Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , dimi.tra είπε:

Λαμπρά! Καλά θα πάει αυτό 🤦‍♀️ 

Πως την πάλεψες πουλάκι μου με 10 την ημέρα! Εγω δυο παίρνω και νιώθω για σκάσιμο! 

Πολύ πρήξιμο προκαλούν και εγώ επέρνα 8 την μέρα και σε κάθε ετ έβαζα και πέντε κιλά !!! Εγώ τα ήθελα όμως γιατί μου έλειπαν χαχα

Cafe Μάϊος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Νατασακι,

Δεν ανοιγει το στομα??

Το ανοιγει και μετα το φτυνει??

Κλαιει??

Τι κανει??

Ισως και να μην γουσταρει τον συνδυσμο των φρουτων... Εμενα πλεον μπορω ναπω οτι τρωει αλλα πρεπει να κανω και λιγοοοο τον καραγκιοζη, κανα τραγουδακι κανα παιχνιδι κτλ.. Πολτοποιω μισο μηλο, ενα μικρο αχλαδι (αλλιως 3/4 μετριου) και μιση μπανανα!

497fbd72be.pngtz4jmk1lehww4bsy.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 16,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rita__ki

3184

• fairymummy

2682

• natasa133

1469

• THENA

1188

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Νατασακι,

Δεν ανοιγει το στομα??

Το ανοιγει και μετα το φτυνει??

Κλαιει??

Τι κανει??

Ισως και να μην γουσταρει τον συνδυσμο των φρουτων... Εμενα πλεον μπορω ναπω οτι τρωει αλλα πρεπει να κανω και λιγοοοο τον καραγκιοζη, κανα τραγουδακι κανα παιχνιδι κτλ.. Πολτοποιω μισο μηλο, ενα μικρο αχλαδι (αλλιως 3/4 μετριου) και μιση μπανανα!

apo karagiozulikia allo tpt!

stin arxi den polu anoigei, otan ton xegelaso kai tou vazo to koutalaki mesa to dioxnei me ti glossa tou kai ftunei to fagito kai telika an epimino parapano klaiei. exo allaxei diaforous sundiasmous me ta idia apotelesmata.

uDLqp1.png

Ρε κοριτσακι, μηπως δεν ειναι ακομη ετοιμος γι αυτο??

Ρωταω επειδη θηλαζει αποκλειστικα και ισως εχει ακομη αναγκη μονο το γαλα της μανουλας το οποιο ειναι πολυτιμο.. Ο γιατρός σας τι λεει??

Εμενα πολυ κοντινο μου ατομο θηλαζε αποκλειστικα για 10 μηνες σχεδον, η μικρη της δυσκολευτηκε να μπει στις στερεες διοτι ειχε αναγκη να θηλαζει, αλλωστε το μητρικο γαλα ειναι πολύ θρεπτικο για τα μπεμπεκια...

Μηπως ειναι χαρακτηριστικο των μωρων που θηλαζουν αποκλειστικα??

Παντως συνηθως οι γιατροι παρατεινουν λιγο το χρονο του θηλασμου και εντασσουν τις στερεες ακομη πιο αργα απο το συνηθισμενο...

497fbd72be.pngtz4jmk1lehww4bsy.png

καλημερα καλημερα!

ομορφη κυριακη σε οοοοολες!

καλε τι το κανατε εδω μεσα ?????/το καψατε το πελεκουδι σαββατοβραδο κιολας !

νατασα προτινω να του δωσεις το κουτακι να παιζει ολη μερα. θα το βαζει στο στομα(οπως κανουν με ολα τα αντικειμενα) κ ελπιζω να το συνηθισει . εγω παντως πριν αρχισουμε τροφες ενα κουταλι με σιλικονι του το ειχα δωσει κ νομιζω βοηθησε να μαθει την "υφη¨του

mpoumpou μου φιλακια φιλακια φιλακια!!!!!!!

ΤΗΕΝΑΚΙ Κ Andith ............:oops::oops::oops::oops::oops::oops:

κουμπαρουλα μου λειψες.

