. εδω στη βαρδαρία και με μια κουβερτουλα τον σκεπαζω μονο, με φανελακι και βαμβακερο φορμακι. το εσκασες το παιδι απονη μανα....

Καλησπερα

1ον κλελια μερικα βραδυα που κοιμαμαι με την μικρη την σκεπαζω με δικη της κουβερτουλα κι απο κατω της βαζω επισης δικη της φλις κουβερτα την εχω με το ζιπουνακι το μακρυμανικο και απο πανω ενα φορμακι η αντι για φορμακι της εχω μια πυτζαμουλα μονο που της βαζω και καλτσουλες και ειναι μια χαρα ,αμα την βαζω στην κουνια την εχω με το μακρυμανικο ζιπουνακι και ενα παντελονακι και φυσικα σεντονακι ακι κουβερτουλα για σκεπασμα εννοειται οτι το βραδυ κλεινω το καλοριφερ μην παθουμε και τιποτα με την πολυ ζεστη , ανακαλυψαμε τα; χριστουγεννα στην αραχωβα οτι την πολυ ζεστη την μικρη την ενοχλει σε σημειο να κλαιει σπαρακτικα και να μην μπορει να κοιμηθει κι μας το εξηγησε η γιατρος μας οτι οπως νιωθουμε εμεις με την πολυ ζεστη ετσι νιωθει κι εκεινη για αυτο οταν την γδυναμε ενιωθε ανετα κι ετσι την εχω ελαφρα σε ρουχα αλλα καλο σκεπασμα οπου παει εχει και μια φλις κουβερτουλα καροτσιι κουνια μπελα καναπε μια φλις :D:D:D

Λοιπον ακουστε κι αυτοοοο

πηγαμε το απογευμα να κλεισουμε μια εκκλησια στον Αλιμο που ειχαμε δει και μας αρεσε... ε λοιπον μονο η εμφανιση της εκκλησιας μας εμεινε....

Μας ειπε ο παπας να κανουμε τον γαμο την αλλη κυριακη και την βαφτηση την ημερομηνια που θελουμε 2 μυστηρια μαζι δεν κανει με τιποτα και σονυ και καλα να μας παντρεψει 8 μηνες νωριτερα...

το τι μας ειπε ηταν αλλο πραγμα ...μας οριζε εκεινος τιν ωρα και την ημερα ... και μας εδωσε και χαρτακι με κατι κανονες περι νονου ,περι φορεματος , περι ρυζιου, περι στολισμου εεε του ειπα κι εγω διστακτικα οτι καλα ολα αυτα δεκτα αλλα δεν θα κανουμε εμεις την διαφορα στον δικο μας γαμι και θα το σκεφτουμαι και θα του απαντησουμε εεε οχι δεν παντρευομαι με ορους του παπα και πεταξε και κατι που μου φανηκε περιεργο να μεινουμε με τον πολιτικο γαμο και να κανουμε την βαφτηση τωρα και αργοτερα κανουμε τον γαμο , οπως μας εβαλε χερι γιατι δεν εχουμε κανει τον θρησκευτικο μεχρι τωρα κι ριξαμε το φταιξιμο οτι και καλα επειδη ο αντρας μου ειναι ναυτικος δεν μπορουσαμε να ορισουμε στανταρ ημερομηνια γιατι μας κανει κουμαντο το κρατος κι οχι εμεις....και καλα ακαθεκτος ο παπας λεμε.....ηθελα να του πω παπα-μαστορα εμεινα εγκυος και παντρευτηκαμε με πολιτικο , παπα-μαστορα δεν ειμαστε πολυ καιρο με τον αντρα μου πριν μεινω εγκυος για να καναμε πριν τον θρησκευτικο αλλα σιγα μην καθομουν να του αναλυσω την ζωη μ λες και τον ηξερα κι απο χτες .., για αυτο κι εγω τελικα αυριο θα παω στις 2 εκκλησιες της ενοριας μου να ρωτησω να ειναι και κοντα στο κεντρο που τελικα σκεφτομαι να παμε κι ας εχει κανει κι ο αδερφος μ τον γα,μο και το κεντρο κι αυτος εκει ... χεστηκα στην τελικη τι θα πει το σοι μου που θα τον κανω κι εγω εκει ... λιγο με ενδιαφερει πια η γνωμη των αλλων ... με τσαντησε τοσο ο παπας σημερα που εχουν περασει μυρια πραγματα απο το μυαλο μ

ΑΑΑΑΑΑααααααααααααααα ειδα μια διαφημιση στους δρομους στις κολωνες για εκθεση γαμο βαφτηση 2011 στο εκθεσιακο κεντρο περιστεριου

θα παω κι εκει να ρειξω μια ματια εχω ακουσει οτι αν θα δεις κατι και σ αρεσει και το κλεισεις εκθεσιακα εχεις και κατι δωρα κι εκπτωσεις :D:D:Dεεεε ας παρουμε καμια ιδεα κι ας μην κλεισουμε τιποτα δεν εχω να χασω και τιποτα στην τελικη ....

μακρυγορησα σημερα αλλα σορρυ ρε κοριτσια ειμαι τοσο συνχισμενη που μου βγηκαν ολα τωρα :(:(:(

http://www.status-ekthesiaki.gr/xoros.html ναι και η εκθεση την βρηκα μολις τωρα και την εκανα γρηγορα γρηγορα εντιτ αμ πωςςςςςςςςςς

Κάθε φορά που σε κοιτάζω είναι σαν την πρώτη στιγμή που σ'αγκαλιασα!!!

Μέσα απο σένα ζω....είσαι η ανάσα μου, είσαι η ΖΩΗ ΜΟΥ!!!!

9zlup2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...