Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Neverstop είπε:

Τί λες τώρα!!! Και ξέρω τουλάχιστον πέντε έξι κοπέλες που έμειναν σ αυτόν με την πρώτη εξωσωματικη έγκυες!  Κρίμα αν είπε κάτι τόσο άκομψο. Όπως και να έχει θα πας σε όποιον σου ταιριάξει γιατί δεν ψάχνουμε όλες τα ίδια πράγματα σε έναν γιατρό και μάλιστα εξωσωματικο.

Εντάξει μπορεί να έτυχε αλλά μου είχε φανεί άκομψο. Ημουν 26-27 χρονών τότε και λέω τι μου λέει τώρα αυτός. Η μητέρα μου είναι πάρα πολυ ευχαριστημένη αλλά κάπως μου είχε κάτσει άσχημα η σύγκριση.

Μανουλες Φεβρουαριου 2015

Greta

Recommended Posts

Little star μπερδευτηκα τωρα!ποιο εννοεις πορτ μπεμπε??

Εγω θα τον κοιμιζω σε αυτο που κουμπωνει και στο καροτσι.στην καλαθουνα δηλαδη.ετσι το λεω εγω!

Πορτ μπεμπε λεγεται?το λεω λαθος καλαθουνα?

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα!!!

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά καλαθούνα (moses basket) λέμε αυτό:

Picture+43.png

ενώ πορτ μπεμπέ (carrycot) αυτό:

Picture+44.png

Εγώ δεν έχω καταλάβει πιο είναι βολικότερο τελικά...

Η αδερφή μου χρησιμοποιήσε πορτ-μπεμπε και το θεωρεί σωτήριο, η συννυφάδα μου καλαθούνα και μου λέει ότι είναι η καλύτερη αγορά που έκανε ever...

Εμένα πάλι... μου φαίνονται ίδια! :?

Tsufp2.png0RVqp2.png

Kαλημερα Greta μου!

Καλαθουνα ειναι αυτο με τα ξυλαρακια και τα φρου-φρου! Πορτ μπεμπε ειναι αυτο του καροτσιου πουυ κουμπωνει! Αρα και οι 2 μας στο πορτ μπεμπε θα το κοιμιζουμε!:)

Ερωτηση, αργοτερα, τον Δεκεμβριο θα ασχοληθω με τη λιστα για την ενοτητα φαγητου του μωρου, εννοω μπιμπερο, αποστειρωτης κλπ.. Θα πρεπει να μιλησω με παιδιατρο για το τι ακριβως να παρω? Η να παω απο μονη μου? Αυτη ειναι η μεγαλη μου απορια..

Κλεινουμε ραντεβου με τον παιδιατρο απο κοντα πριν γεννησουμε για να ρωτησουμε αυτα τα πραγματακια?

F4oIp2.png

Επειδη το εψαξα πολυ το θεμα, ειναι το ιδιο και το αυτο!Τα νεα πορτ μπεμπε σε αντιθεση με τα παλιοτερα, ειναι μεγαλα,(το δικο μου εχει διαστασεις καλαθουνας του ΗΡΑ που θεωρουνται οι μεγαλυτερες) και φυσικα αναπνεουν και απο κατω..

F4oIp2.png

Καλημέρα απελπισμένα μου κορίτσια :D

Μετά από ψάξιμο ημερών καταθέτω τα εξής:

Καλαθούνα ή Moses basket στα αγγλικά (καλάθι του Μωυσή) είναι το πλεχτό,καλαμωτό καλάθι στο οποίο κοιμούνται τα μωρά τους πρώτους μήνες.

Πορτ-μπεμπέ (port-bebe) ή carrycot είναι το αντίστοιχο καλάθι το οποίο όμως προσαρμόζεται σε καρότσι, για τη μεταφορά του μωρού τους πρώτους μήνες (το λέει και η λέξη, port, carry, μεταφορά κοινώς). Κατασκευασμένο από ύφασμα και πλαστικό.

