Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Απρίλιος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΕΓΩ .

ΓΙΑ ΟΣΕς ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑς ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ???ΕΓΩ ΧΤΕς ΤΟ ΕΜΑΘΑ!!!

Σωστα...και μετα απο 15-20 μερες... Δεν θυμαμαι ακριβως, αλλα θα το γραφει στο χαρτι με τον αριθμο πρωτοκολλου που μας δινουν απο εκει

πρεπει να παμε στο ληξιαρχειο της περιοχης (που ανηκει το μαιευτηριο) για να παρουμε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

Μας το δινουν σε 3-4 αντιγραφα και χρειαζεται παντου!!!!!!!! Για να το ασφαλισουεμ παραδειγμα στο ΙΚΑ, για να το συμπεριλαβουμε στη μεριδα μας στο δημο που ανηκουμε, για να παιρνουμε μετα οικογενειακο βοηθημα απο ΟΑΕΔ.........κλπ

Αυτο που δεν ηξερα τοτε κι ετρεχα σαν ηλιθια ειναι πως στο ληξιαρχειο μπορει να παει ακομα και η γιαγια ή η θεία για παραδειγμα...ενω εγω ετρεχα μονη μου στο κεντρο

QuW0p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 36,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

4142

• angie!

3932

• Annie

3518

• dim_angel

2429

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• angel_

angel_ 4.142 δημοσιεύσεις

• angie!

angie! 3.932 δημοσιεύσεις

• Annie

Annie 3.518 δημοσιεύσεις

• dim_angel

dim_angel 2.429 δημοσιεύσεις

Posted Images

dim_angel, αν δεν είχα βρει μια κούνια σε προσφορά από τα mothercare κι εμείς από εκεί θα την παίρναμε! Και το δικό μας σπίτι είναι σχεδόν όλο ΙΚΕΑ!

Τώρα ψάχνουμε συρταριέρα και μας άρεσε μια ΙΚΕΑ αλλά έχει κάτι διαγώνιες απότομες γωνίες και πολύ το σκέφτομαι μην κουτουλήσει και τρέχουμε όταν μεγαλώσει λίγο... Και τα προστατευτικά για γωνίες δεν ξέρω αν θα βολέψουν αφού οι γωνίες δεν είναι κάθετες αλλά διαγώνιες... Καμιά ιδέα; :confused:

Άννη, πολύ καλή τιμή για πολυκαρότσι! Σε κίτρινο θα το πάρεις αν το αποφασίσετε; Είναι αυτό που έβλεπε κι η Angie; Πάντως το καλύτερο είναι αυτό που λες, να πας και να δεις κανένα άλλο καρότσι σε μαγαζί για να συγκρίνεις...

Καλά, Irev, τί θα γίνει με σένα;! Όλα σε σένα θα συμβούν πια! Προσεχώς καλύτερα!

Βασιλική, δεν το έχω ξανακούσει αυτό! Μου φαίνεται δύσκολο να ισχύει αφού πρόκειται για δωρεά... Θα το ψάξω...

jp0Lp3.png 1533345xcnw09g7xt.gifA0Yxp3.png

Σωστα...και μετα απο 15-20 μερες... Δεν θυμαμαι ακριβως, αλλα θα το γραφει στο χαρτι με τον αριθμο πρωτοκολλου που μας δινουν απο εκει

πρεπει να παμε στο ληξιαρχειο της περιοχης (που ανηκει το μαιευτηριο) για να παρουμε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

Μας το δινουν σε 3-4 αντιγραφα και χρειαζεται παντου!!!!!!!! Για να το ασφαλισουεμ παραδειγμα στο ΙΚΑ, για να το συμπεριλαβουμε στη μεριδα μας στο δημο που ανηκουμε, για να παιρνουμε μετα οικογενειακο βοηθημα απο ΟΑΕΔ.........κλπ

Αυτο που δεν ηξερα τοτε κι ετρεχα σαν ηλιθια ειναι πως στο ληξιαρχειο μπορει να παει ακομα και η γιαγια ή η θεία για παραδειγμα...ενω εγω ετρεχα μονη μου στο κεντρο

