Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Just now, Neverstop είπε:

Εμάς από 450 μας το πήγε 650🥺😂🥺😂🥺 κι έχουμε και ένοικοι μαγαζιού και όλα τα υπόλοιπα ρομαντικά έξοδα του μήνα.... Η ζωή έχει γίνει 50% πιο ακριβή κι οι μισθοί έχουν μείνει πίσω... Στην εξωσωματική και γενικά σε όλο τον αγώνα μας έφυγαν πάνω από 12000.. συν γέννα εννοείται μετά κτλ

Καθότι εργααιομανης από μικρή, από τη μια έλεγα πάρτα χαζή που δεν ήθελες μικρότερη παιδί κι από την άλλη αν δεν είχα δουλέψει τόσο δεν θα μπορούσα να κάνω όλα αυτά.

Εμείς δίνουμε 800 και το καλοκαίρι ανανεώνουμε συμβόλαιο οπότε περιμένω τι θα ακούσουμε. Σύνολο ως τώρα όλα έχουν φύγει σίγουρα 15k.  Και ναι αυτό τον εσωτερικό μονόλογο που από τη μια μουντζώνομαι κ μετά το παίρνω πίσω το κάνω κ εγώ. 😂 Βέβαια δε φανταζόμουν ποτέ πως θα είναι ΤΟΣΟ δύσκολο για εμάς να αποκτήσουμε ένα παιδί. Είμαστε κ μαζί 13 χρόνια, θα μπορούσε να έχει γίνει κ νωρίτερα αλλά δε θα μπορούσαμε να το υποστηρίξουμε.

Cafe Απρίλιος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

οχι δεν πηρα ακομη Βικυ μου..αλλα θα παω κ εγω συντομα να παρω...

οσο για τον θηλασμο πρεπει να σου δεικουν να βαλεις το μωρο να ''πιαστει'' καλα!πρεπει να πιασει ολη την θηλη για να μην σε τραυματιζει!λενε οτι το μωρο το καταλαβαινεις οταν καταπινει..πρεπει να εχουμε υπομονη σε αυτο το θεμα...

pSC1p2.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

4142

• angie!

3932

• Annie

3518

• dim_angel

2429

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

angel_ 4.142 δημοσιεύσεις

• angie!

angie! 3.932 δημοσιεύσεις

• Annie

Annie 3.518 δημοσιεύσεις

• dim_angel

dim_angel 2.429 δημοσιεύσεις

Posted Images

Η μικρή μας αγελάδα βόσκει κάτω στην λιακάδα

μικρά χόρτα και μεγάλα

για να κατεβάσει γάλα.....

Και αμα το δει και αυτό ο άλλος σιγά μην με ξανακουμπήσει μετά... (δεν με νοιάζει αυτό, αλλά λέμε τώρα.....). Λέτε?

Τελικά, εχτές που φτιάξαμε το δωμάτιο κάτι δεν μου πάει καλά στο μάτι και αρνούμαι να δώ το "στρίμωγμα" ως μόνιμη λύση....

Γιατρέ μου είμαι καλά?

GaiGp3.png

Εύχομαι να τα καταφέρουμε... Εγώ αγχώνομαι γιατί ουτε η μητέρα μου είχε γάλα σε εμένα και την αδερφή μου... :(:(:(

οτι βιβλίο έχω διαβάσει βάλια λεει οτι όλες οι γυναικες μπορουν να θηλάσουν έστω και λίγο Και αυτο το λιγο που ενδεχομένως θα πάρουν θα τα βοηθήσει έτσι διαβάζω οποτε αρκρι να προσπαθήσουμε . και αν ι γιατροι μας έχουν μαια στα ιατρεία τους μπορουμε μετα τη γεννα να τις φωννάξομε λιγο σπιτι μας να μας βοηθήσουν. Υποτιθεται βεβαι α θα αμας δειξουν και στο μαιευτηριο θα το κάνουν ασ μην ειμαστε απισιοδοξες αλλά αποφασιστικές βαλιά μου .και εγω ιδιες ανυσηχιες εχω

Άστα, γιατί και εγώ το ίδιο σκέφτομαι, δλδ τις πρώτες μέρες αν δεν έχω πολύ τί θα του δίνω, τί θα τρώει το καημένο, πώς θα ξέρω ότι έχει χορτάσει κλπ...

