Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , kate82 είπε:

Σ ευχαριστώ  πολύ πολύ, το έχω ξαναπεράσει και είπα αυτήν την φορά θα γίνει χωρίς άγχος και οτι γίνει.... έχουμε ακόμα βέβαια μπροστά μας το λιγότερο ένα μήνα για να ξεκινήσω 

θα σου πω ότι στην δεύτερη προσπάθεια έβλεπα παιδικά χαχαχα δεν άφησα ταινία για ταινία χαχαχα

Cafe Μάϊος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

den leo oti oi giatroi einai agioi, alloste auto einai to provlima mou. omos leo na min sugkrinoume panta isopedotika ti ginete exo k ti stin ellada.

ακριβως!!! δεν υπαρχει τελεια χωρα κ συστημα....κ εδω γινοντε λαθη...κ εδω πολλες φορες οι γιατροι λενε οτι να ναι...ειναι απλα ενα διαφορετικο συστημα

εμεις τα εμβολια τα υποχρεωτικα τα καναμε ολα. δεν θεωρω πως κακως γινοντε. απλα εμεις τα ξεκιναμε στον 1ο μηνα κ μεχρι τον 4ο εχουμε τελειωσει. τα κανουν δυο δυο κ τρια τρια. απλα αυτα τα εξτρα δεν κανουμε

οσο για το χαμομηλι mary ..εγω απο παιδι εφτιαχνα μονη μου χαμομηλι....μεγαλωσα στον αγρο βεβαια χεχε...τωρα εχει μια γιαγια ο μαναβης της μαμας μου κ παιρνω απο εκει χαμομηλακι...ενδιαμεσα βρισκω κ κομματακια παξιμαδια χαχαχαα τωρα η πουλαει κ παξιμαδια κ χαμομηλι η γιαγια η εκει που το μαζευει μασουλαει κιολας χαχαχα

επισης mary μπορεις να βρασεις το νερο αν θες κ να αφησεις τα λουλουδακια μεσα στο νερο χωρις να ειναι πανω στη φωτια...γινεται πολυ πιο ωραιο κ νοστιμο το χαμομηλακι ετσι....εγω που ειμαι πολυ φαν των τσαγιων...χεχε τοσα χρονια στηνΑγγλια μου αρσει η ολη φαση....ετσι το σερβιρω...μεσα στη τσαγιερα τα λουλουδακια κ παιρνει ενα τελειο χρωμα κ νοστιμια...μονο του βουνου δε μπορω να κανω ετσι...δε γινεται..ισως επειδη ειναι χοντρο το κλαρι...α επισης δοκιμαστε γιασεμι τσαι (οχι στα μωρα) ειναι νοστιμοτατο!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 16,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rita__ki

3184

• fairymummy

2682

• natasa133

1469

• THENA

1188

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα :D

τι μου κάνετε??

Ρίτα μου για το βραδινό παίδεμα σε σκέφτομαι κάθε φορά που μας κάνει νερά η μικρή....

Για το φαγητό έχω καταλήξει ότι είναι τελικά λίγο προσωπική υπόθεση. Λίγο η χώρα, λίγο ο γιατρός, πολύ οι ιδιαιτερότητες των παιδιών, πολύ οι πεποιθήσεις των γονιών κτλ κτλ

Να κάνω όμως και ένα μικρό σχόλιο για τα βιολογικά (αν και έχω την αμυδρή εντύπωση ότι το έχω ξαναπει :?). Εμένα η πεθερά μου βαζουν (σπέρνουν) στάρι και τα τελευταία 5 χρόνια το έχουν γυρίσει σε βιολογικό. Η διαφορά του τι πέφτει πάνω στο φυτό και το χωράφι είναι μεγάλη αλλά όλοι οι έλεγχοι (όχι ότι γίνονται και ποτέ στην ελλάδα....) σταματάνε στο χωράφι και στο σπόρο το τι γίνεται μετά τα αλώνια δεν το ελέγχει κανείς και δεν ενδιαφέρεται και κανείς...

