Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 13 λεπτά , dimi.tra είπε:

Είδαμε διαφορά στο σπερμοδιάγραμμα με την αντιβίωση. Ανέβηκε η μορφολογία από 4% σε 7% και η κινητικότητα, έγιναν πιο ζωηρά. Αλλά παράλληλα και με βιταμίνες και διατροφή κλπ. Τώρα στις βλαστοκύστες τι να σου πω μια ωοληψια έχω κάνει, εσύ είσαι βετεράνος σε σχέση με εμένα 😂 Πήραμε 7 ωάρια, γονιμοποιήθηκαν όλα, έφτασαν 6 τριών ημερών και 2 έγιναν βλαστοκύστες καλές η μία 5ης και η άλλη 6ης ημέρας. Δεν έχω βαθμολογία ακόμα θα την πάρω όταν πάω για εμβρυομεταφορα. Αλλά ουσιαστικά έχω μια ωοθήκη που δίνει ωάρια (η άλλη έδωσε 1) και δεν έχω και τη τέλεια ανταπόκριση στα φάρμακα, μάλλον μέτρια. 
      Και ναι μόνο με την υστεροσκοπηση την εντόπισαν αυτή τη στένωση, εξωτερικά η μήτρα έχει το φυσιολογικό της σχήμα. Αλλα έκανα διαγνωστική υστεροσκοπηση με νάρκωση οπότε ουσιαστικά την βάφτισαν διαγνωστική για να πληρώσω στην κλινική διαγνωστική και κατέληξε επεμβατική. Είχαμε πει όμως να κάνουν ότι κρίνουν απαραίτητο και ένα ελαφρύ σκρατσινγκ. Τελικά έκαναν διόρθωση σχήματος και σκρατσινγκ στοχευμένα εκεί που εκκρίναν απαραίτητο γιατί ήταν και ο κανονικός μου γυναικολόγος μέσα και ο εξωσωματιστης μου ταυτόχρονα. Εμένα ο γιατρός μου δεν κάνει υστεροσκοπηση χωρίς αναισθησία 🤔 με ρώτησε αν θέλω έτσι για να με στείλει αλλού. 

Εγώ όντως έχω γίνει βετεράνος! Σε λίγο θα κάνω ωοληψια μόνη μου!😂 άρα έκανες επεμβατική υστεροσκοπηση. Ο Σφακ*** μου είπε πριν την επόμενη ετ θα μου κάνει και scratching λογικά αν χρειαστεί. Θέλει σίγουρα λέει υστεροσκοπηση πριν την ετ παρότι έχω κάνει.

Cafe Απρίλιος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

ΝΑΙ,το ειδα και απαντησα!νομιζω δηλαδη!!:P:D:lol::confused: αυτη η κυρια που ειναι ας πουμε υπευθυνη για τις παραγγελιες σε αυτο το site ειναι ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟΟΟΟΟΟ εξυπηρετικη που με εξεπληξε!καλε ενα μηνα τωρα που λεω γι αυτο το καροτσι της εχω στειλει και 20 mail...κι απανταει σε ολα,οτι χαζα κι αν ρωταω μου απανταει πολυ ευγενικα κ με παραξενεψε!σημερα που κατεληξα πια κι εκανα την παραγγελια-απο χτες παλευα- παλι εκει αυτη ,να μου στελνει διευκρινισεις για την πληρωμη,μεχρι κ γιατι το δινουν τοσο την ρωτησα!! πολυ καλη μπραβο της!θα το φερουν στο σπιτι σε κανα 2 βδομαδες πιστευω!το συγκεκριμενο 3πλο το εψαξα εδω παντου κ το ειχαν απο 500 μεχρι και 750 ευρω!ε,μην τρελλαθουμε:wink::tongue:

Κάτι τέτοια βλέπω κι εγώ! :shock:

Θα ψάξω και αύριο λίγο και αν δεν βρω θα πάρω από το site!

Σ'ευχαριστώ κοπέλα μου!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

4142

• angie!

3932

• Annie

3518

• dim_angel

2429

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

angel_ 4.142 δημοσιεύσεις

• angie!

angie! 3.932 δημοσιεύσεις

• Annie

Annie 3.518 δημοσιεύσεις

• dim_angel

dim_angel 2.429 δημοσιεύσεις

Posted Images

λοιπόν βρήκα αυτό το κείμενο στο site που πρότεινε η Βασω(νομίζω),λέει για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται συγγενείς κτλ.τον πρώτο καιρό μετά τη γέννηση του μωρού.

λέω να το εκτυπώσω,να το μεγενθύνω και να το κολλήσω στην πόρτα του δωματίου μας με το καλό ή να του κάνω σμίκρυνση&να το δίνω σε όποιον έρχεται!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:τι λέτε?

26/11/2009

Συνεργάστηκε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών Αθήνας, [email protected].

Είναι σωστό να επισκεπτόμαστε τα νεογέννητα στο σπίτι τους και για πόση ώρα; Επιτρέπεται να πάρουμε το μωρό αγκαλιά; Σε αυτές και άλλες ερωτήσεις καλής συμπεριφοράς απαντά το savoir vivre.

