Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 28 λεπτά , MK2012 είπε:

Πάντα ξέρεις να με ηρεμείς εσύ ! Σε ευχαριστώ πολύ.Νομίζω όχι μόνο εμένα εδώ μέσα. 
      Είμαι κ εγώ σπασικλακι αλλά δεν έχω το γνωστικό background να το υποστηρίξω κ εκνευρίζομαι γιατι μπορεί να μου ξεφύγει κάτι. Όντως είναι διαφορετική διαδικασία κ με αγχώνει που πάω λίγο στα τυφλά τώρα, έτσι νιώθω. Συνήθως 9η μέρα έκανα ήδη ovitrelle κ τώρα πάω για υπέρηχο 😂

Γλυκιά μου εσύ! ❤️ ❤️ ❤️ 
      Όπως με στηρίζεται έτσι θέλω να είμαι κι εγώ εδώ για όλες σας ❤️ είστε πραγματικά emotional support group και αν και δεν σας ξέρω, νιώθω πως όλες είστε δικά μου άτομα! Θέλω όλες να τα καταφέρεται και πιστεύω πολύ σε όλες σας. Όπως έμαθα από το φόρουμ, όσο προσπαθείς θα πετύχεις, θέλει δύναμη και πολύ υπομονή. 

Μην νομίζεις κι εγώ που έχω το background κρασάρω συχνά στο γιατρό μου και πάω με σημειώσεις και κάθε φορά γελάει που με βλέπει. Αυτό όμως που ξέρω σαν εμπειρία είναι πως δεν έχασε κανείς με το να ρωτάει, δεν θα σου πει κανένας γιατί κάνεις ερωτήσεις. Είναι ένας τρόπος να νιώσεις πιο ασφαλείς και να ηρεμήσεις. Ε κι αν κάτι σου ξεφύγει εδώ είμαστε όλο και κάποια από μας θα το έχει ρωτήσει πριν από εσένα 😄

Cafe Απρίλιος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

4142

• angie!

3932

• Annie

3518

• dim_angel

2429

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

angel_ 4.142 δημοσιεύσεις

• angie!

angie! 3.932 δημοσιεύσεις

• Annie

Annie 3.518 δημοσιεύσεις

• dim_angel

dim_angel 2.429 δημοσιεύσεις

Posted Images

από το site του ΟΑΕΔ:

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Η δικαιούχος υποβάλλει, η ίδια ή διʼ αντιπροσώπου, στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ , αίτηση εντός αποκλειστικής προθεσμίας 60 ημερών από τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας), της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας ή και της ετήσιας κανονικής άδειας.

πώς το καταλαβαίνετε?

GaiGp3.png

Διαφημίσεις

από το site του ΟΑΕΔ:

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Η δικαιούχος υποβάλλει, η ίδια ή διʼ αντιπροσώπου, στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ , αίτηση εντός αποκλειστικής προθεσμίας 60 ημερών από τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας), της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας ή και της ετήσιας κανονικής άδειας.

πώς το καταλαβαίνετε?

Ναι... Πρέπει δηλαδή να πάρουμε και την άδεια που αντιστοιχεί στο μειωμένο ωράριο....Δεν με ενθουσιάζει αυτό. Θα προτιμούσα όταν γυρίσω στη δουλειά να έχω μειωμένο.

X4pTp3.png

Όλες οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της εξάμηνης άδειας:

Ποιες άδειες δικαιούνται οι μητέρες;

1. Άδεια κύησης και λοχείας

Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται άδεια μητρότητος συνολικής διάρκειας 17 εβδομάδων. Οι 8 εβδομάδες χορηγούνται υποχρεωτικά πριν την πιθανή ημερομηνία του τοκετού (άδεια κύησης) και οι 9 εβδομάδες μετά τον τοκετό (άδεια λοχείας).

Προϋποθέσεις

Ανεξαρτήτως χρόνου εργασίας για εργαζόμενες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου ή αορίστου χρόνου.

2. Άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού

Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται:

α. Μειωμένο κατά 1 ώρα την ημέρα ωράριο εργασίας (χωρίς μείωση αποδοχών) και για 30 μήνες από τη λήξη της άδειας λοχείας ή τη λήξη της ειδικής εξάμηνης άδειας (βλ. παρακάτω).

β. Εναλλακτικά μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες την ημέρα για τους πρώτους 12 μήνες και 1 ώρας για 6 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της άδειας λοχείας ή της ειδικής εξάμηνης άδειας και εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον εργοδότη.

γ. Εναλλακτικά, επίσης, σε σχέση με την πρώτη ή δεύτερη επιλογή και μετά από συμφωνία με τον εργοδότη, ισόχρονη συνεχόμενη άδεια 3,5 περίπου μηνών αντί του μειωμένου ωραρίου.

