Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , nikoulini33 είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Είμαι και εγώ καινούρια εδώ και θέλω λίγο τα φώτα σας.

Τέλος Μαρτίου ξεκινάμε τη διέγερση των ωοθηκών εάν όλα πάνε καλά, 5 Μαρτίου περνάω επιτροπή. Εμένα οι εξετάσεις μου είναι όλες καλές, ΑΜΗ έχω 1,9 και ηλικία 32. Πρόβλημα έχουμε με το σπερμα γιαυτο και η γυναικολόγος μου πρότεινε κατευθείαν γιατρό για εξωσωματική στο Μητέρα.

Ξέρετε περίπου το κόστος των φαρμάκων που καλύπτει η επιτροπή και εάν τελικά έχει νόημα; Το πρήξιμο από τα φάρμακα πως είναι; Πόσο καιρό σας κράτησε; Εχω κανονίσει ραντεβού να πάρω και μια δεύτερη γνώμη γιατί νιώθω ότι δεν έχω πλήρη εικόνα. Είπαμε ότι θα μεταφέρουμε 2 έμβρυα αλλά η πιθανότητα μιας δίδυμης κύησης με τρομάζει είναι η αλήθεια. Σε συζήτηση με τη γυναικολόγο που θα με παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τους φόβους μου για διπλή κύηση μου λέει Ε άμα χρειαστεί θα σε περιορίσουμε.

Δεν ξέρω, νομίζω είμαι σε σύγχυση…

Καλή αρχή!!να πάνε όλα καλά!! 
      η δική μου συμβουλή εφόσον λες ότι υπάρχει πρόβλημα με το σπερμα είναι να πάτε σε εξειδικευμένο ανδρολόγο!! Μην το παραμελήσετε ακόμα και αν δεν το προτείνει ο εξωσωματικός ή ακόμη και αν πει ότι δεν χρειάζεται. 
      Αν δεν κάνω λάθος, έχεις συμμετοχή 25% στα φάρμακα και εξαρτάται από τι και πόσα φάρμακα θα σου δώσει. Έχω πληρώσει και 500€ για συμμετοχή. 
      Θα πρότεινα να προχωράς βήμα βήμα..μην σκέφτεσαι από τώρα το παρακάτω.. ένα ένα !! 

Cafe Απρίλιος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

4142

• angie!

3932

• Annie

3518

• dim_angel

2429

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

angel_ 4.142 δημοσιεύσεις

• angie!

angie! 3.932 δημοσιεύσεις

• Annie

Annie 3.518 δημοσιεύσεις

• dim_angel

dim_angel 2.429 δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλησπέρα κοριτσάρες...

Έχω αρχίσει και ξυπνάω με την αγωνία του μήπως συνέβη κάτι στον ύπνο μου και δεν το κατάλαβα...μήπως σπάσανε τα νερά κλπ....

Όπως καταλάβατε ξανακοιμήθηκα.... δεν μαγείρεψα, τώρα έβαλα το κοτόπουλο στο φούρνο η τεμπέλα.

Ερώτηση νούμερο 1

Δώρο Πάσχα θα πάρουμε από εργοδότη-ΙΚΑ ή πάπαλα?

(τελειώνουν τα αποθέματα.... :-) )

GaiGp3.png

κ εγω δεν γλυτωσα την επισκεψη!ηρθαν τελικα κατα τη 1:30 κ παλι καλα που τους ειχα πει οτι 3 θα φυγω κ ετσι εφυγαν!αλλιως μπορει να ηταν ακομη εδω!!!:o:mrgreen:

Την σκαπούλαρες και εσύ Άννυ ε?

Μάλλον μας λυπούνται πλέον...:tongue::tongue:

GaiGp3.png

Εγώ τους 2 τελευταίους μήνες έχω περισσότερα υγρά αλλά σερβιετάκι δε φοράω γιατί δεν είναι υγιεινό και είμαι και επιρρεπής στις κολπίτιδες... Απλώς πλένομαι και αλλάζω πολύ συχνότερα. Ξεκίνησα και τη θεραπεία χθες το βράδυ, να τελειώνω και με αυτό...

