Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Zouzounel δεν ξέρω πόσο είναι ο μικρός, καθώς εγώ δεν τον ζυγίζω... Σε λίγες μέρες θα σου πω.... (άκου σημείο αναφοράς... χαχαχα).. Έχετε κ εσείς μετακόμιση??? (δε θέλω καθόλου να υποστώ αυτό το μαρτύριο... εκτός από τη μετακόμιση έχω κ την αναζήτηση σπιτιού.... μήπως τώρα νίκησα??? χιχιχι)

εμεις ξεκινάμε ανακαινιση στο πατρικό μου και μετά θα ακολουθήσει η μετακόμιση... τι εχεις να πεις??? :)

hello,ο μικρος δεν ξαναεκανε πυρετουλη,τιποτα...τι να ηταν αυτο παλι δεν ξερω,σημερα βεβαια εχει μια ψιλογκρινιτσα...

ισως ετοιμαζεται να σκασει και το επομενο δοντακι και γι'αυτο....

κοριτσια εγω τον πηγα παιδιατρο οταν χρονισε,τωρα ποτε θα τον ξαναπαω(τα εμβολια τα κανουμε στο ικα)?????

επισης η παιδιατρος μιας φιλης μου εδωσε για τη μικρη που χρονιζει τωρα να της κανει εξετασεις αιματος και ουρων...κατι σαν τσεκαρισμα,εσας σας εχουν πει τιποτα για εξετασεις???μηπως πρεπει να του κανω κι εγω????

στη μπεμπα εκανα εξετασεις τον προηγουμενο μήνα για να δουμε για αλλεργιες. στον γιο μου που ειναι 2,5 δεν εχω κανει ακομα, αλλα θα το προγραμματίσω μεσα στον μήνα. βασικά εγω εχω ακούσει γυρω στα 2 κάνουμε εξετασεις, οπότε... επιασα τον μεσο όρο και στα δυο μωρά χιχι

καλησπέρα κορίτσια. Πήγαμε και εμείς παιδίατρο σήμερα η μικρή είναι 80 πόντους και 9150 αδυνατούλα λίγο αλλά ο παιδίατρος μόλις του είπα τι τρώει γούρλωσε το μάτι. Αφού δε βάζει κόλο κάτω πως να πάρει;; Αλλά ο ντοκ είπε καλύτερα λόγο περπατήματος.

ουαου θηριάκι η μικρουλα, μπραβο!

Να ρωτησω κατι ασχετο, εχει καμιά σας ταχυθερμαντήρα νερού? Σκεφτομαι να πάρω γιατι μου τη δίνει που χειμώνα καλοκαίρι πρεπει να αναβω θερμοσίφωνα για ζεστό νερο!!!(δεν εχουμ ακουσον ακουσον ηλιακό γιατι χαλαει την αισθητική της πολυκατοικίαςςςςςςς γκρρρρρ στην Ελλαδα και να μην εχεις ηλιακό!)

Θελω με το που ανοιγω τη βρυση να εχω ζεστο νερο...και να εχω οποτε χρειαστει! (εχω πλυνει τον μπεμπη πολλες φορες με κρυο τον πωπό του χαχαχαχαχα)

αν παρεις ταχυθερμαντήρα πες μας κι εμας, κι εγω το σκέφτομαι

επισης νομιζω ο μικρουλης περναει κρυωματακι....μου εκανε παλι τωρα το βραδακι 37,8...το οποιο παλι επεσε μονο του μιση ωρα μετα στα 37,5,αλλα φταρνιζετε συνεχεια,και ποτε ποτε βηχει και βγαζει λιγη μυξουλα(βεβαια ο βηχας νομιζω ειναι γιατι δεν αναπνεει σωστα λογω μυξουλας,αλλα δεν ειναι μπουκωμενος)

μωρε μπορεί απ' τα δοντακια, αφου λες κιόλας ότι ειναι ετοιμα να βγουν...

Γεια σας τσούπρες!

Νεύρα κι εδώ, η Στεφανίτσα ανέβασε σαραντάρι το βράδυ, δε θέλει με τίποτα ντεπόν, για να της βάλω θερμόμετρο την κρατάμε πέντε και γενικά τα νευρα μουουουου. Είχα κανονίσει να γράψω λίγο σήμερα με την ησυχία μου αλλά πού...

Τουλάχιστον προλάβαμε και πήγαμε ένα σινεμά χθες, μετά από κι εγώ δεν ξέρω πόσους μήνες.

Χαχαχα, Αθηνά, εμένα 2 στις 3 φορές με τα ρούχα αποκοιμιέται. Θα έρθει η Πρόνοια λεμεεεεε...

Φιλιά και καλή Κυριακή!

περαστικα στη μικρούλα, σαραντάρι! ψηθηκε το μωράκι!

