Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Blue Velvet είπε:

Τι κάνετε κορίτσια? Εγώ πήγα στο γυναικολόγο,επειδή ξύπνησα τη νύχτα με ροζ αίμα,το οποίο μετά έγινε καφέ και είχα έντονους πόνους στην κοιλιά..ήμουν πεπεισμένη πως απεβαλα,έκλαιγα όλη μερα..όμως τελικά το αίμα ήταν από την εμφύτευση και οι πόνοι λόγω της σπαστικής κολίτιδας.Ολα καλά,είμαι 5+3,ο σάκος βρίσκεται ψηλά στη μητρα και θα ξαναπάω τέλος του μήνα για να έχουμε καλύτερη εικόνα😊

Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

Μανουλες ιανουαριου 2015

korina89

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσιαααα....εγω γεννησα εναν μπεμπουλη στις 16ιανουαριου...ωρα τρωμε εως φρουτοκρεμα και την αλλη εβδομαδα ξεκιναμε φαγητο.ειναι αργα η νωρις!?εσεις με τα μωρα σας τι κανετε!?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

marialek Εγω γεννησα 10/01 και απο τη τεταρτη τρωμε κρεατοσουπα.

Μη φανταστεις μερικες κουταλιες μονο.

mama konstantinou Σχετικα με το καροτσι σκεφτομουν ενα πολυκαροτσι αλλα θα μου ειναι αχρηστο το πορτ μπεμπε και το καθισμα αυτοκινητου μιας και εχουμε.

Να παρω σε στυλ μπαστουνι?

η αυτα που κλεινουν σαν ομπρελα.

θεμα με ασανσερ δεν εχουμε.με το πορτπαγκαζ δε ξερω.

Αχ βρε κοριτσια εσεις τι εχετε?

Καλησπέρα!

Εμεις τελικα σημερα δεν την βαλαμε στη πισινουλα. Την βαλαμε λίγο στο νεράκι απο τα μπουτακια και κατω.Της ειχα το μαγιο και απο μεσα τη πανα αφου δεν εφτασε νερο εκει.Κατα τα αλλα το ευχαριστηθηκε. Εκατσε αρκετη ωρα στη ξαπλωστρα παιζοντας και στο καροτσι της.

Σημερα με τη κρεμα δεν εκλαψε.Προφανως δεν πεινουσε πολύ και ετσι επαιξε αρκετη ωρα στο καρεκλακι.Βεβαια ετσι περιεργα που τρωνε (λεμε τωρα)τωρα στην αρχη που δε ξερουν δε μπορω να καταλαβω αν φτανει τιποτε στη κοιλιτσα της.Παντως χτυπησε και γαλα μετα. Να δω ποσο καιρο θα της παρει να μαθει γιατι απο βδομαδα αρχιζουμε και φρουτοκρεμα και με βλεπω με τα γαλατα καβατζα διπλα.

Και εγω πολυκαροτσι πηρα αλλα επειδη δεν χρειαζομουν το καθισμα αυτοκινητου το πηρα χωρις αυτο.Βεβαια εμενα ειναι λιγο μεγαλο γιατι το ηθελα με μεγαλες ροδες για τους κακοφτιαγμενους δρομους που εχουμε.

Για τα κιλα το χω ξαναπει.Εγω εχασα 10 μολις γεννησα και τα αλλα 10 κολλησαν και δε φευγουν με τιποτε. Οσο για τη κοιλια ΧΑΛΙΑ!

marialek Εγω γεννησα 11/1 τρωμε κρεμα εδω και δυο μερες και σε 5 μερες ξεκιναμε φρουτοκρεμα.Ειναι θεμα παιδιατρου το ποτε θα ξεκινησει απο οτι εχω καταλαβει.Το μονο σιγουρο ειναι οτι απαγορευεται πριν τους 4 η μετα τους 6 μηνες.Οποτε μια χαρα ειμαστε ολες.

ZpmAp3.png

Καλησπέρα κορίτσια !!

Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι έγραφα τόση ώρα ένα τεράστιο ποστ και έκλεισε το λαπτοπ από μπαταρία και το έχασα...anyway....

