Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 42 λεπτά , Antonia_ είπε:

Γενικά θέμα με το σπέρμα είχε από παλιά. Είχε κιρσοκήλη την οποία χειρουργησε αλλά δεν έγινε κ κάτι. Είδα ξανά τη σαλπιγγογραφια και γράφει κ στις δύο σάλπιγγες ήπια διάταση με έξοδο κλπ. Την έδειξα στον εξωσωματικο τον νέο κ είπε ότι δεν χρειάζεται χειρουργείο. Θα τη δείξω κ στην δική μου τη γυναικολόγο που με παρακολουθεί να δούμε.

Αυτό να κάνεις, αν συμφωνούν οι απόψεις τους προχωράς προφανώς κάτι βλέπουν παραπάνω από το πόρισμα. Οι γιατροί μας ξέρουν καλύτερα! 

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

κωνκων,εισαι πολυυυ κακια......κ για να γινω κι εγω λιγο.....εχω παρει μονο 4 κιλα..........

(για τα φαγητα που λες).οσο για το φιλο που σου εταξε τη βαφλα,γνωρισε τον κ σ εμας........

ζουζουνελ,αμα χρειαστεις οτιδηποτε απο γιατρους,πες μου.εχω κανει ολοκληρη διατριβη 3 χρονια με τον μπαμπα μου....περαστικα στη μαμα σου κ κουραγιο.καλα θα κανεις που θα παρεις κι αλλες γνωμες...η δικια μου θα το αφαιρεσει κατα σεπτεμβριο,μας ειπαν πως ειναι οκ.

μπουμπου,κ παλι περαστικα στη μικρουλα...

ιντι,καλημερα...να μας πεις ποσο πηγε η μπουμπου (να τη βαλω κ στη λιστα με τις νυφες....)

μαιρη,καλο νεο ειδικα γι αυτες που εχουν προγραμματισει γεννα εκει...να φανταστω οτι κ οι αμοιβες των γιατρων θα μειωθουν αναλογα με το κοστος των δωματιων???παντως εμενα η γεννα θα μου στοιχισει στην χειροτερη περιπτωση 1500 μαζι με γιατρο,μαια κ δικλινο δωματιο.

συν ενα ποσο που θα δωσω στη συμβουλο θηλασμου...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06

ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.9.10 κ θηλαζει.........ακομα :-)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

... για δωσε συνταγή για τη γαριδομακαρονάδα...

ναι,ναι...για δωσε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

καλημεραααααααα,τι κανετε κοιλουμπες???εγω πηζω στη δουλεια...

καλα δεν ντρεπεστε πρωι πρωι για φαγητα μιλατε....

εγω εφαγα σαντουιτσακι το πρωι και ενα μεγαλο ποτηρι γαλα και ειμαι μια χαρα

λιακι μια χαρα τα νεα με το μωρακι σου μπραβο....

συγνωμη ολες εχετε υγρα στο στηθος ...εγω ουτε σταγονα...πραγματικα θελω να θηλασω και εχω αγχωθει με αυτο...

ρε κοριτσια σημερα απο το πρωι εχω δυο μικρα προβληματακια...1ο νοιωθω ενα ψιλοτραβηγμα χαμηλα αριστερα στην κοιλια....

και 2ο δεν μπορω να παρω ανασα με τη ζεστη στεγνωνει η μυτη μου και δυσκολευομαι να ανασανω...γκρρρρρρρρρρρρρρ

76IGp3.png

καλημερα...πωπω σε σκεφτομαι με τη δουλεια κ την κοιλαρα...κ τοση ζεστη..........

κουραγιο,πλησιαζει η αδεια......

το πρωτογαλα δεν εχει σχεση με το αν θα εχεις γαλα η οχι.

εγω σε ολες τις εγκυμοσυνες ειχα πρωτογαλα,αλλα απο γαλα..ολο κατι γινοταν κ κοβοταν μαχαιρι...

η ζουζουνελ απο την αλλη ειπε πριν λιγο οτι δεν ειχε σταγονα πρωτογαλα,αλλα θηλασε πολυ.κι αν δεν κανω λαθος,το ιδιο ειχε πει κ η galat,αρα μην αγχωνεσαι...