σινεμα? εξοδος? τι 'ναι αυτό??? :)

εμεις βγηκαμε με τον άντρα μου πρωτη φορά μονοι μας τον Ιούνιο, μετα από 2,5 χρόνια! αστα να πανε!

Καλημερα κοριτσια εχω χαθει το ξερω αλλα πλεον δεν προλαβαινω τιποτα,τα μικρα μου εχουν θηριεψει και γκρεμιζουν το σπιτι,ο αντρας μου τα εχει παιξει:tongue:αλλα τα καταφερνει εγω εχω βαρυνει πολυ και ανυπομονω να γεννησω στον γιατρο που πηγα μου ειπε οτι ο μικρος ειναι χαμηλα(καλο αυτο γιατι θα παω για φυσ.τοκετο αν πανε ολα καλα)εχουμε φτασει αισιως τα 3.030κιλα stellunak περαστικα στην μικρη σου!!!!Φιλια σε ολες :D

με το καλό κοριτσάκι! χαρας στο κουράγιο σου! μπραβο!

γεια σας κοριτσαρες μου....τι κανετε????εγω νυσταζω ανυποφορα,σημερα ξυπνησε στις 4...αχ δεν μπορω αλλο ξενυχτι,νομιζα θα χρονισει και θα σταματησει να ξυπναει μεσα στη νυχτα(πριν παραπονιομουνα επειδη ξυπνουσε 1-2 φορες στις 10 μερες),εδω και 10 μερες ξυπναει καθε βραδυ...αχ δεν αντεχω....δεν εχω κουραγιο να κανω τις δουλειες στο σπιτι...βεβαια προσπαθω να περιορισω τα νευρα μου...

κατ'αλλα ο μικρος ειναι μια χαρα,σημερα εχει και λιγοτερη γκρινια....ξεθαρρευει και σιγα σιγα και φευγει ολο και πιο μακρυα μονος του...ευτυχως γιατι ειχα αρχισει να ανησυχω...

χαπακι δε θελω να σε αγχωσω, καθε παιδί ειναι διαφορετικό... αλλά ο γιος μου ακομα ξυπναει τη νύχτα, καθε νυχτα επι δυομιση χρόνια... και η μπεμπα θα ξυπνησει τουλάχιστον 3 φορες καθε βραδυ για να θηλάσει... μιλάμε εχω να κοιμηθω συνεχόμενα ούτε κι εγώ ξερω από πότε... αααχχχχχ, ύπνος!....

dJzIp2.png Fysmp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

ζουζουνελ το θεμα ειναι οτι αν ξυπνησει δεν ξανακοιμαται αμεσως ή εστω μετα απο ενα μισαωρο,μπορει να κανει ενα διωρο για να ξανακοιμηθει,και ηταν ενας λογος τοτε που εκοψα το θηλασμο,γιατι ξυπνουσε και μετα ειχε ορεξη για παιχνιδακια...ειχε σταματησει ενα διαστημα(μονο 1-2 φορες στο 10ημερο και συνηθως κοιμοτανε αμεσως)τωρα παλι μου κανει αυτα που εκανε οταν ηταν 4 μηνων...κανει πολλα ξυπνηματα και ψαχνει την πιπιλα και κατα τις 4-5 ξυπναει και ξανακοιμαται κατα τις 7....

76IGp3.png

μωρε τα δοντάκια φταίνε, σκεψου πόσο υποφερει το μωράκι...

ειχα διαβασει καπου ότι εμεις οι ενήλικες δε θα αντέχαμε τόσο πόνο... σκέψου ότι καθε δοντι σκίζει τη γνάθο και τα ούλα μεχρι να εμφανιστεί.

κανε λίγο υπομονή

dJzIp2.png Fysmp3.png

χαπακι δεν εχει τιποτα το μικρο παρε ακομα μια φορα τη θερμοκρασια με αλλο θερμομετρο και απο τη μασχαλη (το καλυτερο και πιο ακριβες για μενα ειναι το θερμομετρο αυτιου), αν και ειναι πολυ χαμηλη δεν θεωρειται καν πυρετος

Στελλουνα στα 38,5 δινεςι ,ε? Πωωωω ειμαι πολυ γαιδουρα θαρρω, ειπα να αφηνω τον οργανισμο να το καταπολεμαει αλλα το παρακανα, θα ρωτησω και τον ντοκ μεχρι ποσο να τον αφηνουμε τον πυρετο.

Τα ομοιο νομιζα οτι λειτουργουσαν σαν το ντεπον...(τα του πυρετου ομοιο) αλλα οχι..αχ γενικως δνε εχω ιδεα απο ομοιοπαθητικη πρεπει να μελετησω!!!

Τα νεα μας... η Ειρηνη αρχισε παιδκο σταθμο, με μια αστραπιαια και λιγο βιαστικη αποφαση, αλλα τελικα χαρηκε κι αυτη κι εμεις και αν ολα πανε καλα θα της κανει πολυ καλο....

