Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 44 λεπτά , Makelen είπε:

Κοριτσι η 3ΑΒ ειναι καλυτερη απο την 4ΒΒ!

Σου βαζουν τις πιο καλες πρωτα! Εσυ επιλεγεις μονο αν θα ειναι μια ή δυο. Για παραπανω, αν το επιτεπει ο νομος, με βαση την ηλικια, το συζητας με τον γιατρο.

Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα, πριν απο εξετασεις κτλ, θα ηταν να μιλησω με αλλον εξωσωματιστη. Να ξερει και τι λεει.. και πως να σε κατευθυνει. Εχει κανει πολλα φαουλ μεχρι στιγμης. 

Ισχυει αυτο που λες! Αλλα θελει ψαξιμο και καλο γιατρο για να σε κατευθυνει ως προς το τι σου ταιριαζει..

Ετσι κ αλλιως θα πάω να πάρω μια ακόμα γνώμη από κάπου. Είχα πάει και σε άλλους γιατρούς πριν καταλήξω με ποιον θα προσπαθήσω. Απλα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία για μια ετ. Εχει πάρα πολύ καλό όνομα ο εν λόγω γιατρός απλά νομίζω πως ίσως δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο πλέον.

Μανουλες Φεβρουαριου 2015

Greta

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

καλημέρα!

Να ξεκινήσω να σας λέω...

Καταρχάς αυτή η παιδίατρος ή είναι πολύ καλή (και την έχω παρεξηγήσει) ή δεν έχει αρκετή εμπειρία με παιδιά και παρα-αγχωνεται...

Τον έχουν ακούσει αλλοι 2 γιατροί (στο ιατρικό και στην κέρκυρα) και τον έχουν βρει μια χαρά τούτη δω εξακολουθεί να ακούει *κάτι* στα ακροαστικά του...

(καλά at some point μου λέει και ένα "κάτι ακούω, μπορεί να βήξει" ?!?!

δλδ... πως ακριβώς να κάνω το 6,5 μηνών βρέφος να βήξει On demand?!?! :confused: )

Μας έγραψε να κανουμε triplex καρδιάς (που δεν ξέρω και τι είναι θέλω να το ψάξω), για αρχή είπαμε με τον άντρα μου να πάμε σε έναν παιδοπνευμονολόγο να μας πει κ αυτός μια γνώμη και κανονίζουμε και το triplex...

Στο μεταξύ στο ΓΑΙΑ όταν γεννησα του έκαναν υπέρηχο καρδιάς αν είχε κάτι δεν θα το είχαν δει?!

Δεν ξέρω πραγματικά έχω προβληματιστεί και δεν μπορώ να καταλάβω αμα σέρνουμε το παιδάκι για εξετασεις (ήδη το έχω τύψεις για την ακτινογραφία 3,5 μηνών βρέφος(!)) τελικά χωρίς λόγο και αιτία και το ταλαιπωρούμε...

Δεν δείχνει τπτ ρε γμτ, τι σκ@τ@ πρόβλημα μπορεί να έχει που να μην του προκαλει τπτ στην καθημερινότητα του (τρώει, παίζει, γελάει κτλ) αλλά να πρέπει να το τρέχουμε δεξια και αριστερά για ένα κάρο εξετάσεις!?

Από την άλλη αν αυτή είναι καταπληκτική γιατρός και βλέπει αυτά που οι άλλοι δεν βλέπουν και μας βρει κάτι που αλλιώς μπορεί να του δημιουργούσε πρόβλημα?!

Το ρισκάρει κανείς?!!?

Ξανα-αγχωθηκα χτες... :(

====

Στο κομμάτι της διατροφής με ξένισαν διάφορα πράγματα.

Ξεκινάμε για το πως παει με τα φρουτα...

"Μια χαρά" της λέω "ο μόνο που δεν θέλει με τπτ ειναι το μηλο".

Της έκανε εντύπωση όπως και σε όλους όσους το έχω πει (λογικό!)

"Καλά", "μου λέει, "ίσως φταίει που ήταν εκτός εποχής..Να επιμείνεις να του δίνεις μέχρι να το φάει".

Το οποίο δεν το κατάλαβα... Το μήλο βγαίνει Γενάρη και Φλεβάρη.. Γιατί να επιμένω να του δίνω από τώρα σώνει και ντε όταν το παιδί τρώει μήλο και κλαίει?!

