Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Μάϊος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Ένα πολύ καλό και βοηθητικό βιβλίο είναι της Μαρίας Πατσούρου

Θηλασμός μια υπέροχη σχέση. Όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν

Δείτε το:

http://www.books.gr/ViewAuthor.aspx?AuthorId=2321409

:D

Α! Και σχετικά με το θήλαστρο είμαι ευχαριστημένη. Αλλά σου λέω fairy ότι είναι νοσοκομειακό. Θα σου πει και η μαία για το πιο θα πρέπει να πάρεις. Βέβαια ποτέ δεν το δίνω εγώ το μπουκάλι με το γάλα μου στο μωρό για να μην μπερδευτεί. Μπορεί να του το δίνει ο μπαμπάκας του!!!! Καλή ευκαιρία για bonding!!!!:tongue:

A! Eπίσης αυτό που με έχει βοηθήσει πολύ με την τομή της καισαρικής είναι το κορσές, γιατί την κρατάει "προστατευμένη" και δεν πονάει στην επαφή με το μωρό. Έτσι μπορώ να θηλάσω και ξαπλωτή (όταν κλωτσάει δεν πονάω) και μπορώ να κάνω αγκαλιές και με τον μεγάλο χωρίς πρόβλημα!

Για τις ψευδοθηλές νομίζω πως αν έχει εδραιωθεί η γαλουχία τα περισσότερα μωρά δεν έχουν κίνδυνο σύγχυσης. Δέστε και στο http://www.thilasmos.gr/sigxisi%20thilon.htm

Για το πολύ γάλα βρήκα αυτό http://www.thilasmos.gr/poli%20gala.htm

Πάντως επικοινωνήστε με τις συμβούλους (έχω γίνει κουραστική...) γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική!

cLH8p3.png

xq41p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 16,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rita__ki

3184

• fairymummy

2682

• natasa133

1469

• THENA

1188

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Γεια σας κορίτσια! :D

Πώς είστε; Τα μωράκια σας;

Εμείς είμαστε καλά. Βγαίνουμε σχεδόν κάθε μέρα και αυτό είναι πολύ καλό. Ο μικρούλης φαίνεται ότι προσαρμόστηκε στο γάλα και πάει καλά. Είναι πολύ γλυκό παιδάκι!

Διαβασα τα νέα σας. Οι περισσότερες έχετε δυσκολίες με το θηλασμό. Θα σας πω κάτι εγώ που δεν θηλάζω : είστε πολύ τυχερές που έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε το γάλα και την αγκαλιά σας στα μωράκια σας. Το δικό μου όταν πεινάει ψάχνει το στήθος, ρουφάει το μπράτσο μου, κάνει αυθόρμητες κινήσεις και όλα δείχνουν ότι αυτό που είναι ό,τι πιο φυσιολογικό, εγώ δεν μπορώ να το προσφέρω. :(

Δεν ξέρω τι πονάει πιο πολύ. Η πληγωμένη θηλή ή αυτό που περνάω εγώ. :( Ώρες ώρες με πιάνει ένα παράπονο... Μην με παρεξηγείτε. Δεν υποτιμώ τις δυσκολίες καμιάς. Απλά δίνω μια ακόμα διάσταση και γράφω κι εγώ τον πόνο μου...

Εύχομαι σε όλες να έχουμε τις αντοχές και τη δύναμη για να μεγαλώσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τα παιδάκια μας.

Μου λείπετε.

Φιλάκια σε όλες!

2522daf9de.png

swGop2.png

Σχετικά με τα θήλαστρα έχω να πω ότι υπάρχουν κάποια μοντέλα της Medela που τα συναντούμε σε νοσοκομεία και κλινικές και μπορούμε να τα νοικιάσουμε από την εταιρεία. Εγώ έχω τα τηλέφωνα - σε όποια ενδιαφέρεται μπορώ να τα δώσω. Αν δεν κάνω λάθος, το Symphony που είναι ένα από τα νοσοκομειακά κάνει €100/μήνα. Το Swing το οποίο είναι για αγορά και όχι για ενοικίαση κάνει €150.

Από μια μαία, πάντως, άκουσα τα καλύτερα και για της Avent της Philips.

2522daf9de.png

swGop2.png

κοριτσια καλησπερα!!!εχω μερες να μπω και θελω να ευχηθω σε ολες οσες γεννησατε να ζησουν τα μωρακια σας και να ναι γερα και τυχερα!!!!η μπεμπα μου ειναι μια χαρα και μαζι της κι εγω!!!

