Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κοριτσια καλημέρα!

Σε μια ωρα φτάνω στο λιμανι του πειραιά και εχω μια cetrotide μαζι μου κλειστη και 2 σκονες arvecap.. τις χρειαζεται καποια που ειναι κοντα; Θα τις δωσω σε φαρμακειο διαφορετικα! Τις τελευταίες μου τις εκανα εν πλω εγω...

Μανούλες Απριλίου 2015

olympia_st

Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσάκια και κοιλίτσες. athinakos πριν 1 εβδομάδα, στις 26 η μπέμπα ήτανε 770 περίπου και τώρα θα πάμε στις 29 εβδομάδες. Πιστεύω και εγώ οτι θα έχουμε περάσει το κιλό, γύρω στα 1100 υπολογίζω. Και στην προηγούμενη μέτρηση υπολόγιζα 800γρ και μέσα έπεσα.

Νιώθω ξεκούραστη, εχτές κοιμήθηκα καλά, σήμερα θα κοιμόμουνα 1 ωρίτσα ακόμα, αλλά δεν πειράζει.

Εχτές σκεφτόμουνα πόσα νεύρα είχα και εγώ τόσο καιρό, που είχα μια το ένα μια το άλλο, γιατί ταλαιπωρούμουν με ιώσεις απο το πάσχα μέχρι τον ιούλιο αντιβίωση έπαιρνα, μετά αύγουστο ήμουνα έγκυος και το πρώτο τρίμηνο με την ζέστη δεν την πάλευα και δεν είχα και ανακατωσούρες. Μετά με έπιασε η πλάτη μου, εκεί είχα απίστευτα νεύρα και πρακτικά την πλήρωνε η μικρή μου, γιατί δεν είχα υπομονή να ασχοληθώ μαζί της.

Τώρα έχω 3 εβδομάδες περίπου που επιτέλους νιώθω πολύ καλά, δεν πονάει η πλάτη καθόλου και νιώθω άλλος άνθρωπος. Έχω αρχίσει και παίζω πάλι με την κόρη μου, βγαίνουμε βόλτες, γιατί ένιωθα απίστευτες τύψεις. Η κόρη μου καταλάβαινε οτι δεν είμαι καλά και ζήταγε τον μπαμπά της, εκεί που πάντα σχεδόν ήθελε εμένα, καλύτερα βέβαια απο μια άποψη γιατί δεν μπορούσα να την βάλω για ύπνο, αλλά ήξερα οτι στεναχωριότανε.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε αρχίσει να παίζουμε πάλι και έχει αρχίσει να ζητάει εμένα πάλι στον ύπνο, οκ παλιά μου τέχνη κόσκινο, αλλά νιώθω πιο ήρεμη και προσπαθώ να αναπληρώσω χαμένους μήνες και κυρίως τον τελευταίο καιρό, πριν έρθει το καινούργιο μωρό.

Ακούω και απο φίλες μου τις αντιδράσεις των μεγάλων παιδιών στο μωρό και δεν ξέρω πως θα βρούμε τις ισορροπίες μας χωρίς να αισθάνονται τα παιδιά ρηγμένα. Θα δούμε βέβαια με τον καιρό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Γειά σας κοριτσάκια μου!!Ευχαριστώ για τις ευχές σας!! :)Είμαι και στην ομάδα θηλασμού και διαβάζω διάφορα..θα διαβάσω και όλα τα αρχεία και ελπίζω να είμαι έτοιμη :D

Φιλάκια!

Qi0Mp3.png?ChdnBzhLZZCdp3.png?X2JaRTu1

Καλησπέρα κορίτσια μου. Τι μου κάνετε? εγώ ειμαι μια χαρα αν εξαιρέσεις λίγο που με πονάνε τα πόδια μου οταν ειμαι ωρα όρθια. Μολις γύρισα απο τον γιατρό και ειμαι πολυ χαρούμενη. Το κοριτσι μου γύρισε επιτέλους. Ειναι με το κεφάλι κάτω. Σημερα 29+1 και μου την έβγαλε 1390 γρ. Μια χαρα μου ειπε ο γιατρος ειναι η ανάπτυξη της και πολυ ζωηρή. Για να δούμε. Σημερα πήρα και την κορη μου μαζι και όση ωρα έκανε τον υπέρηχο ο γιατρος εκείνη έκανε τα δικά της για να την προσέχουμε και να μην κοιτάμε την οθόνη. Αυτά απο μένα. Φιλία σε όλες σας. Καλό βράδυ.

