Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Nima21 είπε:

Ειναι λογικό να αγχώνεστε και οσοι ειναι απεξω και μας λενε τοσο ευκολα οτι το αγχος μας κανει κακο δεν ξερουν.. σιγουρα καλοπροαιρετα μας τα λενε (οχι ολοι) αλλα μονο εμεις που το περναμε ξερουμε πως ειναι! Το θεμα ειναι οοοσο μπορειτε να σκεφτεστε θετικα.. ακομα και τις μερες που πεφτετε ψυχολογικα να προσπαθειτε να σκεφτεστε οτι θα τα καταφερετε στο τελος! Η θετικη ενεργεια μετραει! Οι 12 βλαστοκυστουλες σας ειναι ενας παρα πολυ σημαντικος λογος να σκεφτεστε αισιοδοξα! Οπως σας ειπαν παραπανω αλλες παλευουν με μια, αλλα παλευουν και πολλες τα καταφερνουν! Ενα υγιες θελουμε στο τελος! Με 12 εχετε πολλες πιθανοτητες να εχετε τελεια και υγιη εμβρυακια!!! 

Προσωπικα επειδη είμαι πολυ αγχωδης σαν γυναικα και εχω φτασει σε ενα πολυ καλο επιπεδο τα τελευταια χρονια να το δουλεψω για να με βρει αυριο μεθαυριο ενα παιδακι πιο καλα ψυχικα και πιο ετοιμη, με βοηθησε παρα πολυ η ψυχοθεραπεια και ο διαλογισμος! Και οσο και να το κοροιδευα, κοριτσια οσες εχετε κανει θα με καταλαβετε.. με έχει βοηθήσει πολυ οσες φορες το εχω προσπαθησει! Μονη μου με μικρούς δεκάλεπτους διαλογισμούς στο διαδίκτυο .. οσες εχετε θεματα με κρισεις αγχους και πανικου δοκιμάστε το! Και στο τελος θα καταλαβετε οτι μεσα απο αυτες τις καταστασεις βγαίνουμε πολυ πιο δυνατές και ανθεκτικές!!  Καλη επιτυχία!!!

Ειναι παρα πολυ βοηθητικα οσα μου λετε ολες και σας ευχαριστω παρα πολυ!

Μανουλες ιανουαριου 2015

korina89

Recommended Posts

Καλημερα σε όλες πως ειστε?

Πως παει το φουσκωμα εγω πλεον δεν μπορω ουτε να κοιμηθω καλα μουδιαζουν τα ποδια μου δεν μπορω να αλλαζω πλευρο!!

Εγω θα γεννησω σε ιδιωτικο γτ 1ον ο γιατρος μου ειναι τελειος κ δεν τον αλλαζω με κανεναν μετα απο πολυ ψαξιμο εχω να πω δεν μας κοιταει καν σαν χρηματα οποτε και να τον παρω οτι ωρα ειναι εκει!!

Τωρα εμεις εδω εχουμε ενα νοσοκομειο κ δεν θελω να γεννησω σε δημοσιο το ιδιωτικο μας ειναι πολυ καλο κ αψογο προσωπικο!!!

FqBWp2.pngNRyFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα σε όλες πως ειστε?

Πως παει το φουσκωμα εγω πλεον δεν μπορω ουτε να κοιμηθω καλα μουδιαζουν τα ποδια μου δεν μπορω να αλλαζω πλευρο!!

Εγω θα γεννησω σε ιδιωτικο γτ 1ον ο γιατρος μου ειναι τελειος κ δεν τον αλλαζω με κανεναν μετα απο πολυ ψαξιμο εχω να πω δεν μας κοιταει καν σαν χρηματα οποτε και να τον παρω οτι ωρα ειναι εκει!!

Καλλιοπακη και εγω εχω αρχισει να μην κοιμαμαι καλα τα

βραδια,προχθες κοιμηθηκα σερυ ολο το βραδυ μετα απο πολλααααα βραδια και οταν ξυπνησα το πρωι ενιωθα τοσο ξεκουραστη και ανανεωμενη...

Για το γιατρο οντως πολυ πολυ βασικο να τον βρισκεις οποτε τον χρειαζεσαι...και ο δικος ετσι ειναι.

Συνεπώς,βασικός λόγος επιλογής μαιευτηρίου για μένα είναι ο γιατρός πρώτα και η τσέπη μας.Κανόνισα πάντως να τα δώσω σε δόσεις τα χρήματα,τι να κάνω;

Με το γιατρο το κανονισες ή με το Ιασω?