Για παράδειγμα λίγο να μείνει το στάρι στην αποθήκη του ρίχνουν φωστοξίνη για να μην πιάσει ψείρα (που είναι από τα πιο ισχυρά δηλητήρια, σκοτώνει ότι αναπνέει). τωρα συγκεκριμένα για αυτό το δηλητήριο δεν ξέρω τί υπολοιματικότητα έχει αλλά το λέω σαν παράδειγμα για το ότι τα βιολογικά έχουν πράγματι διαφορά μεγάλη αλλά δυστυχώς είναι αμφίβολο το κατά όσο είναι βιολογικά. Και φυσικα ισχύει και αυτό που είπε η νατάσα ότι το μη βιολογικό θα έτρωγε όλα τα άλλα φάρμακα ΚΑΙ τη φωστοξίνη...

tt17d185.aspx

tt17d186.aspx

καλημερα κοριτσαρες !

χρονια στην αννικο μας........... οτι επιθυμεις κοριτσαρα μου .....μονο χαρες κ υγεια :P να χαιρεσαι τα παιδακια σου κ την οικογενεια σου

ωραια συζητησουλα ειχαμε εχτες τσουπρες μου ακουστηκαν πολλες αποψεις κ πολυ μου αρεσε .

παω να παιξω με το μικρο τερατακι μου κ ξαναρχομαι

88M1p3.pngycQap3.png

καλημερουδιαααα

το μικρο μου κοιμηθηκε μιας κ εχει το ιδιο προγραμμα με της φαιρυ(μονο που κοιμαται αρκετα μεσα στην μερα)...αν κ 2-3 μερες τωρα ξυπναει στις 6,οπως παντα κ μετα ξανα κοιμαται ως τις 9....να πω κεγω ,οτι γαλα δινω στις 6 ,στις 10 φρουτα ,που κ σημερα δεν τα πολυεφαγε....εβαλα κ το κλασσικο ρυζαλευρο κ το αλλο το σινλακ...τπτ..ηπιε γαλα τελικα κ μαλιστα απο το ποτηρακι της μονη της....συνεχιζω...μεσημεριανο στις 2-3,γιατι πλεον δεν πειναει ανα 3ωρο..αντεχει πολυ πιο πολυ...marry αφου και εμεις εχουμε ιδια αλλεργια,σκεψου παρολαυτα οτι μας εδωσε κοτοπουλο κ κρεας απο 6 μηνων...κανενα αγχος..γιατι χετε αργησει τοσο???????κριμα....μετα στις 7 τρωμε ρυζαλευρο ,που πλεον θα το κανουμε βρωμη,αφου βεβαια μας εχει δωσει το οκ καιρο τωρα...αλλα γαιδουρα η μανουλα βλεπετε...βεβαια η μικρη δεν το τρωει καποιες μερες τωρα οποτε σημερα θα στειλω τον μακη να αγορασει βρωμη ή αλλα δημητριακα φυσικα απο σ/μ...μιας κ απλα!!! δεν εμπιστευομαι τα βιολογικα....με νερο μουχε πει ο γιατρος,ή ο,τι αλλο θελησω...αναλογα με τις ορεξεις μας....κοιμομαστε κατα τις 8.30-9.00 οποτε ξυπναει πλεον κατα τις 10-11 για γαλα κ ΠΛΕΟΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ...ναι,ναι,ναι....

νερο πινει ευκολα...του γιατρου μας ξεκινησε να πινει απο 8 μηνων....ασχετο...

απο πολυ ως παρα πολυ αλλες φορες...εχω διασπαρτα στο σπιτι ποτηρακια κ καθε μερα σχεδον ολα ειναι αδεια...

eNortjKzUjI0M7A0MVCyBlwwFYIC0Q,,59.png

καλημερουδια:D

πο πο βλεπω ανοιξατε μεγαλω θεμα χθεσ βραδυ ,ατελειωτο:cool:

εγω αυτο που ξερω ειναι 'φυλαγε τα ρουχα σου να χεισ τα μισα':tongue:

αν τα βομβαρδιζουμε απο τωρα με απ ολα ποτε δεν ξερεισ αργοτερα τι μπορει να βγαλει, εγω δεν ειχα ποτε αλλεργειεσ κ ξαφνικα στο λυκειο εμφανιστηκαν ολεσ μαζι ,εκζεματα στα χερια ολο πληγεσ ,καντιλεσ σε ολο το σωμα,εκοψα το καπνισμα κ επαθα ασθμα κτλ.κορτιζονεσ ενεσεισ αδρεναλινησ κ αντισταμινικα τα επερνα με το κιλο ,ετρεχα στα νοσοκομεια με αλλεργικα σοκ κ καθομουν μερεσ χωρισ να βρισκουν τι εχω:|,ευτυχωσ με τισ εγκυμοσινεσ ολα εξασθενισαν αλλα ποτε δεν ξερεισ μπορει να με ξαναθυμηθουν:(.