μπράβο valsamoula πολύ ωραία τα νέα σου μια χαρά κοριτσάρα κ εσένα η μπουμπού!!!

alexandroula πιστεύω 29η βδομάδα θα είναι αρκετά πάνω από το κιλό...για 1250 περιμένω άντε θα περιμένω να μου πεις αν έπεσα μέσα!!

τα δικά μου τα νέα είναι καλά επίσης...πήρα τα αποτελέσματα τα είδε η γιατρός κ ήταν πολύ καλά όλα κ η καμπύλη σακχάρου κ οι θυρεοειδικές ορμόνες όλα καλά!! κ ο αιματοκρίτης 33,6 χωρίς να έχω πάρει σίδηρο ακόμα!!

σχετικά με τον θηλασμό θα ήθελα κ εγώ να θηλάσω ελπίζω να τα καταφέρω, κάποια στιγμή μία κοπέλα της παρέας μας είχε βάλει κάτι site σχετικά με θηλασμό κ τα διάβασα όλα με κάθε λεπτομέρεια....ήταν πολύ χρήσιμα...δεν ξέρω κατά πόσο θα τα καταφέρω στην πράξη είμαι όμως αισιόδοξη....λέω αφού μπορούν άλλες κοπέλες μπορώ κ εγώ!! απλά δυστυχώς δεν θα θηλάσω για πολύ θα το κόψω από μόνη μου αν έχω γάλα γιατί θα πρέπει να γυρίσω σύντομα στην δουλειά, στους 4 μήνες , όμως κ αυτό κάτι είναι από το τίποτα!!

gzWep2.png

Καλημέρα στις κοιλίτσες.

valsamoula μια χαρά η μπουμπού σας, γύρισε κιόλας, άψογα.

foteini εννοείτε θα σας ενημερώσω σε 2 βδομάδες που θα ξαναπάω.

Όσο για τον θηλασμό. Θέλει μεγάλη υποστήριξη απο άνθρωπο δικό σας. Είναι δύσκολος, γιατί δίνουν πολλές λάθος οδηγίες, ακόμα και οι παιδίατροι που υποτίθεται οτι ξέρουν, όμως δεν είναι ειδική σε αυτό το θέμα. Οι ειδικοί στον θηλασμό, είναι οι σύμβουλοι θηλασμού και κάποιοι παιδίατροι που έχουνε πιστοποιήση. Οι υπόλοιποι, ίσως λόγω λάθους εκτίμησης, ίσως για να έχουνε την ηρεμία τους οτι δεν θα αφήσεις το παιδί να υποσιτισμένο, ίσως γιατί παίρνουνε προμύθιες απο γαλακτοβιομηχανίες, προτίνουν ξένο γάλα και ξεμπρεδεύουν, ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Παλιά στα χωριά θηλάζανε γιατί πρώτον δεν είχανε άλλο γάλα να δώσουνε στα παιδιά τους και 2ον γιατί είχανε βιώματα θηλασμού. Μαζί με την κόρη που θήλαζε το παιδί της, θήλαζε και η μάνα το 8ο παιδί της ή θήλαζε η μεγάλη αδερφή, η γειτόνισσα κλπ. Ξέρανε τι να κάνουνε, τους λέγανε όλοι οι γύρω τους.

Τώρα αν δούνε οι γιαγιάδες το μωρό να κλαίει το πρώτο πράγμα που σου λένε, είναι πεινάει, δώσε ξένο και γκρινιάζουν όλη μέρα κλπ. Όλοι έχουνε γνώμη για κάτι που δεν έχουνε κάνει και το γεγονός είναι οτι το μωρό μπορεί να κλαίει για χίλιους 2 λόγους εκτός του φαγητού, ακόμα και απο βαρεμάρα.

Οι γυναίκες που δεν έχουνε γάλα (αν θυμάμαι καλά απο έρευνα), σε ποσοστό κάτω του 1%, όλες οι υπόλοιπες με σωστές οδηγίες και υποστήριξη μπορούν να θηλάσουνε και όμως δεν το κάνουνε.

