Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 16 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

Καλησπέρα!! Ηθελα να παραθεσω την δική μου εμπειρία με το era test το οποιο μου εκαναν σε συνδιασμό με υστεροσκόπηση και βιοψία για μικροβιώμα ( ngs). Το era test ειναι το λεγόμενο " παραθυρο" για την εμβρυομεταφορα! Υπαρχει ισως μια μικρη αποκλειση 2 ημερων πανω κατω. Ουσιαστικα βρισκει το πιο γόνιμο διαστημα για την εμβρυομεταφορα της κάθε μίας απο εμάς! Εμένα μου κάνανε κανόνικα την προετοιμασία για εμβρυομεταφορα λές και προκειται οντως να μου βάζανε αυγουλάκια! Σαν διαδικασία δεν καταλαβα τίποτα γτ εγινε με μέθη...απλά λίγες μέρες μετα ειχα λίγο αίμα.

καλησπέρα και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου! και χρόνια πολλά! και τι έδειξε το ΕΡΑ τεστ και τελικά με τι πρωτόκολλο προχώρησε στην τελευταία σου προσπάθεια; εγώ με όσους έχω μιλήσεις πλην του γιατρού μου που κι εκείνος αναγκάζεται να μου το προτείνει,  μου λένε ότι δεν έχει σημασία και δεν είναι αξιόπιστο. πραγματικά δεν ξερω πως να προχωρήσουμε!

Cafe Μάϊος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα,

fairymummy συγχαρητήρια στο μπαμπά σας!!!

thena σου στελνω προσωπικό μήνυμα με συνταγές.

Περαστικά σε όλα τα παιδάκια!!!

Μεγάλο πακέτο αυτές οι ιώσεις, και το κακό είναι πως συνέχεια υποτροπιάζουν (έχουν μεταλλαχτεί , τι άλλο να πω!!!) .

Ο δικός μου έχει 1 μήνα να πάει στο σταθμό, 2-3 μέρες είναι καλά και άντε πάλη 2-3 μέρες με πυρετό και ΔΕΝ είναι καινούρια ίωση γιατί δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλα παιδάκια καθόλου.

Το μόνο καλό είναι ότι κάθε φορά το αντιμετωπίζει και λίγο καλύτερα, την προηγούμενη εβδομάδα δεν έκανε καν πυρετό, είχε μόνο μπούκωμα και βήχα (πολύ βήχα όμως) ξαφνικά την Παρασκευή το απόγευμα του κόπηκε τελείως (…μαχαίρι !!!).

Τώρα είναι καλά!!!

Όσο για το φαγητό και εγώ του δίνω το κουτάλι του ή το πιρούνι του για να τρώει μόνος του, αλλά στο μεσημεριανό παίρνω και εγώ κουταλάκι ή πιρουνάκι και ταΐζω ταυτόχρονα, βοηθάω την κατάσταση γιατί μόνος του αργεί πολύ, βαριέται και θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι χωρίς να έχει φάει καλά. Το γιαούρτι για παράδειγμα το τρώει όλο μόνος του και γενικά όσο περνάει ο καιρός βελτιώνετε και τρώει περισσότερα πράγματα μόνος του. Αν δεν τον αφήσω να εξασκηθεί δεν θα φάει ποτέ μονός του μεγαλώνοντας δε αρχίζουν να τεμπελιάζουν και να βολεύονται, έτσι βλέπεις παιδάκια 7-8 χρονών και τα ταΐζει η μάμα. Όσο για το χαμό που γίνετε στο τραπέζι, στο πάτωμα, στα ρούχα … ναι είναι ένα θέμα, άλλα «δεν φτιάχνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά».

Το καμάρι μου με έκανε πολύ περήφανη, χθες που πήγαμε σε κάτι φίλους και κάθισε στο τραπέζι σαν κύριος έφαγε ένα καλαμάκι κοτόπουλο, πιτούλα, πατάτες,* τελείως μόνος του με το πιρουνάκι που του δώσανε, δεν λέρωσε ούτε καν τα ρούχα του, μου ζήτησε να τον κατεβάσω από την καρέκλα του και να του πλύνω τα χέρια του. Πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό έφαγα και εγώ σαν άνθρωπος!!!