Γεννήθηκε! Ο πατέρας πρέπει να ανακοινώσει τη γέννηση του παιδιού σε όλους τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες - συναδέλφους την ημέρα της γέννησης, δίνοντας όλα τα στοιχεία: μαιευτήριο, είδος τοκετού, βάρος και φύλο μωρού. Αν η οικογένειά του έχει ήδη αποφασίσει και το όνομα, μπορεί να το δηλώνει εξαρχής. Αν ο πατέρας απουσιάζει, την ενημέρωση αναλαμβάνουν οι γονείς ή η αδερφή/αδερφός της λεχώνας.

Επισκέψεις στο μαιευτήριο. Οι επισκέψεις μας στο μαιευτήριο πρέπει να είναι σύντομες και να τηρούν το ωράριο του νοσοκομείου. Οι λεχώνες και τα νεογέννητα χρειάζονται ξεκούραση. Οι συχνές και μεγάλες επισκέψεις φίλων και συγγενών είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται στα ελληνικά μαιευτήρια και ταλαιπωρεί πολύ μητέρες και παιδιά. Είναι προτιμότερο να τηλεφωνήσουμε ή να στείλουμε μία ανθοδέσμη με τις ευχές μας. Έτσι η νέα μαμά ξέρει πως την σκεφτόμαστε, της δίνουμε χαρά και την αφήνουμε να ασχοληθεί με το μωρό της.

Επισκέψεις στο σπίτι. Οι επισκέψεις στο σπίτι του νεογέννητου τις πρώτες εβδομάδες δεν είναι ευπρόσδεκτες από την οικογένεια -και όχι άδικα. Τα νεογέννητα είναι ευάλωτα σε οποιοδήποτε μικρόβιο και είναι πιο ασφαλές να μην έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Εξ άλλου, οι πρώτες 40 ημέρες είναι απαραίτητες για να «τα βρουν» η μητέρα με το παιδί. Η μητέρα μπορεί να κοιμάται την ημέρα, γιατί το βράδυ πιθανόν να ξαγρυπνά. Είναι καλύτερα να της πούμε ότι την σκεπτόμαστε και ότι μόλις εκείνη είναι έτοιμη να δεχθεί επισκέψεις, να μας ενημερώσει για να την δούμε από κοντά.

Προσοχή στο μωρό. Το νεογέννητο χρειάζεται τον χρόνο του για να φτιάξει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Είναι επομένως ευάλωτο στα μικρόβια και τις ιώσεις. Είναι επίσης βέβαιο πως δεν θέλουμε να το βλάψουμε. Για αυτό, είναι αυτονόητο πως, αν είμαστε κρυωμένοι ή περάσαμε πρόσφατα κάποια ίωση, δεν επισκεπτόμαστε ποτέ μαιευτήρια και σπίτια όπου μεγαλώνουν βρέφη.

Προσοχή στη ναφθαλίνη! Πολλές φορές , στην αρχή κυρίως του χειμώνα, επισκέπτονται τα μαιευτήρια άνθρωποι που τα ιδιαίτερα επικίνδυνη για κάποια νεογέννητα .

Δώρα. Συνηθίζεται να προσφέρουμε δώρα για το καλωσόρισμα του μωρού που μόλις γεννήθηκε. Το savoir vivre λέει πως πάντα πρέπει να ανοίγουμε ένα δώρο που μας προσφέρουν μπροστά στον άνθρωπο που το έφερε και να τον ευχαριστούμε εγκάρδια. Για τα δώρα προς τα νεογέννητα δεν ισχύει ο κανόνας. Η μαμά έχει το δικαίωμα να ανοίξει τα δώρα αργότερα.

Τα γραπτά μένουν. Βάζουμε πάντα μια κάρτα με το όνομά μας στο δώρο μας, είτε το προσφέρουμε στο μαιευτήριο, είτε στο σπίτι. Μερικές ωραίες ευχές που μπορούμε να γράψουμε είναι:

-"Να' ναι γερό και τυχερό"

-"Να ζήσει και να σας γεμίσει χαρά

-"Καλώς ήρθες μωράκι"

Στο σπίτι του νεογέννητου.

-Δεν καπνίζουμε.

-Μιλάμε χαμηλόφωνα και φερόμαστε διακριτικά.

-Δεχόμαστε ότι μας προσφέρουν και δεν ζητάμε ιδιαίτερες περιποιήσεις. Μπορούμε να πάμε για καφέ ή ποτό αμέσως μετά.

-Δεν σηκώνουμε ποτέ με δική μας πρωτοβουλία το μωρό από την κούνια του. Αν η μαμά προτείνει να το κρατήσουμε για λίγο, πάντα με καθαρά χέρια και χαμηλή ένταση στη φωνή παίρνουμε το μωρό για λίγα λεπτά στην αγκαλιά μας χωρίς να το κουνάμε και χωρίς να απομακρυνθούμε.

-Δεν φτύνουμε ποτέ ένα βρέφος για «να μην το ματιάσουμε». Αν θέλουμε να δώσουμε τέτοιου τύπου ευχή απλώς λέμε "να μη βασκαθεί".

-Σεβόμαστε τη συναισθηματική ένταση που βιώνει η οικογένεια. Στη διάρκεια της επίσκεψής μας δεν αφηγούμαστε ιστορίες από ατυχείς γέννες, ασθένειες ή άλλα δραματικά γεγονότα.

