Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μανουλες Ιουνιου 2015

sangreluna

Recommended Posts

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

(άρθρο 8 Ν.1599/1986)

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών

(άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

ΠΡΟΣ(1):

Χ κλινική, γυναικολόγο, παιδίατρο

Ο – Η Όνομα:

Επώνυμο:

Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:

Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:

Ημερομηνία γέννησης(2):

Τόπος Γέννησης:

Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας:

Τηλ:

Τόπος Κατοικίας:

Οδός: Αριθ: ΤΚ:

Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax):

Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου (Εmail):

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3, που προβλέπονται από της διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν.

1599/1986, δηλώνω ότι:

Επιθυμώ να νοσηλευθώ στην Χ μαιευτική κλινική με την Ψ χρέωση του τιμοκαταλόγου που μου γνωστοποιήθηκε από τον

χειρούργο γυναικολόγο …… στις ..ημέρα- μηνας-2014 (αναγραφή αμοιβής κ για τις δύο επιλογές, προτιμότερη η αναλυτική

αναγραφή της χρέωσης), προκειμένου να γεννήσω με φ.τ. ή καισαρική τομή, με τους γυναικόλογο κ…… κ παιδίατρο τον κ …..,

με τους κάτωθι όρους:

1)συνδιαμονή μου με το βρέφος (κατά τα προβλεπόμενα στον Αστικό Κώδικα κ τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

άρθρα)

2)αποκλειστικό θηλασμό του βρέφους με μητρικό γάλα (δεν συγκατατίθεμαι σε διατροφή του βρέφους με άλλη τροφή-υγρό,

πέραν του μητρικού γάλακτος) (ομοίως στα ίδια άρθρα και κυρίως στην υπ. Απόφαση του 2008 για τα παρασκευάσματα

γάλακτος, όπως τροποποιήθηκε από την υπουργική απόφαση του 2012, ερμηνευόμενη σύμφωνα με την οδηγία Υ3γ/36189/ 9-

10-95, του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, η οποία αναφέρεται στα προτεινόμενα 10 βήματα της ΠΟΥ και της UNICEF και η

οποία τονίζει ότι:

α) η συνταγογράφηση ξένου γάλακτος πρέπει να συνοδεύεται από ιατρική γνωμάτευση που να εξηγεί τους λόγους που το

μωρό δεν μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά

β) απαγορεύεται η παρακαταθήκη και διαφήμιση υποκατάστατων μητρικού γάλακτος από τα μαιευτήρια.)

3)απαγόρευση χρησιμοποίησης-μεταβίβασης των προσωπικών μου δεδομένων, όσο και του τέκνου μου, από την κλινική ή

εργαζόμενους σε αυτήν, ιδίως σε και από εταιρείες βρεφικών παρασκευασμάτων και παρασκευασμάτων βρεφικού γάλακτος 1ης

ή 2ης βρεφικής ηλικίας (νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα).

4)) όλες οι ιατρικές εξετάσεις που αφορούν στο τέκνο μου θα γίνονται ενώπιον τουλάχιστον ενός εκ των γονέων του κ η όποια

ιατρική πράξη, θα έπεται της προφορικής συναίνεσής μας.

Οποιαδήποτε αλλαγή-προς το δυσμενέστερο για μένα ή το παιδί στους ως άνω όρους νοσηλείας εμού και του βρέφους μου

πρέπει για να είναι ισχυρή και να με δεσμεύει, να γίνει γραπτώς και να φέρει την υπογραφή μου ή έστω την υπογραφή του

συζύγου μου, αν δεν είμαι εγώ σε θέση να συναινέσω προς τούτο (σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής δεοντολογίας, τα

δικαιώματα του ασθενή αρ.47Ν. 2071/1992),

άλλως η όποια μονομερής αλλαγή των όρων νοσηλείας μου ή του βρέφους μας στην ως άνω αναφερθείσα κλινική, θα θεωρηθεί

ως μη ισχυρή, άρα άκυρη, πέραν του γεγονότος ότι θα αποτελεί λόγο για περαιτέρω δικαστική αποζημίωσή μου για αθέτηση των

συμφωνηθέντων και για κάθε ζημία που θα έχω υποστεί εξ αυτού του λόγου, τόσο εγώ όσο και το βρέφος μου. (4)

Πόλη, Ημερομηνία: 2014

Η Δηλούσα.

(Υπογραφή)

(1) Αναγράφεται από τον ενδιαφερόμενο πολίτη ή Αρχή ή η Υπηρεσία του δημόσιου τομέα, που απευθύνεται η αίτηση.

(2) Αναγράφεται ολογράφως.

(3) «Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του

άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον

εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10

ετών.

