Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Ο άντρας μου έκανε πλάκα πως αν κάνουμε παιδάκι θα τον αγαπάει πιο πολύ επειδή θα το ταΐζει 😂 Καλά ο δικός μου παραμονή πρωτοχρονιάς έδωσε ρεσιτάλ. Έκανε σούπα βελουτε με γλυκοπατάτα και κολοκύθα, οσομπουκο, ριζότο, μανιτάρια πορτομπελο με ρικότα, 3 διαφορετικές σαλάτες, λαχανάκια Βρυξελλών με βούτυρο και μπαχαρικά και τιραμισού. Είναι να μην τον πιάσει 😂

Λοιπόν αρχής γενομένης αύριο θα κάνω πρόγραμμα φαγητού βδομάδας. Να δούμε πως θα πάει. Είχαμε κάνει φιλότιμες προσπάθειες κ το κρατούσαμε κανένα μήνα αλλά μετά το χάναμε.

Ναι σίγουρα είναι ένα καλό κίνητρο να αλλάξω την καθημερινότητά μου! Απλα έχω απορία αν έστω κ τόσο αυξημένη τιμή (όχι τρελα δλδ), έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών ως τώρα. Έστω και 5% για εμένα είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Επειδή σπίτι κι εμενα μαγειρευει μόνο ο άντρας μου και ο, τι παίρνουμε από γιαγιάδες (εγώ κάνω γλυκά μόνο!), η λύση είναι μία, να κάνεις αγοράκι!!! Στο γιο μου, μια φορά έκανα ντοματοσούπα, κάτι απλό και γρήγορο, και φώναζε ο, τι μαγειρεύω καλύτερα από όλους!!! 

Μανουλες Δεκεμβριου 2014!!!

γεωργια κ

Recommended Posts

Καλή εβδομάδα σε όλη την παρέα!

Τί να πρωτοσχολιάσω?

1.Κι εμένα την κοιλιά μου την έχει πιάσει όποιος θέλει!Αλλά εμένα μου την πιάνανε και πριν....Μπορεί να είναι αμαρτία, αλλά ανυπονονώ να ξαναδώ την κοιλιά όπως ήταν!!!΄Εχω θέσει στόχο μέχρι το καλοκαίρι, νομίζω είναι ρεαλιστικός.

2.Ρούχα δεν πήρα!Τελείωσα με τα βαριά, κουνια, καρότσι, μπάνιο, ενδοεπικοινωνία κ.α.Σε πολλές σκέψεις με βάλατε για τα μπιμπερό και το ξένο γάλα.Δηλαδή έτσι όπως το περιγράφεις kidenio είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα δώσω ξένο γάλα αν τα έχω όλαστο σπίτι.

3.Kidenio σου εύχομαι υπομονή και τύχη!Χαρά στο κουράγιο σου βρε κορίτσι μου δύο παιδια και τρίτο στην κοιλιά?Εσύ είσαι ήρωας.

Κατά τα άλλα πήγα στον οφθαλμίατρο για τη μυωπία κ έκανα βυθοσκόπηση, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η μυωπία στο είδος του τοκετού, κ οι γιατροί που τα λένε αυτά δεν ξέρουν τί τους γίνεται.

Μεθαύριο έχω το ραντεβού στον γυναικολόγο που θα καθορίσει την εξέλιξη στην συνεργασία μας!!!!

tt1a2b70.aspx

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κι απο μενα.