Χαίρομαι που διαβάζω τα νέα σας, έχει πλάκα που οι περισσότερες είμαστε στην ίδια φάση και περνάμε τις ίδιες περιπέτειες....πόση φρουτόκρεμα θα φάει, πώς θα την καταπιεί, πόση κρέμα θα καταλήξει πάνω στο φορμάκι,στη σαλιάρα, στο ριλάξ, στη μούρη μας....:tongue:

Εμένα δόξα τω Θεώ έχει αρχίσει να συνηθίζει τις κρεμούλες..το πρωί τρώμε φρουτόκρεμα και ανά 3 μέρες προσθέτουμε καινούριο φρουτάκι και το απόγευμα τρώει ρυζάλευρο bio-bebe αλλά θέλει να πιει και λίγο γαλατάκι μετά....

Θαλασσίτσα έχουμε πάει 2 φορές, κλαίει λιγάκι με το κρύο νερό και φοβάται αλλά που θα πάει θα συνηθίσει...Τον βούτηξα και με το κεφάλι όπως μου είπε η παιδίατρος και μπορώ να πω ότι μια χαρά τα πήγαμε.....Αντιηλιακό έχω πάρει της frezyderm spf 25 γιατί μας είπε η γιατρός ότι αυτό έχει φυσικά φίλτρα και όχι χημικά....

Efi θα συμφωνήσω ότι πρέπει να προσέξεις πολύ το βάρος του καροτσιού αλλά μην πάρεις και κανένα υπερβολικά ελαφρύ γιατί νομίζω ότι δεν είναι καλό για το μωρό ..Πρέπει να είναι λίγο στοιβαρό , να έχει κρατήματα....Ρίξε μια ματιά στα καρότσια της maclaren και της Peg peregeo (τα απλά, όχι τα πολυκαρότσια) πχ το booklet....Εγώ έχω πολυκαρότσι της Peg, είναι πολύ καλό το ευχαριστιέμαι αλλά είναι βαρύ και τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα πιο ελαφρύ....

Καλλιόπη κι εμένα ο δικός μου δε γυρίζει ακόμη...όπως τον βάζω στην κούνια το βράδυ, έτσι τον βρίσκω το πρωί....Για να πέσει από το ριλάξ, ούτε λόγος...αφού όταν τον βάζω εκεί, αράζει σα πασάς...Του κάναμε κ την άσκηση να είναι μπρούμυτα κ να του δείχνουμε ένα παιχνίδι για να το πιάσει αλλά μόνο γάλατα καταλήξαμε να βγάλει....ούτε μπουσουλάει....Το μωρό μιας φίλης μου, από 4 μηνών σήκωνε τα πόδια της τα έπιανε κ τα έτρωγε.....ο δικός μου , με το ζόρι τα σηκώνει ΛΙΓΟ , την ώρα που τον αλλάζω.... Δεν ανησυχώ όμως ...κάθε μωρό είναι τόσο διαφορετικό...σκέψου ότι τα ανηψάκια μου δεν μπουσούλισαν ποτέ....πήγαν από το καθιστό, κατευθείαν στο περπάτημα.....

Κορίτσια να σας ρωτήσω, έχετε πάρει καρεκλάκι φαγητού ? Και αν ναι ποιο ? Ακούω προτάσεις.........

SW8up3.png

Λοιπον κορισια εγω αγορασα πολυκαροτσι με βολεψαν ολα δε λεω...αλλα πηρα και ενα καλοκαιρινο στυλ μπαστουνι πολυ ελαφρυ μαρκας just baby πολυ καλο και δεν το περιμενα..το χρησιμοποιησα και στο πρωτο μου μωρο.και ειναι σαν καινουριο.το πηρα μεσω ιντερνετ..θα σας βολεψει πολυ ενα τετοιοκαι οχι αυτα με την μπαρα για χερουλια ..ειναι ελαφρυ ανετο μικρο ωραιο...ενω τα αλλα κλεινον και πιανουν πολυ χωρο.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια !!

Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι έγραφα τόση ώρα ένα τεράστιο ποστ και έκλεισε το λαπτοπ από μπαταρία και το έχασα...anyway....

Χαίρομαι που διαβάζω τα νέα σας, έχει πλάκα που οι περισσότερες είμαστε στην ίδια φάση και περνάμε τις ίδιες περιπέτειες....πόση φρουτόκρεμα θα φάει, πώς θα την καταπιεί, πόση κρέμα θα καταλήξει πάνω στο φορμάκι,στη σαλιάρα, στο ριλάξ, στη μούρη μας....:tongue:

Εμένα δόξα τω Θεώ έχει αρχίσει να συνηθίζει τις κρεμούλες..το πρωί τρώμε φρουτόκρεμα και ανά 3 μέρες προσθέτουμε καινούριο φρουτάκι και το απόγευμα τρώει ρυζάλευρο bio-bebe αλλά θέλει να πιει και λίγο γαλατάκι μετά....