(4) Σε περίπτωση ανεπάρκειας χώρου η δήλωση συνεχίζεται στην πίσω όψη της και υπογράφεται από τον δηλούντα ή την

δηλούσα.

—————————————

οι παρακάτω προτάσεις προσθέτονται στην υπεύθυνη δήλωση όταν υπάρχει πλάνο τοκετού κλπ.

Συμπληρώστε εδώ ότι επιθυμείτε για το πλάνο τοκετού κα. :

Τα παραπάνω αφού διαβάστηκαν, βεβαιώθηκαν, έγιναν ανεπιφύλακτα δεκτά και υπογράφηκαν από τους συμβαλλόμενους,

Η κλινική

Τόπος, Ημερομηνία

Σφραγίδα, υπογραφή νομίμου εκπροσώπου

Ο γυναικολόγος

Τόπος, Ημερομηνία

Σφραγίδα, υπογραφή

Ο παιδίατρος

Τόπος, Ημερομηνία

Σφραγίδα υπογραφή

To

κείμενο

της

υπεύθυνης

δήλωσης

συνέταξε

η

δικηγόρος

Σέβη

Δημοσίου,

Δικηγόρος

παρ'

Εφέταις

Λάρισας,

Μ.Δ.

Δημοσίου

Δικαίου,

sevastidimosiou(at)gmail.com,

τηλέφωνο

επικοινωνίας

6974952297.

Νομική

σύμβουλος

www.IBFAN.gr

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Μαρια συμφωνω με ολα αυτα που λες αλλα σε ποια χωρα γινονται;;;;

καταρχην απο οσα ξερω γιατι δεν εχω και εμπειρια ουτε εχω ξαναγεννησει , απο αυτα που διαβασα και ενημερωθηκα ξερω οτι πρωτα περιμενουν να γεννηθει και ο πλακουντας και μετα σε ραβουν και οτι αλλο γενικα ειναι να σου κανουν τελος παντων, επισης δεν ξερω με ποια σειρα κανουν τι στο μωρο , ξερω οτι δεν αφιερωνουν χρονο στην μαμα με το μωρο οπως και οτι δεν σου αφηνουν οσο χρονο χρειαζεσαι για να το θηλασεις και γενικα να το δεις και για τον λωρο δεν περιμενουν...

τωρα για τα νομικα δικαιωματα της γυναικας που θα γεννησει τον τροπο κτλ ειναι κατι σαν συμφωνητικο μεταξυ της μαμας και του γιατρου της που προσωπικα πιστευω οτι θα αντιμετωπισει πολλα απο τον γιατρο ετσι και καποια τολμησει να αναφερει κατι τετοιο οπως επισης πιστευω οτι και να συμφωνησει ο γιατρος και να μην κανει πολεμο στην γυναικα μπορει ανετα να της αναφερει μια δηθεν επιπλοκη και να την οδηγησει ευκολα σε καισαρικη χωρις να χρειαζεται και να μην το καταλαβει παρα μονο να χει μια υποψια που δεν ρισκαρει την υγεια του παιδιου της και αναγκαστικα.....

τελικα ποτε εισαι καλυμενος;;; ποτε!!! για μενα εισαι στα χερια ενος ανθρωπου και πονταρεις στην ηθικη και την αξιοπιστια του!!! κανενας δεν μπορει να σου εγγυηθει τιποτα και δυστυχως σε αυτην την περιπτωση που δεν ειμαστε αμερικη για να βρουμε το δικιο μας και να αποζημιωθουμε.....

yk1yp3.png

Διαφημίσεις

Σαγκρε σας ειχα αναφερει αυτα τα χαρτια οπως και το σαιτ ibfan για καποια καταγγελια αλλα και παλι ο νομος δεν υπαρχει αυτα τα χαρτια ειναι σαν να τα καταθετεις σε καποιον συμβολαιογραφο η δικηγορο...

καποιοι κανουν αγωνα για να το κανουν νομο

δυστυχως στην ελλαδα ζουμε και κανενας δεν εγγυαται τιποτα οπως και κανενας δεν θα σκασει για να βρεις εσυ η οποιοσδηποτε το δικιο σου....δυστυχως!!!!

yk1yp3.png

Το βασικό ειναι να πετύχεις γιατρό που δεν σε βλέπει σαν πορτοφόλι κ να ειναι αφιερωμένος στην δουλειά του κ οχι στο εύκολο κ γρηγορο . Ο πρώτος μου γιατρος ήταν έτσι με έβαλε με πρόκληση κ σε 2.5 ώρες αμεσως καισαρικη με τρελές δικαιολογίες . Έπαθα κ εγω αυτο που αναφέρεις οτι το έκανα για το καλο του παιδιού μου . Τωρα όμως που συζήτησα με την γιατρό μου είδα οτι είχαν γίνει τρέλα λάθη που δυστυχώς τα πηρα κ εγω είδηση αργά . Με αυτη που εχω τωρα μου εχει θα γίνουν τα πράγματα όπως τα έγραψα κ χωρις να της αναφέρω εγω κάτι απο την αρχη . Μονη της μου τα είπε . στο δημόσιο δεν γίνονται έτσι αλλα τουλαχιστον μπορείς να διεκδικήσεις τον θηλασμό κ να μην αφήσεις κανενα να σου το χαλάσει αυτο .