Τηλεφωνήματα. Τα απογεύματα, από τις 6 και μετά, τα νεογέννητα παθαίνουν κολικούς και κλαίνε απαρηγόρητα ως το βράδυ. Μεσημέρι δεν τηλεφωνούμε ποτέ. Άρα η ιδανική ώρα για τηλεφωνήματα προς την οικογένεια είναι γύρω στις δέκα το πρωί, τότε που το μωρό κοιμάται ήσυχα. Όπως κι αν έχει, δεν επιμένουμε στο τηλέφωνο, γιατί αν η μαμά ξενύχτησε, πρέπει και έχει το δικαίωμα να κοιμηθεί, όταν κοιμάται και το μωρό. Γενικώς τον πρώτο καιρό μετά τη γέννα, η μαμά διαθέτει τον χρόνο της στο μωρό της. Λίγο καιρό μετά, όταν είναι έτοιμη, θα μας αναζητήσει εκείνη.

''εσείς κι εγώ...

όταν έχω εσένα μπορώ να βάψω με ασήμι τη σκουριά

μπορώ να κοιμηθώ με σιγουριά

να πιάσω με τα χέρια μου τους δράκους να σκοτώσω..''

τελειο αυτο!αφισα θα το κανω κ θα το βαλω στην εξωπορτα να το δει οποιος ερθει σπιτι μεχρι εκεινη την μερα!!!!;););):!::!::!:

απο πιο site το βρηκες?

pSC1p2.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

καλα...εχω πεθανει στα γελια....εμενα μου φαινεται αστειο!

δειτε μπανιερακι και τροπο για να κανετε μπανακι το νινι σας!!!!:lol::lol:

pSC1p2.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

λοιπόν βρήκα αυτό το κείμενο στο site που πρότεινε η Βασω(νομίζω),λέει για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται συγγενείς κτλ.τον πρώτο καιρό μετά τη γέννηση του μωρού.

λέω να το εκτυπώσω,να το μεγενθύνω και να το κολλήσω στην πόρτα του δωματίου μας με το καλό ή να του κάνω σμίκρυνση&να το δίνω σε όποιον έρχεται!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:τι λέτε?

26/11/2009

Συνεργάστηκε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών Αθήνας, [email protected].

Είναι σωστό να επισκεπτόμαστε τα νεογέννητα στο σπίτι τους και για πόση ώρα; Επιτρέπεται να πάρουμε το μωρό αγκαλιά; Σε αυτές και άλλες ερωτήσεις καλής συμπεριφοράς απαντά το savoir vivre.

Γεννήθηκε! Ο πατέρας πρέπει να ανακοινώσει τη γέννηση του παιδιού σε όλους τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες - συναδέλφους την ημέρα της γέννησης, δίνοντας όλα τα στοιχεία: μαιευτήριο, είδος τοκετού, βάρος και φύλο μωρού. Αν η οικογένειά του έχει ήδη αποφασίσει και το όνομα, μπορεί να το δηλώνει εξαρχής. Αν ο πατέρας απουσιάζει, την ενημέρωση αναλαμβάνουν οι γονείς ή η αδερφή/αδερφός της λεχώνας.

Επισκέψεις στο μαιευτήριο. Οι επισκέψεις μας στο μαιευτήριο πρέπει να είναι σύντομες και να τηρούν το ωράριο του νοσοκομείου. Οι λεχώνες και τα νεογέννητα χρειάζονται ξεκούραση. Οι συχνές και μεγάλες επισκέψεις φίλων και συγγενών είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται στα ελληνικά μαιευτήρια και ταλαιπωρεί πολύ μητέρες και παιδιά. Είναι προτιμότερο να τηλεφωνήσουμε ή να στείλουμε μία ανθοδέσμη με τις ευχές μας. Έτσι η νέα μαμά ξέρει πως την σκεφτόμαστε, της δίνουμε χαρά και την αφήνουμε να ασχοληθεί με το μωρό της.

Επισκέψεις στο σπίτι. Οι επισκέψεις στο σπίτι του νεογέννητου τις πρώτες εβδομάδες δεν είναι ευπρόσδεκτες από την οικογένεια -και όχι άδικα. Τα νεογέννητα είναι ευάλωτα σε οποιοδήποτε μικρόβιο και είναι πιο ασφαλές να μην έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Εξ άλλου, οι πρώτες 40 ημέρες είναι απαραίτητες για να «τα βρουν» η μητέρα με το παιδί. Η μητέρα μπορεί να κοιμάται την ημέρα, γιατί το βράδυ πιθανόν να ξαγρυπνά. Είναι καλύτερα να της πούμε ότι την σκεπτόμαστε και ότι μόλις εκείνη είναι έτοιμη να δεχθεί επισκέψεις, να μας ενημερώσει για να την δούμε από κοντά.

Προσοχή στο μωρό. Το νεογέννητο χρειάζεται τον χρόνο του για να φτιάξει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Είναι επομένως ευάλωτο στα μικρόβια και τις ιώσεις. Είναι επίσης βέβαιο πως δεν θέλουμε να το βλάψουμε. Για αυτό, είναι αυτονόητο πως, αν είμαστε κρυωμένοι ή περάσαμε πρόσφατα κάποια ίωση, δεν επισκεπτόμαστε ποτέ μαιευτήρια και σπίτια όπου μεγαλώνουν βρέφη.

Προσοχή στη ναφθαλίνη! Πολλές φορές , στην αρχή κυρίως του χειμώνα, επισκέπτονται τα μαιευτήρια άνθρωποι που τα ιδιαίτερα επικίνδυνη για κάποια νεογέννητα .