Λίκνο ή crib είναι κρεβατάκι μεγαλύτερο από τις καλαθούνες ή τα port bebe, με ή χωρίς δυνατότητα παλίνδρομης κίνησης (το chicco next to me ανήκει σε αυτή την κατηγορία). Μπορεί να είναι ξύλινο ή υφασμάτινο με μεταλλικούς άξονες

Κούνια ή κρεβάτι ή cot είναι το κρεβάτι μωρού με κάγκελα, στο οποίο προσαρμόζονται είτε το ύψος των κάγκελων, είτε το ύψος του κρεβατιού. Μπορεί αργότερα να μετατραπεί στο μόνιμο κρεβάτι του παιδιού με αφαίρεση των κάγκελων.

Πάρκο ή travel cot είναι μεγαλύτερη, σταθερή σε ύψος επιφάνεια με προστατευτικό δίχτυ το οποίο συνηθίζεται για παιχνίδι ή για ολιγοήμερο ύπνο.

Η γενική οδηγία είναι η επιφάνεια που κοιμάται το μωρό να είναι σταθερή και σκληρή. Το μωρό μπορεί να κοιμηθεί από την αρχή και σε κρεβάτι. Οι τελευταίες οδηγίες λένε ότι το μωρό πρέπει να κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς για τουλάχιστον ένα χρόνο. Οδηγίες για ασφαλή ύπνο μπορείτε να δείτε εδώ

Σχετικά με τον νυχτερινό ύπνο του παιδιού και αν αυτός μπορεί να γίνεται στο port-bebe ή όχι, εξαρτάται από την κάθε εταιρία. Συνήθως τα στρώματα που έχουν τα port-bebe δεν είναι κατάλληλα για ύπνο. Αν ανατρέξετε στα εγχειρίδια του κατασκευαστή μπορεί να βρείτε πληροφορίες. Π.χ. κάποια Bugaboo αναγράφουν ότι το port-bebe τους δεν είναι για πολύωρο ύπνο. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες μαμάδες υποστηρίζουν ότι με ένα καλό στρώμα, το port-bebe μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καλαθούνα. Εγώ βρήκα αρκετά χρήσιμο και αυτό το συγκριτικό Αλλού ακούγεται η άποψη ότι λόγω υλικών τα port-bebe δεν προσφέρουν τον εξαερισμό που προσφέρει η καλαθούνα και υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης.

Τι να πω, δεν ξέρω...

Βρε Little_star χαλάρωσε βρε παιδάκι μου :D Εσύ είσαι χειρότερη και από εμένα :D Ακόμα στον 6ο είμαστε, εδώ δεν ξέρουμε ακόμα από ρούχα τι θα πάρουμε, πήγες και στον παιδίατρο :D Σου απάντησαν νομίζω οι μανούλες Ιανουαρίου. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε παιδίατρο από πριν, εκτός και αν θέλεις απλά να τον/την γνωρίσεις. Βρες κάποια κοντά σας και κάλεσέ την όταν γυρίσετε με το μωρό στο σπίτι (αυτό πρέπει να γίνει έτσι και αλλιώς). Ότι χρειάζεσαι από προετοιμασία θα σου το πουν από το μαιευτήριο.

Για το φαγητό πρώτα από όλα πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις. Θα προσπαθήσεις να θηλάσεις ή όχι; Αν ναι και τα καταφέρεις, ούτε αποστειρωτές θα χρειαστείς ούτε μπιμπερό. Για να είσαι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο όμως, παίρνεις 2-3 μπιμπερό και έναν αποστειρωτή και στη συνέχεια αγοράζεις και άλλα αν δε τα καταφέρεις. Ένα να ξέρεις, απολύτως προετοιμασμένη για όλα αποκλείεται να γίνεις. Όσο και αν τα έχουμε εμείς στο μυαλό μας τακτοποιημένα, νομίζω το μωρό είναι αυτό που θα μας οδηγήσει. Άρα και αγορές θα κάνουμε από την πρώτη εβδομάδα και κάποια χασούρα θα έχουμε θέλοντας και μη. Άντε και σου είπε ο παιδίατρος πάρε το τάδε μπιμπερό. Το μωρό το ρωτάς αν το βολεύεται;

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο ζεν νομίζω γίνομαι :cool: :cool: :cool:

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Διαφημίσεις

Συγγνωμη βρε κοριτσι αν μεταφερω εδω αγχος..αλλα ειναι δημιουργικο αγχος πιστευω!:D:D

