Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Το καταλαβαινω για την ηλικια.. αλλα δε χανεις τιποτα για μια τελευταια προσπαθεια.. μπας και τους δωσουμε ενα αδελφακι. Εγω εχω κλεισει τα 41. Να σου πω την αληθεια αν δεν ειχα τα κροσυντηρημενα δεν θα εκανα τιποτα. Αλλα με τρωει. Η πρωτη δυαδα που ειχα βαλει και εκανα τον γιο μου, ηταν 4ΑΑ και 5ΑΑ. Τωρα αυτη που θα βαλω ειναι και τα δυο 4ΑΑ. Οποτε οπως καταλαβαινεις.. ηταν μεγαλη αποφαση να τα καταστρεψω και να μην τα βαλω. Ο.τι ειναι να γινει θα γινει βεβαια. Εσυ για αμεσα σκεφτεσαι;

Ναι σκέφτομαι όλο το χειμώνα να ασχολούμαι Μ αυτό 

Δηλαδή ένα ωάριο το μήνα και αν βέβαια έχω καλό ωάριο και κάτα το καλοκαίρι αν έχουμε μαζέψει δύο με τρία καλά έμβρυα να κάνουμε την έμβρυο μεταφορά και ότι θέλει ο Θεός 

Μέσα στο Νοέμβρη λέω να πάω στο γιατρό μου να το δρομολογήσουμε.

• Ευχή 1

Μανούλες Απριλίου 2015

olympia_st

Recommended Posts

wmb είναι πολύ πιθανό να είναι προπαρασκευαστικοί πόνοι. Γιαυτό είπα παραπάνω, αν μόλις χαλαρώσουμε περνάνε δεν είναι πόνοι γέννας. Οι πόνοι γέννας δεν σταματάνε με την χαλάρωση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

να ρωτησω κατι ασχετο τελειως οσες εχετε ηδη κορη....εσωρουχα στυλ ζιπουνακι- που κλεινει απο κατω...μεχρι ποτε φορουσατε στις κορες σας? μετα τον χρονο ξεκινησατε φανελακι-βρακακι?

nkr7p2.png

κορίτσια ερώτηση προς τις δευτερομανούλες, έχετε αρχίσει να προετοιμάζεται τα μεγαλύτερα παιδάκια ότι θα λείψετε για το μαιευτήριο?

alexandroula, εγώ πριν 2 μέρες τις είπα για πρώτη φορά ότι "όταν θα γεννηθεί ο μπέμπης η μαμά θα πάει στο νοσοκομείο και θα μείνει εκεί και μετά θα γυρίσουμε όλοι μαζί και θα σου φέρει και δώρα ο μπέμπης κλπ". Η απορία της ήταν γιατί θα πάω στο νοσοκομείο (ξέρει ότι οι άρρωστοι πάνε στο νοσοκομείο) και αν μπορεί να έρθει και αυτή μαζί μου.

Δεν ξέρω αν τελικά θα είναι καλό να την προετοιμάζω έτσι, θεωρώ ότι ίσως και να την στρεσσάρω περισσότερο λεγοντάς της ότι θα λείπω εγώ από το σπίτι και θα είναι με την γιαγιά και τον παππού, δεν ξέρω... Σήμερα που έχω μάθημα με τη μαία για ανώδυνο τοκετό θα την ρωτήσω σχετικά με την προετοιμασία του πρώτου, τι πρέπει να λέμε, πως και πότε...