Δώρα. Συνηθίζεται να προσφέρουμε δώρα για το καλωσόρισμα του μωρού που μόλις γεννήθηκε. Το savoir vivre λέει πως πάντα πρέπει να ανοίγουμε ένα δώρο που μας προσφέρουν μπροστά στον άνθρωπο που το έφερε και να τον ευχαριστούμε εγκάρδια. Για τα δώρα προς τα νεογέννητα δεν ισχύει ο κανόνας. Η μαμά έχει το δικαίωμα να ανοίξει τα δώρα αργότερα.

Τα γραπτά μένουν. Βάζουμε πάντα μια κάρτα με το όνομά μας στο δώρο μας, είτε το προσφέρουμε στο μαιευτήριο, είτε στο σπίτι. Μερικές ωραίες ευχές που μπορούμε να γράψουμε είναι:

-"Να' ναι γερό και τυχερό"

-"Να ζήσει και να σας γεμίσει χαρά

-"Καλώς ήρθες μωράκι"

Στο σπίτι του νεογέννητου.

-Δεν καπνίζουμε.

-Μιλάμε χαμηλόφωνα και φερόμαστε διακριτικά.

-Δεχόμαστε ότι μας προσφέρουν και δεν ζητάμε ιδιαίτερες περιποιήσεις. Μπορούμε να πάμε για καφέ ή ποτό αμέσως μετά.

-Δεν σηκώνουμε ποτέ με δική μας πρωτοβουλία το μωρό από την κούνια του. Αν η μαμά προτείνει να το κρατήσουμε για λίγο, πάντα με καθαρά χέρια και χαμηλή ένταση στη φωνή παίρνουμε το μωρό για λίγα λεπτά στην αγκαλιά μας χωρίς να το κουνάμε και χωρίς να απομακρυνθούμε.

-Δεν φτύνουμε ποτέ ένα βρέφος για «να μην το ματιάσουμε». Αν θέλουμε να δώσουμε τέτοιου τύπου ευχή απλώς λέμε "να μη βασκαθεί".

-Σεβόμαστε τη συναισθηματική ένταση που βιώνει η οικογένεια. Στη διάρκεια της επίσκεψής μας δεν αφηγούμαστε ιστορίες από ατυχείς γέννες, ασθένειες ή άλλα δραματικά γεγονότα.

Τηλεφωνήματα. Τα απογεύματα, από τις 6 και μετά, τα νεογέννητα παθαίνουν κολικούς και κλαίνε απαρηγόρητα ως το βράδυ. Μεσημέρι δεν τηλεφωνούμε ποτέ. Άρα η ιδανική ώρα για τηλεφωνήματα προς την οικογένεια είναι γύρω στις δέκα το πρωί, τότε που το μωρό κοιμάται ήσυχα. Όπως κι αν έχει, δεν επιμένουμε στο τηλέφωνο, γιατί αν η μαμά ξενύχτησε, πρέπει και έχει το δικαίωμα να κοιμηθεί, όταν κοιμάται και το μωρό. Γενικώς τον πρώτο καιρό μετά τη γέννα, η μαμά διαθέτει τον χρόνο της στο μωρό της. Λίγο καιρό μετά, όταν είναι έτοιμη, θα μας αναζητήσει εκείνη.

Στην εξώπορτα θα το βάλετε;! Μωρέ, δεν αρκεί! Και σαν μήνυμα στο τηλέφωνο καλά θα ήταν, αλλά είναι μεγάλο! Και σε φέιγ βολάν στη γειτονιά καλού κακού!

jp0Lp3.png 1533345xcnw09g7xt.gifA0Yxp3.png

Διαφημίσεις

Αχ, Άννη το έχω δει! Λένε διάφορα γι' αυτό το μπανάκι, οι απόψεις διήστανται!

Θα το έπαιρνε άραγε καμιά; Είμαι πολύ περίεργη!

jp0Lp3.png 1533345xcnw09g7xt.gifA0Yxp3.png

Σχετικα με το θηλασμο η Βικυ εχει απολυτο δικιο. Στα δημοσια οχι απλα ειναι υπερ του θηλασμου αλλα επιμενουν κι ολας...καποιες φορες λανθασμενα κι ολας---αλλα τελος παντων

Κατι ακομα για τις μανουλες που γεννανε στο Ελενα.......Εχει καμια σας σκοπο να εχει τον αντρα της μαζι, για να σας δωσω πληροφοριες?

irev μου αρχικά έλεγα να επιμείνω να έρθει μαζί μου, αλλά τελικά αποφάσισα πώς δεν θα νιώθω άνετα μαζί του εκείνη την στιγμή, άσε που μπορεί να ακούσει και καμία βαριά κουβέντα....άστον να ψήνεται απέξω...

Είναι άπαικτο!!!!!!!!!

Iwanna, συμφωνώ με τις απόψεις σου εντελώς!!!! Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω για 6-8 μήνες να θηλάσω. Θα μαζέψω πληροφορίες από τις μαίες που συναντώ στην Φαιναρέτη όπως και στα σεμινάρια του Έλενα και του ΙΚΑ που θα πάω, και αν προκύψουν άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες θα τις μοιραστώ και εγώ μαζί σας!!!!

atlantis μακάρι οι Έλληνες να σέβονταν έστω και το 10% του savoir vivre.... Όλα όσα λέει εκεί είναι τα σωστά.....