Μολις ηρθαμε απο τον γιατρο. Η μπεμπα πηγε στα 1600γρ. μεγαλωνουμε φυσιολογικα ειπε. Να ξεχασουμε λεει το ενδεχόμενο φυσιολογικης γέννας γιατί φοβαται στην φυσιολογικη το πρόβλημα της πιεσης που έχω. Αρα να υπολογιζω λεει καισαρικη γυρω στις 3/12. Φυσικά μου ειπε πως θα δούμε πως θα παμε μεχρι εκεινη την ημερα και αν ειναι καλα τα πραγματα ισως μια μικρη πιθανότητα να παμε φυσιολογικα.

zoubik, πηγα και εγω σε οφθαλμιατρο και εκανα και εγω βαθυσκοπηση. Οντως σε διαβεβαιώνω πως η μυωπία παιζει αρκετα μεγαλο ρολο πως θα γεννησεις. Και μου το εξηγησε και ο γυναικολογος μου και ο οφθαλμιατρος μου. Ασε που ειδα και ζωντανά παραδειγματα.

Για να καταλάβεις, με απλα λόγια οπως το καταλαβα και εγω, το μάτι έχει πιεση όπως έχει και το σώμα μας. Η πίεση του ματιού προκαλείτε από πόσους βαθμούς μυωπίας έχεις. Αν έχεις αρκετα ψηλη μυωπία, συνεπάγετε ψηλη πίεση στο μάτι, που αν προχωρήσεις σε φυσιολογική γέννα με την πιεση που θα ασκεις για να βγει το μωρο, υπάρχει φόβος να επηρεαστει το νεύρου του ματιου και να σου επιφέρει αυξηση μυωπίας ή ακομη και τυφλωση. Αν η μυωπία που έχεις ειναι σε χαμηλά επιπεδα οπως πχ στα δικα μου - ούτε ενα σε κάθε μάτι - δεν υπαρχει κανένας φοβος και μπορεις να γεννησεις φυσιολογικα.

Ζωντανά παραδειγματα, εχω την κουμπάρα μου, ειχε μυωπια μεχρι και 2 στο καθε ματι, εκανε βαθυσκόπηση, ο γιατρος της ειπε ειναι καλα μπορει να γεννησει φυσιολογικα. Γεννησε φυσιολογικα με αποτέλεσμα η μυωπία να παει μεχρι 4 στο καθε μάτι. Ο γιατρος οντως το διαβεβαιωσε ότι ειναι απο την γεννα. Επισης μία κοπέλα σε διπλανο φόρουμ εδω, ειχε αποτι μας ειπε και 10 βαθμους μυωπία και ετσι προχωρησαν σε καισαρικη χωρις καν να σκεφτουν το ενδεχομενο φυσιολογικης λογω της μυωπίας.

Αυτά περι ματιών κτλ.

Οσο αφορα αυτο που εγραψα πιο πανω, οχι ρε κοριτσια δεν δεχομαι να μου αγγιζουν την κοιλιά μου. Ο αντρας μου ναι δικαιούτε και μόνο αυτός. Ο αντρας μου εχει το δικαιωμα να με αγγιζει οχι ο καθε τυχαιος. Ακόμη ούτε και η μανα μου η ιδια. Με τον αντρα μου εκανα αυτο το παιδι, με τον αντρα μου θα το μεγαλωσω και οχι με την καθε ξαδερφη και την γειτονισσα.

Οταν εγω 3 χρονια αγωνιζομουνα να αποκτησω ενα παιδακι, ήρθε αυτη ή καθε αυτή να με ρωτησει αν ειμαι καλα ψυχολογικά και να μου δωσει θαρρος για να εχει αυτο το δικαιωμα τώρα; ή απλα ήμασταν το σχολιο της οικογένειας και γιατι δεν μένω εγκυος και ποιος εχει προβλημα και δεν μπορούμε. Ακομη εμεινα εγκυος και ήμουν μεχρι τώρα στο κρεβατι, ήρθε κανεις να με ρωτησει αν θελω εστω και ενα ποτηρι νερο, εγω τοτε γιατι να του δώσω το δικαιωμα να μου χαϊδεψει την κοιλια μου;

Κοριτσια ετσι το βλέπω, δεν ξέρω αν εχω λάθος αλλα ετσι το βλέπω.