γιατί είναι τόσο σημαντικό να φάει μήλο ΤΩΡΑ όταν οτιδήποτε άλλο του έχω δώσει (εποχής) το έφαγε με όρεξη?! Να πω δε ότι αφου μου είπε την παραπάνω αναφορά για το μήλο δεν ασχολήθηκε να ρωτήσει αν του έχω δώσει άλλα... Υπέθεσε ότι του δίνω μόνο τα άλλα 2 που μου είχε πει δλδ αχλάδι και μπανάνα? Δλδ θεωρεί ότι ... για πάντα αυτά τα 3 θα τρώει?!?

Μπερδεύτηκα εκεί αλλά δεν έδωσα κι εγώ τόση σημασία...

Μετά ήρθε η ώρα του ρυζαλευρου(!!!)

Με το ρυζαλευρο πωσ τα πάμε? Μου λέει...

Δεν έδωσα, της λέω, γιατί είδα τα συστατικά και ειδα ότι έχουν μέσα ζάχαρη σύν δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιος ο λόγος να φάει ρυζαλευρο.

"Γιατι πρέπει να συνηθίσει τα δημητριακά και είναι το πιο ασφαλες για αλλεργίες", η απάντηση.

Τέσπα να μην τα πολυλογώ εγώ της είπα ότι δεν καταλαβαίνω γιατι να φάει το τυποποιημένο, γιατί να μην ξεκινήσει με βρώμη πχ, γιατί να φάει ζάχαρη (το κυριότερο!)

και περίμενα να σας πω την αλήθεια απαντήσεις του στυλ "μπορεις να φτιάξεις μόνη σου αν δεν εμπιστεύεσαι τα έτοιμα" ή "μα υπάρχουν στο εμπόριο και άλλα χωρίς ζάχαρη" αλλά όχι...

Η απάντηση ήταν οτι τα τυποποιημενα είναι ελεγμένα (καμία αντίρρηση), ότι δεν θα μου πρότινε κάτι που δεν επιτρέπεται για την ηλικία του (μα είπε κανεις ότι η ζάχαρη θα τον..σκοτώσει?!) και ότι ΠΡΕΠΕΙ να φάει ρυζαλευρο

Η απάντηση δε που με ενόχλησε περισσότερο ήταν Η

"δλδ πιστεύεις ότι το παιδί δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τη ζάχαρη?"

:shock::shock::shock::shock:

Όπου εκεί της απάντησα ότι ΦΥΣΙΚΆ και το παιδί πρέπει να έρθει σε επαφή με τη ζάχαρη, όπως και έρχεται μεσω των σακχάρων των φρούτων, αλλα΄δεν μιλάμε για ένα παιδί 2 χρονών αλλά για ένα βρέφος 6 μηνών οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς του προσφέρει η τυποποιημένη ζάχαρη, αν κάποιος με πείσει ότι δεν είναι απλώς άχρηστες θερμίδες που μπορεί να της πάρει από αλλου ευχαρίστως να του δίνω ένα κουταλάκι ζάχαρη για πρωινό!

Και εκεί με ρώτησε αν του έδωσα τπτ άλλο και της είπα ότι διάβασα τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και τις οδηγίες του εθνικού οργανισμού υγείας και έδωσα λαχανικά και κρεας.

Εκεί της βγήκε μια ειρωνία του στυλ "καλά αυτά που διαβάζετε είναι αποσμασματικά " (σσ.ο εθνικός διατροφικός οδηγός των 160 σελίδες και εκδόθηκε σεπτέμβρη του 2014(!) ) αλλα δεν είπε τπτ περισσότερο με ρώτησε πως τα δέχτηκε και αν τα τρώει οπού και της είπα.

Επίσης σε κάποια φάση με ενημέρωσε ότι η ίδια είναι ευπροσάρμοστη υπάρχουν μανάδες χορτοφάγες που δεν δίνουν κρέας στα παιδιά τους (γιατι το να μην δώσεις τυποποιημένο ρυζαλευρο και να μην δώσεις κρέας ίδια περίπτωση γνωστή ως "ιδιότροπη μάνα" ΥΠΟΘΕΤΩ!) και συζητήσαμε πως σε 2 εβδομάδες θα βάλουμε ψάρι στη διατροφή του μαζί με τα λαχανικά.

Για τρίτο γευμα δεν μου είπε δεν ξέρω αν είχε ...βραχυκυκλώσει με αυτα που της είπα ή αν δεν χρειάζεται ακόμα ή αν η ίδια δεν έχει κάποια αντιπρόταση στο "δεν θέλω ετοιματζίδικο ρυζαλευρο".

