Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , MK2012 είπε:

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ακόμα και αν δε παίζει τόσο ρόλο πιστεύω πως είναι κάτι που έπρεπε να έχει ψαχτεί εξ αρχής και να μη προχωρήσω σε ετ αν δεν είχε κοιταχτεί αυτό πρώτα. Αν λέω κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποια κοπέλα. Εφόσον ήδη με την ΑΜΗ στα πατώματα είναι τα πράγματα δύσκολα, έπρεπε αυτό να έχει διορθωθεί ούτως ώστε έστω κ μικρή πιθανότητα να είχα καλύτερα έμβρυα. Στη φάση ππυ είμαι πρέπει να κοιτάω κ τη λεπτομέρεια.

εννοειται αυτο. συμφωνω απολυτως. απλα το λεω απ την αποψη μην αναλωνεις τωρα το μυαλο σου στο αν επαιζα αυτο ρολο. θα το ελεγξεις και το συγκεκριμενο και θα εισαι ξεγνοιαστη απ τη σκεψη. ελπιζω οι φυσικοι να ειναι η λυση. πολλες κοπελες διαβαζω εδω που τα καταφερανε ετσι. κι ο σφακ που ελεγες στην ουσια αυτο πρεσβευει και με αυτους ασχολειται παρα πολυ.

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Kαλημέρα κοιλίτσες! Τι κάνετε?

Να ρωτήσω κατ αρχήν αν καμιά μανούλα χρησιμοποιεί πάνες Libero, έχω 3 κουπόνια των -2,5ευρώ, να τα στείλω με ταχυδρομείο σε όποια τα θέλει.

galat σε βλέπω για tandem nursing :) Εγώ το ήθελα, αλλά ο μικρός μου σταμάτησε να θηλάζει πριν λίγες μέρες, δεν ξέρω τι θα κάνω αν ξαναζητήσει να θηλάσει όταν δει το μωρό, η Πατσούρου πάντως λέει αν σταματήσεις, να μην ξαναρχίζεις. Είδωμεν. Η λίστα σου είναι πολύ καλή! Θα διαφωνήσω μόνο στα εξής: "Γαντάκια για το ξύσιμο" --> διαβασα ότι με τα γαντάκια περιορίζεις την αίσθηση της αφής και οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιούνται. "βαμβάκι" --> δεν μένουν ίνες πάνω στο σωματάκι του μωρού? εγώ χρησιμοποιώ (μεχρι και τώρα) ταμπονάκια ντεμακιγιάζ, μάλιστα πέρνω τα septona, είναι τα μόνα μικροβιακά ελεγμένα. "Σφηνάκι" --> δεν είναι απαραίτητο, αφού οι παιδίατροι πλέον λένε να τα ξαπλώνουμε ανάσκελα τα μωρά, αυτές είναι άλλωστε και οι οδηγίες για την αποφυγή του σύνδρομου αιφνιδίου θανάτου. "λαστεξ για μετά τη γέννα" --> εγώ φόρεσα ζώνη, με βολεψε αρκετά τις πρωτες μερες που με τράβαγε η τομή, δεν είναι απαραίτητο, απλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φανεί χρήσιμη

Olympia99 αυτό που νιώθεις στα πλευρά δεν ειναι απαραίτητα ποδαράκια, ίσως κάποιο άλλο όργανο, η μητρα μεγαλώνει και πιέζει τα πάντα γύρω γύρω, σπρωχνει και το μωρό.. άστα να πάνε... και πού να φτάσουμε στον ένατο!

Maroulita99 μια χαρά τα μπεμπάκια σου! σε θαυμάζω για το κουράγιο σου, μπράβο! εγώ νομίζω θα είχα αγχωθεί πολύ με τρίδυμα!

happiness εκτός από την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, μπορείς να πάρεις το εξάμηνο προστασιας μητρότητας του ΟΑΕΔ και να ζητήσεις απ' τον εργοδότη σου τη γονική άδεια 3,5 μήνες άνευ αποδοχών. Επίσης αν είναι συζητήσιμος, μπορείς να του ζητήσεις να σου δώσει μαζεμένο το μειωμένο ωράριο που δικαιούσαι (βγαίνουν κάπου 3-4 μήνες, δεν είμαι σιγουρη, ρίξε μια ματιά στο φόρουμ, θα βρεις πολλές πληροφορίες), οπότε να, μαζεύονται τόσοι μήνες. Μη τυχόν και παραιτηθείς πριν γεννήσεις, θα χάσεις όλα τα επιδόματα από ΙΚΑ και ΟΑΕΔ! Επίσης ο εργοδότης δε μπορεί να σε απολύσει πριν κλεισεις χρόνο απ' τη γέννα.

