Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 31 λεπτά , Katiamaxiking είπε:

Πολύ καλή επιτυχία εύχομαι!!να πάνε όλα καλά!! 

Ήπιες αυτό που είναι η πάστα ζάχαρης που την διαλύουν;; 
      υπάρχει πόσιμη γλυκόζη με γεύση λεμόνι ή πορτοκάλι και είναι πιο υποφερτό. 

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου !!! Εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι ;   Ετοιμάζεσαι για ετ;;; 

Μανουλες Φεβρουαριου 2015

Greta

Recommended Posts

Tina δεν κατάλαβα, το ζάχαρο ο μικροβιολόγος που το μέτρησε; Σε πρωινή εξέταση αίματος; σε κάτι άλλο; Στα ούρα; Αυτό δε λαμβάνεται υπ'όψη! Αν εννοεί 70 στη εξέταση αίματος, η τιμή είναι απόλυτα φυσιολογική.

Σίγουρα η μέτρηση ζαχάρου νηστείας στο αίμα (δλδ η πρωινή εξέταση μετά από 12ωρη αφαγία) δεν είναι από μόνη της σαφής ένδειξη και μόνο η καμπύλη ζαχάρου δίνει σωστά αποτελέσματα ή η μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (για τον μέσο όρο επιπέδου ζαχάρου τις τελευταίες 6-8 εβδομάδες και η οποία γίνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας).

Το βάρος του παιδιού επίσης δεν είναι από μόνο του ένδειξη, οι δείκτες που μετράνε οι ενδοκρινολόγοι από το υπερηχογράφημα είναι η διάμετρος κοιλιάς (AC) και κεφαλιού (ΗC) και με ένα τύπο υπολογίζουν αν υπάρχει ένδειξη ζαχάρου ή όχι. Το γενικό βάρος του μωρού ναι μεν υπάρχουν όρια που το κατατάσσουν στα ελλιποβαρή ή μεγαλόσωμα, αλλά άσχετα με το αν υπάρχει διαβήτησης κύησης. Και εμένα το βάρος του μωρού μου είναι φυσιολογικό αλλά κοίτα που ένα από τα αποτελέσματά της καμπύλης είναι οριακό.

Πάντως αν είχες μία καλή καμπύλη ζαχάρου και δεν παίρνεις απότομα κιλά (προσέχεις τη διατροφή σου) δε νομίζω ότι θα παρουσιάσεις διαβήτη. Τους τελευταίους μήνες το σωστό είναι να παίρνουμε έως 2 κιλά/μήνα. Για καλό και για κακό περιόρισε λιγάκι τα γλυκά και τα αμυλούχα (ρύζια, πατάτες, λευκό ψωμί και παράγωγα λευκού αλευριού). Προτίμησε μαύρη σοκολάτα, άγριο ρύζι και ψωμί σίκαλης.

Όπως και να έχει, αν δεν εμπιστεύεσαι τον μικροβιολόγο (που όντως πολύ περίεργα στα λέει) μήπως να δοκίμαζες κάποιο άλλο μικροβιολογικό εργαστήριο; Α και γιατί δε λες στον γιατρό σου να του στέλνεις τα αποτελέσματα με mail να τα βλέπει και τηλεφωνικά να σου πει αν υπάρχει κάτι; Μη πληρώνεις κάθε φορά για ψύλλου πήδημα! Εγώ έτσι το κάνω με τον δικό μου και είναι και του δημοσίου!

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα!! Τι κάνετε;; 2η μέρα διακοπών κ ομολογώ δεν έχω καμία διάθεση να επιστρέψω για τις τελευταίες 3 μέρες !! :rolleyes:

Κατα τα αλλά ο ύπνος παραμένει σκωτσέζικο ντους... Προχθές εύκολα χτες βράδυ στριφογύριζα σαν το χαρο... Κ φαντάζομαι θα χειροτερεύει με τον καιρό

Κατα τα αλλά ήσυχα όλα αν κ ... Μουλιαςαμε ρε γμτ πολύ βροχή!!!

Σας φιλώ όλες θα ξαναμπώ αργότερα να δω τι κάνετε !!

Tsufp2.png0RVqp2.png

Καλημέρα σας!!

Τίνα μου άρα έκανε λάθος ο μικροβιολόγος;

Άρα δεν εχεις απολύτως τπτ;

Αχ για βόλτες πεθαίνω αλλά ούτε εγώ αντέχω, θα πάω αλλά μετα στο σπιτι πονάει η μέση μου απίστευτα!! Κουτσαινω!! Αλλά την άλλη μερα πάλι θα πάω! Αν κάτσω μέσα θα σκάσω!

