Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 8 λεπτά , Xristina96 είπε:

Εννοείται πως είναι. Εδώ είχαμε πίεση πριν τις εξωσωματικές. Στην Αθήνα είναι ένας μόνιμος αγώνας. Ενα μόνιμο τρέξιμο. Περιμένουμε ένα σκ να κάνουμε δουλειές και ψώνια και ότι άλλο. Εγω είμαι 8 ωρο και σκ σπίτι. Ο σύζυγος όχι. Υπάρχουν μέρες που δουλεύει και 14-18 ώρες σερί. Υπάρχουν εβδομάδες με τα σκ που το πάει σερί, έχει πολλά ταξίδια. Οπότε όλο το βάρος πέφτει πάνω μου. Δεν έχει πρόγραμμα, για αυτό στην πρώτη εμβρυομεταφορά πήγα μόνη μου. 

τα ενοίκια μαύρο χάλι. Να πω ότι νοικιάζω 58τν 500€ και περιμένω αύξηση τον Οκτώβριο. Ναι μεν έχω ότι χρειάζομαι σε ένα σπίτι πέρα από πάρκινγκ. Αλλά… 58τμ με παιδί και σκύλο και περιμένω γερή αύξηση. 
      ο θεός βοηθός. Πάλι καλά έχω πάρει πολύ καλή αύξηση. Δεν με βλέπω όμως να κάθομαι για πολύ, γιατί όπως είπες όλα αυτά τα έξοδα , συν ιδιωτικές ασφάλειες συν αυτοκίνητα και κάνα ταξίδι. Ο σύζυγος έχει λιώσει. Εγώ έκατσα εκεί που είμαι μόνο και μόνο για την εξωσωματική. Μου έχουν κάνει προτάσεις μέσω γνωστής πλατφόρμας με διπλάσια λεφτά 2 φορές, και δεν έφυγα γιατί έχω την στήριξη τους. Δεν μπορούσα να έχω στο κεφάλι μου και τοξικότητα. Δεν έχω θέμα με πίεση δουλειάς. Είμαι jobholic. Οσο περισσότερη δουλειά έχω και πίεση τόσο περισσότερο γουστάρω. Αλλά…. Είμαι ευαίσθητη στις ορμόνες, το άγχος με επηρεάζει. Κάνω υπομονή εκεί. 

Καλά κάνεις κορίτσι μου. Αν με ρωτούσες μικρότερη δε διανοούμουν να κάνω πίσω στη καριέρα μου για κάτι άλλο αλλά πλέον κατάλαβα πως δεν έχει καμμία σημασία στο τέλος της ημέρας. Θα μπορούσα να έχω κάνει πράγματα που θα με έφερναν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα αλλά έχω κάνει πολλές υποχωρήσεις τα τελευταία 2 χρόνια γιατί ξέρω πως απλά θέλω να είμαι καλή στη δουλειά μου στο σημείο που θα συνεχίζει να με πληρώνει για να κάνω αυτό που θέλω για τις εξωσωματικές και ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς. 
      Πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να λείπει τόσες ώρες και να τρέχεις για όλα μόνη σου και πόσο μάλλον που έκανες την εμβρυομεταφορά μόνη σου. Εγω μια ωοληψια θα κάνω μόνη μου αυτό το μήνα αν πάνε όλα καλά και ήδη το σκέφτομαι 😂

Cafe Απρίλιος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Bίκυ, τα πέρασα κι εγώ αυτά! Ακριβώς όμως! Το ωραίο είναι όταν δοκιμάζεις καμιά και είσαι σαν ντουλάπα ή σαν σεξομανής-έγκυος-χωρίς-αισθητική!

Τελικά πήρα μια αμάνικη από τα mothercare 30? και μια μου πήρε η μανούλα μου από ένα μαγαζί στη Βέροια και περιέργως ήταν τέλεια! (Τα γούστα μας δεν ταιριάζουν και πολύ!)

Αυτό που θα σου πρότεινα για να μην πάθεις τα παραπάνω είναι να πάρεις βαμβακερή μεν, αλλά με λίγο ελαστικό για να παίρνει λίγο τη φόρμα του σώματος χωρίς να κολλάει!

Και οι πυτζάμες που πήρα από τα Λητώ (με την έκπτωση 23?!) έτσι είναι!

Τώρα για το θηλασμό... Όσες βαριέστε και δεν σας ενδιαφέρει να θηλάσετε, πηδήξτε το αυτό το κομμάτι!

