Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 42 λεπτά , Antonia_ είπε:

Γενικά θέμα με το σπέρμα είχε από παλιά. Είχε κιρσοκήλη την οποία χειρουργησε αλλά δεν έγινε κ κάτι. Είδα ξανά τη σαλπιγγογραφια και γράφει κ στις δύο σάλπιγγες ήπια διάταση με έξοδο κλπ. Την έδειξα στον εξωσωματικο τον νέο κ είπε ότι δεν χρειάζεται χειρουργείο. Θα τη δείξω κ στην δική μου τη γυναικολόγο που με παρακολουθεί να δούμε.

Αυτό να κάνεις, αν συμφωνούν οι απόψεις τους προχωράς προφανώς κάτι βλέπουν παραπάνω από το πόρισμα. Οι γιατροί μας ξέρουν καλύτερα! 

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

εστειλα ηδη e-mail...ελπιζω να με ενημερωσει...ευτυχως που υπαρχουν και οι μανουλες που εχουν θηλασει και μας βοηθανε γιατι αν περιμεναμε απο τους γιατρους και τις μαιες...

76IGp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλησπέρα κοιλίτσες,

τι βλέπω οργανωθήκατε ε;

Μπράβο έτσι καλά κάνετε που τα ψάχνετε από τώρα, να είστε προετοιμασμένες όταν έρθουν τα μωράκια.

Κοιμήθηκα το βράδυ αγκαλιά με το μαξιλάρι θηλασμού...είναι τέλειο...πολύ με βόλεψε.

Μετά θα το βάζω γύρω από τον μπεμπη όταν θα κοιμάται.

Σήμερα πρέπει να κάτσω να μετρήσω από ρουχαλακια τι έχω πάρει μέχρι τώρα, να δω τι άλλο μου λείπει.

rFQep1.pngcS9Bp1.png

Καλησπέρα κοιλίτσες,

τι βλέπω οργανωθήκατε ε;

Μπράβο έτσι καλά κάνετε που τα ψάχνετε από τώρα, να είστε προετοιμασμένες όταν έρθουν τα μωράκια.

Κοιμήθηκα το βράδυ αγκαλιά με το μαξιλάρι θηλασμού...είναι τέλειο...πολύ με βόλεψε.

Μετά θα βάζω γύρω από τον μπεμπη όταν θα κοιμάται.

Σήμερα πρέπει να κάτσω να μετρήσω από ρουχαλακια τι έχω πάρει μέχρι τώρα, να δω τι άλλο μου λείπει.

Ολυμπία μού εσύ που είσαι και παλιότερη, μήπως μπορείς να μου πεις τι χρειάζομαι απο ρουχαλάκια για αρχή;;;

as1cHrkuM2B0000MDAwMTQwOGx8MDAwMzE4OGR8bXkgZGF1Z2h0ZXI.gifURFVp3.png

Σίγουρα θα χρειαστείς, για αρχή, ρουχαλακια που θα τα φοράει μέσα στο σπίτι (αν δεν κάνω λάθος έχετε σκοπό να σαραντίσετε).

Κορμάκια(εσώρουχα) κοντομάνικα και αμάνικα.

Φορμακια βαμβακερά (ολόσωμα)

Νούμερα πάρε 50/56 και 62 γιατί μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

Καλτσακια.

Σαλιαρες πολλες.

Πετσέτες για το μπάνιο.

Σελτεδακια, πετσετακια τετράγωνα, κουβερτούλα βαμβακερή...

Σε προηγούμενες σελίδες υπάρχει και μια λίστα, δεν θυμάμαι ποια την είχε κάνει, κοιτά και εκεί γιατί εγώ, περάσαν τα χρονιά και μπορεί να ξεχνάω κάτι...χεχεχε

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να πάρετε πολλά πράγματα γιατί τα μωράκια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνουν να τα βάλουν.

Το ξέρω ότι είναι όλα πολύ όμορφα και θέλετε να τα αγοράσετε όλα, άλλα συγκρατηθείτε είναι κρίμα τα λεφτά που θα δώσετε τσάμπα.

