Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, LeneL είπε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Σου εύχομαι αυτή η μεταφορά να είναι η τελευταία και τυχερή και να σου φέρει το Πρωτοχρονιάτικο δωράκι σου.. νομίζω ότι για την ώρα πρέπει να κάνεις θετικές σκέψεις και να πιστέψεις ότι όλα θα πάνε καλά!!! Αν παρ ελπίδα, κάτι χρειαστείς, εδώ είμαστε να τα πούμε!!! 

Θα περιμένουμε τα θετικά σου νέα!

Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια!! Είναι πολυ μεγαλη παρηγορια για μένα!! Δυστυχώς αυτες οι μέρες της αναμονης ειναι δυσκολες!! Προσπαθώ να βρω ένα σημαδι να χαρω ..αλλα δεν έχω και λίγο απελπιζομαι!! 

5 ώρες πρίν, Malntalia είπε:

Νικολέτα χρόνια  πολλά  για τις μέρες!! Είμαστε κ ίσα.. και εγώ του 88.. και εμένα  η πρώτη δοτρια δεν ήταν καλή..  είσαι με άλλες συνθήκες  τώρα..   με το καλό η χοριακη  σου!!

Ότι θέλεις  στείλε μου..

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Δεν νιωθω μόνη μου!!!και ειναι πολυ σημαντικό για μένα!!

On 8/12/2024 at 11:26 ΜΜ, Malntalia είπε:

Δε νομίζω  ότι γίνεται  σε φυσικό κυκλο..

Δεν έχει να κάνει με το τι υλικό θα μεταφερθεί..εξετάζει την δική σιυ δεκτικοτητα..δηλαδή  αν υπάρχει  μετατοπισμενο παραθυρικό  εμφύτευσης... 

Καλησπέρα!! Ηθελα να παραθεσω την δική μου εμπειρία με το era test το οποιο μου εκαναν σε συνδιασμό με υστεροσκόπηση και βιοψία για μικροβιώμα ( ngs). Το era test ειναι το λεγόμενο " παραθυρο" για την εμβρυομεταφορα! Υπαρχει ισως μια μικρη αποκλειση 2 ημερων πανω κατω. Ουσιαστικα βρισκει το πιο γόνιμο διαστημα για την εμβρυομεταφορα της κάθε μίας απο εμάς! Εμένα μου κάνανε κανόνικα την προετοιμασία για εμβρυομεταφορα λές και προκειται οντως να μου βάζανε αυγουλάκια! Σαν διαδικασία δεν καταλαβα τίποτα γτ εγινε με μέθη...απλά λίγες μέρες μετα ειχα λίγο αίμα.

Cafe Απρίλιος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Κορίτσια μπορεί κάποια να με κατατοπίσει;;; Πρόκειται περί άδειας τοκετού και λοχείας...

1. Πότε πρέπει να πάω στο ΙΚΑ να μου την γράψουν?

2. Μπαινοντας στον 7ο? Δηλαδή από 28η εβδομάδα???

3. Πόσες μέρες δικαιούμαι? Μαζί με ΣΚ?

4. Υπάρχει περίπτωση ο εργοδότης μου να φέρει αντιρήσσεις;;;

5. Εχω τόσες ερωτήσεις... και πλησιάζει ο καιρός...

Οποια κοπέλα μπορεί να με βοηθήσει...

Φιλάκια πολλά!!!

Qmsgp3.png

ha6zp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

4142

• angie!

3932

• Annie

3518

• dim_angel

2429

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

angel_ 4.142 δημοσιεύσεις

• angie!

angie! 3.932 δημοσιεύσεις

• Annie

Annie 3.518 δημοσιεύσεις

• dim_angel

dim_angel 2.429 δημοσιεύσεις

Posted Images

Χρονια Πολλα Αννουλες!!! Το ξεχασα τελειως- κι εχω και την αδερφη μου! Ντροπη μου!

Βαλια δεν εχω ιδεα απο Ικα, οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω.

Αντζυ, βρηκα το γκρουπ και σου εκανα request. Πολυ καλη η ιδεα σου γιατι στο αλλο ειχαν μαζευτει παρα πολλοι και δεν ξεραμε ποιος ειναι ποιος.

ZYoVp3.png

60gdp3.png

Χρόνια πολλά Annie, Anna και σε όσες έχουν αγαπημένες φίλες και συγγενείς! (παρεπιπτόντως και εγώ Άννα είμαι!)