εχει ληξιαρχειο μεσα στο μαιευτηριο?????????:confused::confused:

κ πρεπει να παμε να βγαλουμε ληξιαρχικη πραξη γαμου?

pSC1p2.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

γεια σου dim angeλ

ποια ειανι τα χαρακτηριστικά της κουνιας που πηρες και ποσο έκανε???(χαρακτηριστικά εννοώ στρώμα συρταρια καγκελα μεχρι ποια ηλικία μπίανει το παιδί ) ειμαστε στο ψάξιμο και εμεις βλέπεις φιλιά

Η κούνια που πήρα με 89? είναι αυτή: http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/00116005. Δεν υπάρχει στον ελληνικό κατάλογο

Πολύ απλή με σκοπό να βάλω ένα καλό στρώμα. Μπορεί και του ΙΚΕΑ, θα δω.

X4pTp3.png

εχει ληξιαρχειο μεσα στο μαιευτηριο?????????:confused::confused:

κ πρεπει να παμε να βγαλουμε ληξιαρχικη πραξη γαμου?

Το Μητέρα έχει παράρτημα του ληξιαρχείου (Αμαρουσίου νομίζω) 100%.

Εχω μία πολύ άσχημη εμπειρία από αυτό...γι'αυτό και δεν διάλεξα να γεννήσω σε ιδιωτικό ή στο Μητέρα. Τελοσπάντων....

Ληξιαρχική πράξη γάμου πρέπει εντός 40 ημερών από το γάμο όλοι να βγάλουν υποχρεωτικά. Σίγουρα όμως η δήλωση του μωρού γίνεται μέσα στο Μητέρα. Για τα άλλα μαιευτήρια δεν ξέρω.

X4pTp3.png

Διαφημίσεις

Το Μητέρα έχει παράρτημα του ληξιαρχείου (Αμαρουσίου νομίζω) 100%.

Εχω μία πολύ άσχημη εμπειρία από αυτό...γι'αυτό και δεν διάλεξα να γεννήσω σε ιδιωτικό ή στο Μητέρα. Τελοσπάντων....

Ληξιαρχική πράξη γάμου πρέπει εντός 40 ημερών από το γάμο όλοι να βγάλουν υποχρεωτικά. Σίγουρα όμως η δήλωση του μωρού γίνεται μέσα στο Μητέρα. Για τα άλλα μαιευτήρια δεν ξέρω.

Ολα εχουν

Ισχυει ειτε ειναι δημοσιο ειτε ιδιωτικο

Και σωστα, το Μητερα ανηκει στο Δημο Αμαρουσιου, Το Ελενα στο Δημο Αθηναιων κοκ... Εξαρταται με λιγα λογια απο τη γεωγραφικη θεση του μαιευτηριου

QuW0p3.png

Η κούνια που πήρα με 89? είναι αυτή: http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/00116005. Δεν υπάρχει στον ελληνικό κατάλογο

Πολύ απλή με σκοπό να βάλω ένα καλό στρώμα. Μπορεί και του ΙΚΕΑ, θα δω.

Μεγειά! Να την χαρείτε! Πολύ όμορφη είναι! Τα λευκά έπιπλα είναι η αδυναμία μου!

jp0Lp3.png 1533345xcnw09g7xt.gifA0Yxp3.png

καλησπέρα κορίτσια!!!

Βλέπω από επιπλάκια είμαστε σχεδόν όλες καλυμμένες!!!! Αντε με το καλό να μας έρθουν τα αγγελούδια μας να τα ευχαριστηθούν.

Για βλαστοκύτταρα, σας δίνω 3 link που διάβασα να πάρετε μία ιδέα όσες ενδιαφέρεστε.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19461

http://www.vita.gr/html/ent/249/ent.1249.asp

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23413

Επεξεργάστηκαν by angel_

GaiGp3.png

Καλησπερα κοιλιτσες! Πως μου ειστε?

Εμενα παλι μου εσπασαν τα νευρα σημερα........οπως παντα βεβαια, οταν εχεις να κανεις με ΙΚΑ και δημοσιο...