Παντως βρε κοριτσια το οικονικο ειναι μεγαλο θεμα...Οταν γεννησα τον Κωνσταντινουλη μου τα πραγματα ηταν εντελως διαφορετικα,δουλευα και εγω και ο αντρας μου,με τρελες υπερωριες και δευτερες δουλειες κατα καιρους,ετσι αγορασα για τον μικρο μου τα απειρα και πολυ καλα ποιοτικα(κι ευτυχως γιατι τα εχω τωρα...)πληρωσα το μαιευτηριο ανετα χωρις αγχος...Τωρα μετραω το καθετι για να καταφερουμε να τα κανουμε ολα και σωστα...

Κοριτσια οι πρωτομανουλες εχετε βρει παιδιατρο?Εγω τον Δεκεμβρη ελεγα να βγω στη γυρα, ακομα μαζευω προτασεις..Θα ειναι υπερβολη να πηγαινω απο εκει να μιλησουμε λιγο πριν καταληξω?Οι γονεις μου οταν τους το ειπα με κοιταζαν σαν χανοι, και ελεγαν οτι παιδιατρο θα βρω στο ΙΑΣΩ που θα γεννησω..

Κατα την γνωμη μου ψαξε τον Δεκεμβριο απο τους γνωστους σου να βρεις καποιον παιδιατρο,αν θελεις να μιλησεις μαζι τους,παρτους ενα τηλ να τους ρωτησεις π.χ. οτι γεννας κι αν θα μπορουσαν να ερθουν απο το σπιτι να εξετασουν το μωρο κτλ,να δεις λιγο την χημεια σας,αν μπορεις να συννενοηθεις μαζι του και να νιωθεις μια σιγουρια,ομως και παλι αν θα σου ταιριαξει ή αν θα μεινεις ικανοποιημενη θα το δεις στην πορεια.

Στο Ιασω δεν ειναι σιγουρο οτι θα βρεις παιδιατρο και μαλιστα καλο,οποτε μην βασιζεσαι σε αυτο.Μπορει π.χ.εσυ να μενεις Περιστερι και ο παιδιατρος που θα αναλαβει το μικρο σου να ειναι Χαλανδρι οποτε δεν θα μπορει να ερθει τις πρωτες μερες στο σπιτι για να εξετασει το βρεφακι σου,ουτε εσυ να το πηγαινεις τοσο μακρυα.

Εμενα μου ετυχε μια παιδιατρος που ηταν στην ιδια πέριοχη με μενα αλλα δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενη και ηταν και εντελως αναγωγη,σε στυλ χιουμορ σου ελεγε τρελες χοντραδες...ηταν εντελως ψυχρη οταν σου μιλαγε και οταν της ειπαμε οτι να συνεχισουμε να βλεπει το μικρο μας στο ιατρειο της τοτε γλυκανε τρελα και δινει στον αντρα μου την καρτα της και του λεει να περνετε τηλ οποτε θελετα αλλα μην το παρακανετε για θα σας πω καμια κουβεντα:shock::shock:

Οταν την πηρα τηλ για να ερθει στο σπιτι να εξετασει το μικρο (μετα απο λιγες μερες πρεπει να τα ξαναδουν οι παιδιατροι για να ελεγξουν τα αντανακλαστικα τους),μου ειπε πως δεν χρειαζοταν και πως θα ερχοταν τον Σεπτεμβριο,γιατι ηθελε να παει διακοπες(γεννησα Ιουλιο) και ετσι εμεινα ξεκρεμαστη και ενιωσα απιστευτο αγχος,ευτυχως ομως βρηκα απο την ξαδελφη αυτη που εχω τωρα και ειμαι απολυτα ικανοποιημενη.

καλημερα κοριτσια..εγω εκλεισα κρεβατακι και στρωμα..εδω ολα ειναι δημοσια αλλα ειναι σαν κλινικες, βρηκα την κλινικη που θα γενννησω και θα παω μαλλον πεμπτη απο κει για υπερηχο..ειδα την κλινικη σε βιντεο και ειναι πολυ ωραια και γεννας αν θες και στο νερο..

m5tfp2.pngPEzvp1.png

Κατα την γνωμη μου ψαξε τον Δεκεμβριο απο τους γνωστους σου να βρεις καποιον παιδιατρο,αν θελεις να μιλησεις μαζι τους,παρτους ενα τηλ να τους ρωτησεις π.χ. οτι γεννας κι αν θα μπορουσαν να ερθουν απο το σπιτι να εξετασουν το μωρο κτλ,να δεις λιγο την χημεια σας,αν μπορεις να συννενοηθεις μαζι του και να νιωθεις μια σιγουρια,ομως και παλι αν θα σου ταιριαξει ή αν θα μεινεις ικανοποιημενη θα το δεις στην πορεια.