Anna μου μην στεναχωριέσαι! Όλες μας σίγουρα έχουμε περάσει δύσκολά με τους άντρες μας! Εγώ με το δικό μου είμαστε 1,5 χρόνο παντρεμένοι αλλά σαν ζευγάρι 10 χρόνια! Καταλαβαίνεις πόσες φορές έχω πει "χωρίζω!". Μη μου αγχώνεσαι, είμαι σίγουρη ότι και ο άντρας σου σε λατρεύει αλλά είναι και αυτός κουρασμένος απο την απόσταση! 2 χρόνια φαντάρος ήταν ο δικός μου! Φυσικά και αντέξαμε! Και μετά έχω φύγει για άλλα 2 χρόνια από κοντά του λόγω δικών μου μεταθέσεων! Φυσικά και αντέξαμε ξαναλέω! Το ξέρω πως νιώθεις ότι ήρθε το τέλος όμως πίστεψέ με το τέλος που ήρθε είναι της προσμονής σας να είστε και πάλι μαζί! Να δεις που όλα θα είναι και καλύτερα απο πριν!

irev πολύ χάρηκα με τα νέα! Το ξερα παιδί μου!

Λοιπόν, φιλάκια σε όλες σας, πάω να φτιάξω τρουφάκια τώρα για το βράδυ!:P;-)

Επεξεργάστηκαν by touki

KOWTp3.png

χρόνια πολλά στις Αννούλες που γιορτάζουν!

dim_angel περιμένουμε νέα σου το απόγευμα και ευχόμαστε να είναι τα καλύτερα.τι άγχος Θεούλη μου αυτή η εγκυμοσύνη!και λένε όλοι οτι τώρα είναι καλά,οτι τα δύσκολα έρχονται όταν έρθει το μωρό..και είμαι σίγουρη οτι έτσι είναι,σκέψου..

valia 81 να τα χιλιάσουν οι γονείς σου!όπως είπε και η irev,μακάρι να είμαστε μαζί με τους αγαπημένους μας κι εμείς τόσα και περισσότερα χρόνια και να είμαστε ευτυχισμένοι!

strata μου μην αγχώνεσαι που δε νιώθεις ακόμα το μωρό,καθε μια μας είναι διαφορετική,θα έρθει μόνο του,στην αρχή σα μια ιδέα,μετά θα το συνειδητοποιήσεις.αν το σκέφτεσαι συνέχεια,όταν πάς στο γιατρό σου κάνε μια αναφορά,για να σου φύγει η ιδέα.

angie κι εμένα το σκατό κάποιες μέρες τρελένεται μέρα-νύχτα και άλλες το νιώθω ελάχιστα,φαντάζομαι είναι φυσιολογικό.

anna δεν ξέρω πραγματικά τι να σου πώ,το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν πρέπει να πάρετε καμία απόφαση από μακριά.αν τον αγαπάς και θέλεις να ζήσεις μαζί του προσπάθησε για αυτή τη σχέση...

περιμένω αποτελέσματα γενικής αίματος με τρελή αγωνία,ευχηθείτε να μην έχει πέσει κι άλλο ο αιματοκρίτης.....................

''εσείς κι εγώ...

όταν έχω εσένα μπορώ να βάψω με ασήμι τη σκουριά

μπορώ να κοιμηθώ με σιγουριά

να πιάσω με τα χέρια μου τους δράκους να σκοτώσω..''

touki μου χρόνια πολλά και σε εσένα!!! Με το καλό η μικρούλα σου!!!

atlantis και irev σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!!

atlantis καλά αποτελέσματα να έχεις!!! Εφαγες πολύ μοσχάρι αυτή τη φορά??? Μακάρι να έχει ανέβει ο αιματοκρίτης σου!!!

Qmsgp3.png

ha6zp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα μανούλες!!! Τι κάνετε? Πολλά νέα είχα να διαβάσω!!!

irev είδες κουκλίτσα που όλα ήταν καλά? Χάρηκα πάρα πολύ!!!

Anna χρόνια πολλά και καλά, αν η απόφαση σου είναι οριστική θαπρέπει να φανεις πολύ δυνατή. Αν και πιστεύω πως καμιά απόφαση δεν πρέπει να παρθεί μέσω τηλεφώνου.

Annie και touki χρόνια πολλά κουκλίτσες με το καλό τα μωράκια σας.

Λοιπόν εγώ χτες πήγα και έκανα β υπέρηχο, μετά απο πολλές ώρες ταλαιπωρίας (είχαμε στις 8 το βράδυ ραντεβόυ και τελειώσαμε στισ 11, είχαμε και το δρόμο της επιστροφής...)

Παρόλα αυτά η πεταλουδίτσα μας είναι πάρα πολύ καλά΄(οπότε σβήστε απο τη λίστα το μάλλον), όλα ήταν απόλυτα φυσιολογικά!!! Ζυγίζουμε πια 500 γραμμάρια!!!! Το μόνο που μου είπε είναι να μετράω πιο σχολαστικά την πίεση μου γιτά έχω καποιές πιθανότητες να ανεβ'ασω τους τελευταίους μήνες. Τα πήγα και στο γιατρό μου σήμερα και έίμαι πια απόλυτα σίγουρη πως είναι όλα καλά!!!

Μια συμβουλή σε όσες έχουν να κάνουν υπέρηχο, πριν πάτε φάτε κάτι γλυκό αλλά πάρτε και κάτι μαζί σας απαραίτητα. Χτες είμασταν περίπου 10 κοπέλες που περιμέναμε και οι 8 βγήκαμε για να φάμε γλυκό γιανα γυρίσει το μωρό.