Βασικά ειναι ενα ολιστικό παιικο προγραμμα, με Baby yoga αναπνοές και αλλα εναλλακτικά και ειναι λιγα παιδακια οποτε μου φαινεται πολυ ενδιαφέρον, σ υμπαθησα και τις κοπέλες και η μικρ(εκτος απο μια κρισαρα που χτυπησε) τα πηγε πολυ καλα και ολο με εδιωχνε!!!!

Λοιπον χωρις πλακα ο μικρος μου εχει πολλα νευρα και θελει αντιμετωπιση απο τωρα, με χτυπαει , σφιγγεται και ζοριζεται, νευριαζει και χτυπαει το τραπεζι , ουρλιαζει κλπκλπκλπ

Προσ το παρον τον σταματουσα οταν σηκωνε χερι, τωρα ομως θα τον αφηνω κατω αν τον εχω αγκαλια, να δω αν πιασει...

Στελλα ειχες κανει κρανοιερή στη μικρή?

eNeap2.pngTSzHp3.png

Καλημέρα, καλημέρα!

Χα, Αθηνούλα, οι πηγές μου λένε ότι ο γιατρούλης μας δε θα σου πει ποτέ από μόνος του να δώσεις ντεπόν, είπαμε είναι χαλαρουίτα. Εγώ δίνω μετά το 38,5 κυρίως λόγω του χάμπι που αγχώνεται, αλλιώς θα το άφηνα και λίγο παραπάνω. Τεσπά, σήμερα είναι καλύτερα η μικρή, την άφησα χθες και κοιμήθηκε με 38,4 και ξύπνησε το πρωί απύρετη σχεδόν. Μόνο που δεν τρώει τίποτα, μόνο καρπούζι και γάλα θέλει. Και τώρα που είμαι εγώ στη δουλειά, γάλα νάδα. Τι να κάνω, να παραιτηθώ; Για να δούμε... Δύο δόντια είναι έτοιμα να σκάσουν πάντως. Χαπάκι κουράγιο, σε νιώθω. Εμένα όταν ξυπνάει και θέλει παιχνίδια τη βάζω στο παρκοκρέβατο και κάθομαι δίπλα και λαγοκοιμάμαι. Αυτή μου πετάει διάφορα (έχω φάει πετσέτες στη μούρη) αλλά κάποια στιγμή βαριέται που έχω κλειστά μάτια, θηλάζει και ξανακοιμάται.

Κρανιοϊερή δεν της έχω κάνει, μόνο ρέικι όταν είχε τα πολλά κλάματα και νομίζω βοήθησε πολύ. Α, και λίγο μετά που γεννήθηκε την είχα πάει στον οστεοπαθητικό μου, που είδε διάφορα χρήσιμα πράγματα και μου είπε. Αμ, θα σου στείλω το τηλέφωνο με pm.

Σας φιλώ.

Ανατομία ενός φουσκώματος...:)

http://koilitsa.com/

107fc7d98c.png

Διαφημίσεις

χαπακι δεν εχει τιποτα το μικρο παρε ακομα μια φορα τη θερμοκρασια με αλλο θερμομετρο και απο τη μασχαλη (το καλυτερο και πιο ακριβες για μενα ειναι το θερμομετρο αυτιου), αν και ειναι πολυ χαμηλη δεν θεωρειται καν πυρετος

Στελλουνα στα 38,5 δινεςι ,ε? Πωωωω ειμαι πολυ γαιδουρα θαρρω, ειπα να αφηνω τον οργανισμο να το καταπολεμαει αλλα το παρακανα, θα ρωτησω και τον ντοκ μεχρι ποσο να τον αφηνουμε τον πυρετο.

Τα ομοιο νομιζα οτι λειτουργουσαν σαν το ντεπον...(τα του πυρετου ομοιο) αλλα οχι..αχ γενικως δνε εχω ιδεα απο ομοιοπαθητικη πρεπει να μελετησω!!!

Τα νεα μας... η Ειρηνη αρχισε παιδκο σταθμο, με μια αστραπιαια και λιγο βιαστικη αποφαση, αλλα τελικα χαρηκε κι αυτη κι εμεις και αν ολα πανε καλα θα της κανει πολυ καλο....

Βασικά ειναι ενα ολιστικό παιικο προγραμμα, με Baby yoga αναπνοές και αλλα εναλλακτικά και ειναι λιγα παιδακια οποτε μου φαινεται πολυ ενδιαφέρον, σ υμπαθησα και τις κοπέλες και η μικρ(εκτος απο μια κρισαρα που χτυπησε) τα πηγε πολυ καλα και ολο με εδιωχνε!!!!

Λοιπον χωρις πλακα ο μικρος μου εχει πολλα νευρα και θελει αντιμετωπιση απο τωρα, με χτυπαει , σφιγγεται και ζοριζεται, νευριαζει και χτυπαει το τραπεζι , ουρλιαζει κλπκλπκλπ

Προσ το παρον τον σταματουσα οταν σηκωνε χερι, τωρα ομως θα τον αφηνω κατω αν τον εχω αγκαλια, να δω αν πιασει...