Απλά πρέπει να κάνω μέχρι δυο πράγματα την ημέρα δλδ σήμερα θα κάνω φαγητό (το όποιο τα έβαλα ήδη να γίνεται) κ θα καθαρίσω το απόγευμα το μπάνιο κ μετα τπτ γιατι αν πάω κ βόλτα την πάτησα! Όποτε αυριο π δεν θα εχω να κάνω φαγητό θα κάνω ενα γλυκό κ θα πάω κ βόλτα! Τα όρια μ δεν ξεπερνάνε τα δυο πράγματα την ημέρα...

Ουφ...!

Που θα πάει θα περάσει!! Κ μετα που μέχρι να σαραντησουμε θα έχει αρχίσει να φτιάχνει κ ο καιρός...ουουου...θα πέσει πολύ περπάτημα!!! Κ με ευχαρίστηση!!!!!!!!

Το 2015 το Πάσχα πέφτει 12/4 άραγε θα έχουμε σαραντίσει;

KMwEp3.png

Αχ μια ερώτηση, πονάει η κοιλιά σας; Όχι συσπάσεις κ τσιμπήματα κ τραβήγματα... Το δέρμα εξωτερικά σαν να είναι όλη η κοιλιά μια μελάνια; Περίεργο πράγμα

Δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά πάντως κάπως έτσι το νιώθω ειδικά το βράδυ.

KMwEp3.png

Από βροχή άλλο τίποτα αυτές τις μέρες αλλά σήμερα έχει έναν τεράστιο ήλιο εδώ πέρα και άνοιξε λίγο το μάτι μας!

Kashmam αυτό που λες, το είχα κατά διαστήματα, σε όλη την εγκυμοσύνη. Κάποιες μέρες, νιώθω τελείως τεντωμένη και πονεμένη την κοιλιά μου. Κάποιες μέρες έχω τραβήγματα μόνο στα πλάγια. Συσπάσεις δεν ξέρω αν έχω, δεν έχω καταλάβει τι νιώθουμε όταν συμβαίνουν (τις ψεύτικες εννοώ, τις Braxton Hicks). Πάντως όταν έχω κάτι από τα παραπάνω, μετά από 1-2 ημέρες βλέπω την κοιλιά μου αρκετά μεγαλωμένη.

Οι δραστηριότητες είναι όντως περιορισμένες αρκετά και σε εμάς. Παραπάνω από 1-2 πράγματα δεν μπορώ να κάνω, κουράζομαι. Θέλω να κατέβω στο κέντρο για χριστουγεννιάτικα ψώνια και το σκέφτομαι...

Το Πάσχα νομίζω θα έχουμε σαραντίσει πια και θα είμαστε εντάξει για βόλτα :mrgreen:

Αθηνά, ξέρω πως νιώθεις... Αυτές οι τελευταίες ημέρες στη δουλειά, νομίζω ότι είναι 16ωρες και όχι 8ωρες :|

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοριτσάκια :) τι μου κάνετε σήμερα? Επιτέλους δεν βρέχει!!!!

Tina τζάμπα σε άγχωσαν, ευτυχώς τουλάχιστον δεν ήταν τίποτα! Έκλεισα και εγώ για αύριο να πάω να κάνω τις εξετάσεις του μήνα.

Kashmam αυτό που λες για το τέντωμα της κοιλιάς το νιώθω κάθε βράδυ αλλά μόνο το βράδυ, μετά το πρωί δεν έχω τίποτα.

Όσο για τις συσπάσεις, έχω συνέχεια και από πολύ νωρίς, νομίζω μόλις έκλεισα το πρώτο τρίμηνο ξεκίνησαν. Είναι πολύ έντονο τέντωμα και πέτρωμα της κοιλιάς, συνήθως σε ένα σημείο, δεξιά ή αριστερά, το οποίο φαίνεται κιόλας με το μάτι, σαν να σε σπρώχνει μια γροθιά από μέσα και εξέχει άσχημα. Έχω μια φωτογραφία και αν καταφέρω θα τη βάλω.

Πάω να δω τι κάνει η φασολάδα μου, είδα χάλια καιρό χτες και έβαλα φασόλια να μουλιάσουν :)

1S7cp2.png

Καλημερα

Χαλια σημερα ξυπνησα με ζαλαδες.με το ζορι γραφω δεν μπορω να σταθω ορθια.δεν ξερω τι ειναι παλι αυτο.