5Kiep3.png

hAk2p3.png

Καλησπέρα στις μανούλες!!!

Χρόνια πολλά στις αννούλες του χιονιά, μιας και σήμερα σαν να έχει μια αίσθηση χειμώνα!

irev, μπράβο πολύ ευχάριστα τα νέα σου, άντε καιρός να αρχίσεις να χαίρεσαι για το κοριτσάκι σου (τα ζευγάρωσες ε?)!

dim_angel, εύχομαι και από εσένα να έχουμε ευχάριστα νέα!

Σήμερα έλεγα να στολίσω το απόγευμα αλλά από το πρωι έκανα δουλειές και τώρα τα έχω φτύσει.

eNortjKzUjI0Mjc2MlGyBlwwFXYC0A,,71.png

rdESp2.png

Τελικά τα κατάφερα και το άλλαξα μονη χιχιχι

1.ΒΑΡΒΑΡΑ Κ. ------>30/03/10 Γαλληνο ή Αγιο Λουκά (Αγοράκι)

2.irev ------------->30/03-08/04/10 ΕΛΕΝΑ (κοριτσάκι)

3.angel_ ---------->31/03-03/04/10 ΕΛΕΝΑ (κοριτσάκι)

4.pik -------------->03/04/10 Αρεταίειο (Αγοράκι)

5.andria27 -------->03/04/10 ΙΑΣΩ (Αγοράκι)

6.touki ------------>06/04/10 Μητέρα (Κοριτσάκι)

7.mel -------------->06/04/10 (Αγοράκι)

8.eugie------------> 06/04/10 (Κοριτσάκι)

9.alikys ----------->07/04/10 Μητερα(Αγορακι)

10.dimidana -------->07/04/10 "Χατζηκώστα" Ιωαννίνων (Κοριτσάκι)

11.Valia81 ---------->07/04/10 ΙΑΣΩ (Αγοράκι)

12.mary73 ---------->07/04/10 ΙΑΣΩ (Αγοράκι)

13.ELISAVET -------->08/04/10 (Αγοράκι)

14.dina84 ----------->08/04/10

15.strata------------>08-09/04/10 Νίκη (Αγοράκι)

16.mariong ---------->09/04/10 Μητέρα (Κοριτσάκι)

17.Marakious -------->10/04/10 (ΜΗΤΕΡΑ) (Κορίτσι)

18.taniabell---------->11/04/10 Αγιος Δημήτριος- Ξάνθη (κοριτσάκι)

19.despoina82 ------->12/04/10 (Μάλλον αγοράκι)

20.Iwanna ---------->13/04/10 Βιοκλινική(Γαληνός) (Αγοράκι)

21.vatraxaki -------->13/04/10 Λητώ (Αγοράκι)

22.tatti-------------->13/04/10 (Αγοράκι)

23.BOBOLINOS------->16-20/04/10 (Αγοράκι)

24.βασ32 ----------->17/04/10 Ιασω

25.Χριστίνα Τουχα..-->17/04/10 Ιασώ

26.Atlantis ---------->17/04/10 Ολύμπιον Πάτρας (κοριτσάκι)

27.dim_angel -------->18/04/10, Νοσ. Αλεξάνδρα (Αγοράκι)

28.Eirinaki ----------->18/04/10

29.teacher----------->18/04/10,καπου στα Τρικαλα (θελω κοριτσι)

30.demi-------------->18-25/04/10 Παπαγεωργίου Θεσ/νίκη (κοριτσάκι)

31.neraidoula -------->20/04/10 Mητέρα (Αγοράκι)

32.AngiCat----------->21/04/10 (Aγοράκι)

33.Annie ------------>24/04/10 Γενεσσις Θεσσαλονικη(Μάλλον αγοράκι)icon_rolleyes.gif

34.island ------------>25/04/10, Ιασώ (Αγοράκι)

35.Anna_22---------->26/04/10 (Μάλλον Ιασώ)

36.angie! ------------>26/04/10 Μητερα

37.Joanna30 --------->27/04/10 Λητώ (Aγοράκι)

38.thalia81 ---------->27/04/10

39.maraki2108-------->28/04/10 Μητέρα (Aγοράκι)

40.sfkr--------------->01/05/10 Έλενα

5Kiep3.png

hAk2p3.png

Τελικά τα κατάφερα και το άλλαξα μονη χιχιχι

1.ΒΑΡΒΑΡΑ Κ. ------>30/03/10 Γαλληνο ή Αγιο Λουκά (Αγοράκι)

2.irev ------------->30/03-08/04/10 ΕΛΕΝΑ (κοριτσάκι)

3.angel_ ---------->31/03-03/04/10 ΕΛΕΝΑ (κοριτσάκι)

4.pik -------------->03/04/10 Αρεταίειο (Αγοράκι)

5.andria27 -------->03/04/10 ΙΑΣΩ (Αγοράκι)