να καλοσορισω κ κτην καινουργια μαγιομανουλα της παρεαουλας μας !!!!!!

καλε ?????????????????// νυφη κι αλλη στο καφε μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MMMMMMMMMMMMMAKIA σε ΟΛΕΣ! καλε που ςειστε σημερα ολες???

88M1p3.pngycQap3.png

καλημερα!!εγω εδω ειμαι!!τη φρουτοκρεμα την εφαγε με μιξοκλαματα σημερα!!ποιος ξερει γιατι!!αλλα μολις τελειωσαμε εχεθε απειρα!!ολη η πανα γεματη κ βγηκαν κ απ εξω!!

rXrPp3.png

Διαφημίσεις

γεια σας γεια σας!!!

νατασακι θα συμφωνησω με την Mpoumpou....

ας τον λιγο και προσπαθησε παλι μετα απο 2 μερες...

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

tb_sig_spring.giftt140507.aspx

τα Μαγιόπαιδα

καλως σας βρηκα και τις υπολοιπες!!!!!!!!!

πασχαλιτσα,με βλεπω να καταληγω σε συμβατικο παρκο με μισο-μισο διχτυ...Καλα,ξυλινο στο Ελλαντα..πανακριβο ομως!!!Εψαξα και στα Ελληνικα διαδικτυακα καταστηματα αλλα τιποτε της προκοπης.Οποτε,μαλλον στην παραπανω λυση με βλεπω!!!

Πολυ χαιρομαι που τα περισσοτερα μπεμπονια τρωνε τα φρουτακια τους!!!Η δικια μου λιγο μπλιαχ της κανουνε....με το ζορι τα τρωει,αφου σημερα την μπανανα την μιση εφαγε με το κουταλι...την αλλη μιση με συριγγα:shock:Ενω το ρυζαλευρο το ξεπατωνει,τρωει μια μπωλαρα γεματη καθε απογευμα!!!!

Γι αυτο και οι κενωσεις μας ειναι λιγοστες ακομη...χεχε!!

Φαινεται δεν δρουν πολυ καλα τα φρουτακια

Ισως οταν αρχισουν οι συνδυασμοι να τα καταφερει το εντερακι να δουλεψει:rolleyes:

Καλησπέρα σας Μαγιομανούλες, και να καλωσορίσω και την marsolan :) Ελπίζω να είστε όλες καλά και τα μωράκια καλύτερα. Εμείς εδώ καλά αν εξαιρέσεις τον λαιμό μου και βήχα που έχω, ελπίζω να μην κολλήσω την μικρή... Επίσης μάλλον αδιαθέτησα και με έχει λίγο πάρει από κάτω αλλά οκ.. Ήλπιζα να καθυστερούσα λίγο ακόμα λόγω θηλασμού αλλά τι να γίνει.

Παρακολουθώ που γράφεται για τις στερεές τροφές. Εμάς ο παιδίατρος που πήγαμε 1η του μηνός μας είπε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά με κρεμούλα και μετά από 2 βδομάδες σιγά σιγά τα φρούτα, πρώτα μπανάνα, μετά αχλάδι και τέλος μήλο. Εγώ δεν πολύ ήθελα για να πω την αλήθεια λόγο θηλασμού. Επειδή στην αρχή είχα πρόβλημα και δεν μπορούσα να την θηλάσω είχα δει μια σύμβουλο θηλασμού η οποία μας βοήθησε και τα καταφέραμε. Οπότε είχαμε πει από τότε πως όταν έρθει η ώρα των στερεών να κανονίσουμε ένα ακόμα ραντεβού να τα πούμε και αυτό έκανα.

Αποφασίσαμε, εγώ δηλαδή, να την ξεκινήσω την μικρή από 6 μηνών με ρυζάλευρο (το οποίο δεν είναι τόσο απαραίτητο πολλοί παιδίατροι δεν δίνουν και καθόλου) και φρούτα. Στον έβδομο θα μπούνε τα λαχανικά και το κρέας και 8ο τα δημητριακά. Γενικά το πρόγραμμα αυτό προφανώς ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δικού μου παιδιού (τι βάρος έχει και τι ανάπτυξη) και φαντάζομαι πως μπορεί να αλλάξει πάλι λόγω του τι προτιμάει το δικό μου παιδί. Δεν το γράφω για να πω πως αυτό είναι το σωστό ή κάτι τέτοιο, μην παρεξηγηθούμε.