Μαρια συμφωνω με ολα αυτα που λες αλλα σε ποια χωρα γινονται;;;;

καταρχην απο οσα ξερω γιατι δεν εχω και εμπειρια ουτε εχω ξαναγεννησει , απο αυτα που διαβασα και ενημερωθηκα ξερω οτι πρωτα περιμενουν να γεννηθει και ο πλακουντας και μετα σε ραβουν και οτι αλλο γενικα ειναι να σου κανουν τελος παντων, επισης δεν ξερω με ποια σειρα κανουν τι στο μωρο , ξερω οτι δεν αφιερωνουν χρονο στην μαμα με το μωρο οπως και οτι δεν σου αφηνουν οσο χρονο χρειαζεσαι για να το θηλασεις και γενικα να το δεις και για τον λωρο δεν περιμενουν...

τωρα για τα νομικα δικαιωματα της γυναικας που θα γεννησει τον τροπο κτλ ειναι κατι σαν συμφωνητικο μεταξυ της μαμας και του γιατρου της που προσωπικα πιστευω οτι θα αντιμετωπισει πολλα απο τον γιατρο ετσι και καποια τολμησει να αναφερει κατι τετοιο οπως επισης πιστευω οτι και να συμφωνησει ο γιατρος και να μην κανει πολεμο στην γυναικα μπορει ανετα να της αναφερει μια δηθεν επιπλοκη και να την οδηγησει ευκολα σε καισαρικη χωρις να χρειαζεται και να μην το καταλαβει παρα μονο να χει μια υποψια που δεν ρισκαρει την υγεια του παιδιου της και αναγκαστικα.....

τελικα ποτε εισαι καλυμενος;;; ποτε!!! για μενα εισαι στα χερια ενος ανθρωπου και πονταρεις στην ηθικη και την αξιοπιστια του!!! κανενας δεν μπορει να σου εγγυηθει τιποτα και δυστυχως σε αυτην την περιπτωση που δεν ειμαστε αμερικη για να βρουμε το δικιο μας και να αποζημιωθουμε.....[/QUOT

Εννοείται οτι μετα που βγαίνει το μωρο , βγαίνει κ ο πλακούντας κ σε καθαρίζουν κ μετα σε ράβουν ...

Μαρια στο δημοσιο δυσκολα αλλα στο ιδιωτικο εφοσον πληρωνεις ενα καρο λεφτα να το απαιτησεις!!! και καλο ειναι να επιμεινεις απο τωρα!!!

μερικοι γιατροι ειναι ελεινοι!!!! τους εμπιστευεσαι και τον ευατο σου και το παιδι σου, τους πληρωνεις και με το παραπανω και το μονο που ζητας ειναι να σε αντιμετωπισουν σαν ανθρωπο και να σ αφησουν να γεννησεις οπως ορισε η φυση και γενικα το αυτονοητο!!!!

εμενα ο δικος μου παρολο που του ειπα οτι θα παω στο δημοσιο αμεσως μου ετοιμασε μια καρτελα με το ιστορικο μου και γενικα μου ειπε οτι χρειαστω ακομα και την ωρα που θα αρχισω να ποναω να τον παρω τηλ να με συμβουλεψει και να με εμψυχωσει, μια αλλη φιλη μου ο δικος της οταν του ειπε για δημοσιο αρχισε να ξινιζει και γενικα αλλαξε η συμπεριφορα του και ετσι τον αφησε και μια αλλη της ειπε οτι αφου επελεξες το δημοσιο θα σε παρακολουθησω μεχρι την 36η εβδομαδα μετα να πας στο νοσοκομειο!!!

ελεος!!!!! λες και χαρη μας καναν τοσο καιρο που τους τα ακουμπαμε!!!

επισης ο δικος μου μου εκανε καλυτερη τιμη και για τα δυο την ιδια και μου ειπε αν δυσκολευομαι και αυτο ειναι το προβλημα μου να τον πληρωσω οποτε μπορω και οπως θελω!!!!

yk1yp3.png

Μα αυτο είπα κι εγω οτι στο δημόσιο λιγο δύσκολο να γίνει όλο αυτο ειδικά αν δεν έχεις δικό σου γιατρό να σε παρακολουθεί απο την αρχη . Στο ιδιωτικό όμως μπορούμε να το απαιτήσουμε απο πριν με τόσα χρήματα που παίρνουν ... Μην σου πω οτι ξέρω κ περιπτώσεις που έχουν προσέξει καλύτερα μαμάδες στο δημόσιο απ οτι στο ιδιωτικό . Εγω ας πούμε που γέννησα στο μητέρα κ έδωσα τόσα χρήματα δεν μου έδωσαν καμμια προσοχή κ το μονο που ηθελα απο το πρώτο βράδυ ήταν να περάσουν οι μερες να γυρίσω σπιτι μου .