ελπιζω τα παιδακια μου να μην παρουν απο μενα.

ηθελα να πω κ μια σκεψη που εκανα οταν διαβαζα τη νεκταρια ,τοσο θηλασμο κ το παιδι εκανε αλλεργια που λενε οτι με το γαλα μασ δεν εχουν πολλεσ πιθανοτητεσ να το παθουν ,τι να πω ...απο αυτο κ μονο λεω ποσο χειροτερα θα γινονται τα παιδια μασ με τα τοσα αλλα που τουσ δινουμε!:confused:

image.php?type=sigpic&userid=23500&dateline=1274288107

-------------------------------------------

ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΝΑΗ ΙΑΣΟΝΑ

Η ΜΑΜΑ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ!

1218455mjqw66vx3t.jpg

Διαφημίσεις

και συνεχιζω με ο,τι γραψατε χτες....να πω κεγω το κατιτις μου

συγκεκριμενα χτες διαβαζαμε με τον μακη μου διαφορα για ταισμα κλπ απο το parents κ εφριξα.....γιαυτο αλλωστε δεν ξαναμπηκα μετα....συζηταγαμε ολο το βραδυ γιαυτα ....λοιπον τι λεγανε ???αγλαια,ροζυ κ λοιπες????υποτιθεται υπευθυνες σε τετοια θεματα...πολλες μπουρδες..ακομα πιο πολλες ...λιγα θα πω για να δειτε..

¨ριχνουν¨ολα τα κοριτσια που θελουν να μην θηλασουν αλλο πχ εγω,περα απο καποιο διαστημα,κ ελεγα μετα,αραγε οι υπολοιπες που δεν μπορεσαν περα απο 1 μηνα ΄κλπ ,τι θα λεει σε αυτες???...ειναι κατα σε ολα τα τυποποιημενα προιοντα....κατα στο ρυζαλευρο ακομα και σπιτικο.ουτε βιολογικα...αν και εκει εφασκε κ αντιφασκε...πολυ απολυτη στις επιλογες φαγητων κ οτι οι παιδιατροι ειναι μονο για εμβολια κ αρρωστειες...δηλ στο πανεπιστημιο δεν σπουδαζουν για οτι αφορα τον θηλασμο ή το φαγητο των παιδιων????μονο για αρρωστειες???δεν ξερω ,ρωταω....δεν λεω τπτ για το ποσο υπευθυνος μπορει να ειναι ή οχι ενας γιατρος...ασχετο αυτο...λοιπον ,τα αρθρα που εβαζαν κ οι δυο τους για το τι φαγητα κ υλικα θα πρεπει να χρησιμοποιουνται ηταν ακυρα μιας κ χρησιμοποιουσαν βιβλια απο καποιες κυριες χ και ψ....οχι στο ελαιολαδο ,ναι στο ελαιολαδο..οχι στο αλατι ναι στο αλατι..οχι στο ενα,ναι στο αλλο.και ποια εισαι που θα κρινεις πως θα ταισεις το παιδι σου εσυ...να απαξιωνεις την μανα ,λεγοντας οτι οποια δινει ετοιμη κρεμα ή ο,τι αλλο εμποριου ,ή βαριεται να μαγειρεψει ή δεν θελει....καλα ακουσατε!!!μουρθε να την βρισω....και δωστου τυψεις πολλα κοριτσια....

και ναι ,θενα μου,την θηλαζα μεχρι τωρα και εδειξε αλλεργια εδω κ 2 μηνες περιπου,συγκεκριμενα αφου ετρωγε ρυζαλευρο για 10 μερες ηδη...μπορει σε 2 μηνες να μην εχει αλλο,αλλα μιας κ πανε κατα μεγαλο ποσοστο κληρονομικα,αφου εγω απεκτησα πολλες στα 30 μου,μπορει κ να μου τις διεκδικησει....