Δεν εχω αλλον εμπειρο για να τα συζητησω αυτα και να με βοηθησει,μονο το φορουμ.. φιλες δεν εχουν καν παντρευετει ακομα, συγγενεις δεν πουλασχολουνται οποτε ο κληρος πεφτει εδω :oops:

Εγω παντως θα συνεχισω να ρωταω, χωρις φοβο και παθος, διοτι πραγματικα μου λυνετε αποριες! Sorry, θα σε ζαλιζω κι αλλο!:tongue::tongue:

F4oIp2.png

Συγγνωμη βρε κοριτσι αν μεταφερω εδω αγχος..αλλα ειναι δημιουργικο αγχος πιστευω!:D:D

Δεν εχω αλλον εμπειρο για να τα συζητησω αυτα και να με βοηθησει,μονο το φορουμ.. φιλες δεν εχουν καν παντρευετει ακομα, συγγενεις δεν πουλασχολουνται οποτε ο κληρος πεφτει εδω :oops:

Εγω παντως θα συνεχισω να ρωταω, χωρις φοβο και παθος, διοτι πραγματικα μου λυνετε αποριες! Sorry, θα σε ζαλιζω κι αλλο!:tongue::tongue:

LOL, δεν είναι θέμα να μας αγχώσεις (εμένα τουλ) αλλά σε φαντάζομαι ήδη μετά τα Xmas (σσ. όταν εγώ θα έχω βγει στην άδεια και σχεδιάζω να τα αγοράσω όλα αυτα που θα έχω χρόνο) να μας ... κοροϊδεύεις (με την καλή έννοια) όλες εμάς που θα τρέχουμε με την κοιλιά στο στόμα :tongue:

Από την άλλη βέβαια... εμένα πολύ με βολεύετε με μια αναζητησούλα εδώ μέσα ολα έτοιμα θα τα έχω :cool:

Tsufp2.png0RVqp2.png

Χα χα καλά κάνεις βρε, σε πειράζω :rolleyes: Μήπως και εγώ μια από τα ίδια δεν είμαι; Οι φίλοι μας έχουν παιδιά αλλά είναι όλα μεγάλα και τις εξελίξεις δεν τις ξέρουν, μη σου πω πιο ενημερωμένη είμαι εγώ από αυτούς. Οι γονείς του άντρα μου είναι πολύ μεγάλοι σε ηλικία και δε βγαίνουν από το σπίτι τους άρα οι συμβουλές τους είναι...παλαιολιθικές. Το μικρότερο σε ηλικία παιδί του κύκλου μου είναι τουλάχιστον δημοτικού. Άστα βράστα!

Δε ξέρω τι επίπεδο αγγλικών έχεις αλλά προσωπικά βρήκα πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες σε ξένα site. Ο συνάδελφος που σας έλεγα πάντως μου πρότεινε να πάω από τώρα σε συναντήσεις της La leche leage γιατί μου είπε ότι θα με προετοιμάσουν αρκετά καλά σε διάφορα θέματα, πριν τον τοκετό. Θα πήγαινα αλλά οι συναντήσεις τους είναι μόνο πρωινές στην περιοχή μου και με τη δουλειά δε γίνεται :(

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Ο συνάδελφος που σας έλεγα πάντως μου πρότεινε να πάω από τώρα σε συναντήσεις της La leche leage γιατί μου είπε ότι θα με προετοιμάσουν αρκετά καλά σε διάφορα θέματα, πριν τον τοκετό. Θα πήγαινα αλλά οι συναντήσεις τους είναι μόνο πρωινές στην περιοχή μου και με τη δουλειά δε γίνεται :(

Βάσω έχεις επικοινωνήσει μαζί τους και στο είπαν ή από το site?

[δεν συμπαθώ και τα τηλέφωνα ρε γμτ, προτιμώ τα mail ή το ... να πάω από κει να ρωτήσω απευθείας :oops:]

AAA...και άλλη ερώτηση....

Έχει επικοινωνήσει καμιά από τις εργαζόμενες με το ΙΚΑ για το πότε πρέπει να κλείσουμε το ραντεβού;;;

Δεν έχω επαφή με ΙΚΑ και φοβάμαι μην πρέπει να τους πάρω από ... τώρα για να κλείσω ραντεβού κατα τα μέσα Δεκέμβρη (?) που πρέπει (?)