Να σας πω αυτά που νομίζω ότι είναι τα πιο βασικά και χρήσιμα για να μην αγχωνόμαστε!

1. Καμιά μαμά δεν κατεβάζει αβέρτα γάλα από μόνη της! Πρέπει να υπάρχει ζήτηση! Όσο πιο πολύ θηλάζει το μωρό, τόσο πιο πολύ γάλα δημιουργείται!

2.Τις 2 πρώτες μέρες έχουμε μια πολύ μικρή ποσότητα πρωτογάλακτος που παρόλο που φαίνεται αραιό και δε γεμίζει το μάτι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το μωρό μας! Είναι εντελώς φυσιολογικό να μην έχουμε μεγάλη ποσότητα γιατί η περιεκτικότητα του στομάχου ενός νεογέννητου είναι 5ml (αν δεν κάνω λάθος) και αυξάνεται με τις μέρες που περνούν τρώγοντας.

Συνέπειες του 1 και 2 είναι: Δεν μας παραμυθιάζουν πως δεν έχουμε γάλα και το μωρό μας πεινάει! Είναι φυσιολογική η κατάσταση! Μην αγχωθείτε!

3. Τα περισσότερα μωρά τις πρώτες μέρες χάνουν βάρος. Δεν είναι κάτι που ανησυχεί ακόμη και τους παιδιάτρους αρκεί η απώλεια να μην υπερβαίνει ένα ποσοστό που εγώ δεν το γνωρίζω όμως... Ένα νεογέννητο δεν χρειάζεται να φάει συνεπώς μπουκάλια γάλακτος επειδή δεν παίρνει βάρος!

4. Το μωρό την πρώτη ώρα της εξωμήτριας ζωής του είναι σε εγρήγορση! (Εδώ που τα λέμε δεν έχει περάσει και λίγα, έτσι?!) Αν το βάλουμε στο στήθος μέσα σε 45-60 λεπτά θα ρουφήξει με δύναμη και αργότερα θα μπορέσει να θηλάσει πιο αποτελεσματικά έχοντας ήδη εξασκήσει το ένστικτο πολύ έντονα! Γι' αυτό απαιτούμε μετά τον τοκετό να το βάλουμε στο στήθος μας. Να ξέρετε ότι οι πρώτες διαδικασίες (ζύγισμα, σκούπισμα κλπ) κρατούν 2 λεπτά. Δεν δικαιολογούνται άλλες καθυστερήσεις αν όλα είναι καλά. Αυτό μας το είπαν οι μαίες από το ιπποκράτειο πυ κάνουμε τα μαθήματα και δουλεύουν καθημερινά σε τοκετούς!

5. Τα ωράρια που προτείνουν κάποιοι παιδίατροι και μαίες, "κάθε 3 ώρες" δεν είναι κι ό,τι καλύτερο αν θέλουμε αποκλειστικό θηλασμό... Το μωρό χρειάζεται συνεχή και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο μαστό της μαμάς (σύμφωνα με τον ΠΟΥ) όποτε το θελήσει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως το έχουμε στο στήθος ακόμη και 18 ώρες το 24ωρο ειδικά τις πρώτες μέρες και ώσπου να εδραιωθεί ο θηλασμός (40 μέρες περίπου)! Κάποιες από αυτές τρώει και κάποιες απλώς θέλει να νιώθει ασφάλεια... Όσο περισσότερο μένει στο στήθος τόσο αυτό παίρνει εντολή να παράγει γάλα.

6. Να σκεφτόμαστε θετικά! Θα καταφέρουμε να θηλάσουμε! Έχετε υπόψην σας τί μπορεί να πάει στραβά, αλλά μην το δένετε και κόμπο ότι θα γίνει κι έτσι! Μην πέσετε θύματα της "αυτοεκπληρούμενης προφητείας"! Αν φοβόμαστε κάτι πάρα πολύ τότε είναι πολύ πιθανό να το προκαλέσουμε στον εαυτό μας! Τα λέω να τα ακούω κι εγώ! Τα τεχνητά, βοηθητικά μέσα καμιά φορά λειτουργούν εναντίον μας! Το να πάρετε θήλαστρο, ψευδοθηλές και ένα πλήρες σετ μπιμπερό μπορεί να σας απομακρύνει από το στόχο σας! Πάντα μπορείτε να στείλετε κάποιον να σας τα πάει αν τα χρειαστείτε... το θήλαστρο λένε πως μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος αντίθετα με ό,τι πιστεύεται και οι ψευδοθηλές μπορεί να μπερδέψουν το μωρό και να μην θέλει το στήθος σας αλλά την πλαστική θηλή. Και με αυτό πάμε στο:

7. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε οι ίδιες κάποια στοιχεία για το θηλασμό για να μην αγχωθούμε με όσα μπορεί να ακούσουμε ενδεχομένως από κάποιους ανθρώπους που θεωρούνται ειδικοί, πχ "δεν έχεις γάλα", "δεν του φτάνει το γάλα σου", "πάλι στο στήθος το έχεις; Θα κακομάθει!".

Να έχετε αυτοπεποίθηση ότι ξέρετε τί κάνετε δλδ. Βοήθεια θα χρειαστείτε μάλλον, οπότε διαλέξτε από πριν τους ανθρώπους που θα είναι κοντά σας, είτε αυτοί είναι ειδικοί (μαίες, παιδίατροι) είτε είναι δικοί σας άνθρωποι! Αν έχετε παρακολουθήσει ας πούμε, συναντήσεις του "Ελληνικού συνδέσμου θηλασμού" Θα είστε προετοιμασμένες για το τί να περιμένετε και θα μπορεί να σας παρασχεθεί βοήθεια από τις εθελόντριες του συνδέσμου αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Επίσης σκεφτείτε λίγο αν θέλετε κοντά σας τη μαμά ή την πεθερά σας που δεν έχουν θηλάσει και έχουν σαν σκοπό να ταίζουν μέχρι σκασμού όποιον επισκέπτεται το σπίτι τους... Θέλετε να ακούτε συνεχώς :" καλέ, δώσε στο μωρό να φάει, δε βλέπεις δεν έχεις γάλα! Δώσε του ξένο! ΠΕΙΝΑΕΙ!!!" -Μεταξύ μας, η μαμά μου που ήρθε επίσκεψη προχθές, όταν κατάλαβε πως δεν ταίζαμε τα ψάρια μας στο ενυδρείο γιατί τους κάνουμε μια θεραπεία, κινδύνευσε να μην κοιμηθεί το βράδυ από τη στενοχώρια της που ήταν νηστικά... Για το καλό όλων μας λοιπόν τα ταϊσαμε κι εμείς!- Δεν το κάνουν από κακό απλώς είναι στο χαρακτήρα τους! Επίσης ενημερώστε τον άντρα σας για την δυσκολία του θηλασμού, ώστε να ξέρει τί μπορεί να συμβεί και να σας στηρίξει!

Θεωρώ απαραίτητο να διαβάσουμε από αξιόπιστες πηγές τί συμβαίνει με το θηλασμό, να έχουμε βοήθεια από γνώστες και ειδικούς για το θηλασμό (ναι, ακόμη κι ένας παιδίατρος η μια μαία μπορεί να σας δώσουν λάθος συμβουλές) και να καταφύγουμε σε αυτούς αν δυσκολευτούμε!

Ο ελληνικός σύνδεσμος θηλασμού νομίζω πως είναι αξιόπιστη πηγή, η Αγλαϊα από το parents είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και μπορεί να σας δώσει διαδυκτιακές συμβουλές (για τα παραπάνω θα βρείτε πληροφορίες στην ενότητα "θηλασμός" του parents), καθώς και το βιβλίο "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" της Άννας Πατσούρου, πιστοποιημένης συμβούλου θηλασμού και παιδιάτρου είναι πολύ διαφωτιστικό! Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση και κάποια από τα παραπάνω δεν ισχύουν... Όλα αυτά που αναφέρω είναι σε γενικές γραμμές, γι' αυτό πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ενημέρωμένες ώστε να ξέρουμε πότε θα ζητήσουμε βοήθεια για να μην κάνουμε στο μωράκι παρόλη την καλή πρόθεσή μας, κακό...

