Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 53 λεπτά , Kate89 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!! Είμαι στην 14η εβδομάδα και από χθες το βράδυ βλέπω λίγα καφέ υγρά στο εσώρουχο μου! Είναι φυσιολογικό; Έστειλα και στο γιατρό να μου πει..

Μίλα με τον γιατρό σου πρώτα, αν και συνήθως αυτό γίνεται όταν είσαι στις μέρες περιόδου μερικές γυναίκες βγάζουν λίγα καφέ καθ όλη την διάρκεια εγκυμοσύνης. Πάρε ένα τηλ τον γιατρό σου για να είσαι σίγουρη, υποθέσεις κάνουμε εδώ μέσα με βάση αυτά που ακούμε η μία από την άλλη...

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Olympία πραγματικά με στεναχώρησε το ποστ σου... επειδη πιστευω οτι αναφερε σε μενα, θελωνα μου βρεις σε ποια μαμα ειπα εγώ οτι ειναι κακο το ξενο...

και ποσο κακο ειναι κλπκλπ ποτε δεν εγραψα κατι τετοιο. Μονοσ το χαπακι που αντλει και εδινε ξενο 1 γεθμα ειπα οτι επειδη ειναι αλλη η χλωριδα στα παιδια που θηλαζουν να μην το δινει! ΕΛεος πια κι εμεις τρεμουμε που θηλαζουμε να μην γραψουμε οτιδηποτε που να θεωρηθει δογματικο!

Ποσες φορες εγω δεν προτεινα να παρει συμπληρωμα ενα μωρο, εφοσον η διατροφη του ειναι το σημαντικοτερο απο ολα, να παιρνει βαρος ειτα με μητρικο ειτε με ξενο...

Σιγουρα θα εχεις διαβασει πολυ παρεντς που ειναι σκληροπυρηνικες με τον θηλασμο και "πορωμενες" οπως λες, αλλα κατι τετοιο εδω μεσα δεν ισχυει.

Προσωπικα, εγω οτι και να εχω γραψει παντα το εγραφα εχωντας απο την εμπειρια μου στο νου κατα βαση την ΚΟΥΡΑΣΗ της μαμας, και οχι οτιδηποτε επιστημονικο. Για τις στερεες πχ εγραφα μην το βιαζεστε ρε κοριτσια, γιατι οταν εισαι πρωτομανα εχεις μια χαρα, εναν ενθουσιασμο κι εγω ετσι ημουν με τη μικρη απο 4,5 μηνων ηθελα να την αρχισω...

Δεν ξερεςι ομως, τι κοπο εχει να πλενεις κατσρολες, μουλτι, πιατακια κουταλακι και να μην τρωει πχ...

Εννοειται οτι κανουμε οτι μας πει ο παιδιατρος, αλλα Ολυμπια μου εσυ εισαι Γερμανια, εδω οπως ξερεςι τα παντα πρεπει να αμφισβητουνται μεχρι αηδιας....

Οι παιδιατροι ειναι ο μονος ιατρικος κλαδος πστον οποιο υπαρχει τετοια αποκλιση αποψεων!!!! Αλλος το αρχιζει 4 μηνων ( οι πιο παλιοι) αλλος 6 μηνων, αλλος αναλογα το ποτε επιστρεφεις δουλεια....

Εγω ξαναλεω ακολουθηστε το ενστικτο σας και κυριως τους ρυθμους των παιδιων σας, αν δεν σας κατσει αυτο που λεει ο παιδιατρος...

Δεν επιβαλλω αποψεις, και να δεις τα ποστ μου ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ ημουν ιδιαιτερα διακριτικη ΕΙΔΙΚΑ για τον θηλασμο....ποτε δεν ειπα θηλασε ή μην θηλάζεις, ξεροντας απο πρώτο χερι ποσο ευαισθητη ειναι η ψυχολογια μιας νεας μαμας...

Να προσεχουμε λιγο τι γραφουμε...και πραγματικα λυπαμαι για τον χρονο που αφιερωσα να γραφω λιστες με απαραιτητα, συμβουλες για θηλασμο, προιοντα πιο φιλικα για μωρα κλπ...αλλα τοτε δεν κατεκρινα, ετσι?