Γειά σου Ιωάννα μου,

Εσένα σε βάζει ο γιατρός να κάνεις τακτικά καλλιέργεια κολπικού υγρού ή την κάνεις από μόνη σου? Η είναι καλλιέργεια ούρων?

Εμένα καλλιέργειες με είχε βάλει να κάνω στον 3ο ή 4ο μήνα και μετά όχι ξανά. Βέβαια με ρωτάει κάθε φορά αν έχω συμπτώματα συχνοουρία τσουξιμο κλπ αλλά του λέω μόνο ορθοστατική συχνοουρία :mrgreen::mrgreen: (δικής μου εφεύρεσης ορολογία).

Τώρα έκανα καλλιέργεια ούρων και αύριο θα έχω τα αποτελέσματα.

Σερβιετάκια δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω με ενοχλούν πάρα πολύ. Καλύτερα να πλένω ένα πλυντήριο εσώρουχα κάθε 2 μέρες παρά να τα χρησιμοποιώ.

GaiGp3.png

Διαφημίσεις

Αχ αυτό με το δώρο του Πάσχα το σκεφτόμουν κι εγώ. Φαντάζομαι ότι κάτι θα πάρουμε από τον εργοδότη. Τώρα για το ΙΚΑ δεν έχω ιδέα!

Αν δεν κάνω λάθος το δώρο Πάσχα το παίρνεις αναλογικά ισχύοντας από 1/1 του εκάστοτε έτους. Τώρα ας πούμε εγώ σταμάτησα την δουλειά στις αρχές Γενάρη και μετά είχα αναρρωτική από το ΙΚΑ για 20 μέρες μέχρι να ξεκινήσει η κανονική άδεια εγκυμοσύνης. Τί ποσοστό να αναλογεί και απο ποιόν?

GaiGp3.png

Υπέροχα Βίκυ μου! Αυτά είναι!

Εμένα ο γυναικολόγος μου είπε ότι αν αισθανθώ οποιαδήποτε ενόχληση να κάνω εξέταση κολπικού υγρού. Μόνο γενική αίματος και ούρων κάνω κάθε μήνα. Για να ελέγχω αιματοκρίτη-σίδηρο και λεύκωμα.

Και την πίεση την μετράω από την αρχή καθε μέρα ή καθε δεύτερη λόγω ιστορικού προεκλαμψίας στην οικογένεια.

X4pTp3.png

Αν δεν κάνω λάθος το δώρο Πάσχα το παίρνεις αναλογικά ισχύοντας από 1/1 του εκάστοτε έτους. Τώρα ας πούμε εγώ σταμάτησα την δουλειά στις αρχές Γενάρη και μετά είχα αναρρωτική από το ΙΚΑ για 20 μέρες μέχρι να ξεκινήσει η κανονική άδεια εγκυμοσύνης. Τί ποσοστό να αναλογεί και απο ποιόν?

Κάτι βρήκα:

Από τον χρόνο διάρκειας της σχέσης εργασίας προκειμένου να υπολογιστεί τα δώρα εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα), αφαιρούνται:

1) Οι ημέρες αδικαιολόγητης απουσίας του μισθωτού (Άρθρο 1 παρ.4 της Υ.Α. 19040/81).

2) Οι ημέρες άδειας άνευ αποδοχών (Άρθρο 1 παρ.4 της Υ.Α. 19040/81).

3) Οι ημέρες ασθενείας για τις οποίες καταβλήθηκε επίδομα ασθενείας από τον ασφαλιστικό φορέα (Άρθρο 2 παρ.5 της Υ.Α. 19040/81, Μ.Π. Θεσ/νίκης 2368/85).

4) Οι ημέρες απεργίας ή στάσεων εργασίας (Εγγ.Υπ.Εργ.13312/79 Δ.Ε.Ν. 1980 σελ. 154, Εγγ.Υπ.Εργ.23005/84,14499/92).

5) Οι ημέρες αποχής των μισθωτών, λόγω ασθενείας που υπερβαίνουν τα όρια της βραχείας ασθενείας.

6) Η γονική άδεια ως άδεια άνευ αποδοχών (Άρθρο 5 του Ν.1483/84 Δ.Ε.Ν. 1984, σελ.984).