OFdhp3.png

8uDtp3.png

Πω πω Φωτεινούλα περαστικά σου κοριτσι μου κ ευχομαι να σου περασιυν γρηγορα αυτοι οι πονοι. Συγκινηθηκα κ γω ετσι οπως τα γραφεις, φαντασου ο αντρας σου. Κ σενα feli πολλα περαστικά σου, αχ αυτο το εντερο μεχει πιασει κ μενα κ στο δρομο μαλιστα κ μεχρι να φτασω σπιτι υπεφερα!! Ετσι η κοιλια φουσκωνει κ μεχρι να βγει ο αερας απο μεσα τα εχουμε δει ολα. Αλεξανδρούλα , γλυκια μου μανούλα, πιο αναλυτικη δεν γινεται να εισαι! Τα λες τοσο ωραια κ ειναι τοσο κατανοητα!! Μπραβο!! Εγω το βραδυ πριν κοιμηθω δεν ειχα καθολου πονους γεννας, αλλα ξυπνησα απο αυτους. Αμεσως το καταλαβα γιατι ηταν 10 λεπτοι εντονοι περιοδου. Πιστευω οτι οταν ερθει η ωρα, τα κοριτσια θα το καταλαβουν. Εγω να φανταστειτε δεν ηξερα τπτ δεν ειχα διαβασει, δεν ειχα ασχοληθει, δεν δεν τπτ. Τωρα στο δευτερο ψαχτηκα πολυ.. Εμενα η μικρη μου ειναι 2 χρονων της μιλαω για τον μπεμπη αλλα δειχνει να μην πολυκαταλαβαινει ακομα. Αφηστε τα κ τωρα που το σκεφτομαι οτι θα λειπω απο το σπιτι, κλαιω..Δεν μπορω να συγκρατησω τα δακρυα μου...

να ρωτησω κατι ασχετο τελειως οσες εχετε ηδη κορη....εσωρουχα στυλ ζιπουνακι- που κλεινει απο κατω...μεχρι ποτε φορουσατε στις κορες σας? μετα τον χρονο ξεκινησατε φανελακι-βρακακι?

Εγώ σταμάτησα να της φοράω αυτά που κλείνουν από κάτω περίπου 22 μηνών, όταν σταμάτησαν να της κάνουν βασικά αυτά που ήδη είχε απο τα mothercare, και απλά μετά τις έπερνα φανελάκια κλασσικά αμάνικα. Λογικά από τη στιγμή που θα βγάλει την πάνα και θα φοράει βρακάκι θα κοπούν και αυτά τα ολόσωμα γιατί η λογική μου λέει ότι θα την ενοχλούν τα κλιπς στο "πιπί" της.

OFdhp3.png

8uDtp3.png

Διαφημίσεις

feli εγώ της φορούσα μέχρι που κόψαμε την πάνα 2 χρονών. Είναι απίστευτα βολικά γιατί δεν βγαίνει η κοιλιά και η μέση έξω να κρυώσει. Όμως με το κόψιμο της πάνας δεν γινότανε την ώρα που βιάζεται να πάει στο γιογιό, να κατεβάζουμε παντελόνι, βρακάκι και να ανοίγουμε και φορμάκι.

loisma βλέποντας την κόρη μου πως θέλει να προετοιμάζεται στα πάντα και πολλές φορές το κάνει και μόνη της, δεν μπορώ να την αφήσω χωρίς να της έχω πει τίποτα. Κάθε πρωί που ξυπνάμε λέμε το πρόγραμμα της ημέρας γιατί όταν είναι προετοιμασμένη αντιδράει στα πάντα, ακόμα και στον παιδίατρο, με ηρεμία. Αν δεν την έχω προετοιμάσει, αρνείται να ντυθεί, να πιεί γάλα, καθυστερεί να ετοιμαστεί γενικώς.

Άσε που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να με πιάσουν οι πόνοι πάλι βράδυ και να κοιμάται και να μην μπορέσω να της πω ότι φεύγω.

Και γενικώς είναι παιδί που έχει κοιμηθεί μόνο 2 φορές χωρίς εμένα στο σπίτι και την φοβάμαι πως θα αντιδράσει.

33 εβδομαδων γινομαι αυριο κ ειναι περιπου 2 κιλα...κ εγω οτι δεν κανει διαβασα δυστυχως..χχθες πηγε κ μου πηρε ο σντρας μου ζωνη εγκυμοσυνης για να μου κραταει λιγο πιο σφιχτα την ηβικη συμφυση...εειδα βελτιωση μονο οταν σηκωνομαι κ ξαπλωνω στο κρεβατι...σσηκωνομαι πιο ευκολα αλλα μολις παω να κανω το πρωτο βημα το ιδιο αφορητοι οι πονοι...υυπαρχει σχετικο θεμα στο καφε κ διαβασα οτι μια κοπελα την επιασε 30η βδομαδα κ πηγε για προκληση στις 38 γιατι δεν αντεχε αλλο τους πονους κ επαιρνε πολλα παυσιπονα...αυτη η κοπελα λοιπον αναφερει οτι χρησιμοποιουσε πατεριτσες για να κινηθει μεσα στο σπιτι ...ψαχνω μηπως βρω απο κανεναν γνωστο να δοκιμασω αν θα με βοηθησουν