Εστειλα το πρωι τον αντρα μου με τη μαμα μου στο κεντρο μανας να μου γραψουν την αδεια (κι εξετασεις) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΡΟ!

Περιμενα να παει 1 η ωρα γιατι ενας μου ειχε πει οτι μπορει να με εξυπηρετει Τεταρτη-Πεμπτη απογευμα εδω, στο ΙΚΑ Περισσου (ενα στενο πανω απο το σπιτι μου)...πηγα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΙΑ!

Εστειλα την αδερφη μου στο κλασικο ΙΚΑ Ν.Ιωνιας το μεσημερι και ο μ@κας ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ! Να παει λεει αυριο στο κεντρο μανας! γκρρρρρρρρρρρρρ...........

Κατα τα αλλα, σχετικα με τα βλαστοκυτταρα που λετε ΔΕΝ ΛΠΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. Το ξερω γιατι κι εγω στο Στελιο προσπαθησα να τα δωσω...αλλά τζίφος!

Aχ ποσο σε καταλαβενω με το ΙΚΑ εμεις να δεισ τι παθαμε προχθες οχι απλα μου εσπασαν τα νευρα αλλα ημουν ετοιμη να τσακοθω εκει μεσα για μια ερωτηση κι μονο δηλαδη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με τον γαμο θα μπω στο ΙΚΑ του Λευτερη ( ανδρας μου) κι πηγαμε στο ΙΚΑ να ρωτησουμε τι χρειαζομαστε επιδη σαν νεοι δεν ξερουμε κι εξυπερετουσαν αριθμο 55 κι εμας μας εβγαλε 118 ΕΛΕΟΣ κι παω σαν εγκυος που ειμαι κι για να μην περιμενουμε για μια ερωτηση 10 ωρες να ρωτησω .....Παω ευγενικα κι ωραια να ρωτησω κι αρχιζουν να φωναζει ενας αλβανος κι οχι τιποτα το ανεχομαι αυτο κι να λεω πως ειμαι εγκυος μια ερωτηση θελω να κανω κι οχι να με εξυπερετησει !!!!

Οχι μονο δεν με εξυπερετησαν αλλα κι περιμενα μεχρι να φυγουμε 30 λεπτα κι εκει που ημουν ετοιμη να αρχισω να βριζω ολους με τραβαει ο ανδρας μου κι φυγαμε ( ολα αυτα στο ΙΚΑ Νικαιας) κι πηγαμε στα ΚΕΠ κι μας εξυπερετησαν με την μια κι ειπαν απλα ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!

Μαλλον στα ΚΕΠ πρεπει να πηγενεις για να σε εξυπερετησουν αμεσως ! ετσι ποια πιστευω κι η δουλεια του ΙΚΑ μπορει να γινει κι μεσω ΚΕΠ απλα θα παρει 1 εβδομαδα παραπανω

RVysp3.png

eimai mia xazomama !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uF2hp3.png

...Angel_μου μεγαλο θεμα ανοιξες!

κ εμεις για την δημοσια τραπεζα σκεφτομαστε αλλα ακομη δεν καταληξαμε...με προβληματιζει αυτο που εχω ακουσει...οτι δηλαδη αν καποια στιγμη αρρωστησει το παιδι δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν το δικο του βλαστοκυτταρο γιατι νοσει κ αυτο!

δεν ξερω...

Annie και εγώ αυτό σκέφτηκα και αναθεώρησα για τις ιδιωτικές. Καλύτερα στην δημόσια τράπεζα ώστε να πάρω "άλλου δότη" αν χρειαστεί. (έξω και μακρυά από εμάς, αλλά..).

Πάντως με τα βλαστοκύτταρα γίνονται πολλά, και ακόμα περισσότερο είναι σε πειραματικό στάδιο σε Ρωσία Ισραήλ και Πορτογαλία. Έχοντας ακούσει αρκετά, θα σας πώ το εξής με απλά λόγια... Στην Ρωσία απομονώνουν βλαστοκύτταρα από το αίμα υγιή ατόμου ώστε να τα καλλιεργήσουν και να τα εμφυτεύσουν σε βλάβες νωτιαίου μυελού (παράλυση κλπ) στο ίδιο άτομο δλδ με σκοπό να "αναπλάσουν" το σημείο που έχει υποστεί ζημιά . Αρα, καταλήγω στο ότι τα βλαστοκύτταρα είναι η λύση σε πολλά προβλήματα στο μέλλον. Καλό θα ήταν όσοι θέλουν να τα φυλάξουν αφού μόνο για καλό θα μπορούσαν να είναι.

