Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Αυγουστος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

κων κων vbac είναι ακριβώς αυτό, φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική. νομίζω ότι επιτρέπεται μετά από 3 χρόνια απ' την πρωτη καισαρική, δεν έίμαι σίγουρη, δεν με απασχόλησε ομολογώ γιατί εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να το επιχειρήσω σε τόσο κοντινές γέννες... στο επόμενο βλέπουμε!

Ο γιατρος την επομενη που γεννησα μου είπε οτι και τωρα να μεινεις έγκυος αν ερθει κανονικα γεννας με φ.τ. δεν μου είχε βάλει χρονικά όρια. Τεσπα...θα δείξει. Το μονο που θελω είναι είμαστε καλά και το μωρακι και εγω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 11,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• happiness

1879

• galat

1750

• DimRous

1091

• amande

977

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Αθηνά, αν δε γίνομαι αδιάκριτη, γιατί χρειάστηκε να κάνεις καισαρική την πρώτη φορά; Ακούω τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα...λέω να μαι και γι' αυτό προετοιμασμένη!

Ανατομία ενός φουσκώματος...:)

http://koilitsa.com/

107fc7d98c.png

O λόγος ηταν υψηλη μυωπια (8 ) . Ο γυναικολογος ειπε βεβαια, εγω δεν εχω προβλημα αν δινει το οκ ο οφθαλμιατρος(σιγα μην το δωσει κανενας γενκως το ΟΚ) νομιζω οτι το μπαλακι των ευθυνων σε αυτη την περιπτωση ειναι κλασσικο.

Εγω δεν πηγα στον οφθαλμιτρο τοτε, για να δει αν υπαρχουν αλλοιωσεις κλπκλπ ηξερα οτι δεν εχει νοημα.

Μετα μου ειπε οτι αν παρολαυτα θες να γεννησεις φυσιολογικα , θα το τραβηξουμε με βεντουζα ! ! !

Εγω ως πρωτομανα και ψαρωμενη δεν μου αρεσε καθολου αυτη η ιδεα, ουτε και ηθελα να ρισκαρω για την μυωπια (φοβουμενη τοτε αποκολληση αμφιβληστροειδους κλπ)και ετσι συμφωνησα σε προγραμματισμενη καισαρικη. Ομως τουλαχιστον του εβαλα ορο οτι θα ειναι στην Πητ πολυ κοντα και οχι 2 εβδομαδες που κανονιζουμε οι περισσοτεροι νωριτερα για να αποφυγουν να χειρουργησουν σε μια μητρα που συσπαται αν εχουν πιασει τη γυναικα οι πονοι.

Οσο και αν εψαξα στο νετ δεν βρηκα στο εξωτερικο πουθενα σαν λογο καισαρικης την μυωπια...

Πιο πολυ ομως τσαντιστηκα(και καλυτερα να μην το μαθαινα) οταν κανοντας ενα πεχαμετρικο τεστ για να δουμε αν υπαρχει διαρροη αμνιακου, και εξεταζοντας με κολπικα μου ειπε οτι ειχα την τελεια εμπεδωση, ηταν ετοιμο να βγει, και λεει αν γεννουσες φυσιολογικα τωρα θα πανηγυριζαμε ,... ,επιανε το κεφαλι του ουσιαστικα και ηταν μια σταλια 3 κιλα... δηλαδη θα ειχα εναν ευκολο, χωρις επιπλοκες τοκετο και νομιζω και χωρις ζορι(αρα η μυωπια ακυρο) και ετσι νιωθω οτι εφαγα εντελως τσαμπα το μαχαιρι... απορω τοτε πως δεν του ειπα να δοκιμασουμε φυσιολογικο...το ειχα αποδεχτει...

Οταν δε τον ρωτησαν στο χειρουργειο τον λογο για τα πρακτικα, τους ειπε λογω υψηλης μυωπιας και σχετικης δυσαναλογιας....

Αυτη, ειναι η ετερη καραμελα οταν δεν υπαρχει μυωπια... οτι το μωρο ειναι μεγαλο για την λεκανη κλπκλπ

Αυτο συμβαινει εξαιρετικα σπανια και συνθως σε γυναικες πραγματικα πολυ κοντες, κατω του 1.50 πχ...

