Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Καλημέρα! Κάποιες φορές γράφουν β χοριακή, αν πρέπει να γίνει κάποια εξέταση και πρέπει οπωσδήποτε να μην είσαι έγκυος, για λόγους ασφαλείας. Αλλά γενικά, έχεις δίκιο, μόνο με εγκυμοσύνη σχετίζεται..

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Και κατι τελευταιο γιατι η προκληση τοκετου παιζει πολυ τελευταια,εξισου με την καισαρικη...

(καποιο βιαζονται, αλλα το μωρο θα γεννηθει οταν ειναι ετοιμο...)

επειδη μου αρεσουν πολυ τα νουμερα

Περιπου 10% γεννανε στις 38, και 25% στις 39 εβδομαδες το 45% ξεπερναει την ΠΗΤ. ενα 15% ξεπερναει τις 41 εβδ. Παρατασιακη θεωρειται μια αγκυμοσυνη μετα τις 42 εβδομαδες, αν δεν υπαρχει ενδειξη (μετα την 41 γινεται ελεγχος καθε 2 μερες) ο γυναικολογος ΟΦΕΙΛΕΙ να περιμενει... ενδειξεις ειναι η δυσφορια του μωρου, η ωριμοτητα του πλακουντα κλπ. Καποιοι γιατροι πολυ συχνα λενε οτι αν το αφηνειθς να συνεχιζει να περνει βαρος θα ειναι μεγάλο θα εχεις δυσκολο τοκετο, δυσαναλογια λεκανης και μωρου κλπκλπ μετα συγχωρησεως ειναι γνωστη καραμελίτσα....

Αληθεια η ζουζουνελ χαθηκε, θα τρεχει με τη μετακόμιση,ε???

Και Λία! δώσε παρόν!

Αυτα το ξερω με βαρεθηκατε δεν ξαναγραφω τιποτις.

Φιλια

...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα κούκλες.. ακόμα ένα βράδυ πέρασε και ομολογώ οτι ήταν ένα απο τα χειρότερα τις μέχρι τώρα εγκυμοσύνης.. Ο μικρός δεν έλεγε να βολέψει το ποπό του πουθενά, η ζέστη αφόρητη και συνέπεια όλων αυτών η συνεχόμενη βόλτα απο και προς την τουαλέτα κάθε 30 λεπτα.. Ευτυχώς κάποια στιγμή το πήρε γραμμή και ο μπαμπάς μας και μετρούσαμε κλοτσιές μέχρι την επόμενη επίσκεψη στη τουαλέτα... ξημέρωσε κάποια στιγμή και για να μην πώ οτι σήμερα θα είμαι αγκαλιά με τον ανεμιστήρα και το μαξιλάρι, ήρθε η πεθερά επίσκεψη για καφε και συμπάθεια!!! Τρίτη και 13 ε? Δεν μπορεί κατι καλό θα γίνει σήμερα.. δεν γίνετε να πάει τόσο χάλια αυτή η μέρα...

EwCip3.png

Καλημερα!

Πως πάτε κοριτσάκια με τη ζέστη? Ουφ καλα ήταν όσο είχε τη δροσούλα!

Για την πρόκληση αυτά που ξέρω είναι ότι σου χορηγούν με ορό την ορμόνη που προκαλεί τον τοκετό. Για να γίνει πρόκληση πρέπει ήδη να είναι μαλακός ο τράχηλος και να έχει μικρύνει. Επίσης οι τεχνικοί πόνοι πονάνε λίγο περισσότερο.

Α bibicos ορίστε τα κορίτσια ξερουν καλύτερα! Είμαι λίγο άσχετη με αυτά!:oops:

Οσο για τα συμπτωματα και μενα ο γιατρός μου λεει ακριβως τα ίδια με αυτά της dimrous. Αίμα, σπάσιμο νερων, πόνοι ανα 20λεπτο τουλαχιστον για 2 ωρες.

Αν και εγώ πίτε με τρελή ή ότι άλλο θέλετε είμαι σίγουρη οτι μέχρι 15 θα έχω γεννήσει. Όλα αυτά τα συμπτώματα που μου είχε πει η μαία οτι θα αρχίσουν στον 9ο εμένα έχουν ξεκινήσει.

dimrous όλα καλα θα πάνε! Το ένστικτο της μανας ε?;)

Μαμά Μαϊου και ακόμα δε κοιμάσε;;; Μήπως τα περιμένω πιο ρόδινα απο ότι είναι;; Οεοοο!!!!!

