Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Όντως; Εγώ ξεκίνησα τα τύπου cross, functional, strength. Σε τι επηρεάζει η γυμναστική; Ζορίζομαι αλλά δεν ζαλίζομαι όταν τελειώνω. 

Εγώ βάρη κάνω μόνο, δεν με έχει επηρεάσει κάπου. Μπορώ να σου πω πως είχε φτιάξει ο κύκλος μου 28 ημερών όλοι με ωορρηξίες, επίσης ρυθμίζει θυροειδη, αιματωνεται η μητρα σωστά. Κ σε γιατρό που ρώτησα αν πρέπει να αλλάξω στυλ μου είπε ούτε καν.

2 ώρες πρίν, linaa είπε:

Ναι Κ γενικά κάτι γίνετε με τις γυναικείες ορμόνες παράγονται διαφορά με την έντονη άσκηση Κ επιρεαζουν τον γυναικείο κύκλο . 

Γυμναστική με βάρη κ κυκλική,  έμεινα έγκυος φυσιολογικά 3 φορές και είχε φτιάξει ο κύκλος μου.

1 ώρα πρίν, Winnie7 είπε:

Αν έχετε διαβάσει την ιστορία της Εριεττας Λατση, είχε σταματήσει για 4 χρόνια η περίοδος της (έπαθε υπόθαλαμικη αμηνορροια) , εξαιτίας διατροφής (έλεγε ότι έτρωγε πολύ υγιεινά όχι εξαντλητική δίαιτα ) και έντονης γυμναστικής. Ο οργανισμός όταν κάνεις έντονη γυμναστική ( ακραία πράγματα ), στρεσαρετε και η περίοδος μπορεί να σταματήσει. Σαν να λέει ότι σε αυτή τη φάση, το σώμα δεν δύναται να κυοφορήσει. Ισως έχετε ακούσει πολλές γυναίκες μετά από μεγάλη απώλεια κιλών να σταματάει αρκετό διάστημα η περίοδος τους. 

Αυτό συμβαίνει με την απώλεια λίπους,  λογικά η συγκεκριμένη κυρια έκανε δίαιτα για να στεγνώσει με αποτελεσμα να πέσει το λίπος της σε μικρό ποσοστό με αποτελεσμα να σταματήσει η περίοδος. Για κάποιους το υγιεινό σημαινει σαλατα και φρουτα....

Γυμνάζομαι χρόνια κ ξέρω αρκετά πράγματα, μέχρι κ κροσφιτ έχω κάνει κ περίοδο είχα πάντα.

2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Τέλεια. Δεν το ήξερα και έχω πληρώσει 3 μήνες. Αδειαθετησα μια φορά και τώρα είμαι 15η μέρα του κύκλου και δεν βλέπω τίποτα. Αυτό που είπες για τα οιστρογόνα. Απόλυτη ξηρασία πάλι, σαν να μην έχω κύκλο πάλι. Μήπως ευθύνεται η γυμναστική; Μια φορά έχω αδιαθετήσει μόνο. 

Αν είσαι αρχάρια απλά θέλει σιγά σιγά, δηλ αν χρησιμοποιείς αλτήρες σε ασκησεις δε θα πάρεις κατευθείαν τα 10κιλα, ξεκινάς από χαμηλα, 2κιλα για παραδειγμα κ κάθε 3 βδομάδες ανεβαίνεις σε κιλά ώστε ο οργανισμός να προσαρμόζεται. Επίσης μην πιεζεσαι να βγάλεις τις επαναλήψεις, από τις 10 κάνε τις 7 8, σιγά σιγά το σώμα θα φτάσει παραπάνω να βγάζεις.

Cafe Φεβρουάριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

αα τι θυμηθηκα τωρα.Στο βιβλιο λεει οτι τα φρουτα καταψύχονται.

Καταψυχονται μεν αλλα χανουν μεγαλο μερος απο τις βιταμίνες τους.Ειναι πολυ ωραιο βιβλιο για τις συνταγες που εχει

tt7430777fltt.gif

2yPkp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 19,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• elita

2468

• mummycool

2062

• giota!

1218

• katerina23

1174

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

kala olga an zouses se allh xwra tha sou elega oti einai akrivos etsi opws ta les. alla distixos zeis sthn ellada. Skepsou oti giatros einai kai i natasa karamanli kai o tsalikis :P

οχι ολγα μου δεν εμπιστευομαι τους γιατρους για πολλους λογους.κανουν οτι τα ξερουν ολα.κι εγω εχω κανει διατροφολογια στη σχολη.δεν ειμαι διατροφολογος.το βιβλιο εστω αναφερει πως εχουν κανει και ερευνες στα μωρακια κλπ κλπ για τα διαφορα ειδη τροφων.κι αν πραγματι εχει σπουδασει τα παντα και ειναι παντογνωστης, γιατι στο θεμα θηλασμος ηταν τοσο αυτσαιντερ?επειτα η επιστημη εξελισσεται .παλια εδιναν και νουνου εβαπορε τωρα δινουν?