[και όπως είπαμε δεν συμπαθώ και το να παίρνω τηλέφωνα... :oops: ]

Tsufp2.png0RVqp2.png

Καλημερα κοριτσια!

Ενταξει συννενοηθηκαμε!!εχω port bebe χαχαχα!επισης εχω και εξτρα στρωμα σκληρο.εκει ειχα τον μικρο και ολα πηγαν καλα!εκει θα εχω και το μωρο και ελπιζω παλι να μας βολεψει!

Να σας ενημερωσω οτι πολυωρος υπνος δεν υπαρχει στην αρχη!ερχεται στην συνεχεια οπου ηδη το μωρο θα ειναι στην κουνια του λογικα!!

Εκτος και αν ανηκετε στις τυχερες και κοιμουνται 6ωρα την νυχτα!αλλα και παλι ειναι τετοιο το αγχος που θα ξυπνατε καθε λιγο και λιγακι για να δειτε αν αναπνεει αν αν αν.....

Θα συμφωνησω με την Βασω και θα πω με την σειρα μου και εγω οτι τα μωρα σε καθοδηγουν μονα τους!θα γινουν ολα οπως πρεπει!

Little star επειδη ο μικρουλης μου ειχε φυσημα στην καρδουλα του λοιπον ρωτησα και εγω τον γυναικολογο μου εαν του ηταν ευκολο να μου συστησει

καποιον.(υπερ αγχωμενη τρελαμενη εγω)γυρισε λοιπον και ειπε και στις 3λεχωνες:Ακουστε με ολες σας,ο καλυτερος παιδιατρος ειναι αυτος που ειναι κοντα στο σπιτι σου.που οταν χτυπα ξυλο θα πρεπει να ερθει να μπορει να ερθει σε 5'!

Εγω την πρωτη φορα πειρα μια παιδιατρο η οποια χωρια που μου ζητησε (65?) μου ειπε το εξης:Μπραβο σου που αφησες να περασουν τουλαχιστον 15-20 μερες για να γνωριστεις με το μωρακι σου ωστε να ξερεις τι αποριες εχεις και να σε βοηθησω να τις λυσουμε!

πρεπει να γνωρισεις το μωρακι σου(βασικο)

Οποτε δεν μπορω να πω η γυναικα εκατσε μια ωρα το καναμε μπανακι τον μπεμπη και ολα ολα τα βασικα που κανεις δεν μου εδειξε στο μαιευτηριο!(αν και μεταξυ μας τελεια τα ειχα καταφερει και μονη μου :) :) )

Δεν ταιριαξαμε με την συγκεκριμενη και ευτυχως βρηκα εναν που με καλυπτει στα περισσοτερα!τον οποιο ειχα καθε μηνα στο σπιτι με χαμηλο ποσο φυσικα που μας εκανε και τα εμβολια μεχρι οταν ο μικρος εγινε 17μηνων!αυτην την φορα ομως δεν θα το κανω αυτο.θα ερθει να τον ελεγξει τον πρωτο καιρο μια δυο φορες και θα πηγαινω οπως ολοι στο κεντρο μανας και παιδιου οπως ολοι!

Μην αγχωνεστε λοιπον!το θεμα ειναι να ειναι κοντα σας!και να ξε αγχωθεις και λιγο little star πιστεψε αν χτυπα ξυλο το μωρο σου κατω απο 6μηνων σου ανεβασει πυρετο δεν θα ερθει σπιτι θα σου πει Παιδων!!!!!και παλι η γνωμη μου ειναι να μην τηλεφωνησεις καν.αλλα να πας στο νοσοκομειο!

Νομιζω το απλωσα το σεντονι μου και ξεχασα τι αλλο ηθελα να πω!

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Διαφημίσεις

[δεν συμπαθώ και τα τηλέφωνα ρε γμτ, προτιμώ τα mail ή το ... να πάω από κει να ρωτήσω απευθείας :oops:]

Έχει επικοινωνήσει καμιά από τις εργαζόμενες με το ΙΚΑ για το πότε πρέπει να κλείσουμε το ραντεβού;;;

Δεν έχω επαφή με ΙΚΑ και φοβάμαι μην πρέπει να τους πάρω από ... τώρα για να κλείσω ραντεβού κατα τα μέσα Δεκέμβρη (?) που πρέπει (?)