Πηρα κι τον μπαμπα μου να ερθει γιατι δεν την παλευω με τον μικρο.τι ειναι αυτό βρε κοριτσια?πιεση μετρησα ενταξει ειναι μονο ταχυπαλμιες που σας ελεγα χθες εχω.γυρω στο 90-96

tqpkp3.png

PzUbp3.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΠΗΓΑ ΓΙΑ DOPPLER ΣΗΜΕΡΑ,ΟΛΑ ΚΑΛΑ, Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΖΥΓΙΖΕΙ 1.900 ΓΡΑΜ. ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΥΠΕΡΗΧΟΥ ΕΙΜΑΙ 32+1!ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ NEWBORN?:rolleyes:

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ 15/1 (ΘΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΜΟΥ) Κ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ. ΕΚΛΕΙΣΑ 5/1 ΜΕ ΤΗ ΜΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΩ (ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ) ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑΚΙ 1ΑΣ ΩΡΑΣ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ...ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ...!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΘΑ ΕΧΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ...ΑΥΤΑΑΑ..:D

F4oIp2.png

Spourgitaki αυτο σκεφτομαι επειδη εχω ενα θεμ με το αυχενικο λεω μηπως εχω κοιμηθει περιεργα αλλ δεν ξερω.και απο το αγχος τοσο εντονα?να μην μπορω να σταθω σε ενα σημειο.

Παρομοιο ειχα παθει στην πρωτη εγκυμοσύνη στπν ιδιο μηνα.Ουτε να το θυμαμαι δεν θελω.ο γυναικολόγος μου(τον ιδιο εχω και τωρα)μου ειχε πει να παω σε ορλ.

Οπς και πηγα αμεσως και μου ειχε πει δεν εχω κατι απο τα αυτια.αργοτερα μου περασε μονο του.

Τωρα ειμαι λιγο καλυτερα αλλα σηκωθηκα εβαλα φαγητο να φτιαξω και παλι δεν νοιωθω καλα.Αν συνεχιστει θα του τηλεφωνησω του γιατρου μου.

Ειναι και η ιωση που με ταλαιπωρει 5η μερα

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Διαφημίσεις

Καλημεραααααα

boulitsa με γεια το λικνο!!!

Νασια καλη επιτυχια ολα θα πανε καλα!

Τι κανετε κοριτσια?εκτος απ το να τρωτε γλυκα,χαχα!!!

Εγω σημερα εκανα εναν υπνο τρελα..γυρω στο 12ωρο ξυπνησα βεβαια για τουαλετα μην ξεχνιομαστε!

Τωρα καθομαστε με τον γιο και ακουμε μουσικη αγκαλιτσα!Τρελενεται για ουσικη ολη μερα θελει να ακουει,ουτε παιδικα ουτε τιποτα!

kit-kat-lasagnabreakfast.jpg

Να γελασουμε λιγο... :tongue:

τελεια η φωτοοοο!!

F4oIp2.png

Tina δεν κατάλαβα, το ζάχαρο ο μικροβιολόγος που το μέτρησε; Σε πρωινή εξέταση αίματος; σε κάτι άλλο; Στα ούρα; Αυτό δε λαμβάνεται υπ'όψη! Αν εννοεί 70 στη εξέταση αίματος, η τιμή είναι απόλυτα φυσιολογική.

Σίγουρα η μέτρηση ζαχάρου νηστείας στο αίμα (δλδ η πρωινή εξέταση μετά από 12ωρη αφαγία) δεν είναι από μόνη της σαφής ένδειξη και μόνο η καμπύλη ζαχάρου δίνει σωστά αποτελέσματα ή η μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (για τον μέσο όρο επιπέδου ζαχάρου τις τελευταίες 6-8 εβδομάδες και η οποία γίνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας).

Το βάρος του παιδιού επίσης δεν είναι από μόνο του ένδειξη, οι δείκτες που μετράνε οι ενδοκρινολόγοι από το υπερηχογράφημα είναι η διάμετρος κοιλιάς (AC) και κεφαλιού (ΗC) και με ένα τύπο υπολογίζουν αν υπάρχει ένδειξη ζαχάρου ή όχι. Το γενικό βάρος του μωρού ναι μεν υπάρχουν όρια που το κατατάσσουν στα ελλιποβαρή ή μεγαλόσωμα, αλλά άσχετα με το αν υπάρχει διαβήτησης κύησης. Και εμένα το βάρος του μωρού μου είναι φυσιολογικό αλλά κοίτα που ένα από τα αποτελέσματά της καμπύλης είναι οριακό.