Είχα κάνει και εγώ αυτό το λάθος στον Μιχάλη και όλα του τα ρουχαλακια ήταν ολοκαίνουργια, λυπομουνα που τα έδινα.

rFQep1.pngcS9Bp1.png

Διαφημίσεις

Σίγουρα θα χρειαστείς, για αρχή, ρουχαλακια που θα τα φοράει μέσα στο σπίτι (αν δεν κάνω λάθος έχετε σκοπό να σαραντίσετε).

Κορμάκια(εσώρουχα) κοντομάνικα και αμάνικα.

Φορμακια βαμβακερά (ολόσωμα)

Νούμερα πάρε 50/56 και 62 γιατί μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

Καλτσακια.

Σαλιαρες πολλες.

Πετσέτες για το μπάνιο.

Σελετδακια, πετσετακια τετράγωνα, κουβερτούλα βαμβακερή...

Σε προηγούμενες σελίδες υπάρχει και μια λίστα, δεν θυμάμαι ποια την είχε κάνει, κοιτά και εκεί γιατί εγώ, περάσαν τα χρονιά και μπορεί να ξεχνάω κάτι...χεχεχε

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να πάρετε πολλά πράγματα γιατί τα μωράκια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνουν να τα βάλουν.

Το ξέρω ότι είναι όλα πολύ όμορφα και θέλετε να τα αγοράσετε όλα, άλλα συγκρατηθείτε είναι κρίμα τα λεφτά που θα δώσετε τσάμπα.

Είχα κάνει και εγώ αυτό το λάθος στον Μιχάλη και όλα του τα ρουχαλακια ήταν ολοκαίνουργια, λυπομουνα που τα έδινα.

την έχω τη λίστα, αλλα δεν ξέρω για αρχη πόσα φορμάκια και πόσα εσωρουχάκια.

καλησπερα...

εγω μαλλον δεν θα καταφερω να σαραντησω στο σπιτι,λογω πολλων υποχρεωσεων,αν κ θα το ηθελα πολυ,επειδη συνηθως μετα τη γεννα,δεν ειμαι κ για πολλες βολτες...ελπιζω να καταφερω να κατσω τουλαχιστο για καποιες μερες μεσα να δυναμωσει κ το μωρο πριν το φερω σ επαφη με κοσμο.δυστυχως υπαρχουν δουλειες που γινονται μονο απο εμενα,επειδη ο αντρας μου πρεπει να δουλευει κιολας,αλλα πιστευω οτι θα τα καταφερουμε κ αυτη τη φορα...

το ζητουμενο στο σαραντισμα ειναι κατα τη γνωμη μου το οτι δινεται στο μωρο η δυνατοτητα ν αναπτυξει αντισωματα.

απο ρουχαλακια εγω νομιζω οτι ειμαι κομπλε,συμφωνω με τη λιστα της ολυμπιας,κι εχω να προσθεσω μια φορμα εξοδου για 3-6 μηνων(καπου 68 εκ) κ μια για 6-9(74 εκ) για μας που γενναμε καλοκαιρακι.το γραφω τωρα γιατι αυτη την εποχη μπορουμε να βρουμε χειμερινα σε πραγματικα καλες τιμες.βρηκα πχ στο στοκ του ορχηστρα φορμα εξοδου με 15 ευρω...δε νομιζω να με παρεξηγησει ο σπορος που θα ειναι προπερσινο μοντελο......

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06

ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.9.10 κ θηλαζει.........ακομα :-)

καλησπερα...

εγω μαλλον δεν θα καταφερω να σαραντησω στο σπιτι,λογω πολλων υποχρεωσεων,αν κ θα το ηθελα πολυ,επειδη συνηθως μετα τη γεννα,δεν ειμαι κ για πολλες βολτες...ελπιζω να καταφερω να κατσω τουλαχιστο για καποιες μερες μεσα να δυναμωσει κ το μωρο πριν το φερω σ επαφη με κοσμο.δυστυχως υπαρχουν δουλειες που γινονται μονο απο εμενα,επειδη ο αντρας μου πρεπει να δουλευει κιολας,αλλα πιστευω οτι θα τα καταφερουμε κ αυτη τη φορα...

το ζητουμενο στο σαραντισμα ειναι κατα τη γνωμη μου το οτι δινεται στο μωρο η δυνατοτητα ν αναπτυξει αντισωματα.