δε ξερω κοριτσια κατα ποσο εφταιγε η βρεφικη μου διατροφη γιατι απο κληρονομικοτητα καμια αποσο μου λενε μαμα κ μπαμπασ δεν ειχε κανενα σοι μονο το ασθμα που κ αυτο μου βγηκε αφου σταματησα να καπνιζω(λετε να το ξαναρχισω:tongue:)κ τοτε τα εδιναν ολα νορισ απο οτι λεει η μαμα μου αν κ τοτε ηταν πιο αγνα:rolleyes: αλλα παρολ αυτα ισωσ τελικα κακο μου εκανα ,γι αυτο τωρα προσεχω ποτε τα δινω τουλαχιστω αν κατι βγαλουν θα ξερω οτι δεν εφταιξε η διατροφη τουσ

image.php?type=sigpic&userid=23500&dateline=1274288107

-------------------------------------------

ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΝΑΗ ΙΑΣΟΝΑ

Η ΜΑΜΑ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ!

1218455mjqw66vx3t.jpg

χαχαχα νεκταρια...εισαι πολυ κοντα στο να γινεις η καλυτερη μου φιλη!!! χαχαχα

τα περισσοτερα με πμ αν θες...προτιμω να μη λεω δημοσια για αυτες τις κοπελες..εγω παντως στο παρεντς δεν μπαινω!!! ;)

το χειροτερο ομως ειναι αυτο που ειπαν για τον θηλασμο κ το φαγητο...οτι αν δεν θηλασεις το παιδι 1 ωρα πριν το φαγητο,ειναι δωρο αδωρο...εξηγησαν γιατι πρεπει..οκ λεω αλλα ρε κοπελια αν το θηλασω εγω το μικρο μου πριν το φαγητο,σγ μη φαει μετα φαγητο...ή αν σταμτησεις να θηλαζεις κ δωσεις σκονη γαλα ειναι σαν να εγκαταλειπεις το παιδι σου,αφου ολα αυτα ειναι χημικα κλπ κλπ κ κανουν ο,τι χειροτερο στα μωρα...κ πολλα πολλα ακομα!!!

κ ξαναλεω...πως τα λες ολα αυτα σε μανουλες που ισως δεν εχουν γεννησει ακομα κ θα νιωσουν ασχημα μετα οταν δεν θα μπορεσουν να θηλασουν?????θα προβληματιστουν αδικα και ασκοπα...πραγματικα τα πραγματα που ελεγαν κ οι δυο τους τα θεωρω απαραδεκτα......οκ..προωθεις τον μητρικο θηλασμο αλλα οχι κ ετσι....δεν εισαι ο θεος!!!!!

αυτα..για να μην σας απασχολω αλλο...απλα τα ανεφερα γιατι ειχαν σχεση με αυτα που λεγατε χτες βραδυ αλλα σε αλλα επιπεδα....οποτε ...τελειωνω λεγοντας οτι η καθεμια πρεπει με αυτογνωσια να ακολουθει το προγραμμα της αναλογως το παιδι της κ τις πεποιθησεις της ως ανθρωπος κ γονιος...γιατι το πως εχει μεγαλωσει η καθεμια μας κ τι ερεθισματα ειχε,δεν το αλλαζουν ευκολα,ουτε τα διαφορα αρθρα,ουτε οι αλλες αποψεις απο εδω μεσα κ ουτε η τεχνολογια....τι κ αν εχουν βγει φυτικα προιοντα,βιολογικα κλπ...εγω δεν προκειται ποτε να τα εμπιστευθω...εγω ομως.....ουτε ενα αλλο σωρο πραγματα ,που κ καλα ειναι μη τοξικα ή ειναι μη ετσι...κ μη αλλιως....πειτε με οπισθοδρομικη,δεν με νοιαζει...εβαψα τα μαλλια μου με παροτρυνση ολων οτι οι βαφες του κορε κ απιβιτα δεν θα επηρεασουν το εμβρυο ή τον θηλασμο μετεπειτα..μαθαινω τωρα οτι ολα αυτα επηρεαζουν γιατι δεν ισχυει τπτ απο οσα θελουμε να πιστευουμε...για του λογου το αληθες με εκανε μια κομμωτρια να παρω τηλ κ να ρωτησω προχθες κιολας...ε,ξερετε δεν εχει αμμωνια αλλα εχει ,εκεινο κ το αλλο κ το παραλλο....που δεν ειναι σαν την αμμωνια...αλλα της λεω επηρεαζουν ???..καταλαβαινετε την απαντηση...