6.touki ------------>06/04/10 Μητέρα (Κοριτσάκι)

7.mel -------------->06/04/10 (Αγοράκι)

8.eugie------------> 06/04/10 (Κοριτσάκι)

9.alikys ----------->07/04/10 Μητερα(Αγορακι)

10.dimidana -------->07/04/10 "Χατζηκώστα" Ιωαννίνων (Κοριτσάκι)

11.Valia81 ---------->07/04/10 ΙΑΣΩ (Αγοράκι)

12.mary73 ---------->07/04/10 ΙΑΣΩ (Αγοράκι)

13.ELISAVET -------->08/04/10 (Αγοράκι)

14.dina84 ----------->08/04/10

15.strata------------>08-09/04/10 Νίκη (Αγοράκι)

16.mariong ---------->09/04/10 Μητέρα (Κοριτσάκι)

17.Marakious -------->10/04/10 (ΜΗΤΕΡΑ) (Κορίτσι)

18.taniabell---------->11/04/10 Αγιος Δημήτριος- Ξάνθη (κοριτσάκι)

19.despoina82 ------->12/04/10 (Μάλλον αγοράκι)

20.Iwanna ---------->13/04/10 Βιοκλινική(Γαληνός) (Αγοράκι)

21.vatraxaki -------->13/04/10 Λητώ (Αγοράκι)

22.tatti-------------->13/04/10 (Αγοράκι)

23.BOBOLINOS------->16-20/04/10 (Αγοράκι)

24.βασ32 ----------->17/04/10 Ιασω

25.Χριστίνα Τουχα..-->17/04/10 Ιασώ

26.Atlantis ---------->17/04/10 Ολύμπιον Πάτρας (κοριτσάκι)

27.dim_angel -------->18/04/10, Νοσ. Αλεξάνδρα (Αγοράκι)

28.Eirinaki ----------->18/04/10

29.teacher----------->18/04/10,καπου στα Τρικαλα (θελω κοριτσι)

30.demi-------------->18-25/04/10 Παπαγεωργίου Θεσ/νίκη (κοριτσάκι)

31.neraidoula -------->20/04/10 Mητέρα (Αγοράκι)

32.AngiCat----------->21/04/10 (Aγοράκι)

33.Annie ------------>24/04/10 Γενεσσις Θεσσαλονικη(Μάλλον αγοράκι)icon_rolleyes.gif

34.island ------------>25/04/10, Ιασώ (Αγοράκι)

35.Anna_22---------->26/04/10 (Μάλλον Ιασώ)

36.angie! ------------>26/04/10 Μητερα

37.Joanna30 --------->27/04/10 Λητώ (Aγοράκι)

38.thalia81 ---------->27/04/10

39.maraki2108-------->28/04/10 Μητέρα (Aγοράκι)

40.sfkr--------------->01/05/10 Έλενα

Koριτσαρες σβηστε κ απο μενα το μαλλον αγορακι γιατι μαλλον δεν ειναι!!:shock:

σας ευχαριστω για τις ευχες σας και ευχομαι με την σειρα μου Χρονια πολλα-καλα και γεματα υγεια σε ολες τις Αννουλες κ ολες τις μανουλες!

pSC1p2.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Καλημερα μανουλες!!Χρονια πολλα στις αννουλες και με το καλο τα μωρακια σας!!!

Απ οτι βλεπω στη λιστα ειμαστε

20 Αγορακια

10 Κοριτσακια

Και 10 σε αναμονη..........

χμμμ για να δουμε....

τουλαχιστον να ερθουν σε μια ισορροπια τα κοριτσακια για να εχουμε

νυφουλες για τους γιους μας!!χιχιχιχι:P:p

Διαφημίσεις

Χρόνια πολλά σε όλες τις Αννούλες μανούλες!!!!Εύχομαι τελειόμηνες εγκυμοσύνες με υγειή παιδάκια στις αγκαλίτσες!!!

Καλέ γιατί τόσες αλλαγές στο φύλο???

Βλέπω διαφορές....αντε να δω κ εγώ τι είναι την άλλη τετάρτη.

φιλάκια

Επεξεργάστηκαν by sfkr

Παράνομο χαράτσι στα μαιευτήρια για τα βλαστοκύτταρα

Φουσκωμένος εξακολουθεί να φτάνει στα χέρια των γονέων, ο λογαριασμός των ιδιωτικών μαιευτηρίων, τα οποία συνεχίζουν να χρεώνουν ποσά για λήψη βλαστοκυττάρων από τα νεογέννητα, η οποία, όμως, δε γίνεται από το μαιευτήριο, αλλά από ιδιωτική εταιρεία, την οποία έχουν ήδη πληρώσει οι γονείς.