Στο Ιασω δεν ειναι σιγουρο οτι θα βρεις παιδιατρο και μαλιστα καλο,οποτε μην βασιζεσαι σε αυτο.Μπορει π.χ.εσυ να μενεις Περιστερι και ο παιδιατρος που θα αναλαβει το μικρο σου να ειναι Χαλανδρι οποτε δεν θα μπορει να ερθει τις πρωτες μερες στο σπιτι για να εξετασει το βρεφακι σου,ουτε εσυ να το πηγαινεις τοσο μακρυα.

Εμενα μου ετυχε μια παιδιατρος που ηταν στην ιδια πέριοχη με μενα αλλα δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενη και ηταν και εντελως αναγωγη,σε στυλ χιουμορ σου ελεγε τρελες χοντραδες...ηταν εντελως ψυχρη οταν σου μιλαγε και οταν της ειπαμε οτι να συνεχισουμε να βλεπει το μικρο μας στο ιατρειο της τοτε γλυκανε τρελα και δινει στον αντρα μου την καρτα της και του λεει να περνετε τηλ οποτε θελετα αλλα μην το παρακανετε για θα σας πω καμια κουβεντα:shock::shock:

Οταν την πηρα τηλ για να ερθει στο σπιτι να εξετασει το μικρο (μετα απο λιγες μερες πρεπει να τα ξαναδουν οι παιδιατροι για να ελεγξουν τα αντανακλαστικα τους),μου ειπε πως δεν χρειαζοταν και πως θα ερχοταν τον Σεπτεμβριο,γιατι ηθελε να παει διακοπες(γεννησα Ιουλιο) και ετσι εμεινα ξεκρεμαστη και ενιωσα απιστευτο αγχος,ευτυχως ομως βρηκα απο την ξαδελφη αυτη που εχω τωρα και ειμαι απολυτα ικανοποιημενη.

Σεκφτομουν να ρωτησω τον/την παιδιατρο για ορισμενα πραγματα πχ. να αγορασω σφηνακι(που με εφαγαν οι πωλητριες στα μαγαζια)?Τι εταιρια να προτιμησω για τα καλλυντικα του μωρου?Κ βεβαια τι πρεπει να εχω σε περιπτωση που δεν μας βγει ο θηλασμος.. Αυτα ο παιδιατρος δεν πρεπει να μας τα απαντησει?

F4oIp2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια..σημερα πηγαμε σουπερ μαρκετ και με λιγο περπατημα πονεσε η μεση μου, ζαλιστηκα κιολας εκει μεσα παραλιγο να πεσω ειχα και ταση για εμετο, ο αντρας μου τρομαξε πολυ τωρα φοβαται να με αφηνει μονη λεει ημουν κατασπρη ,2 φορα το παθαινω απο τοτε που ηρθα ..μαλλον θα επεσε κι αλλο ο αιματοκριτης ..στις προηγουμενες εξετασεις ηταν 31..

ηρθε σημερα και το μαξιλαρι θηλασμου που ειχα παραγγειλει να δω αν θα βολευτω γιατι κανω χαλια υπνο ,πιανομαι παντου..

m5tfp2.pngPEzvp1.png

Καλησπερα συνεγκυουλες!!!Τι κανετε???

Κοριτσια τι κρυο ειναι αυτο???Αγριεψε ο καιρος....

Σημερα γινομαι 27 εβδομαδων και μπαινω στον 7ο.Πως περναει ο καιρος?Μια ανασα μας εχει μεινει...

Σεκφτομουν να ρωτησω τον/την παιδιατρο για ορισμενα πραγματα πχ. να αγορασω σφηνακι(που με εφαγαν οι πωλητριες στα μαγαζια)?Τι εταιρια να προτιμησω για τα καλλυντικα του μωρου?Κ βεβαια τι πρεπει να εχω σε περιπτωση που δεν μας βγει ο θηλασμος.. Αυτα ο παιδιατρος δεν πρεπει να μας τα απαντησει?

