Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, cant_wait είπε:

καλησπέρα και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου! και χρόνια πολλά! και τι έδειξε το ΕΡΑ τεστ και τελικά με τι πρωτόκολλο προχώρησε στην τελευταία σου προσπάθεια; εγώ με όσους έχω μιλήσεις πλην του γιατρού μου που κι εκείνος αναγκάζεται να μου το προτείνει,  μου λένε ότι δεν έχει σημασία και δεν είναι αξιόπιστο. πραγματικά δεν ξερω πως να προχωρήσουμε!

Καλησπέρα!! Μου το κάνανε την 18 η μερα του κυκλου μου!! Και εδειξε οτι ήταν πολυ καλή μέρα ( ετσι μου ειπαν).Το δικό μου πρωτοκολλό περιλαμβάνει ciclacur 6 /μέρα , utrogestan 6/μερα ( στομα και κολπος), salospir 100mg, αντιπηκτικη ενεση και για λίγες μερες ειχα πάρει κορτιζονη ( μικρη δοση) και vimbramycin αντιβιωση. Οι δοσεις ciclacur και utrogestan μπορει να φανουν υπερβολικες αλλα δυστυχως ο δικος μου οργανισμός δεν παραγει. Πριν και κατα την εμβρυομεταφορα μου πηραν αιμα για οιστραδιολη και προγεστερονη.

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

μπραβο κοριτσακια μου,χαρηκα πολυ με τα αποτελεσματα σας στην β- επιπεδου....

νικολινα ευχομαι και σε σενα να ειναι ολα πολυ καλα....

μαρια καλως ηρθες στην παρεα μας....

ευχομαι σε ολες καλο πασχα και καλη ανασταση...θα τα ξαναπουμε σε λιγες μερες,γιατι θα παμε να δουμε τους γονεις μου...

φιλακια πολλα και καλα να περασετε!!!!

76IGp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Μόλις επέστρεψα από τον γιατρό ... κ όλα καλά.. Απλά αλλάξαμε λιγάκι κ το φύλο του παιδιού... :rolleyes: άρεσε πιο πολύ στον μπαμπά :mrgreen:

Αγόρι λοιπόν κ εγώ... Όλα καλά μου είπαν... Μου φυγε ένα άγχος..

Κοριτσάρες καλή επιτυχία σε όλες... Φιλάκια

1.panoula ΠΗΤ 01/08/2010 - ? - ΑΓΟΡΙ

2.Iraki ΠΗΤ 05/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΑΓΟΡΙ

3.mpouki ΠΗΤ 07/08/2010 - Παν. Νοσ. Λάρισας - 50-50????

4.κωνκων ΠΗΤ 10/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΚΟΡΙΤΣΙ

5.katerina2009 ΠΗΤ 12/8/2010 - ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ - ΑΓΟΡΙ

6.giota. ΠΗΤ 14/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΔΙΔΥΜΑ

7.mary13 ΠΗΤ 14/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΑΓΟΡΙ

8.Ιndie ΠΗΤ 15/08/2010 - ??? - ΚΟΡΙΤΣΙ

9.athina.al ΠΗΤ 16/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΑΓΟΡΙ

10.nikolina78 ΠΗΤ 17/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΑΓΟΡΙ

11.μπου μπου ΠΗΤ 18/08/2010 - ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣ/ΚΗΣ - ΚΟΡΙΤΣΙ

12.olympia99 ΠΗΤ 19/08/2010 - Kaiserswerther Diakonie Duess - μαλλον αγορι

13.nikijo ΠΗΤ 21/08/2010 - ΚΟΜΟΤΗΝΗ(ΚΛΙΝΙΚΗ) - ΑΓΟΡΙ(με καισαρικη μαλλον στις 7/08/2010)

14.zouzounel ΠΗΤ 22/08/2010 - ΛΗΤΩ - ?

15.v@sso ΠΗΤ 23/08/2010 - ΑTΤIKO - ΑΓΟΡΙ (με καισαρικη ??/8/2010)

16.happiness ΠΗΤ 25/08/2010 - ΜΗΤΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΑΓΟΡI

17.evi mou ΠΗΤ 27/08/2010 - Παν. Νοσ. Ρίου - ΑΓΟΡΙ (με καισαρική ??/08/2010)

18.galat ΠΗΤ 30/08/2010 - ΑΤΤΙΚΟ - μαλλον κοριτσι (με καισαρική ??/08/2010)

19.theolvas ΠΗΤ 2/09/2010 - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΟΡΙ

20.stellunak ΠΗΤ 2/09/2010 - ΜΗΤΕΡΑ - ?

