Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ο άντρας μου έκανε πλάκα πως αν κάνουμε παιδάκι θα τον αγαπάει πιο πολύ επειδή θα το ταΐζει 😂 Καλά ο δικός μου παραμονή πρωτοχρονιάς έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε σούπα βελουτε με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, οσομπουκο, ριζότο, μανιτάρια πορτομπελο με ρικότα, 3 διαφορετικές σαλάτες, λαχανάκια Βρυξελλών με βούτυρο και μπαχαρικά και τιραμισού. Είναι να μην τον πιάσει 😂

Λοιπόν αρχής γενομένης αύριο θα κάνω πρόγραμμα φαγητού βδομάδας. Να δούμε πως θα πάει. Είχαμε κάνει φιλότιμες προσπάθειες κ το κρατούσαμε κανένα μήνα αλλά μετά το χάναμε.

Ναι σίγουρα είναι ένα καλό κίνητρο να αλλάξω την καθημερινότητά μου! Απλα έχω απορία αν έστω κ τόσο αυξημένη τιμή (όχι τρελα δλδ), έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών ως τώρα. Έστω και 5% για εμένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Επειδή σπίτι κι εμενα μαγειρευει μόνο ο άντρας μου και ο, τι παίρνουμε από γιαγιάδες (εγώ κάνω γλυκά μόνο!), η λύση είναι μία, να κάνεις αγοράκι!!! Στο γιο μου, μια φορά έκανα ντοματοσούπα, κάτι απλό και γρήγορο, και φώναζε ο, τι μαγειρεύω καλύτερα από όλους!!! 

Μανουλες Φεβρουαριου 2015

Greta

Recommended Posts

Για πανες που λετε!

Οντως οι Pampers μακραν οι καλυτερες!Αλλα οντως Εστελ η μυρωδια αυτη ειναι αηδιαστικη!!

Εμενα λοιπον μου ειχαν πει αρκετοι να δοκιμασω του Lidl.

Ειχα παρει στον μεγαλο πανες βρακακι απο εκει οταν μεγαλωσε.Κοριτσια εμεινα αφωνη ειλικρινα!!!!!

Ειναι πολυ νωρις να κοψω τις pampers αλλα της προτιμησω και απο το lidl αργότερα

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα κορτσούδια!

Greta, xθες δοκίμασα της Pampers dry νομίζω, που είναι για 12ωρο, είναι πρασινωπές σαν χρώμα, και δεν μύριζαν! Επίσης, το πρωι που ξυπνησαμε μετά τον συνηθισμένο πολύωρο ύπνο, δεν είχε εξωτερικά αυτή την υγρασία που είχαν και οι sensitive και οι απλές. Τις είχε σε προσφορά το σουπερ μαρκετ της γειτονιάς, λέω να πάρω όσες προλαβαίνω, αλλά νομίζω ότι θα αλλάξουμε νούμερο όπου να'ναι. Τα έξι κιλά πρέπει να τα έχει πιάσει, την καταλαβαίνω στο χέρι πια.

Τινα όπως σου είπαν και τα κορίτσια, είναι πολύ νωρίς για να εισάγεις στέρεες. Για να το επιχειρήσεις θα πρέπει το παιδί να δείχνει πολλά σημάδια ότι είναι έτοιμο, να στηρίζει τη μεσούλα του και το κεφάλι του καλά, να μπορεί να γυρίζει μόνο του, να ενδιαφέρεται για το φαγητό, να μην έχει καθόλου αναγωγές, ένα σωρό. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, άντε να ξεκινήσει κατά τους 5 - 5,5 κλεισμένους. Θα μου πεις, εδώ παλιά αρχίζαν το ρυζάλευρο από τις 40 ημέρες (ο άντρας μου πχ) τι πάθανε; Εμ έλα που τώρα δείχνουν οι έρευνες τις επιπτώσεις. Στομαχικά, εντερικά, παχυσαρκία δε τα λες και λίγα! Κάνε λίγο υπομονή! Τα λέω για να τα ακούσω και εγώ, μη νομίζεις! Δε κρατιέμαι να αρχίσουμε!