Νομιζω πως δεν θα μπορεσουν να σε βοηθησουν σε αυτες τις αποριες,ολα αυτα θα τα δεις μονη σου στην πορεια.Π.χ. για τα καλλυντικα μπορει να σου προτεινει κατι, αλλα αυτο να ενοχλησει το μικρο σου και να πρεπει να το αλλαξεις.Απλα διαλεξε εσυ κατι που θεωρεις πολυ καλο ποιοτικα.Στο μαιευτηριο ισως να δωσουν στο μικρουλη λιγο γαλα,οποτε φευγοντας ο παιδιατρος σου προτεινει να αγορασεις την εταιρεια που ηδη εχει πιει και κατα την γνωμη μου αν χρειαστει να πιει ξενο καλυτερα να συνεχισει αυτο που εχει δοκιμασει γιατι η αλλαγη μπορει να το ενοχλησει.

Οσο για τις πωλητριες μην τις ακους απολυτα,εχουν φτιαξει μια τεραστια λιστα τα μαγαζια και προσπαθουν να πεισουν τις μαμαδες να τα αγορασουν ωστε να προωθησουν τα προιοντα τους.

Εν τω μεταξυ μολις γεννησεις μετα απο λιγες μερες θα πρεπει να ερθει στο σπιτι να εξετασει το μικρο σου και εκει θα εχεις την ευκαιρια να τον ρωτησει οτι θελεις,οποτε μην αγχωνεσαι.

Ομως με αφορμη αυτες τις αποριες,μπορεις να κανεις μια επαφη μαζι τους ωστε να δεις με ποιον μπορεις να ταιριαξεις και να συνεργαστεις καλυτερα;)

Καλλιοπακη και εγω εχω αρχισει να μην κοιμαμαι καλα τα

βραδια,προχθες κοιμηθηκα σερυ ολο το βραδυ μετα απο πολλααααα βραδια και οταν ξυπνησα το πρωι ενιωθα τοσο ξεκουραστη και ανανεωμενη...

Για το γιατρο οντως πολυ πολυ βασικο να τον βρισκεις οποτε τον χρειαζεσαι...και ο δικος ετσι ειναι.

Με το γιατρο το κανονισες ή με το Ιασω?

Παντως βρε κοριτσια το οικονικο ειναι μεγαλο θεμα...Οταν γεννησα τον Κωνσταντινουλη μου τα πραγματα ηταν εντελως διαφορετικα,δουλευα και εγω και ο αντρας μου,με τρελες υπερωριες και δευτερες δουλειες κατα καιρους,ετσι αγορασα για τον μικρο μου τα απειρα και πολυ καλα ποιοτικα(κι ευτυχως γιατι τα εχω τωρα...)πληρωσα το μαιευτηριο ανετα χωρις αγχος...Τωρα μετραω το καθετι για να καταφερουμε να τα κανουμε ολα και σωστα...

Οι περισσότεροι σε παρόμοια κατάσταση είμαστε,δυστυχώς!Και θυμώνω γιατί αντί να κάνει παιδιά ο κόσμος και να το χαίρεται μας καταντήσανε να μετράμε και το ευρώ!!Ευτυχώς κι εγώ έχω τα πάντα από εξοπλισμό από την κόρη μου και δε χρειάζεται να πάρω τίποτα.Χθες μου έδωσε και η νύφη μου μία τσάντα με χειμωνιάτικα ρουχαλάκια για τους πρώτους μήνες (μιας κι εγώ είχα γεννήσει καλοκαίρι και δεν είχα τίποτα και βολεύτηκα πλήρως).

Εγώ με το γιατρό μου συνεννοήθηκα να με διευκολύνει όσο αφορά τη δική του αμοιβή.Πάντως και το Ιασώ κάνει 12 άτοκες για τα νοσήλεια αρκεί να βγάλεις μία συγκεκριμένη κάρτα της ΕΘΝΙΚΗΣ αν δεν κάνω λάθος.Στη βγάζουν μέσα στο μαιευτήριο.στο υποκατάστημα που έχει.Πάρε τηλ.και ρώτα αν θες.Εγώ να σου πω θέλω να αποφύγω την κάρτα γιαυτό απευθύνθηκα πρώτα στο γιατρό.

Καλησπερα συνεγκυουλες!!!Τι κανετε???