απο οσο εχω διαβάσει μονο τις 2 πρωτες δεν έχουμε ιδιαιτερα πολύ. ισως τοτε να χρειστει συμλήρωμα απο το μαιευτηριο μετα την 3 όμως κατεβαινει αρκετα έτσι λένε οιμανουλες που ξερουν και οι μαιες. Έχουν μαιες οι γιτροι σας???μπορουμε να τις ρωτήσουμς για αυτα!!!

Διαφημίσεις

ο ΜΗΤΕΡΑ, με την αλλαγή αυτή, θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να ενισχύσει το μητρικό θηλασμό και να επεκτείνει το «rooming in» (παραμονή του νεογνού δίπλα στη μητέρα καθʼ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας) και στα τρίκλινα δωμάτια,ακολουθώντας πιστά τις σχετικές οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ) και της UNICEF, αναφορικά με τα «Φιλικά προς τα Βρέφη» νοσοκομεία.

8yrVp3.png

https://www.facebook.com/MommysCake

special sweets for special events!

WAy0p2.png

Καλησπερα κι απο την αγουροξυπνημενη...

Κοιμηθηκα κανενα διωρο.....αφου ο Στελιος κοιμηθηκε πανω απο 3 ωρες!!!!!!! Θα εχουμε party το βραδυ οπως καταλαβατε...

Βασ32 κι εμενα στις 29+3βδομ εβγαιναν οι μετρησεις σαν 28+4 και ηταν 1278γρ και με κατι 1500 και 1800 που διαβαζα εδω τρελλαθηκα! Ομως εμενα αντιθετα μου ειπε οτι ηταν μια χαρα το βαρος της... Μετα τσεκαρα του Στελιου που ειχα κανει στην ιδια ηλικια κυσης κι εκεινος ηταν 1390...τι να πω Κι εγω περιμενω με αγωνια να δω την αναπτυξη της σε καμια δεκαρια μερες παλι.

Σχετικα με το θηλασμο η Βικυ εχει απολυτο δικιο. Στα δημοσια οχι απλα ειναι υπερ του θηλασμου αλλα επιμενουν κι ολας...καποιες φορες λανθασμενα κι ολας---αλλα τελος παντων

Κατι ακομα για τις μανουλες που γεννανε στο Ελενα.......Εχει καμια σας σκοπο να εχει τον αντρα της μαζι, για να σας δωσω πληροφοριες?

QuW0p3.png

Και κλασσικά, τα μισά τα ξέχασα! Δε μας είπε Χριστίνα πόσο είναι ο μπέμπης τώρα!

Κι η μηλόπιτα σούπερ ακούγεται! Μου βάζεις ιδέες!

Όλγα, καλωσήρθες στην παρέα, με το καλό και ο δικός σου μπέμπης!

Irev, θα μου άρεσε πολύ το πράσινο με το λιλά, ή το πράσινο με το κόκκινο! Δεν είναι τόσο στενά συνδεμένα με αγόρι ή κορίτσι! ΚΑλό κουράγιο με την μετακόμηση! Αν το σκεφτείς πάντως, καλύτερα τώρα η ταλαιπωρία και να έρθει η κορούλα στο νέο σπίτι παρά να έχεις τα δυο μικρούλια και να τρέχεις μέσα στο άγχος!

Καλησπέρα στρουμφίτα ο μπεμπάκος είναι 1390 γρ και σήμερα είμαστε 29 εβδ. και 3 ημερών...!!! :P:p:p:p

ο ΜΗΤΕΡΑ, με την αλλαγή αυτή, θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να ενισχύσει το μητρικό θηλασμό και να επεκτείνει το «rooming in» (παραμονή του νεογνού δίπλα στη μητέρα καθʼ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας) και στα τρίκλινα δωμάτια,ακολουθώντας πιστά τις σχετικές οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ) και της UNICEF, αναφορικά με τα «Φιλικά προς τα Βρέφη» νοσοκομεία.

Γεια σου Αντζυ !!αυτο ου μας εγραψες ειναι ανακοινωση του μητέρα?????