τελικα νασαι γονιος-μανα κ μαλιστα στις μερες μας ειναι πολυ δυσκολο πραγμα!!!!!!!!!!!!!!!!

και δεν με νοιαζει που λεω τα ονοματα τους ετσι φαιρυ ...θα μπορουσα να πω και αλλα ....εγω ομως παντα... οσο υπευθυνες ειναι και αυτες για αυτα που λενε κ οπως τα λενε,αλλο τοσο κ εγω....παω να ετοιμασω φαγητο στον αντρουλη μου.....φιλια.....

Διαφημίσεις

παντως κοριτσια...κρινοντας κ απο τον εαυτο μου, απο τη στιγμη που γεννησαμε αλλαξαμε πολυ στα μυαλα...θυμαμαι πως πηγαινα με το βιβλιο σαν ευαγγελιο..που ημουν απολυτη σε πολλα πραγματα...γιατι??? γιατι ετσι λενε οι ερευνες...κ γεννησα κ ειδα οτι το καθε παιδακι εχει τις δικες του αναγκες...τη δικη του αναπτυξη...κ αρχισα να ακουω το παιδι μου κ οχι τον γιατρο...ο γιατρος ειναι εκει να συμβουλευει τελικα κ οχι να μας λεει πως να μεγαλωνουμε τα παιδια μας ;)

Γεια σας κούκλες!

Νεκταρία εγώ θα συμφωνήσω στο ότι είναι πλέον πολλές οι τύψεις και οι ενοχές που έχουμε φορτωθεί και όλο αυτό δεν βοηθάει καθόλου. Όταν γέννησα το μωρό για τουλάχιστον μία ώρα κάθε βράδυ, όσο κουρασμένη κι αν ήμουν, στριφογύριζα στο κρεβάτι μου και σκεφτόμουν εντελώς ενοχικά : έπρεπε να φτιάξω το γάλα πιο νωρίς - το μωρό έκλαψε πολύ, έπρεπε να χλιαρώσω περισσότερο το νερό στο μπάνιο - μάλλον ήταν πολύ ζεστό, πρέπει να τον ξυπνάω στο 4ωρο για να φάει αν δεν ξυπνήσει μόνος του και εγώ τον ξύπνησα στις 4,5 ώρες κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. :cry: Κάθε βράδυ και χειρότερα...

Από την άλλη είχα την ιστορία με το γάλα : έβγαζα ένα υγρό γκρι-πράσινο... Αηδία! Ο ένας έλεγε "τράβα και πέτα μέχρι να καθαρίσει", ο άλλος έλεγε "μην το δώσεις στο παιδί, μπορεί να έχεις σταφυλόκοκκο και να κολλήσεις το παιδί", ο άλλος "μάλλον έχεις μορφώματα στους μαστούς, να ψαχτείς" και ο άλλος "μάλλον έσπασαν αγγεία και τρέχει και αίμα" και τέλος "μήπως να κάναμε μια καλλιέργεια;"... Και ένα ωραίο βραδάκι βάζω μπρος το θήλαστρο και δεν μπορώ να τραβήξω ούτε σταγόνα. Αυτό ήταν! Τελείωσε από μόνη της η ιστορία... Αν δεν ξέρουν τι να σου πουν και πώς να σε βοηθήσουν... η φύση δίνει τη λύση. Κι ευτυχώς που ζούμε σε εποχές που έχουμε όλα τα καλά. Αν ζούσα πριν 60 χρόνια θα έπρεπε να βρω τροφό για το παιδί μου. Στο φινάλε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει όσες "υστερούμε" σε αυτό το θέμα, να φορτωνόμαστε τόσο βάρος. Ερώτηση : είναι άραγε "καλύτερη" η μαμά που γεμίζει μπουκαλάκια και σακουλάκια και επιστρέφει στα προ τοκετού καθήκοντά της μετά από 20 μόλις μέρες; Το μωρό τρέφεται θρεπτικά, αλλά όχι από τη μαμά, αλλά από τη νταντά. Είναι καλύτερο αυτό; Γιατί δεν συζητάμε για την παρουσία της μαμάς, αλλά μόνο για το προϊόν που παράγει;

Με συγχωρείτε που ασκώ οξεία κριτική και νομίζω ότι ποτέ μου δεν εκφράστηκα έτσι, αλλά μπούχτησα να ακούω τα ίδια και τα ίδια... οι καλές και οι κακές μαμάδες...