21.nano79 ΠΗΤ 3/09/2010 - ? - ?

22.maroulita29 ΠΗΤ 26/09/2010- ΛΗΤΩ - ΑΓΟΡΙ, ΑΓΟΡΙ, ΚΟΡΙΤΣΙ

bunbunsrd20100817_-8_O+kouklos+mou+einai.png

EP8Ip2.png

Καλησπέρα!

Πολύ χαίρομαι που για όλες σας ο υπέρυχος ήταν καλός!:P Εμείς αναμένουμε μέχρι το ραντεβού μας...

Για πείτε πως νιώσατε? Κάνατε τρισδιάστατο? Σας έδωσαν και DVD?

Τελικά τα αγοράκια υπερτερούν στην λίστα μας που γίνετε όλο και πιο γαλάζια :mrgreen:

mariae καλώς ήρθες στην παρέα μας! και εννοείτε ότι δεν μας κουράζεις, είμαστε εδώ για να μοιραζόμαστε :-D

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού ειδικά στην πρώτη εγκυμοσύνη βοηθάνε κατ' αρχήν να εξοικοιωθείς με την διαδικασία και τα στάδια του τοκετού. Οι αναπνοές θα σε βοηθήσουν να είσαι συγκεντρωμένη σε κάτι και θα σε ανακουφίσουν και ως ένα βαθμό. Στην Αθήνα δεν ξέρω που θα μπορούσες να παρακολουθήσεις αλλά σίγουρα ο γιατρός σου θα σε καθοδηγήσει, ίσως σου συστήσει κάποια μαία που ενδεχομένως να έχεις μαζί σου και στον τοκετό. Τα μαθήματα αυτά ονομάζονται και ψυχοπροφύλαξη.

Όταν είσαι πολύ αδύνατη έχεις περιθώριο να πάρεις μερικά κιλά παραπάνω. Βέβαια αυτό που συστήνουν όλοι οι γιατροί είναι όσο λιγότερα τόσο καλύτερα!

Τα ψώνια και η βαλίτσα για το μαιευτήριο καλό είναι να γίνονται περίπου τον 7ο μήνα. Φυσικά τίποτα δεν σε εμποδίζει να ξεκινήσεις και πιο μπροστά, ειδικά αν είναι και πρώτο υπάρχει μεγάλύτερη λαχτάρα για ψώνια. Μην αφήσεις τα βασικά για την τελευταία στιγμή όπως πχ. το μέσο μεταφοράς του μωρού, το μέρος που θα κοιμάται κτλ. τα οποία μπορεί να μην είναι και ετοιμοπαράδοτα οπότε υπολόγισε και τον χρόνο αυτό.

-εσωρουχάκια φορμάκια

-σελτεδάκια

-πανάκια για γουλίτσες

-σαλιάρες μικρές

-μπουρνουζάκι

-καλτσάκια

-χασεδένιες πάνες

-πάμπερς

-καλυντικά και φαρμακευτικά είδη (λαδάκι για μασάζ, φυσιολογικό ορό κλπ)

-σφηνάκια για τον ύπνο

είναι από τα βασικά που θα χρειαστείς και σίγουρα (εκτός από εξαιρέσεις) δεν θα σου τα φέρουν δώρο.

Σχετικά με τις αγορές μπορείς να ανατρέξεις και στα θέματα που περιλαμβάνονται εδώ http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=77

Όσο για τα περιοδικά θα συμφωνίσω ότι στο ιντερνετ βρίσκεις εύκολα και γρήγορα ότι πληροφορία θέλεις!

Επεξεργάστηκαν by μπου μπου

M4B1p3.pngQIghp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα κ καλο μηνα!!!!!!!!

εχει φυγει η μαμα μου εδω κ μια εβδομαδα κ δεν προλαβαινω ουτε στην τουαλετα να παω...

ειμαι σχετικα καλα,αν εξαιρεσουμε τη ναυτια κ καουρες...φυσικα κ τα νευρα τσαταλια,αλλα που θα παει...ειμαστε στη μεση.....αλλο τοσο εμεινε.

εφαγα κι εγω την πρωτη κλωτσια...