*Η συγκεκριμένη βραδιά ήταν εξαίρεση, δεν τρώει τέτοια πράγματα στην καθημερινότητά του, το απόγευμα έχει γιαούρτι κανένα κουλουράκι που έχω φτιάξει εγώ και το βράδυ γάλα. Αλλά πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χάθηκε ο κόσμος αν βγει από το πρόγραμμα του, νομίζω πως είναι χειρότερο να του τα απαγορεύω γιατί φοβάμαι πως μεγαλώνοντας γυρίσει τούμπα και θα τα κυνηγάει.

Εσείς τι λέτε κορίτσια; Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για το θέμα της διατροφής.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 16,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• rita__ki

3184

• fairymummy

2682

• natasa133

1469

• THENA

1188

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Κορίτσια καλημέρα,

fairymummy συγχαρητήρια στο μπαμπά σας!!!

thena σου στελνω προσωπικό μήνυμα με συνταγές.

*Η συγκεκριμένη βραδιά ήταν εξαίρεση, δεν τρώει τέτοια πράγματα στην καθημερινότητά του, το απόγευμα έχει γιαούρτι κανένα κουλουράκι που έχω φτιάξει εγώ και το βράδυ γάλα. Αλλά πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χάθηκε ο κόσμος αν βγει από το πρόγραμμα του, νομίζω πως είναι χειρότερο να του τα απαγορεύω γιατί φοβάμαι πως μεγαλώνοντας γυρίσει τούμπα και θα τα κυνηγάει.

Εσείς τι λέτε κορίτσια; Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για το θέμα της διατροφής.

εμεις καλε να μην μαθουμε τις συνταγουλες??? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:βαλε μας τιτλους να διαλεξουμε αχαχαχα

ευχαριστουμε πολυ για τις ευχες σας κοριτσια...μεχρι τον Σεπτεμβρη το δινω κ εγω :) κ μετα θα ειμαστε το ζευγος Dr & Dr :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

σοφια συμφωνω με αυτο που λες!!! οταν γεννησα ημουν απολυτη οτι δεν θα φαει σοκολατα! δεν θα φαει παγωτο!! κλπ κλπ κλπ

αναθεωρησα ομως. κυκλοφορει σοτν κοσμο, πηγαινει σχολειο. πρεπει να τα γευτει ολα για να μαθει κ το μετρο!

εμεις στο θέμα του φαγητού είμασταν από την αρχή πολύ προσεκτικοί.

ιδικά ο άνδρασ μου. Σχεδον αποκλειστικα βιολογικα (με εξαίρεση ελάχιστες φορές ) όχι ζάχαρη/αλάτι, όχι γλυκά, έτοιμα φαγητά κλπ. όσο ποιο φυσική διατροφή γίνετε. Δεν έφαγε κρεμες (καλά δεν του άρεσαν κιολας αλλά δεν τον πίεσα και ποτε), δεν τρώει χοιρινο (μια δυο φορές έχει δοκιμάσει από δικό μασ)κλπ.

σπαστικοί στο θέμα τις διατροφής όσο μασ παίρνει ακόμα γιατι αν θα πάει σταθμο κλπ τότε αλλάζει.

από τη μία δε μου αρέσει που είμαστε τόσο απόλυτοι αλλά δεν μασ δημιουργεί και πρόβλημα και είμαι της άποψης ότι θα έρθει σίγουρα σε επαφή με όλα αυτα (σουβλακια, πίτσες, γλυκα κλπ) δεν χρειάζεται να γίνει απο τόσο νωρίς. δεν κερδίζει τπτ.

από την άλλη έχω τις ανησυχίες μου τελευταια μη μου μείνει στούμπος με την πολύ φυσική διατροφη που κάνει, μιας και δεν είναι πρώτο μπόι ενω ξεκίνησε πολύ δυναμικά και έχει γονίδια για να γίνει ψηλός.

τι να πω δεν ξέρω! θα δείξει.

uDLqp1.png

fairymummy έχω στείλει στη Thena ένα ολόκληρο βιβλίο, δεν ξέρω αν το site που το έχω ανεβάσει επιτρέπει να το κατεβάσετε πολλές φορές, οπότε αν το κατεβάσει η thena ας μας ενημερώσει για να στείλω το link και σε εσένα και σε όποια άλλη ενδιαφέρετε.

