Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Οκτώβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

ΣΕ εμένα τα λες ξεχνάς ότι μιλάς με θηλάζουσα έγκυο καλό μου ;);););)

Θα σου πω όμως κάτι γιατί έχω ξεσκονίσει πολύ βιβλίο γύρο από τον θηλασμό

Το χειρότερο μητρικό γάλα από ναρκωμένη –καπνίστρια αλκοολική μάνα

είναι 1000000 χιλιάδες φόρες ποιο καλό από οποιοδήποτε της αγοράς στα ράφια

Όποτε αν κάποια δεν θηλάζει γιατί θέλει να κάνει ένα τσιγάρο ας κάνει ένα τσιγάρο και ας μην στέρηση από το παιδάκι της αυτό το θειο δώρο που λέγετε μητρικό γάλα

Ηλιάννα με όλο το σεβασμό διαφωνώ ρητά, όπως και πολλοί παιδίατροι (υποθέτω ότι αλλοι τόσοι θα συμφωνούμε μαζί σου)

οπότε ας κάνει ο καθένας ότι κρίνει σωστό και όλα μια χαρά :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 14,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Ηλιάννα με όλο το σεβασμό διαφωνώ ρητά, όπως και πολλοί παιδίατροι (υποθέτω ότι αλλοι τόσοι θα συμφωνούμε μαζί σου)

οπότε ας κάνει ο καθένας ότι κρίνει σωστό και όλα μια χαρά :)

Δεν θα έκανα ποτέ χρήση ουσιών ούσα θηλάζουσα

προς θεού

απλά όταν ακούω ότι διακόψαν τον θηλασμό

γιατί δεν μπορούσαν να μην καπνίζουν το θεωρώ χαζό

1εως 3 τσιγάρα στο 24επιτρεπετε

η ποσότητα νικοτίνης που ανιχνεύετε στο γάλα είναι απειροελάχιστη με τηνχρήση 3 τσιγάρων στο 24ωρο

Από το γάλα περνούν πολύ λιγότερες ουσίες του τσιγάρου στο μωρό και δεν πάνε στο αίμα του μωρού αλλά το πεπτικό του που είναι πολύ διαφορετικό.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής, το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό.

Η κάθε μία προσφέρει στο παιδί της το καλύτερο που μπορεί.

Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο για μια καπνίστρια να δίνει στο μωρό της μητρικό γάλα και να το προστατεύει από τους κινδύνους που το εκθέτει παρά να το ταΐζει με μη ανθρώπινο γάλα.

Το χειρότερο μητρικό γάλα είναι πολύ καλύτερο από το καλύτερο αγελαδινό σε σκόνη.

Human milk is species-specific, and all substitute feeding preparations differ markedly from it, making human milk uniquely superior for infant feeding

Για να πάρεις σωστή πληροφόρηση και να μην μπερδεύεσαι στην συνήθη παραπληροφόρηση διάβασε τις 5 σελίδες του παρακάτω κειμένου. Θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα για το θηλασμό.

http://aappolicy.aappublications.org...rics;115/2/496

Στο θηλασμό έχουν δικαίωμα όλες οι μητέρες, ακόμη και αυτές που δεν είναι τόσο τέλειες, ακόμη και οι καπνίστριες...;);););)

:tongue::tongue:

σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ μια μητέρα μη τέλεια όταν είναι καπνίστρια!

αλίμονο!

συμφωνώ με το ότι αν μια γυναίκα δεν μπορεί να στερηθεί τα 2-3 τσιγάρα, μπορεί να θηλάσει διατηρώντας κάποιο δίχτυ ασφαλείας (χρόνους κλπ)

η κάθε γυναίκα θα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για το παιδί της

κλείνοντας θα ήθελα να σου επισημάνω ότι δεν θεωρώ ότι είμαι θύμα καμίας παραπληροφόρησης .....