Εμείς όταν είμαστε λεχώνες είμαστε ευάλωτες σε συμβουλές, αν μας ζαλίσουν και λίγο οι τριγύρω θα το πιστέψουμε και θα πέσουμε. Αν όμως ο άντρας μας έχει διαβάσει κάποια πράγματα και έχει εμπιστοσύνη σε αυτό, θα σας στηρίξει πάρα πολύ. Θα σας είναι πιο εύκολο.

στο http://www.mitrikosthilasmos.com/ έχει λίστα με πιστοποιημένους συμβούλους και παιδιάτρους, που μπορεί να σας δώσουν συμβουλή και απο το τηλέφωνο αρκετές φορές δωρεάν, ή κάποιοι έρχονται σπίτι να σας δούνε και παίρνουνε επίσκεψη. Απλά επιμείνετε λίγο στα τηλέφωνα γιατί δεν απαντάνε όλοι. Μπορείτε να βρείτε κάποιον και απο πριν να ξέρετε οτι έιναι διαθέσιμος.

Επίσης πολύ καλό είναι και http://www.thilasmos.gr/ που έχει αρκετές πρακτικές συμβουλές.

Διαβάστε λιγάκι και ενημερωθείτε πριν γεννήσετε και αν έχετε απορίες, ακόμα και όταν γεννήσουμε είμαι διαθέσιμη όσο μπορώ να βοηθήσω.

Διαφημίσεις

Κοριτσάκια μου καλημέρα! Τι μου κάνετε; Εγώ είμαι γενικά καλά, αν κι έχω αρχίσει να έχω κάτι σφιξίματα στην κοιλιά και για να γυρίσω πια πλευρό στον ύπνο μου πρέπει να ξυπνήσω, δυστυχώς. Αν πιεστώ πονάω άμεσα. Το μαξιλάρι εγκυμοσύνης με έχει σώσει, λέμε!! Διαβάζω αυτά που λέτε για το θηλασμό κι έχω ακούσει πολλά από τις φίλες μου, οι οποίες έχουν γεννήσει όλες από 2 και 3 παιδιά. Κι εγώ είμαι υπέρ του θηλασμού αλλλά έχω ακούσει τρομακτικές ιστορίες και πραγματικά θα το προσπαθήσω, Αλλά αν δε μου βγει δε θα πεθάνω κι όλας. Πιστεύω πως είναι βασικό να είναι η μάνα καλά. Κι εγώ κι ο αδερφός μου δε θηλάσαμε καθόλου και είμαστε και οι δύο δύο μέτρα άνθρωποι, εκείνος δηλ. γιατί εγώ είμαι 1,72, δεν αρρωσταίνουμε σχεδόν ποτέ, έχουμε τέλειο ανοσοποπιητικό και γενικά είμαστε και οι δύο πιο υγιείς από τον μέσο άνθρωπο. Εγώ προσωπικά δεν κολλάω ίωση σχεδόν ποτέ, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε όλη τη ζωή μου και στο σχολείο δεν έχασα ούτε μια μέρα από αρρώστια, πλήν μιας ανεμοβλογιάς στο δημοτικό, που κι αυτή την πέρασα στο πόδι. Για να μην παρεξηγηθώ είμαι υπερ του θηλασμού αλλά βρε κορίτσια όπως μου βγεί, πραγματικά. Διαβάζω άρθρα για το θηλασμό και νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο. Μέχρι ότι κάνει και 75% πιο έξυπνα παιδιά διάβασα. Έλεος. Δε βλέπω γύρω μου και καμιά τεράστια εξυπνάδα από αυτούς που θήλασαν για να είμαι ειλικρινής. Ξέρω οτι οι φανατικές δε συμφωνούνε, αλλά τι να κάνουμε. Σίγουρα είναι το καλύτερο για το παιδί αλλά πιστεύω επίσης ότι είναι και λίγο μόδα της εποχής μας και γενικά δε μου αρέσουν οι υστερίες προς καμία κατεύθυνση. Να έχετε ένα τέλειο υπόλοιπο μέρας. Σας φιλώ!