L7Dmp3.pngGhJqp3.png

Marigula εχεις κάθε δικαίωμα να μην επιτρέπεις σε κανέναν να αγγίζει την κοιλιά σου! Το σώμα σου ειναι δικό σου κ το οριζεις μόνο εσύ.

Risoto τον ξέρω κ εγω αυτόν τον ανεξήγητο φόβο του τι θα συμβεί στο τέλος... Κ εγω ετσι έλεγα, δεν πρόκειται να γεννήσω, αποκλείεται, κάπως αλλιώς θα βγει απο εκεί μεσα... Αλλα δεν προλαβαίνεις να φοβηθείς οταν έρθει η ώρα... Το μόνο που σκεφτόμουν ηταν μην κανω τίποτα λάθος κ πάθει κάτι το μωρό μου. Άκουγα τυφλά τον γιατρό μου ( τον όποιο εμπιστευομουν απόλυτα) κ ανάμεσα στους πόνους του φώναζα πως αμέσως μόλις βγει την θέλω πάνω μου για να θηλασει, μην τυχόν κ μου την πάρει καμία μαία!

Τώρα για τα δικά μου, στον άντρα μου έστειλα μια φωτογραφία στο κινητό του με το θετικό τεστ. Δεν ειναι ο τύπος που ενθουσιάζεται εύκολα, δεν ειναι παρορμητικός. Ειδικά μετα τις δυο αποβολες κρατάει μικρό καλάθι...πολυ μικρό. Οπότε χάρηκε για το τεστ αλλα τίποτα παραπάνω. Τηλεφώνησα κ στην γυναικολόγο. Εχω ραντεβού την Πέμπτη το πρωί. Μάλλον ειναι νωρίς για να δούμε κάτι στον υπέρηχο, αλλα θα μιλήσουμε για να την ενημερώσω για οτι έχει προηγηθεί. Πάντως προς το παρόν δεν εχω απολύτως κανένα σύμπτωμα. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

hBdsp2.pngh9oap1.pngWRnvp2.png

Καλησπερα κοριτσια,

Δεν ηθελα να παρεξηγηθω με αυτο που ειπα παραπανω απλα σκεφτομαι τον εαυτο μου και για τον λογο οτι κι εγω χαιδευω κοιλιτσες οταν τις βλεπω ετσι μου βγαινει. Δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο οτι μπορει να φανει ετσι ασχημα.

ZHdmp2.png

OBNYp2.png

Επίσης Liza όσον αφορά στα ρούχα... Εδώ στην Ελβετία οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μεταχειρισμένα ρούχα για τα μωρά τους κ δεν το κάνουν απο τσιγκουνιά η απο ανάγκη. Ειναι τέτοια η νοοτροπία. Τα ρούχα για τα μικρά παιδια καλύπτουν απλά την ανάγκη της ένδυσης. Τα λερωνουν, τα τρυπανε. Κ δεν εχει καμία σημασία η εμφάνιση. Αρκεί να ειναι στεγνά κ να μην κρυώνουν. Οχι οτι συμφωνώ 100% με αυτο που κάνουν εδώ αλλα εχει μια λογική. Συμφωνώ στα χρησιμοποιημένα ρούχαλακια απόλυτα, ειδικά οταν ειναι σε καλη κατάσταση. Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεις άσκοπα λεφτά τοσο γρήγορα που μεγαλώνουν!

Διαφημίσεις

Κορίτσια, δεν ξέρω τι να πω. Είναι πολύ περίεργος ο φόβος μου. Παίζουν και πολλά άλλα από πίσω, οπότε είναι μεγάλη η κουβέντα.