απ οτι εχω καταλαβει το αν θα εχεις γαλα εξαρταται απο τη διατροφη που θα κανεις,κ το ποσο σοβαρα θα παρεις το θηλασμο.εχω ακουσει οτι οσο πιο πολυ βαζεις το παιδι στο στηθος (δηλ να μη του δινεις συμπληρωματα,ακομα κι αν χρειαζεται να θηλαζεις καθε μια ωρα),τοσο πιο πολυ γαλα θα κατεβαινει.εμενα απο αγχος κ στεναχωρια κοπηκε (η ετσι νομιζα) το γαλα μου,κ παρολα αυτα,καθομουν κ αρμεγα 2 ωρες για να βγαλω εστω 50 γρ μπας κ το ξανακατεβασω.μαλλον εκανα κατι λαθος ομως...{διορθωστε με οι εμπειρες αν εχω κανει καπου λαθος}...τωρα θα το ξαναπαλεψω,πιο "επαγγελματικα"αυτη τη φορα κι ο θεος βοηθος...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

ΠΕΣ ΤΟΥ ΤΑ happiness ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ...

ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ..

ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΓΡΟ.. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΗΣΩ? Ή ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!! ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΛΑΣΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ...

theolvas ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΓΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ??? ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

9aa416c46d.png

91b0ef346a.png

Διαφημίσεις

κωνκων,εισαι πολυυυ κακια......κ για να γινω κι εγω λιγο.....εχω παρει μονο 4 κιλα..........

Απαπαπα κακίες......Γι αυτο κ εγω έχω πάρει 12 κιλά:D.

zouzounel μου αυτοσχεδίασα. Εβαλα γαριδες τις τσιγαρισα με λιγο σκορδο, κρεμμυδακι φρεσκο και μανιταρια και τα εσβησα με κρασι. Μετα εβαλα την κρεμα γαλακτος, μαϊντανο, λιγο κροκο κοζανης και αλατι-πιπερι. Εβρασα τα μακαρονια και τα ανακατεψα όλα μαζί.:D

happiness μηπως χρειάζεσαι λίγη ξεκουραση? Πίνε αρκετα υγρα τωρα με τη ζέστη.

Απαπαπα κακίες......Γι αυτο κ εγω έχω πάρει 12 κιλά:D.

zouzounel μου αυτοσχεδίασα. Εβαλα γαριδες τις τσιγαρισα με λιγο σκορδο, κρεμμυδακι φρεσκο και μανιταρια και τα εσβησα με κρασι. Μετα εβαλα την κρεμα γαλακτος, μαϊντανο, λιγο κροκο κοζανης και αλατι-πιπερι. Εβρασα τα μακαρονια και τα ανακατεψα όλα μαζί.:D

happiness μηπως χρειάζεσαι λίγη ξεκουραση? Πίνε αρκετα υγρα τωρα με τη ζέστη.

ωραια φαινεται η συνταγη...εγω κανω μακαρονοσαλατα με μπεικον και κοτοπουλο,εχω ομως καιρο να τη φτιαξω...

νερο....μπορει να φτανω και τα 5 λιτρα τη μερα ειναι αρκετα???και δεν υπολογιζω και το γαλα ή κανα χυμο που θα πιω ενδιαμεσα

76IGp3.png

ευτυχως αυριο δεν δουλευω και θα κοιμηθω λιγακι το πρωι παραπανω....:D:D:D:D:D:D

χθες που με ειδε μια φιλη μου ,μου ανεφερε οτι τα ποδια μου φαινονται πρησμενα...εγω δεν το καταλαβαινω ομως ...λετε να φταει που καθομαι 7 ωρες σε μια καρεκλα?

76IGp3.png

χαπινες,το αλλαξα γιατι ειχαμε ολες το ιδιο κ μπερδευομουν πολυ οταν εψαχνα τα μηνυματα...εχω βρει κ κατι αλλα καλα εδω http://lilypie.com/...

ηταν να μη παρω φορα...

σκεφτομαι ομως οτι αν βαλω για ολα τα παιδια,μαλλον θα γινει η υπογραφη πολυ μεγαλη,ε???

κωνκων,με ποσα κιλα ξεκινησες την εγκυμοσυνη????γιατι εγω την ξεκινησα με πολλααααα (απο τις προηγουμενες κ ειδικα απο την πρωτη...) γι αυτο δεν πρεπει να παρω πολλα....

πλακα κανω...ειμαι λιχουδα...

κ το κακο ειναι οτι τωρα που μπορω να φαω ας πουμε ανετα,εχω τοσες πολλες ναυτιες που μονο να σκεφτομαι το φαγητο μπορω...

κι εσυ (οπως κ η μπουμπου) κερνατε συνεχεια λιχουδιες...........