Εντωμεταξύ αν σε ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο πχ. ορεκτικά πές μου να σου στείλω τη συγκεκριμένη ενότητα για να είναι ελαφρύ το αρχείο και να έρχεται με ένα απλό mail.

Όσο για τη διατροφή. Την πρώτη φορά που έδωσε ο άντρας μου γλυκό στο μικρό …έγινε χαμός, τον έβριζα επί μέρες (υπερβολική όπως πάντα!!!). Στην πορεία όμως κατάλαβα και εγώ αυτό ακριβώς που γραφείς «πρέπει να τα γευτεί όλα για να μάθει και το μετρό» καθώς επίσης συνειδητοποίησα πως είναι άδικο να τρώνε άλλα παιδάκια και το δικό μου να ξερογλείφετε!!! Έτσι απλά όταν δεν του δίνω «σαβουρίτσες» στο σπίτι όταν όμως βρισκόμαστε με κόσμο… αναπόφευκτα δοκιμάζει !!!

Αλήθεια τη δίνεις στο λουλούδι σου το απόγευμα; Ο δικός μου μέχρι τώρα έτρωγε εναλλάξ γιαούρτι - κρέμα και κανένα κουλουράκι (πίνει και γάλα μόλις ξυπνήσει, του αρέσει πολύ και μου το ζητάει*) αλλά τελευταία δεν θέλει την κρέμα καθόλου.

*δοκίμασα να του δώσω το γάλα του σε ποτηράκι με καλαμάκι αλλά με το που το δοκιμάζει μου κάνει «μπλίαχ… αΐδια» και δεν το πίνει με τίποτα.

Έχει καμία σας κανένα «κόλπο» για να κόψουμε το μπιμπερό;

[sIGPIC][/sIGPIC]

καλε νατασσα?

σε βρισκω ενοχικη μεχρι βλακειας!

τι να μεινει στουμπος?

τι λες????????????????

δεν ξερω να γελασω η να φωναξω ?

κ γω στην αρχη ημουν στριγγλα κ απολυτη

μη το ενα οχι το αλλο

τα φρουτα του τα τρωει καθε μερα κανονικα

τα λαχανικα το ιδιο

κ το κρεας

απο κει κ περα οταν πηγαινουμε στην πεθερα μου κ ειναι η ξαδελφη μας κ τρωει σοκολατες>? τι μπορω να κανω ?

ποσο να το αποφυγω ?

ναι λοιπον σοκολατα τρωει (με μετρο) αλλα φροντιζω εγω ποια θα τρωει ποτε κ ποσο . επιδης δεν τον αφηνω να δει συσκευασιες . γιατι την ξαδελφη του που τρωει ολες τις σαβουρες δεν τολμας να την πας στο ψιτζιδικο ξερει τα παντα

αυτο σοκολατα φραουλα αυτο πατατακια αυτο κρουασαν

οποτε του δικου του δινω μια μπαρα απο κιντερ, ξερει οτι ειναι μονο αυτο που α του βαλω στο μπολ κ να το δει στο ντουλαπι δεν ξερει τι ειναι να το ζητησει

πατατακια εχει δοκιμασει απτην ξαδελφη του δεν του αρεσουν δεν τον νοιαζει

88M1p3.pngycQap3.png

Διαφημίσεις

εμενα ενω πινει με καλαμακι το γαλα το πινει σε ποτηρακι εκπαιδευτικο αυτα που εινια για 12+ κ 18+

οταν του πρωτοεδωσα απλα δεν εκανα πισω χαχαχα

επειδη πινω κ εγω γαλα κ το πρωι το εχουμε κανει οικογενειακη ιεροτελεστια αχαχαχα αμα δεν ετοιμασω κε γω το γαλα μου δεν πινει

ριτακι κατι παρομοιιο κανω κ εγω

στο σπιτι εχω κ μπισκοτακια για τον μικρο που ειναι καταλληλα για παιδακια κ χυμουδακια. αλλα χαζο ειναι? βλεπει που τα βαζω!!!! οποτε καθε μια ωρα ολα αλλαζουν θεση αχαχαχα ειδικα το ΣΚ. μεσα στην βδομαδα δεν μου ζηταει τοσο λογω του ωραριου μας. παντως θυμαμαι την πρωτη φορα το ποσο εκλαψε οταν του ειπα οχι τωρα μπισκοτο κ πλεον μου λεει ναι κ φευγει με χαμογελο :)