Kidenio το ότι δεν έχεις συμπτώματα μπορεί να ισχύει, αλλά να ξέρεις ότι σε πολλές περιπτώσεις σαν τη δική σου, η ψυχολογία είναι τόσο παράξενη που μπορεί να έχεις συμπτώματα και να μη σε αφήνει το μυαλό σου να τα αξιολογήσεις για να σε προστατέψει. Λειτουργεί περίεργα ο άνθρωπος. Υπομονή τώρα μέχρι την πέμπτη. Θα περιμένουμε τα νέα σου. Τώρα για το γιατρό που λες και τη γέννα, νομίζω ότι η γιατρός μου έχει καταλάβει ακριβώς την κατάστασή μου και την εμπιστεύομαι, αλλά και πάλι...

Marigula καλό είναι που ξέρεις τι πλάνο έχεις για τη γέννα. Θα μπορέσεις να προετοιμαστείς κατάλληλα και αφού θα πας και προγραμματισμένα, θα είναι πιο εύκολη και η επέμβαση, αλλά και η ανάρρωση μετά. Και αυτό με τον κόσμο που μιλάει τι να σου λέω... Εμείς 4 χρόνια παντρεμένοι κλείσαμε φέτος. Το πόσες φορές άκουσα "ε και έλεγα κι εγώ τι τρέχει και δεν κάνουν παιδί" δε μετριέται. Αγένεια και θράσος. Αλλά ούτε τους δίνω σημασία.

Liza0 νυχτικιές θα πάρω κανά 2 ακόμα. Αλλά λέω να τα βάζω λίγα λίγα μέσα. Αν και θέλω να κάτσω μέσα μόνο μια μέρα, ποτέ δεν ξες τι θα προκύψει. Όσο για να το συζητάω... Με ποιον θα βγάλεις άκρη; Ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες. Νομίζω ότι απλώς θα σκάσω και θα κολυμπήσω όταν έρθει η ώρα. Φοβάμαι μη μου μείνει σα τραύμα η γέννα και μετά φοβάμαι ακόμα περισσότερο.

zoubik να πεις στους γιατρούς σου να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Και στο κάτω κάτω αν δεις ότι δεν τα πας καλά με το γυναικολόγο έχεις και άλλες επιλογές. Έλα στη δική μου να γεννήσουμε παρέα. :)

Chrisaki21 αυτό λέμε. Ότι δεν είναι κακό να νιώθει καθένας όπως θέλει. Καλά κάνεις και σου αρέσει να σου πειράζουν την κοιλιά. Χαίρονται με τη χαρά σου και το δείχνουν. Απλά έχε το νου σου από εδώ και μπρος ότι κάθε γυναίκα έχει τα δικά της, οπότε να είσαι πιο "προσεκτική" όταν πας να πειράξεις κοιλιές άλλων γυναικών, δη δε γυναικών που σου είναι άγνωστες. :)

Μαριγούλα να κάνεις αυτο που νιώθεις εσυ! Και για εμας σίγουρα θα έλεγαν καλα τρία χρονια παντρεμένοι γιατι δεν κάνουν παιδι εδω στα μούτρα μου το έλεγαν. Και καποια στιγμή προσβάλα έναν οτι αυτο ειναι μεγαλη αγένεια να το ρωτάς και σκασανε όλοι. Εμεις απλα 3 χρονια δεν θέλαμε και ειχα ενημερώσει και τον αντρα μου οτι ούτε ξερω αν μπορω να κανω και αυτο μου ειχε απαντήσει γιατι ξερω εγω; Και τον Φεβρουαριο είπαμε να προσπαθήσουμε, μεγαλη χαρα ο άντρας μου γιατι απο εμένα περιμενε ε τον Μάρτιο έμεινα! Καταλαβαίνω ομως απόλυτα τις κοπέλες που προσπαθούν και δεν μένουν στην οικογένεια μου εχουμε περίπτωση που ειχε 8 αποβολές και όλη αυτη την κατάσταση την ειχα περάσει οταν ημουν μικρη γιαυτο δεν το ειχα σαν κατι δεδομένο.

