Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανουλες Δεκεμβριου 2014!!!

γεωργια κ

Recommended Posts

kidenio k esu pisteueis oti tha einai xrisimos o marsipos....mhn ton paroume kai minei sto ntoulapi :P

risoto auto to skeftika k egw simera pou diabaza to site asterakia....einai konta mou h glufada kai lew otan gennisw me to kalo na paw apo kei na tous dokimasw olous k opoion me bolepsei na ton parw!!!!

fu9Ip3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κικη ο μαρσιπος σου λύνει τα χέρια! Με το καρότσι είσαι δυσκίνητη, ειδικά στην ελλαδα που δεν υπάρχει πεζοδρόμιο να πας με το καρότσι! Εκτός αν δεν κάθεται το μωρό, γιατι υπάρχει κ αυτο το ενδεχόμενο! Ξέρω φίλες μου που δεν τον χρησιμοποίησαν ούτε μια μέρα! Μόλις έβαζαν το μωρό στον μαρσιπο γινόταν χαμός! Ειναι κάποια μωρά που δεν τους αρέσει καθόλου ο μαρσιπος... Τι να πω ίσως κ να ειναι καλύτερη η λύση να τον πάρεις αφού γεννηθεί το μωρό. Να δεις κ με τι τύπο εχεις να κανεις!:tongue:

hBdsp2.pngh9oap1.pngWRnvp2.png

Κορίτσια τι έχετε ψωνίσει από ρουχαλάκια και προικιά για τα μωράκια σας?

Εγώ μέχρι στιγμής έχω 4 μακρυμάνικα βαμβακερά φορμάκια (από το Mothercare, τέλεια ποιότητα!) 6 κοντομάνικα εσώρουχα και μια ζεστή φορμούλα από τα H & M. Πήρα μια βαμβακερή πάνα και μια ελαφριά κουβερτούλα αγκαλιάς. Έχω παραγγείλει σαμπουάν και νυχοκόπτη για μωρά από το i herb. Επίσης η γιαγιά ράβει ένα ζευγάρι σεντονάκια.

Αυτά! Μάλλον έχω πολύ δρόμο μπροστά μου ακόμα ε? Θα πάρω όμως αρκετά από μια φίλη μου που γέννησε κοριτσάκι πρόσφατα, αν και τα μεταχειρισμένα δεν τα πολυσυμπαθώ αλλά υπολογίζω κι ότι θα μας πάρουν πολλά δώρα. :rolleyes: Επίσης λέω να παραγγείλω τη προίκα του μωρού από τη σειρά Little Lane της Mothercare, από το αγγλικό όμως site που τα έχει πιο φθηνά, μαζί με άλλα ρουχαλάκια και σουτιέν θηλασμού, 35 ευρώ τα δύο.

Ελενα2014 μου εμενα το νοσοκομειο ζηταει 5-6 εσκιμο και 6-8 πανες η σεντονακια και ρουχα για την τελεφταια μερα της εξοδου.

Εγω πηρα καμια 10 ολοσωμα μας εδωσαν και αλλα τοσα και φανελακια απο μεσα και εχουμε 2 συρταρια ρουχα. Πολλες καλτσουλες, γαντακια και σκουφακια. Επισης πηρα ενα βεντουζακι που βγαζει τις μυξουλες για το σπιτι νομιζω χρειαζεται. Πετσετουλες μπανιου, δεν ξερω τι αλλο να σου πω σιγουρα ξεχασα πολλα.

ZHdmp2.png

OBNYp2.png

Ελενα2014 μου εμενα το νοσοκομειο ζηταει 5-6 εσκιμο και 6-8 πανες η σεντονακια και ρουχα για την τελεφταια μερα της εξοδου.

Εγω πηρα καμια 10 ολοσωμα μας εδωσαν και αλλα τοσα και φανελακια απο μεσα και εχουμε 2 συρταρια ρουχα. Πολλες καλτσουλες, γαντακια και σκουφακια. Επισης πηρα ενα βεντουζακι που βγαζει τις μυξουλες για το σπιτι νομιζω χρειαζεται. Πετσετουλες μπανιου, δεν ξερω τι αλλο να σου πω σιγουρα ξεχασα πολλα.

Τι είναι τα εσκιμο? Τόοσες πολλές πάνες γιατί? Εγώ υπολόγιζα 1-2.

Οι πετσέτες μπάνιου του μωρού πρέπει να είναι διαφορετικές από τις δικές μας?

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια.

kiki1986 αν έχεις δίπλα σου το αστεράκι να πας αφού γεννήσεις και μετά.

