Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Nima21 είπε:

Μα ναι οχι τπτ.. αλλα παιρνω καιρο προβιοτικα γιατι εχω συνδρομο ευερεθ εντερου και σκεφτομαι οτι ειναι κριμα να μη βοηθάνε και κολπικά.. 

Παντως για το utrogestan πρωτη φορα διαβάζω οτι δεν βοηθαει το ιδιο απο το στόμα.. είχα ρωτήσει καποιες μαιες γιατί δεν ηθελα να το παίρνω απο το στομα  και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει διαφορα

Ο γυναικολόγος μου και εξωσωματικός μου έχει πει οτι υπάρχει διαφορά. Φαντάσου με αιμορραγίες επέμενα να τα συνεχίζω κολπικά. Το ίδιο και η ενδοκρινολόγος. Εδώ κάποιες παίρνουν τα ciclacur κολπικά μήπως έχουν καλύτερη απορρόφηση. Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με την ταχύτητας πχ , η ένεση είναι η ποιο γρήγορη απορρόφηση. Δεν είμαι

Δεν είμαι γιατρός, μπορεί να ήταν η δική τους προσέγγιση και να μην ισχύει. 

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

οχι τον υπνο προς θεου αλλα το φαγητο της ειναι λιγο

σαν συνολο ειναι λιγο,αλλα εμενα ο παιδιατρος μου ειπε οτι δεν παιζει ρολο ποσο τρωει αλλα να παιρνει το σωστο βαρος....

76IGp3.png

Δεν καταλαβαινω γιατι να μην κανω κατι που θα προστατευσει το μωρο απεναντι σε ασθενειες που μπορει και να του αφησουν και καποιο κουσουρι για την υπολοιπη ζωη του. Οι παρενεργειες υπαρχουν στα παντα ομως τα εμβολια ειναι και ο λογος που εξαφανιστηκαν τοσες ασθενειες απτον κοσμο μας. Γιατι να μην χρησιμοποιησω την επιστημη και οτι εχει να δωσει.Στενοχωριεμαι που τακουω πως υπαρχουν γιατροι που τα αποτρεπουν καθως και τον λογο που διαλεξαν αυτο το επαγγελμα . Ειναι σαν να πας σε πολεμο χωρις οπλα...

το θέμα με τα εμβόλια είναι πολύ μεγάλο. Για πες μου ακριβώς στη χώρα που ζούμε και με τις συνθήκες διαβίωσης που έχουμε , που ακριβώς χρειάζεται το εμβόλιο του νεογνικού τετάνου;; Σε κάποια άλλη χώρα ναι είναι απαραίτητο όχι όμως και σε χώρες του δυτικού κόσμου. έχεις σκεφτεί ότι πίσω από τα εμβόλια υπάρχει μια ισχυρότατη δύναμη που λέγεται φαρμακοβιομηχανία η οποία φροντίζει να καλό προσέχει τους γιατρούς – στρατιώτες της. Ξέρεις με πιανού χρήματα παρακολουθούν τόσα συνέδρια και πώς αγοράζουν τόσα συγγράμματα;; Και δε σου βάζω τα δωράκια πχ ταξίδια που τους κάνουν κατά καιρούς. Κάποιοι λοιπόν από αυτούς τους γιατρούς επιλέγουν να κάνουν μόνο τα απαραίτητα εμβόλια στα παιδιά και σε χρόνο που να περιορίζει τις παρενέργειες. Ο κάθε γονιός κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του και καλό είναι να μη κρίνουμε ελαφρά τη καρδία. Εσύ επέλεξες να τα κάνεις όλα και μπράβο σου και κάποιος άλλος επιλέγει να κάνει τα τελείως απαραίτητα. Και θημήσου τον πανικό πέρυσι με το εμβόλιο της γρίπης και πόσο έχει αμφισβητηθεί από ολόκληρες κυβερνήσεις.

as1cHrkuM2B0000MDAwMTQwOGx8MDAwMzE4OGR8bXkgZGF1Z2h0ZXI.gifURFVp3.png

σαν συνολο ειναι λιγο,αλλα εμενα ο παιδιατρος μου ειπε οτι δεν παιζει ρολο ποσο τρωει αλλα να παιρνει το σωστο βαρος....
Σωστά γιατί αν θηλάζεις που ξέρεις τι ποσότητα τρώει;; Η δικιά μου στο γεύμα που κάνει όταν λοίπω τρώει σταθερά 180γρ. και πάλι στις δύο ώρες ξαναπινάει. Άρα υποθέτω οτι κάπου εκεί θα τρώει και απο το στήθος, αλλά το καμάρι μου απο νεογέννητο μέχρι τώρα κάνει 9 με 10 γεύματα κάθε μέρα. Ζωή να έχει με ξεζουμίζει κανονικά:P