Κοριτσια τι κρυο ειναι αυτο???Αγριεψε ο καιρος....

Σημερα γινομαι 27 εβδομαδων και μπαινω στον 7ο.Πως περναει ο καιρος?Μια ανασα μας εχει μεινει...

Νομιζω πως δεν θα μπορεσουν να σε βοηθησουν σε αυτες τις αποριες,ολα αυτα θα τα δεις μονη σου στην πορεια.Π.χ. για τα καλλυντικα μπορει να σου προτεινει κατι, αλλα αυτο να ενοχλησει το μικρο σου και να πρεπει να το αλλαξεις.Απλα διαλεξε εσυ κατι που θεωρεις πολυ καλο ποιοτικα.Στο μαιευτηριο ισως να δωσουν στο μικρουλη λιγο γαλα,οποτε φευγοντας ο παιδιατρος σου προτεινει να αγορασεις την εταιρεια που ηδη εχει πιει και κατα την γνωμη μου αν χρειαστει να πιει ξενο καλυτερα να συνεχισει αυτο που εχει δοκιμασει γιατι η αλλαγη μπορει να το ενοχλησει.

Οσο για τις πωλητριες μην τις ακους απολυτα,εχουν φτιαξει μια τεραστια λιστα τα μαγαζια και προσπαθουν να πεισουν τις μαμαδες να τα αγορασουν ωστε να προωθησουν τα προιοντα τους.

Εν τω μεταξυ μολις γεννησεις μετα απο λιγες μερες θα πρεπει να ερθει στο σπιτι να εξετασει το μικρο σου και εκει θα εχεις την ευκαιρια να τον ρωτησει οτι θελεις,οποτε μην αγχωνεσαι.

Ομως με αφορμη αυτες τις αποριες,μπορεις να κανεις μια επαφη μαζι τους ωστε να δεις με ποιον μπορεις να ταιριαξεις και να συνεργαστεις καλυτερα;)

Αληθεια, εσυ πηρες/θα παρεις σφηνακι? Εχω διαβασει παντου αρνητικα.. Αρα ουτε για τα μπιμπερο να τον ρωτησω?Μου εχουν τραβηξει το ενιαφερον τα Dr.Brown..αλλα δεν ξερω τι θα γινει με το θηλασμο..καλου-κακου πρεπει να ειμαι προετοιμασμενη στο σπιτι, ε?

F4oIp2.png

little star ο παιδίατρος θα σου πει τι θεωρεί εκείνος σωστό. Το σωστό με το "σωστό" των γιατρών έχει διαφορά. Ο πρώην παιδίατρός μου μου σύστησε χωρίς να τον ρωτήσω συγκεκριμένη εταιρία για βρεφική κρέμα. Όταν του είπα οτι δεν την τρώει και σκέφτομαι να αλλάξω εταιρία, μου απάντησε "θα τη φάει". Δυστυχώς κάποιοι γιατροί προωθούν εταιρίες χωρίς να συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.

Αν με ρωτάς, μόνη σου θα τα βρεις.

Σφηνάκι δεν χρειάζεται. Όταν γέννησα την κόρη μου, ότι είχε πρωτοεμφανιστεί. Δεν το αγόρασα γιατί το θεωρούσα άχρηστο σύμφωνα με όσα είχα διαβάσει. Χρησιμοποιούσα μια διπλωμένη σε ρολό πετσετούλα και να βοηθάω το κορμάκι του μωρού να στηρίζεται στο πλάι. ΤΩΡΑ εξαρτάται απ τον γιατρό. Άλλοι θα σου παραθέσουν έρευνα πως το παιδί πρέπει να κοιμάται στο πλάι, άλλοι μπρούμυτα και άλλοι ανάσκελα. Ο 1ος παιδίατρος που είχαμε μας είπε το εξης: "Αξίζει για 1% διαφορά στις έρευνες να ξεβολεύεις το μωρό;" Η σύστασή του ήταν να κοιμάται το μωρό όπως βολεύεται.