DimRous εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ξεκίνησα C, ανέβηκα σε D/E με τον θηλασμο και για την ώρα εκεί εχω παραμείνει, δε βλεπω ιδιαίτερη διαφορά σε αυτή την εγκυμοσύνη. Καθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Απλά είναι πολύ σημαντικό να φοράς τον κατάλληλο στηθόδεσμο, μην πιέζεται το στηθος.

μπου μπου 1000 ευρώ παίρνει ο γιατρός σου? μια χαρά ειναι, εδώ στην Αθήνα οι περισσότεροι έχουν ταρίφα τα 2.000 Τοσα είχε παρει ο δικός μου στην πρωτη γέννα, τωρα δεν τον έχω ρωτήσει ακόμα. Πολλά τα λεφτά όμως γμτ, κι εγώ το σκεφτομαι για δημόσιο, αλλά δεν ξέρω αν τελικά γλιτώσω και πολλά...

Για τα μαιευτήρια που λέτε, εγώ γέννησα στο Λητώ, το επισκεπτήριο ήταν πολύ ΜΑ ΠΟΛΥ αυστηρό, δεν αφήναν κανέναν μετά τη λήξη του. Μαλιστα θυμάμαι όταν έκανε η μητέρα μου μια επεμβαση εκεί, περιμέναμε να την παρουν για χειρουργείο και καθόμασταν στον χωρο αναμονής έξω από τα δωματια, ήρθε ο σεκιουριτι και ηθελε να μας βγάλει εξω, του ειπαμε γιατί καθόμασταν εκεί, και μας υποχρέωσε να μπούμε στο δωμάτιο να περιμένουμε, γιατι θα έβγαζαν τα μωρά! Εμενα προσωπικά μου άρεσε που είναι τόσο αυστηροί! Τα μωρά τα έφερναν σε τακτά διαστήματα, τον δικό μου πάντως μου τον έφερναν και ενδιάμεσα και μάλιστα σε ωρα επισκεπτηρίου, αφού πρώτα εβγαλαν όλους τους επισκέπτες εξω. Παντως είναι πολύ σημαντικό να συνεννοηθείτε και με τις άλλες κοπέλες που θα είστε μαζί στο δωματιο, να βγάζουν μόνες τους τους επισκέπτες τους έξω όταν θα είναι τα μωρά. Βεβαια εμείς που γεννάμε Αυγουστο ίσως γλιτώσουμε τις πολλές επισκέψεις, όλοι θα είναι διακοπές! :)

dJzIp2.png Fysmp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημερα!

Χάλια καιρός μ αυτόν τον αερα!

Ο δικός μου γιατρός παίρνει 1000  και πιστεύω ότι τα αξίζει (και κάπου τόσο ζητάνε και οι γιατροί στα νοσοκομεία). Το πρόβλημα είναι τα λεφτά τις κλινικής για το δωμάτιο.

Πόσο χρεωνουν το 6κλινο? Ξέρω βεβαια οτι αν είσαι σε δημοσιο νοσοκομείο με πολύ λιγοτερα λεφτα θα έχεις πιο άνετο δωματιο, αλλά το θέμα είναι να σε ξεγενησει ο γιατρός που εμπιστευεσαι. Επισκληρίδιο γιατί δεν κάνουν στα δημόσια? Αναισθησιολογος πρεπει να υπάρχει...

ανυπομονω να φτασει η τριτη(25/5) να παμε να δουμε τον μουργο μας...

εσεις ποτε θα ξεκινησετε τα ψωνια???

