Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Απρίλιος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσάκια μου. Σήμερα είμαι πολύ καλύτερα.

Αργησα να μπω και να σας διαβάσω γιατί χαζολογουσα με τον άντρα μου. Διαγωνισμό πασιέτζας στομ ΜΣΝ. Ο,τι να'ναι λέμε...:tongue:

Island εγώ κανονικά βγαίνω σε άδεια στις 19/2 και όταν πήγα στο ΙΚΑ την προηγούμενη βδομάδα μου είπε να ξαναπάω στις 12/2 για να μου γράψουν την άδεια. Δηλαδή ακριβώς μια βδομάδα πριν. Τώρα δεν ξέρω αν το συνηθίζουν στο συγκεκριμένο ΙΚΑ ή αν είναι γενικός κανόνας.

καλώς την....μπράβο βρε μανούλα και σε σενα......έτσι πρέπει!!!!!

Grya.jpgGryap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

4142

• angie!

3932

• Annie

3518

• dim_angel

2429

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

angel_ 4.142 δημοσιεύσεις

• angie!

angie! 3.932 δημοσιεύσεις

• Annie

Annie 3.518 δημοσιεύσεις

• dim_angel

dim_angel 2.429 δημοσιεύσεις

Posted Images

λοιπόν, ρωτήσατε για τις εξετάσεις που κάνουν στο μωράκι μας την τρίτη μέρα της ζωής του στο μαιευτήριο.

Αυτές οι εξετάσεις λέγονται Screaning Νεογνού.

Πραγματοποιούνται με λήψη αίματος από την φτέρνα του νεογνού. Το δείγμα του αίματος αποστέλλεται στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού Παίδων, ασχέτου από ποιο μαιευτήριο-νοσοκομείο-πόλη είναι το μωρό, όλα πάνε εκεί για έλεγχο.

Ο έλεγχος που γίνεται αφορά 4 διαφορετικά πράγματα:

1. Έλλειψη ενζύμου που σχετίζεται με την κατανάλωση φάβας, κουκιών, μανιταριών, ασπιρίνης και διαφόρων άλλων φαρμάκων, και η επαφη με την ναφθαλίνη. Οτιδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα έως και να αποβούν μοιραία αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα.

2. Έλλειψη ενζύμου που δημιουργεί δυσανεξία στα γαλακτοκομικά. Με την έλλειψη αυτού του ενζύμου ο οργανισμός δεν με μπορεί να μεταβολίσει-χωνέψει τα γαλακτοκομικά.

3. Έλλειψη φαινιλαλανίνης (αν το λέω σωστά...), το οποίο συστατικό συσχετίζεται με την φαινιλκετονουρία.

4. Υποθυρεοειδισμός, σε κατάσταση που δεν αναπτύσσεται το σώμα και ο εγκέφαλος αν δεν λάβει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Στα της χρέωσης τώρα.

Σε κάποια μαιευτήρια έχουν στο εργαστήριό τους αντιδραστήρια ώστε να κάνουν εξέταση για την 1η έλλειψη ενζύμου μόνο. Και αυτή την χρεώνουν.

Φυσικά για όλες τις υπόλοιπες αλλά και για την πρώτη φαντάζομαι το αίμα πάει στο δημόσιο Ινστιτούτο.

Υποψιάζομαι ότι λίγους τους ενδιαφέρει η άμεση απάντηση από το μαιευτήριο, και αυτοί είναι ή οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις αλλεργίες στην οικογένεια οι οποίες επειδή είναι κληρονομικές περνάνε πιθανόν και στα μωράκια, ή αυτοί που δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται.

Οι απαντήσεις για όλες τις παραπάνω "ασθένειες" βγαίνουν κάπου πριν σαραντίσει το μωράκι, και για την ανεύρεση μίας οικογένειας που έχει το μωράκι κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση που δεν εντοπίζεται εύκολα επιστρατεύεται ακόμα και η αστυνομία.... τόσο σοβαρή υπόθεση είναι για το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού Παίδων.