νικολινα,με το καλο ο γαμος.σου ευχομαι να περασεις τελεια...κ καλους απογονους (κι αλλους...).το επομενο σου ευχομαι να ειναι κοριτσακι (αν κ μολις γεννησεις το γιο,δεν θα τον αλλαζεις με τιποτα....

μπουμπου,χρυσοχερα,κ του χρονου....

νικιτζο,χαιρομαι που ολα ειναι καλα...

μαρουλιτα,κ τα δικα σου νεα ειναι ευχαριστα...

μαριαε,καλως ηρθες κ με το καλο το μωρακι...με καλυψαν τα κοριτσια στις ερωτησεις σου...

κ στα υπολοιπα κοριτσια...καλημερα.

ηταν χθες να κανω το μινι β επιπεδου κ ν αποφασισω τι θα γινει με την αμνιο...το ακυρωσα ομως,γιατι σκεφτηκα οτι αν τελικα την εκανα,δεν θα μπορουσα ν ανταπεξελθω στο πενθημερο που ακολουθει με ολα τα παιδια στο σπιτι,κι ετσι το αφησα για την αλλη βδομαδα.ελπιζω μεχρι τοτε να εχω αποφασισει...

εχω μπερδευτει λιγακι..απο τη μια λεω να μη την κανω εφοσον ολες οι εξετασεις μου ειναι καλες.απο την αλλη η επιμονη του γιατρου μου με βαζει σε σκεψεις σχετικα με το τι θα γινει αν τελικα ειμαι η μια στις 10000 (συμφωνα με τις πιθανοτητες της αυχενικης).γιατι εχουμε ηδη το δημητρη,ο οποιος κοστιζει ενα σεβαστο ποσο το μηνα,κ δεν ξερω αν θα καταφερουμε ν ανταπεξελθουμε οικονομικα σε ενα ακομα παιδακι που θα χρειαζεται βοηθεια.

βεβαια καμια αμνιο δεν θα μου δειξει αν το παιδακι μου θα εχει αυτισμο,αλλα τουλαχιστο θα εχω αποκλεισει τα υπολοιπα.στον αυτισμο μπορω ν ανταπεξελθω...συγνωμη που σας ζαλιζω με ολα αυτα,αλλα εχω μπερδευτει πολυ,κ μεχρι τελευταια στιγμη δεν ξερω αν θα κανω την αμνιο η οχι.το ραντεβου οριστηκε για τεταρτη του πασχα...

φιλακια σε ολες,ευχομαι καλη ανασταση σε ολες (για την περιπτωση που δεν ξαναμπω μεχρι τοτε,γιατι γινεται χαμος με ολα τα παιδια στο σπιτι...)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06

ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.9.10 κ θηλαζει.........ακομα :-)

Σας ευχαριστώ όλες θερμά για τις απαντήσεις σας! Πολύ χαίρομαι που βρέθηκα στην παρέα σας, είναι πολύ όμορφο να μιλάς με κόσμο που περνά τις ίδιες καταστάσεις... Πολλές από σας εχετε ήδη την εμπειρία του τοκετού και της μητρότητας, και οι συμβουλές σας είναι πολύτιμες!

Η ΠΗΤ είναι 16/8, προς το παρόν! ;)

Ηθελα να σας ρωτήσω και κάτι σε σχέση με κάποιο άλλο θέμα, για το οποίο ακούω πολύ αντιφατικά πράγματα. Σε ποιο βαθμό ειναι το αλκοόλ (μπύρα, κρασί) επιτρεπόμενο στην εγκυμοσύνη? Αλλοι λένε καθόλου, άλλοι λένε 1-2 ποτήρια την εβδομάδα. Το "ποτήρι" κρασί πώς το εννοούμε? Πόσα γραμμάρια δηλαδή? Για να μην βλάψουμε το εμβρυάκι! Ομως , κορίτσια, τρώμε συχνά έξω με τον άντρα μου και με παρέες, και συγγνώμη, αλλά αυτή την κόκα-κόλα την έχω πια σιχαθεί! 'Ελεος! :tongue:

Οσες ταξιδέψετε αυτές τις μέρες, να προσέχετε πολύ, έτσι?

Φιλάκια πολλά!

καλημερα κ καλο μηνα!!!!!!!!

ηταν χθες να κανω το μινι β επιπεδου κ ν αποφασισω τι θα γινει με την αμνιο...το ακυρωσα ομως,γιατι σκεφτηκα οτι αν τελικα την εκανα,δεν θα μπορουσα ν ανταπεξελθω στο πενθημερο που ακολουθει με ολα τα παιδια στο σπιτι,κι ετσι το αφησα για την αλλη βδομαδα.ελπιζω μεχρι τοτε να εχω αποφασισει...