Για τελευταια φορα δεν κρινω ουτε κατακρινω, σε οσες θηλαζουν απο ΕΛΙΠΟΓΗ τους, απανταω ΑΝ και μονο αν εχουν κατι να ρωτησουν.

Περιμενα οτι θα συνεβαινε αυτο αργα η γρηγορα οπως σε ολα τα καφε που γραφουν πολλοι με διαφορετικες αποψεις αλλα τι να πω ..οχι τοσο συντομα.

Καλη συνεχεια σε ολες!

eNeap2.pngTSzHp3.png

Καλη συνεχεια σε ολες!

αυτο ελπίζω να μην σημαινει θα σταματησεις απο το καφε.... εγω παντως βρηκα πολλες φορες συγκληση μαζι σου και σε βλεπω καπως σαν τον γκουρου μου.... με την εννοια οτι εισαι παλεμαχη μαμα και ξερεις καλυτερα απο μας τις πρωτο μανουλες.... ελπιζω τουλαχιστον να σε πετυχω σε καποιο αλλο καφε....

Olympία πραγματικά με στεναχώρησε το ποστ σου... επειδη πιστευω οτι αναφερε σε μενα, θελωνα μου βρεις σε ποια μαμα ειπα εγώ οτι ειναι κακο το ξενο...

Δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα, εχω ακουσει πολλα κυριως στο παρεντς αλλα και στο Facebook για αυτο το θεμα.

Δεν μπορω να ψαξω τωρα τοσες πολλες σελιδες που εχουμε γραψει για να τα βρω αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι μερικες φορες εχεις ξεφυγει λιγο.

Θελοντας να πισεις τις υπολοιπες κοπελες να συνεχισουν τον θηλασμο, εχεις πει αρκετα για το ξενο.

Σιγουρα θα εχεις διαβασει πολυ παρεντς που ειναι σκληροπυρηνικες με τον θηλασμο και "πορωμενες" οπως λες, αλλα κατι τετοιο εδω μεσα δεν ισχυει.

νομιζω το ειπα και χθες οτι ναι εκει δεχτηκα επιθεση παλιοτερα και εχω σταματησει πλεον να μπαινω.

Για τις στερεες πχ εγραφα μην το βιαζεστε ρε κοριτσια, γιατι οταν εισαι πρωτομανα εχεις μια χαρα, εναν ενθουσιασμο κι εγω ετσι ημουν με τη μικρη απο 4,5 μηνων ηθελα να την αρχισω..

εγω εχω αλλη αποψη, νομιζω οτι ειναι καλο να μαθαινουν απο μικρα σε νεες γευσης για να μαθουν να τρωνε τα παντα.

Εννοειται οτι κανουμε οτι μας πει ο παιδιατρος, αλλα Ολυμπια μου εσυ εισαι Γερμανια, εδω οπως ξερεςι τα παντα πρεπει να αμφισβητουνται μεχρι αηδιας....

Οι παιδιατροι ειναι ο μονος ιατρικος κλαδος πστον οποιο υπαρχει τετοια αποκλιση αποψεων!!!! Αλλος το αρχιζει 4 μηνων ( οι πιο παλιοι) αλλος 6 μηνων, αλλος αναλογα το ποτε επιστρεφεις δουλεια....

Εγω δεν κανω παντα οτι μου πει ο παιδιατρος.

Το Μιχαλη τον εδωσα κρεμα 3 μηνων γιατι δεν χορταινε με τιποτα και η παιδιατρος του δεν ειχε ιδεα.

Και τωρα με τον μπεμπη μονη μου αποφασησα τι γαλα θα του δωσω.

Στην Ελλαδα οι γιατροι σας εκμεταλευονται μεχρι αηδιας.

Εδω δεν ειναι ετσι, δεν εχουν κανενα κερδος απο εμας, δεν θελουν τα λεφτα μας.

Περιμενα οτι θα συνεβαινε αυτο αργα η γρηγορα οπως σε ολα τα καφε που γραφουν πολλοι με διαφορετικες αποψεις αλλα τι να πω ..οχι τοσο συντομα.

Καλη συνεχεια σε ολες!

Συζητηση κανουμε...φυσικο ειναι να υπαρχουν πολλες διαφορετικες αποψεις.