Το νέο αυτό «χαράτσι» έχει κάνει την εμφάνισή του σε μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια της χώρας εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο. Ωστόσο, πολλοί γονείς, όταν προσέρχονται στα ταμεία των ιδιωτικών κλινικών για να πληρώσουν, δεν προσέχουν ότι καλούνται να καταβάλουν και «έξοδα λήψης βλαστοκυττάρων», τα οποία κυμαίνονται από 200 - 400 ευρώ, ανάλογα με το μαιευτήριο.

Οι χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών κυμαίνονται από 200-400 ευρώ

Το παράλογο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι το μαιευτήριο δε συμμετέχει στη διαδικασία λήψης βλαστοκυττάρων από το νεογέννητο, καθώς οι γονείς έχουν επιλέξει και έχουν πληρώσει, πριν από τον τοκετό, κάποια ιδιωτική εταιρεία – τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων, προκειμένου να προβεί στη λήψη τους από το μωρό που έρχεται στον κόσμο. Το ποσό, μάλιστα, που δίνουν είναι ιδιαίτερα υψηλό και κυμαίνεται συνήθως από 1.500 - 2.500 ευρώ για 20ετή φύλαξη των βλαστοκυτάρρων.

Oι γονείς με δική τους απόφαση επιλέγουν μια εταιρεία - τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων και την προπληρώνουν. Στη συνέχεια, παραλαμβάνουν από την εταιρεία ένα κουτί - ψυγείο φύλαξης, το οποίο δίνουν στο γιατρό τους (ο οποίος αμείβεται από τους γονείς). O μαιευτήρας κατά τη διάρκεια του τοκετού και με εξοπλισμό που του παρέχει η ιδιωτική εταιρεία - τράπεζα λαμβάνει από το νεογέννητο μια μικροποσότητα αίματος, την οποία φυλάσσει στο κουτί - ψυγείο. Ο πατέρας του μωρού παραλαμβάνει το κουτί από το μαιευτήρα και σε λίγες ώρες κάποιος υπάλληλος της εταιρείας προσέρχεται στο μαιευτήριο και παίρνει το κουτί.

Είναι σαφές ότι το μαιευτήριο δε συμμετέχει πουθενά στην εν λόγω διαδικασία, επομένως με ποιο δικαίωμα χρεώνει στους γονείς έξοδα λήψης βλαστοκυττάρων; Οι καταγγελίες είναι πολλές και έρχονται τόσο από την πλευρά των εταιρειών φύλαξης βλαστοκυττάρων όσο και από γονείς που είτε αρνήθηκαν να πληρώσουν το εν λόγω ποσό είτε κατάλαβαν στη συνέχεια τι είχαν πληρώσει στο μαιευτήριο. Μάλιστα, έξι τράπεζες φύλαξης βλαστοκυττάρων έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «παράνομη και αθέμιτη» χρέωση. Από την πλευρά τους, τα μεγάλα μαιευτήρια απαντούν ότι «η χρέωση είναι φυσιολογική, διότι η διαδικασία λαμβάνει χώρα μέσα στο μαιευτήριο».

Τα τρία μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια -Μητέρα, Ιασώ και Λητώ- πρωτοστατούν στην παράνομη αυτή χρέωση και προβάλλουν διάφορες δικαιολογίες, προκειμένου να την αιτιολογήσουν. Η ΙΑΣΩ Α.Ε. απαντά στη zougla.gr: «Αμέσως μόλις γίνει από τον ιατρό η συλλογή, το προσωπικό της κλινικής μας παραλαμβάνει από τον ιατρό μαιευτήρα την ειδική συσκευασία με το συλλεγέν αίμα, την οποία σφραγίζει, καταγράφει επί αυτής (στο bar-code) τα στοιχεία της ασθενούς και ακολούθως την παραδίδει στους γονείς, προκειμένου αυτοί να την παραδώσουν στη συμβεβλημένη με αυτούς εταιρεία επεξεργασίας και αποθήκευσης βλαστοκυττάρων…. Από τα ως άνω αναφερόμενα καθίσταται σαφές ότι η συλλογή και τοποθέτηση του συλλεγέντος ομφαλοπλακουντικού αίματος αποτελεί ξεχωριστή ιατρική πράξη. Για αυτό το λόγο, η κλινική μας χρεώνει ανεξαιρέτως όλους τους γονείς που επιθυμούν την παροχή της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης με το εν λόγω ποσό. Η ως άνω χρέωση της κλινικής για τη συλλογή του ομφαλοπλακουντικού αίματος είναι απόλυτα νόμιμη και θεμιτή».

Δηλαδή, η νοσοκόμα παίρνει το κουτί, το τοποθετεί δίπλα στο μαιευτήρα, μόλις εκείνος βάλει μέσα τα βλαστοκύτταρα το κλείνει, γράφει απʼ έξω τα στοιχεία της μητέρας και το δίνει σε κάποιο συγγενή. Για αυτή τη «δύσκολη» διαδικασία, οι γονείς του νεογέννητου χρεώνονται από 200 - 400 ευρώ!