εμεις εχουμε το εξης:οταν κοιμαται κανονικα ξυπανει στο 3ωρο και πολλες φορες στο 4ωρο..οταν ομως μεινει ξυπνια πειναει και στη μιαμιση ωρα!!ειναι φυσιολογικο??πινει πολυ γαλα ετσι και φοβαμαι μηπως την βαραινει!!!και ανησυχω μηπως ετσι αργησει να φτιαξει το προγραμμα της!!!τι λετε εσεις ?

bzUyp3.png

OoE2p3.png

psaraki ευχαριστούμε πολυ για τις συμβουλες, τα λινκ και τα τηλέφωνα!

sue ο ομφαλόςς του μικρού είναι προς τα μέσα αλλά όταν είχε πέσει στην αρχή ήταν διαφορετικός όχι εντελώς προς τα έξω αλλά όχι και μέσα όπως τώρα, ρώτα όμως και τον παιδίατρο.

και γω κάπως έτσι νοιώθω με τον κόσμο sue μου και καμια φορά νοίωθω άσχημα γιατί όλοι θέλουν να δουν τον μπεμπίκο!

fairy σκέφτηκες πως θα αρχίσουν οι βολτούλες και συνήλθες ε;:D:D:D

b-fly και μενα κάπως έτσι κάνει. όταν κοιμάται μπορεί να κάνει και 6 ώρες αλλά όταν είναι ξύπνιος τρώει καθε 1-2 ώρες. μάλλον δεν ξέρει τι άλλο να κάνει και τρώει!:P:p

εμένα το πρόβλημα μου είναι οι ημικρανίες που έχουν επιστρέψει αλλά και το βάρος στο στέρνο που νοιώθω κυρίως το βράδυ:(. είναι από άγχος το ξέρω αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο:confused:. μάλλον υπάρχουν πολλοί λόγοι αλλά είναι όλα ανάκατα στο μυαλό μου:roll:. πρέπει να πάω να κάνω εξετάσεις γιατι μάλλον οι ορμόνες μου με έχουν τρελάνει!

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

B-FLY κι εγώ θα συμφωνήσω με τη Νατάσα. Όταν το μωράκι μου κοιμάται, τότε έχει ένα γεύμα κάθε τετράωρο. Αν, όμως, είναι ξύπνιο για ώρες, τότε ζητάει γαλατάκι κάθε μιάμιση με δύο ώρες.

Νατάσα μάλλον έχεις πολλούς λόγους να είσαι αγχωμένη και πιεσμένη. Το ίδιο συμβαίνει και στις περισσότερες από εμάς - ίσως και σε όλες. Προσπάθησε να χαρίζεις στον εαυτό σου στιγμές χαλάρωσης. Στιγμές λέω γιατί ώρες πού να τις βρούμε; :tongue: Αν σε παρηγορεί, να σου πω ότι κι εγώ κάπως έτσι είμαι με τη διαφορά ότι δεν το έχω άκομα σωματοποιήσει το συναίσθημα. Σε κανά μήνα θα σας γκρίνιαζω για τη νεύρωση στομάχου μου... Ρώτα για τα ανθοϊαμάτα του Bach. Αν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, τότε να τα δοκιμάσεις. Εμένα με βοηθούν πάντα.

2522daf9de.png

swGop2.png

πολλες πολλες καλημερες κι απο μενα!

τι κανουν μανουλες κ μωρακια?????????????????????

διαβασα εν ταχυ τα νεα σας κ ενα εχω να πω...κοριτσια μην απογοητευεστε...(κι εγω καπως ετσι νιωθω κ τα κλαμματα ειναι σχεδον καθημερινα) εχω ακουσει οτι μετα τις 40 μερες στρωνουν λιγακι...κι εμενα ζηταει συνεχεια κ πολλες φορες τον βαζω για υπνο κ στο τεταρτο εχει ξυπνησει κ ζηταει παλι...πινει λιγο,νανουριζεται κ κοιμαται...

δεν ξερω ακομα αν θα νοικιασω θηλαστρο αλλα προς τα εκει με βλεπω..

psaraki & μαιρουλα ευχαριστω!

εγω κουραγιο για βολτες δεν εχω αλλα οσες μπορειτε κ βγαινετε σας χαιρομαι...:D

απο θερμομετρο τι πηρατε?