Γιατι αμα καποιος εχει αντιθετη αποψη απο εμας σε κατι να πρεπει να αποχωρησουμε δεν το καταλαβα;;

Και εγω εχω διαφορετικη αποψη σε καποια πραγματα που εχω δει εδω μεσα....δεν εφυγα!!!!

Σε αυτο το θεμα αντεδρασα γιατι καταλαβα οτι καποιες κοπελες εχουν εξαφανηστει και καποια αλλη ψευδεται οτι θηλαζει.

Αυτα.

rFQep1.pngcS9Bp1.png

Αχ! βρε κοριτσια μην αναλλωνεστε σε τετοια. Σιγουρα αν κάποια είπε κάτι παραπάνω το είπε για καλό και αν κάποια ενοχλήθηκε καλο θα ήταν να πει ''ξερεις Ευη αυτό μην το λες γιατι μου προκαλεις τυψεις ενοχες θυμό ή δε ξέρω και εγω τι άλλο'' Είναι τόσο απρόσωπο το φορουμ που να προσποιήσαι οτι θηλάζεις είναι πραγματικά για γέλια! Οπως επίσης για γελια είναι και να λες οτι κάποια δε θηλάζει ενώ η ιδια ισχυρίζεται οτι θηλάζει.

Συγνώμη αλλά καλοπροαίρετα γραφω τα όσα γραφω!

Σε ευχαριστώ που ήρθες και με έκανες μανούλα!

858edac668.png

c10a81dc7c.png

Διαφημίσεις

Ειρήνη ημίν! :P

Ξέρω ότι ειμαι "έξω απ' το χορό", αλλά πιστεύω ότι εδώ μπαίνουμε για υποστήριξη,ανταλλαγή απόψεων και κουβεντούλα. Δεν ειναι σχολή γονέων ούτε ιατρείο παιδιάτρου. Ο καθένας λέει την εμπειρία του,απο κει και πέρα ισχύει πιστεύω αυτο που έλεγε η γιαγιάκα μου..."την ξένη γνώμη αγροίκα την και τη δική σου κράτει,κι εκείνη που σε ωφελεί με δαύτηνε περπάτει".

Ελάτε τώρα, εδώ έχουμε τόσα ευχαριστα...νέα μωράκια έρχονται...(ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ BIBICOS!),δοντακια φυτρώνουν,μωράκια μεγαλώνουν και τρώνε φαγάκι...!

Καλημέρα σε όλες και ένα καλό σαββατοκύριακο!

UslQp3.png

UOZVp3.png

Συγνωμη ρε κοριτσια, εγω φταιω.

Ειναι που εχω δεχτει αρκτετες επιθεσης τωρα τελευταια και τα νευρα μου δεν ειναι τοσο καλα.

Δεν ηθελα να σας χαλασω την διαθεση....την γνωμη μου ειπα γμτ.

Δεν ειμαι απο αυτες που βαριεται η που θεωρει τον θηλασμο γελιο και επιτηθεται στις υπολοιπες.

Εχω σοβαρους λογους που μου το σταματησα (κοπηκε) αν και τα πηγαινα πολυ καλα στην αρχη.

Τελος παντων...

rFQep1.pngcS9Bp1.png

Oλυμπία δεν αποχώρησα... και δεν εχω ξεφυγει, να προσέχεις την διατυπωση σου σε παρακαλώ.

Δεν πιεσα, ποτε μονο προτεινα σε κοπελες που θηλαζουν ξαναλέω, ξεροντας την ααπειρη κουραση που μπορει να εχει το ταισμα με θηλασμο που μπορει να κρατησει 2 ωρες απο το μπουκαλι που σε δελεαζει γιατι κραταει 10 λεπτα, ξεροντας οτι οταν εισαι κουρασμοενος δεν σκεφτεσαι παντα καθαρα....να βοηθησω ηθελα, να αγκαλιασω, να ριξω ενα φιλικο χτυπημα στην πλατη εστω διαδικτυακα...

Και να σου θυμισω, οτι στη μπιμπικο, για παραδειγμα , αλλα και σε αλλες κοπελες ελεγα τι πλεονεκτηματα εχει το ξενο!!!

Νομιζεις εμενα δεν μου εχει λειψει να μπορω να αφησω τον μικρο με καποιον και να παω εξω χωρις να με νοιαζει να γυρισω σφαιρα????