2522daf9de.png

swGop2.png

Κοριτσάκια μου όμορφα κοριτσάκια μου γλυκά!!! Αχ πόσο μου λείψατε!!!! Επιτέλους μόλις το internet μας επανήλθε - μολις έφυγε ο τεχνικός της Forthnet και έχω πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα!!!! :P:p:p Ο μικρός παίζει χαρούμενος στο καινούργιο του πάρκο - ναι τόσο καιρό δεν είχαμε πάρει :rolleyes::rolleyes: είναι απίστευτο όμως πόσο μου έχει λύσει τα χέρια!!!

Αννίκο Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α κούκλα!!!!

Έχετε πιάσει με τρέλα θεματάκια πολύ ωραία προς συζήτηση!!! Πάω να τα διαβάσω κι επανέρχομαι!!!

Sue μου με το καλό κοριτσάκι!!! Μακάρι να'χα την τόλμη σου!!! :)

Αndith!!!! Χάθηκες όμορφη!!! Είμαι σίγουρη ότι λείπεις σε όλες μας... Να αναφέρω μόνο στα γρήγορα ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα... Πριν αδιαθετήσω για πρώτη φορά φοβόμουν ότι ήμουν έγκυος - και οι δυο γιαγιάδες μου και η μαμά μου αλλά και η πεθερά μου είχαν μείνει όλες έγκυες τότε - και είχα φρικάρει... Σκεφτόμουν όπως κι εσύ - δεν είχα την τόλμη της Sue και νομίζω ακόμα δε την έχω... Θέλω και να χαρώ το Γιάνναρό μου όσο γίνεται περισσότερο - όπως ανέφερε και η mpoumpou.... Δύναμη σου εύχομαι κουκλίτσα!! Και μη χάνεσαι από την παρέα μας - μας λείπουν και τα κατορθώματα της μικρής Ολγίτσας!!! Αν θυμάμαι καλά είχες πει ότι θα πήγαινες στην Κύπρο στις αρχές αυτού του μήνα - μήπως γι' αυτό χάθηκες λιγάκι; :) αν είναι έτσι καλά να περάσεις και να σου δώσουν οι δικοί σου αγαπημένοι την ψυχραιμία που χρειάζεσαι να αποφασίσεις... Φιλάκια πολλά πολλά!!

H7fep3.png

vkBmp3.png

4yGBp3.png

Γεια σας κούκλες!

Νεκταρία εγώ θα συμφωνήσω στο ότι είναι πλέον πολλές οι τύψεις και οι ενοχές που έχουμε φορτωθεί και όλο αυτό δεν βοηθάει καθόλου. Όταν γέννησα το μωρό για τουλάχιστον μία ώρα κάθε βράδυ, όσο κουρασμένη κι αν ήμουν, στριφογύριζα στο κρεβάτι μου και σκεφτόμουν εντελώς ενοχικά : έπρεπε να φτιάξω το γάλα πιο νωρίς - το μωρό έκλαψε πολύ,

Με συγχωρείτε που ασκώ οξεία κριτική και νομίζω ότι ποτέ μου δεν εκφράστηκα έτσι, αλλά μπούχτησα να ακούω τα ίδια και τα ίδια... οι καλές και οι κακές μαμάδες...

Γιαυτο και εγω σας τρελλανα σημερα και αν με συγχωρειτε....βαρεθηκα να ακουω διαφορα απο παντου που να μας καθοδηγουν κ στο τελος να μας κανουν να νιωθουμε ενοχες κ τυψεις...Εγω δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα βεβαια,το ομολογω αυτο,γιατι απο την μια η μαμα μου ειναι πολυ cool λογω καταγωγης ,απο την αλλη η πεθερα μου ειναι απο ¨μακρυα¨ και επειδη εχουμε περασει κ τα στραβωματα μας ,ακομα κ αν νομισει οτι θα χρειαστω τη γνωμη της την λεει πλεον με πολυ μεγαλη προσοχη..κυριως εχω τον αντρα μου που (πραγματικα κλαιω αυτη τη στιγμη),ειναι το αποκουμπι μου....ειναι το αλλο μου μισο κ βαλε σε ο,τι αφορα το παιδι κυριως και με ¨ξυπνα¨ οταν βρισκομαι σε συγχυση.....