Αντε με το καλό! Και σιγα σιγα ξεκινηστε τα ψωνια. Εγω δεν έχω πάρει κάτι ακόμα γιατι τα έχω σχεδον όλα απο τον 1ο.

κων κωνακι πολυ το φοβαμαι οτι θα ζητησει... τωρα τελευται μας δειχνει τα δικα της τα βυζακια και λεει θες μανουλα? και μετα αλλαζει και μερια και λεει , θες κι απο δω? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

:lol:χαχαχα φοβερή! Ε ρε γλέντια!

Ωραία η λίστα! Ευχαριστούμε. Απο απορυπαντικό εγω έβαζα απο την αρχη τα ρουχα του στο πλυντηριο με υγρο προδερμ. Το αρκάδι και το πλύσιμο στο χέρι δεν με βολεψε καθολου.

Ρε κορίτσια να σας ρωτήσω, είναι δυνατόν από τώρα να φτάνουν τα ποδαράκια του μέχρι τα πλευρά μου;;

Ώρες ώρες νομίζω ότι τεντώνεται και μου κόβει την αναπνοή.

χαχαχα κ εμένα έτσι είναι. Επίσης μερικες φορες αισθάνομαι οτι κάτι κάνει στο πλάι στη μέση μου και γαργαλιέμαι:D.

Και κάτι άλλο, μην με παρεξηγήσετε, άλλα διαβάζω αυτά που γράφεται για τους γιατρούς σας, τις κλινικές και τον φόβο σας για τα νοσοκομεία και αισθάνομαι σαν εξωγήινος.

Ετσι ακριβως είναι. Οκ καλός ο γιατρός μου αλλά γιατι ρε φίλε ξεγεννας μόνο σε ιδιωτική κλινική? Δεν έχουμε άλλη επιλογη εκτος αν ψάξεις άλλον γιατρο.

Η πεθερά μου γέννησε και τα 3 παιδιά της Γερμανία και μιλάμε για πριν 40 χρόνια και η γυναίκα έχει φρικάρει με αυτά που τις λέω για εδώ.

Α, και κάτι άλλο, έχω καούρες....άρχισα να πίνω γάλα βοηθάει στις καούρες.

Όταν και άμα τις αποκτήσετε δοκιμάστε το.

Καουρες έχω απο πολύ νωρίς:mad: και δεν βοηθάει τιποτα. Με το γάλα για κανα μισάωρο είμαι οκ μετά πάλι τα ίδια. Ο δοκτορ μου προτεινε τα μαλοξ πλας αλλά και πάλι το ίδιο νιώθω. Επίσης μου είπε και για ζαντάκ αλλά νομίζω οτι είναι φαρμακο αυτο και δεν θέλω να το παρω.

Τωρα εχουν καλυτερεψει τα πραγματα απο οτι εχω μαθει, και πιστευω ο λογος ειναι οτι εχει αλλαξει η "βαση" δηλ οι απαιτησεις των μαμαδων που ψαχνονται ολοενα και περισσοτερο...

Μακαρι να έχουν στρωσει τα πράγματα....βεβαια πρεπει να το κυνηγησουμε και εμείς. Αλλες μαμαδες βολευονται που τους κρατάνε το μωρό και αυτες κοιμουνται όλη νύχτα....ναι ναι το άκουσα και αυτό.

Το μόνο που θέλω είναι οταν έχω το μωρό να μην έχει επισκέπτες στο δωμάτιο και φυσικά να μου το φέρνουν όσο πιο συχνά γίνετε για τάισμα.

κοριτσια μου,μου λειψατεεεεεεε...εγω ειμαι τελεια και τα μπουμπουκακια μου το ιδιο...στον τελευταιο υπερηχο ηταν γυρω στα 370-400γρμ το καθενα..ο γιατρος λεει οτι εχουν πολυ καλη αναπτυξη για τριδυμα..το δωματιο μας ειναι ετοιμοκαι πηρα και ενα απλο κρεββατακι για να κοιμαμαι μαζι τους οταν γεννηθουν...και καλος εχοντον των πραγματων θα γεννησω προγραμματισμενα στις 2/9

Μαρουλιτα μουουουου μια χαρά τα ζουζούνια σου!:D Ετοιμο και δωμάτιο ε? Πότε προλάβατε! Αντε με το καλό να το "γεμίσετε" τώρα!

