Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Μάϊος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

εγω αν δεν ηθελα να φανω λυσσαρα,θα τον παρακαλουσα καθε μερα ριτακι μου....για τι ξερεις ε???μουχει λειψει πολυ..και απο ορεξη ,ουυυυυ!!!!

nektarisa ποτε λες να αρχισεις το σπορ?????

θυμησε μου....φυσιολογικα γεννησες?

88M1p3.pngycQap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 16,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rita__ki

3184

• fairymummy

2682

• natasa133

1469

• THENA

1188

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα κορίτσια και μπεμπουλίνια!

Μετά από ένα πολύ πολύ δύσκολο διάστημα θέλω να ελπίζω ότι οι πρώτες ηλιαχτίδες που διέκρινα δεν ήταν ψεύτικες...:|

Στην περίπτωση μας ήταν αυτό που λένε ότι όλα μαζί έρχονται.(δεν αναφέρομαι μόνο στο μωρό αλλά και στα άλλα προβλήματα υγείας και μη που μας έτυχαν ):(Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να είναι καταρχήν καλά και ότι συμβαίνει να είναι περαστικό!

Όλα τα άλλα γίνονται σιγά σιγά και με υπομονή. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι εγώ δεν φημίζομαι για την υπομονή μου αλλά για το τρελλό άγχος μου!:mrgreen:

Το Σάββατο 23/5 ξύπνησα και όπως σας είχα γράψει είχα βλέννα με αίμα. Ενημέρωσα άμεσα το γιατρό μου ο οποίος μου είπε να πάω στην κλινική να με δουν. Εκεί μου είπαν ότι είναι πολύ θετικό, ότι ξεκίνησε η διαδικασία, ο τράχηλος άνοιξε , η διαστολή 1-2 ,αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει κι αν δω κάτι άλλο ή οι με πιάσουν οι πόνοι να πάω αμέσως.. Επειδή η μέρα ήταν υπέροχη πήγαμε σʼ ένα δάσος και περπατήσαμε με τις ώρες και το κατευχαριστήθηκα. Το βράδι επεσα για ύπνο αλλά με έπιασαν πόνοι οι οποίοι ολοένα και δυνάμωναν και πύκνωναν. Έφτασα να κάνω αναπνοές για να τις αντέξω και ντυθήκαμε για να πάμε στην κλινική αφού έφτασαν στα 8 λεπτά και είμασταν σίγουροι ότι η ώρα είχε πλέον έρθει! Και τότε ξαφνικά ..15 λεπτά για την επόμενη σύσπαση και μετά 20. Μου ήρθε να βάλω τα κλάματα.. Όλο το βράδι δεν είχα κλείσει μάτι και η ώρα είχε πάει ήδη Κυριακή 7.30 το πρωί..έκλεισα τα μάτια μου για καμιά ωρίτσα και μετά πήρα τηλέφωνο στο γιατρό και στην κλινική. Μου είπαν να πάω γύρω στις 16.00 να με δουν.

16.30 φτάνουμε στην κλινική με πολύ έντονες αλλά μη τακτικές συσπάσεις , όπως έδειξε και ο καρδιοτοκογράφος, που έκαναν όμως δουλειά αφού η διαστολή έφτασε στις 17.30 περίπου στα 3-4 εκ. Μου λένε ότι δεν μπορούμε να προκαλέσουμε τίποτα πλέον αφού έχουμε τέτοια διαστολή και αφού μου κάνουν ένα κλύσμα με στέλνουν 2 ώρες για βόλτα , καφέ και περπάτημα . Όσο περπατούσα οι συσπάσεις ερχόντουσαν έντονα αλλά και σταθερά . Μόλις όμως γύρισα και με ξαναβάλανε στον καρδιοτοκογράφο αραίωσαν πάλι.Απαγοητεύτηκα πλήρως, αφού είχα ήδη κουραστεί κιόλας . Ήταν και μια άλλη που γεννούσε και την άκουγα να τσιρίζει καναδυο ώρες και τρελλάθηκα.Είπα τότε στον άντρα μου ότι μάλλον ξέχασα πως ήταν οι γέννες μου και ας μου κάνουν και επισκληρίδιο και καισαρική και ότι θέλουν αν είναι έτσι… Μου είπαν ότι θα κάνουμε ένα μασάζ στην κοιλιά θα ξαναπήγαινα για περπάτημα καμιά ωρίτσα και βλέπουμε..Το βράδι θα παρέμεινα για παρακολούθηση και αν χρειαζόταν θα μου έδιναν φάρμακα ή ορό για πρόκληση αργότερα..