Ο Παναγιώτης Κοφινάκος, μαιευτήρας-γυναικολόγος κάνει λόγο για παράνομες χρεώσεις

Ο μαιευτήρας - γυναικολόγος, Παναγιώτης Κοφινάκος, ο οποίος συνεργάζεται με το μαιευτήριο «Μητέρα», εξηγεί στη zougla.gr: «Καταρχήν, το κόστος για τη λήψη των βλαστοκυττάρων το πληρώνουν οι γονείς σε κάποια εταιρεία - τράπεζα φύλαξης. Το «Μητέρα» συνεργάζεται με μια συγκεκριμένη τέτοια εταιρεία και αν την επιλέξουν οι γονείς, δεν υπάρχει καμία εξτρά χρέωση. Αν, όμως, οι γονείς προτιμήσουν κάποια άλλη τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων, το μαιευτήριο χρεώνει από 325 - 400 ευρώ για τη διαδικασία της λήψης, προβάλλοντας ως δικαιολογία την παροχή εργαλείων από το μαιευτήριο, πράγμα που δεν ισχύει. Η συγκεκριμένη χρέωση, πέραν του ότι δε γίνεται γνωστή στους γονείς εκ των προτέρων, είναι παράνομη. Πολλοί γονείς διαμαρτύρονται, αλλά πρέπει τελικά να μεσολαβήσει ο μαιευτήρας, προκειμένου να παραπονεθεί στην κλινική και να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρέωση από τον τελικό λογαριασμό. Στον κατάλογο που μας δίνουν με τις χρεώσεις του μαιευτηρίου -τον οποίο εμείς δίνουμε στους γονείς- είχαν συμπεριλάβει και τη χρέωση για λήψη βλαστοκυττάρων. Ύστερα, όμως, από καταγγελίες και παράπονα την αφαίρεσαν, ώστε να μην υπάρχουν απτές αποδείξεις για την παράνομη αυτή χρέωση».

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, οι γονείς αντιλαμβάνονται το «περίεργο» της υπόθεσης και αρνούνται να πληρώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Τάσου Σ. η γυναίκα του οποίου έφερε στον κόσμο, πριν από λίγες ημέρες, ένα υγιέστατο αγοράκι. «Όλα πήγαν καλά, ο τοκετός έγινε όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς και η λήψη βλαστοκυττάρων από το μαιευτήρα μας. Στην τράπεζα φύλαξης έχω πληρώσει 1.800 ευρώ. Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε από το μαιευτήριο «Μητέρα», όπου γέννησε η γυναίκα μου, πήγα στο λογιστήριο για να πληρώσω. Εκεί μου έδωσαν ένα χαρτί με τα έξοδα που έπρεπε να πληρωθούν, το οποίο, μεταξύ άλλων, έγραφε και «έξοδα λήψης βλαστοκυττάρων». Ρώτησα την κοπέλα στο ταμείο περί τίνος πρόκειται και μου απάντησε γενικόλογα για τα βλαστοκύτταρα και ότι η διαδικασία γίνεται μέσα στο μαιευτήριο. Τρεις ώρες τσακωνόμουν με το λογιστήριο του μαιευτηρίου και με τους υπεύθυνους, εξηγώντας τους ότι η χρέωση είναι παράνομη από τη στιγμή που το μαιευτήριο δε συμμετέχει στο παραμικρό σε αυτή τη διαδικασία. Τελικά, αρνήθηκα να πληρώσω», εξηγεί στη zougla.gr ο πατέρας του νεογέννητου.

Υπολογίζεται πως μόνο το 5% των ανθρώπων που καλούνται να πληρώσουν αυτή τη χρέωση αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται και αντιδρά, αρνούμενο να πληρώσει. Σε κάθε μεγάλο μαιευτήριο γίνονται περίπου 450 λήψεις βλαστοκυττάρων το μήνα.

pSC1p2.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Παράνομο χαράτσι στα μαιευτήρια για τα βλαστοκύτταρα

Φουσκωμένος εξακολουθεί να φτάνει στα χέρια των γονέων, ο λογαριασμός των ιδιωτικών μαιευτηρίων, τα οποία συνεχίζουν να χρεώνουν ποσά για λήψη βλαστοκυττάρων από τα νεογέννητα, η οποία, όμως, δε γίνεται από το μαιευτήριο, αλλά από ιδιωτική εταιρεία, την οποία έχουν ήδη πληρώσει οι γονείς.

Το νέο αυτό «χαράτσι» έχει κάνει την εμφάνισή του σε μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια της χώρας εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο. Ωστόσο, πολλοί γονείς, όταν προσέρχονται στα ταμεία των ιδιωτικών κλινικών για να πληρώσουν, δεν προσέχουν ότι καλούνται να καταβάλουν και «έξοδα λήψης βλαστοκυττάρων», τα οποία κυμαίνονται από 200 - 400 ευρώ, ανάλογα με το μαιευτήριο.