Η κάθε μια από μας ακούει τι λέει ο παιδίατρος της και ταυτόχρονα βλέπει και η ίδια τι είναι καλύτερο για το παιδί της.

Απλώς να πω πως σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. τον πρώτο χρόνο της ζωής ενός μωρού που θηλάζει οι στερεές τροφές πάνε παράλληλα και ουσιαστικά θεωρούνται συμπληρωματικές στο μητρικό γάλα. Γενικά απ' όσο διάβασα και κατάλαβα καλό είναι να ξεκινάς στους 6 μήνες σιγά σιγά και να ακούς, να ακολουθείς το παιδί σου, πόσο δηλαδή θέλει να φάει, τι συνδυασμούς φρούτων/λαχανικών χρειάζεται να κάνεις για να το δεχτεί, αν το προτιμάει πιο νερουλό ή πιο πηχτό. Πάντως δεν το πιέζεις και πας με τους ρυθμούς του και φυσικά συνεχίζεις τους θηλασμούς κανονικά. Η εισαγωγή στερεών τροφών δεν σημαίνει απαραίτητα αποθηλασμό εκτός αν το επιθυμεί η ίδια η μαμά.

Γνώμη μου είναι πως αν το παιδί θηλάζει είναι ευδιάθετο και δεν έχει καμία σημαντική ή απότομη μείωση στο βάρος του δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι ή να στεναχωριέσαι αν δεν τρώει τα φρούτα του κλπ. Μπορεί απλώς να μην είναι έτοιμο σ'αυτή τη φάση. Επίσης δεν χρειάζεται να τρώει ποσότητα, το πας σιγά σιγά κι αυτό, θα μάθει που θα πάει. Απλώς θέλει υπομονή και να κινούμαστε σύμφωνα με τους δικούς τους ρυθμούς και προτιμήσεις. Βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα το παιδί σου.

Δεν είμαι γιατρός έτσι, εκφράζω απλως την άποψη μου.

Εμένα η σύμβουλος μου είπε πως βοηθάει καμιά φορά αμα θηλάζω λίγο πριν ξεκινήσω να την ταΐζω στερεά τροφή, να μην πεινάει δηλαδή πολύ γιατί τότε μπορεί να εκνευριστούν και να "κλειδώσουν"..

Όταν ξεκινήσουμε και μεις θα δω τι θα χω να αντιμετωπίσω και τι θα "δουλέψει" καλύτερα, βλέποντας και κάνοντας :) Sorry για το μεγάλο ποστ

GNkbp3.png

marsolan σιγουρα θελει λιγο χρονο και το ρυζαλευρο δεν ειναι οτι καλυτερο για το εντερακι τους...

παρκο με διχτυ μισο μισο τι εννοεις? καμια φωτο εχουμε?

εγω απο συμβατικο εχω δει αυτο...

http://www.ebaby.gr/chicco-1-2-3-4-5-6-7/unei-open-country-friends-chicco.html

μου αρεσει που ανοιγει και βγαινει το παιδι...βολτα:tongue:

goglingo περαστικα...

κι εμεις στον 6ο θα ξεκινησουμε και βλεποντας και κανοντας...

οδηγιες θα παρω την Τριτη αλλα νομιζω πως θα μου πει περιπου τα ιδια με αυτα που εγραψες...

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

tb_sig_spring.giftt140507.aspx

τα Μαγιόπαιδα

μου κανει εντυπωση που σας εχουν πει κατι τετοιο για τις στερεες κ τον θηλασμο...απο τον 6ο μηνα κ μετα το μητρικο γαλα δεν προσφερει κατι εξτρα στο παιδι...κ πλεον υπαρχει σημαντικη ελειψη βιταμινης D και σιδηρου:rolleyes:

παντως θα συμφωνησω οτι το προγραμμα σεισαγωγης στερεων τροφων παντα εξαρταται απο το καθε παιδακι...εμεις πχ δημητριακα δινουμε, ειναι δημητριακα για μωρα κ πρωτα εφαγε δημητριακα κ μετα ολα τα αλλα..