Καλημέρα κοριτσάκια μου .Εγω έκανα την καμπύλη σακχάρου και βγήκε στον 0΄80,60΄79,120΄73.Περιμένω να έρθουν αρχες Φλεβάρη που είναι το επόμενο ραντεβού να δω το μπεμπάκι μου.Στις 2/3 έκλεισα και το doppler. Athinakos και εγώ έχω αρχίσει και βλέπω εφιάλτες το βράδυ αλλά θυμάμαι και από την πρωτη εγκυμοσύνη τα ίδια είχα.Θεωρώ λογικό τον φόβο που υπάρχει.όσο για τον θηλασμό επειδή θήλασα την κόρη μου για 2 1/2 μηνες μόνο λόγω ότι έπρεπε να γυρίσω στην δουλειά να σας πω ότι είναι το πιο υπέροχο πράγμα αλλά συνάμα και κουραστικό.Σίγουρα μόνο το δέσιμο που έχεις με το μπεμπέ σου δεν το αλλάζεις αλλά θέλει υπομονή και βοήθεια από τους γύρω σου.Εγω την είχα και μετάνιωσα που το έκοψα. Τώρα σε αυτόν λέω ότι θα προσπαθήσω πάλι γιατί θέλω να θηλάσω .Και σίγουρα ο θηλασμός προσφερει πολλα.Μου έχουν μείνει κατι τεκευταια του μωρού για την βαλίτσα και μετα τα δικά μου.Να σας ρωτήσω και κάτι πόσο συχνα το ακούτε το μωράκι σας τώρα? Εγω είμαι στις 27 εβδομάδες. Φιλάκια σε όλες.

Γειά σας κορίτσια!!!!!

Πολύ χαίρομαι που όλες είχατε καλά αποτελέσματα!!

Alexandroula ευχαριστούμε για τα links περί θηλασμού, τα διάβασα και είναι πολύ καλά!

Εμένα η μαία μου είπε να ξεκινήσουμε μαθήματα από αρχές Φεβρουαρίου για ανώδυνο τοκετο/θηλασμό κλπ. Είναι και φίλη οπότε θα έρχεται σπίτι μου που με βολεύει πολύ!

wmb συμφωνώ μαζί σου για τον θηλασμό. Θέλω πάρα πολύ να το κάνω και για όσο περισσότερο γίνεται αλλά δεν θα τρελαθώ αν δεν τα καταφέρω. Βέβαια και απο αυτα που έχω διαβάσει και από αυτά που μου έχουν πει οτι με υπομονή και επιμονή όλες τα καταφέρνουν. Και όπως είπε η Alexandroula είναι πάρα πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που όντως δεν κατεβαίνει γάλα. Εγώ έχω και μια επίπεδη θηλή και η μαία είπε οτι δεν δημιουργεί θέμα. Απλά βρε κοριτσια ούτε εμένα μου αρέσουν οι υπερβολές. Π.χ. η κολλητή μου θηλαζε τον γιο της μέχρι τα 3.5 και μου φαινόταν κάπως περίεργα όταν ειμασταν παραλία και εβγαινε ο μικρός απο την θάλασσα και φώναζε "μαμά πλυνε το βυζακι να μην έχει αλατάκι γιατί πεινάω":???:

pzDLp3.png

eyCYp3.png

E1srp3.png

Καλημέρα κοριτσάκια μου .Εγω έκανα την καμπύλη σακχάρου και βγήκε στον 0΄80,60΄79,120΄73.Περιμένω να έρθουν αρχες Φλεβάρη που είναι το επόμενο ραντεβού να δω το μπεμπάκι μου.Στις 2/3 έκλεισα και το doppler. Athinakos και εγώ έχω αρχίσει και βλέπω εφιάλτες το βράδυ αλλά θυμάμαι και από την πρωτη εγκυμοσύνη τα ίδια είχα.Θεωρώ λογικό τον φόβο που υπάρχει.όσο για τον θηλασμό επειδή θήλασα την κόρη μου για 2 1/2 μηνες μόνο λόγω ότι έπρεπε να γυρίσω στην δουλειά να σας πω ότι είναι το πιο υπέροχο πράγμα αλλά συνάμα και κουραστικό.Σίγουρα μόνο το δέσιμο που έχεις με το μπεμπέ σου δεν το αλλάζεις αλλά θέλει υπομονή και βοήθεια από τους γύρω σου.Εγω την είχα και μετάνιωσα που το έκοψα. Τώρα σε αυτόν λέω ότι θα προσπαθήσω πάλι γιατί θέλω να θηλάσω .Και σίγουρα ο θηλασμός προσφερει πολλα.Μου έχουν μείνει κατι τεκευταια του μωρού για την βαλίτσα και μετα τα δικά μου.Να σας ρωτήσω και κάτι πόσο συχνα το ακούτε το μωράκι σας τώρα? Εγω είμαι στις 27 εβδομάδες. Φιλάκια σε όλες.