καλό απόγευμα

γεια σας τρελοκοριτσα μου!!!

Βλεπω η παρεα πληθαινει και γουσταρω!!! Fire καλως μας ηρθες και με το καλο το μωρακι σου!!

Με τοσα που γραφετε διαβασα μονο τα σημερινα, τι σεντονια απλωνετε καλε? Δεν προλαβαινω!!!!

Εγω ολα καλα, επιτελους αρχισαν τα οργανα που σημαινει οτι ξεκινησαμε τις διαφορες αγορες και ερευνα αγορας για τα διαφορα του μωρου και του σπιτιου, πηραμε τα πιατακια, κλεισαμε σημερα κουνια-αλλαξιερα και Παρασκευη παμε Βολο. Το αποφασισα μετα απο πολλη σκεψη, θα πηγαινουμε σιγα, με συχνοτατα διαλειμματα και γενικα θα κινηθουμε χαλαρα. Μακαρι να πανε ολα καλα και να βρουμε μεσα στις 2-3 μερες που θα μεινουμε! Ετσι την αλλη εβδομαδα ξεκιναμε αγορα επιπλων για το σπιτι.

Ειμαι χαρουμενη που βγηκα απο εκεινη την αναμονη που με ειχε τσακισει και επιτελους βλεπω τα πραγματα να παιρνουν μια σειρα...

Συγγνωμη που δεν σχολιαζω τιποτα αλλα δεν προλαβαινω να διαβασω, θελω ομως ως περιεργη που ειμαι

1. Τι κανει το τσιπουρογατο και αν τελικα θα παει διακοπες(η τσιπουρα με τον σαργο, οχι το γατι!)

2. Πως παει η Κλελια με τις ενεσουλες

3. Να με πληροφορησει καποια οτι ειστε οοοοοοοοοολες μια χαρα χαρουλες!!!

σας φιλω, θα επανελθω :)

Vqyip2.png

B4Snp2.png

εγω ακομα αποξω ειμαι :cry::cry::cry::cry:

μπεμπουλα κλαψε να σ'ακουσουν τα κοριτσια:-D:-D:-D

έκλαψε πολύ δυνατά και έφτασε η φωνούλα της μέχρι εδώ!

πες πότε και που γεννάς καλέ να σε περάσω! ή πέρνα εσύ τον εαυτό σου! δεν είναι και τίποτα!!!

6umkp3.png

Ήρθες και μας γέμισες χαμόγελα..!!

Jdbyp2.png

Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις! Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο, μη σταματάς να ονειρεύεσαι!!!a%3E

Διαφημίσεις

12/10/2010 ΙΑΣΩ

αν και νιωθω πως θα γεννησω μεσα στον Σεπτεμβριο αν γεννησω και την ημερομηνια που γεννηθηκε ο ανιψιος μου θα γελαω χαχαχαχ η το καλυτερο να γεννησω την ιδια ημερα με την αδερφη του αντρα μου χιχιχιχιχιχ να δω την πεθερα μου να πηγαινοερχεται και τι στον κοσμο ... θα την στειλω σουμπητη στην κορη της εργω μανουλα να με βοηθησει εχω ας παει στην κορη της .. πιο πολυ ζαλαδα θα μου φερει παρα τιποτα αλλο ... αν και θα ηθελα να μεινει εκει που ειναι να συνεχισει να κανει διακοπες :P:pαλλα πουυυυυυυυ

Κάθε φορά που σε κοιτάζω είναι σαν την πρώτη στιγμή που σ'αγκαλιασα!!!

Μέσα απο σένα ζω....είσαι η ανάσα μου, είσαι η ΖΩΗ ΜΟΥ!!!!