απο ρουχαλακια εγω νομιζω οτι ειμαι κομπλε,συμφωνω με τη λιστα της ολυμπιας,κι εχω να προσθεσω μια φορμα εξοδου για 3-6 μηνων(καπου 68 εκ) κ μια για 6-9(74 εκ) για μας που γενναμε καλοκαιρακι.το γραφω τωρα γιατι αυτη την εποχη μπορουμε να βρουμε χειμερινα σε πραγματικα καλες τιμες.βρηκα πχ στο στοκ του ορχηστρα φορμα εξοδου με 15 ευρω...δε νομιζω να με παρεξηγησει ο σπορος που θα ειναι προπερσινο μοντελο......

Για μετά την έχω βολέψει μια χαρά. Ένα φιλικό ζευγάρι έχει ένα κοριτσάκι 1,5 χρονών και ένα αγοράκι 2 μηνών, με ρώτησαν αν θέλω τα ρούχα τα οποία τα περισσότερα της μικρής ίσα που τα έπλυναν και τα φόρεσε μια φορά. Έτσι θα δω τι θα μου δώσουν και πολύ, πολύ να της παίρνω κανα δυο αλλαξιές καινούργιες.

Για μετά την έχω βολέψει μια χαρά. Ένα φιλικό ζευγάρι έχει ένα κοριτσάκι 1,5 χρονών και ένα αγοράκι 2 μηνών, με ρώτησαν αν θέλω τα ρούχα τα οποία τα περισσότερα της μικρής ίσα που τα έπλυναν και τα φόρεσε μια φορά. Έτσι θα δω τι θα μου δώσουν και πολύ, πολύ να της παίρνω κανα δυο αλλαξιές καινούργιες.

κι εγω καπως ετσι εχω βολευτει σε αρκετα πραγματα...ειδικα στα μικρα νουμερα,δεν τα φοραν κ πολυ...εγω εδωσα τα ρουχα του δημητρη κ πολλα απο αυτα ηταν αφορετα (κ μετα χτυπουσα το κεφαλι μου στον τοιχο οταν εμαθα οτι κι αυτος ειναι αγορι...ευτυχως,αποκατασταθηκα....

για τα πρωτα νουμερα,μαλλον 6-7 κοματια απο καθε ειδος σου ειναι αρκετα...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

Διαφημίσεις

καλησπερα...

εγω μαλλον δεν θα καταφερω να σαραντησω στο σπιτι,λογω πολλων υποχρεωσεων,αν κ θα το ηθελα πολυ,επειδη συνηθως μετα τη γεννα,δεν ειμαι κ για πολλες βολτες...ελπιζω να καταφερω να κατσω τουλαχιστο για καποιες μερες μεσα να δυναμωσει κ το μωρο πριν το φερω σ επαφη με κοσμο.

Καλά δεν το συζητάω, ούτε και εγώ πρόκειται να σαραντίσω.

Λια μου ειδικά εσύ με τόσα παιδάκια και τόσες υποχρεώσεις, είναι αδύνατο.

Εγώ τον Μιχάλη τον έβγαλα έξω μέσα σε μια εβδομάδα (όχι σε κόσμο αλλά έξω στην φύση)

και δεν μου έγινε καθόλου αρρωστιάρης, ίσα ίσα είχε συνηθίσει έξω και δεν μπορούσα να τον μαζέψω μετά.

Να φανταστείς με μείον 10 βαθμούς και χιονιά και πάλι δεν μαζευόταν στο σπίτι.

Λοιπόν μέτρησα τι έχω αγοράσει μέχρι στιγμής

1 πικέ κουβέρτα

1 αντηλιακή κουβέρτα

3 πετσέτες για τον ώμο (ρέψιμο)

3 σαλιάρες (θέλω ακόμα πολλές)

5 κορμάκια εσώρουχα αμανικα

7 " " με κοντό μανίκι

2 " " με μακρύ μανίκι

2 πυτζαμακια μακρυμανικα

3 φορμακια

1 σετ (παντελόνι, μπλούζα, ζακέτα)

4 σετ (παντελόνι, μπλούζα)

και το κορυφαίο 1 τζιν παντελόνι...χαχαχα

rFQep1.pngcS9Bp1.png

dimrous,ο δικος μου ειναι ξαπλωμενος εγκαρσια με κεφαλι κ ποδια στα πλευρα μου...ειναι εποχη τωρα που ανοιγουν τα πλευρα καθως μεγαλωνει η μητρα...