Ακόμα και οι πολύ κοντινοί μας άνθρωποι θα πρέπει να ξέρουν ότι η δική τους υπερδιέγερση και τάση για βοήθεια απλά μας δημιουργούν ένταση και αμηχανία τις περισσότερες φορές, ακόμα και στην φάση της εγκυμοσύνης.

Πήγε η μαμά μου τσάρκα το απόγευμα και πήρε από τα Benetton φορμάκια της μπέμπας και μετά λέει πήρε από ένα μαγαζί με είδη σπιτιού και λευκά είδη , βρεφικό πετσετομπουρνουζι της naf-naf φανταστικό και κάτι οικολογικές βαμβακερές θηκούλες που μπαίνει το φυσικό σφουγγάρι του μωρού!!! Αυτή είναι χειρότερη στο ξετρύπωμα....

dim_angel Εγώ εχτές που αγανάκτησα με τον γυναικολόγο του ΙΚΑ ήταν για αυτό το παλιόχαρτο της ΠΗΤ για την άδεια. Κανονικά πας με αυτό και έναν υπέρηχο (τους δικούς μου ούτε τους κοίταξε) και σου γράφει μία βεβαίωση. Απλά και γρήγορα. Την υπογράφεις και εσύ, και σου δίνουν άλλη μία παρόμοια για τον εργοδότη σου και όταν τα συγκεντρώσεις όλα τα πας για να πληρωθείς.

GaiGp3.png

Καλησπέρα! Μάλλον δεν σας πρόλαβα.

Βικούλα πήγα marks & spencer. Βρήκα εσώρουχα, αν και είχαν μείνει μόνο 2 τελευταία πακέτα στο νούμερό μου και μόνο μαύρα αλλά δεν πειράζει.

Ιωάννα, ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες για τον θηλασμό. Φαίνεται πως όλες θελουμε να θηλάσουμε και είναι πολύ θετικό αυτο. Και εφόσον το θέλουμε θα μπορέσουμε κιόλας. Η σύμβουλος θηλασμού που μίλησα το πρωι για να την ρωτήσω για την ομιλία που θα είχαν σήμερα μου είπε πως όλες μπορουμε αρκει να το θέλουμε και πολύ σημαντικό ειναι να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας οτι θα τα καταφέρουμε. Εδώ γυναίκες που υιοθετούν παιδιά και κατεβάζουν γάλα. Εμείς δεν θα μπορέσουμε?

Ατλαντις, πολύ σωστό αυτο που έγραψες! Μακάρι να το τηρούσαν όλοι.

Πολλά φιλιά, καληνύχτα κι όνειρα γλυκά σε όλες!

ZYoVp3.png

60gdp3.png

Bίκυ, τα πέρασα κι εγώ αυτά! Ακριβώς όμως! Το ωραίο είναι όταν δοκιμάζεις καμιά και είσαι σαν ντουλάπα ή σαν σεξομανής-έγκυος-χωρίς-αισθητική!

Τελικά πήρα μια αμάνικη από τα mothercare 30? και μια μου πήρε η μανούλα μου από ένα μαγαζί στη Βέροια και περιέργως ήταν τέλεια! (Τα γούστα μας δεν ταιριάζουν και πολύ!)

Αυτό που θα σου πρότεινα για να μην πάθεις τα παραπάνω είναι να πάρεις βαμβακερή μεν, αλλά με λίγο ελαστικό για να παίρνει λίγο τη φόρμα του σώματος χωρίς να κολλάει!

Και οι πυτζάμες που πήρα από τα Λητώ (με την έκπτωση 23?!) έτσι είναι!

Τώρα για το θηλασμό... Όσες βαριέστε και δεν σας ενδιαφέρει να θηλάσετε, πηδήξτε το αυτό το κομμάτι!

Να σας πω αυτά που νομίζω ότι είναι τα πιο βασικά και χρήσιμα για να μην αγχωνόμαστε!

1. Καμιά μαμά δεν κατεβάζει αβέρτα γάλα από μόνη της! Πρέπει να υπάρχει ζήτηση! Όσο πιο πολύ θηλάζει το μωρό, τόσο πιο πολύ γάλα δημιουργείται!

2.Τις 2 πρώτες μέρες έχουμε μια πολύ μικρή ποσότητα πρωτογάλακτος που παρόλο που φαίνεται αραιό και δε γεμίζει το μάτι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το μωρό μας! Είναι εντελώς φυσιολογικό να μην έχουμε μεγάλη ποσότητα γιατί η περιεκτικότητα του στομάχου ενός νεογέννητου είναι 5ml (αν δεν κάνω λάθος) και αυξάνεται με τις μέρες που περνούν τρώγοντας.

Συνέπειες του 1 και 2 είναι: Δεν μας παραμυθιάζουν πως δεν έχουμε γάλα και το μωρό μας πεινάει! Είναι φυσιολογική η κατάσταση! Μην αγχωθείτε!

3. Τα περισσότερα μωρά τις πρώτες μέρες χάνουν βάρος. Δεν είναι κάτι που ανησυχεί ακόμη και τους παιδιάτρους αρκεί η απώλεια να μην υπερβαίνει ένα ποσοστό που εγώ δεν το γνωρίζω όμως... Ένα νεογέννητο δεν χρειάζεται να φάει συνεπώς μπουκάλια γάλακτος επειδή δεν παίρνει βάρος!