Στελλα ειχες κανει κρανοιερή στη μικρή?

δεν ξερω τι τροπο εχει για τα παιδακια σου,εγω παντως θα σου πω τη δικη μου γνωμη....λογικα για να εχει νευρα κατι το προκαλει,ισως δεν κοιμαται καλα και αυτο του προκαλει εκνευρισμο και υπερενταση...

εγω στη θεση σου θα χρησιμοποιουσα την τιμωρια,κοριτσια εγω ακολουθω τη νταντα του σκαϊ και πιστευω οτι δουλευει το συστημα...ή αν δεν θελεις να το θεσεις σαν τιμωρια,βαλε τον σε ενα σημειο και πες του ηρεμα σε αφηνω εδω μεχρι να ηρεμησεις,μολις ηρεμησεις θα ερθει η μαμα...ενα διαστημα μου εκανε κι εμενα κατι περιεργα,να κλαιει και να ουρλιαζει γιατι δεν του εδινα αυτο που ηθελε...τον εβαζα λοιπον στο χαλακι ηρεμιας και μετα απο λιγο ηρεμουσε και ολα μια χαρα,επισης εκει τον βαζω οταν πειραζει και δεν με ακουει...

76IGp3.png

στελλιτσα δεν θελω να τον μαθω οτι θα ξυπναει το βραδυ και θα παιζει,μετα θα το κανει συνεχεια,πιστεψε με μαθαινει σε χρονο ντε-τε...

λοιπον κι εμενα ο μικρος τιποτα,το πρωι 36,2...και πριν λιγο 36,8....

αλλα κοριτσια ειμαι σιγουρη οτι ειναι τα δοντια,επαιρνε το απογευμα το μπουκαλακι του νερου του το εβαζε στο στομα ,το μασουσε και εκλαιγε....και παρ'ολο που εκλαιγε τοσο το δαγκωνε,επισης βαζει τον καρπο του και τον δαγκωνει με λυσσα....

76IGp3.png

Χαπακι, εγω δεν συμφωνω γενικα με τη νταντα, ασε που αν βγαλεις τη μουσικη και τα περιεργα πλανα(το καραριαλιτι δηλ) αυτες ειανι σκηνες απο καθημερινοτητα σε ολα τα σπιτια...

Παρολαυτα, ακομα κι αυτη λεει οτι δνε εχει νοημα η τιμωρια σε παιδια κατω των 2.

Το "η μαμα θα ερθει οταν ηρεμησει" δεν το καταλαβαινει μα τιποτα πριν τα 1,5-2 και νομιζει οτι δεν θα ξαναερθεις. Εχουν μη ανεπτυγμενη μνημη και συσχετιση πραξης-αποτελεσματος,

Για αυτο και οταν τους απαγορευεις πχ την πριζα, σε 1 μερα ή σε 10 λεπτα θα ξαναπανε.

Πρεπει να το υπενθυμιζεις συνεχεια, δεν το κανουν απο γινατι.

Ο μικρος μου εχει νευρα, απο τη γενικοτερη ενταση που επικρατει στο σπιτι με την Ειρηνη, ουρλιαζει συνεχεια, το βλεπει και το αντιγραφει.

Ομως θελω να ελπιζω οτι θα αλλαξει αυτο τωρα που τα βαλαμε κατω με τον χαμπι, και με τον παιδικο σταθμο...

Επιπλεον τελικά επειδη εχω δει καθε ειδους παιδια-ανατροφες-οικογενειες

μερικα παιδια απλα εχουν νευρα, ειανι μικρα ανθρωπακια με τον δικο τους χαρακτηρα , απλα εμεις ως γονείς εχουμε την υποχρέωση να τα μαθουμε να μπορουν να το διαχειριζοντια για να μην τους κανει τη ζωη δυσκολη(και των γυρω τους) αργότερα.