Τα ραντεβού της LLL είναι αυτά που έχουν στο site. Κάποιες σύμβουλοι έχουν και mail, ίσως μπορείς να επικοινωνήσεις έτσι. Μόνο τα βόρεια προάστια έχουν απογευματινές συναντήσεις. Νομίζω ότι μπορείς να πας απευθείας σε συνάντηση, χωρίς συνεννόηση από πριν.

Και εγώ σαν και εσένα είμαι, προτιμώ να στείλω mail παρά να σηκώσω τηλέφωνο.

Για το ΙΚΑ έκλεισα ραντεβού 16/12 Όταν πήγα αυτοπροσώπως ήταν τελείως χύμα, μου είπαν να κλείσω ραντεβού αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα και να μην κλείσω, αλλά μπορεί να λείπει ο γιατρός, ό,τι να ναι δηλαδή. Μου είπαν να πάω την τελευταία εβδομάδα πριν βγω σε άδεια ή μόλις σταματήσω από δουλειά αλλά επειδή είναι στο δρόμο μου το ΠΕΔΥ και η άδειά μας (εσένα και εμένα) ξεκινάει στις γιορτές των Χριστουγέννων, είπα κλείσε καλύτερα λίγο νωρίτερα και βλέπουμε. Επίσης μου είπαν ότι μπορεί τα χαρτιά να τα φέρει και ο σύζυγος.

Ραντεβού κλείνεις τηλεφωνικά στα γνωστά τηλέφωνα 14884, 14900 κλπ Να έχεις το ΑΜΚΑ σου και τον αρ.μητρώου του βιβλιαρίου. Επίσης πες τους για ραντεβού για άδεια κύησης γιατί γυναικολόγους για γυναικολογικά προβλήματα δεν έχουν όλα τα ΠΕΔΥ ενώ για κύηση και δικαιολογητικά καλύπτουν και οι γιατροί στα Κέντρα Προστασίας Μάνας-Παιδιού. Εμάς π.χ. όταν τους είπα τηλεφωνικά για γυναικολόγο στο ΠΕΔΥ Αργυρούπολης μου λένε δεν έχει. Και για την άδεια, τους ρωτάω. Α τότε εντάξει μου λένε, εξυπηρετεί ο γιατρός του ΚΠΜΠ. Ελληνικό μπάχαλο!

A81Mp3.pngk1NRp2.png

καλησπέρα ... ειμαι και εγω εγκυος στο πρώτο μου παιδάκι, που θα ειναι αγοράκι!!!!

πιθανότατα θα γεννήσω εως τις 20 φεβρουαρίου 2015 !!

Με το καλό τα μωράκια μας !!!!

Εχω ρωτησει, μια και εχω Π.Η.Τ. 17/2. Μου ειπαν στο κεντρο μανας και παιδιου να κλεισω ραντεβου οταν θα εχω κλεισει την 27η εβδομαδα, οποτε καπου μεσα Νοεμβρη θα παω...Πηρα τηλ.στο ΙΚΑ της περιοχης μου και μου ειπαν να απευθυνθω στο Κεντρο μανας της περιοχης..

F4oIp2.png

καλησπέρα ... ειμαι και εγω εγκυος στο πρώτο μου παιδάκι, που θα ειναι αγοράκι!!!!

πιθανότατα θα γεννήσω εως τις 20 φεβρουαρίου 2015 !!

Με το καλό τα μωράκια μας !!!!

Γεια σου Ελπίδα και καλώς μας βρήκες! Εγώ είμαι η Βάσω, επίσης πρωτομανούλα. Με το καλό σου εύχομαι, μία μέρα διαφορά έχουμε στην ΠΗΤ. Αν θέλεις, πες μας και σε ποιο μαιευτήριο σκοπεύεις να γεννήσεις, να σε βάλουμε στο πινακάκι μας.

Κορίτσια, και άλλο αγοράκι στην παρέα! Πληθώρα γαμπρών προβλέπω για τις κόρες μας χα χα!

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...