as1cHrkuM2B0000MDAwMTQwOGx8MDAwMzE4OGR8bXkgZGF1Z2h0ZXI.gifURFVp3.png

Θηλασμός, ξένο ή συνδυασμός ότι και να κάνει μια μαμά θεωρώ ότι το καλύτερο είναι αυτό που οδηγεί το ένστικτο της μητέρας να κάνει. Δε μπορώ να πιστέψω ότι μια εξαντλημένη ή αγχωμένη μητέρα που δίνει το στήθος είναι καλύτερα από μια ήρεμη μαμά που ταΐζει το μωρό της με το μπιμπερό. Από τη πολύ μικρή μου εμπιρεία νιώθω ότι θηλασμός δεν είναι το γάλα σου που προσφέρεις στο παιδί, αλλά είναι η ζεστασιά του στήθους και ένα σωρό άλλα πράγματα. Αν κάποιοι λόγοι δημιουργούν δυσλειτουργία σε αυτή τη διαδικασία και από απόλαυση την καθιστούν πρόβλημα τότε πιστεύω ότι καλύτερα να σταματά. Τα μωράκια μας πάνω από όλα μας χρειάζονται γερές και ήρεμες.

θα συμφωνήσω με τη dim!!!

Ζωή να έχει με ξεζουμίζει κανονικά:P

κι εμένααααα!!!:D:D:D

c2Gbp2.png

Διαφημίσεις

Kor;itsia σας διαβασα πολυ στα γρηγορα, για το εντερο δεν εννοουσα τα αντισωματα(παρεπιπτοντως Ολυμπια ,ΕΙΝΑΙ απολυτο το ξενο γαλα δεν εχει αντισωματα, ανοσοσφαιρινες δηλ, αλλα εννοειται οτι υπαρχουν παιδια που δεν αρρωσταινουν που πινουν ξενο, αλλα και παιδια που θηλαζουν και αρρωσταινουν) εννοουσα τη χλωριδα του εντερου...

Αλλιως αποροφα το σιδηρο πχ ενα παιδι που θηλαζει, αλλιως καταπολεμα τα μικροβια, αλλιως διαφροα θεματα που δεν μπορω να τα γνωριζω.

Ο γιατρος αυτος ο παιδιατρος ειανι ειδικος να βαζει τους μπαμπαδες στη θησε τους! χαχαχαχαχ

Για χαμομηλια κλπ ειχε πει δεν δινουμε ΠΟΤΕ νεροζουμια στα παιδια.

Οσο για τα εμβολια κι εγω δεν το εχω ψαξει οσο θα ηθελα για αυτο θα τα κανω, απλα οσο το δυνατον πιο αργα και παρχικα τα βασικοτερα.

Σε ολα τα αλλα συμφωνω με τη ντιμ, ιδιως για τον θηλασμο και τα εμβολια.

Απλα εγω Χαπακι το λεω γιατι ολα τα γευματα τα δινεις μπουκαλι, τι σου χρειαζεται αυτη η βρωμοσκονη, δηλ για ενα γευμα ακομα τι εγινε να δινεις μητρικο...

Και σας το ξαναειπε γιατι κουραζεστε με αντλησεις...η αντληση συνηθως απο την κουραση οδηγειθ στον αποθηλασμο... Εγω θα ελεγα να τον θηλαζεις σε ολα, και να αντλεις μονο για το βραδυ αν θες...

Ο στοχος των 6 μηνων, ειναι αρκετα καλός!

Αλλα να εχετε υποψη οτι οσο περισσοτερο θηλαζει ειανι ακομα καλυτερα... ο ΠΟΥ συστηνει πχ τα 2 ετη. Οσες θηλασαν ή και προκειται να θηλασουν τοσο, θα δουν οτι ειναι το μινιμουμ που εχει αναγκη ενα παιδακια ψυχοσωματικα,κυριως....

Πραγματικα πιο πριν αν κρινω απο τη κορη μου δεν ειναι καθολου ωριμα να αποθηλασουν, ειανι σχεδον αφυσικο...ειναι μωρακια εως τοτε...

αλλά πιστευω οτι με τα δεδομενα της Ελληνιδας μανας οι 6 μηνες ειναι σουουουουουπερ αν καταφερει να θηλασει και αξιζουν πολλα συγχαρητηρια σε μαμα και μωρο!

Θα ελεγα επισης μιας και 6 μηνων θα ειναι φεβρουαριος να το τραβηξετε λιγοω εως Απρλιο-μαιο, να περασει ο χειμωνας....

Εγω να μην λεω μεγαλα λογια, σιγουρα θελω να περασει και το καλοκαιρι, δεν μπορω να διανοηθω διακοπες οπου θα κουβαλαω, σκονες μπιμπερο, βραστα νερα, και να μην μπορω ευκολα να ταισω σε εξατερικο χωρο....

eNeap2.pngTSzHp3.png

Σωστά γιατί αν θηλάζεις που ξέρεις τι ποσότητα τρώει;; Η δικιά μου στο γεύμα που κάνει όταν λοίπω τρώει σταθερά 180γρ. και πάλι στις δύο ώρες ξαναπινάει. Άρα υποθέτω οτι κάπου εκεί θα τρώει και απο το στήθος, αλλά το καμάρι μου απο νεογέννητο μέχρι τώρα κάνει 9 με 10 γεύματα κάθε μέρα. Ζωή να έχει με ξεζουμίζει κανονικά:P

εμενα κανει 6 γευματα...επειδη αντλω και του τα δινω ξερω τι πινει και συνηθως τρωει καθε 3 ωρες πλεον...εκτος το βραδυ που κοιμαται σιγουρα ενα 8ωρο και συνηθως πινει 150 με 180 μλ και πριν κοιμηθει 200 με 230μλ

76IGp3.png

galat ετσι το εκανα μεχρι την προηγουμενη βδομαδα...

ξεκινησα το ξενο γιατι θεωρησα οτι θα κοιμαται παραπανω ωρες(απο τις 8 που κοιμαται συνεχομενα τη νυχτα) να σου πω την αληθεια στην ουσια δεν εχει αλλαξει κατι και ισως ξαναρχισω να του δινω παλι το δικο μου

το προβλημα μου οχι οτι θα σηκωθω να τον ταισω το βραδυ αλλα επειδη μετα δεν κοιμαται αμεσως μπορει να μεινει ξυπνιος και 2 ωρες,ετσι λοιπον αποφασισα να του δινω ξενο μπας και αποφυγουμε το βραδυνο ξυπνημα...ακομα ομως θα σηκωθει γυρω στις 4-5 να φαει ακομα και με το ξενο....

οσο για το χρονικο οριο ,εγω δεν νομιζω να το κανω για παραπανω απο το εξαμηνο,ενταξει θελω να προσφερω το καλυτερο στο παιδι μου αλλα θελω κι εγω να νοιωθω καλα με τον εαυτο μου...δεν βαφω τα μαλλια μου και ειναι μες στην ασπριλα και αυτο με χαλαει πολυ(μιλησα με τη συμβουλο και μου ειπε οτι μπορω να τα βαψω αλλα απο τη στιγμη που μου ειπε ο παιδιατρος οχι δεν το κανω)

76IGp3.png

Διαφημίσεις

γεια σας και απο μενα καλες μου!!!!

ειχα μερες να μπω να διαβασω νεα σας... ειχα την μαμα μου στο σπιτι και βρηκα την ευκαιρεια να δω γιατρους....ειδα 3...καλα παω...

Η μπεμπα ειναι καλααααα!!! πολυ χαρουμενη και ορεξατη... μονο που σημερα διαπιστωσα οτι σε 20 μερες εχει παρει μονο 200 γραμμαρια και φρικαρα....

ΕVI MOU περαστικα να ειναι...πολυ στεναχωριεμαι.... σας σκεφτομαι να ξερεις....

indie δουλευεις κι εσυ ε?? εγω αυριο παω πρωτη μερα, και τωρα προσπαθω να συγκεντρωσω τα διαφορα που θα χρειαστω... μην γινει καμια μα@#*^@*α και δεν μπορω να βγαλω το γαλα.... για πες ρε κοριτσι εσυ πως τα καταφερνεις????? βοηθαμε την συμπασχουσα γιατι εχω τρομοκρατηθει....

dionisia: κοριτσαρα..αν καταφερεις να αντικαταστησεις τα σοκολατακια με σαλατα πες μου πως το εκανες...εγω μπορεσα να τα αντικαταστησω μονο με σουβλακι ...:mad::-x:-x

galat : να ρωτησω κατι κουφο και ηλιθιο... δεν υπαρχει φοβος να σε δαγκωσει ενα εκνευρισμενο (για οποιο λογο) 2χρονο την ωρα που θηλαζει??? την γιαγια μου την ειχε δαγκωσει ο θειος μου και εγω μονο που το σκεφτομαι με πιανει φοβος...

dim rous : θα συμφωνησω στο οτι μια αγχωμενη θηλαζουσα μητερα ειναι πολυ χειροτερη απο μια ηρεμη που δεν θηλαζει.... και μονο οι τοξινες που γεμιζουν το γαλα οταν αγχωνεσαι η στρεσαρεσαι προκαλουν προβληματα στο μωρο! και ο εκνευρισμος περναει στο παιδι ακομα και απο τον αερα...μην ξεχνατε πως ακομα και ο εκνευρισμος αναμεσα στο ζευγαρι κανει κακο στο παιδι..ποσο μαλλον μια στεναχωρη αγκαλιτσα μαμας!!!

Το θεμα του θηλασμου ειναι πολυ δυσκολο να μπει σε νορμες.. δεν υπαρχει συνταγη επιτυχιας ή αποτυχιας.... απο την αλλη, αν δουμε ολα τα θηλαστικα γυρω μας, ο ανθρωπος ειναι το μονο ον που πινει γαλα (και μαλιστα απο αλλα θηλαστικα..) για παντα.. ολα τα αλλα θηλαστικα πανω στη γη σταματουν να τρεφονται με γαλα οταν μπορουν πλεον να τραφουν με την βασικη τροφη του ειδους τους.....

απο την αλλη,μια γυναικα σημερα θελει να ειναι μανα,συζηγος-ερωμενη,επαγγελματιας, νυκοκυρα, στηριγμα για τους γονεις της, φιλη.....κτλ κτλ και ολοι αυτοι οι ρολοι θελουν ενεργεια και καλη ψυχολογικη και σωματικη κατασταση! οποτε κοριτσια μου χαρειτε οσα μπορειτε να καταφερετε με τους ρολους και αφηστε κατα μερους τους φοβους και τις ανασφαλειες!!!

Τωρα, το θεμα με τα σκατοεμβολια ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.... οταν το συζητησα με το γιατρο μου μου ειπε 2 πραγματα:

1) οι πιθανοτητες να παθει κατι σοβαρο το παιδι απο το εμβολιο ειναι πολυ πολυ μικρότερες απο το να κολλησει την ασθενεια και να ειναι μοιραιες οι συνεπειες..και μαλιστα μου ειχε πει μια αναλογη τραγικη ιστορια που του ειχε συμβει...

2) ο λογος που τα μωρακια τα οποια δεν εμβολιαζονται ,δεν κολλαν καποια ασθενεια ειναι γιατι τα αλλα παιδακια γυρω τους εμβολιαζονται...

εγω τα εκανα τα εμβολια κανονικα, και εκανα οσα ο γιατρος θεωρησε απαραιτητα... δεν μπορω να παρω τετοια ευθηνη πανω μου....

Kαταρχην χαπακι...8 ωρες συνεχομενα? 8? μου σπαραζεις τη καρδια μην τα λες ετσι, εμενα 5 μπορει και 4 μπορει και 6 σερι....

Οταν κοιμαται παντως απο 6 ωρες και πανω θεωρουμε οτι κοιμαται ολο το βραδυ.Καθε παιδι εχει τα ωραρια του στον υπνο και συνηθως το γαλα δεν το αλλαζει αυτο,... καλυτερα να διενις το δικο σου αφου δεν ειδες διαφορα.

Για αυτο που κανει που λες που κανει 2 ωρες να ξανακοιμηθει μην σε αγχωνει τοσο, θα στρωσει, δοκιμασε αυτο που σου ειπα μην το αλλαξεις σε αυτο το ξυπνημα, κρατα σκοταδι, θηλασε το αμεσως οταν ξυπνησει(να μην αρχισει κλαματα και ξαγρυπνησει) Κατι μπορει να πιασει!

Για τα μαλλι κι εγώ ξερω οτι επιτρεπεται! Υπαρχουν στα βιολογικαδικα φυτικες βαφες, υπαρχει και του κορρε δεν ξερω κατα ποσο ομως ειναι χωρις χημικα...

Οσο για τα γευματα και τις αντλησεις, νομιζω οτι περισσοτερο αντλεις για να βλεπεις ποσο τρωει...ετσι εκανα κι εγω στην κορη μου και ακριβως ποως κι εσενα εκανε 5 γευματα το πολυ κι ετσι γκρινιαζε στο στηθος...

Αν θηλαζεις περισσοτερο, χωρις να κοιτας τριωρα δηλ με το παραμικρο κλαμα και αυξηθουν λιγο τα γευματα θα σταματησει και η γκρινια, αλλα και οι αντλησεις πιστευω...

jo-jo Οχι,,,, δεν μου εχει συμβει ποτε να με δαγκωσει, ακομα κι οταν εβγαζε δοντια που ητνα πιο μικρη και δεν καταλαβαινε...

Υπαρχουν παιδακια που το κανουν κατα λαθος ή σαν παιχνιδι, οχι ομως σοτν θηλασμο. Αν δαγκωσεις καλαμακι δεν τρεχει η πορτοκαλαδα, το ιδιο με το στηθος δεν ειναι χαζουλικα ξερουν πως να πιουν....

Επισης οταν θηλαζουν δεν ειναι εκνευρισμενα, αυτα το ζητουν, δεν τους προσφερεις εσυ...

Και γενικως ο θηλασμος περαν του 1,5 ετους ειναι κανα 2 φορες τη μερα και απο λιγο μην φανταστειτε...εκτος αν ξυπναει τη νυχτα για ...μεμε 13 φορες! χαχαχαχαχαχαχα

Παλι οπως λεει η ντιμ(σοφη κουβεντα) ολα τα ξενυχτια θα κρατησουν ποσο? 1 χρονο? 2 χρονια αν δεν εισαι τυχερος? μετά τερμα... δεν εγινε και τιποτα να θυσιασεις λιγο υπνο...

Εγω παντως μια χαρα κοιμομουν με την κορουλα και πουτε που θυμομουνα το πρωι ποτε και αν θηλασε (κοιμομασταν μαζι)

eNeap2.pngTSzHp3.png

Και να πω κι εγω τον πονο μου, κι εμενα κανει λιγα γευματα και νομιζω εχει μειωθει πολυ η παραγωγη μου...

Τωρα παρηγγειλα αυτο το τσαγακαι θα σας πω αν κανει δουλεια

http://www.etsy.com/listing/57535659/rich-milk-tea

εμενα θηλαζει 9, 11, 13, 15, 18, 20.30 και μετα απο το μπανιο του 10-12 μεχρι να κοιμηθει χαζοπιπιλαει γενικως απο τις 6 το απογευμα και μετα δεν πινει και πολυ...

τωρα που τα βλεπω ειναι 6-7 αλλες φορες ειανι και λιγοτερα...

αχ κι εχω θεμα με τα κακα του 1 φορα την εβδομαδα...ποιος να μου το ελεγε που η μικρη εκανε 9 φορες τη μερα! το μειωσε σε 5 φορες τη μερα οταν πηγε 5 μηνων....

eNeap2.pngTSzHp3.png

Καλημερα! Καλη εβδομάδα!

Ολυμπία μου μια χαρα τρωει το παιδάκι σου. Ε, είναι και άντρας πρέπει να είναι πιο γεροδεμένος.:D Εμείς κάνουμε 5 γευματα γύρω στα 140-150 μλ. Υπάρχουν φορες που πίνει 170 και άλλες φορες μόνο 100 μλ. Εμείς ξεκινάμε φρουτο (αχλαδι για αρχή) στους 5 μήνες. Απο κιλά είναι 5.500 και υψος 61 πόντους.

mary13 6100???:shock: Μπράβο! Μα τί το ταϊζεις το μωρό?:mrgreen: Η δικιά μου μάλλον θέλει να κάνει κορμί...:lol:

evi mou περαστικά σας.

lienka στα ποσα κιλά είστε? Σε σχεση με αυτά που τρωει η δικιά μου, μου φαίνονται καλά.

Για τα εμβόλια που λέτε... δυστυχως ή ευτυχως δεν έχω ιδέα απο ιατρική και δεν μπορώ να μπω στο τριπάκι να ψάξω τί μπορεί να γίνει και τί όχι. Εμπειστευομαι την παιδίατρο μας.

αχ κι εχω θεμα με τα κακα του 1 φορα την εβδομαδα...ποιος να μου το ελεγε που η μικρη εκανε 9 φορες τη μερα! το μειωσε σε 5 φορες τη μερα οταν πηγε 5 μηνων....

Ωχ! Πονάει όταν τα κάνει? Υπάρχει περιπτωση να στρωσουν αν κάνεις καποια διατροφή? Εμενα και 2 παιδιά είναι δυσκοίλια, με τη μπεμπα βρήκα τη λύση με το γαλα, ο μεγάλος όμως υπέφερε μέχρι που ξεκινήσαμε τα φρουτα.

Για το γαλα σου.. αν κάνεις και καμιά άντληση μετά το θηλασμό δεν μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή? (δεν γνωρίζω μπορεί να λέω και χαζα:oops:)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...