βεβαια το βασικο για μενα ειναι το μπεμπονι μου που δεν χρειαστηκε ποτε μεχρι τωρα να με κανει να ψαχτω παραπανω για κατι,να αναρωτηθω και να μπω στο τρυπακι του ..πως,γιατι,αν,ποτε κλπ....χωρις να σας το κρυψω αλλωστε,θα πω ο,τι μονολογει χαμηλοφωνα ο μπαμπας μου πολλες φορες...οτι ειναι ευλογημενο αυτο το παιδι κεγω μαζι του...εκτος απο την αλλεργια του τωρα προσφατα αναγνωρισαμε, ειναι ενα ησυχο ,γελαστο και υγιες παιδι ...,που θηλασε αμεσως κ ευκολα...μπορω να πω οτι πριν μεινω εγκυος ειχα απιστευτη ανασφαλεια για τα παντα ,οσον αφορα το μωρο..ακομα και για μενα την ιδια ,ως μανουλα...

αφοτου γεννησα ,ολα αλλαξαν.φοβομουν οτι δεν θα μπορεσω να θηλασω καν πριν.Μα την Παναγια σας λεω....και σας πληροφορω στο λητω απο την απιστευτη χημεια πουχα με τη μικρη,δεν χρειαστηκε καν να μου πουν κ να μου δειξουν τπτ οι μαιες...κ με ειχαν να λεω στις διπλανες μου οδηγιες ,λες και ειχα ξαναθηλασει...δεν εχω προβληματιστει σοβαρα,μα ουτε μια μερα,για κατι για το μαριλιζακι μου...ουτε κολικους,ουτε κλαμματα,ουτε προβληματα υπνου,ξυπνιου,φαγητου κλπ...ουτε ωτιτιδες,ουτε μυξες,ουτε πυρετο...ευκολη κ συνεργασιμη σε ολα!!!(μονο εκεινο το πενθημερο του σεπτεμβριου με τα ξεσπασματα απο τα δοντακια της)

φταινε οι ορμονες μου σας λεω,το ξερω σας πρηζω(γιατι συνεχιζω να κλαιω αλλωστε)...και εκει που νιωθω τοσο τυχερη κ σιγουρη,ερχονται οι κυριες χ κ ψ κ λενε τις π@π@ριες τους..κ με κανουν να νιωσω ασχημα που δεν συνεχιζω τον θηλασμο κ δεν ειμαι και καλα καλη κ σωστη μανα...επειδη σταματω τον θηλασμο,ή επειδη δινω το ¨ενα¨ κ οχι το ¨αλλο¨.....εχω σπαστει παρα πολυ...κ δεν ξερω αν στο επομενο θα ειμαι τοσο τυχερη ...αλλα αυτη τη φορα δεν θα το ανεχτω......

ο παιδιατρος μου αστερι σας λεω...την πρωτη κ τελευταια φορα που μουκανε κηρυγμα,ηταν για να μου επισημανει ποσο σημαντικο ειναι να βγαλω τη μπεμπα απο το κρεβατι μας..μπλα,μπλα,μπλα....δυσκολο μου λεει αλλα πρεπει.με πιεσε αρκετα..κ του λεει ο μακης..αχιλλεα μου θα την σηκωνειςεσυ απο την κουνια της καθε 2-3 ωρες τη νυχτα κ θα την φερνεις στην νεκταρια να την θηλασει????τωρα που εχει γινει κ θηριακι????του ειχα θυμωσει εκεινη τη μερα...αλλα με πηρε τηλ λιγες μερες αργοτερα να μου πει κατι ασχετο και μου εξηγησε ο ανθρωπος οτι σε καθε επισκεψη μας ειναι μελλημα του να μας συμβουλευει σε ο,τι εμπειρικα μπορει(κ ως νεος γονιος κ ως παιδιατρος κ ως διδακτωρ πανεπ.)...το εκτιμησα αυτο..αλλα μεχρι εκει....αυτα............

παω να φτιαξω καφεδακι (μπορω πλεον να πινω και 2ο καφε...ναι!!!) και να κατσω στην ηλιολουστη βεραντουλιτσα μου και να μετανιωσω για ο,τι σας ειπα.......

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...