Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 10 λεπτά , Ρούλα87 είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου κ χρόνια πολλά.η τιμή είναι πολύ καλή μπράβο σου σε δυο μέρες ξανά κάνε χοριακη κ πάρε τηλ τον γιατρό σου.❤️❤️❤️καλό διπλασιασμό 

Χρόνια πολλά με υγεία. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αύριο είναι να κάνω την επόμενη χοριακή, αλλά με έχει φάει η αγωνία.

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

α ξεχασα σας χρωσταω συνταγη, η δικια μου τουρτα ειχε 2 παντεσπανια-κρεμα και το πυργακι απο 3.

το ταψι ηταν 38χ32 περιπου αν θυμαμαι καλά και 1 δόση ειανι 1 παντεσπανι (καλυτερα 2 ψησιματα ετσι κι αλλιώς για να μην κοβεις το παντσπανι στη μεση)

Τουρτα σοκολάτα

Παντεσπάνι

4 αυγά

3/4 κουπας ζαχαρη

1 κουπα κοσκινισμένο αλευρι απο το οποιο αφαιρουμε 2 κουταλιες

2 κουταλιες σουπας κακαο κοσκινισμένο

στη μυτη απο ενα μικρο κουταλακι μπεικιν παουντερ

Ψηνουμε 15 λεπτα περιπου, το κοιταμε και πριν με μια οδοντογλυφιδα, προσοχη μην παραψηθει στεγνωει και ξεραινεται.

Γεμιση

500 γρμ κουβερτουρα καλης ποιοτητας (τουλάχιστον 60% κακαο, εγω εβαλα 56, δεν βρηκα με 60)

800 μλ κρεμα γαλακτος

1 κουταλια σουπας βουτυρο

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Για το παντεσπάνι :

Χωριζουμε τα αυγα , χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρεγκα και τα αφηνουμε για λιγο στην ακρη . Χτυπαμε τους κροκους με τη ζάχαρη , προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και στο τελος το αλευρι ανακατευοντας απαλά την ζυμη χωρις μιξερ ή για πολυ λιγο στο μιξερ . Εγω βαριεμαι να χωριζω τα αυγα γιαυτο τα χτυπαω μαζι στο πολυ δυνατο για 5 λεπτά . Μολις αφρισουν και ασπρισουν , προσθετω τη ζαχαρη , ξαναχτυπώ και συνεχιζω με το αλευρι που το κανω με τη σπατουλα απαλα ανακατευοντας (παρλιαρος στάιλ)

Για την κρέμα

Ζεσταινουμε σε ενα κατσαρολάκι την κρεμα γαλακτος μεχρι να αχνίσει και προσθέτουμε τα 450 γρμ της κουβερτουρας (το αλλο το αφηνουμε για λιγο στην ακρη) . Προσθέτουμε και το βουτυρο , αποσυρουμε απο τη φωτια και ανακατευουμε καλα μεχρι να λιωσει καλα η κουβερτουρα . Εμενα δεν μου ελιωσε παρα πολυ καλα, και ειδα στον παρλιάρο που παίρνει ενα τετοιο http://img.shoppydoo.com/products/150/Ariete_Pimer_892.jpg και αφου εχει σχεδον λιωσει το ανακατευει σιγα σιγα ΜΟΝΟ στο κεντρο του δοχειου.

Αδειαζουμε το μειγμα σε ενα μεγαλο μπολ κρατωντας ομως στο κατσαρολακι ενα φλιτζάνι απο το μειγμα . Προσθετουμε στο κατσαρολάκι και την υπολοιπη κουβερτουρα (τα 50 γρμ) και το ξαναζεσταινουμε μεχρι να λιωσει .

Αφηνουμε τα μειγματα να κρυωσουν σε θερμοκρασια δωματιου και μετα τα βαζουμε στο ψυγειο για τουλάχιστον 6 ωρες . Το καλυτερο ειναι ολη τη νυχτα .

Βγαζουμε το μπολ απο το ψυγειο και χτυπαμε το μειγμα στη δυνατη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψει η σαντιγή και να γινει κρεμα .

Συναρμολογηση :

Κοβουμε το παντεσπάνι στα 2 ή στα 3 (εγω το εκοψα μονο στη μεση) . Το σιροπιάζουμε με οτι θελουμε (σαλτσα φράουλας , ποτο , γαλα , νερο με μαρμελάδα). Το στρωνουμε σε πιατέλα ή στη φορμα που το φτιάξαμε και προσθέτουμε κρεμα .

Ακολουθουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουμε με κρέμα .

Το κατσαρολακι που εχουμε στο ψυγειο , το βγαζουμε το βαζουμε στη φωτια να ζεσταθει και να γινει ρευστη η γκαναζ .

Μολις λειωσει καλα το ριχνουμε πανω απο την τουρτα και κουναμε ελαφρά να παει παντου .

Αφηνουμε στο ψυγειο για μερικες ωρες να δεσουν οι γευσεις .

Tips

Αν βαλετε κουβερτουρα 60% και πανω , μπορει να σας φανει λιγο πικρη η γευση γιαυτο αν θελετε προσθέστε στο αρχικο μειγμα (μαζι με το βουτυρο) και ενα φλιτζάνι αχνη ζαχαρη . Εμενα μου αρεσει πικρουτσικη και ειναι πολυ γλυκια ΗΔΗ για τα γουστα μου, δεν προσθεσα ζαχαρη.