9zlup2.png

nenaki - 10/9 Σέρρες Κοριτσάκι

Amelie3 - 28/9 Γιαννιτσά Αγοράκι

Βάσω79- 30/9 Αρεταίειο Κοριτσάκι

despoina100 -2/10 Έλενα Αγοράκι

chris81 - 2/10 Θεσσαλονίκη Κοριτσάκι

Ελένη - 3/10 Έλενα Κοριτσάκι

esperanza - 3/10 Λάρισα Αγοράκι

Likaki - 3/10 Θεσσαλονίκη Παπαγεωργίου ή Γένεσις Αγοράκι

Irene83 - 5/10 Χίος Κοριτσάκι

Liana - 5/10 Λητώ Κοριτσάκι

Clelia - 8/10 Μητέρα Κοριτσάκι

mamounaki! - 8/10 Μητέρα Κοριτσάκι

fragolina_3834- 8/10 Μητέρα Αγοράκι

Renah - 09/10 Θράκη Κοριτσάκι

Ellain - 11/10 Αρεταίειο Αγοράκι

irene_555 - 11/10 Αγοράκι

Γιωτίτσα - 12/10 Αλεξάνδρα Κοριτσάκι

FwTeiNi - 12/10 Ιασώ Κοριτσάκι

ploegisi - 13/10 Βέροια Κοριτσάκι

Μαμαλευτεράκι - 15/10 Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας Αγοράκι

Γκρέτα - 15/10 Θεσσαλονίκη Κοριτσάκι

Hroukaki - 15/10 Κρήτη - Κλινική Καπάκη Αγοράκι

Titi_S - 15/10 Ιασώ Αγορακι

panan2 - 18/10 Δράμα Αγοράκι

Maraki32 - 18/10 Λητώ Αγοράκι

Stone - 22/10 Διαβαλκανικό Αγοράκι

Angelique1981 - 28/10 Κοριτσάκι

Fire - 12/11 Διαβαλκανικό Αγοράκι

vasdeli - 10/1 Ιασώ Αγοράκι

παρακαλώ η γραμματεία να αλλάξει χέρια! φτάνει από μένα!

6umkp3.png

Jdbyp2.png

Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις! Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο, μη σταματάς να ονειρεύεσαι!!!a%3E

γιατι βρε πλοηγησουλα αφου κανεις καλλιτεχνικα και καλιγραφικα γραμματακια :oops::oops:;););)

9zlup2.png

χαχαχαχ! ευχαριστώ για το κομπλιμέντο, αλλά αν γίνει κανένα λάθος μην τα βάλετε μαζί μου! έγκυος είμαι! έχω το ακαταλόγιστο! :tongue::tongue::tongue:

άντε κυρία μου, είχες δεν είχες με καβαλίκεψες! από πάνω μου μπήκες!:lol::lol::lol:

6umkp3.png

Jdbyp2.png

Δεν πιστευω να σε πιεζω???:tongue::tongue::tongue:

Αχχ χτες απο τα jumbo πηρα ενα χμμμ ημερολογιο να το πω ?Γραφεις μεσα απο την πρωτη μερα που γεννιεται το νινι μεχρι και τα βαφτισια... και ειχε ενα δωρο ενα σιντι με νανουρισματα και το εβαλα τωρα να τ'ακουσω και παλι καλα που δεν με πηρε ο υπνος χιχιχι

αυτα τραβαγα και με τον ανιψιο μου του ειχα κατεβασει του κοσμου τα νανουρισματα και τ'ακουγαμε απο το λαπτοπι {το παλιο} και αντι να κοιμηθει αυτος κοιμομουν εγω χαχαχαχα

Τωρα πρεπει ν'αρχισω να ξανακατεβαζω νανουρισματα και τραγουδακια μιας και τα εχασα ....

Εσεις τροφοδοτηθηκατε τετοια?

9zlup2.png

Διαφημίσεις

γεια σας τρελοκοριτσα μου!!!

Βλεπω η παρεα πληθαινει και γουσταρω!!! Fire καλως μας ηρθες και με το καλο το μωρακι σου!!