Διαφημίσεις

Άχ βρε Sangre νομίζω οτι εχει δίκιο η mama , αν το δείξουμε αυτο που γράφεις στο γιατρό θα εχουμε προβλήματα....τσαντιζομαι ακόμα κ με τον εαυτό μου με το φόβο αυτο...ΕΣυ δηλαδή σκοπεύεις να το κανεις;

Maria το μητέρα τώρα έγινε baby friendly. Εσυ που γεννας τώρα;

Εγω πάντως κοριτςια θα απαιτήσω να μην πάνε το μπέμπη μου στους συγγενείς. !!!!! Να μου τον αφήσουν σε μένα!!οι συγγενείς θα τον δουν μετά!

Άχ βρε Sangre νομίζω οτι εχει δίκιο η mama , αν το δείξουμε αυτο που γράφεις στο γιατρό θα εχουμε προβλήματα....τσαντιζομαι ακόμα κ με τον εαυτό μου με το φόβο αυτο...ΕΣυ δηλαδή σκοπεύεις να το κανεις;

Maria το μητέρα τώρα έγινε baby friendly. Εσυ που γεννας τώρα;

Εγω πάντως κοριτςια θα απαιτήσω να μην πάνε το μπέμπη μου στους συγγενείς. !!!!! Να μου τον αφήσουν σε μένα!!οι συγγενείς θα τον δουν μετά!

Εμείς εδω στο Ηράκλειο έχουμε μόνο το μητερα κ το ασκληπειο που ειναι ιδιωτικά κ επειδη απο το πρωτο δεν έμεινα ικανοποιημένη θα πάω στο άλλο . Πάντως εδω το μητερα ακολουθεί την ίδια τακτική επειδη ειναι μονοπώλιο .

Εμείς εδω στο Ηράκλειο έχουμε μόνο το μητερα κ το ασκληπειο που ειναι ιδιωτικά κ επειδη απο το πρωτο δεν έμεινα ικανοποιημένη θα πάω στο άλλο . Πάντως εδω το μητερα ακολουθεί την ίδια τακτική επειδη ειναι μονοπώλιο .

Άχ μακάρι βρε Maria αυτη τη φορα να πάνε ολα καλα! Τριξε τους τα δόντια !!!!

Την κόρη σου δε τη θήλασες καθόλου;;; Α εντωμεταξύ κοριτςια διαβάστε αυτο το άρθρο... Ειναι φοβερό πως μας έχουν αποχαυνώνει έτσι...

http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/07/blog-post_18.html

Μαρια εισαι στο ηρακλειο κρητης;;;

μακαρι να πανε ολα καλα για ολες μας και να μην χρειαστει ουτε να μαλωσουμε ουτε να χουμε να αντιμετωπισουμε τους βλακες με τις βλακειες τους!!!!

yk1yp3.png

Άχ μακάρι βρε Maria αυτη τη φορα να πάνε ολα καλα! Τριξε τους τα δόντια !!!!

Την κόρη σου δε τη θήλασες καθόλου;;; Α εντωμεταξύ κοριτςια διαβάστε αυτο το άρθρο... Ειναι φοβερό πως μας έχουν αποχαυνώνει έτσι...

http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/07/blog-post_18.html

Δικό μου γαλα ήπιε για 45 περιπου μερες αλλα δεν την θηλασα έβγαζα με το θηλαστρο ... Την έμαθαν στο μπιμπερο στο νοσοκ κ δεν έπιανε με τίποτα στηθος . Την πρωτη μέρα δεν μου την έφεραν καθόλου στο δωμάτιο κ μολις σηκωθηκα απο την επισκληριδιο πήγα κ την πήρα μονη μου κ δρν ξερω κ εγω ποσες φορές της είχαν δώσει μπιμπερο κ την δευτερη μου την έφεραν στο δωμάτιο κ μου λενε θηλασε την κ έφυγαν . Καμμια βοήθεια ... Προσπαθούσα μονη μου ολη μέρα αλλα δεν έπιανε . Μετα πλήρωσα χωριστά την σύμβουλο θηλασμου του νοσοκ να μου δείξει κ δεν έπιανε παλι με τίποτα , μου έφερε εκει κ κατι ψευδοθηλες κ τα έκανε χειρότερα .

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...