Παω να πεσω κορες εχουμε σχολειοοοοοοοοοοο αυριο

eNeap2.pngTSzHp3.png

τιμωρία ή όχι τιμωρία και αν ναι πια;; Τα αφήνουμε που έχουν νευράκια ή όχι. Μήπως κακομαθαίνουν ή μήπως θα τους δημιουργήσουμε ψυχολογικό;; Ειλικρινά έχω πελαγώσει με αυτό το θέμα. Πάντως δεν το κόβω να μην έχουν μνήμη, κάθε φορά που πάει η μικρή να πειράξει τα καλώδια του τηλεφώνου μια χαρά ξέρει να κοιτάει γύρο γύρο να δει αν την βλέπουμε και όταν με καταλάβει ότι την είδα τα παρατάει και φεύγει τρέχοντας. Δεν μπορεί να έχει μνήμη για την αταξία και να μην έχει μνήμη για την τιμωρία. Εγώ πάντως δεν έχω σκοπό να την αφήσω να μου ουρλιάζει γιατί δεν περνάει το δικό της, δεν πιστεύω βέβαια ότι η τακτική της νταντάς κάνει για αυτή την ηλικία. εγώ εδώ και καιρό όταν φωνάζει κάνω ότι δεν την ακούω και πλέον αντί να ουρλιάζει για να της δώσω κάτι, κάνει ένα ααα ααα ήρεμα και αν δεν της το δώσω με αγριοκοιτάζει και φεύγει από εκεί. Βέβαια θέλει γερά νεύρα για να μην αντιδράς αλλά από ότι φαίνεται τα έχω. Εγώ έχω πελαγώσει με το θέμα ύπνος. Χθες κοιμήθηκα 4 ώρες όλες και όλες και λέω κοιμήθηκα γιατι η Αγγελική μια χαρά το έβραζε στον ύπνο θηλάζοντας. Την τελευταία έβδομάδα έχω φτάσει στα όρια μου με αυτό το θέμα και όσο σκέφτομαι οτι απο Δευτέρα δεν θα μπορώ να κοιμηθώ έστω 30 λεπτά το μεσημερί λόγο δουλειάς ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ.

as1cHrkuM2B0000MDAwMTQwOGx8MDAwMzE4OGR8bXkgZGF1Z2h0ZXI.gifURFVp3.png

Διαφημίσεις

(το καλυτερο και πιο ακριβες για μενα ειναι το θερμομετρο αυτιου)

θα πάρω κι ένα τέτοιο χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

εγώ πάντως κόρες αγχώνομαι με τα "ψησίματα", μόλις πάει 38 και 1 δίνω αντιπυρετικό, αν και δεν είμαι υπέρ των φαρμάκων, κι η ίδια με το ζόρι παίρνω, δεν άντεχω να νιώθω το μωρό να καίει γμτ:-(

μπράβο αθενς!! πιστεύω πως θα της κάνει όντως καλό, θέλει κι αυτή να εκτονωθεί, το σπίτι πια δεν την χωράει.

Βασικά ειναι ενα ολιστικό παιικο προγραμμα, με Baby yoga αναπνοές και αλλα εναλλακτικά

ωραίο αυτό!!

κι ο δικός μου τα ίδια!!!!

θα τον στείλω εσωτερικό στην Ελβετία στο τέλος!!

Αυτή μου πετάει διάφορα (έχω φάει πετσέτες στη μούρη)

αουτς!!χαχαχαχαχα

Κρανιοϊερή δεν της έχω κάνει, μόνο ρέικι όταν είχε τα πολλά κλάματα και νομίζω βοήθησε πολύ. Α, και λίγο μετά που γεννήθηκε την είχα πάει στον οστεοπαθητικό μου, που είδε διάφορα χρήσιμα πράγματα και μου είπε. Αμ, θα σου στείλω το τηλέφωνο με pm.

.

ναι, στελλίτσα στείλε!

βρήκα κι εδώ στα πάτρια εδάφη αλλά θα φύγω τέλος της εβδομάδας, αν το ήξερα νωρίτερα θα είχα πάει (οικογενειακώς δλδ χαχαχα), κάνουν και κρανιοερη.

χαπακι σχετικά με τις μεθόδους της νταντάς, την παρακολουθώ κι εγώ προ παιδιού, θα συμφωνήσω με τη galat σε αυτό το ποστ της

Παρολαυτα, ακομα κι αυτη λεει οτι δνε εχει νοημα η τιμωρια σε παιδια κατω των 2.

Το "η μαμα θα ερθει οταν ηρεμησει" δεν το καταλαβαινει μα τιποτα πριν τα 1,5-2 και νομιζει οτι δεν θα ξαναερθεις. Εχουν μη ανεπτυγμενη μνημη και συσχετιση πραξης-αποτελεσματος,

Για αυτο και οταν τους απαγορευεις πχ την πριζα, σε 1 μερα ή σε 10 λεπτα θα ξαναπανε.

Πρεπει να το υπενθυμιζεις συνεχεια, δεν το κανουν απο γινατι.

---------------------

Επιπλεον τελικά επειδη εχω δει καθε ειδους παιδια-ανατροφες-οικογενειες

μερικα παιδια απλα εχουν νευρα, ειανι μικρα ανθρωπακια με τον δικο τους χαρακτηρα , απλα εμεις ως γονείς εχουμε την υποχρέωση να τα μαθουμε να μπορουν να το διαχειριζοντια για να μην τους κανει τη ζωη δυσκολη(και των γυρω τους) αργότερα.

αυτό όμως πως μπορουμε να το καταφέρουμε απο τώρα:confused:

δεν θα αντέξω να γίνει "κακομαθημένο" και να μην ακούει κανέναν!!