Με τοσα που γραφετε διαβασα μονο τα σημερινα, τι σεντονια απλωνετε καλε? Δεν προλαβαινω!!!!

Εγω ολα καλα, επιτελους αρχισαν τα οργανα που σημαινει οτι ξεκινησαμε τις διαφορες αγορες και ερευνα αγορας για τα διαφορα του μωρου και του σπιτιου, πηραμε τα πιατακια, κλεισαμε σημερα κουνια-αλλαξιερα και Παρασκευη παμε Βολο. Το αποφασισα μετα απο πολλη σκεψη, θα πηγαινουμε σιγα, με συχνοτατα διαλειμματα και γενικα θα κινηθουμε χαλαρα. Μακαρι να πανε ολα καλα και να βρουμε μεσα στις 2-3 μερες που θα μεινουμε! Ετσι την αλλη εβδομαδα ξεκιναμε αγορα επιπλων για το σπιτι.

Ειμαι χαρουμενη που βγηκα απο εκεινη την αναμονη που με ειχε τσακισει και επιτελους βλεπω τα πραγματα να παιρνουν μια σειρα...

Συγγνωμη που δεν σχολιαζω τιποτα αλλα δεν προλαβαινω να διαβασω, θελω ομως ως περιεργη που ειμαι

1. Τι κανει το τσιπουρογατο και αν τελικα θα παει διακοπες(η τσιπουρα με τον σαργο, οχι το γατι!)

2. Πως παει η Κλελια με τις ενεσουλες

3. Να με πληροφορησει καποια οτι ειστε οοοοοοοοοολες μια χαρα χαρουλες!!!

σας φιλω, θα επανελθω :)

ελενάκι μου!!!! μας έλειψες ! με το καλό η καινούργια σας αρχή!

υγεία, αγάπη και πολλά μωρά !!!

με γειά και όλα τα καινούργια!

με συγκίνησες που από τις πρώτες σου ερωτήσεις είναι το πουσσσσ το γατάκι μου!!!!!!!! ευτυχώς δείχνει να πηγαίνει μια χαρά και πρώτα ο καλός μας Θεούλης την παρασκευή φεύγουμε! αμην γιατί με βλέπω σε 6μηνες διακοπές στο δαφνί!

είμαστε όλες μια χαρά κι ακόμα καλύτερα! πλησιάζει η μέρα που θα πείτε την καλημέρα βρε!!!! σκόρδααααααα

μάλλον περιμένουμε να γεννήσει λίγο νωρίτερα η δέσποινα (έτσι της είπε η γιατρός της) αλλά μια χαρά! είναι εξελιγμένο μονΔέλο αυτή! το μωρό είναι έτοιμο και ροδοκοκκινισμένο! της είπε ότι μπορεί να γεννήσει και σε 20 μέρες αν δεν κάνω λάθος!

η νενα μας δεν μας έχει μιλήσει τις τελευταίες ημέρες αλλά από το φεις είδα ότι είναι μια χαρούλα!

φωτεινή λες να βάζω κι εγώ κανένα τέτοιο cd για να κοιμάμαι όταν έχω αυπνίες???? με γειά και με χαρά της μπέμπας σου το ημερολογιακι και το cd, θα καταγράψεις μέσα μοναδικές στιγμές ευτυχίας! σκόρδα καλέ!

κουμπαρούλα μου μουτς έτσι για να σε αποσυντονίσω πάλι!:tongue:

Δεν πιστευω να σε πιεζω???:tongue::tongue::tongue:

Αχχ χτες απο τα jumbo πηρα ενα χμμμ ημερολογιο να το πω ?Γραφεις μεσα απο την πρωτη μερα που γεννιεται το νινι μεχρι και τα βαφτισια... και ειχε ενα δωρο ενα σιντι με νανουρισματα και το εβαλα τωρα να τ'ακουσω και παλι καλα που δεν με πηρε ο υπνος χιχιχι

αυτα τραβαγα και με τον ανιψιο μου του ειχα κατεβασει του κοσμου τα νανουρισματα και τ'ακουγαμε απο το λαπτοπι {το παλιο} και αντι να κοιμηθει αυτος κοιμομουν εγω χαχαχαχα

Τωρα πρεπει ν'αρχισω να ξανακατεβαζω νανουρισματα και τραγουδακια μιας και τα εχασα ....