Ομως Στελλιτσα εσυ με την Αριστη δεν χρειαζεται να πονοκεφαλιασεις, καισαρικη θα σου κανει στην εσχατη των εσχατων περιπτωση! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Θα εξαντλησει καθε περιθωριο...

Η φιλη μου που γεννησε προσφατα φυσιολογικά με την Αριστη ειχε μυωπια 5 νομιζω δεν τεθηκε καν τετοιο θεμα...

οσες το φοβαστε παρτε μια γνωμη απο οφθαλμιατρο να δειτε σε τι κατασταση ειναι τα ματακια σας και αποφασιστε μετα... δεν ξερω αν ειναι πραγματικα επικινδυνο, αλλα αν δεν συντρεχουν και αλλοι λογοι νομιζω δεν ειναι απαραιτητη η καισαρικη...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Ναι, όπως σου είχα πει, αυτός ήταν από τους βασικούς λόγους που επέλεξα την Αρίστη... Thanks for sharing, είναι πολύ ωραίο να μαθαίνεις από εμπειρίες άλλων, που μάλιστα τις εχουν επεξεργαστεί μετά... Και το λινκ της Ευτοκίας είναι σούπερ, με κυνηγάνε εδώ και μια ώρα να τελειώσω ένα κείμενο, αλλά κάθισα και το διάβασα όλο!

Ανατομία ενός φουσκώματος...:)

http://koilitsa.com/

107fc7d98c.png

Ναι κι εγω για αυτο πολλες φορες γραφω τις σκεψεις μου, ισως καποια εμπειρια δικη μου βοηθησει καποιον αλλον...

Ευτυχως στα μετα τα γεννας και θηλασμου ειχα ηδη προλαβει να κανω εκτενη ερευνα οποτε ολα καλα...

Ο γιατρος παιζει μεγαλο ρολο...εγω κρατησα αυτον που ειχα απο εφηβη δεν εψαξα αλλου... τωρα αν και γενικα εκανε αψογη δουλεια και ηταν ευγενεστατος και πολυ κοντα μου, μετανιωνω ακομα και για το ιδιωτικο μαιευτηριο... αλλα ενταξει ολα τελεια πηγαν οποτε πρεπει να σταματησω να το σκεφτομαι!

Σας φιλω παω να ξεκουραστω λιγακι κοιμηθηκε το μπουμπουκι μου...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσακια μου γεια σας!!!!!!:)

...καισαρικη κ εγω λογω τυλιγμενου ομφαλιου λωρου....:( ...κ τωρα παλι γιατι ο αντρας μου δεν θελει με τπτ φτ εξαιτιας ολων αυτων που ακουγονται για αυξημενο ρισκο κτλ.....Τεσπα....

...And what about βλαστοκυτταρα;;;;;;;;;;...τι θα κανετε;;;θα κρατησετε;;;;ιδιωτικη ή δημοσια τραπεζα;;;

Πηγα κ στον ντοκτορακο μου.....το νινι μου ειναι 915γρ!!!!!!!!...οι συσπασουλες συνεχιζονται,θα σταματησω τα yutopar 7,5 μηνων κ βλεπουμε...

kisses!!!:):):)

catcatadr20031129_-8_H+LATREIA+MOY+BASILIKH.png

i6mXp3.png

βλαστοκυτταρα δεν κρατησα , ουτε θα κρατησω, νομιζω ειναι υπερτιμημενη ελπιδα για το τι μπορουν να προσφερουν...μαλιστα καπου ακουσα τωρα οτι βλαστοκυτταρα μπορουν να παρθουν και απο τα νεογιλα δοντια η τους φρονημιτες των ενηλικων...

Επισης για τον ιδιο το δοτη ειναι αχρηστα, περισσοτερο για τα αδερφια κανουν...

απο την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ της 28/05/2009

Ποιές είναι οι ιδιότητες των βλαστοκυττάρων που τα κάνουν τόσο πολύτιμα ?