Τα παραπάνω τα μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη κυρίως ως προς την περίπτωση δικού μου λάθους κατανόησης του θέματος.

Για ποιο επιστημονική επεξήγηση κατάλληλα πρόσωπα θα ήταν ο παιδίατρος ή η μαία ή ο γυναικολόγος σας πιθανόν.

GaiGp3.png

Βίκυυυυυυυυ,βαλίτσα πότε θα φτιάξεις;;;;;;;

από τώρα?????? νωρίς δεν είναι καλέ?

Πρώτα θα φτιάξει η irev που θα γεννήσει με καισαρική και θα μπεί νωρίτερα και μετά θα πάρω σειρά ... (για βαλίτσα...):cool::cool:

GaiGp3.png

επεστρεψα μανουλινια!!ΚΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΠΛΗΞΩ........ΕΦΑΓΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ,ΜΙΣΗ ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ,4 ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ-ΟΛΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ!!!- ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ..ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΑ ΠΑΝΩ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΥΤΖΑΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΩ...εχω και ξυπνημα στις 7 γαμωτο αυριο!!τι κανετε εσεις???

καλώς την Ζούμπι!!

Βρε δίαιτα κάνεις και μετράς τις μπουκιές σου? Σου είπε κανείς να τρώς με τον χάρακα?

GaiGp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσάκια μου.

Island εγώ κανονικά βγαίνω σε άδεια στις 19/2 και όταν πήγα στο ΙΚΑ την προηγούμενη βδομάδα μου είπε να ξαναπάω στις 12/2 για να μου γράψουν την άδεια. Δηλαδή ακριβώς μια βδομάδα πριν. Τώρα δεν ξέρω αν το συνηθίζουν στο συγκεκριμένο ΙΚΑ ή αν είναι γενικός κανόνας.

Είναι γενικός κανόνας, μία βδομάδα πρίν μην πάει και δεν είσαι έγκυος μετά και σε έχει πληρώσει εν το μεταξύ το ΙΚΑ:rolleyes::rolleyes:

GaiGp3.png

από τώρα?????? νωρίς δεν είναι καλέ?

Πρώτα θα φτιάξει η irev που θα γεννήσει με καισαρική και θα μπεί νωρίτερα και μετά θα πάρω σειρά ... (για βαλίτσα...):cool::cool:

για πότε το βλέπεις;θα φτάσουμε ως το τέλος;;;;ξέρω και εγώ!!!!!!!

ευχαριστούμε για τα νέα.....

Grya.jpgGryap3.png

για πότε το βλέπεις;θα φτάσουμε ως το τέλος;;;;ξέρω και εγώ!!!!!!!

ευχαριστούμε για τα νέα.....

Εγώ το βλέπω να φτάνω ως το τέλος και να με τρως και εσύ...

Θα σου φέρνω μπαλόνια στον 5ο.....

GaiGp3.png

Εγώ το βλέπω να φτάνω ως το τέλος και να με τρως και εσύ...

Θα σου φέρνω μπαλόνια στον 5ο.....

α έτσι το 'χεις;μακάρι να φτάσουμε ως το τέλος....πάντως επειδή τον τελευταίο μήνα θα πηγαίνουμε κάθε βδομάδα να κάνονίσουμε να μάθουμε αν γεννήσει κάποια νωρίτερα να την επισκευθούν οι υπόλοιπες.ε;αχ,κοντευουμε ρεεεεεεεεεεε.εσύ είσαι ήδη στην 33η εβδομάδα.....

Grya.jpgGryap3.png

Α καλά, nikole ξεχασα να σου πώ.

Χτες που πήγα για οφθαλμόλουτρο στον 5ο, να έχει 20 δωμάτια περίπου? Ε, έξω από όλα τα δωμάτια είχαν οι οικογένειες τα γλαστράκια και τα μπαλόνια κλπ που τους έφερναν, μονο σε 2 έγραφαν "It's a boy!!! ".