GaiGp3.png

Διαφημίσεις

Μαλλον στα ΚΕΠ πρεπει να πηγενεις για να σε εξυπερετησουν αμεσως ! ετσι ποια πιστευω κι η δουλεια του ΙΚΑ μπορει να γινει κι μεσω ΚΕΠ απλα θα παρει 1 εβδομαδα παραπανω

Αμα κάνω λάθος συγνώμη αλλά: Στα ΚΕΠ είναι συμβασιούχοι, ενώ στο ΙΚΑ μόνιμοι. Ιδού η διαφορά.

GaiGp3.png

Αμα κάνω λάθος συγνώμη αλλά: Στα ΚΕΠ είναι συμβασιούχοι, ενώ στο ΙΚΑ μόνιμοι. Ιδού η διαφορά.

Για να μν σου λεω ψεμματα δεν ξερω ακριβως.Ομως μας εξυπερετησαν αμεσως ! κι αυτο ειναι που μου αρεσε κι δεν περιμεναμε στην ουρα οπως στο ΙΚΑ κι δεν μας εσπασαν τα νευρα για μια ερωτηση

RVysp3.png

uF2hp3.png

Άννα, καλό κουράγιο με τα τρεξίματα...

Για λίστα με τα μωρουδιακά που θα χρειαστείς γενικά δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19786

Για τη βαλίτσα του μαιευτηρίου, εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19595&highlight=%E2%E1%EB%DF%F4%F3%E1+%EC%E1%E9%E5%F5%F4%E7%F1%DF%EF%F5

Ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες θα κρίνεις τί θα χρειαστείς ακριβώς για το μωρό και για τη βαλίτσα εξαρτάται αν θα γεννήσεις σε δημόσιο ή ιδιωτικό μαιευτήριο που σου παρέχουν περισσότερα... Ρίξε μια ματιά, ελπίζω να βγάλεις άκρη... Ό,τι χρειαστείς για απορίες εδώ είμαστε!

Άννη, μπράβο! Είδες τί σου είναι ο ύπνος;!

Κι εγώ μόνη μου θα είμαι απόψε, το χθεσινό νυχτέρι του άντρα μου δεν ήταν αρκετό, θα λείπει και σήμερα! :-(

Taniabell, μήπως να κοιμόσουν και εσύ λίγο; Το ίδιο έπαθα κι εγώ την Παρασκευή μετά τα ψώνια που ήμουν πτώμα...

Για βλαστοκύτταρα, το σκεφτόμαστε κι εμείς για τη δημόσια τράπεζα αλλά δεν το έχουμε ψάξει και πολύ... Μου φαίνεται πολύ κοροϊδία οι 20 ιδιωτικές που έχουμε στην Ελλάδα... Θα δούμε! Αν μάθετε κάτι για τη δημόσια σφυρίξτε!

Ξερω ότι μια φορά την εβδομάδα, στο Παπανικολάου όπου είναι η δημόσια της Θεσσαλονίκης γίνεται ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς.

Σήμερα το μάθημα τοκετού μου φάνηκε βαρετό, αν και η μαία που το έκανε ήταν πολύ καλή και ενημερωμένη... Μας είπε για διατροφή και γενικά μας έδωσε κάποιες οδηγίες για την εγκυμοσύνη...

Την άλλη φορά θα μάθουμε χαλάρωση και αναπνοή!