Για τα καλλυντικά τώρα, θα σου πω το εξης απλό. Τα ευρέως διακινούμενα καλλυντικά (αυτά που βρίσκεις παντού) είναι φίσκα στα χημικά. Το λάθος το έκανα στο 1ο μου μωρό. Πήρα τις γνωστές εταιρίες που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ. Όσο η κόρη μου μεγάλωνε, τα μάτια μου άνοιξαν. Αν και δεν είμαι της υστερίας "φυτικά-βιολογικά" (έχω τις ενστάσεις μου) είμαι υπέρ συγκεκριμένων εταιριών τις οποίες βρίσκεις μόνο στα φαρμακεία. Για το 2ο μωρό μου λοιπόν, ήδη επέλεξα μια απ αυτές τις εταιρίες. Ας είναι πιο ακριβές, αρκεί να ναι πιο ποιοτικά τα προϊόντα.

Αν θες να θηλάσεις αποκλειστικά, οι υπέρμαχοι του θηλασμού θα σου πουν να μη προβείς σε καμία αγορά σχετική με ξένο γάλα (μπιμπερό, αποστειρωτές κ.λπ)

Εγώ τα είχα αγοράσει όλα πριν γεννήσω. Δεν κατάφερα να θηλάσω άρα ευτυχώς που τα είχα έτοιμα. Για τα προϊόντα κατά των νεογνικών κολικών, είμαι δύσπιστη. Προσωπικά επέλεξα μια εταιρία που μου έκανε κλικ, και τώρα θα συμπληρώσω και πάλι απ την ίδια εταιρία.

Για το ξένο γάλα σου απάντησαν ήδη. Αν το παιδί πάρει ξένο στο μαιευτήριο, καλό θα ήταν να συνεχίσεις αυτό. Σύμφωνα με την ανάπτυξή του, τις ανάγκες του (κολικοί/ δυσκοιλιότητα/ παλινδρόμηση) μπορεί έπειτα να το αλλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Νομίζω το είπα και πάλι, σε τέτοιες απορίες εγώ δεν εμπιστεύομαι την άποψη κανενός γιατρού. Φροντίζω να διαβάζω πολύ και να βγάζω το συμπέρασμα. Άλλο η άποψη ενός, άλλο οι εμπειρίες πολλών μαμάδων.

YqE6p2.png

IqItp3.png

Διαφημίσεις

little star ο παιδίατρος θα σου πει τι θεωρεί εκείνος σωστό. Το σωστό με το "σωστό" των γιατρών έχει διαφορά. Ο πρώην παιδίατρός μου μου σύστησε χωρίς να τον ρωτήσω συγκεκριμένη εταιρία για βρεφική κρέμα. Όταν του είπα οτι δεν την τρώει και σκέφτομαι να αλλάξω εταιρία, μου απάντησε "θα τη φάει". Δυστυχώς κάποιοι γιατροί προωθούν εταιρίες χωρίς να συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.

Αν με ρωτάς, μόνη σου θα τα βρεις.

Σφηνάκι δεν χρειάζεται. Όταν γέννησα την κόρη μου, ότι είχε πρωτοεμφανιστεί. Δεν το αγόρασα γιατί το θεωρούσα άχρηστο σύμφωνα με όσα είχα διαβάσει. Χρησιμοποιούσα μια διπλωμένη σε ρολό πετσετούλα και να βοηθάω το κορμάκι του μωρού να στηρίζεται στο πλάι. ΤΩΡΑ εξαρτάται απ τον γιατρό. Άλλοι θα σου παραθέσουν έρευνα πως το παιδί πρέπει να κοιμάται στο πλάι, άλλοι μπρούμυτα και άλλοι ανάσκελα. Ο 1ος παιδίατρος που είχαμε μας είπε το εξης: "Αξίζει για 1% διαφορά στις έρευνες να ξεβολεύεις το μωρό;" Η σύστασή του ήταν να κοιμάται το μωρό όπως βολεύεται.

Για τα καλλυντικά τώρα, θα σου πω το εξης απλό. Τα ευρέως διακινούμενα καλλυντικά (αυτά που βρίσκεις παντού) είναι φίσκα στα χημικά. Το λάθος το έκανα στο 1ο μου μωρό. Πήρα τις γνωστές εταιρίες που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ. Όσο η κόρη μου μεγάλωνε, τα μάτια μου άνοιξαν. Αν και δεν είμαι της υστερίας "φυτικά-βιολογικά" (έχω τις ενστάσεις μου) είμαι υπέρ συγκεκριμένων εταιριών τις οποίες βρίσκεις μόνο στα φαρμακεία. Για το 2ο μωρό μου λοιπόν, ήδη επέλεξα μια απ αυτές τις εταιρίες. Ας είναι πιο ακριβές, αρκεί να ναι πιο ποιοτικά τα προϊόντα.