Σκεφτομαι σε 2 εβδομάδες που θα βάλω ψάρι να την πάρω τηλεφωνο

(γιατί μου είπε ότι οκ, τώρα ήταν και οι διακοπές στη μέση, δεν είναι κα τόσο σημαντικό αυτό-ξαφνικά(!) αλλά αν εχω οποιαδήποτε αμφιβολια για κάτι να την παρω να το συζητησουμε ) και να της πω ότι βρηκα τη συνταγή της Γκρέτας για σπιτικό ρυζαλευρο χωρίς ζάχαρη να του ξεκινήσω 3ο γευμα με αυτό ή είναι νωρίς ακόμα?

ΑΥΤΑ!!!

Εκθεση ιδεών πρωί πρωί συγγνώμη!!! :tongue:

εδιτ: Βουλα το ίδιο πάθαμε!!!

εγώ το παίρνω πάντα copy-paste για σιγουριά ;):(

Tsufp2.png0RVqp2.png

Καλημέρα

Βουλα καλα το χω παθει χιλιάδες φορές! Να κανεις αντιγραφή οπως λεει η Αθηνά!

Μαργαριτα δες πως θα παει εχεις καιρο ακομα μπορεί σε δυο μηνες να αλλαξει παλι.Αλλαζουν συνέχεια πρόγραμμα.

Αθηνά τι να πρωτο σχολιασω.Να ξεκινησω απο το βασικο ειναι δικοπο μαχαιρι αυτο.Να μην μπορεις να ρισκαρεις για την υγεια του.Αν και 2 προς 1 ειναι θεωρητικά εχει εκείνη αδικο αλλα δυστυχως λεω και εγω να τον πατε σε εναν πνευμονολογο.

Καλα το να βηξει 6 μηνων χαχαχαχα ασχολιαστο.Το τριπλεξ δεν ειναι κατι σοβαρο.Μωρε μπας και ακουει κανενα φυσηματακι?

Για την διατροφή τωρα αυτο ειναι δικο σου θεμα στο ειπα , εσυ αποφασιζεις!Δεν μπορεί να σε κρεμασει για λιθοβολισμό! Πλεον ευτυχως μπορούμε και διαβαζουμε , ψάχνουμε για τα παιδια μας και δεν εχουμε παροπιδες. Εννοείται πως ολα αυτα γινονται σε συνεργασία με τους παιδιατρους πχ θεωρει σωστο οτι το παιδι πρεπει να φαει δημητριακα?Οκ!Θα διαλεξεις εσυ ομως τι θα φαει.Βρωμη , σπιτικο ρυζαλευρο , λιναροσπορο , κινοα κ.α. Εδω δεν μπορείνα σου πει κατι.

Εν τω μεταξυ για το ψαρι τοσο νωρις επαθα ενα σοκ.Εσοκ.Εγω φοβάμαι παρα πολυ!Ψαρι και αυγο θα τα αφησω τελευταία. Ειδικα το αυγο που ακομα τρεχω με τον μεγαλο.

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Καλημέρα! Τωρα ομως βαριέμαι να τα ξανά γράφω!

Μαργαριτα μ κ εγω αυτο π λεει η γκρετ θ σ έλεγα. Περιμενε και θ το αλλάξει το προγραμμα του μεχρι τοτε. Βλέποντας κ κάνοντας.

Αθηνα μ καντο βρε κοπέλα μ το τριπλές αν δεν ειναι τπτ σπουδαίο κ δεν ταλαιπωρεί το παιδι να εχεις το κεφαλι σ ήσυχο.

Τωρα για την διατροφή κάνε οτι θες απλα να συμβουλεύεσαι κ την παιδιατρο λιγο.

Βασικά με κΑλυψε κ γκρετα μην σ λεω τα ιδια!

Γκρετα στον γιο ψάρι στους 8 μήνες μ έβαλε κ αυγό αν θυμαμαι καλα το κίτρινο στους 9ή10 μήνες κ το ασπράδι στον χρόνο. Βαριέμαι να σηκωθώ να δω βιβλιάριο...

KMwEp3.png

Ναι ετσι τα λεει Βουλα

Ειχε εκτυπωσει η ξαδερφη το διαιτολόγιο του. Ετσι τα εδωσε και εκεινη.Ο κροκος δεν του εκανε κατι.Στο σπραδι αρχισε να το φτυνει ναι αηδιαζει (δεν καταπιε)και ξαφνικε οπου ακουμπησε το ασπραδι εγινε σαν να ειχε παθει εγκαυμα.