Αχ sorry για το σεντόνι!

Αντε να δω τι θα μαγειρέψω και σήμερα....

Καλημέρα!

galat, eγώ είχα ζητήσει τη λίστα, κι η δική σου μου φαίνεται σωτήρια! Ευχαριστώ!

Maroulita χαίρομαι που είστε καλά και τα τρία σας! Με το καλό η 2/9!

Σ' όλα τα κοριτσάκια με τα προβληματάκια (κλωτσιές,καούρες,κόπωση, αυπνίες) σας στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Επιτέλους θα δω τη μπουμπου μου σήμερα!!! Τίποτα άλλο δεν σκέφτομαι..άντε να δω τί θα κάνω στη δουλειά!

Φιλάκια σ' όλες!

UslQp3.png

UOZVp3.png

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου η πολυτέλεια, λίγες μέρες είναι θα περάσουν. Και εγώ το μόνο που θέλω είναι να έχω τον γιατρό μου. Δυστυχώς εδώ δεν υπάρχουν 6κλινα στις ιδιωτικές κλινικές για γέννα.

Στα νοσοκομεία επειδή υπάρχει εφημερία μαζί με εσένα που πας πάνε άλλες πόοοοσες.....ποια να πρωτοδούν? Θεωρούν ότι αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος δεν είναι απαραίτητη η επισκληρίδιος. Στην εφημερεία δεν είναι και πολλοί αναισθησιολόγοι γι' αυτό και τους κρατάνε για τις καισαρικές. Εκτός αν βρείς κάποιον να τον λαδώσεις ή έχεις δικό σου γιατρό που θα μεσολαβήσει. :mad:

Στην Γενική Κλινική που έκανα την Έλλη μου πάντα μου την έφερναν συγκεκριμένες ώρες εκτός επισκεπτηρίου για να την θηλάσω και τα βράδυα πάντα την ζητούσα και μου την έφερναν 2 φορές. Όπως και να έχει στο σπίτι θα την βρούμε εμείς την άκρη μας.

Θα σας βάλω τον τιμοκατάλογο του Γαληνού για όποια κοπέλα μπορεί να ενδιαφέρετε. Πήγα και από εκεί και μου άφησε καλές εντυπώσεις.

M4B1p3.pngQIghp3.png

Τιμές Γαληνού για τοκετό

Σε φυσιολογικό τοκετό:

2ΚΛΙΝΟ - ΔΩΜΑΤΙΟ 900? + ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ 250~300? + ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 130? + ΑΝΑΙΣΘΗΣ. 150?

1ΚΛΙΝΟ - ΔΩΜΑΤΙΟ 1650?~1900? + ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ 250~300? + ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 130? + ΑΝΑΙΣΘΗΣ. 150?

2DAYS ΔΩΜΑΤΙΟ 630? + ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ 250~300? + ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 100? + ΑΝΑΙΣΘΗΣ. 150? + ΜΑΙΑ 60?

1DAY ΔΩΜΑΤΙΟ 520? + ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ 250~300? + ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 100? + ΑΝΑΙΣΘΗΣ. 150? + ΜΑΙΑ 90?

Σε καισαρική τομή:

3ΚΛΙΝΟ - ΔΩΜΑΤΙΟ 1500? + ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ 0? (περιλαμβάνονται) + ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 130? + ΑΝΑΙΣΘΗΣ. 200?

2ΚΛΙΝΟ - ΔΩΜΑΤΙΟ 1700? + ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ 0? (περιλαμβάνονται) + ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 130? + ΑΝΑΙΣΘΗΣ. 2000?

:!: Προσθέστε επίσης και το ποσό που θα πάρει ο γιατρός σας.

M4B1p3.pngQIghp3.png

Διαφημίσεις

μπου μπου μου σε σχεση με το ΙΑΣΩ οι τιμές είναι τέλειες! Το θέμα είναι τι μπορεί να δωσει ο καθενας... Ευχομαι να τα καταφερετε και έχεις τον γιατρό σου στη γέννα.