Οι χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών κυμαίνονται από 200-400 ευρώ

Το παράλογο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι το μαιευτήριο δε συμμετέχει στη διαδικασία λήψης βλαστοκυττάρων από το νεογέννητο, καθώς οι γονείς έχουν επιλέξει και έχουν πληρώσει, πριν από τον τοκετό, κάποια ιδιωτική εταιρεία – τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων, προκειμένου να προβεί στη λήψη τους από το μωρό που έρχεται στον κόσμο. Το ποσό, μάλιστα, που δίνουν είναι ιδιαίτερα υψηλό και κυμαίνεται συνήθως από 1.500 - 2.500 ευρώ για 20ετή φύλαξη των βλαστοκυτάρρων.

Oι γονείς με δική τους απόφαση επιλέγουν μια εταιρεία - τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων και την προπληρώνουν. Στη συνέχεια, παραλαμβάνουν από την εταιρεία ένα κουτί - ψυγείο φύλαξης, το οποίο δίνουν στο γιατρό τους (ο οποίος αμείβεται από τους γονείς). O μαιευτήρας κατά τη διάρκεια του τοκετού και με εξοπλισμό που του παρέχει η ιδιωτική εταιρεία - τράπεζα λαμβάνει από το νεογέννητο μια μικροποσότητα αίματος, την οποία φυλάσσει στο κουτί - ψυγείο. Ο πατέρας του μωρού παραλαμβάνει το κουτί από το μαιευτήρα και σε λίγες ώρες κάποιος υπάλληλος της εταιρείας προσέρχεται στο μαιευτήριο και παίρνει το κουτί.

Είναι σαφές ότι το μαιευτήριο δε συμμετέχει πουθενά στην εν λόγω διαδικασία, επομένως με ποιο δικαίωμα χρεώνει στους γονείς έξοδα λήψης βλαστοκυττάρων; Οι καταγγελίες είναι πολλές και έρχονται τόσο από την πλευρά των εταιρειών φύλαξης βλαστοκυττάρων όσο και από γονείς που είτε αρνήθηκαν να πληρώσουν το εν λόγω ποσό είτε κατάλαβαν στη συνέχεια τι είχαν πληρώσει στο μαιευτήριο. Μάλιστα, έξι τράπεζες φύλαξης βλαστοκυττάρων έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «παράνομη και αθέμιτη» χρέωση. Από την πλευρά τους, τα μεγάλα μαιευτήρια απαντούν ότι «η χρέωση είναι φυσιολογική, διότι η διαδικασία λαμβάνει χώρα μέσα στο μαιευτήριο».

Τα τρία μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια -Μητέρα, Ιασώ και Λητώ- πρωτοστατούν στην παράνομη αυτή χρέωση και προβάλλουν διάφορες δικαιολογίες, προκειμένου να την αιτιολογήσουν. Η ΙΑΣΩ Α.Ε. απαντά στη zougla.gr: «Αμέσως μόλις γίνει από τον ιατρό η συλλογή, το προσωπικό της κλινικής μας παραλαμβάνει από τον ιατρό μαιευτήρα την ειδική συσκευασία με το συλλεγέν αίμα, την οποία σφραγίζει, καταγράφει επί αυτής (στο bar-code) τα στοιχεία της ασθενούς και ακολούθως την παραδίδει στους γονείς, προκειμένου αυτοί να την παραδώσουν στη συμβεβλημένη με αυτούς εταιρεία επεξεργασίας και αποθήκευσης βλαστοκυττάρων…. Από τα ως άνω αναφερόμενα καθίσταται σαφές ότι η συλλογή και τοποθέτηση του συλλεγέντος ομφαλοπλακουντικού αίματος αποτελεί ξεχωριστή ιατρική πράξη. Για αυτό το λόγο, η κλινική μας χρεώνει ανεξαιρέτως όλους τους γονείς που επιθυμούν την παροχή της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης με το εν λόγω ποσό. Η ως άνω χρέωση της κλινικής για τη συλλογή του ομφαλοπλακουντικού αίματος είναι απόλυτα νόμιμη και θεμιτή».

Δηλαδή, η νοσοκόμα παίρνει το κουτί, το τοποθετεί δίπλα στο μαιευτήρα, μόλις εκείνος βάλει μέσα τα βλαστοκύτταρα το κλείνει, γράφει απʼ έξω τα στοιχεία της μητέρας και το δίνει σε κάποιο συγγενή. Για αυτή τη «δύσκολη» διαδικασία, οι γονείς του νεογέννητου χρεώνονται από 200 - 400 ευρώ!