λιενκα,δεν εχω εμπειρια απο θηλασμο,αλλα μου ειχαν πει οτι καποια πραγματα δεν πρεπει να τρωει μια θηλαζουσα,γιατι επηρεαζουν τη γευση κ την ποιοτητα του γαλακτος.ο συγχωρεμενος μπαμπας μου στο δημητρη μου,μου ελεγε να πινω σουμαδα (ενα ποτο απο πικραμυγδαλο με ζαχαρη) γιατι του ειχαν πει οτι "κατεβαζει" το γαλα.επισης μπροκολο κ κουνουπιδι,σκορδο κ κρεμμυδι κ λεμονι μου ειχαν πει οτι χαλαν τη γευση κ την οσμη,αλλα δεν ξερω αν ισχυει...

αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι οτιδηποτε βαζεις στον οργανισμο σου,περναει στο γαλα,αρα κ τα συντηριτικα κ λιπαρα απο junk σουβλακια κ πιτσες,μαλλον δεν κανουν καλο...

galaaaaaaat,ζουζουνελ,κι οποια αλλη ξερει,φωτιστε μας.....

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

Διαφημίσεις

Τι κάνετε? Δε σας προλαβαίνω πια... αλλά θα βάλω σύντομα στο σπίτι internet κ ετσι θα σας πετυχαίνω κ εγώ τα βράδια :tongue:

Χαίρομαι που διαβάζω καλά νέα σας... άντε κοριτσάκια μου έτσι να πάμε μέχρι τέλους...

Φιλάκια σε όλες

bunbunsrd20100817_-8_O+kouklos+mou+einai.png

EP8Ip2.png

Τι κάνετε? Δε σας προλαβαίνω πια... αλλά θα βάλω σύντομα στο σπίτι internet κ ετσι θα σας πετυχαίνω κ εγώ τα βράδια :tongue:

Χαίρομαι που διαβάζω καλά νέα σας... άντε κοριτσάκια μου έτσι να πάμε μέχρι τέλους...

Φιλάκια σε όλες

πως εισαι σημερα???καλυτερα ελπιζω...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ 11.4.09

Λοιπον για τον θηλασμό καταρχήν θα πάρετε πολλές πληροφορίες και απ' το φόρουμ. Διαβάστε τώρα που έχετε χρόνο (όσες έχετε δλδ), γιατι μετά θα τρέχετε και μόνο ερωτησεις θα προλαβαίνετε να κάνετε!

Για τη διατροφή, δεν εχει καμια μα καμία σημασια το τι θα τρώτε. Μην ακούσετε πεθερομαμαδες που λένε (συνηθως) τα δικά τους ασχετα και αγχωθείτε. Το γάλα παράγεται όσο το μωρό θηλάζει. Οσο πιο συχνά βαζεις το μωρό στο στήθος, τόσο πιο πολύ γάλα παράγεις.

Μπορείς να τρως ό,τι θες (και σουβλάκια και τζατζίκια και σκορδαλιές), αρκει να εχεις χρόνο να μαγειρεύεις! Ακόμα και αν δεν τρως καλά, η ποσότητα και η ποιότητα του γάλακτος δεν επηρεάζεται. Σκεφτείται στις χωρες του τρίτου κόσμου που οι μαμαδες στην κυριολεξία δεν εχουν να φανε... τα μωρα τους τα θηλάζουν όσο πιο πολύ μπορούν, χωρίς πρόβλημα. Ούτε αυτό που λενε "να πινεις πολλά υγρά και να τρως σούπες" ευσταθεί. Αλλά σίγουρα όσο θηλάζετε, τοσο θα διψάτε, ο οργανισμός σας από μόνος του θα προσπαθεί να αναπληρώσει τα υγρά που χάνει, κυρίως από την εφίδρωση θα έλεγα εγώ, γιατι θηλάζοντας -ειδικά τον πρώτο καιρό- θα γίνεστε μούσκεμα στον ιδρώτα.

O μόνος περιορισμός στις τροφές που καταναλωνει η μαμα ειναι τα αγελαδινα προϊόντα. Δεν ειναι υποχρεωτικό, αλλά προληπτικά καλό θα ήταν να μην πλακώνεστε στο αγελαδινό γάλα, τα παγωτά κλπ. Υπάρχει περίπτωση το μωρό να παρουσιάσει αλλεργία στην αγελαδινή πρωτεϊνη γάλακτος και να επηρεάσει το εντεράκι του (το πρώτο σύμπτωμα είναι αίμα στα κακα). Μπορείτε άφοβα να καταναλώνετε κατσικίσιο γάλα και τυριά. Υπάρχουν και περιπτώσεις σοβαρών αλλεργιών, όπου η μαμα πρεπει να ακολουθήσει πιο αυστηρή διαιτα, οπότε και περιορίζεις όλα τα αγελαδινα προϊόντα από τη διατροφή σου (μοσχάρι, τυριά, ακόμα και τα κρυμμένα γαλακτοκομικά πχ σε μπισκότα, ψωμί κλπ). Σε πιο "βαρειες" περιπτώσεις αλλεργίας κοβεις από τη διατροφή της μαμας και ντομάτες, χοιρινό κρέας, ψάρι... και δε θυμαμαι τι άλλο, ελπίζω να μη χρειαστεί καμια μας να κανει τέτοια διατροφή. Πάντως όσο πιο πολύ θηλάσετε τα μωράκια σας, τόσο περισσότερο προστατεύονται από τις αλλεργίες και μη σας πει κανείς να δωσετε "ειδικά" "υποαλλεργικά" γάλατα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το γάλα της μαμας!