Στο facebook έχει μια καλή ομάδα για την παιδική και βρεφική διατροφή, τα κορίτσια δίνουν και συνταγές και έχουν και ένα καλό πλάνο εισαγωγής (από τον 6ο και μετά βέβαια). Ψάξτε το όσες έχετε facebook (εσύ Βούλα, έχεις τον αστεράτο παιδίατρο, δεν το χρειάζεσαι :) ) Για παράδειγμα, όσες κάνετε αποκλειστικό θηλασμό, το ξέρατε ότι είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με λαχανικά και κρέας και μετά φρούτα;

Ρε κορίτσια, εγώ δεν έχω καταλάβει αν για την εισαγωγή στέρεων ισχύουν τα ίδια για τα μωρά που θηλάζουν και τα μωρά που κάνουν μεικτή διατροφή. Επίσης, ισχύει το ίδιο για τα άλματα; κάπου διάβασα ναι, κάπου όχι. Πάντως εμάς έχει διαφορετική συμπεριφορά τις τελευταίες μέρες (πολύ αγκαλιά, λίγο περισσότερη γκρίνια, ζητάει περισσότερο στήθος και γάλα).

Δεύτερο παιδί; :shock: Θα αστειεύεστε βέβαια... :D:D:D

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Ρε γμτ θα ηθελα κ εγω κ τρίτο κ τέταρτο αλλά όπως ειπα δεν αντέχω τους εννιά μήνες! Εμετοί αναγούλες λιποθυμίες κατουρημα κλπ...

Κ νομιζω πως μονο γιαυτο θα μείνω στα δυο...(προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ξερω αν στην πορεία αλλάξει τπτ)

Βασω μ χωρίς να ειμαι απολύτως σίγουρη εχω την εντυπωση πως ισχύει το ιδιο κ για τον μεικτό κ για τον αποκλειστικό κ για το ξένο γάλα το πως μπαίνουν οι τροφές...

Πάντως ειναι εύκολα... Απο οτι θυμαμαι στον γιο στους 5,5 μήνες ξεκινήσαμε με τα φρούτα (πρώτα 2-3 κουταλιές μήλο την αλλη μερα μισο μήλο την Τρίτη μερα ολόκληρο μήλο κ λίγη μπανάνα κ.ο.κ μεχρι να μπουν το μήλο η μπανάνα κ το αχλάδι κ μετα αν 2-3 μερες θα μπορούσα να προσθέτω κ απο ενα καινούργιο φρούτο. 6 μηνων βάλαμε με την ιδια ποσότητα την πατάτα το καρότο κ το κολοκύθι. (Δεν θυμαμαι το κρέας ποτε μπήκε) κ 6,5 μηνων μπήκε κ το ρυζαλευρο κλπ...

Δεν ειναι καθολου δύσκολο.

Απλά (με το μπιμπερο ) οσο περισσότερο τρωει τοσο μειώνεις τα ml του γάλακτος μεχρι που μολις μπουν κ τα τρία φρούτα κ τα τρωει ολα εκει απλά δεν δίνεις γάλα όποτε παει το ενα γεύμα ετσι γινεται κ με τα επόμενα μεχρι που το γάλα ειναι για πρωι κ βράδυ...

Τουλάχιστον ετσι έκανα με τον γιο κ ετσι θελω να κανω κ με την κόρη αλλά δεν ξερω με τον θηλασμό πως γινεται...

KMwEp3.png

Διαφημίσεις

Μια νυσταγμένη καλημέρα κι από μένα......

Μαργαρίτα κι εμείς στο τρίωρο γυρίσαμε λες κι είναι νεογέννητο...! Ο τετράωρος ύπνος μου φαίνεται μακρινή ανάμνηση.. για να μην πω για πενταωρο και πάνω!

:cry:

b5DEp3.png

Καλημέρα κορίτσια βλέπω μιλάτε για εισαγωγή στέρεων εμείς γινόμαστε 5 σε λίγες μέρες αλλά θα τις της ξεκινήσω τον άλλο μήνα αρχές 6ου δηλαδή (λίγες μέρες πριν τον κλείσει) πάντως η δικιά μου ξυπνάει 3-4 φορές την νύχτα και θηλάζει και μ'αρέσει κιόλας παρά την αυπνία και τον διακοπτόμενο ύπνο δεν θέλω να μειώσω καθόλου θηλασμούς ελπίζω να τα καταφέρουμε. Και όσο για τα παιδιά που λέτε εγώ θέλω τουλάχιστον 4 δεν με φοβίζουν οι εγκυμοσύνες αρκεί να μου τα φέρει το σύμπαν , η φύση , ο Θεός ό,τι θέλετε τελοσπάντων :rolleyes: Βασικά τώρα που δεν εργάζομαι μου φαίνονται εύκολα τα περισσότερα δεν ξέρω αν δούλευα αν θα έλεγα το ίδιο.