gzWep2.png

feli εγώ της φορούσα μέχρι που κόψαμε την πάνα 2 χρονών. Είναι απίστευτα βολικά γιατί δεν βγαίνει η κοιλιά και η μέση έξω να κρυώσει. Όμως με το κόψιμο της πάνας δεν γινότανε την ώρα που βιάζεται να πάει στο γιογιό, να κατεβάζουμε παντελόνι, βρακάκι και να ανοίγουμε και φορμάκι.

loisma βλέποντας την κόρη μου πως θέλει να προετοιμάζεται στα πάντα και πολλές φορές το κάνει και μόνη της, δεν μπορώ να την αφήσω χωρίς να της έχω πει τίποτα. Κάθε πρωί που ξυπνάμε λέμε το πρόγραμμα της ημέρας γιατί όταν είναι προετοιμασμένη αντιδράει στα πάντα, ακόμα και στον παιδίατρο, με ηρεμία. Αν δεν την έχω προετοιμάσει, αρνείται να ντυθεί, να πιεί γάλα, καθυστερεί να ετοιμαστεί γενικώς.

Άσε που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να με πιάσουν οι πόνοι πάλι βράδυ και να κοιμάται και να μην μπορέσω να της πω ότι φεύγω.

Και γενικώς είναι παιδί που έχει κοιμηθεί μόνο 2 φορές χωρίς εμένα στο σπίτι και την φοβάμαι πως θα αντιδράσει.

Ναι καταλαβαίνω τι εννοείς, φαντάσου ούτε εμένα με έχει αποχωριστεί ποτέ, και σταμάτησε να θηλάζει και πριν 1,5 μήνα. Εμένα μάλλον με αγχώνει περισσότερο αυτός ο αποχωρισμός και γιαυτό ίσως να μην θέλω να της μιλάω από τώρα αλλά όταν μπω στο μήνα μου να αρχίσω να της λέω, γενικώς δεν θέλω να της υπερτονίζω πράγματα γιατί καμιά φορά λειτουργεί αντιδραστικά (το δικό μου παιδι), Σίγουρα δεν θέλω να ξυπνήσει μια μέρα και να λείπω εγώ για το μαιευτήριο. Πολύ άγχος ρε παιδί μου για τις μέρες που θα λείπω, αφού καμιά φορά λέω μήπως βιάστικα για το δεύτερο και αμέσως με πιάνουν τύψεις για τον μπεμπάκο μας που γενικώς τον έχουμε και ψιλογραμμένο τον καημένο αφού τρέχπυμε όλη μερα με δουλειες, σπιτι παιδί κλπ και καμιά φορά ούτε να χαιδεψω την κοιλιά μου προλαβαίνω.

OFdhp3.png

8uDtp3.png

Aleksandroula ταλαιπωρηθηκες κ εσυ πολυ...δυσκολος ο ερπης ζωστηρας!!

τυψεις δεν εχω που με βοηθαει..εχω γθατι εκεινος επεμενε απο την αποκολληση κ μετα να επιμεινω για αναρρωτικη μεχρι τελους στον γιατρο κ εγω δεν το εκανα...εελεγα αφου ετσι ειναι τα πραγματα στην Κύπρο ετσι θα κανω κ εγω...

τελος παντων ειπαμε οτι εγινε εγινε...ττο θεμα ειναι να παρω λιγο τα πανω μου ψυχολογικα για να μην τον στεναχωρω κιαλλο τουλαχιστον!!

παλι καλα εχω κ εσας κ μου κρατατε συντροφια...οοσο κ αν σας φαινεται παραξενο ειναι μεγαλη παρηγορια!!

gzWep2.png

Και εγώ έχω πολύ άγχος γιαυτό. Και η δικιά μου μπορεί να αντιδράσει.