Είναι ξεκάθαρο ότι για να εξασφαλίσει η μητέρα την άδεια των 3,5 μηνών αντί για το μειωμένο ωράριο, θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του εργοδότη.

Παρατήρηση

Την άδεια φροντίδας παιδιού που αναφέρεται παραπάνω (μειωμένο ωράριο ή ισόχρονη άδεια) μπορεί εναλλακτικά να πάρει ο εργαζόμενος πατέρας του παιδιού εφόσον δεν κάνει χρήση η μητέρα.

3. Γονική άδεια

Γονική άδεια άνευ αποδοχών και μέχρι 3,5 μήνες για κάθε παιδί δικαιούται η μητέρα ή ο πατέρας εναλλακτικά.

α. Συμπλήρωση ενός έτους εργασίας στον ίδιο εργοδότη.

β. Απασχόληση άλλου γονιού έξω από το σπίτι

γ. Ηλικία παιδιού μέχρι 3,5 ετών

Η γονική άδεια των 3,5 μηνών δίνεται χωρίς αποδοχές και ισχύει για κάθε παιδί ξεχωριστά με την προϋπόθεση ότι έχει μεσολαβήσει από το τέλος της προηγούμενης άδειας 1 έτος εργασίας στον ίδιο εργοδότη.

4. Ειδική εξάμηνη άδεια μητρότητας

Την εξάμηνη άδεια μητρότητας δικαιούται η μητέρα που είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και εργάζεται με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου.

1. Να έχει ενεργή εργασιακή σχέση (να μην έχει αποχωρήσει από την εργασία).

2. Να έχει λάβει το επίδομα μητρότητας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

3. Να έχει το καθεστώς αδειών που προβλέπεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (εξαιρούνται εργαζόμενες στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. κ.λ.π.).

Πότε χορηγείται η άδεια;

Η εξάμηνη άδεια χορηγείται:

1. Μετά την λήξη της άδειας λοχείας ή

2. Μετά τη λήξη της κανονικής άδειας που ακολουθεί την άδεια λοχείας ή

3. Μετά τη λήξη της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας.

Πώς πληρώνεται η ειδική άδεια;

Η άδεια πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ κάθε μήνα με ποσό ίσο με τον κατώτερο μισθό που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ. Για την περίοδο που διανύουμε το ποσό είναι 701 ευρώ το μήνα. Για εργαζόμενες με μερική απασχόληση το ποσό αυτό μειώνεται στο μισό.

Πότε ενημερώνεται ο εργοδότης;

Η εργαζόμενη θα πρέπει να ειδοποιήσει τον εργοδότη εγγράφως ένα μήνα τουλάχιστον πριν από την έναρξη της εξάμηνης άδειας. Η χορήγηση της άδεια είναι υποχρεωτική για τον εργοδότη εφόσον ζητηθεί από την εργαζόμενη.

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

1. Βεβαίωση εργοδότη (είδος, μορφή, διάρκεια της εργασιακή σχέσης κ.λ.π.).

2. Αντίγραφο απόφασης επιδόματος από ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

3. Υπεύθυνη δήλωση ότι εντός οκτώ ημερών θα κοινοποιηθεί στον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε μεταβολή της εργασιακής σχέσης.

4. Αριθμός λογαριασμού Εθνικής τραπέζης (IBAN).

5. Αστυνομική ταυτότητα.

6. Άδεια διαμονής αλλοδαπής ή αντίγραφο βεβαίωσης κατάθεσης.

Πότε διακόπτεται η άδεια;

1. Με έγγραφη συμφωνία του εργαζόμενου με τον εργοδότη

2. Με πρόσληψη σε άλλο εργοδότη

3. Εφόσον λήξει η άδεια διαμονής

X4pTp3.png

από το site του ΟΑΕΔ:

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

πώς το καταλαβαίνετε?

Δημητρα μου ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ Κ ΚΑΛΑ!!!

δεν πρεπει ομως να εννοει αυτο...λεει μεσα σε 60 μερες να παρουμε την αδεια του οαεδ απο την ληξη της αδειας του ΙΚΑ και της ετησιας κανονικης!

εκει δειτε που λεει ''της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας ή και της ετήσιας κανονικής άδειας.''

την ισοχρονη μπορεις να μην την παρεις κ να εχεις μειωμενο ωραριο.επισης η ισοχρονη ειναι πανω απο 60 μερες!ετσι δεν ειναι???

pSC1p2.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Ναι... Πρέπει δηλαδή να πάρουμε και την άδεια που αντιστοιχεί στο μειωμένο ωράριο....Δεν με ενθουσιάζει αυτό. Θα προτιμούσα όταν γυρίσω στη δουλειά να έχω μειωμένο.

