-
Από την διαχείριση / Admin news
-
4 ώρες πρίν, despoina554 είπε:
Τις αντιβίωσεις τις προτεινει για την ενδομητριωση. Είπε κολλημένη ωοθήκη πίσω από την μήτρα κάτι τέτοιο. Το είδε από τον υπερηχο. Ίσως να έχω μπερδευτεί κι εγω και να μην τα εξηγω καλα.
Αυτο που ξέρω ειναι πως η ενδομητριωση δεν φαίνεται απο έναν υπέρηχο γι αυτό σε ρώτησα αν έκανες κ άλλες εξετάσεις ή χειρουργείο. Ισως πρέπει να το συζητήσεις λίγο πιο αναλυτικά μαζί του πριν επιλέξεις τι θα κάνεις για να σου εξηγήσει καλύτερα και να επιλέξεις. Ή να πάρεις και κάποια άλλη γνώμη.
1 ώρα πρίν, Maraki S. είπε:Καλησπέρα κορίτσια, ήθελα να ρωτήσω όταν κάνατε τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, πότε ήταν το νωρίτερο που μπορέσατε να δείτε άχνη έστω γραμμή; Δεν ήμουν σε διαδικασία αυτό το μήνα αλλά έχω 2 μέρες καθυστέρηση και όλα τα τεστ είναι αρνητικά. Και για αυτό έχω τα νεύρα μου.. αγοράζω και τα ακριβά της clearblue early τα οποία μου την σπάνε γιατί πάντα βλέπω μια υποψία καθαροτατης γραμμής με χρώμα και ποτέ δεν καταλήγει να είναι τίποτα..
Το ιδανικό είναι οι 7 ημέρες καθυστέρηση για να είσαι σίγουρη για τα τεστ στο σπίτι. Μια σπάνια πιθανότητα είναι η καθυστερημένη σύλληψη αλλά και πάλι θα πρέπει να έχεις ασταθείς κύκλους.
πρίν από 25 λεπτά , MK2012 είπε:Δε ξέρω καθόλου πόσο ήταν τη μέρα της ωοληψιας. Λογικά πρέπει να είχαν ικανοποιητικό μέγεθος, αλλιώς γιατί να τα πάρει; Θυμάμαι τις μετρήσεις που κάναμε 2-3 μέρες πριν γιατί μου τις έλεγε. Μάλλον κ εγώ με την απορία θα μείνω 😂
Έκανα orgalutran ακόμα και όταν είχα ένα ωάριο. Οποτε αυτό πως δικαιολογεί πως καθυστερεί τον ρυθμό ανάπτυξης; Ίσως μου τις έκανε για να προλάβει να μη σπάσει το ένα ωάριο του κύκλου πριν την ωοληψια (υποθέτω). Πάντως όταν πήγαινα 6-8η μέρα ανάλογα πως ήταν το ωάριο, έκανα 2 orgalutran κ ovitrelle κ πήγαινα για ωοληψια. Τα ίδια κ στον εντελώς φυσικό κ στον τροποποιημένο. Όντως δε κάναμε αιματολογικές στον φυσικό/τροποποιημένο κύκλο.
Έκανα υπέρηχο με το που σταματούσα τα Femara που τα έπαιρνα 2η με 6η μέρα του κύκλου. Ναι πήγαινε με υπερηχογραφικο έλεγχο. Δλδ αν βλέπαμε πως έχουν μεγαλώσει, ξεκινούσαμε orgalutran κ μετά ovitrelle. Απλά συνήθως η ωοληψια μου γινόταν 10-12 ημέρα που όντως ταιριάζει με το πότε γίνεται η ωορρηξία στον κύκλο των 24-25 ημερών που έχω.
Είχαμε τον ίδιο πρώτο γιατρό άραγε; Orgalutran πάντως που είχα πει στον Σφακ πως έκανα μου είχε πει δε χρειάζεται. Εγω όντως νόμιζα πως καθυστερούσε την ωοληψια γιατί είχα ρωτήσει κιόλας γιατί τις κάνω.