Η μαμα σου παντως σίγουρα απο αγαπη θα σου χάιδευε την κοιλιά αλλα και παλι οτι νιώθεις.

Kidenio τον καταλαβαίνω τον αντρουλη σου, με πίστη όλα θα γίνουν! Για τα ρούχα δεν θα έπαιρνα σίγουρα απο άτομα που δεν γνωρίζω σε τι συνθήκες μένουν αλλα απο φίλους και συγγενείς δεν εχω πρόβλημα. Μικρη οταν ημουν έδινα στην ξαδερφη μου που ηταν μικρότερη και ειδα φορεματα που μου έραβε η μαμα μου τι ορεξη που ειχε τότε!

W0hvp2.png

πριν μια εβδομαδα περιπου καθομασταν τα αδερφια μου, ο αντρας μου, κατι ξαδερφια απο τον αντρα μου και οι γονεις μου. Διπλα μου καθοταν ο αδερφος μου. Σε καποια στιγμή η μπεμπα αρχισε το παιχνιδι και η κοιλια επεζε ολοκληρη. Ο αδερφος μου με ρωτησε να την αγγιξω; Εκει ενιωσα καλά και του ειπα ναι.

Προχθες στο κομμωτήριο, μια αγνωστη, την εβλεπα πρωτη φορα, γυριζει και μου λεει αα εισαι εγκυος; Ποσο μηνων, τι θα κανεις; Και τσα τα χερια της στην κοιλια μου. Εκει ενιωσα ασχημα και αμεσως αποτραβηχθηκα. Από εκει πρεπει να μου εμεινε αυτο.

Τελος παντων, ας κλεισει αυτο το θεμα.

Σημερα εχω μαθημα ανατομίας της εγκυμοσυνής. Ετσι το γραφει πανω στο προγραμμα που μου το εδωσαν. Ρωτησα τον γιατρο μου τι ακριβως ειναι σημερα, και μου ειπε πως θα μιλησουν για την συλληψη, και πως μεγαλωνει το μωρο μήνα με μηνα. Πάνω γραφει πως απευθύνετε σε γυναικες που διανοίουν απο πρωτο τριμηνο της εγκυμοσυνης τους. Δεν εχω ιδεα αν θα παω γιατι ηδη βρισκομαστε προς το τελος, αν και ήταν καλο. Το μαθημα ειναι απο τις 6:30 μεχρι τις 8:30.

Την Τεταρτη εχει μαθημα ανωδυνου τοκετου, αναπνοες, επισκληριδιο, και καισαρικη.

Εκει θα παω σιγουρα. Θα σας πω εντυπωσεις.

Δεν ξερω ρε κοριτσια, αλλα απο την στιγμή που μου ειπε πως παω για καισαρικη νιωθω και ανακουφιση αλλα και πικρία.

Ανακουφιση γιατι θα ξερω, θα ειναι προγραμματισμένη, θα προετοιμαστω καλυτερα αλλά από την αλλη...

ήθελα να το ζήσω ολο. Και αυτο το συναισθημα να γεννησεις φυσιολογικα να βγει το μωρακι απο μέσα σου, να ακουσεις το πρωτο κλαμα του, να νιωσεις το θαύμα.

Πάντα ήθελα φυσιολογικα αλλά δεν πειραζει, να λεμε να γεννησουμε καλα, να ειμαστε και οι δυο καλα και δεν πειραζει.

L7Dmp3.pngGhJqp3.png

Αχ εσεις που πατε στα σεμιναρια να μας λετε τι μαθαινετε στα μαθηματα που παρακολουθειτε .. εγω δεν μπορω να παω γιατι δεν οδηγαω εδω και δεν θελω να υποχρεωνω κανεναν να με πηγαινει. .Καληνυχτα κοιλιτσες!!