Όλα τα παραπάνω είναι κάποια πληροφορίες που διάβασα από εδώ κι εκεί και θεωρώ αξιόπιστες... Δεν θέλω να το παίξω ειδική, απλώς να επισημάνω κάποια πράγματα τα οποία μπορείτε να διασταυρώσετε μόνες σας και να τα ακούσετε και από υπεύθυνα, ειδικά για το θέμα άτομα και να σας "κάνω" να το ψάξετε γιατί βλέπω πως κι εσάς σας ενδιαφέρει πολύ ο θηλασμός και θέλω πάρα πολύ να θηλάσουν όλες οι γυναίκες που το θέλουν! Ελπίζω και πιστεύω πως όλα τα μωρά του Απρίλη θα πιούν μητρικό γάλα! (Αχ, ελπίζω μετά από όλα αυτά που έγραψα, να μην είμαι τελικά η μόνη που δεν θα καταφέρει να θηλάσει! Πολύ ρόμπα...!!! :tongue::D)

Α ρε Άννη, είδες τό κάνεις με τα σχόλιά σου! Τί το ήθελες το "Η Ιωάννα το έχει με το θηλασμό περισσότερο" :tongue: :tongue: :tongue::D

αφού το χεις βρε πουλάκι μου γιατί να μην το πει η κοπέλα...Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες μανουλίτσα....:wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

4142

• angie!

3932

• Annie

3518

• dim_angel

2429

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

angel_ 4.142 δημοσιεύσεις

• angie!

angie! 3.932 δημοσιεύσεις

• Annie

Annie 3.518 δημοσιεύσεις

• dim_angel

dim_angel 2.429 δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλησπέρα στρουμφίτα ο μπεμπάκος είναι 1390 γρ και σήμερα είμαστε 29 εβδ. και 3 ημερών...!!! :P:p:p:p

Να θυμάμαι πως έχουνε οι μπέμπηδες μας έχουν 5 μέρες διαφορά, να μην ρωτάω 3 και λίγο! Πότε "ζυγιστήκατε";!

Ολόκληρο μωρό... Πέρασε ο καιρός... :D

jp0Lp3.png 1533345xcnw09g7xt.gifA0Yxp3.png

Γειά σας μανουλιτσες!

Το κανα το ένα σφραγισματάκι, και ναι χωρίς να δαγκώσω το γιατρό:tongue::tongue::tongue: ήμουν πολύ καλό κορίτσι, σε λίγες μέρες θα πάω και για το δεύτερο. ουφ να τελειωνει και αυτό!!!

Χριστινάκι μπράβο για τον μπεμπούλη σου.

Την Πέμπτη λέω να πάω και εγώ να δω για μπιτζαμούλες, να τελειώνουμε σιγα - σιγά!!!

Θα σας αφήσω γιατί ήρθε η πίτσα που παραγγείλαμε!

Καλό βράδυ

5Kiep3.png

hAk2p3.png

Γειά σας μανουλιτσες!

Το κανα το ένα σφραγισματάκι, και ναι χωρίς να δαγκώσω το γιατρό:tongue::tongue::tongue: ήμουν πολύ καλό κορίτσι, σε λίγες μέρες θα πάω και για το δεύτερο. ουφ να τελειωνει και αυτό!!!

Την Πέμπτη λέω να πάω και εγώ να δω για μπιτζαμούλες, να τελειώνουμε σιγα - σιγά!!!

Καλό βράδυ

τελεια για το σφραγισμα που τα καταφερες!!!

αλλα μετα απο σφραγισμα πιτσα, πρωτη φορα βλεπω!!!χαχαχα

αυτο σημαινει οτι εισαι ΟΚ!!Μπραβο κοπελαρα μου!!!!

pSC1p2.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Διαφημίσεις

ΙΩΑΝΝΟΥΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!!!!!!!αν ειχα επιλογη καποιας να ναι μαζι μου να με υποστηριξει στο μαιευτηριο ,στανταρ θα ηθελα εσενα!!πες μου που να μπω να ενημερωθω κι εγω εδω στο parents!ευχαριστουμε :-)

8yrVp3.png

https://www.facebook.com/MommysCake

special sweets for special events!

WAy0p2.png

Καλησπέρα κοριτσάκια!

Όλα καλά?

Καροτσάκι πήρατε? Βοηθήστε με κι εμένα!

ει,καλη μας island που εισαι πια>?>? καροτσακι πηραν οι πιο πολλες,η ΑΝΝΥ το χει και φωτο στο facebook,εγω σημερα επιτελους το παρηγγειλα απο το νετ απο το BIMBOMARKET,ΤΗΣ CHICCO ΤΟ FUN ASIA TO 3ΠΛΟ:P;):D

8yrVp3.png

WAy0p2.png

ΤΑΝΙΑ μπραβο που δε μασησες με τον οδοντιατρο!!!βλέπεις για να χεις υποστηριξη απο τις μανουλες πως πηγες τελικα και δεν τον δαγκωσες?