Εσεις τροφοδοτηθηκατε τετοια?

εγω εχω κατεβασει τραγουδια χαλαρωτικα, με ηχους θαλασσας κλπ ορχηστρικα..

προσπαθησα να ακουσω και κλασσικη μουσικη, που καπου διαβασα οτι αρεσει στα εμβρυα..αλλα μου σπασαν τα νευρα..δεν ειμαι και για πολυ κουλτουρα...:roll:

μεγια το ημερολογιακι σου φωτεινη..με το καλο να γραψεις τις ομορφες στιγμουλες της μπεμπουλας σου..:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

qF9Rp2.png

://

gxHyp2.png

Ήηηρθα!!

Ellain μου μπράβο που τα οργανώσετε!! Σπίτι θα βρείτε οπωσδήποτε και μάλιστα όπως ακριβώς το θέλετε - και καλύτερο!!! Σιγά-σιγά χωρίς πανικό όλα θα φτιαχτούν!! Και μπορεί τελικά να τα προλάβεις όλα-όλα-όλα μέχρι να έρθει ο μπέμπης!! Απλά ήρεμα και χωρίς πανικό για να μην κάνετε αγορές που μετά ίσως μετανιώσετε! Και φυσικά δεν πρέπει να κουραστείς στον μήνα που είσαι, θα αρχίσουν πονάκια, θα έχεις άλλα μετά!!

Σχετικά με τις ενέσεις που ρωτάς: πήγα στον αιματολόγο το μεσημέρι, το θρομβοελαστόγραμμα βγήκε κανονικό, αλλά συνεχίζω προληπτικά τις innohep 0,35 μέχρι να γεννήσω. Αφού θα μπω στα σίγουρα με προγραμματισμένη καισαρική, μπορώ να κάνω ένεση 25 ώρες πριν και δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα!! Επίσης ξεκίνησα ινσουλίνη κάθε βράδυ 4 μονάδες (απειροελάχιστη ποσότητα προς το παρόν μέχρι νεωτέρας που θα ενημερώσω την Παρασκευή την ενδοκρινολόγο μου) για να ρυθμιστεί το ζάχαρο νηστείας που είναι περίπου 100-120. Δεν καταλαβαίνω το τρύπημα της βελόνας, είναι της πλάκας!! Μπροστά στην ηπαρίνη δεν πιάνει μία!! Αφού χθες νόμισα ότι δεν τρυπήθηκα και ότι έχυσα έξω την ινσουλίνη!! Επίσης χθες έκανα ένεση κορτιζόνης (2 αμπούλες με 1 τρύπημα), μου την έκανε η μαμά μου, δεν κατάλαβα Χριστό!! Η ένεση έγινε επειδή αφού θεωρούμαι διαβητική έγκυος το μωρό πρέπει να θωρακιστεί όσον αφορά το αναπνευστικό του. Αυτάαααα... Εδώ το καλό ζάκι-πρεζάκι!!!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Βλεπω εχετε φεισμπουκακι??? και δεν το λετε καλε???? χμμμμ οποια θελει να γινει φιλεναδα μου κι εκει ας μου στειλει πμ να την κανω αντ γιατι εγω το εχω καρακλειδωμενο λογω προηγουμενης καταστασης:(

9zlup2.png

Ει ψιτ!!!!! Ηρθα και εγω!!! Διακοπες τελος!!! (κοντεψα να γεννησω στη ζακυνθο φετος!!:tongue::tongue:)...