Σε όλα τα υπόλοιπα ήταν για κοριτσάκια. Και δεν λέω υπερβολές.....

GaiGp3.png

Διαφημίσεις

Να μαι παλι.....Εκλεισα το pc γιατι εριχνε κατι κεραυνους...........

και για να μην καψει κανεναν υπολογιστη τα εκλεισα ολα.

Η angie που πηγε???

Βικακι 33η εβδομαδα ε???Αντε κοντευουμε!!!

Α καλά, nikole ξεχασα να σου πώ.

Χτες που πήγα για οφθαλμόλουτρο στον 5ο, να έχει 20 δωμάτια περίπου? Ε, έξω από όλα τα δωμάτια είχαν οι οικογένειες τα γλαστράκια και τα μπαλόνια κλπ που τους έφερναν, μονο σε 2 έγραφαν "It's a boy!!! ".

Σε όλα τα υπόλοιπα ήταν για κοριτσάκια. Και δεν λέω υπερβολές.....

α εγώ έχω κάνει γκάλοπ από γνωστούς...πάει φουρνιές φουρνιές......ή μόνο κορίτσια ή μόνο αγόρια θα πηγαίνει το θέμα.....άστα!!!!τι να κάνεις!!!!!!

Grya.jpgGryap3.png

Γεια σας κοριτσακια ελπιζω να ειστε ολες καλα :)

@angie! Τα χρονια μου πολλα στον πατερα σου ,χρονια του πολλα και καλα με υγεια.

μη χαλας τη ζαχαρενια σου για αυτα που σου ειπε ο γιατρος απλα εχει να κανει με την ποιοτητα και οχι τοσο με την ποσοτητα των τροφιμων:)

Οσο για το ΙΚΑ πρεπει να επεσες σε @@@ dim_angel μου γιατι εγω βγαινω 14/2 σε αδεια αλλα πηγα στο ΙΚΑ 2 εβδομαδες πριν γιατι ειχα +10 μερες αδεια,και μου υπογραψε κανονικα.

Τα δικα μου νεα ειναι τα ιδια στον γιατρο θα παω στις 3-4/3 ξανα την βαλιτσα μου την εχω ετοιμη εδω και πολυ καιρο..:)

Την περασμενη εβδομαδα εκλεισα και τα επιπλακια και τα περιμενω αρχες του μηνα..

Απο θεμα κιλα ειμαι +8 αλλα ρε κοριτσια η μεση μου ειναι λες και πηρα 20 κιλα παραπανω ενα πιατο πλενω και ειμαι λες εσκαβα.:(anyway)

Strata το μαθημα του θηλασμου επειδη και εγω δεν το προλαβαινω βαση ΠΗΤ το εκανα την περασμενη εβδομαδα στο τμημα τις Τεταρτης (πολυ ενδιαφερον)

k30rm7.png

Καλησπέρα κοριτσάρες μου!!!

τι κάνετε?

Όλες καλά?

Οι κοιλίτσες σας?

Καλά μιλάμε για πολύ πολυλογούδες δε τα διάβασα όλα....

Νομίζω πως γιορτάζει ο μπαμπάς της Άτζης?Να τον χαίρεσαι κοριτσάρα μου....

Κανέναν Βλάση έχουμε για σήμερα?

Πώς πήγαμε με την διατροφή?

Την ξεκίνησε καμία?

Φιλάκια...

cIhqp3.png

9knMp3.png

"TO ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ"

Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ό,τι θέλει,αλλά αυτός που θέλει ό,τι έχει!!!

α εγώ έχω κάνει γκάλοπ από γνωστούς...πάει φουρνιές φουρνιές......ή μόνο κορίτσια ή μόνο αγόρια θα πηγαίνει το θέμα.....άστα!!!!τι να κάνεις!!!!!!

μεριμνώ για το ... μέλλον της κόρης μου...:tongue::tongue:

GaiGp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...