Θαλασσίτσα έχουμε πάει 2 φορές, κλαίει λιγάκι με το κρύο νερό και φοβάται αλλά που θα πάει θα συνηθίσει...Τον βούτηξα και με το κεφάλι όπως μου είπε η παιδίατρος και μπορώ να πω ότι μια χαρά τα πήγαμε.....Αντιηλιακό έχω πάρει της frezyderm spf 25 γιατί μας είπε η γιατρός ότι αυτό έχει φυσικά φίλτρα και όχι χημικά....

Efi θα συμφωνήσω ότι πρέπει να προσέξεις πολύ το βάρος του καροτσιού αλλά μην πάρεις και κανένα υπερβολικά ελαφρύ γιατί νομίζω ότι δεν είναι καλό για το μωρό ..Πρέπει να είναι λίγο στοιβαρό , να έχει κρατήματα....Ρίξε μια ματιά στα καρότσια της maclaren και της Peg peregeo (τα απλά, όχι τα πολυκαρότσια) πχ το booklet....Εγώ έχω πολυκαρότσι της Peg, είναι πολύ καλό το ευχαριστιέμαι αλλά είναι βαρύ και τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα πιο ελαφρύ....

Καλλιόπη κι εμένα ο δικός μου δε γυρίζει ακόμη...όπως τον βάζω στην κούνια το βράδυ, έτσι τον βρίσκω το πρωί....Για να πέσει από το ριλάξ, ούτε λόγος...αφού όταν τον βάζω εκεί, αράζει σα πασάς...Του κάναμε κ την άσκηση να είναι μπρούμυτα κ να του δείχνουμε ένα παιχνίδι για να το πιάσει αλλά μόνο γάλατα καταλήξαμε να βγάλει....ούτε μπουσουλάει....Το μωρό μιας φίλης μου, από 4 μηνών σήκωνε τα πόδια της τα έπιανε κ τα έτρωγε.....ο δικός μου , με το ζόρι τα σηκώνει ΛΙΓΟ , την ώρα που τον αλλάζω.... Δεν ανησυχώ όμως ...κάθε μωρό είναι τόσο διαφορετικό...σκέψου ότι τα ανηψάκια μου δεν μπουσούλισαν ποτέ....πήγαν από το καθιστό, κατευθείαν στο περπάτημα.....

Κορίτσια να σας ρωτήσω, έχετε πάρει καρεκλάκι φαγητού ? Και αν ναι ποιο ? Ακούω προτάσεις.........

Εγω εχω της Chicco που μου φερανε δωρο.Ειναι πολύ καλό.Τη μπεμπα την εβαλα απο τη πρωτη μερα με τη κρεμα.Βεβαια ειναι μικρουλα ακομη και γερνει δεξια αριστερα ωρες ωρες αλλα στριμωχνω κατι στις ακρες για να μενει ακινητη.Ειναι βοηθητικα γιατι εχουν και τα τραπεζακια που ενσωματωνονται πάνω και τους κουμπας ενα παιχνίδι,κάτι έτσι ωστε να απασχολουν τα χερια τους και να μη τα κανουν ολα χαλια.

Πόσο φρουτόκρεμα σου τρώει? Γιατι λογικα σε 2-3 μερες θα αρχισω και εγω αλλα σκεφτομαι ότι εδω δεν εμαθε τη κρεμα ακομη,θα φαει φρούτο?

ZpmAp3.png

Καλημερα και εγω της Chicco εχω που μας εφεραν δωρο.

Βρε κοριτσια ποσο πρεπει να τρωνε?

Φρουτοκρεμα του φτιαχνω 1/4 μηλο και 1/4 αχλαδι και δε το τρωει ολο.

Και απο φαγητο παλι δε το τρωει ολο.

Τρωει καμια 15αρια κουταλιες και μετα αρχιζει να κοιταει δεξια αριστερα να προσπαθει να φυγει ή κλαιει και σταματαω.

Εμεις δε τρωμε κρεμα γιατι η παιδιατρος ειπε μετα τον 6ο μηνα λογω του οτι θηλαζουμε.

Οι κρεμες δεν εχουν ζαχαρη?

Εμενα chicco Mode γραφει επάνω.Απο 6 μηνων +.

Μπλέντερ πηρα ενα μεγαλο με πολλά βατ για να μου αλεθει καλα το κρεας αργοτερα και πηρα και ενα μικροτερο παλι με πολλά βατ για να μπορω να το μετακινω σε διακοπες και λοιπα. Το δευτερο ειναι απλό καρφουρ αλλα το δοκιμασαμε και τα κανει αλοιφη χεχε.Και φθηνο!