αλλα αυτο με το θηλασμο θα προτεινα να μην το αφησετε ετσι...οσο καθυστερεις ενα παιδακι να φαει τοσο πιο δυσκολο γινεται μετα...

Διαφημίσεις

Γεια σας κι απο εμένα κορίτσια!

Μετά από ένα γερό συζυγικό ντέρμπι Τετάρτη Πέμπτη σήμερα πήγαμε μια μικρή εκδρομούλα... Βγάλτε νόημα. 'Η που θα σκοτωνόμαστε ή ... Τέσπα..

Η μικρή έφτασε αισίως 7400, το ύψος τι να σας πω ....κυμαίνεται από 68 εώς 71 εκ.:tongue: Εμβόλιο τελικά δεν κάναμε γιατί έχουμε ποοοολύύύ μυξούλα και χαζόβηχα εδώ και 4-5 μερες αλλά ξεκινήσαμε ήδη τα πρώτα μας φρουτάκια!

marsolan καλωσήρθες !Νομίζω ότι τα ξαναείπαμε σε καναδυο καφέ(πχ εκπ/κων κλπ) και σκεφτόμουν ότι τα μπεμπάκια μας είναι πολύ κοντά...

Goglino κι εμένα με βοήθησε πάρα πολύ μια σύμβουλος θηλασμού.Της χρωστάμε μαζί με τη Μελινούλα μου πολλά! Αδιαθέτησες τελικά ε? Είδες καμιά διαφορά στο γάλα σου (πχ λιγότερη ποσότητα ή κάποια ένδειξη ότι άλλαξε η γεύση του κλπ)????

Εγώ ακόμα τίποτα .. Και για να σας πω την αμαρτία μου έκανα κι ένα τεστ κάποια στιγμή γιατί ..καμιά φορά δεν ξέρεις και δεν είμαστε τώρα για τέτοια.. Με τις 3 κορούλες μας είμαστε κομπλέ !

Ριτάκι , Mary ,Natassa...κουράγιο!

Fairy , anniko, pasxalitsa, mpoumpou, sue , andith, Thena kai naya πολλά φιλάκια!

(αν ξέχασα καμιά sorry είναι πολύ αργά και το αλτσχάιμερ είπαμε ...μου χτύπησε ήδη την πόρτα)

Μπορεί να μην το γραψα, σωστά. Προφανώς και δεν εννοώ να συνεχιστεί αποκλειστικός θηλασμός μετά τους 6 μήνες. Απλώς από 6 εως 8 μηνών θεωρείται μεταβατικό στάδιο ώστε το παιδί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα σίτισης οπότε και ο θηλασμός δεν ελαττώνεται αλλά παραμένει τόσος όσο είναι η ανάγκη του παιδιού. Π.χ. άμα δεν έφαγε το φρούτο του και πεινάει προφανώς και θα το θηλάσεις και βασικά θα συνεχίζεις να το θηλάζεις όποτε το ζητάει προσπαθώντας ταυτόχρονα να το εισαγάγεις και στο κόσμο των στερεών τροφών με την ταχύτητα που το δέχεται. http://www.who.int/features/qa/21/en/index.html εδώ τα λέει καλύτερα.

Όσο για το δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω μετά τους 6 μήνες δεν θα συμφωνήσω απαραίτητα αλλά οκ είναι άλλη κουβέντα.

Θα επανέλθω αύριο για την 3xmama γιατί κάποια δεσποινίς με φωνάζει :D

Καληνύχτα σας

GNkbp3.png

Γεια σας μανουλες! Σας χαιρετω ολες και τις παλιες και τις καινουριες!

Εχουν δυσκοιλιοτητα τα μωρακια σας τωρα που αρχισαν τις στερεες τροφες?