J8ejp3.png

xoM3p3.png

526437xvildghyb3.gif

Αυτό που διάβαζα είναι ότι στον αποκλειστικό ξεκινάς πρώτα με λαχανικά και κρέας γιατί το παιδί πλέον έχει αυξημένη ανάγκη από σίδηρο, ενώ αυτά που πίνουν φόρμουλα το παίρνουν από το γάλα σε επαρκή ποσότητα. Ο άλλος λόγος είναι ότι είναι καλύτερο να μάθουν να τρώνε με τα όχι και τόσο εύγευστα λαχανικά ώστε να μη δυσκολευτούμε μετά να τα εισάγουμε. Ενώ αν βάλεις πρώτα τα γλυκά μετά ίσως δυσκολευτεί με τα άλλα. Θεωρίες βέβαια γιατί άμα το παιδί είναι φαγανό, νομίζω τρώει και πέτρες! Απλά έλεγα μήπως εμείς που κάνουμε μικτή να ξεκινήσουμε από φρούτα που το καλοκαίρι θα μπορέσει να δοκιμάσει τα τέλεια εποχικά (βερίκοκα, ροδάκινα, πεπόνι, καρπούζι κλπ).

Βασικά είναι τέλεια να έχεις πολλά παιδιά αλλά και εμένα όπως και τη Βούλα, με κούρασε η εγκυμοσύνη. Ξανά μανά καούρες και συχνοουρία και προσοχή στο τι τρώω, δεν μπορώ τώρα κοντά. Θα μου πεις δεν έχω ηλικιακά και πολλά περιθώρια. Δε πειράζει. Ας έχω μία και κακομαθημένη πριγκηπισσούλα :) Γιατί καλά άμα έχεις λεφτά, αλλά άμα είσαι περιορισμένων πόρων και σου σκάνε τρία φροντιστήρια, μπαλέτα, ωδεία, αγγλικά κλπ και δεν ξέρεις πως να τα πληρώσεις και δε θέλεις να τα στερήσεις και τρέχεις και σαν το Βέγγο, ε άστα να πάνε...

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Οκ νιώθω λιγότερο μόνη τωρα που σας διάβασα για τα χτεσινά μου εγερτήρια ανα 3ωρο! Δεν ειναι μονο το δικό μου το παιδι ηταν ζαβη η μερα!

Πήρα πάνες Babylino το νούμερο 3 (4-9 κιλά) που της ειχε προσφορά, καλές μου φαίνονται για την ωρα! Επίσης εμεις γύρω στα 5,5 είμαστε κ του πήρα την επόμενη κατηγορία (όχι την 3-6) ειχα παρακολουθήσει ένα online σεμινΑριο πριν γεννήσω που η μαία έλεγε οτι στα όρια δεν δουλεύει πολύ καλα η πάνα πχ η 3-6 ειναι καλή για παιδιά 3,5-5,5 κιλά αλλιως ειναι μεγάλη/μικρή. Η αλήθεια ειναι οτι κ τωρα κ στην αλλαγή απο 1 σε 2 μου φαινόταν να τον σφίγγει κάπως στα πόδια κ προτίμησα να ...ανέβω κατηγορία.

Εσεις περιμένετε να εξαντλήσετε το εύρος; Δλδ έπρεπε να τον αφησω να φτάσει τα 6 κιλά;; Δεν ξερω ...

Εισαγωγή στις τροφές εγω ανάθεμα κ αν ξερω πως θα κάνω. Εχω κατεβάσει ένα φόρτωμα πράγματα απο την ομάδα που λέει η Βάσω αλλα κάποια στιγμη πρέπει να τα...διαβάσω κιόλας :)

Αν κ το βλεπω να μας σπρώχνει η παιδίατρος για κλεισμένο 6ο μηνα κ γιατι ε...δεν μας λες και τεράστιους σε μέγεθος (αν κ κάνουμε πραγματικά άλμα αυτές τις μερες χτες γυρισαμε απο μπρούμυτα ανάσκελα πρώτη φορα :D ) συν εγω θα ξεκαλοκαιριασω κερκυρα (Ιούλιο Αύγουστο) μιας κ ....ποτέ θα ξαναχω την ευκαιρία κ τον 5ο τον κλείνουμε 17 Ιουλίου οποτε δεν ξερω πως θα γινει. Εχω παιδίατρο εκει αλλα αν εχουν διαφορετικά προγράμματα τι θα το κάνω το παιδι μου; Μπαλάκι;

Θα το συζητήσω κ μαζί της στις 22 που θα πάμε για εμβολιο κ θα είμαστε πια κλεισμένα 4 μήνες ...