Ωραία δεν θα ήταν :idea: στα ιδιωτικά μαιευτηρια αντί να σου φέρουν το παιδί για 1 ώρα ανα 3ωρο να γίνετε το αντίθετο? Να είναι με τη μαμα το μωρό και να το παίρνουν ανα 3ωρο να το αλλάζουν, να το πλένουν, να το εξετάζει γιατρός κ.τ.λ. Θα ήταν πολύ καλύτερα έτσι....:D

Kαλημέρα κοιλίτσες! Τι κάνετε?

Να ρωτήσω κατ αρχήν αν καμιά μανούλα χρησιμοποιεί πάνες Libero, έχω 3 κουπόνια των -2,5ευρώ, να τα στείλω με ταχυδρομείο σε όποια τα θέλει.

Καλε κι εμενα μου εστειλαν και μαλιστα σιγουρα απο το Ιασω απο την πρωτη μου κορη τωρα μετα απο 2 χρονια... λεω να τα κρατησω να παρω του μπομπου τις πρωτες....

galat σε βλέπω για tandem nursing :) Εγώ το ήθελα, αλλά ο μικρός μου σταμάτησε να θηλάζει πριν λίγες μέρες, δεν ξέρω τι θα κάνω αν ξαναζητήσει να θηλάσει όταν δει το μωρό, η Πατσούρου πάντως λέει αν σταματήσεις, να μην ξαναρχίζεις.

Κι εγώ δεν θελω να σου πω την αληθεια, δεν το ηξερα αυτο που λεει η Πατσουρου... θα δουμε...

Η λίστα σου είναι πολύ καλή! Θα διαφωνήσω μόνο στα εξής: "Γαντάκια για το ξύσιμο" --> διαβασα ότι με τα γαντάκια περιορίζεις την αίσθηση της αφής και οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιούνται.

Δεν το ηξερα, εγω της τα φορεσα λιγο στην αρχη γιατι ειχε γδαρθει πολυ, μετα ομως τα πιπιλαγε απο πανω και τα εκανε μουσκεμα οποτε τα βγαλαμε...

"βαμβάκι" --> δεν μένουν ίνες πάνω στο σωματάκι του μωρού? εγώ χρησιμοποιώ (μεχρι και τώρα) ταμπονάκια ντεμακιγιάζ, μάλιστα πέρνω τα septona, είναι τα μόνα μικροβιακά ελεγμένα.

Σεπτονα βαμβακι παιρνω και εγω, επειδη ειανι και οικονομικο! Οχι δεν μενουν ινες, γιατι το βρεχω με νερακι, οταν το πλενω τοπικα!

"Σφηνάκι" --> δεν είναι απαραίτητο, αφού οι παιδίατροι πλέον λένε να τα ξαπλώνουμε ανάσκελα τα μωρά, αυτές είναι άλλωστε και οι οδηγίες για την αποφυγή του σύνδρομου αιφνιδίου θανάτου.

Συμφωνω

Για τα μαιευτήρια που λέτε, εγώ γέννησα στο Λητώ, το επισκεπτήριο ήταν πολύ ΜΑ ΠΟΛΥ αυστηρό, δεν αφήναν κανέναν μετά τη λήξη του. Μαλιστα θυμάμαι όταν έκανε η μητέρα μου μια επεμβαση εκεί, περιμέναμε να την παρουν για χειρουργείο και καθόμασταν στον χωρο αναμονής έξω από τα δωματια, ήρθε ο σεκιουριτι και ηθελε να μας βγάλει εξω, του ειπαμε γιατί καθόμασταν εκεί, και μας υποχρέωσε να μπούμε στο δωμάτιο να περιμένουμε, γιατι θα έβγαζαν τα μωρά! Εμενα προσωπικά μου άρεσε που είναι τόσο αυστηροί! Τα μωρά τα έφερναν σε τακτά διαστήματα, τον δικό μου πάντως μου τον έφερναν και ενδιάμεσα και μάλιστα σε ωρα επισκεπτηρίου, αφού πρώτα εβγαλαν όλους τους επισκέπτες εξω. Παντως είναι πολύ σημαντικό να συνεννοηθείτε και με τις άλλες κοπέλες που θα είστε μαζί στο δωματιο, να βγάζουν μόνες τους τους επισκέπτες τους έξω όταν θα είναι τα μωρά. Βεβαια εμείς που γεννάμε Αυγουστο ίσως γλιτώσουμε τις πολλές επισκέψεις, όλοι θα είναι διακοπές! :)

Καλο αυτο και απο οσο ξερω το Λητω ειναι και πιο οικονομικο...