εχω μπερδευτει λιγακι..απο τη μια λεω να μη την κανω εφοσον ολες οι εξετασεις μου ειναι καλες.απο την αλλη η επιμονη του γιατρου μου με βαζει σε σκεψεις σχετικα με το τι θα γινει αν τελικα ειμαι η μια στις 10000 (συμφωνα με τις πιθανοτητες της αυχενικης).γιατι εχουμε ηδη το δημητρη,ο οποιος κοστιζει ενα σεβαστο ποσο το μηνα,κ δεν ξερω αν θα καταφερουμε ν ανταπεξελθουμε οικονομικα σε ενα ακομα παιδακι που θα χρειαζεται βοηθεια.

βεβαια καμια αμνιο δεν θα μου δειξει αν το παιδακι μου θα εχει αυτισμο,αλλα τουλαχιστο θα εχω αποκλεισει τα υπολοιπα.στον αυτισμο μπορω ν ανταπεξελθω...συγνωμη που σας ζαλιζω με ολα αυτα,αλλα εχω μπερδευτει πολυ,κ μεχρι τελευταια στιγμη δεν ξερω αν θα κανω την αμνιο η οχι.το ραντεβου οριστηκε για τεταρτη του πασχα...

Το Α-Papp σου έδειξε 1 στις 10000 και σκέφτεσαι να κάνεις αμνιοπαρακέντηση?! Τότε τι να πω εγώ που μου έβγαλε 1 στα 495, διανύω την 20η εβδομάδα και ακόμα δεν εχω αποφασίσει?! Λέω να μην κάνω, αν το Β-επιπέδου που θα κάνω στις 14/4 βγει ΟΚ. Να μην πάρω το ρίσκο. Αυτή είναι και η γνώμη του άντρα μου...

Πρέπει να θυμάσαι οτι με την αμνιο έχεις 1 στις 100 πιθανότητες να πάθεις άσχημη μόλυνση, επικίνδυνη και για σένα και για το παιδί, και να αποβάλεις! Συγκρίνοντας τις πιθανότητες λοιπόν, τι ειναι πιο πιθανό να συμβεί, να εχει το παιδί σου down ή να αποβάλεις με την αμνιο? :-(

Οι περισσότεροι γιατροί (γιατί φυσικά δεν λέω οτι όλοι βάζουν το χρήμα πρώτο στην ιεραρχία τους!), έχουν συμφέρον να πείθουν τις πελάτισσες να το κάνουν. Ομως στις δικές τους γυναίκες δεν το έκαναν, ακόμα και αν φαινόταν κάποιο πρόβλημα στο Α-Papp ή στο Β-επιπέδου. Η αμνιο έχει πολύ χρήμα και για τον ίδιο και για την κλινική που συνεργάζεται! Και τις στέλνουν όλες αβέρτα κουβέρτα , είτε υπάρχει σοβαρός λόγος είτε όχι. Πίστεψέ με, κάτι ξέρω σχετικά...

Ο αυτισμός δεν εχει σχεση με αυτές τις εξετάσεις. Δεν εχει βρεθεί πού οφείλεται, πάντως σε ποσοστό 85 % όχι σε χρωμοσωμική ανωμαλία, και δεν φαίνεται από προγενετικούς ελέγχους. Σε ποιο βαθμό ειναι αυτιστικό το παιδάκι σας? Είναι πάνω στο όριο, ειναι προχωρημένος αυτισμός?

Ευχομαι να έχουμε καλή τύχη με τα Β-επιπέδου μας, και να πάρουμε τη σωστή απόφαση για την αμνιοπαρακέντηση! :roll:

Φιλιά πολλά και καλή ανάσταση, αν δεν ξαναμιλήσουμε...

Καλημέρα κι από μένα! Μ' έχετε προβληματίσει με το θέμα της αμνιοπαρακέντησης, κι ας μην το 'χω σ' αυτή την εγκυμοσύνη ως δικό μου...Εύχομαι να πάρετε όλες την απόφαση που θα σας κάνει να νιώθετε καλά, αυτό νομίζω είναι το πιο σπουδαίο!

Εγώ πήγα χθες για τον υπέρηχό μου, το μωράκι μου είναι καλά, μεγαλώνει κανονικά (209 γραμμάρια, παρακαλώ!) και μέχρι στιγμής μοιάζει με μπέμπα! Ή μάλλον, να το θέσω διαφορετικά: δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι είναι αγόρι:) Η γυναικολόγος μου είπε να μην ανακοινώσω τίποτα μέχρι να κάνω β' επιπέδου, που θα σιγουρευτούμε, αλλά πότε την άκουσα για να την ακούσω τώρα;

Β' επιπέδου θα κάνω όταν γυρίσω από το ταξίδι μας, τη βδομάδα που ξεκινάει 25/4 δηλαδή -κάτι μου λέει ότι μέχρι τότε θα έχετε κάνει όλες!

Κατά τα άλλα, έξω γεμίσει εξανθήματα από την αντιβίωση (είχα που είχα φαγούρα στο στήθος, τώρα ξύνομαι σαν τρελή παντού) αλλά μπροστά στα προηγούμενα αυτό μου φαίνεται παιχνιδάκι! Από βδομάδα ξεκινάω και σίδηρο, για να πάρω λίγο τα πάνω μου -στο μεταξύ τρέμω το πάσχα που όλοι θα με μπουκώνουν κρέας, και δεν το αντέχω καθόλου... Δε γινόταν να τρώμε και το Πάσχα τα φαγητά της Καθαράς Δευτέρας; Άντε και κανένα αβγό (λέω να βάψω σήμερα λίγα:).

Εύχομαι να περάσετε όλες πολύ πολύ ωραία και να ξεκουραστείτε!

Καλή Ανάσταση!

1.panoula ΠΗΤ 01/08/2010 - ? - ΑΓΟΡΙ

2.Iraki ΠΗΤ 05/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΑΓΟΡΙ

3.mpouki ΠΗΤ 07/08/2010 - Παν. Νοσ. Λάρισας - 50-50????

4.κωνκων ΠΗΤ 10/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΚΟΡΙΤΣΙ

5.katerina2009 ΠΗΤ 12/8/2010 - ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ - ΑΓΟΡΙ

6.giota. ΠΗΤ 14/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΔΙΔΥΜΑ

7.mary13 ΠΗΤ 14/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΑΓΟΡΙ

8.Ιndie ΠΗΤ 15/08/2010 - ??? - ΚΟΡΙΤΣΙ

9.athina.al ΠΗΤ 16/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΑΓΟΡΙ

10.nikolina78 ΠΗΤ 17/08/2010 - ΙΑΣΩ - ΑΓΟΡΙ

11.μπου μπου ΠΗΤ 18/08/2010 - ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣ/ΚΗΣ - ΚΟΡΙΤΣΙ

12.olympia99 ΠΗΤ 19/08/2010 - Kaiserswerther Diakonie Duess - μαλλον αγορι

13.nikijo ΠΗΤ 21/08/2010 - ΚΟΜΟΤΗΝΗ(ΚΛΙΝΙΚΗ) - ΑΓΟΡΙ(με καισαρικη μαλλον στις 7/08/2010)

14.zouzounel ΠΗΤ 22/08/2010 - ΛΗΤΩ - ?

15.v@sso ΠΗΤ 23/08/2010 - ΑTΤIKO - ΑΓΟΡΙ (με καισαρικη ??/8/2010)

16.happiness ΠΗΤ 25/08/2010 - ΜΗΤΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΑΓΟΡI

17.evi mou ΠΗΤ 27/08/2010 - Παν. Νοσ. Ρίου - ΑΓΟΡΙ (με καισαρική ??/08/2010)

18.galat ΠΗΤ 30/08/2010 - ΑΤΤΙΚΟ - μαλλον κοριτσι (με καισαρική ??/08/2010)

19.theolvas ΠΗΤ 2/09/2010 - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΟΡΙ

20.stellunak ΠΗΤ 2/09/2010 - ΜΗΤΕΡΑ - μαλλον κοριτσι

21.nano79 ΠΗΤ 3/09/2010 - ? - ?

22.maroulita29 ΠΗΤ 26/09/2010- ΛΗΤΩ - ΑΓΟΡΙ, ΑΓΟΡΙ, ΚΟΡΙΤΣΙ

Ανατομία ενός φουσκώματος...:)

http://koilitsa.com/

107fc7d98c.png

Διαφημίσεις

mariae,καλημερα...

κατ αρχας,περι αλκοολ,εγω στο πρωτο μου παιδι ειχα πιει ενα ποτηρι κρασι κ κανα δυο μπυρες συνολικα.ο γιατρος μου ειχε πει ενα ποτηρι λευκο κρασι μια φορα καθε 10 μερες,αλλα δεν ετυχε να θελησω παραπανω.η κοκα κολα επισης βλαπτει απ οτι μου εχουν πει την ακοη του μωρου,επειδη το αεριο "σκαει" κ κανει τοσο δυνατο θορυβο ωστε να ενοχλει.γνωμη μου ειναι να το αποφυγεις οσο γινεται.εγω ειμαι γεννημενη το 1973 (κατ αλλους 35 κ κατ αλλους 36) κ μου εχει πει ο γιατρος οτι λογω της ηλικιας μου,θα επρεπε να ειμαι λιγο πιο προσεκτικη απο μια μικροτερη κοπελα σε ολα τα θεματα.

για το θεμα της αμνιοπαρακεντησης...ο γιατρος μου ειναι αναπλ.διευθυντης στο αλεξανδρα.την αμνιο μου τη συστησε απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου λογω της ηλικιας.δεν μου ειπε σε ποιο διαγνωστικο κεντρο να την κανω,ουτε με εχει στειλει ποτε σε καποιον συγκεκριμενο γιατρο για οποιαδηποτε εξεταση,παρα μονο περισυ που λογω ευρηματων επρεπε να γινουν πολλες εξειδηκευμενες εξετασεις στο εμβρυακι μου (σημερινο γεωργιο-εφραιμ),κ παλι μου εδωσε δυο τρια πιθανα σημεια για να διαλεξω εγω.οποτε δεν τιθεται θεμα χρηματος.

ειναι το τεταρτο παιδι μου,το πρωτο,ο δημητρης,εχει μια μορφη αυτισμου,το λεγομενο ΑΥΛ-αυτισμο υψηλης λειτουργικοτητας,μια μορφη που με την καταληλλη εκπαιδευση,το παιδι θα εχει μια σε αρκατα μεγαλο βαθμο αυτονομη κ φυσιολογικη ζωη.η μορφη αυτη δεν ειναι κληρονομικη κ σε καμια περιπτωση δεν φαινεται απο τον καρυοτυπο,αρα η αμνιο ειναι σ αυτη την περιπτωση αχρηστη.

ο γιατρος μου θελει ν αποκλεισει ολες τις περιπτωσεις χρωμοσωμ.ανωμαλιας στο τεταρτο παιδι,οι οποιες απ οτι μου λεει ειναι αυξημενες λογω της ηλικιας μου.υπερηχογραφικα ομως το μωρο μου ειναι καλα.ο γεννετιστης που με παρακολουθει ειναι της αποψης να μη γινει αμνιο,αλλα ο γιατρος μου (τον οποιο εμπιστευομαι απολυτα γιατι εχει σταθει διπλα μου σε πολλα προβληματα που εχω αντιμετωπισει) επιμενει κ εχει πεισει τον αντρα μου γι αυτη την εξεταση.εγω παλι εχοντας τρια μωρα (γιατι κ το 3,5 ετων,μωρο ειναι) κ κανεναν εκτος απο τον αντρα μου να με βοηθησει,βρισκω την 1/100 πιθανοτητα αποβολης πολυ μεγαλη για να ρισκαρω.σ αυτη την περιπτωση ομως,θα εχω την αγωνια μεχρι το τελος...

δεν ξερω πραγματικα τι να κανω,μου εχουν σπασει τα νευρα κ εχω μονο μια εβδομαδα ν αποφασισω..εγω διανυω την 19η εβδομαδα κ μου εχουν πει οτι ειναι η καλυτερη εβδομαδα για αμνιο επειδη το μωρο δεν ειναι αρκετα βαρυ ωστε να επιβαρυνει με το βαρος του την τρυπα που θα γινει στο σακο...

φιλια κ απο μενα......

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

Επειδη δεν υπαρχουν μελετες για το επιτρεπτο οριο του αλκοολ το ασφαλεστερο ειναι η αποχη. Δεν νομιζω οτι ειναι πια τοσο μεγαλη θυσια να μην πιουμε κρασι για μερικους μηνες.

Κι εγώ στην πρώτη εγκυμοσυνη ειχα πιει μονο το κρασι στην εκκλησια που παντρευτηκα...και μετα για 2 χρονια δεν ειχα πιει τιποτα απο επιλογη επειδη θηλαζα.

Η κοκα κολα ειναι επισης ο,τι χειροτερο, γιατι εκτος απο το ανθρακικο(που μου φαινεται τραβηγμενο προσωπικα) εχει πολλα συντηρικτικά(ε) που καλο ειναι να αποφευγουμε ειδικα στο πρωτο τριμηνο.

Προσεχουμε οσο γινεται.Ακομα και οι τσιχλες φουλ στα ε ειναι το ξερατε?

Φορωνουμε που φορτωνουμε τον οργανισμο μας με συντηρητικα οτι ειναι περιττο(γιατι εχει και πολλες θερμιδες χωρις θρεπτικη αξια η κοκα κολα) καλο ειναι να το αποφευγουμε...

Οσο για την αμνιο και την αποβολη, πρεπει να μαθουμε να ερμηνευουμε λιγο τα νουμερα. η πιθανοτητα 1/100 αν και μας φαινεται μεγαλη εν συγκριση με μια αλλη πχ 1/10000 εντουτοις ειναι πααααααααρα πολυ μικρη.

Σκεφτειτε το ειναι 1%. Δηλαδη οσο περιπου να κερδισεις το Λοττο.

(Σαν μαθηματικος το λεω αυτο μην παρεξηγηθω δνε εχω γνωσεις ειδικες)

Οποτε αν ο λογος ειναι η αποβολη για να μην την κανεις, δεν ειναι αρκετός. Ζυγιζονται τα υπερ με τα καντα και αποφασιζουν.

Λια εγω σου ξανα λεω πρωτα κανε την μινι Β επιπεδου και μετα το βλεπετε μαζι με τους ειδικους. Για σενα το μονο που ειναι να σκεφτει καποιος δεν ειναι οι πιθανοτητες να εχει κατι το εμβρυο, ή της αποβολης αλλα τι θα κανεις με 3 παιδια στο σπιτι ξαπλα....πραγματικα ειναι δυσκολο εως αδυνατο...

Επεξεργάστηκαν by galat

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαβάζω κ εγώ τις αγωνίες σας για την άμνιο... κ πραγματικά δεν ξέρω τι να σας πω... Το σκέφτομαι κ εγώ.. κ πραγματικά δεν ξέρω...

Εγώ που έκανε χθες τον Β'επιπέδου πάντως... εκεί που τα ποσοστά για 21 τρισωμία ήταν από την αυχενική στο 1:9500 τώρα πήγαν στο 1:4500. Και ψιλοαγχώθηκα... αλλά ο γιατρός είπε να μην αγχώνομαι κ ότι είναι στατιστικά κ νούμερα... Τι να πω... δεν ξέρω πραγματικά...

Εντωμεταξύ βρε κορίτσια... η Β' επιπέδου που έκανα ήταν πολύ σύντομη... περίμενα κ εγώ να βλέπω το μωρό μου για 30 ώρα τουλάχιστον. ... κ σιγά... λίγο πιο μεγάλη από την αυχενική ήταν. Όσο για το τρισδιάστατο, μόνο μία φωτό έδωσε κ στο DVD λογικά μία φάση θα έχει μόνο από το 3D.....

Αφού σκεφτόμουν μήπως να την ξανα κάνω κ σε ένα δημόσιο? Εσείς τι λέτε?

Αυτά κοιλούμπες μου θα σας ευχηθώ Καλή Ανάσταση κ Καλό Πάσχα... Να προσέχετε τις κοιλίτσες κ τα παιδάκια σας... και πρώτα ο θεός θα τα πουμε από Τρίτη.... Φιλάκια σε όλες

bunbunsrd20100817_-8_O+kouklos+mou+einai.png

EP8Ip2.png

xaxa, καλη ιδεα...καθε βοηθεια δεκτη...

να κανω κ λιγη προθερμανση,να δω τι με περιμενει...

το θεμα με την αμνιο ειναι οτι το να την κανω κ μετα να κατσω με τρια παιδια (γιατι αποκλειω το να μεινω ξαπλα...ουτε μια πιθανοτητα δεν υπαρχει γι αυτο) θα ειναι σαν να προκαλω την αποβολη...γιατι το 1/100 ισχυει για την περιπτωση που θ ακολουθηθουν οι οδηγιες...

ειναι ομως ο γιατρος που επιμενει...κ ο συζυγος επισης...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...