Διαφημίσεις

μπραβο Χριστινακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ζουζού τι κάνεις εγω νυστάζω....την Πέμπτη θα πάω στο ΙΚα να καταθέσω κάποια χαρτιά εξετάσεων και επι της ευκαιρίας θα δω και για τα μαθήματα οπότε θα σου έχω νέα τότε εντάξει γλυκιά μανουλίτσα...:tongue::tongue::tongue::tongue:

Καλά, όλα είναι θέμα τύχης, και εγώ είχα γιατρό στο Ιασώ, αλλά όταν έμεινα έγκυος του το είπα...bye bye.... γιατί λόγω του ότι ήταν οικογενειακός φίλος, αυτός δεν ήθελε χρήματα μόνο το μαιευτήριο θα ήθελε και ντρεπόμουν πολύ, και από ότι είχα καταλάβει με τις γέννες είναι λιγάκι άρπα-κόλας (βουρ καισαρική δλδ)...

Μωρέ ας βρώ μία που να είναι:

Νεανικούλα

Να έχει κουμπιά

Βαμβακερή

Να έχει το νούμερό μου

Να είναι λίγο κάτω απ'το γόνατο αλλά όχι ως τον αστράγαλο

& τέλος να συνδυάζει και ρομπάκι στο περίπουκαι άμα έχει μανίκια στο φινάλε τα κόβω....

Bίκυ, τα πέρασα κι εγώ αυτά! Ακριβώς όμως! Το ωραίο είναι όταν δοκιμάζεις καμιά και είσαι σαν ντουλάπα ή σαν σεξομανής-έγκυος-χωρίς-αισθητική!

Τελικά πήρα μια αμάνικη από τα mothercare 30? και μια μου πήρε η μανούλα μου από ένα μαγαζί στη Βέροια και περιέργως ήταν τέλεια! (Τα γούστα μας δεν ταιριάζουν και πολύ!)

Αυτό που θα σου πρότεινα για να μην πάθεις τα παραπάνω είναι να πάρεις βαμβακερή μεν, αλλά με λίγο ελαστικό για να παίρνει λίγο τη φόρμα του σώματος χωρίς να κολλάει!

Και οι πυτζάμες που πήρα από τα Λητώ (με την έκπτωση 23?!) έτσι είναι!

Τώρα για το θηλασμό... Όσες βαριέστε και δεν σας ενδιαφέρει να θηλάσετε, πηδήξτε το αυτό το κομμάτι!

Να σας πω αυτά που νομίζω ότι είναι τα πιο βασικά και χρήσιμα για να μην αγχωνόμαστε!

1. Καμιά μαμά δεν κατεβάζει αβέρτα γάλα από μόνη της! Πρέπει να υπάρχει ζήτηση! Όσο πιο πολύ θηλάζει το μωρό, τόσο πιο πολύ γάλα δημιουργείται!

2.Τις 2 πρώτες μέρες έχουμε μια πολύ μικρή ποσότητα πρωτογάλακτος που παρόλο που φαίνεται αραιό και δε γεμίζει το μάτι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το μωρό μας! Είναι εντελώς φυσιολογικό να μην έχουμε μεγάλη ποσότητα γιατί η περιεκτικότητα του στομάχου ενός νεογέννητου είναι 5ml (αν δεν κάνω λάθος) και αυξάνεται με τις μέρες που περνούν τρώγοντας.

Συνέπειες του 1 και 2 είναι: Δεν μας παραμυθιάζουν πως δεν έχουμε γάλα και το μωρό μας πεινάει! Είναι φυσιολογική η κατάσταση! Μην αγχωθείτε!

3. Τα περισσότερα μωρά τις πρώτες μέρες χάνουν βάρος. Δεν είναι κάτι που ανησυχεί ακόμη και τους παιδιάτρους αρκεί η απώλεια να μην υπερβαίνει ένα ποσοστό που εγώ δεν το γνωρίζω όμως... Ένα νεογέννητο δεν χρειάζεται να φάει συνεπώς μπουκάλια γάλακτος επειδή δεν παίρνει βάρος!