Μπουμπου υπολογισε τι επιστροφες θα εχεις απο ταμεια κλπ και πηγαινε στο Γαληνο... οι τιμες ειναι καλες απο οτι βλεπω... θα νιωθεςι εσυ καλυτερα, μεγαλο αγχος να ειναι φλου το που θα γεννησεις...

Στελλιτσα τεστ! τι ειναι σελτεδακι???:tongue::tongue::tongue::tongue:

eNeap2.pngTSzHp3.png

καλημερα κοιλουμπες μου...τι κανετε???

εγω κοριτσια θα γεννησω στο μητερα ,η τιμη για το τρικλινο που λεω να παρω ειναι 1550? και ο γιατρος μου μου ειπε 1300 με 1500 θα μου παρει..εκει μεσα...

κι εκει ειναι πολυ αυστηρα και εχουν και καλο νεογνολογο...και οποτε ζητησεις σου φερνουν το μωρακι σου...

ποτε δεν θα ηθελα να γεννησω χωρις το γιατρο μου..

μπου μπου μου οσο για τη δουλεια δεν εχω σκοπο να παραιτηθω πριν παρω ολα τα επιδοματα,σημερα του εκανα μια νυξη και την αλλη βδομαδα θα παω να μιλησω με τη λογιστρια ...και θα τον ενημερωσω καλυτερα...παντως του ανεφερα ηδη οτι εγω δεν μπορω να αφησω το μωρο στους παιδικους απο 3-4 μηνων και τουλαχιστον μεχρι τους 9 μηνες θα ειμαι μαζι του....και οτι ειναι απαραιτητο να μου υπογραψει καποια χαρτια για να παρω τα επιδοματα μου

76IGp3.png

χαχαχαχα λύθηκα στα γελια! Βρε τρελοκομείο γιατι την πειράζεις?:lol::lol::lol:

τα μωρομαντηα δεν ειναι καλα???γιατι χρησιμοποιειται βαμβακι?

happiness στην αρχη τα πλένεις μόνο με νεράκι για να αποφυγεις τους ερεθισμούς. Τα μωρομάντηλα περιέχουν διάφορα συστατικά όπως αρωματικές ουσίες και διάφορα άλλα που καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν αργοτερα.

Διαφημίσεις

happiness στην αρχη τα πλένεις μόνο με νεράκι για να αποφυγεις τους ερεθισμούς. Τα μωρομάντηλα περιέχουν διάφορα συστατικά όπως αρωματικές ουσίες και διάφορα άλλα που καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν αργοτερα.

...ή και καθόλου, θα προσθέσω εγώ. στον δικό μου δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε μωρομάντηλα, ακόμα και εξω αν ήμασταν και είχαμε "ατυχήματα" εχω πάντα μαζί μου τον αφρό της frezyderm ο οποίος δε χρειάζεται καν ξεβγαλμα (καλά, εγώ πάντα τον ξεβγάζω) και ταμπονάκια και τον καθάριζα. εννοείται μόλις γυρίζαμε σπίτι κατ' ευθείαν για πλύσιμο! και καθε φορά, ακόμα και τσισάκια αν εχει κανει, τον πλένω. Δε μου έχει συγκαεί ποτέ.

Αν και δεν είναι ευχαριστη ιστορία, να σας πω γιατί είμαι κατά των μωρομάντηλων...