Άγχος μου κανει όλο αυτο αφήστε που άμα δεν τον αρχίσω τέλος Ιουλίου-Αύγουστο απο Σεπτέμβρη γυρνάω δουλεια και φοβάμαι θα έχουμε αλλα δράματα μην εχω και το φαΐ άγχος...

Ουφ(!)

Tsufp2.png0RVqp2.png

Διαφημίσεις

Αυτό που διάβαζα είναι ότι στον αποκλειστικό ξεκινάς πρώτα με λαχανικά και κρέας γιατί το παιδί πλέον έχει αυξημένη ανάγκη από σίδηρο, ενώ αυτά που πίνουν φόρμουλα το παίρνουν από το γάλα σε επαρκή ποσότητα. Ο άλλος λόγος είναι ότι είναι καλύτερο να μάθουν να τρώνε με τα όχι και τόσο εύγευστα λαχανικά ώστε να μη δυσκολευτούμε μετά να τα εισάγουμε. Ενώ αν βάλεις πρώτα τα γλυκά μετά ίσως δυσκολευτεί με τα άλλα. Θεωρίες βέβαια γιατί άμα το παιδί είναι φαγανό, νομίζω τρώει και πέτρες! Απλά έλεγα μήπως εμείς που κάνουμε μικτή να ξεκινήσουμε από φρούτα που το καλοκαίρι θα μπορέσει να δοκιμάσει τα τέλεια εποχικά (βερίκοκα, ροδάκινα, πεπόνι, καρπούζι κλπ).

Βασικά είναι τέλεια να έχεις πολλά παιδιά αλλά και εμένα όπως και τη Βούλα, με κούρασε η εγκυμοσύνη. Ξανά μανά καούρες και συχνοουρία και προσοχή στο τι τρώω, δεν μπορώ τώρα κοντά. Θα μου πεις δεν έχω ηλικιακά και πολλά περιθώρια. Δε πειράζει. Ας έχω μία και κακομαθημένη πριγκηπισσούλα :) Γιατί καλά άμα έχεις λεφτά, αλλά άμα είσαι περιορισμένων πόρων και σου σκάνε τρία φροντιστήρια, μπαλέτα, ωδεία, αγγλικά κλπ και δεν ξέρεις πως να τα πληρώσεις και δε θέλεις να τα στερήσεις και τρέχεις και σαν το Βέγγο, ε άστα να πάνε...

Βάσω συνήθως οι πλούσιοι εκτός από τους βασιλιάδες μένουν στο 1 ή το πολύ στα 2 παιδιά γιατί για αυτούς δεν είναι σικ τα 3 και άνω παιδιά τους χαλάνε την μόστρα τώρα πολλά παιδιά κάνουν συνήθως οι μεσαίοι και κάτω (εγώ καλή ώρα) βέβαια πάλι μπαίνω στο τριπάκι της γενίκευσης αλλά τέσπα

J8ejp3.png

xoM3p3.png

526437xvildghyb3.gif

Koritsia kalimera kalispera oti thelete! :tongue:

Kashmam eimai teleiomeni daskala me eidikeusi stis ilikies 0-6 etwn kai ta anaptiksiaka provlimata. Tha grapsw gia ton trito kai ton tetarto mina ta pio vasika kai oti allo thelete rwtiste me!!

Ston trito mina

Anagnwrizoun tin mirwdia, tis fwnes kai ta proswpa pou vlepoun kathimerina. Einai edw pou ksekiname kai deixnoue san xazos tous eautous mas kai leme "pou einai h mama?". Merika mwra tha arxizoun siga siga na anagnwrizoun poios milaei kai tha se vlepoun entona.

Gelia kai ixoi p vgazoun ginonte pio sixnoi kai se merika mwra sinodevonte apo kiniseis.

To kefali einai pio statheropoihmeno kai polla mwra sikonoun to kefali me anesi, kai girnane kiolas to sikomeno kefali. Merika mwra isws arxizoun na sikonoun te ligo otan ksaplwnoun sti koilia tous.

Ean den exei arxisei na girnaei kefali kai na anagnwrizei apo pou erxonte oi ixoi kalo einai na paroume paixnidia me ixous, h na milame kai genika na arxisoume na paizoume gia na dwsoume ena mikro "sproksimo" stin anaptiksi.