4. Το μωρό την πρώτη ώρα της εξωμήτριας ζωής του είναι σε εγρήγορση! (Εδώ που τα λέμε δεν έχει περάσει και λίγα, έτσι?!) Αν το βάλουμε στο στήθος μέσα σε 45-60 λεπτά θα ρουφήξει με δύναμη και αργότερα θα μπορέσει να θηλάσει πιο αποτελεσματικά έχοντας ήδη εξασκήσει το ένστικτο πολύ έντονα! Γι' αυτό απαιτούμε μετά τον τοκετό να το βάλουμε στο στήθος μας. Να ξέρετε ότι οι πρώτες διαδικασίες (ζύγισμα, σκούπισμα κλπ) κρατούν 2 λεπτά. Δεν δικαιολογούνται άλλες καθυστερήσεις αν όλα είναι καλά. Αυτό μας το είπαν οι μαίες από το ιπποκράτειο πυ κάνουμε τα μαθήματα και δουλεύουν καθημερινά σε τοκετούς!

5. Τα ωράρια που προτείνουν κάποιοι παιδίατροι και μαίες, "κάθε 3 ώρες" δεν είναι κι ό,τι καλύτερο αν θέλουμε αποκλειστικό θηλασμό... Το μωρό χρειάζεται συνεχή και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο μαστό της μαμάς (σύμφωνα με τον ΠΟΥ) όποτε το θελήσει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως το έχουμε στο στήθος ακόμη και 18 ώρες το 24ωρο ειδικά τις πρώτες μέρες και ώσπου να εδραιωθεί ο θηλασμός (40 μέρες περίπου)! Κάποιες από αυτές τρώει και κάποιες απλώς θέλει να νιώθει ασφάλεια... Όσο περισσότερο μένει στο στήθος τόσο αυτό παίρνει εντολή να παράγει γάλα.

6. Να σκεφτόμαστε θετικά! Θα καταφέρουμε να θηλάσουμε! Έχετε υπόψην σας τί μπορεί να πάει στραβά, αλλά μην το δένετε και κόμπο ότι θα γίνει κι έτσι! Μην πέσετε θύματα της "αυτοεκπληρούμενης προφητείας"! Αν φοβόμαστε κάτι πάρα πολύ τότε είναι πολύ πιθανό να το προκαλέσουμε στον εαυτό μας! Τα λέω να τα ακούω κι εγώ! Τα τεχνητά, βοηθητικά μέσα καμιά φορά λειτουργούν εναντίον μας! Το να πάρετε θήλαστρο, ψευδοθηλές και ένα πλήρες σετ μπιμπερό μπορεί να σας απομακρύνει από το στόχο σας! Πάντα μπορείτε να στείλετε κάποιον να σας τα πάει αν τα χρειαστείτε... το θήλαστρο λένε πως μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος αντίθετα με ό,τι πιστεύεται και οι ψευδοθηλές μπορεί να μπερδέψουν το μωρό και να μην θέλει το στήθος σας αλλά την πλαστική θηλή. Και με αυτό πάμε στο:

7. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε οι ίδιες κάποια στοιχεία για το θηλασμό για να μην αγχωθούμε με όσα μπορεί να ακούσουμε ενδεχομένως από κάποιους ανθρώπους που θεωρούνται ειδικοί, πχ "δεν έχεις γάλα", "δεν του φτάνει το γάλα σου", "πάλι στο στήθος το έχεις; Θα κακομάθει!".