Καμιά φορα ρε παιδι μου που λενε οτι ξερουν εκεινα οταν δεν θελουν κατι , δεν υπαρχει.

Πριν 2-3 εβδομάδες που ειμασταν στην μαμα μου εκανε σκανταλιες και τον εβαζα ττιμωρια.Εγω μαγειρευα , εκεινος σηκωνόταν και τον επιασα κατω απο τις μασχαλες και στο πρόσωπο οπου τον ακουμπησα μαλλον και εγινε ετσι παλι.Επαθα αμοκ αρχισε να ξύνεται. Πηρα παιδιατρο και εδωσα αταραξ.Εγω νομιζω κοριτσια (γι αυτο σας τα γραφω και σας πρηζω) οτι αυτο το παθαίνει αν ερθει σε επαφη με το ασπράδι ενω δεν εχει ψηθει καλα.Γιατι και τοτε 12 μηνων δεν το ειχα βρασει οσο πρέπει (εντολή παιδιάτρου )

Φυσικα και στον μικρο θα το βρασω οσο πιο πολυ γίνεται.

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Διαφημίσεις

ax βρε γκρετα εχεις "καλοπεράσει" εσύ με το μεγάλο (!)

Θα τον πάμε για τριπλεξ δεν το συζητώ φυσικά, απλώς ας πάμε να τον δει και ενας παιδοπνευμονολογος να πει μια γνωμη ρε αδερφε... Ξέρω κι εγώ τι να πω...

Απλώς με τη διατροφή με αγχωσε πάλι... Ε δεν θέλω να το καταστρεψω το παιδί για όνομα!!

ΒΑσικά για ευκολία διάβαζα αυτό:

http://www.diatrofikoiodigoi.gr/files/ImageGallery/kids/KIDS_029-042.pdf

(ελληνικα και λιγες σελίδες)

Ψάρι (όπως και αυγά) λέει να εισαχθούν μόλις γίνουν ανεκτα τα άλλα (δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και κρεας σε ικανοποιητική ποσότητα)..

και όλα τα "άλλα" ουσιαστικά λεει να εισαχθούν πριν το τέλος του 7ου μήνα...

... Θα πω στη μαμά μου να φτιάξει αυτό το ρυζάλευρο να το δοκιμάσει...

Ξέρω κι εγώ...

ΟΥΦ δεν μπορούσε η διατροφή να είναι όπως τα εμβόλια που σε ΟΠΟΙΟΝ γιατρό και να πας τα ίδια εμβόλια με την ίδια σειρά (και περίπου στον ίδιο χρόνο) θα σου κάνει?!

:(:confused::confused::confused::confused:

Tsufp2.png0RVqp2.png

Αθηνα καλοπερναω ακομα :P:p

Εχεις δικιο αυτο λεω και εγω , λες και εχουν σπουδασει διαφορετικο αντικειμενο..

Κοιτα θα σου μιλησω σαν να μιλουσα στην αδερφη μου.Ειναι δυσκολη η πρωτη φορα που γίνεσαι μαμα.Εχετε δικιο ολες.Θα κανετε λαθη ειναι φυσικο.Ποσα εχω κανει ουυυυυυυυυ αλλα εχω προλαβει αλλα σοβαροτερα μονο με το ενστκτο.Να το ακουτε σπανια κανει λαθος.Μην τρελενεσαι με την διατροφη ειλικρινα στο λεω.7 μηνων ο πρωτος ετρωγε μηλο-αχλαδι-μπανανα-πορτοκαλι το πρωι και πατατα-καροτο-κρεμμυδι-κολοκυθακι το μεσημερι μονο αυτα!Καταλαβαινεις?βαση παιδιάτρου οι οδηγιες!Τον μπηκε κρεας και τιποτα αλλο.

Ευτυχως καποια στιγμη αρχισα να το ψαχνω και ξεκινησα να του δινω κ αλλα πραγματα.Ενω το μωρο εχει φαει τα τριπλασια φρουτα και λαχανικα.

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Το ρυζάλευρο το εφαγε εμενα χθες ολο!Εμεινα εγω.