χαχαχα κοριτσάκι μου.....:D Εγω είχα ξενυχτι μεχρι να γινει 5 μηνων ο μικρός και απο 5-18 μηνών ξυπνούσε 1 φορά μεσα στη νυχτα για γάλα. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, ας ελπίσουμε να εχουμε γερά και βολικά μωράκια:mrgreen:.

Γενικα, και ιδίως προς κωνκων, όταν σπάσουν τα νερα ΠΡΙΝ την 37 εβδομαδα παμε μαιευτήριο, χωρις να κοιτάμε συχνοτητα συσπασεων.

galat μου αυτό το γνωρίζω απο πρωτο χερι, μιας και στην 1η εγκυμοσύνη μου σπάσαν τα νερά στις 36 εβδ. +3ημ. χωρίς πόνους και συσπάσεις και γέννησα! Ηταν σαν να πήγαινα βόλτα, τόσο χαλαρη ήμουν!:mrgreen: Φαντασου οτι μου εβαλαν και τεχνιτους πόνους μετά απο κάποιες ώρες αναμονης, αλλά εγω δεν κατάλαβα τίποτα.

δυστυχως οπως τα λεει η ντιμ... χρειαστηκε να κανω τρελη φασαρια εγω και ο αντρας μου και τελικα εφερνα το μωρο καθ 1, μιση ωρα, νυχτιατικα, με...φακο!:twisted: για να μην ξυπνησουν οι αλλες διπλα μου....

Ωχ κ εγω παλι στο ιασω θα πάω αλλά θέλω να μου το φερνουν πιο συχνά.

Και κατι άλλο πριν 2 χρόνια φερναν το μωρό στο δωματιο ενω υπηρχε κόσμος μεσα για να το δούνε. Ακόμα το κάνουν? Θα ηθελα να τους διωχνουν όλους και να μενει 1 συνοδός αν γίνετε.... Τοτε ημουν και σε 6κλινο και γινόταν χαμός απο κόσμο...

καλημερα κοιλουμπιτσες! τι κανετε?

ουτε εγω κοιμηθηκα χτες! ζεσταινομουν παρα πολυ και κατα τις 2 κατεβηκα στο σαλονι που ηταν λιγο πιο δροσερα και κοιμηθηκα (με διαλειμματα) ως τις 8...

εμενα η γιατρος μου ειπε αν δω αιμα, αυξημενα υγρα ή οι συσπασεις γινουν ανα τακτα χρονικα διαστηματα, φευγουμε κατευθειαν για τη κλινικη...

χτες πηγαμε τελικα στο mothercare και πηραμε αρκετα πραγματακια για τη ζουζουνα μας. πηραμε τη "προικα" της: παντα (για ολη τη κουνια), κουβερλι, σεντονια, κουβερτα, μπουρνουζακι, κουβερτουλα αγκαλιας, 3 φορμακια μακρυμανικα και παραγγειλαμε το μαξιλαρι αλαξιερα και τη καλαθουνα. ειχε εκπτωσεις σε συγκεκριμενες σειρες-προικες, αυτες που θα καταργηθουν και σε μερικα φορμακια 30 & 40%. η καλαθουνα απο 100 μας βγηκε 70 ευρω. βαση θα παρουμε απο τα jumbo με 25 ευρω. πολυ χαρηκα!

ειχε εκπτωσεις και σε μερικες κουνιες. επισης το maclaren xt το ειχε με εκπτωση.

μας εφερε και η κουνιαδα μου αποστειρωτη και ενα θερμος (αχρειαστα να ναι).

απορια: πηρα 2 μπιμπερο μεγαλα γυαλινα της dr brown's αν υπαρχουν. ξερετε αν οντως κανουν δουλεια με τους κολικους? γιατι πολυ χοντροκομμενα μου φαινονται και αβολα. σκεφτομαι να τα παω πισω...

χτες το βραδυ τα χρειαστηκα: απο τις 11 αρχισα να εχω συσπασεις ανα 15 λεπτα... εκανα 4 και μετα σταματησαν:rolleyes::rolleyes::rolleyes: μετα απο καμια ωρα αρχισε η μικρη να προσπαθει να γυρισει το κεφαλι της και ειχα ενα εξογκωμα πολυ χαμηλα στη κοιλια... σημερα η κυρια σαν να μην τρεχει τιποτα! εχει τσακισει το στομαχι μου απο τη κλωτσια!!! και κατω χαμηλα δεν κανει τιποτα. σημερα αποφασισα οτι εχει ξεκουραση. θα κανω ενα διαλειμμα απο τα ψωνια 2-3 μερες (ελπιζω να αντεξω)...

αυτα. παλι σεντονι εγραψα!

ZOrwp3.png

Διαφημίσεις

χτες το βραδυ τα χρειαστηκα: απο τις 11 αρχισα να εχω συσπασεις ανα 15 λεπτα... εκανα 4 και μετα σταματησαν:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

νανο μου μάλλον κουραστηκες λιγάκι και είχες τις συσπάσεις. Ξεκουρασου σήμερα!

Με γειά τα ρουχαλακια και η προίκα! Καλοφορετα!

Αυτα τα μπιμπερό τα εχω ακουσει αλλά δεν γνωρίζω λεπτομερειες. Εγω εχω της nuk που και σε αυτά στις πιπίλες έγραφε οτι είναι αντικολικές.

τι κανετε κοιλουμπες μου???

εμας ο μπεμπης μας ειναι ησυχουλης...και η μαμα του ανησυχη...

νανο μου ξεκουρασου σημερα....

με γεια τα πραγματακια σας και με το καλο να δεχτεις τη μπεμπουκα σου....

galat ωραια ολα αυτα που μας εγραψες...τα εχω διαβασει κι εγω κι εχω παρακολουθησει και ενα dvd με τα συμπτωματα αλλα παλι με πιανει αγχος

τουρ μου,ελπιζω σημερα να σε αφησει το μωρακι σου να ξεκουραστεις....ειναι ζωηρουλης ε????

76IGp3.png

Κούκλα άστα... ήξερε το τι θα τραβήψω σήμερα το πρωί και με προετοίμαζε απο το βράδυ.. ευτυχώς ήταν μόνο για 3 ώρες και έφυγε... αλλά ο μικρός συνεχίζει ακάθεκτος... δεν βολέυετε απο τη δεξιά μεριά πλεόν και προσπαθεί να δοκιμάσει απο τα αριστερά.. τι να πώ .. ίσως είναι καιρός να κάτσω και εγώ ξάπλα και να αναλάβει εκείνος τη χαρά της υπερκινητικότητας!!!!

EwCip3.png

Ωχ κ εγω παλι στο ιασω θα πάω αλλά θέλω να μου το φερνουν πιο συχνά.

Και κατι άλλο πριν 2 χρόνια φερναν το μωρό στο δωματιο ενω υπηρχε κόσμος μεσα για να το δούνε. Ακόμα το κάνουν? Θα ηθελα να τους διωχνουν όλους και να μενει 1 συνοδός αν γίνετε.... Τοτε ημουν και σε 6κλινο και γινόταν χαμός απο κόσμο...

ΔΥστυχως κι εγω σε εξακλινο και με διπλανη κρητικια ειχε ταξιδιωτες (25 ατομα μεσα, και μια που εβηχε σαν γαιδουρι, της την ειπα να βγει η κυρια που βηχει ΕΛΕΟΣ....)

Περυσι που πηγα επισης σε τρικλινο για επισκεψη ειχε οποιον ηθελε μεσα... δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι αλλα πιστευω οτι λογω καλοκαιριου δεν θα εχει πολυ κοσμο...

μας εφερε και η κουνιαδα μου αποστειρωτη και ενα θερμος (αχρειαστα να ναι).

Καταρχη πολυ χαρηκα με τα ψωνακια σου, καλοριζικα, εχει ωραια πραγματακια το μαδερκεαρ και νιωθω σαν να τα αγορασα εγω! χαχαχαχαχα

Να ξεκουρσατεις για λιγο και μετα παλι βουρ!

για τον αποστειρωτη δεν ειναι αχρηστος σου χρειαζεται απο την πρωτη στιγμη, ακομα κι αν θηλαζεις αποκλειστικα, για την περιπτωση που πχ θες να αποστειρωσεις το θηλαστρο και ενα μπιμπερο να αφησεις ενα γευμα, η καμια πιπιλα ή ψευδοθηλες(αχρειαστες να ειναι αυτες οντως)

να μου πεις για τοσα λιγα και μια κατσαρολα με βραστο νερο την κανει τη δουλεια...

Καλημερα κι απο εδω...κι εγώ χαλια υπνο εκανα απο τις 5 και μετα, δεν μπορουσα να αναπνευσω καλα, κατι η ζεστη, μια ανησυχια...παντως να πω οτι εγω δεν σηκωνομια για τσισα καθολου... ουτε στην πρωτη εγκυμοσυνη...μηπως δεν πινω αρκετο νερο? μμμμ

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

σας διάβασα πάλι όλες μονορουφι... σας χάνω τα βράδια...

εγώ έχω αυπνίες κατά τις 4-5 τα ξημερώματα... αλλά που να ανοιξω υπολογιστή εκείνη την ώρα...

Ελπίζω να είστε όλες καλά σήμερα....

όσο για τα συμπτώματα που λέτε... τι να πω... ελπίζω ότι θα το καταλάβουμε... εκείνη την ώρα...

bunbunsrd20100817_-8_O+kouklos+mou+einai.png

EP8Ip2.png

Καλημέρα κουκλάρες!!!!!!!! Εγώ το έβρασα στον ύπνο αλλά αυτό που μου τη σπάει είναι ότι πρέπει να ξυπνάω στις 8 να παίρνω το σίδηρο, μετά ξανακοιμάμαι μέχρι τις 9 που πρέπει να σηκωθώ να μετρήσω το ζάχαρο και να πιω το γάλα μου. Σήμερα βαριόμουν να σηκωθώ έτσι μου έφερε το γάλα στο κρεβάτι ο αντρούλης μου και ξανακοιμήθηκα μέχρι τις 10 που πρέπει να ξαναμετρήσω το ζάχαρο και μετά την έπεσα πάλι μέχρι τώρα. Από ότι καταλαβαίνετε τον ύπνο τον έχω στο τσεπάκι, «το ξύπνησα και δε μπορώ να ξανακοιμηθώ» κανά δυο φορές το έχω πάθει.

Πληροφορίες για το Ιασώ. Καταρχήν τα εξάκλινα τα καταργήσανε, έχει μόνο τρίκλινα και η καισαρική (καισαρική έκανε η ξαδέλφη μου που γέννησε πριν ένα μήνα) πάει αν θυμάμαι καλά γύρω στα 2200. Αλλά τις είχαν χρεώσει εξωφρενικά ποσά για βαμβάκια, σερβιέτες και τέτοια, οπότε ρωτήστε αν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε δικά σας και να γλιτώσετε τις τρελές χρεώσεις. Όσο για τις επισκέψεις δεν ελέγχουν πόσα άτομα μπαίνουν και επίσης εξακολουθούν να φέρνουν τα μωράκια όταν το δωμάτιο είναι γεμάτο κόσμο. Εκείνο που με χάλασε πραγματικά είναι ότι το δωμάτιο ήταν ασφυκτικά μικρό και δεν υπήρχε χώρος στη ντουλαπίστα του δωματίου να βάλεις ούτε τη βαλίτσα σου.

Σήμερα θα πάμε στο γιατρό να με δει και μάλλον θα μου κάνει και την ένεση της γ αιμοσφαιρίνης επειδή έχω αρνητικό αίμα.

Νάνο με γεια τα πραγματάκια σου, μάζεψε δυνάμεις σήμερα για καινούργιες εξορμήσεις.

as1cHrkuM2B0000MDAwMTQwOGx8MDAwMzE4OGR8bXkgZGF1Z2h0ZXI.gifURFVp3.png

Καλησπέρα κοριτσάκια μου.

Σας έπιασε πολυλογία και άγχος για την γεννά πάλι ε;;

Διάβασα όλα αυτά που γράψατε για τις συσπάσεις και τα σπασμένα νερά.

Σε μένα έγιναν λίγο διαφορετικά.

Μια βδομάδα πριν γεννήσω με είχε πιάσει ένας φοβερός πόνος που κράτησε αρκετή ώρα.

Δευτέρα πήγα στον γιατρό και μας είπε ότι σε δυο τρεις μέρες γεννάω.

Τρίτη από το πρωί που ξύπνησα έχανα λίγο λίγο αμνιακό υγρό, ήταν τελείως διάφανο, χωρίς αίμα και βλέννες.

Το απογευματάκι άρχισα λίγο να πονάω και ξεκίνησα για το νοσοκομείο.

Στις 7 το απόγευμα με έκαναν υπέρηχο και καρδιοτοκογραφο, μου είπαν να κάνω για καμιά ώρα βόλτες στην άυλη του νοσοκομείου και να ξαναπάω.

Στις 8 που ξαναπήγα με βαλαν στην αίθουσα τοκετών.

Στις 10 και μισή έσπασαν τα νερά από μόνα τους και άρχισαν σιγά σιγά οι καλοί πόνοι.

Στις 2 και μισή γεννήθηκε ο Μιχαλακος.

Στο θέμα με τα ψώνια τώρα....χθες είχαμε ένα θεματακι με το μαγαζί που παρήγγειλα κούνια και καρότσι, τα πήρα στην κράνα και τα ακύρωσα και μετά ξεποδαριάστηκα τρέχοντας σε άλλα μαγαζιά.

Αυτή τη βδομάδα μου έρχονται δεματάκια από Ελλάδα με πραγματάκια...χεχεχε

Μέχρι να γεννήσω θα πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα σε συναντήσεις με τους γιατρούς και τις μαίες στο νοσοκομείο.

Α... και όσες πάτε για φυσιολογικό τοκετό μην ξεχάσετε ότι 36η με 37η εβδομάδα πρέπει να κάνετε την εξεταση για τον στρεπτόκοκκο Β.

Φιλάκια.

rFQep1.pngcS9Bp1.png

βρε κοριτσια, ακουστε τι παθαινω μπας και μπορεσετε να μου δωσετε τα φωτα σας...για αρχη λοιπον, δεν πηγαινω και τις τρελες φορες στην τουαλετα (αν και πινω λιτρα νερο και τρωω πολλα φρουτα), τα ποδια μου εχουν γινει σα μπαουλα (αν δε περπατησω λιγο αρχιζουν κ δεν μπορουν να με στηριξουν και τρεμω ολοκληρη), και απο χθες νιωθω σα σφαχτες πισω στην ουρα μου μια στο τοσο, πετρωματα στην κοιλια (λες και ειναι ολο το μωρο μαζεμενο πανω) σε πιο συχνο βαθμο αλλα ακαθοριστα και σημερα νιωθω οτι το μωρο ειναι ετοιμο να πεσει απο κατω..αφου να φανταστειτε προχωραω κρατωντας την κοιλια μου...τι μου συμβαινει???γιατρε μου θα ζησω???? :confused::confused::confused::confused:

βρε κοριτσια, ακουστε τι παθαινω μπας και μπορεσετε να μου δωσετε τα φωτα σας...για αρχη λοιπον, δεν πηγαινω και τις τρελες φορες στην τουαλετα (αν και πινω λιτρα νερο και τρωω πολλα φρουτα), τα ποδια μου εχουν γινει σα μπαουλα (αν δε περπατησω λιγο αρχιζουν κ δεν μπορουν να με στηριξουν και τρεμω ολοκληρη), και απο χθες νιωθω σα σφαχτες πισω στην ουρα μου μια στο τοσο, πετρωματα στην κοιλια (λες και ειναι ολο το μωρο μαζεμενο πανω) σε πιο συχνο βαθμο αλλα ακαθοριστα και σημερα νιωθω οτι το μωρο ειναι ετοιμο να πεσει απο κατω..αφου να φανταστειτε προχωραω κρατωντας την κοιλια μου...τι μου συμβαινει???γιατρε μου θα ζησω???? :confused::confused::confused::confused:

μηπως να μιλησεις με το γιατρο;;; Αντι να κανουμε εμεις τους γιατρους;;; Είσαι και στο μήνα σου;;;

as1cHrkuM2B0000MDAwMTQwOGx8MDAwMzE4OGR8bXkgZGF1Z2h0ZXI.gifURFVp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...