ολυμπια,πηρα κι εγω ενα τζιν παντελονι αλητικο με το απαραιτητο αμανικο,για οταν θα βγει απο το μαιευτηριο,ειναι κ το μοναδικο ρουχο που αγορασα.το χρυσοπληρωσα,αλλα θα βγει τυπας...

το μωρο δυστυχως θα πρεπει να το πηγαινω στο κεντρο που κανει ο δημητρης τις λογο εργο κλπ θεραπειες του,που θα ειναι κι αλλα παιδακια που παρακολουθουν συνεδριες (με τις ιωσεις που συνεπαγονται) γι αυτο φοβαμαι (κ γι αυτο θελω να θηλασω κυριως).δεν ειναι ακριβως το καταληλλοτερο μερος για νεογεννητο....

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

Και εγώ δεν πρόκειται να σαραντίσω από τις 20 Σεπτέμβρη θα πρέπει να λείπω από το σπίτι για κανένα τετράωρο. Ευτυχώς η πεθερά μου είναι μόλις 50 χρονών, δεν εργάζεται και μένει από κάτω, οπότε καταλαβαίνετε αναλαμβάνει υπηρεσία. Βέβαια δε θα λείπω και πολύ, μπορεί και να κοιμάται που θα λείπω. (ελπίζω!!!)

Κοριτσάκια μην αγχώνεστε με τις συμβούλους θηλασμού, μπορεί να μη τις χρειαστείτε καν (εγώ για παράδειγμα δεν χρειάστηκα, όταν είχα πρόβλημα εστελνα πμ στην Αγλαία ή εκανα ερώτηση στο φόρουμ). Πάρτε τα φυλλάδια της LLL, διαβάστε ό,τι μπορείτε απ' το φόρουμ και αν μπορείτε πάρτε τα βιβλία της Πατσούρου (είναι παιδίατρος στη Θεσ/κη, πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού), 2 τόμοι είναι, ο πρωτος είναι γενικός (και ο πιο χρήσιμος θα έλεγα) και ο δεύτερος αναφέρεται σε ειδικές περιπτώσεις και προβληματα), 30 ευρώ ο κάθε τομος εχει, αν θυμάμαι καλά.

theolvas για το θεμα του μεγάλου στήθους βρήκα τα εξής στο βιβλίο της Πατσούρου τόμος Β, σελίδα 120: "Εάν έχετε πολύ μεγάλο στήθος: 1.βρείτε τουλάχιστον δυο καλά βαμβακερά σουτιέν, για να εχετε πάντα ένα καθαρό να φοράτε. 2.Μπορείτε να στηριζετε κάτω απ' το στήθος μια μικρή πετσετα διπλωμένη σε κύλινδρο ή το εσωτερικό από ένα ρολό τουαλέτας. Έτσι δεν πέφτει μεγάλο βάρος στο μωρό και δε χρειάζεται να συγκρατεί το στήθος με το στόμα του".

Επίσης προτείνεται η ξαπλωτή σταση θηλασμού ή η στάση κάτω απ' τη μασχάλη. Στον Α' τόμο σελ.93 περιγράφει τη στάση αυτή: "στη στάση κατω απ τη μασχάλη, όταν το μωρό θηλάζει λόγου χάρη στο αριστερό στήθος, το κεφάλι του συγκρατείται από το αριστερό χέρι της μητέρας. Το σώμα του μωρού βρίσκεται κάτω απ τη μασχάλη της μητερας, ο ποπος του ακουμπά εκεί που ακουμπά η πλάτη της μητερας και τα πόδια του είναι σηκωμένα προς τα πάνω. Προσέξτε, τα πόδια του μωρού δεν πρέπει να ακουμπούν εκεί που ακουμπά η πλάτη της μητέρας, γιατί εάν το μωρό κλωτσήσει έχοντας τη θηλή στο στόμα του, μπορεί να σας πονεσει και να σας τραυματίσει"

Επίσης ενδιαφέρον το ποστ του παιδίατρου κ.Παπαβεντση που ειναι και πιστοποιημενος σύμβουλος γαλουχίας "Λανθασμένες οδηγίες που βλάπτουν τον θηλασμό" εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=62223

dJzIp2.png Fysmp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...