Ένα τέταρτο μου έκανε ο άντρας μου μασάζ στην κοιλιά όπως του έδειξαν και αφού τηλεφώνησα στους δικούς μου να ηρεμήσουν τα παιδιά και αυτοί (η ώρα ήταν ήδη 21.00 περίπου) -ήμουν σίγουρη ότι δεν θα γεννούσα πλέον- πήγαμε μια ωρίτσα περπάτημα και οι συσπάσεις έγιναν πολύ συχνές.Τις είχα συνηθίσει τόσο που κι όταν με έπιαναν συνέχιζα το περπάτημα και όταν είπα στον άντρα μου ότι ήταν στο 3λεπτο δεν με πίστευε!

Γυρίσαμε στην κλινική προετοιμασμένοι να πάω για ύπνο –τόσο περπάτημα έγινα κομμάτια η γυναίκα!- και με βλέπει η μαία:

«Ετοιμάστε αίθουσα τοκετού και καλέστε το γιατρό!» «Διαστολή 8,πιάνω το κεφαλάκι μόνο τα νερά μένει να σπάσουν»

Κάγκελο εμείς, ειδοποιούμε τους δικούς μου και τα παιδιά να πάρουν αμέσως ταξί και να έρθουν .. Το παράπονο μου ήταν ότι δεν προλάβαινα να μπω πλέον στην μπανιέρα για relax..!Μόλις ήρθε ο γιατρός σπάει τα νερά και σε λίγα λεπτά (00:15 ,24/05/2010) ήρθε η μπουμπού μας στον κόσμο , πολύ ήρεμα (εγώ να φανταστείτε περπατούσα μέσα στην αίθουσα τοκετού και λέγαμε αστεία με τη μαία μέχρι σχεδόν το τέλος). Το μόνο προβλημα ήταν ότι οι συσπάσεις ατόνησαν λίγο στο τελικό στάδιο και μου έβαλαν ορό με οξυτοκίνη για να τις δυναμώσουν και μέχρι να δράσει τα είδα όλα γιατί η μικρή είχε μισοβγεί(δεν πρόλαβα να σπρώξω τελείως γιατί κόπηκε η σύσπαση) και εκεί ξεσκίστηκα μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Και φυσικά το ράψιμο ήταν το χειρότερο όλων…

Η μικρή γεννήθηκε 3050 , 53 εκατοστά «ψιλόλιγνο μοντέλο» όπως μας είπε ο γιατρός .Την πρώτη μέρα είχα αιμορραγία αλλά μετά περιορίστηκε. Μείναμε μέχρι την Πέμπτη στο νοσοκομείο 24 ώρες το 24ωρο μαζί, δυστυχώς σε δίκλινο δωμάτιο με αποτέλεσμα να έχω 5-6 μέρες αυπνίας και εξάντλησης αφού έκλαιγε σχεδόν συνέχεια το άλλο μωράκι και τρελλαινόταν και η δικιά μου μετά..Στο σπιτάκι μας βολευτήκαμε αμέσως και κοιμηθήκαμε – επιτέλους !!!!.

Αυτή ήταν η περιγραφή της δικής μου εμπειρία που σας χρωστούσα..

Διαφημίσεις

3xmama οτι κ να σας απασχολησε ........να παει κ να μην ξαναρθει !!!!!....μακρυα μακρυα......:tongue::tongue::tongue::tongue:

Δυστυχώς ακόμα πάει ...απλά πάει λίγο καλύτερα!

Σ' ευχαριστώ πολύ ριτάκι μου!

Η μικρή μας έχει πονάκια και κλαίει αρκετά ιδίως το βράδι,άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο.Εγώ τις πρώτες μέρες τα έπαιξα που το έβλεπα έτσι και κυριολεκτικά κινδύνεψα με την επιλόχειο κατάθλιψη..Μιλάμε για πολύ κλάμα , να μη θέλω τίποτα και κανέναν. Ευτυχώς νιώθω καλύτερα τώρα και η μικρή νομίζω ότι είναι κι αυτή καλύτερα. Έχει βάλει ήδη ένα κιλό σχεδόν.Πήραμε και μισοσαραντισμό και βγαίνουμε βολτούλες .