Μακάρι ! 🤞🏻
Εν τω μεταξύ με όλα αυτά θυμάμαι ότι κάποια στιγμή το καλοκαίρι είχαμε πάει να ακυρώσουμε ένα κύκλο γιατί όταν μικρά τα ωάρια που εν τελεί επέμεινα κ πήγα κ για άλλη μέτρηση κ τελικά είχαν μεγαλώσει. Αλλά γενικά γνωρίζουμε αν παίζει γενικά να μην μεγαλώνουν αρκετά τα δικά μου επειδή έχω μικρό κύκλο ; Να μη προλαβαίνουν ; Γίνεται αυτό ; Και αν δε μεγαλώνουν αρκετά πως γίνεται η ωορρηξία ; Δε πρέπει να είναι ώριμο το ωάριο θεωρητικά ; Οκ μπορεί το μέγεθος να μη κανει την απίστευτη διαφορά αλλά φαντάζομαι οι μεγάλες αποκλίσεις θα είναι απαγορευτικές.
Κοιτά το να μην ωριμάζουν και να μην κάνεις ωορρηξία το βλέπεις από τις εξετάσεις σου αιματολογικές. Δεν είχες κάνει ποτέ εξετάσεις να δεις αν όντως γίνεται η ωορρηξία σου πριν ξεκινήσεις εξωσωματική; Εχω μια φίλη μου που δεν κάνει ωορρηξία το ξέρει, έκανε οβιτρελ και έμεινε έγκυος. Δύο παιδάκια έχει κάνει έτσι με αυτόν τον τρόπο. Τα ωοθυλάκια όμως όταν μεγαλώνουν και σπάνε δεν σημαίνει απαραίτητα πως μέσα έχουν ωάριο ή πως το ωάριο είναι στην σωστή φάση ωρίμανσης για να γονιμοποιηθεί και αυτό δεν έχει να κάνει με το μέγεθος αλλά με το ίδιο το ωάριο. Αν το 17χλ με το 24χλ δεν είναι μεγάλη απόκλιση τι είναι; Εμένα έτσι ήταν το 24 τζούφιο το 17 έδωσε γονιμοποιημένο ωάριο. Αλλά και έτσι όπως τα γράφεις (στις άλλες κοπέλες που διάβασα τα σχόλια σου) μια χαρά ήταν οι ωοληψίες σου στα 15-16 έκανες orgalutran και μετά οβιτρελ. Σε 3 ημέρες τα ωάρια θα ήταν 19-20 πολύ νορμαλ. Σίγουρα οι αιματολογικές είναι ένας καλός δείκτης αλλά κάποιες φορές η εικόνα μπορεί να πει πολλά ειδικά σε έναν έμπειρο γιατρό. Τα orgalutran δεν καθυστερούν την ανάπτυξη αλλά την πρόωρη αιχμή της LH και άρα την έναρξη της ωοθυλακιορρηξίας. Πιθανώς την orgalutran στην έδινε για να είναι σίγουρος πως δεν θα χάσει αυτό το 1. Τώρα όμως είσαι σε άλλο γιατρό, με άλλη τακτική. Τον εμπιστεύεσαι και προχωράς. Μπορεί αυτές οι μικρές αλλαγές να κάνουν σπουδαία διαφορά, αυτό ελπίζουμε! 🤞
-
Καφέ-πότε θα γίνω επιτέλους μανούλα?
-
Θέματα
-
- 8.440 απαντήσεις
- 978.686 εμφανίσεις
-
- 950 απαντήσεις
- 479.229 εμφανίσεις
-
- 91 απαντήσεις
- 131.486 εμφανίσεις
-
- 11.150 απαντήσεις
- 2.174.995 εμφανίσεις
-
Είμαι έγκυος! Το πρώτο πράγμα που θα κάνω τώρα που βεβαιώθηκα είναι...
Από CoffeeMaker, in Τα ΧαΛαραααά καφέ !!
- 5 απαντήσεις
- 37.993 εμφανίσεις
-
-
-
- 8.440 απαντήσεις
- 978.686 εμφανίσεις
-
- 1.624 απαντήσεις
- 64.047 εμφανίσεις
-
- 28.291 απαντήσεις
- 3.535.998 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 51 εμφανίσεις
-
Μανουλες 2025 💕❤️ 1 2 3 4 13
Από Maria98, in Θα γίνουμε γονείς το 2024!
- 188 απαντήσεις
- 76.280 εμφανίσεις
-
- 28 απαντήσεις
- 6.060 εμφανίσεις
-
- 23 απαντήσεις
- 8.553 εμφανίσεις
-
- 998 απαντήσεις
- 105.000 εμφανίσεις
-
- 12 απαντήσεις
- 1.242 εμφανίσεις
-
- 950 απαντήσεις
- 479.229 εμφανίσεις
-
Recommended Posts
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.
Δημιουργήστε νέα εγγραφή
Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!
Δημιουργήστε νέα εγγραφήΣύνδεση
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα