Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 5 λεπτά , dec-e είπε:

Κορίτσι μου,  ας με διορθώσουν κ άλλες κοπέλες που γνωρίζουν καλύτερα, όμως έχω την εντύπωση πως κάποτε λένε ότι θα δοκιμάσουν με τρίτης μέρας γιατί ίσως αναπτύσσονται καλύτερα στο περιβάλλον της μήτρας παρα στο εργαστήριο, οπότε ίσως αξίζει κάποια 3ης μέρας να κρατηθούν 

Αυτό κάπου το έχω διαβάσει κ εγώ. Μάλιστα είχα γνωρίσει μια κοπέλα που έβαζε 3ης ημέρας μόνο για αυτό. Δε ξέρω τι ισχύει. Πραγματικά αν κρατούσα 3ης ημέρας θα είχα σίγουρα 5-6 τώρα. Αν έχει ακούσει κάτι κάποια κοπέλα ή το έχει δοκιμάσει στην ίδια ας μας πει.

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Ωχ, περαστικά Αθηνά και Ντιμ! Αυτό ήθελα κι εγώ να το ρωτήσω: όταν έχουν πυρετό αλλά κοιμούνται τα ξυπνάμε σε κάποια φάση για να τους πάρουμε θερμοκρασία; Ή τ' αφήνουμε, όσο κοιμούνται δεν υπάρχει θέμα;

Ντιμ, ποιο θερμόμετρο πήρες;

Εγω αν κοιμούνται δεν τα ξυπνάω ποτέ και για κανέναν λόγο :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αλλά με αυτά τα θερμόμετρα που λεει η ντιμ, όντως μπορείς να πάρεις θερμοκρασία χωρίς να τα ξυπνήσεις.

περαστικά Αθηνά μου και δε σου λέω σε τι πυρετό δίνω φάρμακο γιατι θα με σφαλιαρίσεις διαδικτυακά.

Ντιμάκι, νο νο νο δεν θα σου πω τιποτα, γιατί κι εγώ έτσι έκανα στην ΕΙρηνη,,,

Αλλά γενικά να ξέρεις οτι όσο το αφήενις να το παλέψει του κάνεις πολύ πολύ καλό. Και στην ίδια την ιωση που πεφτει με τη θερμοκρασία και στο ανοσοποιητικό που το δυναμωνεις . Και στον παιδικό σταθμό και όλοι οι παιδίατροι που εχω μιλήσει λένε όχι κάτω απο 38,5 αντιπυρετικό.

Εγω είμαι εξτιμ λιγάκι μην κοιτάς...εχω ξεψαρωσει....δεν υπηρχε περιπτωση να την αφηνα ποτε τότε! χαχαχαχαχ επαιρνα 34534 τηλεφωνα στον παιδιατρο κλπ....

σημερα την αφησα εως και 39,7 έπεσε μονος του εως 39,3 και επφετε κι άλλο και εκεί της έδωσα ντεπόν επειδή ειχαν ερθει και παππουδογιαγιάδες και ηθελε να παίξουν κλπ. Δηλ περασε 20 ωρες σχεδον με ψηλό πυρετο.

Αλλα γενικά υπαρχουν παιδίατροι που ειναι απόλυτοι στο όχι στα αντιπυρετικά, ακόμα και ομοιοπαθητικα(που δεν υπαρχουν αντιπυρετικα αλλα τεσαπ τα σχετικα που δινεις συνηθως) ο δικός μου δεν ανηκει σε αυτους, αλλά ειναι κι αυτός κατα γενικά.

Ανάλογα το πόσο το αντεχει η μάνα , ανάλογα συμβουλέυει:D:D:D

Εχω ακούσει να λεει

- πανω απο 38,5 δωστε ντεπο

-πανω απο 38,5 δοκιμαστε ομοιοπαθητικα και αν δεν πιασουν δωστε ντεπον

εχω ακουσει να λεει πανω απο 39

εχω ακούσει να λεει επίσης και τιποτα να μην δωσετε καλύτερα

Και εχω ακούσει και σε 40αρια καντε το μπανάκι και ριξτε λιγο λεβαντα αιθεριο ελαιο...(μαλλον για μυξουλες)

Και δεν ειναι παραλογο καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και φυσικα και καθε οικογενεια, η κουμπαρα μου που εχει τον ιδιο γιατρό ειναι πολυ του ντεπον.Οποτε φανταζομαι της λεει να δινει.

Εως 38,5 πάντως μπορείς ανετα να αφησεις πυρετό.

Όμως, πάντα παρατηρούμε και άλλη συμπτωματα ο πυρετο απο μονος του δεν ειναι κατι,,,

Εχω δωσει πχ αντιπυρετικο και σε 37,8 γιατι ηταν κομμάτια, πονουσε ίσως?, βλεπεις τη διάθεση και κρίνεις

Οταν εχει πχ 39 και παίζει και ειναι μες την καλή χαρά, όχι δεν δίνω.

πωωωω σεντονάκι και πάλι κοιμούνται βλέπεις ήδη! Πάω να δω ταινιάκι.

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

ο δικός μου λέει στο 37,8 ένας άλλος που είχα πάρει πέρυσι στην Αθήνα που είχε αρρωστήσει μου είπε στο 38,2 εγώ πάλι πράττω ανάλογα με τη περίπτωση, το μεσημέρι για παράδειγμα λίγο πριν πάει για ύπνο είχε 37,8 και της έδωσα γιατι δεν ήθελα να ανέβει και να την ξυπνήσω για να της δώσω αντιπυρετικό. Αλλά και εγώ με την διάθεση το πάω αλλά 39,7 δεν θα την άφηνα μέχρι 38,7 την έχω αφήσει. Όμως αυτή τη φορά με του που ανεβαίνει πάνω απο 37,5 την τσακίζει όλο κλαίει και έτσι μόλις δω οτι αρχίζουν τα όργανα δίνω.

as1cHrkuM2B0000MDAwMTQwOGx8MDAwMzE4OGR8bXkgZGF1Z2h0ZXI.gifURFVp3.png

είχε 37,8 και της έδωσα γιατι δεν ήθελα να ανέβει και να την ξυπνήσω για να της δώσω αντιπυρετικό. .

Με τον υπνο συνηθως πέφτει ή παραμενει σταθερός δυσκολα ανεβαίνει ιδιως αν ειναι μεσημεριανος-λίγη ώρα μη σε ανησυχει.

Ναι, το ξερω 39,7 σας φαίνεται πολυ, κι εμενα το ιδιο αν με ρωτουσες πριν κανα χρόνο, αλλά τελικά αν διαβάσεις οποιοδηποτε βιβλιο ο πυρετος που τους ανησυχει ειναι 40-41 και πανω ! ! ! ! ντοινγκ και γενικώς τον επιδιωκουμε λεει τον πυερετο δεν πρεπει να μας φοβιζει.

Ομως είναι και πως εχεις μεγαλώσει, εγώ πχ σχεδον ποτε δεν εκανα πυρετό οταν αρρωσταινα ακόμα και βαρια, και ετσι φοβουμουν πολυ οταν εκανε η ΕΙρηνη πυρετο ως μωρο.

εγω με το 39 στις αρχες ημουν ετοιμη για παιδων χαχαχαχαχαχα

Επαιρνα παιδιατρο και με εβριζε(και ηταν καρασυμβατικος να φανταστεις)

Κι εγω πάντως με τιποτα δεν θα την αφηνα σε τετοιους πυρετους στην αντιστοιχη ηλικία , τότε ως πρωτομάνα, σε καταλαβαίνω.

Τωρα ξυπνησε και εκανε διαρροια το ερμο...και εριξε κι εναν εμετο...μα εναν εμετο... και μου ζητουσε συγγνωμη που δεν προλαβε να το κανει στη λεκάνη...το γλυκουλι μου

Αυτα εγω δεν τα εχω συνηθίσει...ειανι η 2η φορά που κανει εμετό εφτασε 4ων ...που θα παει θα το παρουμε το κολάι :?:?

τωρα πχ μετά τον εμετο είχε ξαφνικά ρίγη! τρελά ρίγη κοιτάω τι να δω 39,6 κατευθείαν της εδωσα ντεπον, ευτυχως κιόλας που δεν εδωσα νωρίτερα(περιμενω στανταρ ενα 6ωράκι) γιατί θα το είχε βγάλει.

Να ενα παραδειγμ πχ...δεν υπαρχει περίπτωη να την αφησω με ριγη μετά απο εμετους και τετοια ταλαιπωρία να ψηνεται!

τωρα περιμένω κανα μισάωρο να δω πως παει αν τις αλλαξω ρουχα αν εχει ιδρωσει....

Μα τι με εχει πιάσει με τα σεντόνια, σορρυυυυυυυυυυ

eNeap2.pngTSzHp3.png

Ωχ, Αθηνά, περαστικά! Πρόσεχε τώρα να μην πινει πολύ νερό απότομα, με το ντεπόν και μ' αυτά... Εγώ με τους εμετούς έχω θέμα, τους τρέμω, αλλά νομίζω ότι με την παλινδρόμηση μου 'κανε καλή εκπαίδευση όσο ήταν μωρό.

Εγώ ντεπόν δεν της δίνω πριν το 38.5. Μετά ανάλογα. Αν είναι στο 38.7 σταθερό ας πούμε, δε θα της δώσω. Αν είναι σε φάση που ανεβαίνει, της δίνω για να δράσει μετά από κανέα μισάωρο. Ή της κάνω μπανάκι.

Ουφ. Χθες το βράδυ μπήκα μαζί της στην κούνια και κοιμήθηκε μια χαρά. Απόψε δεν ξέρω τι να κάνω. Αν ξαναμπώ πάει η εκπαίδευση που κάναμε τόσο καιρό. Από την άλλη δεν αντέχω να πλαντάζει. Θα δούμε...

Καλή συνέχεια σε όλες, ξαναγυρίζω στη δουλειά!

Ανατομία ενός φουσκώματος...:)

http://koilitsa.com/

107fc7d98c.png

Διαφημίσεις

Ουφ. Χθες το βράδυ μπήκα μαζί της στην κούνια και κοιμήθηκε μια χαρά. Απόψε δεν ξέρω τι να κάνω. Αν ξαναμπώ πάει η εκπαίδευση που κάναμε τόσο καιρό. Από την άλλη δεν αντέχω να πλαντάζει. Θα δούμε...

Καλή συνέχεια σε όλες, ξαναγυρίζω στη δουλειά!

...λέει και ξαναγυρίζει στη δουλειά:D:D

Αχ πετιτ μαμυ που χωράς στην κούνια!!!!

Να σου πω, αφού την κοίμισες , κοιμηθηκε καλά το βράδυ, σερι κλπ?

Τότε τι πειράζει να μπαίνεις στην κούνια να την κοιμιζεις (παίρνει πολλη ωρα?)και να το "κοψεις" σιγα σιγα, θελω να πω είναι να λείψεις τώρα σύντομα πχ ή σου τη σπάει να κοιμάται μονο μαζι σου( καλα ο χαμπι δεν χωράει στην κουνια χαχαχαχαχαχαχα)

Δεν νομίζω πάντως να μην τσινισει και σήμερα...κατα τη γνώμη μου είανι ακόμα μικρούλια(τα δικα μας που συνηθισαν ετσι γιατι κατι αλλα μια χαρα κοιμουνται μονα και σερι κλπκλπκλπ) για "Καληνυχτα, όνειρα γλύκα , κλείνω φως και αποκοιμιέται ονειρικα":(:(

eNeap2.pngTSzHp3.png

Α, ναι, βολεύομαι κιόλας:-Ρ

Δεν έχω πρόβλημα να την κοιμίζω έτσι (έτσι κι αλλιώς, και να λείψω, ξέρω ότι κοιμάται μια χαρά με άλλους), ο φόβος μου είναι μη γυρίσουμε προς τα πίσω γενικώς (ύπνος στο βζ, να ξυπνάει κάθε τόσο και λοιπά). Χθες δεν ξύπνησε, ευτυχώς, αλλά το 'χω άγχος.

Τεσπα, θα δούμε, θα δοκιμάσω εναλλακτικά τερτίπια...

107fc7d98c.png

εγω νομίζω οτι δεν θα εχεις πρόβλημα μέχρι να κοιμηθεί σε θέλει, Αν ξαναξυπνήσει και θέλει να θηλάσει θα είσαι κάθετη, μην ξαναδώσεις, θα δεις που θα γυρισει πλευρο και θα κοιμηθεί αμέσως.

Αυτό κι εγω το κάνω πλεον, αν βαριεμαι και αν ξυπνησει πολυ νωριτερα απο ο,τι συνηθως του λεω ορθα κοφτά, οχι δεν θα σου δώσω είανι ώρα για ύπνο, ξάπλωσε και νανι,

και πιάνει...μπορεί αν γκρινιάξει λιγο αλλα πλέον το αποδεχεται

Αλλα μην ανησυχεις ειμαι σιγουρη οτι δεν θα ξαναγυρισετε πισω

eNeap2.pngTSzHp3.png

Μακάρι... Τεσπα, ίσως είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερα να την κοιμίζω έτσι μέχρι να αποθηλάσει εντελώς, θα της έρθει πιο μαλακά φαντάζομαι και το κόψιμο του βραδινού. Έτσι κι αλλιώς στις διακοπές θα πέφτει αγκαλίτσα και από Σεπτέμβριο φαντάζομαι θα παίξει και κρεβάτι χωρίς κάγκελα (όχι;), οπότε θα ξεγλιστρήσω σιγά σιγά:)

107fc7d98c.png

ου εννοείται, δεν φανταζεσαι το μεγεθος της αλλαγης μετά τις διακοπές... Εγω πάντως στον διπλό τον κοιμίζω μόνο του καμια φορά, εχει ενα προστατευικο απο την μια μεριά, απο την άλλη όχι, δεν εχει πέσει ποτε. Ξυπναει σηκωνεται κυριος και ερχεται στο σαλόνι χαχαχαχα

Απο σεπ, κι εγώ τον βαζω στο δωμάτιο του(μεχρι τωρα ειανι στο δικό μου μπου χου χου)

στο κρεβατακι της Ειρηνης με μια πολυθρονα διπλα(διπλή χρηση προστασια από πτωση-καθισμα παραμυθοαφηγητη.)

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

Πυρετός... ο πιο παρεξηγημένος μας σύμμαχος!

Συχνά ταυτίζουμε τον πυρετό με την ασθένεια. Νομίζουμε ότι εάν ρίξουμε τον πυρετό του παιδιού, το θεραπεύουμε και δεν κινδυνεύει από μηνιγγίτιδα, πνευμονία ή κάτι άλλο σοβαρό. Δεν είναι λίγες οι φορές που η αύξηση της θερμοκρασίας δεν είναι καν πυρετός, αλλά οφείλεται σε άλλες καταστάσεις όπως αυξημένο μεταβολισμό, καύσεις ή άσκηση.

Ο πυρετός είναι σύμπτωμα και υποχωρεί όταν θεραπεύουμε την αιτία του, δηλαδή την αρρώστια που τον προκαλεί.

Επειδή όλα δείχνουν ότι αποτελεί μέρος της άμυνας του οργανισμού μας και μάλλον ο πιο παρεξηγημένος μας σύμμαχος, παρακάτω θα προσπαθήσω να τον ...αποκαταστήσω, και να σας δείξω τους σωστούς τρόπους αντιμετώπισης του.

Πώς να αντιμετωπίσω τον πυρετό;

Αρχικά ηρεμήστε!

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο πυρετός είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας και μάλιστα μέρος της άμυνας μας. Πυρετός μέχρι 39 °C, σε ένα παιδί που δεν φαίνεται να πάσχει, δεν χρειάζεται καμία φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Πριν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση, χορηγείστε στο παιδί όσο το δυνατό περισσότερα υγρά (νερό, γάλα, χυμό, σούπα ή ότι άλλο μας ζητήσει).

Μην πιέζετε το παιδί γιατί μπορεί από αντίδραση και μόνο να σταματήσει να πίνει ή ακόμα χειρότερα να κάνει εμετό ότι έχει πιει. Αφήστε το να δείξει μόνο του ότι διψάει.

Εάν το παιδί σας φαίνετε άρρωστο, μετρήστε την θερμοκρασία του. Κάτω από 38°C απλά το παρακολουθείτε.

Μεταξύ 38 με 39°C, εάν το παιδί είναι σε καλή γενική κατάσταση και παίζει, επαναλάβετε την θερμομέτρηση μετά από 20΄με 30΄.

Εάν από την άλλη, δείχνει να πάσχει ή η θερμοκρασία του είναι μεγαλύτερη από 39°C, δώστε του αντιπυρετικό και ξαναμετρείστε την θερμοκρασία μετά από περίπου μισή ώρα.

Τα πρώτα 30 λεπτά μετά την λήψη του αντιπυρετικού το μόνο που προσπαθούμε είναι να κάνουμε το παιδί να αισθάνεται όσο πιο άνετα. Εάν μας πει ή δείχνει ότι κρυώνει το σκεπάζουμε. Όσο ο "θερμοστάτης" στον εγκέφαλό του είναι ρυθμισμένος σε υψηλή θερμοκρασία, να αποφεύγουμε συνθήκες ή πρακτικές που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη προσπάθεια (ρίγος, αύξηση του μεταβολισμού) για να αυξήσει τη θερμοκρασία ο οργανισμός του, άρα καταπόνηση και σπατάλη ενέργειας και δυνάμεων.

Εάν περάσουν 30 με 40 λεπτά από όταν δώσαμε το αντιπυρετικό και ο πυρετός δεν έχει υποχωρήσει ικανοποιητικά, τότε δοκιμάζουμε να τον κατεβάσουμε μηχανικά. Αρχικά χρησιμοποιούμε δροσερές κομπρέσες με νερό ή ξυδόνερο (όχι αλκοόλ -οινόπνευμα ή ρακί!-) στο μέτωπο και τις πτυχές -μασχαλιαίες και βουβωνικές(χαμηλά στην κοιλίτσα εκεί που αρχίζουν τα πόδια μας).

Εάν και πάλι, ο πυρετός συνεχίζεται με την ίδια ένταση, κάνουμε χλιαρό μπάνιο(~29,4-32°C) στο παιδί, για 10 με 20 λεπτά κάτω από το ντους. Το νερό δεν πρέπει να είναι ούτε ζεστό οπότε να ανεβάσουμε την θερμοκρασία, ούτε όμως και κρύο οπότε να προκαλέσουμε ρίγος και να ανεβάσουμε και πάλι την θερμοκρασία εξαντλώντας ακόμα περισσότερο το παιδί.

Εάν παρά τα παραπάνω ο πυρετός εξακολουθεί να είναι ψηλός (>40°C), γδύστε το παιδί και σκεπάστε τα πόδια του με μια βρεγμένη πετσέτα.

Αποφύγετε να ξαναδώσετε αντιπυρετικό πριν να περάσουν τουλάχιστον 2 με 3 ώρες και φυσικά σε καμία περίπτωση το ίδιο φάρμακο τόσο σύντομα.

Με το που αντιληφθούμε ότι αρχίζει η πτώση του πυρετού, βοηθάμε προς αυτή τη κατεύθυνση, βγάζοντας τα πολλά ρούχα και αλλάζοντας τα ιδρωμένα.

Πόσο αντιπυρετικό και κάθε πότε μπορώ να του δίνω;

Η παρακεταμόλη ή ακεταμινοφαίνη ( Apotel, Depon, Dolal, Panadol, Lonarid) είναι ένα ήπιο παυσίπονο-αντιπυρετικό που θα μειώσει τον πυρετό κατά 1 με 2°C μέσα σε 2 ώρες από την λήψη του. Η δόση του είναι περίπου το μισό των κιλών του παιδιού σε ml και μπορούμε να τη χορηγούμε μέχρι 4 με 5 φορές την μέρα (όχι συντομότερα από 4 με 6ώρες). Για παράδειγμα ένα παιδί 10 κιλών θα πιει 5ml, ενώ ένα παιδί 14 κιλών θα πιει περίπου 7ml, όχι περισσότερες από 4 με 5 φορές την ημέρα.

Το μεφεναμικό οξύ (Ponstan) είναι αντιφλεγμονώδες-αντιπυρετικό, η δράση του αρχίζει περίπου μισή ώρα μετά την χορήγηση και κρατά για 6 με 8ώρες. Η δόση του υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας επί 4 τα κιλά του παιδιού, βγάζοντας ένα δεκαδικό ψηφίο (συνήθως είναι ~1-1,5ml λιγότερο από της παρακεταμόλης) και μπορούμε να τη χορηγούμε μέχρι 3 με 4 φορές την μέρα (όχι συντομότερα από 6 με 8ώρες) όχι για περισσότερο από μία εβδομάδα. Για παράδειγμα ένα παιδί 10 κιλών θα πιει περίπου (4χ10=40->)4ml, ενώ ένα παιδί 14 κιλών θα πιει περίπου (4χ14=56->)5,5ml όχι περισσότερες από 3 με 4 φορές την ημέρα.

Στην Αμερική και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, σαν εναλλακτικό φάρμακο στην παρακεταμόλη, δεν χρησιμοποιούν το μεφεναμικό οξύ (Ponstan), αλλά το τολφεναμικό οξύ (Gantil) ή την ιβουπροφένη (Algofren). Είναι εξίσου δραστικά, η δόση τους είναι μισά τα κιλά του παιδιού (η ιβουπροφένη μπορεί να είναι δραστική και στο ένα τέταρτο των κιλών του παιδιού) σε ml, μέχρι 3 με 4 φορές την μέρα (όχι συντομότερα από 6 με 8ώρες)

Οι παραπάνω δόσεις των αντιπυρετικών είναι υπολογισμένες έτσι ώστε να μην ξεπερνούν την ημερήσια επιτρεπόμενη δόση πάνω από την οποία τα φάρμακα αυτά μπορεί να γίνουν τοξικά και να βλάψουν το παιδί!

Μία συνηθισμένη πρακτική, όταν ο πυρετός του παιδιού παρουσιάζεται συχνότερα από το 6ωρο, είναι να χορηγούμε εναλλάξ τα αντιπυρετικά. Εάν, για παράδειγμα, δώσουμε στο παιδί μας παρακεταμόλη (Apotel, Depon, Dolal, Panadol, Lonarid) στις 8 το πρωί, μέχρι τις 2 το μεσημέρι δεν μπορούμε να ξαναδώσουμε παρακεταμόλη. Εάν το παιδί στις 11 με 12 το μεσημέρι ξανανεβάσει πυρετό περισσότερο από 39°C, προκειμένου να το ανακουφίσουμε, θα χρησιμοποιήσουμε την 2η εναλλακτική μας (Ponstan ή Gantil ή Algofren) και έτσι πρακτικά έχουμε ένα αντιπυρετικό κάθε 3ώρες.

Σχηματικά:

Παρακεταμόλη

8:00 6ώρες Παρακεταμόλη

14:00

Ponstan ή Gantil ή Algofren

11:00 6ώρες Ponstan ή Gantil ή Algofren

17:00

Προσοχή όμως...

Μην δώσετε την ίδια ουσία από διαφορετική εταιρία νομίζοντας ότι είναι διαφορετικό φάρμακο. Σαν εναλλακτικές στην παρακεταμόλη (Apotel, Depon, Dolal, Panadol, Lonarid) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεφαιναμικό οξύ (Ponstan), ή τολφαιναμικό οξύ (Gantil), ή ιβουπροφαίνη (Algofren).

Εάν έχουν περάσει 6ώρες από την προηγούμενη φορά που δώσαμε το αντιπυρετικό, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην ξαναχρησιμοποιήσουμε το ίδιο.

Μικρά σημαντικά μυστικά σχετικά με τον πυρετό:

Χορηγήστε όσο το δυνατό περισσότερα υγρά.

Στο πρώτο 24ωρο πυρετού δύσκολα εντοπίζεται η αιτία του ακόμα και με εργαστηριακό έλεγχο. Εάν η γενική κατάσταση του παιδιού είναι καλή περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες πριν πάτε το παιδί στον ιατρό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πυρετών στα παιδιά, προκαλείται από ιώσεις και δεν διαρκούν συνήθως πάνω από 3ημέρες.

Τα αντιπυρετικά δεν επαναφέρουν την θερμοκρασία στα φυσιολογικά επίπεδα, εκτός και αν ο πυρετός είναι χαμηλός εξ αρχής.

Η οδοντοφυΐα δεν προκαλεί πυρετό πάνω από 38,4οC.

Ο πυρετός μέχρι 41,7°C δεν είναι επικίνδυνος για τον εγκέφαλο. Ευτυχώς, ο θερμοστάτης μας κρατάει την θερμοκρασία κάτω από 41,1οC, ακόμα και όταν δεν έχουμε δώσει αντιπυρετικό σε κάποια λοίμωξη.

Ο πυρετός δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δίαιτα, εκτός από πολλά υγρά. Αλήθεια είναι ότι όταν είμαστε άρρωστοι κάνουμε ευκολότερα εμετό και καλό είναι να αποφεύγουμε τα «βαριά» φαγητά, επειδή όμως σημαντικότερο είναι το παιδί να φάει, μην του στερήσετε τίποτα εάν σας το ζητήσει.

Η έντονη άσκηση, ο βαρύς ρουχισμός, ο ζεστός καιρός ή το ζεστό μπάνιο και ένα γεύμα, ειδικά απογευματινή βραδινή ώρα μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία μέχρι και 1 με 1,5 βαθμό (38,5 με 39°C) χωρίς να είμαστε άρρωστοι!!!

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη συσχέτιση της σοβαρότητας της αρρώστιας με το ύψος του πυρετού, μέχρι να ξεπεράσουμε τους 40°C.

Αν δεν πίνει με τίποτα το αντιπυρετικό υπάρχουν και τα υπόθετα Για τις δόσεις επικοινωνήστε με τον παιδίατρο.

Είναι συνηθισμένο, ειδικά με την παρακεταμόλη, ο πυρετός να μην «πέφτει τόσο εύκολα..». Μόνο η παρακεταμόλη, σε περίπτωση μη ικανοποιητικής αντιμετώπισης του πυρετού, μπορεί να δοθεί και σε λίγο μεγαλύτερη δόση από μισά τα κιλά του παιδιού σε ml, ποτέ όμως συχνότερα από ανά 6ωρο.

Η χρήση της ασπιρίνης στην παιδική ηλικία, ειδικά σε συνδυασμό με γρίπη ή ανεμευλογιά έχει συνδεθεί με το σύνδρομο Reye (βλάβη στο συκώτι και στον εγκέφαλο) και για αυτό μόνο σε ειδικές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε ασπιρίνη στα παιδιά.

