Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Just now, dimi.tra είπε:

Να μιλήσεις με τον ενδοκρινολόγο σου να σου εξηγήσει τις εξετάσεις σου να σου πει αν χρειάζεσαι αγωγή και τι. Και με τα νέα δεδομένα να μιλήσεις με τους γιατρούς σου και να δεις τι θα σου πουν. Η αντίσταση στην ινσουλίνη δεν είναι απλή λεπτομέρεια επηρεάζει την ποιότητα των ωαρίων, την διαδικασία της εμφύτευσης, τις πρώτες εβδομάδες της κύησης και γενικά όλη την κύηση και πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση. 

Τι  επαγγέλλεστε;; Βλέπω αναρτήσει σου και την διαβάζω πάντα με απόλυτη προσοχή. Εχεις θαυμάστρια 

• Μου αρέσει 1

Μανουλες Δεκεμβριου 2014!!!

γεωργια κ

Recommended Posts

Liza0 οι ασκήσεις μοιάζουν πολύ με

. Μπορείς να τις χρησιμοποιείς και ως έγκυος και ως μη έγκυος. Την άσκηση που κάνεις σαν γάτα όπως και τις κινήσεις των γοφών δεξιά και αριστερά, μπορείς να τις κάνεις και αν γείρεις πάνω σε κάτι. Βλέπε τραπέζι, πάγκο της κουζίνας, καρότσι του σούπερ μάρκετ. Κάθε κίνηση που κάνεις την κάνεις σε συνδυασμό με ανάσες. Και όπως μου έλεγε και η φυσικοθεραπεύτρια που είναι καταπληκτική, ο καλύτερος γιατρός είναι ο ίδιος ο ασθενής. Εσύ θα δεις τι σε βοηθάει περισσότερο από αυτά και θα το κάνεις. Συγχαρητήρια επίσης για το doppler. Πολύ καλά!

Μαριάννα85 ηρέμησε βρε κορίτσι μου. Όσο είσαι μέσα στα φυσιολογικά και δεν ανησυχεί ο γιατρός, εσένα τι σε πιάνει; Αν ήταν έστω και να ανησυχήσεις, θα σε κοιτούσαν παραπάνω και θα ζητούσαν επιπλέον εξετάσεις για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα αν και εφόσον προκύψει. Αφού είναι άνετοι αυτοί που έχουν δει χιλιάδες περιστατικά τα μάτια τους, εσύ γιατί να αγχωθείς; Πόσο στο ζυγίσαν το βλαστάρι σου;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!

Έχεις δίκιο risoto, το σκεφτομαι κι εγω αυτό αλλα κάποιες στιγμές απο μόνο του πάει το μυαλό στο κακό!!!! Ηταν 2 κιλά η μικρή!

Σε ευχαριστώ Κικι μου!!! Θα το περασω κι αυτο τι να κανω!!! Υπομονη!!!

Κοριτσια, να σας ρωτήσω, κλεισατε παιδιατρο ή ακομη;

Τι ειναι πιο καλυτερο; Καποιος που δεν εχει αρκετη πειρα, αλλα ειναι νεος, σου δινει μεγαλη σημασια και εχει παθος και αγαπη για την δουλεια του ή ενας μεγαλος με πειρα, αγαπα την δουλεια του, εχει καποιο ονομα ότι ειναι καλος κτλ;;;

L7Dmp3.pngGhJqp3.png

Γεια σας κοριτσια,

Ερωτηση.. το rooming in πρεπει να το ζητησεις για να το εχεις το μωρο; εχει περιπτωση να μην σου κανουν; και το μωρο θα παρει ξενο γαλα οσπου να κατεβει το δικο μας; σε περιπτωση καισαρικης το βαζουν στον θαλαμο με τα υπολοιπα μωρα και το κρατανε εκει και το ταιζουν ξενο; στην αρχη που το γαλα ειναι σαν νερακι δεν περνει οσα χρειαζεται το μωρο πρεπει να φαει και ξενο; σορρυ για τις ερωτησεις απλα βρησκομαι σε κατασταση μπερδεγουει