Εγώ τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω αρχίσει και την ακούω πολύ πιο τακτικά. Έχει πρόγραμμα η μικρή. Ξέρω πότε κοιμάται και πότε είναι ξύπνια. Πλέον είναι πολύ πιο ζωηρή. π.χ. Σήμερα απο το πρωί την έχω καταλάβει σε ξύπνια φάση 3 φορές και κρατανε περίπου κάνα μισάωρο όπου νιώθω γύρω στις 20 κινήσεις. Νομίζω επειδή είναι πολύ πιο μεγάλη και πιο περιορισμενος ο χώρος για αυτό την νιώθω πιο συχνά.

pzDLp3.png

eyCYp3.png

E1srp3.png

Καλημέρα στις κοιλίτσες.

valsamoula μια χαρά η μπουμπού σας, γύρισε κιόλας, άψογα.

foteini εννοείτε θα σας ενημερώσω σε 2 βδομάδες που θα ξαναπάω.

Όσο για τον θηλασμό. Θέλει μεγάλη υποστήριξη απο άνθρωπο δικό σας. Είναι δύσκολος, γιατί δίνουν πολλές λάθος οδηγίες, ακόμα και οι παιδίατροι που υποτίθεται οτι ξέρουν, όμως δεν είναι ειδική σε αυτό το θέμα. Οι ειδικοί στον θηλασμό, είναι οι σύμβουλοι θηλασμού και κάποιοι παιδίατροι που έχουνε πιστοποιήση. Οι υπόλοιποι, ίσως λόγω λάθους εκτίμησης, ίσως για να έχουνε την ηρεμία τους οτι δεν θα αφήσεις το παιδί να υποσιτισμένο, ίσως γιατί παίρνουνε προμύθιες απο γαλακτοβιομηχανίες, προτίνουν ξένο γάλα και ξεμπρεδεύουν, ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Παλιά στα χωριά θηλάζανε γιατί πρώτον δεν είχανε άλλο γάλα να δώσουνε στα παιδιά τους και 2ον γιατί είχανε βιώματα θηλασμού. Μαζί με την κόρη που θήλαζε το παιδί της, θήλαζε και η μάνα το 8ο παιδί της ή θήλαζε η μεγάλη αδερφή, η γειτόνισσα κλπ. Ξέρανε τι να κάνουνε, τους λέγανε όλοι οι γύρω τους.

Τώρα αν δούνε οι γιαγιάδες το μωρό να κλαίει το πρώτο πράγμα που σου λένε, είναι πεινάει, δώσε ξένο και γκρινιάζουν όλη μέρα κλπ. Όλοι έχουνε γνώμη για κάτι που δεν έχουνε κάνει και το γεγονός είναι οτι το μωρό μπορεί να κλαίει για χίλιους 2 λόγους εκτός του φαγητού, ακόμα και απο βαρεμάρα.

Οι γυναίκες που δεν έχουνε γάλα (αν θυμάμαι καλά απο έρευνα), σε ποσοστό κάτω του 1%, όλες οι υπόλοιπες με σωστές οδηγίες και υποστήριξη μπορούν να θηλάσουνε και όμως δεν το κάνουνε.

Εμείς όταν είμαστε λεχώνες είμαστε ευάλωτες σε συμβουλές, αν μας ζαλίσουν και λίγο οι τριγύρω θα το πιστέψουμε και θα πέσουμε. Αν όμως ο άντρας μας έχει διαβάσει κάποια πράγματα και έχει εμπιστοσύνη σε αυτό, θα σας στηρίξει πάρα πολύ. Θα σας είναι πιο εύκολο.

στο http://www.mitrikosthilasmos.com/ έχει λίστα με πιστοποιημένους συμβούλους και παιδιάτρους, που μπορεί να σας δώσουν συμβουλή και απο το τηλέφωνο αρκετές φορές δωρεάν, ή κάποιοι έρχονται σπίτι να σας δούνε και παίρνουνε επίσκεψη. Απλά επιμείνετε λίγο στα τηλέφωνα γιατί δεν απαντάνε όλοι. Μπορείτε να βρείτε κάποιον και απο πριν να ξέρετε οτι έιναι διαθέσιμος.