ξεχασα να ρωτησω την παιδιατρο (θα της τηλ πιο μετα) αλλα ηθελα κ την δικη σας γνωμη...

μαλλον αυτιου λεω να παρω...:rolleyes:

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

tb_sig_spring.giftt140507.aspx

τα Μαγιόπαιδα

Καλημερα σε ολες!!!

Ειχα ενα ασχημο βραδυ μεχρι να κοιμηθει ο μπεμπης...Τι το πιανει τα βραδια και εχει αυπνιες και γκρινιες?Και οσο δεν θελω να το μαθω να νανουριζεται στο στηθος ή να το περνω αγκαλια πριν τον υπνο τοσο αυτο επιμενει καθε βραδυ και περισσοτερο..Πως καταλαβαινουν απο την αρχη την αγκαλια?Ηταν ταισμενο καλα, ήταν αλλαγμενο και στο λικνο γκρνιαζε, το κουναγαμε τιποτα, κλαμα, το πηρα στο κρεβατι αγκαλια και του μιλαγα...Και με κοιταγε μες στα ματια λες και καταλαβαινε τι του λεγα κι ελιωνα...Το βαζα παλι στο λικνο, κλαμα μετα απο λιγο...Ετρωγε τα χερια του παραλληλα, οποτε στο τελος το βαλα στο στηθος κι ετσι κοιμηθηκε...Ειχαν προηγηθει ομως 2 γευματα 1-2 ωρες πριν..Δεν νομιζω να πειναγε, απο χουζουρι το ζηταγε μαλλον...και ετσι κανει καθε βραδυ...Χτες ομως ηταν χειροτερα γιατι κι εγω ημουν χαλια...Ποναγα παντου λες κι ηταν πρωτη μερα γεννας...Ειδικα οι αιμορροιδες...Και να κλαιω κι εγω απο τον πονο κι απο το παραπονο...Δεν ειμαι πολυ καλα ψυχολογικα, μαλλον οι ορμονες μου ειναι πειραγμενες τελικα..Ενω το αγαπαω τοοσο πολυ αυτο το πλασματακι, δεν νιωθω σε γενικες γραμμες χαρουμενη οπως ο αντρας μου για παραδειγμα...Πιο πολυ χαρα ενιωθα στην εγκυμοσυνη παρα τωρα...Αφηστε που λιγακι νομιζω οτι ζηλευω που βλεπω τον αντρα μου να τρελαινεται για το γιο μας...Δεν με παραμελει κι εμενα, ειναι τρυφερος μαζι μου, αλλα νομιζω οτι αγαπαει περισσοτερο τον μικρο μας και μου κακοφαινεται γιατι μεχρι τωρα ενιωθα οτι αγαπουσε περισσοτερο απ'ολα εμενα...Το ξερω δεν ειναι σωστο να νιωθω ετσι γιατι ειναι πιο δυνατη η αγαπη για το παιδι σου σιγουρα, αλλα εγω νομιζω δεν την εχω νιωσει ακομη τοσο εντονα γιατι δεν με αφηνει η κουραση και η κακη ψυχολογια μαλλον..Θελω να πιστευω οτι ολα αυτα ειναι συμπτωματα της "λεχωνας" και οτι με τον καιρο θα συνελθω και θα νιωθω συνεχεια αυτη την απεραντη αγαπη για το παιδι μου...Να, τωρα που ειμαι ξεκουραστη και ηρεμη τον κοιταζω που κοιμαται σαν αγγελουδι και λιωνω απο αγαπη...Κλαιω απο συγκινηση... Το λατρευω πολυ το πλασματακι μου αλλα θελω να γινω καλα σωματικα και ψυχολογικα για να του το δειχνω συνεχεια...

Με συγχωρειτε για το μεγαλο κειμενο και τη συγχυση αλλα ηθελα να πω καπου τον πονο μου...

GL5Pp3.png

qhk8p3.png

Pasxalitsa, θερμομετρο εχω παρει ενα κλασσικο απο καταστημα με ειδη bebe αλλα ξεχασα να ρωτησω το γιατρο αν ειναι καλο..

Νατασα, τελικα κι εμας ο αφαλος νομιζω αρχιζει να μπαινει προς τα μεσα, ειναι φυσιολογικο μας ειπε ο γιατρος..Ελπιζω να μην σε ταλαιπωρησουν οι ημικρανιες..

Β-fly κι εμενα το κανει αυτο το μωρο με το φαι και τον υπνο, αν και δεν μενει πολλες ωρες ξυπνιο παρα μονο τις βραδυνες...