Θελει πολυ παραπανω νερο απο οσο λεει.και σε σιγανη φωτια συνεχεια ανακατεμα μεχρι να βρασει.δεν βρασει ευκολα μου πηρε 20 λεπτα. Να το δοκιμασεις. Δεν τα γραφει αυτα εγω το πεταξα την πρωτη φορα. Καστανο ρυζι βιολογικο εχει στα σουπερ

Να βαλεις και λεμονι και ελαιολαδο γιατι ειναι ανοστο πολυ.

Δεν ξερω τι αλλο μπορούμε να βάζουμε

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Διαφημίσεις

μπραβο μπραβο μπραβο!!!!!

άντε καλα κυνήγια τώρα :tongue:

Χιχιχιχι

Αντε και στα δικα σας σύντομα, μου χει κοψει τα χερια.

Αν και μεχρι να βαλω το φαγητο του να φτιαξω και μια σαλατα για εμας γκρινιαξε γιατι ποναγανε τα ποδαρακια του στο πλακακι.

Αμα του βαλω καμιά φορμιτσα θα καθησει κ αλλο πιστευω!

Αχ θα μαυρισουν γονατα παλιιι :)

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Καλημέρα!

Αθηνουλα χαλάρωσε! Το τριπλεξ δεν είναι τίποτα. Και στη δικιά μου δεν είχαν δει τίποτα και η τελευταία παιδίατρος μας είπε φυσημα. Είναι λέει ελάχιστο, ίσα που το καταλαβαίνεις. Πάντως πρέπει να μπερδεύει με ακροαστικα γιατί στην αρχή την άκουσε σαν κρυωμενη.

Για τα περί διατροφής τι να πω! Αν το πρόβλημα είναι η επαφή με το δημητριακο, ας του βάζουμε ρύζι στην κρεατοσουπα, είναι ανάγκη να το πάρει από κονσέρβα; δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι στον γιατρό. Οι περισσότεροι πάντως ακολουθούν την πεπατημενη για να μην ακούν γκρίνιες. Γιατί εντάξει εμείς που το ψάχνουμε, για πες σε καμιά άλλη ότι δεν αξίζει η φαριν λακτε, να σου πει άχρηστος ο γιατρός, αφού όλοι δίνουν. Για το ψάρι πάντως η δικιά μου δεν ήταν αρνητική για από τώρα, εφόσον είδε ότι δεν υπάρχει ιστορικό αλλεργιας και το παιδί τα δέχεται μέχρι στιγμής όλα.

Αχ ρε Βούλα, να είχαμε και εμείς εδώ τον Παπαβεντση τι καλά που θα ήταν...

Γκρετα καλό κυνήγι τώρα :) εμάς πάει σαν τον λοκατζη ακόμα χε χε...

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Καλημέρα!

Αθηνουλα χαλάρωσε! Το τριπλεξ δεν είναι τίποτα. Και στη δικιά μου δεν είχαν δει τίποτα και η τελευταία παιδίατρος μας είπε φυσημα. Είναι λέει ελάχιστο, ίσα που το καταλαβαίνεις. Πάντως πρέπει να μπερδεύει με ακροαστικα γιατί στην αρχή την άκουσε σαν κρυωμενη.

Κι εμας αυτό μας ρώταγε συνέχεια...

Άμα είναι κρυωμένος...

Τι να πω θα πάμε να το κάνουμε να δούμε...

:(

διαβασα και εδώ περι φυσήματος τι να πω... το "απλό" έτσι όπως το περιγράφει θα μπορούσε να ταιριάζει στην περίπτωση μας ... θα δουμε...

Tsufp2.png0RVqp2.png

Α ρε γκρεταααααα σοβαρά!!!!!;;;;;!!!!!!

Πως κ πως το περιμένω κ γω!!!!

Κ εμας σαν το. Λοκατζή όπως ειπε κ η βασω.... Χαχχαχα

Κανει κατι π σηκώνεται στα τέσσερα αλλα κοκαλώνει εκει! Κ μετα...παρτην κατω!

Αθηνα μ εδω δεν εισαι; Κλείσε ενα ραντεβου αν θές κ πήγαινε να τον δεις απο κοντα! Ίδιος ο τέτοιος ειναι... Αχ πως τον λενε μωρε;;αυτον π έπαιζε στις παλιές ταινίες;;; Θα θυμηθώ κ θ το γραψω! Κ εκανε ο άτιμος ενα Παιδιατρειο!!!! Να πηγαίνεις καμια ωρα νωριτερα να κάθεσαι να το χαζεύεις!

KMwEp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...