Kidenio ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσφορά, αλλά θα πάρω μάλλον από ebay είτε από Αγγλία είτε από Γερμανία και θα μου τα φέρουν όποιος έρθει. Σκέφτομαι να πάρω ένα ντιπ απλό και φθηνό για αρχή, για να μπορέσω να έχω το μωρό στο μάρσιπο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Πάντως ειλικρινά σε ευχαριστώ πάρα πολύ που προσφέρθηκες :)

Elena2014 εγώ έχω πάρει πάρα πολλά πράγματα για το μωρό. Έχω για μέχρι 6-9 μηνών κάποια πράγματα, αλλά για 0-6 έχω τα πάντα. Ένα σωρό κορμάκια, φορμάκια, καλτσούλες, σκουφάκια, γαντάκια, κουβέρτες, πανάκια, σεντόνια, σαλιάρες, πετσετάκια ... Αγοράσαμε εμείς κάποια, πολλά μας τα πήραν οι δικοί μας και μας έστειλαν και οι κουμπάροι μας. Οπότε δε νομίζω ότι θα χρειαστεί να κοιτάξω ρούχα για αρκετό καιρό.

Και όπως σας είπα, σήμερα είχα μάθημα και στην Πυλαία και στο Ιπποκράτειο. Πολύ θα στεναχωρηθώ που θα τελειώσουν τα μαθήματα στο Ιπποκράτειο. Θεωρώ ότι μου προσφέρουν τρομερή ηρεμία. Κάναμε σήμερα για τον τοκετό. Η αλήθεια είναι ότι έχω λίγο συγκρουόμενες πληροφορίες για το πότε πας στο μαιευτήριο, αλλά θα σας τα γράψω αναλυτικά την άλλη Τετάρτη που θα ρωτήσω τη γιατρό μου. Στην Πυλαία μου αρέσει πολύ που κάνουμε εξάσκηση τις ανάσες. Και άντε να δούμε πώς θα γεννήσουμε.

Σήμερα έχω και άλλα ευχάριστα. Μου ήρθε ένα δωράκι από τον Καναδά, από μια ανταλλαγή δώρων που είχα λάβει μέρος. Μου έστειλε μια κοπέλα ένα φορμάκι και 2 χειροποίητα σαπούνια. Πολύ χάρηκα. Επίσης μου ήρθε το χαρτί από το ΙΚΑ ότι εγκρίθηκε το επίδομα κύησης και αναγράφει και το ποσό και είναι και περισσότερα από αυτά που υπολόγιζα. Αύριο έχω να πάω και ΟΑΕΔ. Τρέξιμο ολέ.

Πήγα και από τον Άγιο Λουκά για να κάνω κάποιες ερωτήσεις και να δω τις αίθουσες τοκετού. Μου άρεσε που είναι σε όροφο. Οπότε έχεις θέα, όχι όπως στα υπόγεια. Βέβαια εκείνη την ώρα ούτε ξέρω πόσο θα βλέπω τη θέα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι σε υπόγειο. Βέβαια μου είπαν ψιλοδιαφορετικά πράγματα από αυτά που είπαν σε μια κοπέλα που μίλησα από τα μαθήματα στην Πυλαία. Την Παρασκευή θα το ξαναδιασταυρώσω.

Καλησπέρα!

risoto στον ΟΑΕΔ χρειάζεται να πάμε από τωρα για κάτι ή θα πας να ενημερωθείς για το τί χρειάζεται για το 6μηνο; Θα σου ήταν εύκολο να μας ενημερώσεις τι θα σου πουν; :)

Τι είναι τα εσκιμο? Τόοσες πολλές πάνες γιατί? Εγώ υπολόγιζα 1-2.

Οι πετσέτες μπάνιου του μωρού πρέπει να είναι διαφορετικές από τις δικές μας?

Elena καλως ορισες στην παρεα μας και με ενα πόνο ευχομαι όπως σε όλες μας.

Τα εσκιμό ειναι τα φορμάκια τα ολοσωμα. Δεν ξερω αν το λετε στην Ελλαδα, αλλά στην Κύπρο αν πεις το φορμακι, θα γυρευουν ρούχα γυμναστικής :) Εδώ τα λέμε εσκιμό. Το γιατί μην το ψάχνεις.

Τις πετσεντες μπάνιου, εγω πήρα 4ς γιατι τόσες ελεγε ο καταλογος που μου εδωσαν απο την κλινική. Είναι διαφορετικες απο τις δικιες μας. Εχουν κατι σαν σκουφάκι στην μια γωνια όπου μπαινει το κεφαλακι του μωρου μέσα και μπορεις ευκολα να το σκουπίζεις. Στο mothercare θα βρεις πακετο με 3ς πετσεντες. Τιμή δεν θυμαμαι. Νομιζω ειναι γυρω στα 40 ευρω. Θα σε γελάσω. Το κακό ειναι πως ειναι μικρές σε συγκριση με αλλα καταστήματα.