Μαry, αυτο που λες για τις αντοχες και τη δυναμη που ευχεσαι να εχουμε, ξαναπες το! Ειναι το βασικοτερο!Ασχετα με το πως τα τρεφουμε τα μωρα μας, σημασια εχει να αντεχουμε κα να μην το βαζουμε κατω...

Να ειστε ολες οι μανουλες και τα μωρακια καλα!!!

GL5Pp3.png

qhk8p3.png

Διαφημίσεις

καλημερες....ελπιζω ολες να ειστε καλα...εγω σημερα λεω να παω τη πρωτη βολτα...ελπιζω να μου κανει καλο...ευχαριστω κ για τις πληροφοριες για το θηλασμο που μου στειλατε....εχθες μου τον κρατησε ο αντρας μου 9-11.30 κ κοιμη8ηκα κ ετα ανελαβα εγω κ σημερα νιωθω πιο ξεκουραστη. ελπιζω να μου φυγει αυτη η θλιψη συντομα, να γινω δραστηρια οπως παλια κ ικανη να φροντιζω το μωρο μου...το ηθελα τοσο πολυ αυτο το παιδι κ μου τη δινει που εγινα ετσι

Καλημέρα κ από τη μαμά θενα

Η εξολόθρευση μου συνεχίζετε με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς

Τώρα κλαίει στην αγκαλιά μου αλλά κάνω πως δεν τον ακούω χεχε ωραίο κόλπο ε?

Εγώ με τις θηλές πάω καλύτερα δεν ματώνουν αλλά πονανε εχθες ξανά έβαλα τις ψεύτικες κ τελικά τα καταφέραμε κ έπιασε μετά το δίλεπτο τις βγάζω όμως

Πάντως έχει μάθει κ τρώει από παντού κ τα πάντα

Είχα νοικιάσει κ εγώ θήλαστρο αυτό με 60 ευρώ το μηνά

http://www.medela.com/ISBD/breastfeeding/products/symphony.php

πολύ καλό κ έβγαζα συνήθως πρωί κ βράδυ κ την υπόλοιπη μέρα του έδινα δικό μου κ σκόνη γιατί πλάνταζε ενώ τον έβαζα σχεδόν μισή ώρα από κάθε στήθος

image.php?type=sigpic&userid=23500&dateline=1274288107

-------------------------------------------

ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΝΑΗ ΙΑΣΟΝΑ

Η ΜΑΜΑ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ!

1218455mjqw66vx3t.jpg

sue.......καπως ετσι νιωσαμε νομιζω ολες μας μετα την γεννα....εγω τις πρωτες 10 μερες νομιζω,τοχω ξαναπει αλλωστε,λογω των ραμματων κ των αιμορροιδων ημουν χαλια ψυχολογικα..δεν ημουν καθολου χαρουμενη που ειχα γεννησει...ορθια ή καθιστη πονουσα..ειχα τον αντρα μου ομως για 1 ολοκληρο μηνα τελικα που καθησε διπλα μου με αδεια και με βοηθουσε...να σηκωθω απο το κρεβατι,απο τον καναπε,να την κρατησει καθε φορα για να ρευτει..και χιλια δυο μικροπραγματα...αλλα ουσιαστικα για μενα...τωρα ξεκινησε παλι δουλεια προχθες αλλα ευτυχως εχουν στρωσει σε καθε θεμα τα πραγματα και ειμαι οκ...

και εγω μεχρι προσφατα ειχα παρα παρα πολυ γαλα...συντριβανι...ρωτησα την μαια στην φαιναρετη αν ειναι να το εβγαζα με θηλαστρο και μου ειπε οτι ειναι νωρις ακομα και δεν χρειαζεται...γιατι λεει το στηθος ακομα δεν εχει βαλει προγραμμα μαζι με το μωρο,δηλ ποσο γαλα να παραγει..οσο θα φτανουμε και θα περναμε τις 40 μερες και θα εδραιωνεται το ημερησιο προγραμμα μας θα μπει και σε προγραμμα η παραγωγη του γαλατος....εξαλλου οσο θα το βγαζουμε ,τοσο θα παραγεται ....οποτε δεν μας συμφερει σε καθε αποψη...απλα με συμβουλεψε τα γνωστα..οπως και στο λητω δηλ...αλλοτε κομπρεσσες ζεστες και αλλοτε κρυες...