4. Το μωρό την πρώτη ώρα της εξωμήτριας ζωής του είναι σε εγρήγορση! (Εδώ που τα λέμε δεν έχει περάσει και λίγα, έτσι?!) Αν το βάλουμε στο στήθος μέσα σε 45-60 λεπτά θα ρουφήξει με δύναμη και αργότερα θα μπορέσει να θηλάσει πιο αποτελεσματικά έχοντας ήδη εξασκήσει το ένστικτο πολύ έντονα! Γι' αυτό απαιτούμε μετά τον τοκετό να το βάλουμε στο στήθος μας. Να ξέρετε ότι οι πρώτες διαδικασίες (ζύγισμα, σκούπισμα κλπ) κρατούν 2 λεπτά. Δεν δικαιολογούνται άλλες καθυστερήσεις αν όλα είναι καλά. Αυτό μας το είπαν οι μαίες από το ιπποκράτειο πυ κάνουμε τα μαθήματα και δουλεύουν καθημερινά σε τοκετούς!

5. Τα ωράρια που προτείνουν κάποιοι παιδίατροι και μαίες, "κάθε 3 ώρες" δεν είναι κι ό,τι καλύτερο αν θέλουμε αποκλειστικό θηλασμό... Το μωρό χρειάζεται συνεχή και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο μαστό της μαμάς (σύμφωνα με τον ΠΟΥ) όποτε το θελήσει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως το έχουμε στο στήθος ακόμη και 18 ώρες το 24ωρο ειδικά τις πρώτες μέρες και ώσπου να εδραιωθεί ο θηλασμός (40 μέρες περίπου)! Κάποιες από αυτές τρώει και κάποιες απλώς θέλει να νιώθει ασφάλεια... Όσο περισσότερο μένει στο στήθος τόσο αυτό παίρνει εντολή να παράγει γάλα.

6. Να σκεφτόμαστε θετικά! Θα καταφέρουμε να θηλάσουμε! Έχετε υπόψην σας τί μπορεί να πάει στραβά, αλλά μην το δένετε και κόμπο ότι θα γίνει κι έτσι! Μην πέσετε θύματα της "αυτοεκπληρούμενης προφητείας"! Αν φοβόμαστε κάτι πάρα πολύ τότε είναι πολύ πιθανό να το προκαλέσουμε στον εαυτό μας! Τα λέω να τα ακούω κι εγώ! Τα τεχνητά, βοηθητικά μέσα καμιά φορά λειτουργούν εναντίον μας! Το να πάρετε θήλαστρο, ψευδοθηλές και ένα πλήρες σετ μπιμπερό μπορεί να σας απομακρύνει από το στόχο σας! Πάντα μπορείτε να στείλετε κάποιον να σας τα πάει αν τα χρειαστείτε... το θήλαστρο λένε πως μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος αντίθετα με ό,τι πιστεύεται και οι ψευδοθηλές μπορεί να μπερδέψουν το μωρό και να μην θέλει το στήθος σας αλλά την πλαστική θηλή. Και με αυτό πάμε στο:

7. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε οι ίδιες κάποια στοιχεία για το θηλασμό για να μην αγχωθούμε με όσα μπορεί να ακούσουμε ενδεχομένως από κάποιους ανθρώπους που θεωρούνται ειδικοί, πχ "δεν έχεις γάλα", "δεν του φτάνει το γάλα σου", "πάλι στο στήθος το έχεις; Θα κακομάθει!".

Να έχετε αυτοπεποίθηση ότι ξέρετε τί κάνετε δλδ. Βοήθεια θα χρειαστείτε μάλλον, οπότε διαλέξτε από πριν τους ανθρώπους που θα είναι κοντά σας, είτε αυτοί είναι ειδικοί (μαίες, παιδίατροι) είτε είναι δικοί σας άνθρωποι! Αν έχετε παρακολουθήσει ας πούμε, συναντήσεις του "Ελληνικού συνδέσμου θηλασμού" Θα είστε προετοιμασμένες για το τί να περιμένετε και θα μπορεί να σας παρασχεθεί βοήθεια από τις εθελόντριες του συνδέσμου αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Επίσης σκεφτείτε λίγο αν θέλετε κοντά σας τη μαμά ή την πεθερά σας που δεν έχουν θηλάσει και έχουν σαν σκοπό να ταίζουν μέχρι σκασμού όποιον επισκέπτεται το σπίτι τους... Θέλετε να ακούτε συνεχώς :" καλέ, δώσε στο μωρό να φάει, δε βλέπεις δεν έχεις γάλα! Δώσε του ξένο! ΠΕΙΝΑΕΙ!!!" -Μεταξύ μας, η μαμά μου που ήρθε επίσκεψη προχθές, όταν κατάλαβε πως δεν ταίζαμε τα ψάρια μας στο ενυδρείο γιατί τους κάνουμε μια θεραπεία, κινδύνευσε να μην κοιμηθεί το βράδυ από τη στενοχώρια της που ήταν νηστικά... Για το καλό όλων μας λοιπόν τα ταϊσαμε κι εμείς!- Δεν το κάνουν από κακό απλώς είναι στο χαρακτήρα τους! Επίσης ενημερώστε τον άντρα σας για την δυσκολία του θηλασμού, ώστε να ξέρει τί μπορεί να συμβεί και να σας στηρίξει!

Θεωρώ απαραίτητο να διαβάσουμε από αξιόπιστες πηγές τί συμβαίνει με το θηλασμό, να έχουμε βοήθεια από γνώστες και ειδικούς για το θηλασμό (ναι, ακόμη κι ένας παιδίατρος η μια μαία μπορεί να σας δώσουν λάθος συμβουλές) και να καταφύγουμε σε αυτούς αν δυσκολευτούμε!