Όχι, δεν είναι υποχρεωτικό, την μειωμένη την παίρνεις μόλις γυρίσεις από την άδεια του ΟΑΕΔ, το ξέρω από συναδέλφους, εκτός και αν έκαναν κάποια ειδική συνεννόηση (πολύ δύσκολο.....).

ΠΟΣΟ

Ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να καταβάλλει στην εργαζόμενη μητέρα μηνιαίως ποσό ίσο με τον κατώτατο μισθό, όπως κάθε φορά καθορίζεται με βάση την ΕΓΣΣΕ, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, με βάση το προαναφερόμενο ποσό.

Σε περίπτωση απασχόλησης μέχρι και 4 ώρες ημερησίως ή μέχρι 13 ημέρες το μήνα, κατά μέσο όρο στη διάρκεια του εξαμήνου που προηγείται της άδειας κυοφορίας, το καταβαλλόμενο ποσό ισούται με το μισό του ανωτέρω καθοριζόμενου ποσού.

Ο χρόνος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, οι δε προβλεπόμενες εισφορές υπολογίζονται επί του κατά περίπτωση αναφερόμενου ποσού, από το οποίο ο ΟΑΕΔ παρακρατεί την προβλεπόμενη εισφορά ασφαλισμένης και την αποδίδει στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, μαζί με την προβλεπόμενη εργοδοτική εισφορά που βαρύνει τον Οργανισμό.

GaiGp3.png

Οκ αρχίζω να βγάζω μια άκρη σιγά σιγά. Εσεις τι λέτε θα έχετε μειωμένο ωράριο όταν με το καλό επιστρέψετε ή θα την πάρετε συνεχόμενη την άδεια αντί του μειωμένου;

X4pTp3.png

Διαφημίσεις

Τα γραφουν τοσο σκ@τ@που βγαζεις τα ματια σου κ καις εγκεφαλο για να καταλαβεις τι λενε!!!!

επισης να ρωτησω κατι ακομη αν ξερετε....σε πληρωνουν σε τραπεζικο λογαριασμο (ο ΟΑΕΔ) η πας καθε μηνα κ παιρνεις επιταγη και πας στην Εθνικη κ πληρωνεσαι????

(ετσι ηταν με το επιδομα ανεργιας).

pSC1p2.png

Οκ αρχίζω να βγάζω μια άκρη σιγά σιγά. Εσεις τι λέτε θα έχετε μειωμένο ωράριο όταν με το καλό επιστρέψετε ή θα την πάρετε συνεχόμενη την άδεια αντί του μειωμένου;

εγω σκεφτομουν κ την ισοχρονη αδεια αλλα απο την αλλη λεω γιατι να μην δουλευω 6ωρακι κ να πληρωνομαι κανονικα???

βεβαια θα δουμε!αναλογα πως θα ειναι με το παιδι...

pSC1p2.png

Τα γραφουν τοσο σκ@τ@που βγαζεις τα ματια σου κ καις εγκεφαλο για να καταλαβεις τι λενε!!!!

επισης να ρωτησω κατι ακομη αν ξερετε....σε πληρωνουν σε τραπεζικο λογαριασμο (ο ΟΑΕΔ) η πας καθε μηνα κ παιρνεις επιταγη και πας στην Εθνικη κ πληρωνεσαι????

(ετσι ηταν με το επιδομα ανεργιας).

Σε πληρώνουν μέσω Εθνικής, θυμάσαι που έγραφα προχτές αν πάτε για το επίδομα στην εθνική με επιταγή να έχετε και ένα εκκαθαριστικό να ανοίξετε και λογαριασμό για τον ΟΑΕΔ?

GaiGp3.png

Βασικά το μειωμένο λέω να προτιμήσω και εγώ, κατόπιν συνεννόησης για το πότε θα παίρνω 1 ή 2 ώρες.

Το μειωμένο συμφέρει κυρίως όταν η δουλειά σου είναι κοντά στο σπίτι σου ώστε να φαίνεται...

GaiGp3.png

Σε πληρώνουν μέσω Εθνικής, θυμάσαι που έγραφα προχτές αν πάτε για το επίδομα στην εθνική με επιταγή να έχετε και ένα εκκαθαριστικό να ανοίξετε και λογαριασμό για τον ΟΑΕΔ?

ωχ!δεν θυμαμαι!για ποιο επιδομα θα παμε στην Εθνικη τωρα?

αν εχεις λογαριασμο στα βαζουν στον λογαριασμο?γιατι κ με της ανεργιας ειχα λογαριασμο αλλα πληρωναν με επιταγες....

pSC1p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...