Πχ όταν έχουμε εμβόλιο και της το λέω την προηγούμενη μου λέει μέχρι να κοιμηθεί και μόλις ξυπνήσει την άλλη μέρα, δεν θέλω να κάνω εμβόλιο και πάλι το ίδιο κλπ. Αντιδράει σχετικά έντονα. Όμως επειδή έτυχε να έρθει ο παιδίατρος που ήτανε άρρωστη χωρίς να το ξέρει και τον είδε φάντη μπαστούνι μπροστά της και δεν ήξερε από που να φύγει, αντιδράει χειρότερα αν δεν το ξέρει.

όταν της λέω αύριο θα πάω δουλειά, γιατί δεν πάω κάθε μέρα, το πρωί που θα σηκωθεί θα μου πει δεν θέλω να πας, αλλά στο τέλος θα με χαιρετήσει. Όταν δεν το ξέρει, μουρμουράει, ζητάει να δει τηλεόραση, και κάνει διάφορα σκηνικά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την προετοιμάσω αρκετές μέρες πριν, αλλά δεν ξέρω πόσο πριν και τι να της πω.

Διαφημίσεις

Φωτεινή όταν μιλάς με άλλους ανθρώπους που περνάνε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, αν όχι ακριβώς, ανακουφίζεσαι και να τα λες να ξεθυμαίνεις.

Πάντως ψάξε το για καμμιά φυσιοθεραπεία, όσο επίφοβη και αν είναι στο μήνα που είσαι, πιστεύω ότι θα σου κάνουν μεγαλύτερο καλό δεδομένου της κατάστασης. Ρώτα το γιατρό σου οπωσδήποτε.

Αχ κοριτσάκια μου, από ο,τι διαβάζω όλες έχουμε και από ένα πρόβλημα. Δυστυχώς έτσι είναι οι εγκυμοσύνες φαίνεται. Τώρα εδώ που φτάσαμε μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε. Εγώ μόλις έκανα την βυθοσκοπηση και έχω στο μάτι μια ρωγμή κ μια οπή. Άρα καισαρική λέει ο οφθαλμιατρος, γιατί με το σπρώξιμο μπορεί να πάθω βλάβη μπορεί κ όχι. Αλλά εσείς θα το διακινδυνευατε;; Άρα θα πάω με καισαρική, νομιζβ γίνεται και νωριτςρα κάποιες μέρες. :(

82ZHp3.png

Ωχ Βάσω κρίμα. Κοίτα η αλήθεια είναι ότι αν σπρώξεις σωστά δεν έχεις πρόβλημα, αλλά λόγω εμπειρίας θα σου έλεγα ότι δεν είναι εύκολο εκείνη την ώρα να σπρώξεις σωστά. Ίσως αν έχεις χρόνο, αν έχεις πολλές ώρες πόνους, έχεις δική σου μαία που θα σε κατευθύνει εκείνη την ώρα, κάνετε πολλές φορές ασκήσεις πιο πριν κλπ.

Πάντως εγώ είχα κάνει 2 φορές εξάσκηση με την μαία από τα μέσα του 8ου και μετά, ήξερα θεωρητικά τι πρέπει να κάνω, αλλά εκείνη την ώρα πάνω στον πανικό αισθάνομαι ότι έκανα κάποιες εξωθήσεις με λάθος τρόπο. Οπότε εφόσον έχει θέμα το μάτι σου, ίσως είναι καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις. Μίλα και με το γιατρό σου και αποφασίζετε μαζί.

Πάντως όσων αφορά την καισαρική νωρίτερα, υπάρχουνε γιατροί που σε αφήνουνε μέχρι να σε πιάσουνε οι πόνοι και μετά σου κάνουνε καισαρική, τουλάχιστον να είναι έτοιμο το μωρό και να είναι η ώρα του να βγει. Πάλι και αυτό το συζητάς όμως με το γιατρό σου, αλλά ρώτα τον αν γίνεται να το καθυστερήσεις όσο περισσότερο γίνεται, μετά τις 38 βδομάδες.

Ααααα βρε κορίτσια τι πάθαμε όλες; μια χαρά πήγαινε το καφέ μας και μου φαίνεται μας ματιασαν! Τέλος πάντων, ελπίζω να έρθουν με το καλό τα μωράκια:D

Vaso δεν πειράζει που θα κάνεις καισαρική. Πάλι καλά που πήγες οφθαλμίατρο και το βρήκατε μην ειχες αλλά θέματα μετά!

pzDLp3.png

eyCYp3.png

E1srp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...