Ναι και εγω αγχωνομαι με τη κρεμα που δεν τρωει ακομα.Θελει οπωσδηποτε γαλα μετα.Θα περιμενω λίγο ακομα γιατι καποια μωρα κανουν μπορει και μηνα να συνηθισουν.Εγω θα την αφησω καμια βδομαδα και οταν θα ειναι να ξεκινησω φρουτοκρεμα θα παρω τον παιδιατρο να τον ρωτησω.Αμα σου τρωει τοσο εσενα καλα ειναι..χεχε εμας με το ζορι 4-5.3 μερες εχουμε που αρχισαμε βεβαια.

ZpmAp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα και εγω της Chicco εχω που μας εφεραν δωρο.

Βρε κοριτσια ποσο πρεπει να τρωνε?

Φρουτοκρεμα του φτιαχνω 1/4 μηλο και 1/4 αχλαδι και δε το τρωει ολο.

Και απο φαγητο παλι δε το τρωει ολο.

Τρωει καμια 15αρια κουταλιες και μετα αρχιζει να κοιταει δεξια αριστερα να προσπαθει να φυγει ή κλαιει και σταματαω.

Εμεις δε τρωμε κρεμα γιατι η παιδιατρος ειπε μετα τον 6ο μηνα λογω του οτι θηλαζουμε.

Οι κρεμες δεν εχουν ζαχαρη?

Απ'όσο ξέρω έχουν μπορείς να φτιάχνεις δικές σου εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω όταν βάλουμε τρίτο γεύμα(ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει φρούτα την δευτέρα λέω να ξεκινήσουμε με μπανάνα)

J8ejp3.png

xoM3p3.png

526437xvildghyb3.gif

Ως συνήθως αν διαβάζεις θέματα σαν αυτά και είσαι πρωτομάνα, τρελαίνεσαι. Άλλα λέει ο ένας γιατρός άλλα ο άλλος, άλλα κάνει το ένα μωρό άλλα το άλλο.

Εμείς εδώ και 20 μέρες ξεκινήσαμε στερεές. Πρώτα βάλαμε δεκατιανό ρυζάλευρο. Ξεκίνησα με μια μεζούρα. Μας πήρε 2 μέρες να τη φάει. Την 3η μέρα έβαλα 2 μεζούρες, την 4η 3, την 5η 4, την 6η 5. Κάπου εκεί μείναμε για μέρες. Πλέον το ρυζάλευρο το τρώει για απογευματινό και τρώει 7 μεζούρες, όσες δηλαδή ο παιδίατρος είπε πως είναι πλήρες γεύμα και όντως δεν χρειάζεται συμπλήρωμα γάλα πλέον. Τρώει τη Νουνού. Η συνυφάδα μου που θηλάζει, έδωσε ρυζάλευρο στην ίδια ηλικία με εμάς αλλά δεν το φτιάχνει με νερό αλλά με το γάλα της.

Φρούτο έβαλα αφού είχαν περάσει 12 μέρες απ την έναρξη του ρυζάλευρου, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Ξεκίνησα με μήλο επί 3 μέρες. Ήδη στην 3η μέρα έτρωγε σχεδόν 1 μήλο. Την 4η μέρα έβαλα μπανάνα (και όχι αχλάδι όπως ήταν προγραμματισμένο) γιατί έχουμε σχεδόν 2 εβδομάδες με διάρροιες και το αχλάδι επιδεινώνει. Από την 4 ημέρα μήλο - μπανάνα, πλέον τρώει παραπάνω από μισό φρούτο απ το καθένα.

Έχω μεγάλο, ισχυρό μπλέντερ της phillips απ την κόρη μου και τα κάνει αλοιφή. Απλά επειδή είναι μεγάλο, δεν μπορώ να βάζω μικρή ποσότητα. Γι αυτό βάζω 1 μήλο και 1 μπανάνα με 1-2 κουταλιές νερό και γίνεται εξαιρετικής υφής κρέμα. Όπως είπα παραπάνω, τρώει το περισσότερο.

Απ την αρχή τον έχω σε καρεκλάκι φαγητού chicco το poly νομίζω είναι. Πάνε και χρόνια, ήταν της κόρης μου. Όλα βγαίνουν και πλένονται, σχεδόν ξαπλώνει κιόλας (η κόρη μου αποκοιμιόταν κιόλας εκεί χεχε) και έχει αυξομείωση ύψους για να σε βολεύει όπου κάθεσαι.