αντε καλη ορεξη!!

8yrVp3.png

WAy0p2.png

Γεια κοριτσάκια κι από μένα. Ιωάννα, ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές περί θηλασμού. Ενας λόγος που ήθελα δημόσιο μαιευτήριο ήταν να έχω δίπλα μου το ζουζουνάκι συνέχεια, ώστε να με μάθει και να το μάθω προτού πάμε σπίτι και "πνιγώ". Τουλάχιστον στο μαιευτήριο θα έχουμε ανθρώπους που θα μας βοηθάνε και θα μας συμβουλεύουν.

Ανυπομονώ (αλλά δε βιάζομαι. Να έρθει στην ώρα του).

Αύριο λέω να πάω στο ΙΚΑ να κανονίσω τα της άδειας. Θα σας ενημερώσω. Θα πάρω μαζί μου τις εξετάσεις και το χαρτί που μου έγραψε ο γιατρός μου (έχει και στρογγυλή από το Αλεξάνδρα) με την ΠΗΤ.

X4pTp3.png

Διαφημίσεις

ει,καλη μας island που εισαι πια>?>? καροτσακι πηραν οι πιο πολλες,η ΑΝΝΥ το χει και φωτο στο facebook,εγω σημερα επιτελους το παρηγγειλα απο το νετ απο το BIMBOMARKET,ΤΗΣ CHICCO ΤΟ FUN ASIA TO 3ΠΛΟ:P;):D

Σου έγραψα και μήνυμα!!!!! Είδα ότι πήρες από το internet! Σε πόσες μέρες θα το παραλάβεις? Νομίζω ότι κι εγώ εκεί θα καταλήξω :D

ΙΩΑΝΝΟΥΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!!!!!!!αν ειχα επιλογη καποιας να ναι μαζι μου να με υποστηριξει στο μαιευτηριο ,στανταρ θα ηθελα εσενα!!πες μου που να μπω να ενημερωθω κι εγω εδω στο parents!ευχαριστουμε :-)

Κοκκινίζω Άντζυ! Αλλά μη νομίζεις, άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη! Από το φόβο μην πάει κάτι στραβά ασχολούμαι κι εγώ και το έχω το άγχος μου...

Εδώ δες: http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=89 και εδώ που το ανακάλυψε η Άννη κι έτσι πήγαμε οι Θεσσαλονικιές στη συνάντηση και μάθαμε πολλά! Λέει για τον σύνδεσμο θηλασμου και τις συναντήσεις του:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22308&page=3

Έχει πολύ υλικό και θα δεις και τί λένε κι οι άλλες μαμάδες!

Γειά σας μανουλιτσες!

Καλό βράδυ

Τάνια... ηρωίδα! Μπράβο!

Κι εμένα η πίτσα μου έκανε μεγάλη εντύπωση! Ένα ακόμη μπράβο! Και καλή όρεξη! ;)

Σου έγραψα και μήνυμα!!!!! Είδα ότι πήρες από το internet! Σε πόσες μέρες θα το παραλάβεις? Νομίζω ότι κι εγώ εκεί θα καταλήξω :D

ΝΑΙ,το ειδα και απαντησα!νομιζω δηλαδη!!:P:D:lol::confused: αυτη η κυρια που ειναι ας πουμε υπευθυνη για τις παραγγελιες σε αυτο το site ειναι ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟΟΟΟΟΟ εξυπηρετικη που με εξεπληξε!καλε ενα μηνα τωρα που λεω γι αυτο το καροτσι της εχω στειλει και 20 mail...κι απανταει σε ολα,οτι χαζα κι αν ρωταω μου απανταει πολυ ευγενικα κ με παραξενεψε!σημερα που κατεληξα πια κι εκανα την παραγγελια-απο χτες παλευα- παλι εκει αυτη ,να μου στελνει διευκρινισεις για την πληρωμη,μεχρι κ γιατι το δινουν τοσο την ρωτησα!! πολυ καλη μπραβο της!θα το φερουν στο σπιτι σε κανα 2 βδομαδες πιστευω!το συγκεκριμενο 3πλο το εψαξα εδω παντου κ το ειχαν απο 500 μεχρι και 750 ευρω!ε,μην τρελλαθουμε:wink::tongue:

8yrVp3.png

WAy0p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...