Επίσης πολύ καλό είναι και http://www.thilasmos.gr/ που έχει αρκετές πρακτικές συμβουλές.

Διαβάστε λιγάκι και ενημερωθείτε πριν γεννήσετε και αν έχετε απορίες, ακόμα και όταν γεννήσουμε είμαι διαθέσιμη όσο μπορώ να βοηθήσω.

Ακριβώς όπως τα λες είναι. Βέβαια, υπάρχει και η προσωπική επιθυμία καθώς και η αλήθεια ότι όσο θηλάζεις χρειάζεται να κάνεις κάποιες προσωπικές θυσίες..Α ν δουλεύεις ένα μήνα μετα τη γέννα π.χ. είναι πολύ δυσκολο.Εγώ θέλω να θηλάσω 1 χρόνο οπωσδήποτε, ιδανικά 2.Έχω δεχθεί ότι θα ταλαιπωρηθώ αλλά το παιδί μου αξίζει αυτή τη θυσία.Γι' αυτό και σκοπεύω να έρχεται για κανένα δίμηνο μια γυναίκα να κάνει κάποιες δουλειές γιατί βοήθεια δεν θα έχω.Επίσης,είμαι αρκετά τυχερή ώστε να έχω και αδεια.Δεν μπορώ όμως να κατκρίνω και αυτή που δεν έχει καμία βοήθεια ή πάει στη δουλειά αμέσως.Είμαι και στην ομάδα στο facebook αλλά και εκεί βλέπω υπερβολές προς την αντίθετη κατεύθυνση..είναι όμως πολύ χρήσιμη!Την προτείνω !!

Διαφημίσεις

Όλα καλά και σ' εμάς. Απόψε πάμε εμβρυοκαρδιολόγο (νωρις το θυμηθήκαμε).Ελπίζω,οτι θα επιβεβαιωθεί ότι είναι υγιέστατη η μικρή!:)

Γιατρό έχω την Τρίτη και πιστεύω ότι θα έχουμε φτάσει τα 900 γραμμάρια..για να δούμε!:D Φιλάκια!! :

Κορίτσια ο φανατισμός δεν μου αρέσει ούτε εμένα. Απλά εκνευρίζομαι όταν ακούω συμβουλές του τύπου. Εντάξη μωρέ 2 μήνες θήλασες πολύ είναι γιατί δεν σταματάς!

Το δέσιμο όπως λέει και η Γεωργία είναι φοβερό, μετά τους πρώτους 2 μήνες (χοντρικά) που φτιάχνει η παραγωγή, ο θηλασμός γίνεται πολύ πιο εύκολος, ειδικά όταν είναι το πρώτο σου παιδάκι και δεν έχεις άλλο παιδάκι να εξυπηρετήσεις, και λιγότερο χρονοβόρος απο το να δώσεις ξένο γάλα. Όταν με το ξένο χρειάζεται κάθε φορά να πλένεις, να αποστειρώνεις μπιμπερό, να βράζεις νερό, να ανακατεύεις το γάλα, να ελέγχεις αν είναι στη σωτή θερμοκρασία και τόση ώρα το μωρό να κλαίει. Στον θηλασμό, μόλις αρχίσει να μουρμουράει το μωρό, ούτε καν να κλαίει, το βάζεις στο στήθος και σε 20-30 λεπτάκια έχεις ξεμπερδέψεις και αν κάνει και τόσο.

Η δικιά μου 25 ημερών έτρωγε 15 λεπτά βια. Και το βράδυ είναι ακόμα πιο εύκολο. Επίσης αν το παιδί έχει κολικούς, παλλινδρόμιση, αλλεργίες, το μητρικός είναι κλάσεις ανώτερο απο το ξένο που χειροτερεύει την κατάσταση.