Ο ελληνικός σύνδεσμος θηλασμού νομίζω πως είναι αξιόπιστη πηγή, η Αγλαϊα από το parents είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και μπορεί να σας δώσει διαδυκτιακές συμβουλές (για τα παραπάνω θα βρείτε πληροφορίες στην ενότητα "θηλασμός" του parents), καθώς και το βιβλίο "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" της Άννας Πατσούρου, πιστοποιημένης συμβούλου θηλασμού και παιδιάτρου είναι πολύ διαφωτιστικό! Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση και κάποια από τα παραπάνω δεν ισχύουν... Όλα αυτά που αναφέρω είναι σε γενικές γραμμές, γι' αυτό πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ενημέρωμένες ώστε να ξέρουμε πότε θα ζητήσουμε βοήθεια για να μην κάνουμε στο μωράκι παρόλη την καλή πρόθεσή μας, κακό...

Όλα τα παραπάνω είναι κάποια πληροφορίες που διάβασα από εδώ κι εκεί και θεωρώ αξιόπιστες... Δεν θέλω να το παίξω ειδική, απλώς να επισημάνω κάποια πράγματα τα οποία μπορείτε να διασταυρώσετε μόνες σας και να τα ακούσετε και από υπεύθυνα, ειδικά για το θέμα άτομα και να σας "κάνω" να το ψάξετε γιατί βλέπω πως κι εσάς σας ενδιαφέρει πολύ ο θηλασμός και θέλω πάρα πολύ να θηλάσουν όλες οι γυναίκες που το θέλουν! Ελπίζω και πιστεύω πως όλα τα μωρά του Απρίλη θα πιούν μητρικό γάλα! (Αχ, ελπίζω μετά από όλα αυτά που έγραψα, να μην είμαι τελικά η μόνη που δεν θα καταφέρει να θηλάσει! Πολύ ρόμπα...!!! :tongue::D)

Α ρε Άννη, είδες τό κάνεις με τα σχόλιά σου! Τί το ήθελες το "Η Ιωάννα το έχει με το θηλασμό περισσότερο" :tongue: :tongue: :tongue::D

Iωάννα σ ευχαριστούμε θερμά!Συγκινήθηκα με τη φράση όλα τα μωρά του Απρίλη θα πιουν μητρικό γάλα.Θέλω κ γω να θηλάσω κ γω όπως όλες μας έχω διάφορες ανασφάλειες κ φοβίες.Πάντως νιώθω περήφανη που είμαι σ ένα φόρουμ που οι μαμάδες ψάχνονται,δεν θέλουν ν αποχωριστούν τα μωρά τους κ θέλουν να θηλάσουν.Ανοιξιάτικα τα μωρά μας απο μαμάδες επαναστάτριες!!!Μπήκα κ στ άλλα φόρουμ γι αυτό λέω για το δικό μας χωρίς να θέλω ν αδικήσω κανέναν!!!!!!!!

ntesehjufpgrhgvn.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Μάλλον δεν σας πρόλαβα.

Βικούλα πήγα marks & spencer. Βρήκα εσώρουχα, αν και είχαν μείνει μόνο 2 τελευταία πακέτα στο νούμερό μου και μόνο μαύρα αλλά δεν πειράζει.

Ιωάννα, ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες για τον θηλασμό. Φαίνεται πως όλες θελουμε να θηλάσουμε και είναι πολύ θετικό αυτο. Και εφόσον το θέλουμε θα μπορέσουμε κιόλας. Η σύμβουλος θηλασμού που μίλησα το πρωι για να την ρωτήσω για την ομιλία που θα είχαν σήμερα μου είπε πως όλες μπορουμε αρκει να το θέλουμε και πολύ σημαντικό ειναι να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας οτι θα τα καταφέρουμε. Εδώ γυναίκες που υιοθετούν παιδιά και κατεβάζουν γάλα. Εμείς δεν θα μπορέσουμε?

Ατλαντις, πολύ σωστό αυτο που έγραψες! Μακάρι να το τηρούσαν όλοι.

Πολλά φιλιά, καληνύχτα κι όνειρα γλυκά σε όλες!

Μπράβο Μαράκι,με γειές!!

Άντε να φτάσουμε και στη Φαιναρέτη σε αυτά τα μαθήματα, ανυπομονώ..

Strata καλά τα λες... ανήσυχα πνεύματα οι μανούλες Απριλίου!!

Όνειρα γλυκά σε όλες τις μανούλες !!!!!

bb

GaiGp3.png

Μου φαίνεται μόνο εγω περνάω μεταμεσονύκτια κ πρέπει να ξυπνήσω κ πρωί οπ΄τε τα νέα επιγραμματικά.