κ εμεις τρωμε βιολογικα λαχανικα κ κρεατα αλλα κ μια γκοφρετουλα που κ που δεν παθαινει τιποτα! παντως νατασα μου σιγουρα τρωγοντας σοκολατες δεν θα ψηλωσει κ αλλο αχαχαχα δεν του στερεις αναπτυξη οταν δεν του τα δινεις αυτα. νομιζω οτι πιο πολυ τα δινουμε για ψυχολογικους λογους. εγω πχ εχω κοσμο στο σπιτι πολυ συχνα. κ θα βγει κ γλυκο κ φυσικα θα φαω κ εγω. του μικρου τι θα του πω??? να αρχισω τα κλασσικα τυποποιημενα αυτο ειναι φαρμακο, η αυτο ειναι κακο? δεν τα μπορω...με αλλους τροπους καταφερνω να μην φαει οσο θελει...κ φυσικα παααρα πολλες φορες δεν τρωω η δεν παραγγελνω κατι επειδη δεν θελω εκεινη τη στιγμη να φαει κ εκεινος.

το απογευματινο μας διαφερει καθε μερα...κ παντα τον ρωταω. αλλες φορες θελει ψωμακι με τυρακι, αλλες θελει βρωμη, αλλες τοστακι, αλλες μπαρα δημητριακων...αλλες του κανω ποικιλια...κ επειδη σχεδον ολα ειναι σπιτικα στο σπιτι μας, ακομα κ κρουασαν δικα μου τρωνε, τα δινω ολα με πιο ευκολια

δεν ξερω αν πρεπει να ειμαι περηφανη η αν πρεπει να ανησυχω, αλλα αρνειται να φαει πιτα αν δεν ειναι με δικο μου φυλλο :( φοβαμαι μην γυρισει σε κανεναν κ πει τιποτα!!! (αν ποτε μιλησει χαχααχαχα)

Νατάσσα μου, δεν νομίζω πως το παιδάκι σου μπορεί να μείνει «στούμπος» επειδή προσέχεις τη διατροφή του ίσα – ίσα το αντίθετο απλά όλα τα παιδάκι κάνουν ένα διάλυμα κάποια στιγμή στην ανάπτυξή τους και ξαναπαίρνουν φόρα και ό δικός μου παρότι όπως έχω ξαναπεί είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος για την ηλικία του κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι είχε πολύ καιρό μείνει στάσιμος και στο ύψος και στα κιλά του. Όσο για τα βιολογικά , όσο μπορώ οικονομικά θα συνεχίσω να του περνώ και να μην του δίνω καθόλου από τα άλλα, απλά κάποιες φορές δεν γίνετε… κάποια στιγμή για παράδειγμα που ήμασταν στην πεθερά μου είδε μια μπανάνα (ΝΑ με το συμπάθιο… από αυτές που είναι σαν μποντι μπιλντερ) και έκλεγε και χτυπιόταν. Αναγκάστηκα να του τη δώσω!!!

Χοιρινό στο δικό μου έχω δώσει μια φορά, όπου είχε αρπάξει τη μπριζόλα με το χέρι και της έδωσε και κατάλαβε, σε φιλικό σπίτι πάλι και μια φορά έχει φάει αρνί το Πάσχα όπου και αυτό το ρήμαξε. Ζάχαρη όταν φτιάχνω εγώ κανένα κέικ, βάζω άλλα χρησιμοποιώ μαύρη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

παντως κοριτσια αυτο που ζω ειναι μοναδικο κ πολυ αστειο αχαχαχα

οι μονες λεξεις που λεει ειναι ναι, οχι, μαμα, μπαμπας, παππους, ντατσει κ ολα τα αλλα στη δικη του γλωσσα!! εγω συννενοουμαι απταιστα!!! αχαχα ο αντρας μου με θαυμαζει

fairymummy μου, τι καλά που φτιάχνεις τόσα πράγματα μόνη σου!!!

Πραγματικά θα ήθελα και εγώ να προλάβαινα, αλλά δυστυχώς με τη δουλειά, το σπίτι και να ασχοληθώ και με το παιδί, ένα φαγητό προλαβαίνω να κάνω και μόνο το σαββατοκύριακο καταφέρνω να κάνω κανένα κέικ ή κανένα μπισκοτάκι, στα πεταχτά.