ZHdmp2.png

OBNYp2.png

Διαφημίσεις

Chisaki μου, αν θυμαμαι καλα στο Μακαρειο θα γεννησεις ετσι; Νομιζω, δεν ειμαι 100% σιγουρη, στα κρατικα μας νοσηλευτηρια, δεν μπορεις να εχεις το μωρο σου κοντα σου, απαγορευεται, όπως και στην κλινικη που θα γεννησω κι εγω. Γεννηκα στην Κυπρο, αποσο ρωτησα, απαγορευεται να εχεις το μωρο κοντα σου. Είναι στο δωματιο με τα υπολοιπα και όταν θα ειναι να θυλασεις, να το κανεις μπανιο, ή θελεις μονο εσυ να το δεις, θα πας στο δωματιο με τα αλλα μωρα. Στο δωματιο απαγορευεται ρητα να μπαινει οποιοσδηποτε συγγενης για να δει το μωρο. Το βλέπουν απο το γυαλι που εχει το δωματιο. Εμένα αυτο μου αρεσε παρα πολύ, γιατι όπως αναφερα στην Κυπρο, υπαρχει το συνηθειο να τρέχουν οι συγγενεις να δουν το νεογεννητο. Φανταστουν σε καποια φαση να εχει 10 ατομα πανω απο το μωρο. Πολύ ασχημο αυτο!!! Και ελα να ειναι διπλο δωματιο και να εχει και αλλη διπλα σου, και το δωματιο να εχει 10 ατομα δικα σου, 10 ατομα της διπλανης τι εχει να γινει. Ασε που στα κρατικά μας, βαζουν μεχρι και 4ς λεχωνες σε καθε δωματιο!!! Εγώ με τιποτα δεν θα ηθελα το μωρο μου κοντα μου σε τετοιεες περιπτωσεις. Σε περιπτωση καισαρικης που εχω ρωτησει, το μωρο θα στο φερουν, αφου δεν μπορεις να σηκωθεις, εφοσον βγάλουν ολους τους συγγενεις εκτος δωματιου και αφησουν μονο εσενα και τον συζηγο σου. Αυτο γινετε στην κλινικη, στα κρατικα, δεν τους καιγεται καρφι, στο Μακαρειο, ειναι λιγο πιο αυστηρα τα πραγματα. Ρωτα για να εισαι σιγουρη.

Για τον θηλασμο, στα μαθηματα που πήγα, η γιατρος παιδιατρος μας ειπε πως στην φυσιολογική γεννα, θα ήταν καλο μολις γεννησεις να δοκιμασεις να θηλασεις. Στην καισαρικη δεν θα δωσουν στο μωρο ξένο γαλα, εφοσον ξυπνησεις και δοκιμασεις να θυλασεις. Οπως μου εξηγησε, γιατι το ρωτησα, δεν υπαρχει περιπτωση αφοσον βγει ο πλακουντας να μην κατεβασεις γάλα. Αν δωσουν στο παιδι σου, ξενο γαλα, και μετα θυλασεις και εσυ, η αλυσιδα του θηλασμου θα χαλασει με αποτελεσμα το μωρο να κανει κολικους συν τα επακολουθα.

Γενικα μας ειπαν πως απο την στιγμή που θα θυλασεις δεν ειναι καλο να δωσεις στο μωρο ξενο γαλα ή ακομη και τσαγακι. Και σε περιπτωση καισαρικης ειναι υποχρεοι να περιμενουν να ξυπνησεις και να μην δωσουν στο μωρο ξενο γαλα. Μιλαμε για 45 λεπτα διαφορα, μπορει και λιγοτερο, για να εισαι σε θεση να θηλασεις. Μας το τονισε 100 φορες στην εναμιση ωρα που μας μιλουσε για τον θηλασμο. Τουλαχιστο αυτο θα γινει στο δικο μου μαιευτηριο, και με την συγκεκριμενη παιδιατρο, αφου το σκεφτομαι σοβαρα να προχωρησω με αυτη την παιδιατρο.

L7Dmp3.pngGhJqp3.png

Καλή εβδομάδα σε όλες!

Σου απαντάω σε όσα γνωρίζω:

1. Το γάλα που έχουμε στην αρχή λέγεται πυαρ και είναι λίγο αλλά όσο ακριβώς χρειάζεται το μωρό.(από όσα έχω διαβάσει και μασ είπαν και μαιευτήριο).