Ουφ! Πρόλαβα να σας τα πω όλα! :tongue:

Γεια σας κοριτσάκια, τι κάνετε;

Διαβάζω τα νέα σας αλλά δεν προλαβαίνω να απαντήσω γιατί τα απογεύματα πάω βόλτα με τα νινάκια μου και γυρίζω όταν είναι ώρα για το βραδινό μας.

Σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα για μας, γιατί είχε γενέθλια η Ευαγγελία μουυυυυυυυυυ γίνεται 2 χρονών το μπουμπουκάκι μου.:D:D:D:D

Χρόνια πολλά και γερά στο μπουμπουκάκι σου Αννίκο!!

oυαΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑου μιλαμε οντως για τρελο περπατημα ρε κοριτσι μου !!!!!!!!.......... τελος καλο ΟΛΑ καλα ομως...ηρθε η κορακλα!!!!!κ ειδες ουτε επισκληριδιο,ουτε καισαρικες !!!!!

οσα για τα ραμματα .συμφωνω..........χειροτερα κ απτην γεννα....απιστευτος πονος κ ατελειωτος:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

88M1p3.pngycQap3.png

τι κανετε κοριτσακια???καλησπερα!!εμεις ειχαμε λιγη γκρινια λογω ζεστης!!!το μεσημερι ειδικα μονο με αιρκοντ. ηρεμει η μπεμπα μου!!τωρα εχει 29 βαθμους το σπιτι!!να σας ρωτησω οταν βγαινεται εξω πως ταιζεται τα μπεμπακια σας!!κ επισης ενω μου δειχνει οτι πειναει γιατι τρωει τα χερια της οταν τη βαζω να θηλασει τρωει λιγο κ μετα κλαει!!κ αν τη κανω καμια βολτα κοιμαται!!!κ σε καμια ωρα,μπορει κ λιγοτερο παλι τα ιδια!!εχω γαλα ομως γιατι τρεχει κ απο το στοματακι της!!σημερα ειμαι με το βιζι στο χερι!!το κανουν κ εσας??δε ξερω τι να τη κανω!!θελω επειγοντος βολτα!!!αλλα αμα μου πεινασει τι θα κανω??ουφ!!!εσεις??τι νεα??

rXrPp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοριτσάκια κι αγοράκια!:cool:

Ευτυχώς σήμερα φυσάει λίγο!!!

Εμείς μεγαλώνουμε, χοντραίνουμε και μακραίνουμε (σε λίγο η καλαθούνα δεν θα τον χωράει τον μικρό... άσε που νομίζω πως θα σκάσει εκεί μέσα... σαν κλουβί είναι... Σκέφτομαι να τον μεταφέρω σε καμιά δεκαριά μέρες στην κανονική κούνια, για να παίρνει λίγο αέρα και να τεντώνεται με την άνεση του!)

Όσο για τις βόλτες τις έχουμε ξεκινήσει κανονικά και θηλάζουμε παντού! Ή με το σλινκ, που έχει την "ουρά" η οποία εκτελεί και χρέη σεντονιού ή - τώρα που έχει πολύ ζέστη και δεν ενδείκνυται το σλινκ χρησιμοποιώ ένα σεντονάκι. Αφού λοιπόν πιάσει το μωρό τη θηλή το καλύπτω με την "τέντα" :D

Πάντως για να "κολλήσει" κάποιος με μια γυναίκα κι ένα μωρό που θηλάζει πρέπει να είναι πολύ άρρωστος...

Και στον πρώτο μου γιο που θήλαζα σε εξωτερικούς χώρους μόνο καλά σχόλια είχα εισπράξει από αγνώστους (άντρες και γυναίκες)!

Τώρα για το ότι το γάλα τρέχει από το στοματάκι τους, νομίζω πως συμβαίνει επειδή τρώνε λαίμαργα!!!:tongue:

cLH8p3.png

xq41p3.png

α! και κάτι άλλο που θα ήθελα να μοιραστώ με όσες έχετε 2 ή 3 παιδιά (π.χ. Άννικο)... Μερικές φορές νιώθω πως παραμελώ το δεύτερο για χάριν του πρώτου (δηλ. δεν μπορώ να του μιλήσω, να του γελάσω όποτε αυτό έχει ανάγκη)... με λίγα λόγια ότι παραμελώ το μωρό όσον αφορά στις συναισθηματικές του ανάγκες...:(

Συμβαίνει και σ' εσάς?

Πώς το αντιμετωπίζετε?