Merika mwra tha anagnwrizoun dinatous ixous kai merika tha ta enoxlei, protimiseis!

Merika mwra tha arxizoun na kouname ta xeria tous to ena pros to allo san palamakia.

Vasiki trofi einai to gala tis mamas ektos ki ean ginete mikri diatrofi h diatrofi formoulas. To kathe mwro troei analoga me to varos tou, poso sixna troei kai poso energo einai.

Ston tetarto mina

Xrisimopoiw ixous gia na epikoinwnisei kai idietera otan kanete "dialogo".

Mporei na kratisei to varos tous sta podia otan to kratate orthio.

Sikwnei ligo me anesi otan einai sti koilia, pou tha to voithisei siga siga a mpousoulisei se 2-3 mines, kai sto telos katafernei na girnaei apo tin plati stin koilia kai poli pithanotata apo koilia se plati me atsales kiniseis.

Epilegeis paixnidia kai mporei na arpakseis pragmata. Xrisimopoiei xeria gia na kratisei kai ta traviksei. Isws merika mwra arxisoun na kratate paixnidia mona tous kai poli pithanon polla mwra tha prospathoun na tentothoun pros sxedon oles tis katefthinseis gia na piasoun kati pou tous kinei to endiaferon.

Mwra pou den akoune polles glwsses, kai pou tous milas sinexws isws arxisoun na lene "lekseis" pou den exoun kata anagki noima se emas.

Einai kalo na arxisoume ti gimnastiki ean theloume na dwsoume ena sproksimo stin anaptiksi kai na tin epitaxinoume, xwris ipervoles!! Episis voithisei ta poli ksipnia mwra na "kourastoun" gia ipno.

Vasiki trofi einai to gala tis mamas, ektos ean ginete mikri diatrofi h diatrofi formoulas.

Auta einai osa thimamai apo to mialo mou, alla ean exete apories tha anoiksw kai ta vivlia mou gia perissotera!

H gkrinia pou vgazoun merika mwra isws ofeilete sto oti eksereunoun trigirw tous. Merika exoun fovo, merika neuriazoun pou den mporoun na piasoun kati, h ponane h peinane. Panta i gkrinia exei logo, einai o monos tropos epikoinwnias. H gkrinia kai to vlema! Ean to mikrouli sas gkriniazei milate tou rwtate to kai deikte tou ekei o koitaei. Prosoxi giati arpazoun aetisia!!

Elpizw na voithisa!

kadxp2.png

FghAp2.png

duX5p1.png

Ευχαριστούμε πολύ Σοφία!

Αντιγόνη μου τίποτα δεν είναι standard. Προσωπικά τυχαίνει και ξέρω οικογένειες εφοπλιστών με 3 και 4 παιδιά. Βέβαια μεγαλώνουν όλα με νταντάδες και η μαμά είναι φιλική συμμετοχή αλλά τεσπα. To πόσα παιδιά θα κάνει μια οικογένεια, εξαρτάται από τόσους πολλούς παράγοντες (βιοτικό επίπεδο, μορφωτικό επίπεδο, ηλικία ζευγαριού και και και...) που πραγματικά δεν μπορούμε να γενικεύσουμε. Απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι προσωπικά μιλώντας, αν και μου αρέσουν πολύ τα παιδιά, θα ένιωθα καλύτερα να μπορώ να προσφέρω τα περισσότερα που μπορώ. Και επειδή είναι περιορισμένα αυτά που μπορώ, προτιμώ να μείνω στο ένα. Λέω εγώ τώρα, πως θα τα φέρει η τύχη δεν ξέρω :D

Αθηνά, γιατί γυρνάς Σεπτέμβρη παιδί μου; Δε θα πάρεις το εξάμηνο; Και εγώ τα ίδια λέω, θέλω να ξεκινήσω όταν θα είναι επάνω με τους γονείς μου. Παλαιότερα που είχα μιλήσει με την παιδίατρο μας μου είχε πει άντε να ξεκινήσουμε στους 5,5 αναλόγως με το πως θα είναι η μπέμπα δηλαδή μέσα Ιούλη. Για τις πάνες, το νούμερο 1 το φορούσαμε και όταν ξεπέρασε τα κιλά, της έκανε ακόμα. Τώρα που έχει πιάσει μάλλον τα 6 κιλά, το Νο2 της κάνει μόνο στα Pampers, στα Babylino όχι και λέω μόλις μου τελειώσει αυτό το πακέτο να της πάρω το Νο3 από Babylino.

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...