Με το ξενο αυτο ειναι ευκολο, και στην κορη μου εδινε και ξενο!!!

Και αφου μας εκμεταλλευονται μεχρι αηδιας λοιπον, ασε μας να προσπαθουμε.

Αυτα κι απο εδώ το ληγουμε ομορφα και ειρηνικα.

Α! και θα συμφωνησω με την Ευη, εσυ που το καταλαβες οτι καποια λεει ψεματα να θηλαζει, αυτο μου φαινεται τουλαχιστον γελοιο....αν εινα ιδυνατον να ντρεπομαστε σε ενα φορουμ να γραψουμε αληθειες, τοτε προς τι η συζητηση...

Να ρωτησω κάτι εχετε παρει πιατακι ? εγω κατι μελαμινης ειχα απο Ειρηνη αλλα δεν μου γεμιζουν το ματι, μαλλον θα χρησιμοποιω τα δικα μας τα πορσελανινα...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Ολυμπία μου περα απο την αποφαση και τη διαθεση εσυ ειχες υποθυρεοειδισμο, που ειναι το ΝΟ1 που ψαχνουμε αν δεν εχουμε γαλα...

Κι εγω ολο λεω να το κοιταξω γιατι η παραγωγη μου ειναι οριακη και ολο το ξεχναω πρεπει οπωςσδηποτε να το δω...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

Oλυμπία δεν αποχώρησα... και δεν εχω ξεφυγει, να προσέχεις την διατυπωση σου σε παρακαλώ.

Ζητησα συγνωμη, δεν τα εχω βαλει προσωπικα με εσενα, στο ξαναειπα.

Καποια στιγμη θελοντας να πεισεις το χαπακι να μην δωσει ξενο εγραψες αρκετα.

Αν και μπροστα στα καταπλασμα, τα μεταλαγμενα και αλλα πολλα που εχω ακουσει αυτες τις μερες, δεν ειναι τιποτα.

Με το ξενο αυτο ειναι ευκολο, και στην κορη μου εδινε και ξενο!!!

Ναι ειναι ευκολο αλλα εγω και παλι δεν τον αφηνω σε κανεναν, ειναι πολυ μικρος ακομα και φοβαμαι.

Α! και θα συμφωνησω με την Ευη, εσυ που το καταλαβες οτι καποια λεει ψεματα να θηλαζει, αυτο μου φαινεται τουλαχιστον γελοιο....αν εινα ιδυνατον να ντρεπομαστε σε ενα φορουμ να γραψουμε αληθειες, τοτε προς τι η συζητηση...

Γιατι τα παιρνετε ολα τοσο προσωπικα.

Ειπα εγω οτι ειναι καποια απο το φορουμ η απο εδω μεσα;;;

rFQep1.pngcS9Bp1.png

Ολυμπία μου περα απο την αποφαση και τη διαθεση εσυ ειχες υποθυρεοειδισμο, που ειναι το ΝΟ1 που ψαχνουμε αν δεν εχουμε γαλα...

Κι εγω ολο λεω να το κοιταξω γιατι η παραγωγη μου ειναι οριακη και ολο το ξεχναω πρεπει οπωςσδηποτε να το δω...

Δυστυχως και υποθυροειδης να μην ηταν υπαρχουν και αλλοι σοβαροι λογοι που θα με εκαναν να σταματησω συντομα.

Πρωτος και κυριοτερος για μενα ειναι ο Μιχαλης.

Σου ευχομαι να μην εχεις προβλημα με τον θυροειδη γιατι ειναι μεγαλο μανικι.

rFQep1.pngcS9Bp1.png

galat το δικό μου ποστ ήταν που άναψε τις φωτιές, εσύ μην το παιρνεις τοσο προσωπικά.

Κατ' αρχήν εννοείται ότι δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Οπως και κανείς δε θα με πείσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να αρχίζουν οι στερεές νωρίτερα, όταν όλοι οι μεγάλοι ιατρικοί οργανισμοί αναφέρουν τοσα και τόσα. Σε αυτά στηρίζομαι, σε κανέναν άλλον, ούτε στους παιδίατρους που προωθούν τα δικά τους.