Ο Παναγιώτης Κοφινάκος, μαιευτήρας-γυναικολόγος κάνει λόγο για παράνομες χρεώσεις

Ο μαιευτήρας - γυναικολόγος, Παναγιώτης Κοφινάκος, ο οποίος συνεργάζεται με το μαιευτήριο «Μητέρα», εξηγεί στη zougla.gr: «Καταρχήν, το κόστος για τη λήψη των βλαστοκυττάρων το πληρώνουν οι γονείς σε κάποια εταιρεία - τράπεζα φύλαξης. Το «Μητέρα» συνεργάζεται με μια συγκεκριμένη τέτοια εταιρεία και αν την επιλέξουν οι γονείς, δεν υπάρχει καμία εξτρά χρέωση. Αν, όμως, οι γονείς προτιμήσουν κάποια άλλη τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων, το μαιευτήριο χρεώνει από 325 - 400 ευρώ για τη διαδικασία της λήψης, προβάλλοντας ως δικαιολογία την παροχή εργαλείων από το μαιευτήριο, πράγμα που δεν ισχύει. Η συγκεκριμένη χρέωση, πέραν του ότι δε γίνεται γνωστή στους γονείς εκ των προτέρων, είναι παράνομη. Πολλοί γονείς διαμαρτύρονται, αλλά πρέπει τελικά να μεσολαβήσει ο μαιευτήρας, προκειμένου να παραπονεθεί στην κλινική και να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρέωση από τον τελικό λογαριασμό. Στον κατάλογο που μας δίνουν με τις χρεώσεις του μαιευτηρίου -τον οποίο εμείς δίνουμε στους γονείς- είχαν συμπεριλάβει και τη χρέωση για λήψη βλαστοκυττάρων. Ύστερα, όμως, από καταγγελίες και παράπονα την αφαίρεσαν, ώστε να μην υπάρχουν απτές αποδείξεις για την παράνομη αυτή χρέωση».

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, οι γονείς αντιλαμβάνονται το «περίεργο» της υπόθεσης και αρνούνται να πληρώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Τάσου Σ. η γυναίκα του οποίου έφερε στον κόσμο, πριν από λίγες ημέρες, ένα υγιέστατο αγοράκι. «Όλα πήγαν καλά, ο τοκετός έγινε όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς και η λήψη βλαστοκυττάρων από το μαιευτήρα μας. Στην τράπεζα φύλαξης έχω πληρώσει 1.800 ευρώ. Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε από το μαιευτήριο «Μητέρα», όπου γέννησε η γυναίκα μου, πήγα στο λογιστήριο για να πληρώσω. Εκεί μου έδωσαν ένα χαρτί με τα έξοδα που έπρεπε να πληρωθούν, το οποίο, μεταξύ άλλων, έγραφε και «έξοδα λήψης βλαστοκυττάρων». Ρώτησα την κοπέλα στο ταμείο περί τίνος πρόκειται και μου απάντησε γενικόλογα για τα βλαστοκύτταρα και ότι η διαδικασία γίνεται μέσα στο μαιευτήριο. Τρεις ώρες τσακωνόμουν με το λογιστήριο του μαιευτηρίου και με τους υπεύθυνους, εξηγώντας τους ότι η χρέωση είναι παράνομη από τη στιγμή που το μαιευτήριο δε συμμετέχει στο παραμικρό σε αυτή τη διαδικασία. Τελικά, αρνήθηκα να πληρώσω», εξηγεί στη zougla.gr ο πατέρας του νεογέννητου.

Υπολογίζεται πως μόνο το 5% των ανθρώπων που καλούνται να πληρώσουν αυτή τη χρέωση αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται και αντιδρά, αρνούμενο να πληρώσει. Σε κάθε μεγάλο μαιευτήριο γίνονται περίπου 450 λήψεις βλαστοκυττάρων το μήνα.

Αnnie καταρχην πολυχρονη και οτι καλύτερο επιθυμεις για σενα την οικογένεια σου και το μικρουλι σου που ερχεται

Μια διευκρινιση για το αρθρο: Δηλ αν ΔΕΝ ζητησεισ βλαστοκυτταρα σε χρεωνουν παρανομα ή για αυτους που ζητουν βλαστοκύτταρα χρεονωνται εκτος απο την ιδιωτικη, τραπεζα βλαστοκυτταρων ζηταει χρηματα κ το μαιευτηριο???? μια κατατοπση γιατι μπερδευτηκα

Να 'στε καλα κοριτσια

dim_angel Ασε...εδω εγω τρελλαθηκα με το εντερακι που στην αυχενικη η προϋπάρχουσα πιθανότητα για τρισωμία 21 ήταν 1:780 και η αναπροσαρμοσμένη 1:15.000 !!!!!

Ενα θα σου πω! Μην αγχωθεις και μην ψαξεις τιποτα στο internet αν δεν μιλησεις πρωτα με το γιατρο σου... αλλωστε αυριο θα πας...μια νυχτα ειναι, θα περασει! ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Να ρωτησω κατι και τις μανουλες που θα γεννησετε στο ΙΑΣΩ........

Valia81 , βασ32, andria27, island, mary73, Χριστίνα Τουχα, Anna_22

μηπως ξερετε τη γιατρο που θα παω για επανελεγχο του β' επιπεδου? ---------

κα Φωκιαλακη...........???

Δεν ξερω αλλα αφου σου την προτεινε η γιατρος θα ξέρει γιατι όλα καλά μην ανησυχεις

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...