7) Η συνδικαλιστική άδεια άνευ αποδοχών (Άρθρο 17 του Ν.1264/82 Δ.Ε.Ν. 1982, σελ.590).

:cool: Ο χρόνος στράτευσης ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του Άρθρου 2 παρ.4 της Υ.Α. 19040/81.

9) Ο χρόνος αναστολής της εργασιακής σχέσης κατά τις νεκρές περιόδους λειτουργίας των εποχιακών επιχειρήσεων κυρίως τουριστικών (Α.Π.363/79).

10) Ο χρόνος παροχής εργασίας εκτός των νομίμων ορίων του 5νθημέρου ή του 6ημέρου (Εφ.Αθηνών 3662/89, Εγγ. Υπ. Εργ. 13489/96).

Αντίθετα, δεν αφαιρούνται:

1) Οι ημέρες ασθενείας των γυναικών λόγω κυοφορίας –λοχείας (Άρθρο 1 παρ.4 εδ.β της Υ.Α. 19040/81).

2) Οι ημέρες ασθενείας για τις οποίες δεν υπήρξε επιδότηση από τον ασφαλιστικό φορέα , π.χ. τα τριήμερα, οι ημέρες αξίωσης επί των αποδοχών, βάσει των άρθρων 657-658 του Α.Κ., στις περιπτώσεις που ο εργαζόμενος δεν πληροί τις προϋποθέσεις επιδότησης από τον ασφαλιστικό του φορέα (Άρθρο 2 παρ.5 της Υ.Α. 19040/81).

3) Οι ημέρες εργασίας κατά τις οποίες ο μισθωτός δεν προσφέρει εργασία, λόγω επίσχεσης (Μον.Πρωτ.Ιωαννίνων 828/84 Δ.Ε.Ν. 1985, σελ.224).

4) Ο χρόνος υπερημερίας του εργοδότη (Α.Π. 353/86, Εφ.Πειραιά 727/87,Εφ.Αθηνών 3662/89).

5) Ο χρόνος απουσίας του μισθωτού που καλείται για την εκτέλεση στρατιωτικής άσκησης,

εφόσον δεν υπερβαίνει το μήνα, καθώς και ολόκληρος ο χρόνος υπηρεσίας των μισθωτών που καλούνται στα όπλα κατόπιν γενικής επιστράτευσης, εφόσον εμπίπτει στις χρονικές περιόδους του Άρθρου 1 παρ.2 (Άρθρο 2 παρ.4 της Υ.Α. 19040/81).

6) Ο χρόνος των υπό του νόμου ή Σ.Σ.Ε. ή άλλων διατάξεων εθίμου ή συμφωνίας ημερών υποχρεωτικής αργίας που εμπίπτει στις εργάσιμες ημέρες κάθε εργαζόμενου.

7) Ο χρόνος απουσίας μαθητών-σπουδαστών για συμμετοχή στις εξετάσεις (Άρθρο 2 παρ. 1 του Ν. 1346/86, όπως συμπληρώθηκε μεταγενέστερα).

:cool: Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας-αεροθεραπείας (Άρθρο 53 του Α.Ν.1329/49, όπως κυρώθηκε με τον Ν.1487/50), ύστερα από γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής (Π.Αθηνών 26561/67, Εγγ.Υπ.Εργασίας 11366/80).

9) Οι μη εργάσιμες ημέρες (Κυριακές και εξαιρέσιμες εορτές κλπ).

Πηγή: Πρακτικός Οδηγός Ασφαλιστικών-Εργατικών Θεμάτων της ΠΙΜ, 4η έκδοση, Τόμος Β, σελ. Ε229-230.

Αρα το παίρνεις κανονικά από τον εργοδότη σου!

Το ερώτημα τώρα είναι: για το διάστημα της άδειας κυοφορίας τι γίνεται;

X4pTp3.png

Υπέροχα Βίκυ μου! Αυτά είναι!

Εμένα ο γυναικολόγος μου είπε ότι αν αισθανθώ οποιαδήποτε ενόχληση να κάνω εξέταση κολπικού υγρού. Μόνο γενική αίματος και ούρων κάνω κάθε μήνα. Για να ελέγχω αιματοκρίτη-σίδηρο και λεύκωμα.