Ευχαριστω πολυ......θα το ψαξω κι αλλο το θεμα γιατι νομιζω πως ειχατε γραψει κατι για αυτο αλλα εγω δεν προλαβα να τα διαβασω κι δε θυμαμε σε ποια σελιδα ειναι

RVysp3.png

uF2hp3.png

βασιλικούλα μην ψαρώνεις να χαίρεσαι που δεν σου χει δώσει.Προφανώς δεν έχεις έλλειψη κ άρα δεν χρειάζεσαι.Εμένα μου κακοφάνηκε όταν ο γιατρός μου με την πρώτη επίσκεψη κ χωρίς ακόμη να χω κάνει εξετάσεις με φόρτωσε με ασβέστιο,σίδηρο,φολλικό οξύ κ μαγνήσιο κ μάλιστα δεν φρόντισε να είναι καν κάποιας εταιρίας πιο οικολογικής.Όταν ρώτησα στο φαρμακείο που τ αγόρασα που είπαν όλοι οι γιατροί αυτά δίνουν.Εγω δεν τα πήρα κ όταν στον 3ο μήνα άλλλαξα γιατρό κ πήγα στις μαίες μου είπαν να τα πετάξω όλ αυτά κ πήρα μόνο ένα χάπι της preagnacare που περιέχει ο τι χρειάζεται ο οργανισμός μιας εγκύου κ δεν είναι χημικό.

Ασβέστιο μου έδωσε πριν ένα μήνα επειδή στις εξετάσεις φάνηκε πεσμένο κ στις εξετάσεις τις προηγούμενης εβδομάδας επειδή παρότι παίρνω έπεσε κ άλλο μου πε η μαία να παίρνω κ δεύτερο χάπι ασβεστίου κ μου δωσε κ σίδηρο που το ξεκίνησα πριν λίγες μερς κ αυτό επειδή έπεσε πολύ κ είμαι στον 7 μήνα!κ 'ολαυτα απο πιο εναλλακτικές εταιρίες.Κ μένα φώναζε η μικροβιολόγος πως έπερεπε να παίρνω απ τον πρώτο μήνα κ πως όλοι οι γιατροί δίνουν αλλα εγω δεν πτοήθηκα κ δεν τσιμπάω σ αυτό το επιχείρημαγιατί ξέρω καλά πως οι γιατροί τις έχουν κάνει αρρώστια τις εγκυμοσύνες για να τα παίρνουν!

Συμφονω !

ΚΙ εγω πινω απο 4 μηνα αν οχι παραπανω οπως κι σιδηρο κι ειμαι μια χαρα. Αν σου λυπει κι κατι θα το αιθανθεις κι θα το ζητησεις εκεινη την στιγμη. Αν ισθανεσε πως δεν σου φτανει ασβεστιο πινε 2 ποτηια γαλα καθε μερα αν ειναι σιδηρο τρωγε πρασινα μηλα απο 2 καθε μερα αυτο κανει οχι μονο στο μωρο καλο αλλα κι σε εσενα που τα χρειαζεσε κι ολοι θα ειναι μια χαρα

RVysp3.png

uF2hp3.png

Κοριτσακια, παλι δεν σας προλαβα... Σημερα ηταν παλι μια γεματη μερα για μας και η αυριανη το ιδιο. Σας διαβασα ολες, και τις 4 σελιδες απο χτες. Αυξανουμε και πληθαινουμε το ποστς μας!

Για τα βλαστοκυτταρα η γιατρος μας προτεινε την δημοσια τραπεζα. Δεν πληρωνεις τιποτα, κι αν ακομα σε χρεωσουν στο μαιευτηριο ειπε να μην το πληρωσουμε. Τους απειλουμε οτι θα φερουμε τον Τριανταφυλλοπουλο γιατι ειναι απαραδεκτο να σε χρεωνουν ενω προκειται για δωρεα στην δημοσια τραπεζα. Εκεινη προσωπικα δεν εμπιστευεται καμμια απο τις 20 ιδιωτικες εταιριες που υπαρχουν στην Ελλαδα, αλλα ουτε κι οτι εχουμε φτασει ακομα στο επιπεδο να μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε με επιτυχια. Αυτη ειναι η αποψη της και μαλλον θα την ακολουθησουμε. Αλλωστε δεν ξερεις τι μπορει να ξημερωσει αυριο για μια ιδιωτικη εταιρια, και τι θα απογινουν τα βλαστοκυτταρα του καθενος.

ZYoVp3.png

60gdp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...