Πήρα και μια απο αλλο καταστημα που ήταν στα 15 ευρω η μια και ήταν αρκετα μεγαλη και ειχε και σχεδια πάνω. Μεχρι 6-7 μηνων κανει. Του mothercare ήταν σκετες και μικρες, αντε να παει μεχρι 4 μηνων, το πολύ. Ειλικρινα αν ηξερα πως ειναι τοσο μικρες δεν θα τις επερνα.

Κοριτσια, εβρισα Θεους και Δαιμονες τις τελευταιες δύο μερες. Και ειμαι μέσα στην μουρμουρα, στα νευρα και ότι αλλο θελετε. Μου ζητησαν απο την δουλεια το χαρτι για την Άδεια Τοκετου και πήγα στο γιατρο και το πήρα. Εβαλε πάνω ότι θα γεννησω κανονικα 17/12. Συνάμα μου έδωσε και άδεια ασθενειας αφου τελειωνε η αδεια μου στις 18/10. Μου έδωσε αδεια ασθενείας μεχρι τις 18/11. Τα πήρα στην δουλεια και η ηλιθια που τα παρέλαβε, και τα συμπλήρωσε για τα στείλει, γιατι εγω θα πληρωθω κανονικο μισθο απο τον εργοδοτη μου και θα πάρει το επιδομα τοκετο και ασθενειας αυτος (εμενα μου συμφερει εχουν περιπου στα 300 ευρω διαφορα) και που λετε η ηλιθια νομισε πως ήδη γεννησα και εβαλε στην αιτηση οτι απο 18/10 μεχρι 18/11 είναι αδεια τοκετου.

Τι να πεις ρε κοριτσια, τρεχαμε στα γραφεια εφτιαχνα επιστολές, αλλες βεβαιωσεις απο τον γιατρο μου, για να τους διευκρινήσουμε ότι απλα, δεν γεννησα!!! Τώρα ποσο στραβη ειναι αυτη που ελεγε πανω στο χαρτι πιθανη ημερομηνια τοκετου 17/12 και η αδεια ασθενειας μου λεει πανω υπερταση απο εγκυμοσυνη, και συνιστάτε ξεκουραση, δεν μπορω να το καταλαβω.

Και περα απο αυτο, να εχω και την.... να μην την χαρακτηριζω να μου λεει πως πρέπει να δωσω στο μωρο και ξενο γαλα μαζι με το δικο μου γιατι το δικο μου δεν θα φτάνει. Και να της εξηγω πως εχω ακομη εναμιση μήνα να γεννησω και θα ακουω μονο τις εντολες του γιατρου, αυτη τον χαβα της. Κοριτσια ετσι μου ερχετε να κλειστω στο δωματιο μου και να μην βλεπω κανενα περα απο τον αντρα μου, μεχρι να περασουν και οι 40 μερες απο την γεννα. Ακομη δεν γεννησα και η αλλη καθετε και λεει πως δεν εχω γαλα!!! Δεν αντεχωωωω!!!! Τα νευρα μου στο κοκκινο!!!

L7Dmp3.pngGhJqp3.png

Μαριάννα85 στον ΟΑΕΔ θα πάω για το επίδομα ανεργίας. Εμένα έληξε η σύμβασή μου μέσα στο καλοκαίρι, οπότε και μπήκα ταμείο. Από ότι μου είχαν πει όμως, όσες δουλεύετε ακόμα, τα χαρτιά που πήρατε από το γιατρό και πήγατε εργοδότη και ΙΚΑ, σας δίνουν κάτι ακόμα από το ΙΚΑ και πάτε στον ΟΑΕΔ για να συμπληρώσει λεφτά πάνω στο επίδομα μητρότητας (κύησης και λοχείας).

Παράδειγμα: Ο μηνιαίος μισθός σου είναι 1000?. Βγαίνει το επίδομα κύησης 1200?. Πας στον ΟΑΕΔ και σου "τσοντάρει" 800? για να φτάσεις το μισθό σου. Το ίδιο και για τη λοχεία. Και μετά ξαναπάς για το 6μηνο. Μη χάσετε λεφτά για χαζομάρες. Τα ποσά που αναφέρω τα κατέβασα έτσι από το μυαλό μου.

Καλημέρα σας!