2. Μην μπερδεύεις τον αποκλειστικό θηλασμό με το rooming in. Στον απ.θηλ. είναι υποχρεωμένοι να σου φέρνουν το μωρό κάθε φορά που κλαίει και δεν είναι επειδη είναι λερωμένο. Σε αντίθετη περίπτωση σου το φέρνουν τις προγραμματισμένες ώρες και στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί (κλαίει π.χ) του δίνουν ξένο. Το rooming in σημαίνει 24 ώρες το 24ωρο το μωρό δίπλα σου. Θέλει τάϊσμα το ταίζεις θέλει άλλαγμα το αλλάζεις. Μπορείς να ζητήσεις αποκλειστικό θηλασμό χωρίς το rooming in και το αντίθετα αλλά συνήθως το rooming in το παίρνουν οι μητέρες γιατί βοηθάει στο θηλασμό.

Πολλά από αυτά εξρτώνται από τις παροχές του κάθε μαιευτηρίου, αλλά από όσο ξέρω μπορείς να έχει ςπαντού αποκλειστικό θηλασμό, ανεξάρτητα τύπα δωματίου.

Η μόνη περίπτωση που "επιβάλλεται" να δώσουν και ξένο είναι όταν το πει ο παιδιάτρος, και συνήθως σε πρόωρα μωρά που γεννιούνται κάτω απο δύο κιλά.Και πάλι όλα είναι αμφιλεγόμενα, απλά αν σου το πεί τότε ο γιατρός κι εσύ έχεις ένα μωρό 1700 γρ. δεν το σκέφτεσαι ιδιαίτερα.

tt1a2b70.aspx

Καλησπέρα κορίτσια!

Marigula το θέμα με τον παιδίατρο είναι πολύ σημαντικό. Εγώ δεν προτείνω ούτε νέο ούτε γέρο. Απλά κάποιον με τον οποίο θα αισθάνεσαι άνετα και θα νιώθεις εμπιστοσύνη. Έχει και νέους που νομίζουν ότι είναι ήδη αυθεντίες και έχει και πεπειραμένους που ακόμα το ψάχνουν. Να δεις να ταιριάζουν οι απόψεις σου με τις δικές του και να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Συν του να είναι διαθέσιμος πάντα.

Chrisaki21 μην αγχώνεσαι καθόλου. Όπως λέει και η zoubik ο αποκλειστικός θηλασμός προσφέρεται ασχέτως rooming in. Αυτό όμως είναι και λίγο ρίσκο. Αν το μωρό σου γκρινιάζει κάθε μισή με μία ώρα δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να στο φέρνουν κάθε τόσο. Δεν έχω ακούσει ποτέ και πουθενά να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν δεν το έχεις δίπλα σου, θεώρησε βέβαιο ότι θα του δώσουν και συμπλήρωμα. Και μην ακούω σαχλαμάρες τύπου δε φτάνει το γάλα σου και τέτοια! 2015 θα μπει. Ας διαβάσουνε και καμιά μελέτη και καμιά έρευνα αυτοί που υποστηρίζουν τέτοια. Το πρωτόγαλα ή πύαρ είναι ακριβώς ότι χρειάζεται το μωρό σου. Τίποτα παραπάνω. Αν δεν προσφέρουν rooming in ή αν δε θες εσύ να κάνεις, το πιο πιθανό είναι να το ταΐζουν μαζί με τα υπόλοιπα. Αυτό απλώς μπορεί να σας δυσκολέψει στην αρχή του θηλασμού. Όχι ότι χάνεις κάθε ευκαιρία όμως. Απλώς ενδεχομένως να χρειαστεί να προσπαθήσετε περισσότερο. Θα βρεις έναν καλό σύμβουλο θηλασμού και θα πάνε όλα καλά. Διάβασε και μερικά βιβλία και μελέτες για να ξέρεις και να μη σε κοροϊδεύει ο καθένας με το μακρύ του και το κοντό του.