ZHdmp2.png

OBNYp2.png

Διαφημίσεις

Peka σκέφτομαι συχνά αυτο που σου συνέβη κ πραγματικά μου δίνει αισιοδοξια. Πρέπει να είσαι πολυ αισιόδοξος άνθρωπος κ να μην το βάζεις κάτω. Καλημέρα κοριτσια!

Καλημέρα κορίτσια!

Θα πάω σήμερα στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού στην Πυλαία. Εϊναι το 2ο μάθημα που θα παρακολουθήσω. Εκεί δεν είναι σαν του Ιπποκράτειου. Δεν ξεκινάμε δηλαδή μια ομάδα και τα πάμε με τη σειρά. Απλώς γίνονται τα μαθήματα και όταν φτάσεις 32η εβδομάδα σε καλούν και πάς κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Οπότε μέχρι να γεννήσεις ουσιαστικά έχεις κάνει όλα τα μαθήματα, απλώς με διαφορετική σειρά από όλες τις άλλες κοπέλες.

Στο προηγούμενο μάθημα ψιλομίλησε η υπεύθυνη μαία για το μπάνιο του μωρού. Αυτό που έμαθα είναι ότι το μωρό δεν πρέπει να μπει ολόκληρο μέσα στο νερό, γιατί λέει παθαίνει ωτίτιδες μετά. Εγώ πάλι σκεφτόμουν ότι με το που πάω Αγγλία να τη γράψω σε ένα κολυμβητήριο για να είναι μέσα στο νερό συνέχεια. Θέλει ψάξιμο. Θα σας πω τα υπόλοιπα το μεσημέρι που θα γυρίσω.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι το εξής: Χτες το απόγευμα βραδάκι βγήκα βολτίτσα έξω. Και κάθισα με μια φίλη μου σε ένα μαγαζί να πιούμε κάτι. Ξαφνικά έρχεται μια κυρία ηλικιωμένη και έχει φιξάρει τα μάτια της πάνω μου και μου αρχίζει ένα κατεβατό... 'Είσαι τυχερή; Είσαι πολύ όμορφη και οι όμορφες είναι άτυχες. Οι άσχημες είναι τυχερές στη ζωή. Είσαι παντρεμένη; Νιώθεις τυχερή; Παιδάκια έχεις; Είσαι σε ενδιαφέρουσα;' Κι αν τρόμαξα! Μπορεί η γυναίκα να είχε τον πόνο της, αλλά, παιδιά, ήταν τόσο τρομακτικό. Νόμιζα ότι μόνο που με κοιτάει θα κάνει κακό στο μωρό μου. Και ντρέπομαι που το λέω, αλλά πραγματικά με έπιασε ένα σφίξιμο.

Κατά τα άλλα είμαι σε μια φάση ψιλοάγχους, γιατί περιμένω να δω τι θα γίνει με τον άντρα μου και πότε θα μπορέσω να φύγω κι εγώ με τη μικρή. Μου αρέσει που μέχρι και μια μαία στο Ιπποκράτειο με κατάλαβε όταν κάναμε τις ασκήσεις στο προηγούμενο μάθημα. Εσύ, μου λέει, δε χαλάρωσες καθόλου. Πού να χαλαρώσω, μάνα μου; Κορίτσια, μπας και με όλο αυτό το υποβόσκον άγχος που έχω κάνω κακό στο μωρό; Και έχει καμιά σας καταφέρει να αποβάλλει τέτοιου είδους άγχος από τον οργανισμό της;

Risotto ο αντρούλης σου ειναι μακρια; Δεν εχω καταλάβει μετα που γεννήσεις θα φύγεις στην Αγγλία; Και εγω δυστυχώς ειμαι αγχώδης άτομο και δεν ξερω πως να βοηθήσω αλλα σε αυτες τις περιπτώσεις με βοηθάει πολυ ο άντρας μου. Εχεις δικιο που ένιωσες ετσι με αυτη τη γυναίκα αχ ποσο με κουράζουν όλες αυτες με τις χαζές απόψεις. Εύχομαι οταν μεγαλωσουμε να μην γίνουμε ετσι.