Πήγα και εγω χθες στη γιατρό μου να πάρω το χαρτί για το Ικα και την Παρασκευή θα πάω στο Ικα μαζί με όλα τα άλλα που χρειάζονται. Θα πάρω μετά αυτό το 6μηνό μετά τις 63 μερες από τον τοκετό και μετά θα ψάξω για άλλη δουλεία. Να ξερετε επίσης ότι ο εργοδότης σας για 1,5 χρόνο δεν έχει δικαιώμα να σας απολύσει.

Για ρουχαλάκια που λέτε και εμένα μου έδωσε μια κοπέλα φορμάκια από μέσα κοντομάνικα και φορμάκια αυτά τα ζεστά, επιπλέον πολλά μαλακά σκουφάκια, παντελονάκια νομίζω μέχρι 9 μηνών πρέπει να είναι, θα μου φέρει και η μαμά μου από τον αδερφό μου. Δεν θα πάρω τίποτα γιατί νομίζω ειδικά μεχρι τον Απριλιο-Μάιο όλο αυτά τα φορμάκια θα φοράει θα έχουμε σίγουρα και αρκετά δωρά που γενικά αν είναι για μέχρι 1 χρονών μπορεί να τα αλλάξω σε μεγαλύτερο νούμερο. Στο μαιευτήριο δεν ξέρω τι πρέπει να πάρω όταν θα πάω για το doppler θα ρωτήσω.

Risoto μην στεναχωριέσαι που θα σταματήσεις έτσι και αλλίως πλησιάζει και ο καιρός σίγουρα όλα αυτά που άκουσες θα σε βοηθήσουν αρκετά και χρειάζεσαι και ένα διάστημα να τα αφομιώσεις!

Να σας πω και κάτι περίεργο στην πολυκατοικία μου τώρα καταλάβανε ότι είμαι έγκυος και με ρωτάνε σε ποιο μήνα είμαι και λέω μπήκα στον 8, έχει πολύ φάση που δεν το πιστεύουν!

W0hvp2.png

Διαφημίσεις

Liza0 αυτό που έγραψα για τη Μαριάννα85 ισχύει και για σένα.

Όσες δουλεύετε, να πάτε και στον ΟΑΕΔ να πάρετε επιπλέον χρήματα για το διάστημα που θα μείνετε σπίτι. Ο ΟΑΕΔ συμπληρώνει στο ποσό του επιδόματος μητρότητας έτσι ώστε να φτάσετε το μισθό σας.

ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ.

Κάντε μια βόλτα από τον ΟΑΕΔ ή πάρτε ένα τηλέφωνο. Είναι κρίμα να χάσετε κάτι που δικαιούστε. Επίσης αν έχετε προστατευόμενα μέλη στο όνομά σας, τα επιδόματα και ότι άλλο δικαιούστε είναι πιο μεγάλα.

Risotto σε ευχαριστώ πολυ! Ο άντρας μου ασχολείτε με εργατικά θέματα και τα γνωρίζει αυτα, απλα δεν ήξερε αν δίνουν οι ιδιωτικοί γιατροί αυτο το χαρτί για το ΙΚΑ.Θα πάρω επιπλέον χρήματα απο την ιδιωτική ασφαλεία που εχω ευτυχώς έχουν κλείσει 3 χρονια τον Σεπτέμβριο απο τότε που την ειχα κανει και ετσι δικαίουμε κάποιο ποσο που ουσιαστικά ειναι κοντα με οτι θα δώσω στην κλινική και στη γιατρο.

W0hvp2.png

Κορίτσια υπάρχουν ακόμα προγράμματα στην αγορά που δίνουν ένα επίδομα τοκετού. Το θέμα είναι ότι πρέπει να έχεις προνοήσει, για να καταλάβετε εγώ άλλαξα το δικό ακριβώς πριν δύο χρόνια ώστε να δικαιούμε τώρα 1400 ευρώ. Δεν είναι πολλά αλλά είναι τα σφάλιστρα δύο χρόνων, χώρια που έχω κάνει χρήση των επισκέψεων.

Το δικό μου είναι της Generali αλλά υπάρχουν κι άλλες εταιριες(ελάχιστες) που δίνουν επίδομα, το οποίο είναι στάνταρ ανάλογα τα χρόνια που έχεις το συμβόλαιο.

tt1a2b70.aspx

Αύριο κιόλας που θα πάω στο ΙΚΑ το χαρτί, θα περάσω κι απο τον ΟΑΕΔ να ενημερωθω για όλα!

Χθες παρέλαβα τον μάρσιπο ring sling! Δε μου φάνηκε δύσκολο να τον χειριστω (για την ώρα).. Έχει μέσα καποια ενημερωτικά φυλλάδια με φωτογραφίες και οδηγίες, έχει και στο site κάποια video, πιστεύω να μην δυσκολευτώ!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...