Σκεφτείτε τον πυρετό σαν τον σκύλο, που σαν καλός φύλακας, γαβγίζει όποτε κάποιος πλησιάζει στο σπίτι. Όταν γαβγίζει στον φίλο ή κάποιον περαστικό, τον ηρεμούμε και τον κάνουμε να σωπάσει. Όταν όμως γαβγίζει στον εχθρό ή τον κλέφτη, τον χαιρόμαστε, γιατί μας βοηθάει και συχνά τους τρέπει σε φυγή.

Εχθρός δεν είναι ο πυρετός αλλά η αιτία που τον προκαλεί.

eNeap2.pngTSzHp3.png

Εψαχνα για μπανιο και πυρετο και ενα απο τα πρωτα που ειδα ειναι αυτο το αρθρο, τα λεει αναλυτικά.

http://www.paidiatre.gr/arrosto/arrosto%20paidi.htm

Το Ρηνιώ μου ψηηηηνεται εχει σταθερα 39,6 της εδωσα παλι στο 6ωρο ντεπόν (3η φορά)

αλλα αυτή τη φορά έπεσε αμέσως... Εχει και διάρροια το έρμο...

Ο ντοκ ειπε τιποτα ουτε καν ομοιο, μονο πολυ προσοχη στη διατροφη, έτσι για να ξέρετε σε γαστρεντεριτιδες, μονο μηλο μπανανα, ρυζι, φιδέ, κοτοπουλάκι, πατατα καρότο.

Για πρωινο τι να της δωσω μου λέτε? Μαλλον φρουτάκι αν δεχτεί....

eNeap2.pngTSzHp3.png

Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας:D:D

Να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!

Πολλά κρυωμένα μπεμπιδία στην παρέα.

Περαστικά τους κορίτσια!

Πως είναι σήμερα?

Ντεπον δίνω πάνω απο 38,5 ανάλογα την περίπτωση όπως λέτε, αν είναι πολύ κακοδιάθετος. Βέβαια έχω αρχίσει να σκέφτομαι να τον αφήνω και παραπάνω, είμαι κι εγω της φιλοσοφίας να αφήνω τον πυρετό να κάνει την δουλειά του, εφόσον δείχνει το παιδί να μην έχει και κάτι άλλο που να το ταλαιπωρεί (και αντε βρες μάνα τι είναι αυτό...).

Σε μικρότερες θερμοκρασίες του 38 δεν μπορουμε να ελέγξουμε και την πυρετική κίνηση αν δίνουμε ντεπον.

Με τον ύπνο ακολουθουμε το κλασσικό σχήμα:lol: κρεβάτι μαζί μας, κοιμάται σχετικά γρήγορα και μετά στην κούνια του. Δεν ξαναξυπνάει εκτός κι αν τον ενοχλεί κάτι, συνήθως δόντια δλδ.

Ο χαμπυ τον έχει βάλει πάντως αρκετές φορές στην κούνια του, του λεει καληνύχτα κι ο μικρός κοιμαται μετά απο λίγα λεπτά χωρίς κλάμα, γκρίνια κτλ.Σε περίπτωση που δυσανασχετήσει τον κοιμίζει με τον κλασσικό τρόπο. Εγω δεν το εχω επιχειρήσει ακόμα.

c2Gbp2.png

περαστικα στα αρρωστα μωρακια...

εμενα ο δικος μου δεν κανει ευκολα πυρετο ,μεχρι στιγμης μονο μια φορα εκανε 38...

αλλα κανει δεκατα και του κρατανε 2-3 μερες...μια φορα του εχω δωσει ντεπον και αυτο γιατι ητανε πολυ χαλια ,οχι απο πυρετο αλλα δεν ειχε κουραγιο να κανει τιποτα μου ειχε κανει και εμετο(στο οποιο εχουμε παρει μαστερ πλεον)..ενα διαστημα εκλαιγε και εκανε εμετο(το οποιο το προκαλουσε ο ιδιος)...

εμας ευτυχως περασε ευκολα το κρυωματακι...

αμ να χαιρεσαι το γιο σου!!!

76IGp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...