Αν θες να θηλάσεις αποκλειστικά, οι υπέρμαχοι του θηλασμού θα σου πουν να μη προβείς σε καμία αγορά σχετική με ξένο γάλα (μπιμπερό, αποστειρωτές κ.λπ)

Εγώ τα είχα αγοράσει όλα πριν γεννήσω. Δεν κατάφερα να θηλάσω άρα ευτυχώς που τα είχα έτοιμα. Για τα προϊόντα κατά των νεογνικών κολικών, είμαι δύσπιστη. Προσωπικά επέλεξα μια εταιρία που μου έκανε κλικ, και τώρα θα συμπληρώσω και πάλι απ την ίδια εταιρία.

Για το ξένο γάλα σου απάντησαν ήδη. Αν το παιδί πάρει ξένο στο μαιευτήριο, καλό θα ήταν να συνεχίσεις αυτό. Σύμφωνα με την ανάπτυξή του, τις ανάγκες του (κολικοί/ δυσκοιλιότητα/ παλινδρόμηση) μπορεί έπειτα να το αλλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Νομίζω το είπα και πάλι, σε τέτοιες απορίες εγώ δεν εμπιστεύομαι την άποψη κανενός γιατρού. Φροντίζω να διαβάζω πολύ και να βγάζω το συμπέρασμα. Άλλο η άποψη ενός, άλλο οι εμπειρίες πολλών μαμάδων.

Σε ευχαριστω, ησουν κατατοπιστικοτατη!:)

F4oIp2.png

Καλημερα πως ειμαστε σημερα?

Καλα χθες τα ειδα ολα ο μικρος εξαφανηστηκε μεχρι κ το απογευμα δεν κουνιοταν παρα μονο ελαχιστα καποια στιγμη τον ενοιωσα το μεσημερι...αλλα ολα καλα εκανε την εμφανιση του το βραδυ κ μαλιστα για τα καλα!!!

Εχω ερωτηση απο αυτα που διαβαζω ερχεται ο παιδιατρος σπιτι τις πρωτες μερες? δεν το εχω ξανα ακουσει!!

Eγω παντως μπιμπερο κ αποστειρωτη θα παρω κ οτι χρειαζεται το μωρο γτ αν οντως δεν μπορω να θηλασω δεν μπορω τελευταια στιγμη στο αγχος μου γτ σιγουρα θα εχω να τρεχω να παρω..

Σφηνακι επισης θα παρω εμενα τουλαχιστον μου ειπαν οτι δεν κανει να κοιμαται μπρουμυτα κ αν μου γυρισει παλι ειμαι τοσο αγχωδης κ φοβιτσιαρα οποτε ας εχω ησυχο το κεφαλακι μου!!

FqBWp2.pngNRyFp2.png

Καλημερα κοριτσια!!!

Τι κανετε???

Αληθεια, εσυ πηρες/θα παρεις σφηνακι? Εχω διαβασει παντου αρνητικα.. Αρα ουτε για τα μπιμπερο να τον ρωτησω?Μου εχουν τραβηξει το ενιαφερον τα Dr.Brown..αλλα δεν ξερω τι θα γινει με το θηλασμο..καλου-κακου πρεπει να ειμαι προετοιμασμενη στο σπιτι, ε?

Οχι δεν πηρα,κι ουτε το χρειαστηκα στην πορεια,αλλα και σε παιδικους σταθμους που δουλευα πριν δεν το χρησιμοποιησαμε ποτε.Απλα ηξερα απο την μητερα μου οτι αν χρειαζομουν θα εβαζα μια κουβερτουλα τυλιγμενη σε ρολο,αλλα ουτε κι αυτο το εκανα ποτε,γιατι δεν χρειαστηκε.

Τωρα για τα μπιμπερο οπως πολυ σωστα σου λεει η και ravt πιο πανω,οι ειδικοι του θηλασμου συμβουλευουν να μην εχεις ουτε μπιμπερο ουτε γαλα,γιατι ετσι σε μια δυσκολη στιγμη θα λυγισεις και θα τους δωσεις ξενο.Εγω παλι δεν το αντεχω με τιποτα αυτο,θελω να ειμαι οργανωμενη και να ξερω οτι αν κατι δεν παει καλα πχ. μεσα στην νυχτα δεν θα ειμαι ξεκρεμαστη.Δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο,αλλα ετσι λειτουργω σωστα,πεισμωνω και προσπαθω ενω σε αντιθετη περιπτωση πελαγωνω και τα παραταω,γι'αυτο και θα παρω δυο μπουκαλια για σιγουρια(για την μαρκα που λες εχω ακουσει και εγω πολυ καλα λογια),κι αν σε περιπτωση κατι δεν παει καλα με τον θηλασμο(που το αντευχομαι) θα αγορασω κι αλλα αργοτερα.