Και την πίεση την μετράω από την αρχή καθε μέρα ή καθε δεύτερη λόγω ιστορικού προεκλαμψίας στην οικογένεια.

Καλά ενοχλήσεις δεν έχω αν εξαιρέσεις τα του τελευταίου διημέρου. Κατά τ' άλλα τα κλασικά με τα υγρά.

Τώρα που ξαναθυμήθηκα την πίεση ξέχασε η μάμα μου να μου το φέρει εχτές το πιεσόμετρο. Και έχω μία υποψία ότι άρχισαν και τα πόδια μου να πρήζονται. Θα γίνω ο bigfoot γιατρέ???????

GaiGp3.png

Διαφημίσεις

Αρα το παίρνεις κανονικά από τον εργοδότη σου!

Το ερώτημα τώρα είναι: για το διάστημα της άδειας κυοφορίας τι γίνεται;

Πολύ ωραίο αυτό Δήμητρα, αλλά όντως για το διάστημα άδεια κυοφορίας που για εμένα ήταν από 3/2/10 τί γίνεται?

Από τον Ιανουάριο εργάστηκα έως και 5/1 και από 6/1 και έως και την έναρξη της άδειας εγκυμοσύνης είχα άδεια λόγω συσπάσεων.

Δηλαδή Θα πάρω από τον εργοδότη δώρο αναλογικά από 1/1 έως 3/2 ? Και οι άλλοι 2 μήνες?

GaiGp3.png

Καλά ενοχλήσεις δεν έχω αν εξαιρέσεις τα του τελευταίου διημέρου. Κατά τ' άλλα τα κλασικά με τα υγρά.

Τώρα που ξαναθυμήθηκα την πίεση ξέχασε η μάμα μου να μου το φέρει εχτές το πιεσόμετρο. Και έχω μία υποψία ότι άρχισαν και τα πόδια μου να πρήζονται. Θα γίνω ο bigfoot γιατρέ???????

Δεν παίρνεις τη μαμά σου να πεταχτεί να σου φέρει το πιεσόμετρο; Αν δεις πρήξιμο και στο πρόσωπο θα σε συμβούλευα να πάρεις το γιατρό σου. Εντάξει; :oops:

X4pTp3.png

Πολύ ωραίο αυτό Δήμητρα, αλλά όντως για το διάστημα άδεια κυοφορίας που για εμένα ήταν από 3/2/10 τί γίνεται?

Από τον Ιανουάριο εργάστηκα έως και 5/1 και από 6/1 και έως και την έναρξη της άδειας εγκυμοσύνης είχα άδεια λόγω συσπάσεων.

Δηλαδή Θα πάρω από τον εργοδότη δώρο αναλογικά από 1/1 έως 3/2 ? Και οι άλλοι 2 μήνες?

Με λίγο ακόμα ψάξιμο βρήκα ότι σύμφωνα με την Υ.Α.19040/1981 συνυπολογίζεται ο χρόνος της υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών προ και μετά από τον τοκετό.

Αρα το παίρνουμε κανονικά από τον εργοδότη.

X4pTp3.png

Δεν παίρνεις τη μαμά σου να πεταχτεί να σου φέρει το πιεσόμετρο; Αν δεις πρήξιμο και στο πρόσωπο θα σε συμβούλευα να πάρεις το γιατρό σου. Εντάξει; :oops:

Την πήρα άλλα έχει πάει στο θέατρο, άσε μην μου βάζεις ιδέες...:rolleyes::rolleyes:

GaiGp3.png

Με λίγο ακόμα ψάξιμο βρήκα ότι σύμφωνα με την Υ.Α.19040/1981 συνυπολογίζεται ο χρόνος της υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών προ και μετά από τον τοκετό.

Αρα το παίρνουμε κανονικά από τον εργοδότη.

Εσύ ψάχνεις και εγώ μιλάω στα τηλέφωνα για πιεσόμετρα...

Με έχεις σκλαβώσει φιλενάδα μου..... Υπέροχα τα νέα!! Δλδ δεν χρειάζονται μπρος - πίσω ΙΚΑ-εργοδότη...... φίου....

GaiGp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...