Όσο για την δουλειά, ξέρω γυναίκες που έχουνε ξεκινήσει τη δουλειά στις 40 μέρες και βγάζουν με θήλαστρο και δίνουν, αλλά αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και θέλει πολύ μεγάλη δύναμη για να το κάνεις. Μετά τους 6 μήνες που μπαίνουνε στερεές και δεν χρειάζεται και αποστείρωση, πηγαίνεις πολύ πιο άνετα στη δουλειά θηλάζοντας, γιατί τρώει το μωρό και φαγητό σε κάποια γεύματα.

wmb και όσον αφορά τα πιο έξυπνα παιδιά και αυτά που δεν αρρωσταίνουνε κλπ. Θα σου πω κάτι. Γίνονται πιο έξυπνα με το θηλασμό, απο ότι είναι να γίνουνε, όχι απο το μέσο όρο. Για τις αρρώστιες, φυσικά και αρρωσταίνουν τα παιδιά που θηλαζουν. Συνήθως όμως παιρνάνε τις ιώσεις πιο εύκολα, γιατί παράλληλα παίρνουνε αντισώματα απο τη μαμά και καταπολεμούν πιο γρήγορα τις ιώσεις.

Και ναι πιστεύω οτι το παιδί έχει μεγαλύτερη προσκόλληση όσο θηλάζει στη μαμά. Όμως κατεπέκταση γίνεται πιο ανεξάρτητο αργότερα στη ζωή του, γιατί τα παιδιά θηλάζουν για να φάνε, αλλά και για να ηρεμήσουν τις ανασφάλειές τους. Όταν ηρεμούν με το στήθος ή με απεριόριστη αγκαλιά, είναι πιο σίγουρα οτι ότι και να τους συμβεί κάποιος θα είναι εκεί για αυτά, οπότε αποκτάνε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό μπορείς να το πετύχεις και με την αγκαλιά, απλά ο θηλασμός είναι πιο σίγουρο μέσον.

Και δεν το θεωρώ μόδα. Είναι κάτι φυσιολογικό και κάτι που υπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν απο εμάς, δεν είναι μόδα αυτό, αλλά βιολογική ανάγκη.

Επειδή όμως δεν είμαι φανατική, όμως μου αρέσει να βλέπω νέες μαμάδες να θηλάζουν, γιαυτό έγραψα και πιο πάνω, οτι όποια κοπέλα θέλει, μπορώ να της στείλω άρθρα που έχω μαζέψει (τα έχω μαζέψει γιατί μου τα ζήτησαν φίλες που ήτανε έγκυες τα προηγούμενα 2 χρόνια και απλά δεν τα έσβησα απο το μαιλ μου). Και όσο μπορώ να δώσω συμβουλές, γιατί και εγώ δεν είμαι ειδική, απλά πιο έμπειρη, μπορεί να μου στείλει και . Όμως δεν θέλω να ξαναγράφω εδώ για τον θηλασμό για να μην παρεξηγηθώ απο εσάς ή οποιαδήποτε άλλη κοπέλα. Όποια κοπέλα θέλει μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα, για να μην ζαλίζουμε και τις υπόλοιπες. Μόνο να βοηθήσω θέλω.

Κοριτσάκια μου καλημέρα! Τι μου κάνετε; Εγώ είμαι γενικά καλά, αν κι έχω αρχίσει να έχω κάτι σφιξίματα στην κοιλιά και για να γυρίσω πια πλευρό στον ύπνο μου πρέπει να ξυπνήσω, δυστυχώς. Αν πιεστώ πονάω άμεσα. Το μαξιλάρι εγκυμοσύνης με έχει σώσει, λέμε!! Διαβάζω αυτά που λέτε για το θηλασμό κι έχω ακούσει πολλά από τις φίλες μου, οι οποίες έχουν γεννήσει όλες από 2 και 3 παιδιά. Κι εγώ είμαι υπέρ του θηλασμού αλλλά έχω ακούσει τρομακτικές ιστορίες και πραγματικά θα το προσπαθήσω, Αλλά αν δε μου βγει δε θα πεθάνω κι όλας. Πιστεύω πως είναι βασικό να είναι η μάνα καλά. Κι εγώ κι ο αδερφός μου δε θηλάσαμε καθόλου και είμαστε και οι δύο δύο μέτρα άνθρωποι, εκείνος δηλ. γιατί εγώ είμαι 1,72, δεν αρρωσταίνουμε σχεδόν ποτέ, έχουμε τέλειο ανοσοποπιητικό και γενικά είμαστε και οι δύο πιο υγιείς από τον μέσο άνθρωπο. Εγώ προσωπικά δεν κολλάω ίωση σχεδόν ποτέ, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε όλη τη ζωή μου και στο σχολείο δεν έχασα ούτε μια μέρα από αρρώστια, πλήν μιας ανεμοβλογιάς στο δημοτικό, που κι αυτή την πέρασα στο πόδι. Για να μην παρεξηγηθώ είμαι υπερ του θηλασμού αλλά βρε κορίτσια όπως μου βγεί, πραγματικά. Διαβάζω άρθρα για το θηλασμό και νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο. Μέχρι ότι κάνει και 75% πιο έξυπνα παιδιά διάβασα. Έλεος. Δε βλέπω γύρω μου και καμιά τεράστια εξυπνάδα από αυτούς που θήλασαν για να είμαι ειλικρινής. Ξέρω οτι οι φανατικές δε συμφωνούνε, αλλά τι να κάνουμε. Σίγουρα είναι το καλύτερο για το παιδί αλλά πιστεύω επίσης ότι είναι και λίγο μόδα της εποχής μας και γενικά δε μου αρέσουν οι υστερίες προς καμία κατεύθυνση. Να έχετε ένα τέλειο υπόλοιπο μέρας. Σας φιλώ!