Στην δικια μου δεν εφτιαξα γκαναζ(γλασσο) απο πάνω , μόνο τη βασική κρέμα γεμιση γιατι θα εριχνα το μπισκοτο...

eNeap2.pngTSzHp3.png

λε αμ, εσυ την εκανες??????????????

πολυ ωραία, χαρα στο κουραγιο σου με τις πεπτομερειες!

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

θα κατουρηθω απο τα γέλια χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

σιγα μην την έκανα εγώ χαχαχαχαχαχαχαχ....θα μου είχαν σπάσει τα νευρα και θα την είχε φάει ο κουβάς χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

η συνταγή σου φαίνεται σουπερ!!

c2Gbp2.png

καλησπερα κουκλιτσες!!!τι κανετε?επιτελους επιστρεψαμε σημερα στη εδρα μας...

ο μουργακος ξετρελλαθηκε με το αεροπλανο(τζαμπα αγχωνομουνα).....

διαβασα στα γρηγορα τα νεα σας...

επισης θελω με τη σειρα μου να ευχηθω για τα ζουζουνια που ειχαν γενεθλια!!!

να ειναι παντα γερα και καλοτυχα!!!!

βλεπω εχετε αρχισει να βγαζετε τη βεφα απο μεσα σας...Αθηνα τελεια η τουρτιτσα σας...

σας ειπα μου λειψατε...

76IGp3.png

Διαφημίσεις

Με γεια το δοντακι χαπακιιιιιιιιιιιιιι

Επιτελους! χαχαχαχα καλες μασες!!!!

Δηλωση: ο υιος, ανεβαινει ΜΟΝΟΣ του τσουληθρες αναποδα, μολις φτασει στην κορυφη, αφηνει τα χερια και γλιστραει μπρουμυτα μεχρι κατω,,,,

το παιδι σπαιντερμαν, εχει πολυ γελιο πρεπει να το τραβηξω βιντεακι να το δειτε.

Σημερα μου σκουπισε ολη τη βεραντα, αχ αρχιζει η πολυ ωραια ηλικια τωρα....

eNeap2.pngTSzHp3.png

galat τσακαλι το αντρακι σου,μπραβο....

εμενα δεν ξερω τι εχει παθει,αν βρεθει με πολλα παιδακια(και πολυ κοσμο) κολλαει πανω μου σαν βγελλα και δεν ξεκολλαει....και φανταστειτε οτι απο πολυ μικρο ειναι συνεχεια εξω,τι να πω...

ααα κι εμενα κανει δουλειες το παιδι μου δεν μπορω να πω....σκουπιζει με την ηλεκτρικη....πιανει τα μωρομαντηλα και καθαριζει το πατωμα....τις χαρτοπετσετες και κανει το τραπεζι...νοικοκυροπαιδα,αργοτερα θα τα πετανε οπου βρουμε και θα τρεχουμε να μαζευουμε

76IGp3.png

Διαφημίσεις

ντιμακι να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου!! να είναι πάντα ευτυχισμένη:D

cake443.jpg

σας ειπα μου λειψατε...

κι εσύ μας έλειψες χαπ!!

Δηλωση: εσκασε το 1ο δοντακι του μουργακου....

μεγειααααααααααα!!!τελειάααααααααααααα!!!

Σημερα μου σκουπισε ολη τη βεραντα, αχ αρχιζει η πολυ ωραια ηλικια τωρα....

ααα κι εμενα κανει δουλειες το παιδι μου δεν μπορω να πω....σκουπιζει με την ηλεκτρικη....πιανει τα μωρομαντηλα και καθαριζει το πατωμα....τις χαρτοπετσετες και κανει το τραπεζι...νοικοκυροπαιδα,αργοτερα θα τα πετανε οπου βρουμε και θα τρεχουμε να μαζευουμε

χαχαχαχαχαχαχα...φερτε και απο εδώ να καθαρίσουν λίγο!!

Και μόλις έκανε και πάλι σεισμό!! Καθε βράδυ μας το φυλάει.

Ο μικρός έβγαλε κι αλλά δοντάκια επιτελους, σύνολο οχτω

c2Gbp2.png

ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας, περάσαμε πολύ ωραία χθες. Η μικρή έφυγε για τα καλά πλέον περισσότερο περπατάει παρά μπουσουλάει. Όμως χθες το βράδυ ο συζυξ ανέβασε πυρετό, μάλλον ίωση γιατι δεν τον πονάει τίποτα και τον έχω σε καραντήνα μη κολλήσει το παιδί. Ξέρει καμία σας τα συμπτώματα της ηλίασης;;

Χαπάκι με γεια το δοντάκι καλή αρχή.

Am πολύ κούνημα σας έχει ρίξει τουλαχιστον εκτονόνεται σιγά σιγά η ενέργεια, με γεια και σε σας τα δοντάκια. έβγαλε και η δικιά μου και άλλο και τώρα φτάσαμε τα 11.

as1cHrkuM2B0000MDAwMTQwOGx8MDAwMzE4OGR8bXkgZGF1Z2h0ZXI.gifURFVp3.png

γεια σας τσουπρες...ντιμ η ηλιαση εχει τα συμπτωματα που περιγραφει η αμ...περαστικα του!

κοριτσια εσας που περπατανε τρεχετε μαζι τους απο πισω ???εγω φοβαμαι μην πεσει και ολη την ωρα παω μαζι του....

αμ σας εχει κανει φραπε ολη την ωρα σας κουναει....

76IGp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...