επειτα αν πραγματι σπουδαζαν ολοι τα ιδια θα ειχαν τις ιδιες αποψεις , θα βρω μετα κατι να σου δωσω να διαβασεις απο παιδιατρο, γιατι παω να ταισω.

πχ σκεψου γιατι αλλος λεει ναι στο πορτοκαλι και αλλος οχι?

αλλος λεει να τρωει καθε μερα κρεας κι αλλος δυο φορες τη βδομαδα?

για πες μου που σπουδασν ολοι αυτοι?

PN8Qp2.png

csXep2.png

κι εγω το ιδιο επαθα κοπελα μου με τους γιατρους.φυσικα και βρηκα καποιον που εμπιστευομαι και που εφερε στον κοσμο τα παιδακια μου μετα απο πολυ ταλαιπωρια και απο μεγαλογιατρους γνωστους.

στο θεμα ωστοσο διατροφης μπορεις να καταλαβεις πως δεν υπαρχει ενα στανταρ.

απλα δεν θεωρω πως εχουν την απολυτη γνωση.εγω θα κατσω να ψαξω να βρω να διαβασω, στο ιντερνετ σε βιβλια για ενα συγκεκριμενο πραγμα κι αυτη θα πει το απολυτο της που δε μου λεει κανεις πως ειναι το σωστο.

δηλαδη ποσο επιστημονικο ειναι να λες δωσε ξενο για να παρει βαρος, γιατι το δικο σου δε θα τη χορταινει.η θα το ξαναπω ελεος, δεν διψανε?

PN8Qp2.png

csXep2.png

Διαφημίσεις

ασε μην το ψαχνεις και το μηλο αν το κανεις ωμο μαυριζει ακι οξειδωνεται παλι χανει τις βιταμινες του.εχω κι αλλο βιβλιο μην ανησυχεις.σιγουρα ομως ειναι καλυτερο απο το να δωσω κρεμα της κνορ ετσι της λεω γιατι μου θυμιζουν τις σουπες κνορ που εχει αφιδατομενα λαχανικα.αληθεια ποσο θρεπυικη ειν αι η μπανανα σε σκονη?γκρρρρρρ!!!!!φυσικα δεν μιλαω σε σενα απλα κανω τον συνηγορο της μπανανας

PN8Qp2.png

csXep2.png

Nα ξεκινήσω από τη φράση ότι για το ζήτημα "κάθε παιδίατρος έχει τη δική του οπτική". Δεν είναι έτσι, τουλάχιστον δε θα έπρεπε να είναι. Τα θέματα αυτά είναι επιστημονικά, γίνονται μελέτες που συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο, προκύπτουν ιατρικές οδηγίες βασισμένες σε επιστημονικές αποδείξεις. Μόνο που η πλειοψηφία των Ελλήνων ιατρών δεν έχουν ακόμα μάθει να λειτουργούν έτσι, στηρίζουν την πρακτική τους ανάλογα με ποιον δάσκαλο θα καθίσουν, με τι έτυχε να ακούσουν, τι τους βόλεψε και τι συνήθησαν. Στην Ελλάδα για τα περισσότερα θέματα οι γονείς βρίσκονται σε σύγχυση από τα αντιφατικά πράγματα που ακούνε από γιατρούς που ο καθένας λέει ό,τι θέλει..

Για τις στερεές τροφές που δίνουμε στα μωρά μετά τους έξι μηνες υπάρχουν τα εξής δεδομένα:

1) Μεγάλη σημασία έχει το μωρό να συνηθίσει από νωρίς σε όσο μεγαλύτερη ποικιλία από γεύσεις, σύσταση κλπ στο φαγητό. Η μονοτονία βλάπτει γιατί έρευνες δείχνουν ότι οι διατροφικές συνήθειες σχηματίζονται σε σημαντικό βαθμό έως τα δύο χρόνια. Πιο απλά αν ένα νήπιο δεν γευτεί ποτέ μπρόκολο, κουνουπίδι, φακες κλπ, πιο δύσκολα θα τα δεχτεί στο σχολείο. Αν τα τρώει στα πρώτα του γενέθλια δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα τα τρώει και μετά, μπορεί να περάσει φάσεις που δεν τα τρώει, όμως συνολικά θα έχει κάνει γερή αρχή.

2) Η συνταγή καθε μερα κρέας είναι μέρος του κατοχικού συνδρόμου που καμία σχέση δεν έχει με το σήμερα, τότε που πασχίζαμε να κάνουμε τα παιδιά στρουμπουλά και ροδαλά, μόνο που σήμερα πρέπει να πασχίζουμε για το αντίθετο, δηλαδή να μην τα κάνουμε παχύσαρκα! Δεν υπάρχει τίποτα στην επιστημονική βιβλιογραφία που να λέει ότι κατανάλωση από το παιδί κόκκινου κρέατος δύο φορές την εβδομάδα θα οδηγήσει σε έλλειψη σιδήρου. Κάθε μέρα κρέας μπορεί να διατηρήσει το παιδί φυσιολογικό, μπορεί όμως να το συνηθίσει σε γευστική μονοτονία, να του αυξήσει τις πιθανότητες για παχυσαρκία, για δυσκοιλιότητα, για χοληστερίνη - ναι, υπάρχει σε δίχρονα και σχετίζεται όχι μόνο με τα γονίδια αλλα και με τη διατροφή. Το πρόγραμμα φαγητού της Dimitra83 είναι άριστο, δίνει ποικίλες γεύσεις στο παιδί, εναλλαγή και ισορροπία που χρειάζεται.