Και εγω ετσι ακιρβως ειμαι,καλου κακου θελω να εχω τα μπιμπερο και τα συμπραγκαλα τους και ας ειναι αχρειαστα!

Αλλα η ερωτηση ειναι, γυαλινα η πλαστικα? Λενε αν θηλαζεις πρεπει πλαστικα,αλλιως χανονται καποια θρεπτικα συστατικα στα γυαλινα μπουκαλια...

Θηλαστρο θα παρετε? Εγω ευτυχως στη δουλεια θα επιστρεψω οταν ο μπεμπης θα ειναι καπου 9 μηνων, οποτε θα εχω κοψει τον θηλασμο νωριτερα (ελπιζω να τον κρατησω το πρωτο 6μηνο!)

.Εφοσον θα ειμαι λοιπον με το μωρο, χρειαζεται θηλαστρο?Η ειναι βοηθητικο αν εχεις λιγο γαλα η αν θες πχ να βγεις ενα βραδυ με τον συζυγο και το μωρο να εχει γαλα σπιτι?

F4oIp2.png

Καλημερα πως ειμαστε σημερα?

Καλα χθες τα ειδα ολα ο μικρος εξαφανηστηκε μεχρι κ το απογευμα δεν κουνιοταν παρα μονο ελαχιστα καποια στιγμη τον ενοιωσα το μεσημερι...αλλα ολα καλα εκανε την εμφανιση του το βραδυ κ μαλιστα για τα καλα!!!

Εχω ερωτηση απο αυτα που διαβαζω ερχεται ο παιδιατρος σπιτι τις πρωτες μερες? δεν το εχω ξανα ακουσει!!

Eγω παντως μπιμπερο κ αποστειρωτη θα παρω κ οτι χρειαζεται το μωρο γτ αν οντως δεν μπορω να θηλασω δεν μπορω τελευταια στιγμη στο αγχος μου γτ σιγουρα θα εχω να τρεχω να παρω..

Σφηνακι επισης θα παρω εμενα τουλαχιστον μου ειπαν οτι δεν κανει να κοιμαται μπρουμυτα κ αν μου γυρισει παλι ειμαι τοσο αγχωδης κ φοβιτσιαρα οποτε ας εχω ησυχο το κεφαλακι μου!!

Αχ καταλαβαινω απολυτα την τρομαρα που πηρες...Το εχω παθει και εγω πολλες φορες και στον Κωνσταντινο μου αλλα και τωρα.Συνηθως δεν ειναι κατι,μπορει και να κουνιεται αλλα να εχει παρει τετοια θεση προς τα μεσα και μην το νιωθεις.Αν σου ξανατυχει ξαπλωσε να ηρεσεις,χαιδεψε την κοιλιτσα σου,φαε και λιγη σοκολατα και συνηθως κουνιουνται και τα καταλαβαινεις;)

Οσο για το γιατρο,ναι πρεπει να το εξετασει αμεσα παιδιατρος,δεν θυμαμαι ποσες μερες ακριβως(γυρω στις 9?:rolleyes:),μπορεις να το πας και στο γιατρειο του αλλα επειδη θα ειναι πολυ μωρουλι ειναι προτιμοτερο να ερθει αυτος σπιτι,ωστε να μην ερθει σε επαφη με ιωσεις,αρρωστα παιδακια κτλ.

Με το που γεννηθουν τα περνουν οι παιδιατροι, τα εξεταζουν και κανουν καποιες μετρησεις στα αντανακλαστικα τους,μετα απο καποιες μερες πρεπει να τα ξαναελεγξουν γιατι αυτες οι μετρησεις αλλαζουν.

Για το σφηνακι μην αγχωνεσαι,το πρωτο καιρο δεν θα μπορει να γυρισει,οπως θα το αφηνεις ετσι θα το βρισκεις,αλλα αν σε κανει πιο ηρεμη να το προμηθευτεις;)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...