Ο πατερας μου ήταν καρκινοπαθής... όταν είχε πια καταπέσει πολύ, τις τελευταίες μερες ήταν κατάκοιτος και είχα αναλάβει την καθαριότητά του. Για λίγες μέρες χρησιμοποιούσα μωρομάντηλα, μαλιστα επαιρνα αυτά για νεογέννητα, θεωρούσα ότι ήταν τα πιο αγνά. Τα χρησιμοποιησα 2-3 φορές, αλλά μου έλεγε ότι τον ενοχλούσαν, αισθανόταν άσχημα, τον επιανε και φαγούρα. Σύντομα απέκτησε και πληγη. Τα σταμάτησα λοιπον και χρησιμοποιούσα μόνο νεράκι και πράσινο σαπούνι. Συγνώμη για την αναφορά και την περιγραφή, αλλά ξερετε... τα μωράκια μας δε μπορούν να μας μιλήσουν και να μας πουν ότι νιώθουν άσχημα... Αφήστε που τα μωρομάντηλα ενοχοποιούνται και για ουρολοιμώξεις. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τρεχούμενο νερό και ελαφρύ σαπουνάκι ειδικό για την περιοχή. Και μετά πολύ-πολύ καλό στέγνωμα, εγώ για το στέγνωμα χρησιμοποιώ τα ταμπονάκια, για να μη μένει υγρασία στις διπλίτσες του μικρουλη μου.

dJzIp2.png Fysmp3.png

egv apo 1,5 ετων χρησιμοποιω αλλα μονο αυτα

http://www.babykind.co.uk/wipes.htm#herbalwipes τα πρασινα

ειναι τελεια ειναι πανακια ουσιαστικα οχι μαντηλια και η τιμη ειναι σχεδον ιδια με τα απλα εδω.... σας τα συστηνω με χιλια! εγω ειχα κανει μια τεραστια παραγγελια και εχω ακομα...

Ολα τα αλλα του εμποριου ειναι φουλ στο χημικο... πολυ επικινδυνα και ερεθιστικα...

Κι εμενα δεν εχει συγκαει ποτε, αν και τοπικα σητν αλλαξιερα την επλενα, δεν την πηγαινα ποτε σε μπανιερα , νιπτη ρα κλπ θα ειχα μεινει απο μεση....ηταν πολυ βαρια και τα εκανε και 15 φορες τη μερα....

Παλια σκεφτομουνα το ενδεχομενο να παρω υφασματινες επαναχρησιμοποιουμενες πανες, αλλα βαριεμαι τον κοπο, το πλυσιμο κλπ και αφηνω στην ακρη την οικολογικη μου συνειδηση...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Χίλια μπράβο και ευχαριστώ για τη λίστα!

-σελτεδακια 2-3 μικρα για την αλλαξιερα και για εξω

-τετραγωνα μικρα πετσετακια εχει στο τζαμπο μαλακουλια για τα ρεψιματα, για προχειρη σαλιαρα, γιανα σκουπιζετε τον πωπω στα αλλαγματα

Τί είναι τα σελτεδάκια και ποια η διαφορά τους από τα τετράγωνα μικρά πετσετάκια;;;; (μια προχειρη έρευνα έδειξε ότι τα σελτεδάκια είναι σαν... τετράγωνα μικρά πετσετάκια...)

Επίσης, αν διάβασα καλά λείπει καρεκλάκι αυτοκινήτου;

zouzounel μου δεν είχα ιδέα οτι υπαρχει τέτοιος αφρός...

galat μου που τα ανακάλυψες βρε θηρίο? Ωραία μου φαίνονται.

Εγω χρησιμοποιω μωρομάντηλα και μετά τον σκουπίζω να φυγει η υγρασία. Κρεμουλα βάζω της bepanthol. Δεν είχε ποτέ ερεθισμους και συγκαματα. Σύγκαμα αντιμετωπισα μια φορά μόνο σε τρελή διάρροια.

Καλέ, δεν ξέρω σας λέω, χρειάζομαι μωρουδο-ελληικό/ελληνο-μωρουδιακό λεξικό:) Μου λέει η πεθερά ότι θα μου φτιάξει την προίκα για την κούνια κι εγώ κουνάω το κεφάλι μου και λέω ναι, ναι, λες και ξέρω τι εννοεί:-Ρ

Ανατομία ενός φουσκώματος...:)

http://koilitsa.com/

107fc7d98c.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...