3) Καμία μελέτη δεν αποδεικνύει κάποιον κίνδυνο αν δώσουμε στο μωρό ψάρι πριν τους δώδεκα μήνες. Αντίθετα, υπάρχουν πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι όσο αργότερα ξεκινήσουν ορισμένες τροφές, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για αλλεργίες σε αυτές. Το φρέσκο ψάρι είναι υπερπολύτιμο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής για το μωρό και γύρω στους 8-9 μήνες της ζωής είναι μια καλή στιγμή να δοθεί. Τα ίδια φυσικά ισχύουν για τα ζυμαρικά και το ρύζι που αναφέρθηκαν, από τους 6-7 μήνες μπορούμε να τα δώσουμε και βέβαια δεν είναι καθόλου "άχρηστα", τότε γιατί τα τρώμε μανιωδώς εμείς;; Έχουν υδατάνθρακες έχουν ίνες, έχουν βιταμίνες Β, Α..

4) Δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι σκέτα λαχανικά είναι άχρηστα για το παιδί! Εμείς γιατί τρώμε κάποιες μέρες φακές, αρακά ή σπανακόρυζο; Μια χαρά είναι σε άμυλο, φυτικές πρωτεινες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ίνες.. Τα όσπρια είναι υπερπολύτιμη κατηγορία τροφίμων. Έχουν σίδηρο που πραγματικά απορροφάται λιγότερο από το κόκκινο κρέας. Ε, και; Ο σίδηρος από το γάλα της μαμάς που πίνει ένα παιδί δεκαοκτώ μηνών απορροφάται κατά 50%, το ασβέστιο του μητρικου΄γάλακτος κατά 70%. Αντίθετα τα "εμπλουτισμένα" γάλατα που τόσο απαραίτητα παρουσιάζονται για τα μωρά μας δίνουν το 7% του σιδήρου τους και το 10% του ασβεστίου τους.. Κανείς δεν αναφέρει όμως τη σημασία του μητρικού γάλακτος μετά τον πρώτο χρόνο του παιδιού. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί μύθοι στη βρεφική διατροφή που ταλαιπωρούν τους γονείς.

Μια βασική αρχή που ενστικτωδώς ακολουθούν οι γονείς, συχνά αντίθετα με τις ιατρικές οδηγίες, είναι η εξής: ό,τι φαίνεται λογικό για εμάς πρέπει να είναι και λογικό για τα παιδιά μας. Κανένας μεγάλος δεν τρώει καθε μερα μοσχάρι με πατάτα και καροτο. Τα μωρά μας ανήκουν στο ίδιο είδος με εμάς.

Παιδιατρος(MRCPCH DCH)

Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

post-22755-14825440360917_thumb.jpg

PN8Qp2.png

csXep2.png

Λοιπον να σου πω κατι.Στα περισσότερα εχεις απολυτο δικιο.Ομως κανεις το εξης κακο

Για χαρη αυτης της χαζης παιδιατρου τους βαζεις ολους στο ιδιο καζανι με αποτελεσμα να μην εμπιστευεσαι κανεναν και να κανεις του κεφαλιου

Εχουν δικιο (οχι αυτη)σε πολλα πραγματα.Δεν μπορει.Τι σπουδαζαν?Απλα οχι σε ολα και οχι ολοι

tt7430777fltt.gif

2yPkp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπον να σου πω κατι.Στα περισσότερα εχεις απολυτο δικιο.Ομως κανεις το εξης κακο

Για χαρη αυτης της χαζης παιδιατρου τους βαζεις ολους στο ιδιο καζανι με αποτελεσμα να μην εμπιστευεσαι κανεναν και να κανεις του κεφαλιου

Εχουν δικιο (οχι αυτη)σε πολλα πραγματα.Δεν μπορει.Τι σπουδαζαν?Απλα οχι σε ολα και οχι ολοι

καλε δεν τους βαζω στο ιδιο καζανι.εννοειται.σε καποια θεματα ειναι ατσιδα.και της το αναγνωριζω.δεν ειμαι απολυτη.του κεφαλιου δεν θα τολεγα πρωτα το ψαχνω και μετα λειτουργω κατα βουληση.απλα παντα κραταω μια επιφυλαξη με ολους.και στον καινουριο που θα παω.

βασικα δε ζηταω πολλα να συμφωνει μαζι μου γινεται?χαχχαα

αστειευομαι.τι να κανουμε ειμαι και ξεροκεφαλο κριαρι.εδω ο πατερας μου το παραδεχτηκε τωρα που μεγαλωσα δυσκολα μου τη μπαινει

PN8Qp2.png

csXep2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...