τιμωρία ή όχι τιμωρία και αν ναι πια;; Τα αφήνουμε που έχουν νευράκια ή όχι. Μήπως κακομαθαίνουν ή μήπως θα τους δημιουργήσουμε ψυχολογικό;; Ειλικρινά έχω πελαγώσει με αυτό το θέμα.

κι εγω!!!!

εγώ εδώ και καιρό όταν φωνάζει κάνω ότι δεν την ακούω και πλέον αντί να ουρλιάζει για να της δώσω κάτι, κάνει ένα ααα ααα ήρεμα και αν δεν της το δώσω με αγριοκοιτάζει και φεύγει από εκεί.

στον δικό μου ακόμα δεν "περνάει" αυτό, κάνω οτι δεν δίνω σημασία αλλά αυτός το χαβά του και την τσιρίδα του!

Εγώ έχω πελαγώσει με το θέμα ύπνος. Χθες κοιμήθηκα 4 ώρες όλες και όλες και λέω κοιμήθηκα γιατι η Αγγελική μια χαρά το έβραζε στον ύπνο θηλάζοντας. Την τελευταία έβδομάδα έχω φτάσει στα όρια μου με αυτό το θέμα και όσο σκέφτομαι οτι απο Δευτέρα δεν θα μπορώ να κοιμηθώ έστω 30 λεπτά το μεσημερί λόγο δουλειάς ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ.

πω πω ντιμ!! όντως πολύ κούραση!!

κι εσυ χαπάκι μια απο τα ίδια με τον ύπνο??

c2Gbp2.png

Kι εμεις ξεκινήσαμε σταθμό, πήγα τον μικρό σημερα το πρωί πρωτη φορά. Καλα που ειχαμε δει τον Νεμο και ειχε ενθουσιαστεί με την ιδέα (θυμαστε που ξυπναει ο Νεμο τον μπαμπα του και φωνάζει όλο ενθουσιασμό "Πρώτη μερα στο σχολείο! Πρώτη μερα στο σχολείο! Ξύπνα μπαμπα!"). Εχθες σε οποιον επαιρνε τηλέφωνο έλεγε "Αβιο πάω κολείο, γιούπι" χιχι!

Εγώ εχω άγχος πάντως!

τιμωρία ή όχι τιμωρία και αν ναι πια;; Τα αφήνουμε που έχουν νευράκια ή όχι. Μήπως κακομαθαίνουν ή μήπως θα τους δημιουργήσουμε ψυχολογικό;; Ειλικρινά έχω πελαγώσει με αυτό το θέμα.

Εγω ειμαι κατα της τιμωρίας. Στον γιο μου πάντα εξηγώ τι συμβαινει και τι προκειται να συμβεί και για ποιο λόγο δεν επιτρέπεται να κανει κάτι, από όταν ήταν πολύ μικρός το έκανα αυτό. Ισως τελικά βαριέται το μπλα μπλα και εγκαταλείπει, δεν ξερω χαχα. Παντως σε καλό μου έχει βγει μεχρι τώρα.

Και εχθές που συζητουσα με τη δασκάλα στον παιδικό, μου ειπε ότι σε αυτες τις ηλικίες δεν εχει νόημα η τιμωρία. Αν καποιο παιδάκι ειναι άτακτο το βάζουν στη "Σκεφτούλα", μια καρεκλίτσα είναι στην ουσία, και εκει πρεπει το παιδάκι να κατσει για λιγα λεπτα για να σκεφτεί την πράξη που έκανε.

Χθες κοιμήθηκα 4 ώρες όλες και όλες και λέω κοιμήθηκα γιατι η Αγγελική μια χαρά το έβραζε στον ύπνο θηλάζοντας. Την τελευταία έβδομάδα έχω φτάσει στα όρια μου με αυτό το θέμα και όσο σκέφτομαι οτι απο Δευτέρα δεν θα μπορώ να κοιμηθώ έστω 30 λεπτά το μεσημερί λόγο δουλειάς ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ.

4 ώρες? Μια χαρά σε βρίσκω! Τα δικά μου το ξενύχτησαν, κοιμήθηκαν στη 1, η μπεμπα ξυπνησε 3 φορές για μαμ, ο γιος μου ξυπνησε στις 4 και δεν ηθελε να κοιμηθεί, τον πήρα στο κρεββάτι μας, του εδωσα το γάλα του, μπααα... τελικά κοιμήθηκε κατά τις 5. Στις 8 παρά τον σήκωσα για να παμε στον σταθμό, αφού βεβαια εγώ ειχα "ξυπνήσει" κατά τις 6:30 για να ετοιμάσω το σπίτι/τα παιδιά/εμένα... Αχχχχχ ο ύπνος ειναι μεγάλο θέμα... Τελικά συνηθίζεται το ξενύχτι, το εχω αποδεχθεί ότι για τα επόμενα χρονια θα πρεπει να ξεχάσω αυτά που ηξερα (καποτε κοιμόμουν από τις 9!)