Ο δικος μου εχει παθει το εξης: Εχουν γινει σκληρα τα κακα του και ζοριζεται πολυ για να τα κανει.Καθε φορα που θα πιει γαλα ή την ωρα που τρωει την κρεμα, αρχιζει να ζοριζεται και απο το ζορισμα του ανεβαινει το γαλα και το βγαζει.Αλλοτε μικρη ποσοτητα αλλοτε μεγαλυτερη.Και δεν τα καταφερνει παντα να κανει κακα για να ανακουφιστει....Πολυ στεναχωριεμαι που το βλεπω να ζοριζεται και δεν μπορω να το βοηθησω.... Το κανει 4 μερες τωρα αυτο και ο γιατρος με συβουλεψε να βαζω χαμομηλι αντι για νερο στο γαλα και να του κανω διαλλεμματα να ρευεται. Το εχετε ακουσει αυτο παλι? Να κανει εμετα απο το ζορισμα?

GL5Pp3.png

qhk8p3.png

:idea:

Γεια σας μανουλες! Σας χαιρετω ολες και τις παλιες και τις καινουριες!

Εχουν δυσκοιλιοτητα τα μωρακια σας τωρα που αρχισαν τις στερεες τροφες?

Ο δικος μου εχει παθει το εξης: Εχουν γινει σκληρα τα κακα του και ζοριζεται πολυ για να τα κανει.Καθε φορα που θα πιει γαλα ή την ωρα που τρωει την κρεμα, αρχιζει να ζοριζεται και απο το ζορισμα του ανεβαινει το γαλα και το βγαζει.Αλλοτε μικρη ποσοτητα αλλοτε μεγαλυτερη.Και δεν τα καταφερνει παντα να κανει κακα για να ανακουφιστει....Πολυ στεναχωριεμαι που το βλεπω να ζοριζεται και δεν μπορω να το βοηθησω.... Το κανει 4 μερες τωρα αυτο και ο γιατρος με συβουλεψε να βαζω χαμομηλι αντι για νερο στο γαλα και να του κανω διαλλεμματα να ρευεται. Το εχετε ακουσει αυτο παλι? Να κανει εμετα απο το ζορισμα?

καλημερα σου

κ εμενα εγινε δισκιλιοσ ο κακομοιρησ ειναι λογικο ειναι μεχρι το εντερο συνηθισει τα φαγητα, απλα να βαζεισ περισσοτερο λαδι στο φαγητο του κ υπομονη κανα μηνα.

τωρα για τον εμετο,εμενα εχει ΓΟΠ κ τωρα με τισ τροφεσ ειναι καπωσ καλυτερα αλλα ακομα βγαζει κ νομιζω ειναι λογικο οταν σφυγκετε λιγο να βγαζει ιδικα αν εχει φαει πολυ.

εμενα σημερα δεν εχουν σχολειο κ τωρα εδω γινετε ενασ χαμοσ ,τσακωνοντε κ θα τα στειλω κατω να παιξουν εχει κ ωραια μερα ,μπασ κ κανω καμια δουλεια γιατι εχω να σκουπισω 4 μερεσσ:idea:

image.php?type=sigpic&userid=23500&dateline=1274288107

-------------------------------------------

ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΝΑΗ ΙΑΣΟΝΑ

Η ΜΑΜΑ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ!

1218455mjqw66vx3t.jpg

Όσο για το δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω μετά τους 6 μήνες δεν θα συμφωνήσω απαραίτητα αλλά οκ είναι άλλη κουβέντα.

κοιτα εγω δε το λεω απολυτα...τελευταιες ερευνες το λενε κ εχω τον αντρα της ξαδερφης μου επιδημιολογο (δεν ειναι Ελληνας) κ μας το ειπε...δηλαδη απο θεμα αντισωματων οτι ειναι να παρει το παιδι το παιρνει στους πρωτους 6 μηνες αυτο εννοω.,..οχι οτι το γαλα δεν ειναι θρεπτικο...τα εγραφα κ εγω στα γρηγορα εχθες κ επισης δεν εγινα καταννοητη :rolleyes:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...