Βαριέεεμαι να διαβασω ολες αυτες τις σελιδες!! Για πειτε εν συντομια τι γινεται!!!:tongue::tongue:

Ολες καλα??? (το τσιπουρογατο διαβασα ειναι οκ!!!οι γκαστρουλες??)

Να ξεκινησω ευχαριστωντας σας ολες για τις ευχες!!! τωρα τις ειδα!!! (και σε οσες μου εστειλαν sms σορρυ που δεν απαντησα αλλα ουτε που το κοιτουσα το κινητο εκεινη τη μερα γιατι ειχα συσπασεις και ημουν ξαπλα με πονους και γκρινια!!γαμω τις γιορτες περασα!!!)

Ξεκιναω με τη σειρα μου τις ευχες (λιγο αργοπορημενα αλλα παντα ετσι κανω εε??:oops::oops:

ΝΕΝΑΚΙ, ΜΑΡΑΚΙ, ΜΑΡΡΙΕΤΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΩΤΟΥΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!

Να πω και κανα νεο??? δεδομενου των εξελιξεων (με το παιδι γκοτζιλα που βιαζεται να βγει), απο τη Δευτερα που γυρισα ειμαι στην πριζα!!εκανα εκαθαριση ρουχων μελινας για να ανακαλυψω οτι δεν εχω τιποτα αγοριστικο και ειναι και σε διαφορετικες εποχες:evil: οποτε τσαμπα κοπος!!:evil::evil: ξεκινησα πλυσιματα σε σεντονακια, πετσετες κτλ μπεμπη (εχω τρελαθει στο σιδερο), φτιανω ντουλαπες, αγορασα πυτζαμακια και αυριο ευελπιστω να τελειωσω με τη βαλιτσα για το μαιευτηριο και ρε παιδια με εχει πιασει μια απιστευτη μανια να ταξινομησω τα παντα μες στο σπιτι!!! μιλαμε για τρελα!!! θελω να κατεβασω οτιδηποτε υπαρχει μες σε ντουλαπι (απο πιατα μεχρι κουβερτες) και να κανω αναδιοργανωση!! δεν παω καλα λεμε!! το στεφανι τα εχει παιξει με λεει τρελη...:confused::confused:

αλλο νεο ειναι οτι σημερα το μελινακι σκαρφαλωσε στο τραπεζακι του σαλονιου και χορευε και μεχρι να προλαβω να παω κοντα της επεσε και χτυπησε τον ωμο της:(..περιμεναμε λιγο μπας και της περασει αλλα τελικα ποναει ακομα και πηρα το ντοκτορι της και μου ειπε να την παμε το πρωι να τη δει ορθοπεδικος:(:( αμα εχει σπασει τιποτα θα φρικαρω λεμε...τι να την κανω ρε γμτ...εχει γινει ο ντενης ο τρομερος αυτο το παιδι δεν την προλαβαινω!!!

ααα..επισης κλελουκο να σου πω επειδη με ειχες ρωτησει γιατι μου βγαζουν το παιδι 3 εβδομαδες μεγαλυτερο αφου ειναι κοντα στα κιλα με το δικο σου, οτι ηταν ολες οι μετρησεις πολυ μεγαλες (οχι μονο αυτες βαση των οποιων υπολογιζουν το βαρος)..ετσι μου ειπαν τουλαχιστον ξερω γω??? παντως ενω μεχρι σημερα ελεγα το ντοκτορι που με εξετασε στην ζακυνθο υπερβολικο, εριξα και μια ματια στο ντοπλερ που εκανα πριν φυγω και με βγαζει και αυτο 2μιση περιπου εβδομαδες μπροστα σε ολα....κουριτσα χλωμο το βλεπω να γινω μαμα οκτωβρη...θα σας εγκαταλειψω θα παω στις σεπτεμβριανες...και θα παρω και τη νενα μαζι χοχοχοχοχο!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...