Θα δοκιμάσω και τα ποτηράκια για το γάλα …ελπίζω να τα καταφέρω.

Ριτάκι, ωραίο το κόλπο με τη συσκευασία, δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

fairymummy μου, τι καλά που φτιάχνεις τόσα πράγματα μόνη σου!!!

Πραγματικά θα ήθελα και εγώ να προλάβαινα, αλλά δυστυχώς με τη δουλειά, το σπίτι και να ασχοληθώ και με το παιδί, ένα φαγητό προλαβαίνω να κάνω και μόνο το σαββατοκύριακο καταφέρνω να κάνω κανένα κέικ ή κανένα μπισκοτάκι, στα πεταχτά.

ασε σε καταλαβαινω!!! προσπαθω οσο μπορω να τα κανω μονη μου ...μπορεις να κανεις πχ ρυζογαλο διπλασια ποσοτητα κ να βγαλεις την βδομαδα ;) εγω ετσι κανω συνηθως....

Διαφημίσεις

fairymummy θα τα πεί όλα μαζεμένα ο δικός σου!!! Και μετά θα λες τι ωραία που δε μίλαγε!!!

Το δικό μου τον βοήθησαν πάντως πολύ τα βιβλία αυτά που έχουν 1 εικόνιτσα σε κάθε σελίδα τους (δεν αποσπάτε η προσοχή του από πολλές εικόνες) παίρνουμε 1 κάθε τόσο και καθόμαστε και το διαβάζουμε ξανά και ξανά, του φτιάχνω και απλές ιστοριούλες για παράδειγμα ένα που είχαμε με τη θάλασσα το καλοκαίρι του έλεγα: Όταν θα πάμε στη θάλασσα, θα φοράμε το μαγιό μας (έδειχνα φωτό) και τις παντόφλες μας (φωτό) θα ξαπλώσουμε στην πετσέτα (φωτό) και θα παίξουμε με τα κουβαδάκια (φωτό). Με την επανάληψη άρχισε σιγά-σιγά και προσπαθούσε να πεί με το δικό του βέβαια τρόπο τις λέξεις . Τώρα λέει όλα τα ζώα της φάρμας, όλα τα ζώα της ζούγκλας, φρούτα και λαχανικά, τα πράγματα που έχουμε στο τραπέζι, το βιβλίο για τη θάλασσα και γενικά έχει πάρει απίστευτη φόρα, αλλά στην αρχή βοήθησαν πάρα πολύ τα βιβλία.

[sIGPIC][/sIGPIC]

kala kai ego pleon otan eimaste sti giagia kai zitaei kati to dino (sunithos), an einai frouto i fagito (oxi gluka).

δεν του πολυαρεσουν νομιζω και τα υπολοιπα, όταν παμε σε κανενα σπιτι και δει π΄χ πατατακια ή πατατες τηγανητες μας ταιζει και δεν τρωει.

όσο για τα βιο είναι όντως πανακριβα. τελευταια έφερνα απο αγγλία που είναι φθηνότερα (π.χ κρέας κ λάδι)

uDLqp1.png

δεν ειναι πλεον τα αβουλα πλαισματακια που ισως ηταν 8μηνων

πλεον εχουν προσωπικοτητες

βλεπουν κ τι τρωμε εμεις κ τι τα αλλα παιδακια τριγυρω

σημασια πλεον εχει νομιζω να μην αντικαθιστουν τα φρουτα, τα λαχανικα με βλακειες. εγω εκει ειμαι λιγο αυστηρη . απτην στιγμη που θα φαει το φαι του το φρουτο του κτλ ....ναι αν τυχει θα φαει κ την σαχλαμαρα του με μετρο παντα

εχουμε παιδιατρο 5 κ βαριεμαι γμτ

κοιμαται , θα κανω κ γω ενα ντουζακι μεχρι να ξυπνησει κ μετα την γιατρο βολτα!!!!!!!!!!

σας φιλω !

88M1p3.pngycQap3.png

σοφια μου κ εμεις ολα τα κανουμε αυτα...δεν ανησυχω, ειναι διγλωσσος γι αυτο δεν εχει μιλησει ακομα χεχε...απλα εχει πλακα που καταλαβαινω τα παντα που λεει!!

ειναι φανταστικο που επικοινωνει τοσο αριστα κ στις 2 γλωσσες!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...