Σύμφωνα με την διευθυντρια Ερευνών στο Ελλ. Ινστιτούτο Παστέρ κα Ρεβέκκα Μάτσα "πρώτον έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται συνεχώς με αποτέλεσμα να αναπαράγονται απερίοριστα και δευτερον είναι πολυδύναμα κύτταρα, δλδ κάτω απο τις κατάλληλες συνθήκες έχουν την δυνατότητα να διαφοροποιηθούν σε διαφορετικούς τύπους κυτταρων (νευρικά, μυικά, κύτταρα της καρδιάς, των οστών κτλ)

Ωστόσο η έρευνα στα βλαστοκύτταρα δεν έφερε μόνο ελπίδες αλλά προκάλεσε και έντονους προβληματισμούς. Τα βιοηθικά ερωτήματα που τίθενται σχετίζονται με το γεγονός ότι πηγή εμβρυικών βλαστοκυττάρων αποτελούν πολύ πρώιμα έμβρυα, στο στάδιο της βλαστοκύστης, πριν απο την εμφύτευσή τους στην μήτρα (όπως αυτά που περισσέυουν και δεν χρησιμοποιούνται στην εξωσωματική γονιμοποίηση)"

Σχόλιο δικό μου: τα ονομάζουν "αργοπορούντα έμβρυα" με την έννοια ότι δεν διαιρούνται με τον ρυθμό που θα έπρεπε, έχουν κάποιου είδους "ανωμαλιες" και η μεταφορά τους στην μήτρα θα οδηγούσε σε προβληματική κύηση. Οπότε δεν "περισσεύουν" ακριβώς αλλά δεν είναι τα πιο κατάλληλα για εμφύτευση.

"Ένας μεγάλος κίνδυνος που εγκυμονεί η μεταμόσχευση εμβρυικών βλαστικών κυττάρων είναι η εμφάνιση όγκων λόγω του γρήγορου και απεριόριστου τρόπου με τον οποίο πολλαπλασιάζονται"

Σχετικά με την επι πληρωμή αποθήκευση των κυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος για πιθανή μελλοντική χρήση απο το ίδιο το νεογέννητο η κα Μάτσα επεσήμανε ότι "αν και η διαδικασία είναι ασφαλής ωστόσο υπάρχουν αρξετά ερωτήματα.

Δεδομένου ότι η δυνατότητα διατήρησής του δεν υπερβαίνει τα 20 χρόνια, είναι αμφίβολο αν θα αποβούν χρήσιμα για το ίδιο το νεογέννητο, εκτός εαν νοσήσει απο παιδική λευχαιμία. Και στην περίπτωση αυτή όμως τα αποθηκευμένα βλαστοκύτταρα θα φέρουν εν δυνάμει την ίδια ασθένεια"

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδος και διευθυντή Ερευνών στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του κέντρου ερευνών Δημόκριτος, κ. Κούλη Γιαννουκάτο:

"με τα βλαστικά κύτταρα που λαμβάνεις στο εργαστήριο με τεχνητή γονιμοποίηση μπορείς να δημιουργήσεις απο την αρχή έναν άνθρωπο !

Ωστόσο οι μέχρι σήμερα εφαρμογές είναι ελάχιστες και αφορούν πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. "

Σε ότι αφορά την λήψη και χρήση βλαστικών κυττάρων απο ομφαλοπλακουντιακό αίμα ο κ. Γιαννουκάκος είναι κάθετος. "Δεν υπάρχει καμία εφαρμογή"

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι έχουν συλλεχθεί τουλάχιστον 100.000 τέτοια δείγματα και απο αυτά δεν έχει χρησιμοποιηθεί κανένα"

eNeap2.pngTSzHp3.png

Πρόστιμα σε τρία μαιευτήρια για βλαστοκύτταρα

Χρέωναν στους γονείς ,καταχρηστικά, τη συλλογή των βλαστοκυττάρων.

Στα μαιευτήρια Ιασώ, Μητέρα και Λητώ επιβλήθηκαν πρόστιμα που ανέρχονται συνολικά σε 435.000 ευρώ διότι χρέωναν, καταχρηστικά τη συλλογή των βλαστοκυττάρων. Το αντίτιμο της χρέωσης ήταν από 225 έως 350 ευρώ.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα ήταν...180.000 ευρώ για το ΙΑΣΩ, 165.000 για το ΜΗΤΕΡΑ και 90.000 ευρώ για το ΛΗΤΩ με απόφαση του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου.