Πάντως αν είχες μία καλή καμπύλη ζαχάρου και δεν παίρνεις απότομα κιλά (προσέχεις τη διατροφή σου) δε νομίζω ότι θα παρουσιάσεις διαβήτη. Τους τελευταίους μήνες το σωστό είναι να παίρνουμε έως 2 κιλά/μήνα. Για καλό και για κακό περιόρισε λιγάκι τα γλυκά και τα αμυλούχα (ρύζια, πατάτες, λευκό ψωμί και παράγωγα λευκού αλευριού). Προτίμησε μαύρη σοκολάτα, άγριο ρύζι και ψωμί σίκαλης.

Όπως και να έχει, αν δεν εμπιστεύεσαι τον μικροβιολόγο (που όντως πολύ περίεργα στα λέει) μήπως να δοκίμαζες κάποιο άλλο μικροβιολογικό εργαστήριο; Α και γιατί δε λες στον γιατρό σου να του στέλνεις τα αποτελέσματα με mail να τα βλέπει και τηλεφωνικά να σου πει αν υπάρχει κάτι; Μη πληρώνεις κάθε φορά για ψύλλου πήδημα! Εγώ έτσι το κάνω με τον δικό μου και είναι και του δημοσίου!

Βασω το ζαχαρο μου το βρηκε στα ουρα χτες το πρωι πηγα και εδωσα και το απογευμα που ξαναεδωσα επαναληπτικα δεν ειχα τιποτα.το θεμα ειναι οτι με φοβισε χωρις να υπαρχει λογος τελικα γιατι ολα ειναι μια χαρα.αυτο με νευριασε περισσοτερο πως μπορουν να παιζουν ετσι με την ψυχολογια σου γιατι στο τηλ ηταν κατηγορηματικος ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΥΗΣΗΣ λεει.ε εγω να μην αγχωθω?αλλα ευτυχως ολα καλα.και την γλυκοζηλιωμενη αιμοσφαιρινη την κανω καθε μηνα με τις εξετασεις μου και παντα μου βγαινει 4.6 με φ.τ 4-6 δηλαδη μια χαρα.χθες εκανα και καλλιεργεια για στρεπτοκοκκο γιατι μου λεει ο γυναικολογος οτι οι περισσοτερες γυναικες εμφανιζουν αλλα χωρις επαφες γινεται να εχεις?τα αποτελεσματα θα τα παρω την παρασκευη παντως.και τελος μας ειπε οτι το μωρο θα γεννηθει γυρω στα 3000-3200....

IGvSm12.png

Α τότε έπεσες σε πολύ @#$%$# μικροβιολόγο! Απαράδεκτος! Και μόνο από το γεγονός ότι σου είπε ότι έχεις διαβήτη κύησης από την εξέταση ούρων, τα λέει όλα! Την επόμενη φορά πες του δε θα σας δώσω τίποτα. Να δείτε την μεγάλη κρυστάλλινη σφαίρα, να συμβουλευτείτε τα πνεύματα και να πείτε μου τι έχω. Τα ίδια ποσοστά επιτυχίας θα έχουν με τα αποτελέσματα του κέντρου σας.

Κοπέλα μου με τέτοια τιμή στην γλυκ. αιμοσφαιρίνη να φας ό,τι γλυκά δεν τρώω εγώ :D Μια χαρά είσαι, άντε σε τρόμαξε ο ηλίθιος!

Για τον στρεπτόκοκκο δεν έχω ιδέα να σου πω την αλήθεια. Δεν είναι όμως ΣΜΝ, οπότε μάλλον κολλιέται και αλλιώς :(

Spourgitaki, καλή η φασολάδα; Σκοτείνιασε εδώ ο καιρός και μία σουπίτσα θα ήταν ότι πρέπει!

Greta, νομίζω ότι το άγχος σου τα επιδεινώνει όλα. Αν δεν υπάρχουν ιατρικά ευρήματα, μόνη σου κάνεις κακό στον εαυτό σου. Μίλα βέβαια με τον γιατρό σου για παν ενδεχόμενο, αλλά κυρίως ηρέμησε! Είναι και η ίωση που σε ταλαιπωρεί, μη το κάνει χειρότερο :roll:

Little_star αν και όπως λένε και οι έμπειρες, τα υπερηχογραφήματα ένδειξη δίνουν και μπορεί να έχεις απόκλιση, μάλλον τα Newborn δε θα τα χρειαστείς.

A81Mp3.pngk1NRp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...