Να έχετε αυτοπεποίθηση ότι ξέρετε τί κάνετε δλδ. Βοήθεια θα χρειαστείτε μάλλον, οπότε διαλέξτε από πριν τους ανθρώπους που θα είναι κοντά σας, είτε αυτοί είναι ειδικοί (μαίες, παιδίατροι) είτε είναι δικοί σας άνθρωποι! Αν έχετε παρακολουθήσει ας πούμε, συναντήσεις του "Ελληνικού συνδέσμου θηλασμού" Θα είστε προετοιμασμένες για το τί να περιμένετε και θα μπορεί να σας παρασχεθεί βοήθεια από τις εθελόντριες του συνδέσμου αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Επίσης σκεφτείτε λίγο αν θέλετε κοντά σας τη μαμά ή την πεθερά σας που δεν έχουν θηλάσει και έχουν σαν σκοπό να ταίζουν μέχρι σκασμού όποιον επισκέπτεται το σπίτι τους... Θέλετε να ακούτε συνεχώς :" καλέ, δώσε στο μωρό να φάει, δε βλέπεις δεν έχεις γάλα! Δώσε του ξένο! ΠΕΙΝΑΕΙ!!!" -Μεταξύ μας, η μαμά μου που ήρθε επίσκεψη προχθές, όταν κατάλαβε πως δεν ταίζαμε τα ψάρια μας στο ενυδρείο γιατί τους κάνουμε μια θεραπεία, κινδύνευσε να μην κοιμηθεί το βράδυ από τη στενοχώρια της που ήταν νηστικά... Για το καλό όλων μας λοιπόν τα ταϊσαμε κι εμείς!- Δεν το κάνουν από κακό απλώς είναι στο χαρακτήρα τους! Επίσης ενημερώστε τον άντρα σας για την δυσκολία του θηλασμού, ώστε να ξέρει τί μπορεί να συμβεί και να σας στηρίξει!

Θεωρώ απαραίτητο να διαβάσουμε από αξιόπιστες πηγές τί συμβαίνει με το θηλασμό, να έχουμε βοήθεια από γνώστες και ειδικούς για το θηλασμό (ναι, ακόμη κι ένας παιδίατρος η μια μαία μπορεί να σας δώσουν λάθος συμβουλές) και να καταφύγουμε σε αυτούς αν δυσκολευτούμε!

Ο ελληνικός σύνδεσμος θηλασμού νομίζω πως είναι αξιόπιστη πηγή, η Αγλαϊα από το parents είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και μπορεί να σας δώσει διαδυκτιακές συμβουλές (για τα παραπάνω θα βρείτε πληροφορίες στην ενότητα "θηλασμός" του parents), καθώς και το βιβλίο "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" της Άννας Πατσούρου, πιστοποιημένης συμβούλου θηλασμού και παιδιάτρου είναι πολύ διαφωτιστικό! Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση και κάποια από τα παραπάνω δεν ισχύουν... Όλα αυτά που αναφέρω είναι σε γενικές γραμμές, γι' αυτό πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ενημέρωμένες ώστε να ξέρουμε πότε θα ζητήσουμε βοήθεια για να μην κάνουμε στο μωράκι παρόλη την καλή πρόθεσή μας, κακό...

Όλα τα παραπάνω είναι κάποια πληροφορίες που διάβασα από εδώ κι εκεί και θεωρώ αξιόπιστες... Δεν θέλω να το παίξω ειδική, απλώς να επισημάνω κάποια πράγματα τα οποία μπορείτε να διασταυρώσετε μόνες σας και να τα ακούσετε και από υπεύθυνα, ειδικά για το θέμα άτομα και να σας "κάνω" να το ψάξετε γιατί βλέπω πως κι εσάς σας ενδιαφέρει πολύ ο θηλασμός και θέλω πάρα πολύ να θηλάσουν όλες οι γυναίκες που το θέλουν! Ελπίζω και πιστεύω πως όλα τα μωρά του Απρίλη θα πιούν μητρικό γάλα! (Αχ, ελπίζω μετά από όλα αυτά που έγραψα, να μην είμαι τελικά η μόνη που δεν θα καταφέρει να θηλάσει! Πολύ ρόμπα...!!! :tongue::D)

Α ρε Άννη, είδες τό κάνεις με τα σχόλιά σου! Τί το ήθελες το "Η Ιωάννα το έχει με το θηλασμό περισσότερο" :tongue: :tongue: :tongue::D

jp0Lp3.png 1533345xcnw09g7xt.gifA0Yxp3.png

γεια σου Χριστινα μαζι με το παιδαρό σου!!!

γεια σου και σενα...τι κάνουμε κοριτσάκι??? όλα καλά? βλέπω έχουμε πιάσει θέμα θηλασμου ε??? ε εγω δεν αγχώνομαι θα προσπαθήσω όσο μπορώ θα μιλήσω και με τον γιατρό μου και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα στο Ιασω για το θέμα αυτό....θα δείξει!!!:P:p:p

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...