Η χρέωση ίσχυε ακόμη κι όταν οι γονείς δώριζαν τα βλαστοκύτταρα σε δημόσιες τράπεζες για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από οποιονδήποτε αλλά τα μαιευτήρια παραβαίνοντας το σχετικό νόμο αποκόμιζαν τεράστια κέρδη.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της χρέωσης δεν περιλαμβανόταν ούτε λεπτομερής περιγραφή ,τι κάλυπτε αυτή, ούτε και αμοιβή ιατρού, ο οποίος άλλωστε δεν ελάμβανε καμία αμοιβή για τη συλλογή των βλαστοκυττάρων, αφού καμία αμοιβή δεν προβλέπεται για αυτή τη διαδικασία.

Εξάλλου εμβρόντητοι έμεναν οι νέοι γονείς, όταν πληροφορούνταν την εν λόγω χρέωση κατευθείαν στο γενικό λογαριασμό τοκετού, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση...

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/05/blog-post_5272.html#ixzz0nebb4QeO

eNeap2.pngTSzHp3.png

Some experts have hypothesized that an ill baby who receives his or her own stem cells during a transplant would be at risk of repeating the same disease. Long-term studies are needed. Meanwhile we must be cautious.

Για την ώρα δεν χρησιμοποιούνται πουθενά τα βλαστοκύτταρα του ίδιου δότη.

Σε ασθένειες όπως λευχαιμία κλπ αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν, αυτό δηλώνουν όσοι ασχολούνται με τις μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων.

bizoudaki wrote:

03-03-09 23:26

Συνεχίζω την σκέψη της Αγλαίας ...

Όταν ήρθε η ώρα να γεννήσω ξενύχτησα πολλά βράδια ψάχνοντας το θέμα για τα βλαστοκύτταρα και για το αν θα ωφελούσε το παιδί μου να τα συλλέξουμε και να τα καταψύξουμε.

Αποφασίσαμε με τον άντρα μου κατηγορηματικά ΟΧΙ για τους παρακάτω λόγους

1) Αν το παιδάκι γεννηθεί με σοβαρό πρόβλημα υγειας τα βλαστοκύτταρά του δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία γιατί το πιο πιθανό είναι να έχουν το ίδιο ελαττωματικό dna που οδήγησε στην βλάβη εξ αρχής

2)Οι περισσότερες θεραπείες που διαφημίζονται απο τις σχετικές εταιρίες φύλαξης είναι σε πειραματικό στάδιο. Με ψιλά γράμματα αναφέρει "τα βλαστικά κύταρα στο μέλλον θα μπορούν να θεραπεύσουν την νόσο του parkinson, alzheimer κτλ

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι σε άτομα που χρησιμοποίηθηκαν τέτοια κύταρα για θεραπεία μακροπρόθεσμα εμφανίστηκαν καρκινικοί όγκοι και αυτό γιατί δεν είμαστε σε θέση να γνωριζουμε σε τι είδους κύταρα θα εξελιχθουν τα βλαστοκύταρα, καρκινικά ή όχι

3)Δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο που να ορίζει την λειτουργία αυτών των εταιριών (μιλάμε πάντα για ιδιωτικές εταιριες κρυοσυντήρησης βλαστοκυττάρων), ούτε τις διαδικασίες που ακολουθούν κατά την λήψη-μεταφορά- κρυοσυντήρηση.

Πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που θα κάνει την λήψη-μεταφορά.

Απο δική μου προσωπική εμπερια την ημερα που γέννησα ...

στο διάδρομο έξω απο το δωμάτιο ωδινών περίμενε ένας courier για να πάρει το Kit κάποιας άλλης λεχώνας για να το πάει με μηχανάκι στο αεροδρόμιο, με τελικό προορισμό Αγγλία !!!

4)Κρατικά νοσοκομεία δεν δέχονται μοσχεύματα απο ιδιωτικές εταιρίες για τον παραπάνω λόγο.

Αν κάποιος άνθρωπος πάσχει απο λευχαιμία και πρόκειται να υποβληθεί σε ισχυρή χημειοθεραπεία που θα του καταστρέψει πολλά κύταρα (δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά-δεν είμαι και γιατρός ) τότε φανταστείτε πόσο κρίσιμης σημασίας είναι το μόσχευμα που θα λάβει να είναι άριστης ποιότητας.

5) Το σημαντικότερο:

Τα βλαστοκύταρα του μωρού μας μπορεί να είναι δώρο ζωής για κάποιο άλλο άτυχο παιδάκι. Εφόσον βέβαια το άτυχο παιδάκι μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά !!