Επίσης στο θέμα καισαρικής και φυσιολογικού τοκετού, δεν παίζει κανένα ρόλο τι από τα δύο θα κάνεις για να δώσουν ή όχι συμπλήρωμα στο μωρό. Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες εκεί που θα γεννήσεις και το επιτρέπει και ο γιατρός σου, ζήτησε να στο βάλουν το μωρό αμέσως στο στήθος. Όπως κι αν γεννήσεις. Εκτός αν κάνεις καισαρική με ολική αναισθησία. Κατά τα άλλα να ξέρετε ότι η πιο σημαντική ώρα για το θηλασμό είναι τα πρώτα 40-60 λεπτά της εξωμήτριας ζωής του βρέφους. Είτε γεννήσετε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο είτε όπου κι αν είναι, να ξέρετε τα δικαιώματά σας. Δεν ξέρω πώς να σας το πω, και γνωρίζω ότι γίνομαι γραφική, αλλά πολλές φορές μας βλέπουν σαν τους χάνους και απλώς κάνουν ότι τους βολεύει. Αν ξέρουμε τα δικαιώματά μας, τότε δε μπορούν να κάνουν τίποτα του κεφαλιού τους. Και δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνες για να τα μάθουμε και να τα απαιτήσουμε. Χέστηκε η κάθε μαία και ο κάθε μαιευτήρας να ασχοληθεί να μας κάνει εμάς μάθημα. Ενημερωθείτε!

Γεια σας και απο εμένα!

Έψαξα λίγο σχόλια για την κλινική που θα γεννήσω σχετικά με το θηλασμό. Διάβασα πάρα πολλα απο το 11 και μετα και όλες έλεγαν οτι τις βοήθησαν παρα πολύ οι μαίες και μια ειπε παρότι έφερναν το μωρο καθε μια ωρα. Και δεν νομιζω οτι αμα πεις αποκλειστικό θηλασμό θα πανε να δώσουν ξένο δεν έχουν αυτο το δικαίωμα, αυτής της άποψης ειμαι. Δεβ εχω αποκλείσει το rooming in απλα το ψάχνω.

W0hvp2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια! Σήμεραου εστειλε η nutricia οτι κάνουν σεμινάρια online δωρεάν δεν ξέρω γιατι δεν μπορω να κανω επικόλληση τη σελίδα. Δήλωσα συμμετοχή για τις 30/10 με θεμα τον αν ανώδυνο τοκετό. Επιπλέον μου έστειλαν μια τσαντούλα γράφει για τις πρώτες εξετάσεις του μωρού.

W0hvp2.png

Risoto απλα γράφτηκα στο site της nutricia την προηγούμενη εβδομάδα και μου έστειλαν αυτη τη τσάντα. Δεν εχει κάποιο δείγμα μονο ενα προσπεκτ για το θηλασμό. Τα μαθήματα ειναι online μπαίνεις εκεινη την ωρα και τα παρακολουθείς μπορεις να ρωτάς οτι θες απλα ειναι μέχρι 100 άτομα ακομα δεν ξερω αν με επέλεξαν, δήλωσα συμμετοχή και για τα τρία εχει την άλλη εβδομάδα για τον αποκλειστικό θηλασμό και για την περιποίηση του μωρού.

W0hvp2.png

Γεια σας κορίτσια!

Λοιπόν μετά από διασταυρωμένη και πολλαπλή έρευνα που έκανα για το τι ρουχισμό θα χρειαστούμε για το μπεμπέ τον πρώτο καιρό κατέληξα στα εξής.

6-7 ολόσωμα φορμάκια, βαμβακερά και βελουτέ

7-8 μακρυμάνικα εσώρουχα

Το χειμώνα θα τα φοράμε και καλτσάκια, ζακετούλα και παντελονάκι πάνω από το φορμάκι. Και όταν τα βγάζεις έξω τα φοράς κι ένα μπουφανάκι.

Επίσης για τη κλινική θα χρειαστούμε τουλάχιστον 3 νυχτικιές γιατί λερώνονται με αίμα και πολλά φανελάκια γιατί μας λερώνει το μωρό.

Αυτά για να μη φορτωνόμαστε περιττά πράγματα και κάνουμε έξοδα χωρίς λόγο. Επίσης τα φορμάκια 0-3 δε χρησιμοποιούνται πολύ, γύρω στους 2 μήνες μόνο, γιατί μεγαλώνει το μωρό.

Ελπίζω να σας βοηθήσουν! Κι εγώ ήμουν έτοιμη να παραγγείλω ένα σωρό πράγματα από το ίντερνετ, αλλά τελικά μάλλον δε χρειάζονται.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...