παντως εγω με την μπεμπα μου νομιζω οτι εχουμε ερθει στα ισα μας πλεον...περασαμε την προηγουμενη βδομαδα λιγες μερες δυσκολες...αλλα οπως ειπαν παιδιατρος και μαια,εφοσον δεν ειναι κολικοι και ειναι μονο ανησυχιες του σαρανταημερου,θα περασουν και οντως 3 μερες τωρα ουτε γκρινιαζουμε χωρις λογο,ουτε ξυπναμε χωρις λογο ουτε τπτ και τρωμε ξανα με προγραμμα και οχι οποτε της κατεβει...τελεια σας λεω...εμεις βγηκαμε 2880 και τωρα ειμαστε 4400...ο γιατρος ειναι κατενθουσιασμενος...οσο για τον θηλασμο...μεχρι τωρα δεν με εχει πονεσει ουτε μια φορα το στηθος..στο μαιευτηριο να σκεφτειτε,δεν την βοηθουσα καθολου με το αλλο χερι για να πιασει την θηλη...εχουμε καλο συνδιασμο μανα και κορη μου φαινεται..και οι θηλες μου δεν ειναι και τελειες...αλλα επειδη ρουφαγε αν και λαιμαργα στις αρχες,παντα καλα ομως,ποτε μα ποτε δεν ειχα θεμα..α!ακουσα βεβαια κ τις οδηγιες που μουχαν πει..(τοχω ξαναπει αυτο,αλλα το ξανα λεω για να προσεξετε οι πιο νεες)

δηλ????αμα παει να φαει λαιμαργα ή απροσεχτα γενικα και δω ή νιωσω οτι ρουφαει διαφορετικα,να την βγαλω σγ σγ απο το στηθος μου και να την ξαναβαλω αμεσως ξανα...πολλες φορες χρειαστηκε να το κανω αυτο,αλλα μαλλον εσωσε τις θηλες μου αυτο...οποτε κοριτσια,αν δειτε οτι το μωρο σας βαριεται να φαει και τρωει απο πολυ χαμηλα,μονο τη ρογα δηλ,ή τρωει πολυ εντονα και ρουφαει επικινδυνα ,εξω και ξανα μεσα!!!

φιλια...αυτα για τωρα..παω για να φτιαξω αυτο το ερημο το γιουβετσι,που τοχω καψα μεγαλη απο πριν την γεννα

eNortjKzUjI0M7A0MVCyBlwwFYIC0Q,,59.png

η κοπελα που ειχε γεννησει διπλα μου ειχε το εξης θεμα...το γαλα της ετρεχε αφθονο...το μωρο ετρωγε καλα..το ελεγξανε απειρες φορες οι μαιες στο λητω...το παιδι ετρωγε οσο ηθελε κ μετα υπνο,ουτε εκλαιγε ουτε τπτ..ολα καλα,μεχρι που εμαθε η κοπελα οτι το παιδι εχανε τρελο βαρος συνεχεια..με το που δοκιμασανε εξτρα γαλα ξενο ομως και οχι το δικο της που το εβγαλε και αυτο και το δωσανε μια ολοκληρη μερα(παλι εχανε)...το παιδι πηρε τα πανω του..ακομα και τωρα το ταιζει και με δικο της και με ξενο..αλλα ολα καλα,ουτε συγχυση θηλης εχει παθει ,ουτε τπτ...1 μερα τολμησε δοκιμαστικα να μην του δωσει ξενο και ειχε χασει παλι 50 γρ....οποτε μανουλιτσες...για το καλο του μωρου σας,μην στεναχωριεστε για το θηλασμο,αν και ποσο μπορεσουμε δηλ να θηλασουμε...τα μωρα μας να μεγαλωνουν και τπτ αλλαο στον κοσμο!!!

eNortjKzUjI0M7A0MVCyBlwwFYIC0Q,,59.png

κοριτσια εμενα ο αφαλος του δεν ειναι ουτε μεσα ουτε εξω...μαλλον καπου ενδιαμεσα...

απλα του ματωσε λιγακι και στενοχωρηθηκα πολυ πολυ...

οσο για το θερμομετρο η παιδιατρος μου ειπε το απλο ηλεκτρονικο μασχαλης...τα αυτιου ειναι αναξιοπιστα...εχουν 4 μοναδες περιπου διαφορα...ειδομεν...

καλη ορεξηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

tb_sig_spring.giftt140507.aspx

τα Μαγιόπαιδα

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...