Από την άλλη βέβαια, νιώθω κάποιες φορές το βλέμμα του μεγάλου πως είναι γεμάτο παράπονο όταν φροντίζω το μικρό...

Φαύλος κύκλος...:roll:

cLH8p3.png

xq41p3.png

καλημερα κ απο μενα !!!!τι εγινε????θα το κλεισουμε το καφε μας ?????:confused:

λοιπον εμεις βρισκομαστε σε μια συνεχης προσπαθεια για ολα.....για τον θηλασμο....εχω κουραστει(του δινω 2 μπουκαλια την ημερα ξενο γιατι ειναι φαγανο κ με το παραπανω. οσο για τις βολτες.....1 μεγαλη εχουμε παει ,οπου κ θηλασα μεσα στο αμαξι οταν χρειαστηκα. κ 2 μικρες που καπως τον ξεγελασα κ δεν χρειαστηκε..ομως γενικα ντρεπομαι να θηλασω εξω, σημερα που θα βγουμε παλι μεγαλη βολτα θα παρω μαζι μου ξενο να εχω ..... (ελπιζω να μην εκραγουν τα στηθη μου βεβαια)....αχ με εχουν πιασει τα ψυχολογικα σου απο χτες κ εχω πολλα νευρα:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

88M1p3.pngycQap3.png

ritaki μου, πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος για να ντρέπεσαι!

Δεν βγαίνεις γυμνή στο δρόμο για να επιδείξεις τα κάλη σου!

Απλά δίνεις φαγητό στο μωρό σου, ταΐζεις το παιδί σου!!! Τι πιο θεάρεστο? Εξ' άλλου υπάρχει και εικόνα της Παναγίας που θηλάζει τον μικρό Χριστούλη! Θα βρω το λινκ και θα σας το στείλω.

To βρήκα!!! Δέστε αυτό και διαβάστε: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1159142

Είναι πλέον καιρός να καταρριφθούν τέτοιου είδους ταμπού!

Μια κοπέλα, η vera (μέλος του φόρουμ) στις 02.08.09 είχε παραθέσει το εξής κείμενο:

Ελληνική πραγματικότητα

Στην Ελλάδα, βέβαια, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. «Η αλήθεια είναι ότι στην ελληνική πραγματικότητα θεωρείται άσεμνος ο δημόσιος θηλασμός», σημειώνει στην «Κ» η κ. Καλλιόπη Μάλφα, πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Μαιών Μαιευτών Αθηνών. «Ενώ στις περισσότερες -αν όχι σε όλες- χώρες της Ευρώπης οι γυναίκες μπορούν να θηλάζουν σε εστιατόρια, στο τρένο, στο πάρκο, για τους Nεοέλληνες αποτελεί ταμπού, γεγονός που αποκαλύπτει τη μιζέρια με την οποία αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Γιατί ο θηλασμός είναι η χαρά της ζωής. Ο, τι καλύτερο έχουν να δώσουν οι γυναίκες στο παιδί τους μετά τη ζωή που του προσέφεραν είναι να το θηλάσουν. Είναι αγάπη, ο δρόμος της φύσης. Εκτός από το συναισθηματικό δεσμό που αναπτύσσεται, έχει βρεθεί ότι τα παιδιά που έχουν θηλάσει εμφανίζουν 6-8 βαθμούς υψηλότερο IQ από τα υπόλοιπα παιδιά. Ασεμνο; Κάθε άλλο».

Σκέψου μόνο πόσο τυχερή είσαι, εσύ και το μωρό σου, που μπορείς να του προσφέρεις αυτό το δώρο, μέσα κι έξω από το σπίτι!

cLH8p3.png

xq41p3.png

εχεις απολυτο δικιο psaraki αλλα δεν ξερω κολλαω !!!!! δηλαδη στην καφετερια να βγαλω βυζακι εξω κ να αρχισω?η στους περιπατους στα παγκακια????δεν ξερω, κολλαω..ισως κ να ψαχνω δικαιολογιες.... πολλα εμπορικα εχουν χωρους για αυτο αλλα ειναι αρκετα μακρυα μας.... μεσα στην βδομαδα θα επισκευτουμε ενα απο αυτα.....κ ψωνια κ καφε κ βολτα κ θα χαρει φαγακι κ ο μπεμπουλης.

εσυ εχεις παρει μπλουζες θηλασμου???γιατι εγω εχω 1-2 αλλα γενικα φοραω κανονικες κ τις σηκωνω απο κατω :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

88M1p3.pngycQap3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...