Αν στο ποστ μου φάνηκε να εχω επιθετικό ύφος, ζητώ συγνώμη. Δεν κατακρίνω κανέναν, δεν το κρύβω όμως ότι μου έκαναν μεγάλη εντύπωση αυτά που διαβάζω εδώ για τις στερεές. Στον γιό μου, επειδή όταν ήταν 2,5 μηνών εμφάνισε λίγο αίμα στα κακάκια του και είχαμε μια υποψία αλλεργίας, ήμουν πολύ προσεκτική με την εισαγωγή των στερεών. Ετοιμη κρέμα (βιολογική και χωρίς γάλα) εδωσα για μια βδομάδα και ξαναεμφανίστηκε το αίμα στα κακά. Ετσι πήγαμε πολύ πίσω: μπανάνα/φράουλα μετά τον 10ο μήνα, πορτοκάλι/ακτινίδιο μετά τον χρόνο, αυγό και χοιρινό κρέας του έδωσα πολύ προσφατα. Γάλα σκόνη επίσης μετά τον χρόνο και αυτό επειδή ήμουν έγκυος στο δεύτερο και σταμάτησε από μόνος του να θηλάζει. Αλάτι δεν του έχω δώσει ακόμα, ούτε γλυκά, ούτε σοκολάτα δεν εχει δοκιμάσει. Κι έτσι για την ιστορία, είναι πολύ καλόφαγος, τρώει ό,τι του δώσω, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με το φαγητό. Το αντίθετο μάλιστα, προσπαθώ να μην τρώει πολύ.

Aναγνωρίζω ότι ίσως είμαι υπερβολική με τον μικρό και το φαγητό του, πιστεύω όμως ότι σε αυτή την ηλικία βάζεις τις βάσεις, και προσπαθώ να του προσφέρω ό,τι καλύτερο (αυτό που εγώ θεωρώ καλύτερο τουλάχιστον). Εγώ σα μωρό δε θηλασα καθόλου και τα γεύματά μου ήταν βαζάκια έτοιμα γεύματα μπεμπελάκ. Δεν ξερω αν επαθα ή δεν έπαθα κάτι (θα δείξει στο μέλλον), αλλά σίγουρα, αν είχα την επιλογή, δε θα ήθελα να κάνω αυτή τη διατροφή. Τα μωρά μας δε μπορούν να επιλέξουν, είναι υποχρεωμένα να δεχθούν αυτό που διαλέγουμε εμείς γι' αυτά. Ειναι όμως πάντα το αντικειμενικά καλύτερο? Εχω γειτόνισσα που στο 6 μηνών μωρό της δινει πατάτες τηγανητές... αυτό το παιδί μεγαλώνοντας δε θα εχει ποοοολλές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει αθυρωματική πλάκα στα αγγεία του? Το λιγότερο θα είναι αυτό, μπορώ να πω... Κι ομως αυτή η μαμά πιστεύει ότι κάνει το καλύτερο για το παιδί της... "αφού του αρέσει και τις τρώει, γιατί να μην του δίνω", έτσι λέει...

Ας ενημερωθούμε καλύτερα, αυτή είναι η δική μου πρόταση.

Αυτά και από μενα.

dJzIp2.png Fysmp3.png

να σας πω κάτι να γελάσετε??είπα να πάρω τον μπέμπη και να πάω μέχρι το ταχυδρομείο και η άσχετη δε μπόρεσα με τίποτα να ανοίξω το καροτσάκι...μου έσπασαν τα νεύρα λέμεεεεε

για τα υπόλοιπα θα γραψω άλλη στιγμη γιατι τωρα έχω τον μικρό αγκαλιά και μου έιναι δυσκολο

galat για πιατάκια θα σουγραψω αργοτερα το link γιατι τώρα δε μπορω να μπω στο parents ειναι πολυ απασχολημενο, λεει

c2Gbp2.png

να σας πω κάτι να γελάσετε??είπα να πάρω τον μπέμπη και να πάω μέχρι το ταχυδρομείο και η άσχετη δε μπόρεσα με τίποτα να ανοίξω το καροτσάκι...μου έσπασαν τα νεύρα λέμεεεεε

χαχαχα και τελικα εμεινες μεσα;;

Ψαξε τις οδηγιες χρησης...χεχεχε

rFQep1.pngcS9Bp1.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...