• Αφου κατάφερα να χαλαρώσω απ τα άγχη μου-για κολικούς,νεφρά,σκωλ/τη κ όλα τα δεινά-τοσαβκυριακο αποφάσισα να πάω Δευτέρα πρωί στο Κρατικό Νικαίας για να γράψω τστο βιβλιάριο ξανά έναν υπέρηχο νεφροΎ.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!!Είχε εφημερία κ έπαθα σοκ απ αυτά που είδα,:confused::confused: απ τον κόσμο που ήταν εκεί κ εμένα που ήμουνσ στο λ΄σθος σημείο τη λάθος στιγμή.Τελικά το φτασα ως το τέλος για να φύγω απο κει κ να διαπιστώσω πως όταν πήγα σε ιδιωτικό διογνωστικό πως είχε γράψει λάθος την εξέταση οπότε την πλήρωσα γιατί με τίποτα δεν ήθελα να ξαναπάω εκεί μέσα.:rolleyes::rolleyes:Τελικά η πέτρα στο νεφρό είναι μεγάλη αλλά ο πόνος που έχω δεν είναι απ αυτό!!!!!Οπ΄τε συμπωματικά την ανακαλύψαμε.Το θετικό είναι πως ο ακτινολόγος μου πε πως δεν θα μετακινηθεί εύκολα απο κει οπότε να μην ανησυχώ για κολικό στην εγκυμοσύνη.
  • Σήμερα πήγα στο motherbaby στο Περιστέρι κ έχει όντως χαμηλές τιμές στα περισσότερα είδη.Πήρα μόνο κάτι ζιπουνάκια κ σελτεδάκια γιατί θέλω να δω κ στον Πειραιά σ ένα κατάστημα με οικολογικά κ απο κει λέω να πάρω κ τις πάνες ιοκολογικές αλλά μιας χρήσεως κ κορμάκια κλπ.Πάντως για καλαθούνα κ παρκοκρέβατο μπορεί να πάρω απο κει απ το Περιστέρι είναι πολύ φτηνά.
  • Είδα ένα πολύ ωραίο καρότσι στο mothercare της ίδιας εταιρίας που είναι κ πορτ μπεμπε κ δίνει προσφορά μαζί κ το καθισματάκι αυτοκινήτου της maxi cosi μέχρι 11-2 στα 495ε, το καρότσι μόνο του 439 αλλά δεν μ άρεσε το χρώμα στο καθισματάκι πολύ μουντό.Το χει δει καμιά σας να μου πει τη γνώμη της;Κ αναρωτιόμουνα ρε κορίτσια χρειάζεται κ πορτ μπεμπε κ καλαθούνα κ πάρκο κ ριλάξ κ καθισματάκι αυτοκινήτου για νεογέννητα κ άλλο κάθισμα σε 3 μήνες;;;;;;;;;;;;;;;;;;Ας μου απαντήσει κάποιος γιατί θα τρελαθώ!
  • Προσπαθώ να εξασκηθω με το μαξιλάρι θηλασμού-δώρο απ το κατάστημα .Πάντως είχε πολύ κόσμο που ψώνιζε.
  • Αύριο πρωί έχω ραντεβού με το νηστειοθεραπευτή οπότε τα νέα μετα.Οπότε σας φιλώ κ πάω για ύπνο.

ntesehjufpgrhgvn.png

Να θυμάμαι πως έχουνε οι μπέμπηδες μας έχουν 5 μέρες διαφορά, να μην ρωτάω 3 και λίγο! Πότε "ζυγιστήκατε";!

Ολόκληρο μωρό... Πέρασε ο καιρός... :D

Καλημέρα....πήγα για ύπνο νωρίς εχθές οπότε σου απαντάω σήμερα:tongue::tongue::tongue:

ζυγιστήκαμε την προηγούμενη Πέμπτη δηλαδή 28 Ιανουαρίου!!!

Αχ βρε Ιωάννίτσα μου και γω αυτό σκέφτομαι σαν νεράκι κυλάει ο καιρός πολύ γρήγορα....!!!άντε να πάνε όλα καλά σε όλες μας να έχουμε καλή λευτεριά και να πιάσουμε τα μωρουλίνια μας στις αγκαλίτσες μας:lol::lol::lol::lol:

ΝΑΙ,το ειδα και απαντησα!νομιζω δηλαδη!!:P:D:lol::confused: αυτη η κυρια που ειναι ας πουμε υπευθυνη για τις παραγγελιες σε αυτο το site ειναι ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟΟΟΟΟΟ εξυπηρετικη που με εξεπληξε!καλε ενα μηνα τωρα που λεω γι αυτο το καροτσι της εχω στειλει και 20 mail...κι απανταει σε ολα,οτι χαζα κι αν ρωταω μου απανταει πολυ ευγενικα κ με παραξενεψε!σημερα που κατεληξα πια κι εκανα την παραγγελια-απο χτες παλευα- παλι εκει αυτη ,να μου στελνει διευκρινισεις για την πληρωμη,μεχρι κ γιατι το δινουν τοσο την ρωτησα!! πολυ καλη μπραβο της!θα το φερουν στο σπιτι σε κανα 2 βδομαδες πιστευω!το συγκεκριμενο 3πλο το εψαξα εδω παντου κ το ειχαν απο 500 μεχρι και 750 ευρω!ε,μην τρελλαθουμε:wink::tongue:

Καλημέρα και καλές βολτούλες εύχομαι.....και όταν κατεβαίνω Πειραιά θα έρχομαι να σε παίρνω με το τουτού θα βάζουμε τα καροτσάκια πίσω και θα πηγαίνουμε βολτούλα στο πασαλιμάνι...να μαζεύουμε και λίγο ήλιο ε???:tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:

Καλά μου έφτιαξες την μέρα....τι ζουζούνια ήταν αυτά???:tongue::tongue::tongue: αλλά και το μπανάκι άπεκτο ε???:-P:-P:-P:-P

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...