εγώ πάντως κόρες αγχώνομαι με τα "ψησίματα", μόλις πάει 38 και 1 δίνω αντιπυρετικό, αν και δεν είμαι υπέρ των φαρμάκων, κι η ίδια με το ζόρι παίρνω, δεν άντεχω να νιώθω το μωρό να καίει γμτ:-(

Κι εγώ στο 38 δίνω αντιπυρετικό.

dJzIp2.png Fysmp3.png

εγω παντως χρησιμοποιω καποιες απο τις τακτικες,οπως για παραδειγμα να τον προειδοποιω,οταν κανει κατι λαθος...να του εξηγω γιατι δεν θελω να το κανει...συνηθως τα παραταει,αλλα οταν ξεφευγει χρησιμοποιω και την τιμωρια ...

επισης οτι ειναι να κανουμε τον προετοιμαζω...πχ...τωρα ειναι η ωρα να κανουμε μπανιο και μετα θα πιουμε γαλα και θα παμε για υπνο.....

οπως επισης υπαρχουν και φορες(ελαχιστες) που εχει φαει μια ξυλια στο ποπο(εννοειται πανω στο pampers γιατι δεν θελω να τον πονεσω)...

δεν ξερω αν αυτος ειναι ο σωστος τροπος....προς το παρων το μονο που διαπιστωνω ειναι οτι σε γενικες γραμμες δεν πειραζει(οταν πειραξει το κανει γιατι εχω πολυ ωρα να του δωσω σημασια) και γενικα ειναι υπακουος(τουλαχιστον τωρα,δεν ξερω αργοτερα)...

76IGp3.png

αυτό όμως πως μπορουμε να το καταφέρουμε απο τώρα:confused:

δεν θα αντέξω να γίνει "κακομαθημένο" και να μην ακούει κανέναν!!

Eννοούσα με την ανατροφη τους στην παιδικη ηλικια, οχι τωρα καλέ, και γενικά με τη σταση μας σαν γονείς να προσπαθησουμε εναν νευρικό ανθρωπο να τον μαθουμε να διαχειριζεται την ενταση.

Γενικα η συζητηση εχει πολυ ψωμί, αλλά οι δικές μου σκεψεις και αποψεις προκυπτουν κυριως απο την Ειρηνη, νομιζω στα μπεμπιδια μας ειναι wayyyyy too soon για ολα αυτα. Οποτε μην μπλεκεστε οταν ερθει η ωρα θα καταλαβετε ποιες συμπεριφορες ειανι προβλημετικες και απο που προκυπτουν.

τιμωρία ή όχι τιμωρία και αν ναι πια;; Τα αφήνουμε που έχουν νευράκια ή όχι. Μήπως κακομαθαίνουν ή μήπως θα τους δημιουργήσουμε ψυχολογικό;; Ειλικρινά έχω πελαγώσει με αυτό το θέμα. Πάντως δεν το κόβω να μην έχουν μνήμη, κάθε φορά που πάει η μικρή να πειράξει τα καλώδια του τηλεφώνου μια χαρά ξέρει να κοιτάει γύρο γύρο να δει αν την βλέπουμε και όταν με καταλάβει ότι την είδα τα παρατάει και φεύγει τρέχοντας. Δεν μπορεί να έχει μνήμη για την αταξία και να μην έχει μνήμη για την τιμωρία. Εγώ πάντως δεν έχω σκοπό να την αφήσω να μου ουρλιάζει γιατί δεν περνάει το δικό της, δεν πιστεύω βέβαια ότι η τακτική της νταντάς κάνει για αυτή την ηλικία. εγώ εδώ και καιρό όταν φωνάζει κάνω ότι δεν την ακούω και πλέον αντί να ουρλιάζει για να της δώσω κάτι, κάνει ένα ααα ααα ήρεμα και αν δεν της το δώσω με αγριοκοιτάζει και φεύγει από εκεί. Βέβαια θέλει γερά νεύρα για να μην αντιδράς αλλά από ότι φαίνεται τα έχω. Εγώ έχω πελαγώσει με το θέμα ύπνος. Χθες κοιμήθηκα 4 ώρες όλες και όλες και λέω κοιμήθηκα γιατι η Αγγελική μια χαρά το έβραζε στον ύπνο θηλάζοντας. Την τελευταία έβδομάδα έχω φτάσει στα όρια μου με αυτό το θέμα και όσο σκέφτομαι οτι απο Δευτέρα δεν θα μπορώ να κοιμηθώ έστω 30 λεπτά το μεσημερί λόγο δουλειάς ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ.

Ντιμ, μνημη εχουν, απλα ειναι πιο αδυναμη, με την εννοια, οτι θυμουνται οτι δεν πρεπεν αν πανε πχ στην πριζα, αλλα το excitement na εξερευνησουν τα κανει να τα ξεχνανε ολα και να επιχειρησουν ξανα. Εννοειται οτι θα σε κοιταζει πονηρα πριν ξεροντας οτι παει να κανει ζαβολια , δεν ειναι παντα για να δοκιμαζει τα ορια του/σου όμως.