Συμφωνώ απόλυτα. Εγώ την κορη μου την θήλασα απο τον ενα μαστό γιατι ο άλλος ηταν χειρουργειμενος και ακτινοβολιμενος λόγω καρκίνου και παιδευτηκα παρά πολυ. Τωρα δεν ξέρω τι θα κανω. Όπως μου βγει. Και η κουμπαρά μου θήλασε τον γιο της 1 χρόνο και κάτι και όλο άρρωστο ειναι.

Και στα δικά μας τώρα.

Αννα μια χαρά η μπουμπού. Με το καλό ο εμβρυοκαρδιολόγος σήμερα. Περιμένουμε νέα.

Γεωργία, άψογη η καμπύλη σου. Εγώ εχτές κατάφερα να βγάλω άκρη με το ταμείο μου και θα πάω τη δευτέρα να πάρω τις εξετάσεις που μου έγραψε ο γιατρός και να κάνω και την καμπύλη την άλλη βδομάδα.

Εγώ την καταλαβαίνω όποτε κάτσω την μικρή μου, είναι πιο τακτική γενικώς. Πχ στις 7.30 που συνηθίζω να ξυπνάω με το που κάνω να γυρίσω και να βάλω το χέρι στην κοιλιά στριφογυρνάει έντονα. Αν τύχει όμως να ξυπνήσω αργότερα, όπως σήμερα που σηκώθηκα 9 παρά είχε ήδη τελειώσει το πάρτυ και κοιμότανε, χαχα.

Ακόμα δεν έχω μετρήσει κλωτσίτσες, αλλά νομίζω οτι τώρα πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε, μετά τις 27 εβδομάδες που είναι πιο σταθερό το πρόγραμμα.

Γεωργία φτιάχνεις βαλίτσα απο τώρα, μπράβο σου.

Εγώ κατέβασα 2 σάκους ρούχα για να τα ξεδιαλέξω, αλλά πάνω απο μισή ώρα συνεχόμενη δεν μπορώ να κάνω δουλειά. Δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να τελειώσω με αυτό, αλλά έχω πολύ δουλειά. Θέλω να δω και τι πακέτα πάνες έχουνε περισσέψει ,για να αγοράσω κανένα όταν βρω προσφορά.

Πήγα και φυσιοθεραπευτή, έχω την τρίτη πάλι ραντεβού και την πέμπτη και μάλλον τέλος, θα δούμε! Μου έκανε καλό, αλλά φοβούνται στο τρίτο τρίμηνο να κάνουνε φυσιοθεραπείες, μην κάνουνε καμμιά ζημιά.

Όλα καλά και σ' εμάς. Απόψε πάμε εμβρυοκαρδιολόγο (νωρις το θυμηθήκαμε).Ελπίζω,οτι θα επιβεβαιωθεί ότι είναι υγιέστατη η μικρή!:)

Γιατρό έχω την Τρίτη και πιστεύω ότι θα έχουμε φτάσει τα 900 γραμμάρια..για να δούμε!:D Φιλάκια!! :

Περιμένουμε νέα!!!!:D

pzDLp3.png

eyCYp3.png

E1srp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...