Επειδη δεν θα ξερετε την ποσότητα που θα τρώει το μωρό, θα το παρακολουθείτε εμμεσα: δλδ θα μετράτε πόσες πάνες λερώνει με κακάκια κάθε μέρα (τον πρωτο καιρό θα πρέπει να είναι 6-7) και πόσες μόνο με τσισάκια. Η κάθε πάνα με τσίσα θα πρεπει να περιεχει τουλάχιστον 40ml (θα το καταλαβαίνετε από το βάρος: παρτε μια πάνα, ριξτε 40ml νερού πχ με ενα ποτηρι/δοσομετρητη που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα και καθε φορά "ζυγιζετε" με το χέρι). Επίσης παρακολουθουμε το βαρος του μωρού, το ζυγίζουμε κάθε εβδομαδα, ίδια μέρα (οχι καθε μέρα, ούτε πριν και μετά το φαγητο, δεν είναι ασφαλεις ζυγίσεις αυτές).

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε γάλα! Απλά πρεπει να εχετε τα αυτιά σας κλειστά στις λαθος οδηγίες που σιγουρα θα σας δωσουν γυναικολογοι/μαιες/παιδίατροι. Δεν υπάρχουν ωράρια στον θηλασμό, δεν ταϊζουμε το μωρό με το ρολόι καθε 3 ωρες, του προσφέρουμε το στήθος όποτε και για όσο θέλει (ακόμα και 23 ωρες το 24ωρο είναι φυσιολογικό, για ενα νεογέννητο, όσο τρομακτικό και αν ακούγεται!)

Επίσης το γάλα δεν "κοβεται" από στεναχωρια ή αγχος. Οι ψυχολογικοί παράγοντες μπλοκάρουν το ανακλαστικό της ροής και ενώ παράγεται το γάλα, δεν βγαινει από το στήθος (το είχα παθει κι εγώ, μια βραδια μόνο ευτυχώς, μου εξήγησε η Αγλαϊα και το ξεπέρασα). Aν χρειαστειτε βοήθεια, απευθυνθείτε σε σύμβουλο θηλασμού, οχι στον παιδίατρο, οι περισσότεροι (δυστυχώς) δεν ξερουν τι σημαίνει θηλασμός (και το χειρότερο ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να μάθουν) και σε καθε δυσκολία σου λενε να εγκαταλείψεις τον θηλασμό και να ξεκινήσεις γάλα-σκόνη (άλλωστε έχουν και συμφέρον να το προτείνουν). Οι παιδίατροι ας ασχοληθούν με την υγεία των μωρών μας, όχι με τη διατροφή τους, δεν είναι η ειδικότητά τους!

Αυτά για αρχή, δε μου 'ρχεται τώρα κάτι άλλο... ό,τι απορία εχετε, τη συζητάμε.

dJzIp2.png Fysmp3.png

Καλημέρα κοριτσάρες!!!!!! Μη λέτε για φαεί ρε κορίτσια. Ψητό, σαλάτα με μια φέτα ψωμι 5 φορές την εβδομάδα και 2 φορές λαδερό, ψωμί, τυρί. Ευτυχώς μου έχει καλά ενδιάμεσα γεύματα. Και ειλικρινά ρε κορίτσια αυτής της διατροφολόγου μου θα της στήσω άγαλμα. Χθες μετά τις μετρήσεις τη παίρνω τηλέφωνο, με ακούει στα χάλια μου, και η συμβουλή της το απόγευμα θα φας παγωτό βανίλια μου λέει και μετά από 30΄μέτρα ζάχαρο. Το έφαγα, το ευχαριστήθηκα και το ζάχαρο μια χαρά πήγε. Ριμάδα ψυχολογία!!!!!!!!!! Όσο για το θηλασμό μου έχει πει ότι το Α και το Ω για να έχεις γάλα είναι η διατροφή. Θέλει πολλά υγρά, σούπες με κρέας και τέτοια..

as1cHrkuM2B0000MDAwMTQwOGx8MDAwMzE4OGR8bXkgZGF1Z2h0ZXI.gifURFVp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...