Σκέψου οτι εγω δεν θα παρακολουθήσω καθολου μαθήματα μονο διαβάζω καποια πράγματα ενώ εσυ ειςαι σε καλύτερη θέση πιο ενημερωμένη.

Μαριγούλα ειναι υπέροχο που ήθελε ο αδερφός σου να χαϊδεύψεγ την κοιλιτσα σου, σκέψου τι όμορφα θα ειναι το παιδάκι σου να εχει ανθρώπους που το αγαπάνε! Για την καισαρική δεν ειμαι και σίγουρη αλλα κάνουν ολική νάρκωση; Νομιζω οτι οχι και θα ακούσεις το κλάμα του. Δεν ειμαι σίγουρη αλλα θυμαμαι οταν μπήκα να δω τον αδερφο μου που γεννήθηκε με καισαρική η μαμα μου ηταν ψιλοζαλισμενη αλλα ξυπνια, και ο μικρούλης ηταν σε ενα πάγκο με το κεφαλάκι του μεσα σε ενα κουτί κατι για την αναπνοή του ηταν αυτο δεν ξερω ακριβώς.

W0hvp2.png

Liza0 ο άντρας μου είναι στην Αγγλία. Ψάχνει να βρει δουλειά και ελπίζουμε να τα καταφέρει μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Αν όλα πάνε καλά, αφού γεννήσω θα φύγω κι εγώ κάποια στιγμή μαζί με τη μικρή. Προς το παρόν είμαστε σε μια φάση αναμονής και αβεβαιότητας. Οπότε όλο αυτό μου δημιουργεί τρομερό άγχος. Συν του ότι έχω και άλλα πόσα να τρέχουν, συν τις φοβίες τις δικές μου... και είμαι σε μια κατάσταση ότι νά 'ναι. Οπότε υπομονή.

Όσο για τα μαθήματα που λες, προσπαθώ να σας γράφω ότι μαθαίνω από αυτά, διότι ξέρω ότι αρκετές δε μπορείτε να παρακολουθείτε, οπότε σας λέω τι μαθαίνω για να το ψάξετε κι εσείς μόνες σας. Νομίζω άλλωστε ότι αυτός είναι και ο σκοπός που υπάρχει το forum. Να μοιραζόμαστε τη γνώση μας και να βοηθάμε και να στηρίζουμε η μία την άλλη.

Στο σημερινό μάθημα της Πυλαίας, είδαμε κάποια slides στα οποία η μαία μας ενημέρωσε τι γίνεται στη φάση του τοκετού. Πώς φτάνουμε εκεί, πόσο πρέπει να είναι το σβήσιμο του τραχήλου, πόση η διαστολή και πώς θα φτάσουμε να εξωθήσουμε. Επίσης κάναμε ανάσες. Αυτή τη στιγμή είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα με τις αναπνοές στο μυαλό μου. Θέλω να διαβάσω λίγο τι ισχύει στην επίσημη παγκόσμια βιβλιογραφία για να έχω πιο καθαρή εικόνα. Κι αυτό γιατί αν κατάλαβα καλά, άλλα λένε οι μαίες στο Ιπποκράτειο και άλλα μας είπε η μαία στην Πυλαία. Αλλά για να είμαι σίγουρη, θέλω να διαβάσω και μόνη μου και να καταλάβω τι πραγματικά λένε και οι μεν και η δε.

Εν πάση περιπτώσει, εγώ σήμερα είμαι πολύ χάλια. Νιώθω πραγματικά απαίσια και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω. Η ψυχολογία μου είναι χάλια. Και είμαι σίγουρη ότι κάνω κακό στη μικρή μου που νιώθω έτσι και δεν ξέρω πώς να το ξεπεράσω για να μην την ταλαιπωρώ. Ουφ ουφ!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...