Καρότσι έχω απ το 1ο παιδί πολυκαρότσι chicco και είναι εξαιρετικό. Το χαρήκαμε στο έπακρο και με τα 2 παιδιά. Στη μεγάλη δουλέψαμε πολύ το πορτ μπεμπέ (ενώ στον μικρό καθόλου), το κάθισμα φυσικά είναι το 1ο κάθισμα και χρησιμοποιείται μέχρι το έτος ενώ μέχρι και τώρα που είναι 6 μηνών το βάζαμε και στο καρότσι (μπαίνει επάνω στον σκελετό και το πορτ μπεμπέ και το κάθισμα αυτοκινήτου) ενώ και σαν καρότσι είναι στιβαρό αλλά ελαφρύ, τα χερούλια γυρνάνε όπως σε βολεύουν (αλλιώς εμένα, αλλιώς τον σύζυγο!), έχει σκέπαστρο, ποδόσακο για τον χειμώνα, μπαίνει ποτηροθήκη και τα καλύμματα βγαίνουν και πλένονται και φυσικά κλείνει και πιάνει ελάχιστο χώρο.

Μεσημεριανό φαγητό ήταν να ξεκινήσουμε αρχές Ιουλίου μετά το εμβόλιό μας αλλά τώρα με το θέμα της υγείας μας δεν ξέρω τι θα κάνουμε με τα λαχανικά. Ας είναι καλά ο πιτσιρίκος και ας καθυστερήσουμε.

Νερό πίνουμε με το ζόρι, με το φαγητό πιστεύω θα πίνει περισσότερο.

Για τα της ανάπτυξης, μην αγχώνεστε. Κάθε παιδί έχει τον ρυθμό του. Τον δικό μου αν τον κρατάς απ τις μασχάλες κάνει βήματα περπατήματος, ένα ένα τα πόδια εναλλάξ. Αυτό δε σημαίνει πως θα περπατήσει γρήγορα. Η μεγάλη μου δεν μπουσούλησε ποτέ. Περπάτησε κατευθείαν.

Ο μικρός τώρα φέρνει σβούρες στην κούνια, τεντώνεται να πιάσει παιχνίδια επάνω και στα πλαινά, όταν κάθεται έρχεται μπροστά μέχρι να πέσει μπρούμυτα, τρώει τα πόδια του και αν πιαστεί από κάπου στέκεται όρθιος για κάποια δευτερόλεπτα.

Ο ανηψιός μου που είναι 1 μήνα μεγαλύτερος κάποια απ αυτά δεν τα κάνει ακόμα.

Είναι θέμα παιδιού το ξαναλέω.

Καλημέρα να χετε

YqE6p2.png

IqItp3.png

Και μας κανει βηματα αν την πιασεις απο μασχαλες.

Με αγχωνει η κρεμα.Εγω της φτιαχνω κανονικα οτι λεει το κουτι για την πρωτη εβδομαδα.Δεν εχει μαθει ακομη να τρωει ενω της αρεσει.Ειναι πολύ αυτο που φτιαχνω?Ξεκινησες λες με μια μεζουρα μονο.Αρα νερό ποσο εβαλες?Μηπως τη φτιαξω και εγω τοσο σημερα μπας και καταλαβω αν τρωει καθολου?Γιατι με 150 μλ δε καταλαβαινω.Νομιζω οτι η σαλιαρα τρωει περισσοτερο απο τη μπεμπα.:tongue:

Φρουτα κ μεις με αχλαδι θα ξεκινησουμε.Μετα απο 3 μερες θα προσθεσω και μηλο και μετα απο αλλες 3 1/2 με 1/3 μπανανα.

ZpmAp3.png

Προταση για ματκα για ποτηρακι?Θηλαζουμε οποτε δεν παιρνει μπιμπερο...εχω μπλεξει..να εχει καλαμακι?μαλακο η σκληρο στομιο?νουκ η μαμ η δρ.μπραουν?

Εγω πηρα της nuk με λαβες.Ειναι σκληρο το στομιο αλλα απο οτι ειδα σε ολα ετσι ειναι.Και στην ουσια τα σχεδια αλλαζουν.Απο πρακτικης αποψης ιδια μου φανηκαν.Θα μας πει και καμια πιο εμπειρη.Εμενα ηπιε παντως χθες.Της φανηκε καπως στην αρχη αλλα τις λαβες τις επιασε αμεσως για λιγο

ZpmAp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...