Και για μα μην πελαγωνετε.... να σας πω τι χρειαζονται τα παιδια για να ..."στρωνουν"

Αγαπη. Αγαπη αγαπη αγαπη και ακομα λιγη αγάπη.

Και αυτο φιλεναδες ειναι και το πιο δυσκολο.

Γιατι θα εισαι ξενυχτισμενος, γιατι θα εχεις νευρα απο τη δουλεια, γιατι δεν αντεχεις να ακους φωνες ολη μερα, γιατι εχεις κλειστει, γιατι γιατι γιατι .

Εγω γενικά διαφωνω παρα πολυ σε εξουσιαστικες μεθοδους(μην μην μην μην , κανε αυτο, θα με ακους!!!, θα σου βγαλω το μαλλι! κλπ)

και ιδανικα θα ηθελα δημοκρατία και ηρεμια στο σπιτι μου, αλλα εναι πολυ δυσκολο.

Οσο για τις φωνές, υπαρχουν ειδών , ειδών. Για μενα ακομα και αν φωναξεις στο παιδι μπορεις να παραμεινεις ευγενικός "πχ μελινα προσεχε θα χτυπησεις!

" ειναι αλλο απο το " Μας κουρασες, μας χαλασες τη μέρα, φτανει πια με τις βλακείες σου" (του μαμαει την αυτοπεποιθηση)

Επισης στην τελική προτιμω τη φωνή, παρα την ηρεμη αυστηροτητα

πχ μια μαμα που θα πει ηρεμα "Δωσε το παιχνιδι στο παιδακι" και τα ματια της βγαζουν αστραπες απο μεσα, ειναι πολυ πιο επικυνδυνο για μενα.

Για το ξυλο (ακομα και μια στο παμπερ) διαφωνω καθετα, και πιστευω οτι αν αρχισει να γινεται μετα το χερι ξεφευγει πολυ πιο ευκολα.

Διαφωνω, κι ας μου συνεβη κι εμενα να χασω την ψυχραιμια μου μαι φορα. Και πολλες μαμαδες με τριχρονα επισης. Κατι που ποτε δεν πιστευα οτι θα γινει, διοτι δεν εχω φαει ξυλο ως παιδι, ΠΟΤΕ. (well μια φορα μου τραβηξε το μαλλι η μανα μου επειδη ειχα αργησει τραγικα απο τα καλαντα και με ψαχναν στην αστυνομια χαχαχαχαχα)

Εγω της ζητησα συγγνωμη αμεσως, της εξηγησα οτι αυτο που εκανα ητνα μεγάλο λάθος και το λυσαμε, μαλιστα ρωτουσε "ετσι ποναει και ο μπεμπης οταν τον χτυπαω" οποτε βγηκε κατι εποικοδομητικο...που λεει ο λογος.

Αγαπη, φιλεναδες, αγαπη υπομονη, ηρεμια, εχω φαει τα ματια μου στα βιβλια, στο νετ, στο πανεπιστημιο, οτι και να διαβασεις, στο πελαγωμα αυτη ειναι η λεξη.

Να σας δωσω ενα παραδειγμα? ο Αλεξ γκρινιαζε που μιλουσα με την δασκαλα της Ειρηνης, τον ειχα κατω με ενα παιχνιδι, γκρινιαζε ελεεινα...

σε αλλη περιπτωη εγω η θα τον σηκωνα αγκαλια ή θα τον θηλαζα ή θα εψαχνα ενα παιχνιδι αλλο ή θα του ελενα να ηρεμησει.

η δασκαλα, σταματησε τη συζητηση μας τελειως, τον κοιταξε στα ματια και με πολυ ηρεμη φωνη, τον χαιδευε στο καγουλακι και του ελεγε " εχεις δικιο, μκρε μου, σε καταλαβαινω, εχεις δικιο...."

Σταματησε αμεσως, γαληνεψε το παιδακι...

Με μονο 2 μερες που παω, εχω καταλαβει απλα μικρα πραγματα που κανω λαθος, και εχω ηρεμησει πολυ κι εγω και αυτα...

Εγω γενικά δεν θελω τόσο να μεγαλωνω υπακουα παιδια, όσο ευτυχισμένα, ισορροπημενα και υγιη(ψυχικα)

Και το Αλεξανδρουλη μου που αναγκαστικα τον παραμελώ θα τον αναλαβω...

Σορρυ για το σεντόνι, γενικά δεν εχω καθολου χρόνο πλεον, (ειμαι κι εγω 8-14.00 μαζι της)

Σημερα πηγε τελεια, ουτε κρισεις ουτε τιποτα, κι επιμενει να με διωχνει :shock:

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...