Καμία απο τις ιδιωτικές αυτές εταιρίες δεν διατηρεί αρχείο ιστοσυμβατότητας σε αντίθεση με τις κρατικές τράπεζες φύλαξης. Ότι καταψύχεται σε αυτές απλά "θάβεται"

Αν δωρίζαμε όλοι τα βλαστοκύταρα του παιδιού μας σε κρατικές τράπεζες τότε η ιατρική θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει την αναγκη όλων των ατόμων που θα χρειάζονταν κάποιο μόσχευμα στο μέλλον.

Για την ιστορία:

Εγώ προσωπικά όταν ήρθε η ώρα του τοκετού θέλησα να δωρίσω τα βλαστοκύταρα του παιδιού μου σε κρατική τράπεζα. Στην Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα δεν πάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Τέτοια κύταρα γίνονται δεκτά μόνο απο τοκετούς που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στο 'Αλεξάνδρα" ή στο "Έλενα" αν θυμάμαι καλά, και η λήψη γίνεται απο ειδικο team της μονάδας μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου. Παρόλα αυτά ένα μικρό ποσοστό δυστυχώς τελικά είναι ποιοτικά αποδεκτό και καταψύχεται

Τέλος,

τα βλαστικά κύταρα των νεογιλών δοντιών θεωρούνται πιο ποιοτικά απο την άποψη ότι απο μόνο ένα τέτοιο κύταρο με τον πολλαπλασιαμσό μπορούν να προκύψουν χιλιάδες κάτι που δεν συμβαίνει με αυτά του πλακούντα.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19461

Σας αντεγραψα καποια κομματια στο παραπανω λινκ εχει πολλες πληροφοριες...καλη αναγνωση!!!!!

eNeap2.pngTSzHp3.png

καλησπερα κοιλιτσες!

εμεις σημερα πηγαμε για καρδιοτοκογραφημα γιατι 3 μερες δεν ενιωθα τη μικρη. τελικα... ηθελε να παει σε κλινικη γιατι μολις με εβαλαν στο μηχανημα (αφου εκαναν 10 λεπτα να πιασουν παλμους) λυσσαξε στη κλωτσια! η μαια δυσανασχετησε γιατι "πετουσε" το μηχανημα... τελοσπαντων ολα καλα...

για τα βλαστοκυτταρα εμεις λεμε για δωρεα αλλα θα ρωτησουμε πρωτα γιατι με το "λαθος" στο dna μπορει να ειναι αχρηστο...

ZOrwp3.png

Διαφημίσεις

ευχαριστουμε Αθηνουλα:)

εγω εχω κανει την μικρη ερευνα μου....ηθελα να δω κ εσεις τι γνωμη εχετε...προσανατολιζομαι παντως για Δημοσια τραπεζα...καπου διαβαζα για ενα αρθρο ενος γιατρου αλλα δεν το βρισκω τωρα γμτ....που ειναι υπερ των βλαστοκυτταρων...

catcatadr20031129_-8_H+LATREIA+MOY+BASILIKH.png

i6mXp3.png

κοριτσακι ασχετο αλλα χρησιμο

http://www.nursingbra-shop.co.uk/

κρατηστε αυτο το σαιτ εχει ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά!!! Δηλ κι ενα σουτιεν να παρεις μια χαρα!

εχει τη BRAVADO αυτα ειχα αγορασει πο Λητω 60-70 ευρω και εδω τα εχει 25-30....

επειδη τα παλια μου ειναι πλεον αρκετα παλια λεω να χτυπησω κανενα...θα δοκιμασω στο Λητω τα νουμερα (στον 9ο) και θα τα παργγειλω...πω πω μιλαμε πολυ κοροιδια εδω..

ειναι πολυ ποιοτικα αυτα τα σουτιεν... σκυλια. και καταβαινει και ολο το καπ κατω, τα αλλα με την τρυπα που αφηνουν τη θηλη δεν με βολεψαν.... επισης ειναι σχετικα λοου κατ , πιο ανθρωπινα και πιο θηλυκά...

Για δωρεα των βλαστοκυτταρων και εγω το σκεφτομαι, αλλα δεν ξερω αν γινεται σε ολα τα μαιευτηρια...

θα το ρωτησω...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...